2024-01-16 124 瀏覽
今日專程同男朋友黎到中環既純素餐廳Veggie4love食晚餐,近年香港素食餐廳雖然越黎越多,但100%Vegan既餐廳都係相對少,而Veggie4love無論係環境、服務、食物質素方面都非常高質,食肉既男朋友都話正。一出lift就見到餐廳既美式復古裝修,好有氣氛,店員亦好細心介紹餐點,落單時亦會問是否需要走蔥蒜,方便不同素食者👍🏻小食涼拌手撕雞有姜蓉既味道,好特別又開胃,北京烤片都一如既往地香脆好味。主食越式撈米粉非常清香,食素之後甚少食到越南菜式,裡面豆腐外脆內軟超正!喇沙超級香濃,入面有豆腐、腰果同各種蔬菜,店員話係中辣,不過我平時唔係好食得辣都食到無問題。甜品芒果雪糕配香蕉同Meringue都好出色,全部食物都無伏大家可以放心order😎宜家仲有賀年福袋,$48蚊好抵買!!

宜家仲有賀年福袋,$48蚊好抵買!!
走美式復古風格嘅呢間素食店,係素食界一直都好紅。初一十五無預約幾乎一定要等位,其他日子亦經常人氣十足。中意佢嘅原因,除咗因為好適合打卡嘅特色裝潢,仲有就係佢地餐牌嘅素食選擇有中式、泰式,亦有西式等等,選擇幾豐富。叫咗一個前菜,一杯飲品,兩個主食,兩個人Share份量剛剛好。-Avocado Sashimi $78-Thai 泰式奶茶 $48-Kobe's Favorite Bun $158-Laksa Cha Cha Roti $188簡簡單單嘅牛油果加紫菜,加上日本醬油及wasabi之後,有種食緊三文魚嘅錯覺,牛油果揀得非常靚,幼滑濃郁。雖然唔係專門做泰菜嘅餐廳,但佢地嘅泰奶卻是係香港飲過嘅泰奶裡面,難得嘅好飲,滑溜低甜,茶味及奶味均出眾。而兩款主食亦有驚喜。素漢堡扒無論味道定色澤同真嘅牛肉漢堡扒都非常相似,非常Juicy,加上香脆綿密嘅薯角,同清爽新鮮沙律菜,令人覺得食素原來都可以非常滿足,必叫之選。星州喇沙就非常濃郁,椰味突出,裡面有大量花生🥜、腰果同各式蔬菜,米線軟滑索汁,蔬菜款式有茄子、炸豆腐、青瓜絲、胡蘿蔔絲及粟米芯等等,好豐富。

-Avocado Sashimi $78
-Thai 泰式奶茶 $48
-Kobe's Favorite Bun $158
-Laksa Cha Cha Roti $188

推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥充滿美式懷舊風情的餐廳,還以為是售賣傳統美式熱狗,漢堡飽,或牛扒餐廳,以大大份肉類為主題的餐廳,很難令人聯想到,餐牌上也是漢堡、炸雞,或串燒等美食,但實際上這是一間素食店。雖然全都是植物肉,但像真度卻十分高,帶給人無限驚喜,相信喜歡肉類的朋友,也不會抗拒這些菜式。This restaurant exudes an American nostalgic vibe, and one would expect it to serve traditional American hot dogs, hearty hamburgers, or steak meals at a meat-centric establishment. It's surprising to find that their menu actually consists of dishes like burgers, fried chicken, and skewers, all made with plant-based ingredients. Despit

This restaurant exudes an American nostalgic vibe, and one would expect it to serve traditional American hot dogs, hearty hamburgers, or steak meals at a meat-centric establishment. It's surprising to find that their menu actually consists of dishes like burgers, fried chicken, and skewers, all made with plant-based ingredients. Despite being completely vegetarian, the dishes have a remarkably high level of authenticity, providing a delightful experience even for meat lovers.
Ranch 99 ($158)

這個漢堡可說是份量十足,絕對滿足到大胃王的需要,厚厚的彷真吉列豬扒,食下去口感有如真的豬肉般,而味道亦有點像肉類,所以配以新鮮的蕃茄醬及小豆芽,感覺非常清新。至於伴碟的薯角,雖然切得較為粗,但炸的香脆亦不油膩,旁邊的沙律菜酸酸甜甜,可以解去油膩的感覺

The burger, in particular, is generously portioned, satisfying the hunger of even the most voracious appetites. The thick and realistic plant-based pork patty closely resembles real pork in both texture and flavor. Fresh tomato sauce and bean sprouts add a refreshing touch. The accompanying potato wedges, although cut a bit thicker, are fried to a crisp without being greasy, while the side salad provides a tangy and sweet contrast that helps offset any greasiness.
Ranch 99
喇沙墨魚丸 ($78)
Laska Squid Balls

這個素墨魚丸吃下去的味道與口感跟本與真的墨魚丸沒有分別,吃得出墨魚的鮮味之外,還有粒粒仿真墨魚粒,而喇沙醬的味道亦充滿椰香,因此有點膩的感覺

The vegetarian squid balls offer a taste and texture that closely resemble real squid balls. Aside from the authentic squid flavor, they also contain realistic squid-like bits. The laksa sauce has a delicious coconut flavor, although it may become slightly overwhelming after a while.
喇沙墨魚丸 - Laska Squid Balls
韓式炸素雞粒 ($78)
Korean Fried Chicken

炸雞是推介的菜式之一,雖然上枱時的賣相卻沒有太大特別,但醬汁的味道另令人回味,韓式辣醬非常惹味,屬於中等辣度,仿真雞回感鬆軟,唯一美中不足是炸得不夠香脆

One of the recommended dishes is the vegetarian fried chicken. While its presentation may not be particularly striking, the flavor of the sauce is memorable. The Korean spicy sauce is very tantalizing and has a medium level of spiciness. The plant-based chicken has a tender and juicy texture, but the only minor drawback is that it could be crispier when fried.
韓式炸素雞粒 - Korean Fried Chicken
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥🔥

✅食物款式選擇非常多元化,而且有不同國家的菜式可供客人選擇,打破素菜給人沉悶的印象
The menu offers a diverse range of food styles from different countries, breaking the stereotype of vegetarian cuisine being monotonous and dull.

❌沒有套餐提供,如果單人又想試多款菜式的話,可能會比較困難
Unfortunately, there are no set menus available, so it might be challenging for individual diners who wish to try multiple dishes.

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥🔥

✅裝修非常具有美國懷舊風格,而且放置了不少特色擺設,所以成為客人拍照的熱點
The restaurant's decor exudes a charming American nostalgic style and features several distinctive decorations, making it a popular spot for photography.

❌晚上的燈光比較昏暗,如有需要的話,待應會提供枱燈給客人照明
The lighting in the evening is relatively dim, but the staff will provide table lamps upon request to illuminate the dining area.

💁服務Service:🔥🔥🔥🔥

✅待應非常有禮, 會主動問客人的需要,以及滿足客人的合理要求
The service staff are very polite and proactive in catering to guests' needs and reasonable requests.

❌雖然餐廳有提供其他付款方法,但客人要注意餐廳不能使用信用咭結賬
While the restaurant accepts various payment methods, it's important to note that credit cards are not accepted for payment.

💰價格Price:🔥🔥🔥🔥

✅以食物的份量,以及坐落於中環黃金地段來說,價格算是中價的水平
Considering the portion sizes of the dishes and its prime location in Central, the prices can be considered moderate.

❌午市未有套餐提供,只有單點餐單,所以價格會偏貴
There are no set menus available for lunchtime, only à la carte options, which can make the prices slightly higher.
2023-12-07
Ranch 99
喇沙墨魚丸 - Laska Squid Balls
韓式炸素雞粒 - Korean Fried Chicken
2023-11-26 111 瀏覽
其實我對素食一直都唔太會想選擇去食,但經過今次之後,以後我都不會再抗拒選擇食素食。表姐係一位素食人士,今日為左想同佢食餐飯傾下偈,我就搵左呢間位於中環士丹利街既素食西餐廳,同佢去食啦,估唔到食落又真係幾鬼好食wo!餐廳7點鐘已經坐到爆哂場,餐廳裝修風格充滿懷念氣息,一些小擺設睇得出店主有細心每一件去搵返來佈置,未食野已經感覺到用心!北京烤片 $78估計係豆腐乾,配上烤皮 同烤鴨醬,感覺似食緊肉,到埋每一口都感覺到有青瓜絲減少油膩感,食落去清新又美味。加多加多沙律 $78沙律菜配上印尼醬汁,仲有花生既甜味點綴,絕對唔同一般既沙律,味道都幾特別牧場漢堡 $158最正真係呢個 漢堡包 裏面啲醬汁 加上厚芝士, 配上不知名素肉, 每一啖都係 超juicy嘅芝士味, 就係呢個包另我對素食完全改觀,真係唔一定要食肉,都可以食到咁好食既漢堡。想試新野 真係可以一戰

北京烤片 $78

加多加多沙律 $78

牧場漢堡 $158

想試新野 真係可以一戰
2023-11-16 159 瀏覽
西式既素菜餐廳都越黎越流行 今日去左呢間係中環士丹利街既懷舊打卡素食餐廳🍴一入去就見到色彩繽紛既裝修同擺設 每件擺設都好有復古味 似係美式中古風🪩食物方便都係中西越合璧~北京烤片🦆第一次食素既片皮鴨 同平時一樣既皮同聰 醬,但換上麵筋做成既彷鴨 口感有所不同 但有幾夾 可能係個醬影響 覺得同食緊真既片皮鴨差唔多😆手撕雞🐔每一條都撕得好幼細 識落去口感同真嘅手撕雞差別真的不大 唔講真係唔知道係素手撕雞 個底仲有大量沙律菜 好滿足🤭越式撈檬🍜見到隔離枱嗌左呢碗 有兩隻大大隻類似炸蝦棒既湯麵 問問店員原來係越式撈檬~兩隻炸蝦🍤係用類似腐皮春卷做材料造成 好彈牙 有咬口 🤗推介牧場漢堡🍔好大份既漢堡 店員會問駛唔駛一開二~兩個人想share食下所以切開左 但一人食半份都食唔晒😆味道同口感都不錯 麵包又夠鬆軟🥯配埋即炸既巨薯同大量沙律🥗相當飽肚💯Veggie4love (中環)中環士丹利街11號Stanley 11 10樓#香港#香港美食#打邊爐#自助餐#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相機食先#食好西系列#好食#好好食#鍾意食#打卡餐廳 #打卡美食#食評#foodie#yummy#yummyfo

食物方便都係中西越合璧~

北京烤片🦆

手撕雞🐔

越式撈檬🍜

牧場漢堡🍔

Veggie4love (中環)
中環士丹利街11號Stanley 11 10樓

#香港#香港美食#打邊爐#自助餐#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相機食先#食好西系列#好食#好好食#鍾意食#打卡餐廳 #打卡美食#食評#foodie#yummy#yummyfood#hongkongfood#hkfoodie
2023-10-23 191 瀏覽
📍 Veggie4love (中環)中環士丹利街11號Stanley 11 10樓同朋友係附近做完gym!!!見到有呢間飲品有 protein shake 🤩🤩就同朋友一齊試🤟🏾見到佢d食物好吸引,原來全部都係齋,真係食同望落都唔似🤩🤩👉 All Day Breakfast💰$148😋😋😋😋.5/5All day breakfast 唔係得齋,入面同平時既all day breakfast 一d 都唔輸蝕!!新鮮既蔬菜🥬佢既烤菇勁多汁,仲有2塊好似蟹餅既炸物,佢唔講真係唔知係素,仲有焗薯角🙂茄汁豆,仲有兩片抹醬多士青醬同蕃茄醬都好好味🤤👉 韓式辣醬蒜香豆腐烤菇雜菜拌飯💰$148😋😋😋😋.5/5拌飯份量超多,大大碗!入面勁多料!有炸豆腐、炸素肉、烤菇同大量蔬菜,全部都好好味,無肉食都絕不空虛😆😆加埋韓式辣醬,甜甜辣辣勁惹味,真係食晒🫶🏾🫶🏾👉 Mix berry protein shake 💰$78😋😋😋😋.8/5做完運動飲返個shake真係無敵!仲要咁好飲!佢用新鮮嘅雜莓真係無得頂,無額外加糖健康又好味😋😋😋👉 Secret protein shake💰$78😋😋😋😋.9/5呢個比m
📍 Veggie4love (中環)
中環士丹利街11號Stanley 11 10樓
😋😋😋😋.8/5
👉 Secret protein shake
💰$78
😋😋😋😋.9/5
呢個比mixberry 更正!佢勁香蕉味濃郁,加上朱古力蛋白粉口感會杰過mix berry , 好creamy 真係超正!好好飲!
回頭: yesYesyes!!!店內裝修已經好吸引 加上素食都可以有咁多選擇值得再黎💕💕💕✨✨✨
文青的我今天前往中環探索不為人知的秘密,今天發現一間中環高質西餐素菜,非常打卡able西餐廳 & Cafe,內裡擁有著無數打卡古物,以及播放古典樂曲,別有一番風味!首先叫左一款 #kfc韓式素雞 $78,味道口感咬落去個人覺得同真雞沒有分別,口感真的外脆內嫩,吃不出是什麼素製成,醬汁辣度配得相當出色,簡直用奇妙來形容!另外叫左兩款主食, 「Kobe's Favourite」牛肉漢堡,雖然唔知Kobe係咪鍾意識漢堡包,但係個醬汁同個素肉真係相當出色, 搭配蕃茄菜絲真係有傳統漢堡味道;「Laksa Cha Cha Rice」喇沙飯,喇沙醬汁帶椰漿香味,醬汁調配得相當入味,只是簡單醬汁撈飯都令我吃了大半份飯,再有啲茄子黃瓜等配搭,同樣好味之餘又感到健康!私心非常推薦素菜餐廳,價錢合理完全對得著味道,建議都需要訂位,內裡好多外國人,同時間食素都可以幫幫環境出一分力!

首先叫左一款
KFC韓式素雞

KFC韓式素雞

另外叫左兩款主食,

2023-10-21
  • KFC韓式素雞
  • LaksaChaChaRice
2023-10-07 1380 瀏覽
呢排假期都食得大魚大肉,所以決定食下素清一清腸胃,今次選擇咗去中環既「Veggie4Love」,完全是因為裝潢好吸引,好懷舊風,設計好精緻,又播懷舊歌,又有個電視播懷舊片,完全係一間很有格調的餐廳👍🏻涼拌手撕雞 $78酸酸甜甜咁、帶點芝麻香的雞絲,配上新鮮青瓜絲、蘿蔔絲,好清新👍🏻Oakland Breeze $138呢個越式撈檬,雖然係配上素虾、青瓜絲、豆腐、芽菜、腰果,睇落好清係咪,但係個汁一絕,撈勻晒好好食,不比越菜館遜色。Laksa Cha Cha Cha $148 (+$20薄餅)喇沙配薄餅,亦可以跟飯,我就覺得跟薄餅好食啲,好多蔬菜,有西蘭花、茄子、粟米筍、青瓜絲、腰果,腰果好好食,原來係佢哋自己加工嘅,好脆好香。Mojito $78青檸七喜的味道,有點草清味,飲完覺得清清爽爽的感覺Strawberry soy shakes $68用豆奶取代鮮奶,味道和鮮奶沒有太大分別,對於對奶敏感的人可以試吓,但有忌廉係面,自行決定要不要走忌廉。藍莓味好濃好香,好杰,好好飲😋

涼拌手撕雞

涼拌手撕雞 $78

Oakland Breeze

Oakland Breeze $138

Laksa Cha Cha Cha

Mojito

Mojito $78
青檸七喜的味道,有點草清味,飲完覺得清清爽爽的感覺

Strawberry soy shakes

Laksa Cha Cha Cha
Mojito
Strawberry soy shakes
2023-10-03 146 瀏覽
今晚同朋友慶祝生日,特登嚟咗一間充滿外國風情嘅素食店呢間素食店真係有別於一般嘅素食餐廳…我相信佢哋嘅用餐環境係經過特別用心嘅設計入到去好友懷舊嘅感覺😆😆😆而且仲播住舊式嘅英文歌✌🏻✌🏻✌🏻都係第一次見到呢啲咁舊式嘅電視機播住舊式嘅西片我哋先叫咗一個用香蕉花精製而成嘅手撕雞…味道真係幾特別再叫咗一個喇沙飯…好有馬拉風情🤭🤭🤭裏面有好多唔同嘅蔬菜豆腐同埋豆類🎊🎊🎊再叫咗一個黃薑海南雞飯…店員話佢哋嘅黃薑和薑蓉都係自己店精製而成的….嗰啲海南雞雖然係一啲豆類製品…但係個感覺真係似剝咗皮嘅雞肉🫨🫨🫨我哋仲叫咗一個極具份量嘅牛肉漢堡扒😘😘😘而且佢哋嘅薯條非一般…並不是細細條…而係用一整個薯仔切開幾條…令到個感覺非常有質感🤗🤗🤗整個用餐感覺都好好…但係最難得…係一間樓上嘅素食店,喺依家呢個咁艱難嘅餐飲服務業上面…都能夠做到爆曬場,真係一件唔簡單嘅事🫶🏻🫶🏻🫶🏻呢間素食餐廳味道同埋環境可以見到老闆嘅用心…的確值得一試✌🏻✌🏻✌🏻
今晚同朋友慶祝生日,特登嚟咗一間充滿外國風情嘅素食店
都係第一次見到呢啲咁舊式嘅電視機播住舊式嘅西片
我哋先叫咗一個用香蕉花精製而成嘅手撕雞…味道真係幾特別
2023-10-01 138 瀏覽
vaggie4love 中環士丹利街11號10樓放長假想身體同心靈放鬆一下,去了行海旁同食素,呢間中環的餐廳,佢的素食是西式,很健康美味。擺了很多古玩,來到都會影相打卡$78 甜紅椒黑醋牛油果田圜沙律,最簡單便是食出食材原味的,沙律菜加牛油果,全都是新鮮,10月仲熱辣辣食salad 不錯$158 i am fabulous burger ,用鰂紅菜頭腰果蘑菇豆蓉伴乾太陽蕃茄burger ,用豆蓉整成素patty ,因為落了很多醬,所以食入口味道都好豐富。個薯塊好大,食得開心!$148 素海南雞飯,個素雞是用素鵝(即類似腐皮),個飯有黃薑味,醬可以食蒜薑。$58 炸魷魚圈,炸至香脆可口,素魷魚口感近似魔芋,彈牙。有創意的素食搭配
vaggie4love

中環士丹利街11號10樓

擺了很多古玩,來到都會影相打卡

$

$58 炸魷魚圈,炸至香脆可口,素魷魚口感近似魔芋,彈牙。

有創意的素食搭配
2023-09-26 60 瀏覽
Veggie4love@Central好多裝修擺設 場景係幾特別嘅 少有唔係素食者嘅我完全係為打卡而嚟啊如果係為打卡影相而嚟記得朝早去晚市都幾full 夜晚唔會影到相同環境暗過fine dine的難怪用餐時間有限制 同有最低消費留意返係最低消費係嚴格執行嘅呢度餐牌上嘅「肉」都係素菜嚟嘅食齋嘅朋友真係可以放心食唔係素食者應該未必好啱口味《手撕雞》味道幾似 同真手撕雞比較口感比較 爽口好多芝麻醬都比較薄身好似健康啲
Veggie4love@Central

味道幾似
同真手撕雞比較口感比較 爽口好多
芝麻醬都比較薄身好似健康啲
2023-09-16 175 瀏覽
超有美國🇺🇸中西部餐廳的feel,lunch time visit素食做得精緻大碗,同friend gathering值得再訪。Peking wrap北京烤片 78餅皮漢堡,加上餡料濃香。I am FABULOUS紅菜頭漢堡 158紅菜頭蓉仿肉的漢堡🍔好有特色喔。Laksa Cha Cha Roti喇沙 168奶香味更重不算辣,口感很贊!Secret soy shake 68 🍫是朱古力香蕉豆奶昔,🍌甜甜的帶來一天好心情。

Peking wrap北京烤片 78
餅皮漢堡,加上餡料濃香。

I am FABULOUS紅菜頭漢堡 158
紅菜頭蓉仿肉的漢堡🍔好有特色喔。

Laksa Cha Cha Roti喇沙 168
奶香味更重不算辣,口感很贊!

Secret soy shake 68
🍫是朱古力香蕉豆奶昔,🍌甜甜的帶來一天好心情。
2023-09-14 172 瀏覽
對上一次去Veggie 4 Love已經係一年前,今次同食素嘅朋友再訪veggie 4 love我哋去到先嗌左 - 越式炸素卷配蒜香檸汁炸素卷一份兩件,如果兩個人嚟食share啱啱好,生菜粉絲底,上面炸素卷個樣好似越式炸蝦,裏面有紅、白蘿蔔、沙葛冬菇絲LAKSA CHA CHA甘筍仔,茄子、西蘭花、薯仔、翠玉瓜& roasted cashews 濃醬汁嘅星洲喇沙、裏面嘅花生、椰汁、咖喱、腰果、雜菜,食完一份湯已經好飽!我哋加咗$20配印度煎餅,面頭醬汁有五辛(蔥蒜及辣椒)可以走~甜紅椒黑醋汁牛油果田園沙律Refreshing salad! 佢哋嘅蔬菜都好新鮮,仲有木苴芽我哋叫咗Mixed berries(我走左cream同糖)blueberries & strawberries + 自製燕麥奶及豆奶底 + organic protein powder $10 ,佢哋仲有Mocktail 鮮榨果汁、泰式有機豆奶凍茶都好吸引~甜品沒有選擇,只得朱古力心太軟配楊枝甘露雪糕 ,餐廳員工話心太軟入面只有朱古力粉,沒有任何麵粉, 面頭加米漿cream ,Guten free 再加Nativa,佢哋

我哋去到先嗌左 - 越式炸素卷配蒜香檸汁

LAKSA CHA CHA

甜紅椒黑醋汁牛油果田園沙律

甜品沒有選擇,只得朱古力心太軟配
楊枝甘露雪糕 ,餐廳員工話心太軟入面只有朱古力粉,沒有任何麵粉, 面頭加米漿cream ,Guten free 再加Nativa,佢哋嘅獨有秘方~

見到佢哋有有機松本茸野菌刺身、天貝鷹嘴豆pita bread但暫時冇供應
另外去餐廳前一日見到INSTAGRAM上面,佢哋有法國廚師嘅tasting menu 咁啱missed左 ,期待下次可以試~
2023-09-09 201 瀏覽
近年越嚟越多人開始食素,有時想食清啲,素食都係一個非常健康嘅選擇。最近就有朋友推介咗中環呢間以素食為主嘅多國菜餐廳「Veggie4love」畀我。店舖嘅佈置好有特色,以復古風為主題,成間餐廳都放滿了美式經典懷舊玩具,精品及海報等,配合場內嘅擺設,盡顯美國 vintage 風情。先點兩款脆口小食做前菜,呢款北京烤片 ($78)  非常之有驚喜,唔單止賣相同片皮鴨幾可亂真,甚至連味道亦極為神似。素鴨以豆皮製成,用灑上紅椒粉嘅烤片包住,再佐以青瓜絲同烤醬,食落彈牙有口感,惹味非常。另外呢款炸豆腐串 ($78)  亦係必食之選,一客有三串,外層香口得嚟又夠 crispy,入面超嫩滑,夾埋面頭嘅泰式甜辣醬一齊食,真係冇得輸!主菜點咗越式撈米粉 ($138) 同 素漢堡,米粉配料有炸蝦、炸豆腐、香草、腰果同芽菜等。炸蝦用大豆整成,入面包住滿滿嘅蘿蔔絲,食落香口又唔油膩。豆腐依然保持滑度,入口外脆內軟;米粉爽身彈牙,再配以自家製嘅有機檬汁,微酸醒胃,令人一吃愛上。另外呢款素漢堡 ($158)  亦係餐廳嘅招牌作,漢堡扒大大塊,非常厚身,咬下有肉感又夠 juicy,面頭嘅燒烤醬帶陣陣煙燻味,同漢堡扒好
另外呢款素漢堡 ($158)  亦係餐廳嘅招牌作,漢堡扒大大塊,非常厚身,咬下有肉感又夠 juicy,面頭嘅燒烤醬帶陣陣煙燻味,同漢堡扒好夾,連伴菜嘅薯角都好正,粉綿有薯香,好食。
2023-08-27 209 瀏覽
首先一定要食北京烤片,勁好味,佢係脆脆地,要襯熱食呀,個醬係會令人唸起片皮鴨既,同埋佢個薄餅係好食既!I am fabulous 即係紅菜頭腰果蘑菇扁豆蓉伴乾太陽蕃茄豆醬,係有d辣既,對唔係好食得辣既人黎講,但中意食辣係無問題,好healthy既感覺Kobe’s favourite 即係素漢堡扒伴惹味燒烤醬,呢個好好味!必叫,而且包好大個,好飽,佢個漢堡扒真係好似食緊肉咁,佢既薯菜都好正!係真薯角,好有誠意!越式撈米粉都好正,係個配菜正,佢炸豆腐扮炸蝦好正間餐廳好細間,位置唔多,但裝飾得好復古好有feel,真係柯德莉夏萍姐姐既感覺,佢仲要真係有部懷舊電視播緊懷舊既黑白片,好有心思不過菜式種類唔多

越式撈米粉都好正,係個配菜正,佢炸豆腐扮炸蝦好正

不過菜式種類唔多
  • 北京烤片