2024-01-16 118 瀏覽
今日專程同男朋友黎到中環既純素餐廳Veggie4love食晚餐,近年香港素食餐廳雖然越黎越多,但100%Vegan既餐廳都係相對少,而Veggie4love無論係環境、服務、食物質素方面都非常高質,食肉既男朋友都話正。一出lift就見到餐廳既美式復古裝修,好有氣氛,店員亦好細心介紹餐點,落單時亦會問是否需要走蔥蒜,方便不同素食者👍🏻小食涼拌手撕雞有姜蓉既味道,好特別又開胃,北京烤片都一如既往地香脆好味。主食越式撈米粉非常清香,食素之後甚少食到越南菜式,裡面豆腐外脆內軟超正!喇沙超級香濃,入面有豆腐、腰果同各種蔬菜,店員話係中辣,不過我平時唔係好食得辣都食到無問題。甜品芒果雪糕配香蕉同Meringue都好出色,全部食物都無伏大家可以放心order😎宜家仲有賀年福袋,$48蚊好抵買!!

宜家仲有賀年福袋,$48蚊好抵買!!