Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2023-02-22 1500 瀏覽
第一次黎呢間酒店入面嘅餐廳食自助餐,抱住試嘅心態去食,竟然有驚喜冷盤有凍龍蝦🦞生蠔🦪翡翠螺🐚麵包蟹🦀,仲有八爪魚🐙三文魚🐟玻璃蝦🦑等刺身,刺身好新鮮,但生蠔好細隻,啲肉好薄,用隻叉一叉到落去時啲肉已經爛晒,龍蝦肉鮮甜,但就有啲鞋,翡翠螺大大粒,好厚肉,鮮甜熱盤有好多唔同種類嘅野食,有片皮鴨、燒乳豬、蒸魚、即切牛扒,羊架,煎鵝肝配多士等等,鵝肝味道好好,食落唔會好油膩,配埋脆脆的多士一齊食,美味到不得了😋encore 再encore🤤 ,片皮鴨啲皮好脆,食過番尋味😋最後食埋甜品,大滿足❤️ 埋單仲有8折添,好抵食👍🏻

冷盤有凍龍蝦🦞生蠔🦪翡翠螺🐚麵包蟹🦀,仲有八爪魚🐙三文魚🐟玻璃蝦🦑等刺身刺身好新鮮,但生蠔好細隻,啲肉好薄,用隻叉一叉到落去時啲肉已經爛晒,龍蝦肉鮮甜,但就有啲鞋,翡翠螺大大粒,好厚肉,鮮甜

最後食埋甜品,大滿足❤️ 埋單仲有8折添,好抵食👍🏻
  • 燒牛肉
  • 魚生
  • 片皮鴨
  • 羊架
鮮蟹及鮑魚都是十分受歡迎的美食, 以兩者為自助餐主題, 當然吸引不少食饗, 我也是其中一份子, 多款佳餚突顯大廚心思.  冰鎮海鮮有龍蝦、鱈場蟹腳、青口、藍青口、龍蝦鉗、麵包蟹等, 都算鮮甜.刺身有五款, 有我最喜歡的紅蝦, 爽口之餘有少少黏, 正! 八爪魚、北寄貝、三文魚及吞拿魚都夠鮮甜.   不想淨吃刺身, 也可選擇卷物, 例如炸軟殼蟹卷、火炙鮑片壽司.  賣相別緻的有蟹肉芝士墨西哥卷、輕盈清新的牛油果蟹肉芒果木瓜沙律、黑松露烤香梨水牛芝士沙律、藜麥粟米沙律等. 小件的有香檸鮑魚撻及炸墨魚餅, 不油膩.  粉麵區有清湯或喇沙湯底選擇, 為免太飽滯, 我就來一碗喇沙蔬菜魚蛋(走麵底), 好惹味.  我更拿了海南雞來搭配.  西式些, 可選黑松露巴馬臣芝士意大利粉. 中西湯各一款, 朋友說質數不錯, 但我要留quota吃主食, 例如星洲辣椒炒龍蝦鉗、黑胡椒炒蟹、椒鹽軟殼蟹. 蟹肉鮑魚炒飯、薑蔥炒鮑魚、超大鍋鮑魚蟹粥, 十分值得一食再食的招牌片皮鴨.   這裏還有印度美食、黑松露車打芝士火鍋等.  然而眼球被一系列西式美食吸引.  澳洲和牛、烤羊架、法式砵肝醬多士伴芒果甜酸醬.酥炸生蠔、
小件的有香檸鮑魚撻及炸墨魚餅, 不油膩.

西式些, 可選黑松露巴馬臣芝士意大利粉.

酥炸生蠔、法式奶油燉雞、蜜糖烤豬柳.
這盤蛋黃醬焗鮑魚海鮮、煙肉焗鮑魚好吸睛.
很多自助餐只包一杯飲品, 但Three on Canton無限添飲咖啡及茶, 包括latte,  cappuccino, 草莓芒果茶、蜂蜜柚子茶等.  而甜品呢? 凍櫃放三款小件裝蛋糕, 有超美味的石板街朱古力蛋糕、柚子蛋糕、芒果熱情果慕絲芝士蛋糕.
南瓜西米布甸必食, 甜度剛剛好, 也有麵包布甸及心太軟, 流心度不錯~
這裏有兩款朱古力噴泉, 粉紅色有kawaii.
三色lamington、珍多冰、雜莓慕絲蛋糕、咖啡瑤瑤, 很想每款取一件, 但實在太飽了.
然後拿了點生果, 蜜柑、西瓜、哈蜜瓜, 可以自製一碗生果涼粉.
今晚有特備環節–撈起! 有厚切三文魚、青瓜絲、紅蘿蔔絲、花生碎、椰菜絲、紅薑絲、炸蒜片、甜椒絲、中華沙律等. 而最特別之處是大廚精調製的醬汁, 酸酸甜甜, 好開胃.
題外話/補充資料: 「鮑魚。鮮蟹」自助餐, 逢星期一至四, 成人每位$698/小童$498 ; 星期五六日、公眾假期及前日, 成人每位$738, 小童$538.
2023-02-06
  • 澳洲和牛
  • 石板街朱古力蛋糕
  • 南瓜西米布甸
2023-02-10 1477 瀏覽
曾幾何時,筆者經常會吃自助餐。不是很愛吃,但唔使等呢個放工嗰個放學,無需諗呢個唔食乜嗰個唔食物,Buffet確是不錯的選擇。然而一場疫症,徹底改變了大家的生活/飲食習慣,近年我吃自助餐的次數,五隻手指數得晒。今次朋友相約聚頭兼食開年飯,我才再次回到久違了的自助餐。大時大節,除左外面既嘢食之外,仲有好意頭的三文魚撈起。青瓜、蘿蔔、中華沙律、薄脆及三文魚等,呢度特別在加入左蝦片,大家嘻嘻哈哈撈到風生水起。高高興興食完撈起之後,就開始真係自助餐時間。由凍海鮮說起,龍蝦、麵包蟹、青口等各吃些少,最中意大概就係蟹腳。友人就大讚小龍蝦甜美多汁。壽司與刺身,每樣拿一點回去,跟大家分甘同味。這裡的海南雞飯一向做得不俗,皮爽肉滑,但為了要保持食力,今次只吃了雞件,放棄了米飯。中式熱葷款式唔少,蒸魚、星洲辣椒炒龍蝦鉗、胡椒蟹、軟殼蟹等,都有唔少海鮮種類,不過最欣賞還是每次必吃的招牌片皮鴨,至少吃兩片才收手。見到鮑魚蟹粥好足料,即使平日不經常食粥品既我,也試少少捧下場。西式食品當然要食煎鴨肝,另外仲有酥炸生蠔、燒鴨胸等,食肉獸既我還要了澳洲和牛以及烤羊架各一件,大滿足!平時食自助餐,許多時會跳過粉麵一欄,不

今次朋友相約聚頭兼食開年飯,我才再次回到久違了的自助餐
壽司刺身,每樣拿一點回去,跟大家分甘同味。
平時食自助餐,許多時會跳過粉麵一欄,不過呢度有我喜歡的伊麵,忍不住來了一小碗。
細食既我,此時要進入甜品環節,心太軟仍然是這兒的賣點,香濃又流心。
再食少少朱古力蛋糕、芝士餅,與及富東南亞色彩的糕點,又要抱著肚子歸家。
2023-02-10 1088 瀏覽
今日繼續分享開年飯的喜悅,今次就約咗一班好友去食自助餐開年,高高興興聚首過了一個愉快的晚上。我們這天就是到Gateway Hotel中的Three on Canton,因為餐廳正供應*鮑魚 ‧ 鮮蟹*自助晚餐,最合我這個海鮮迷的口味。到達後先去自助區看看有什麼美食,喜歡吃沙律的我當然第一時間看看沙律區先,放在恆溫櫃內有新鮮沙律菜、紅菜頭、車厘茄,另配襯了多款醬汁喜歡什麼味道自己調配,這個蠱惑的沙律櫃原來是沒有門的,我跟好友也被欺騙了哈哈。往前走便是放置冰鎮海鮮的位置,這夜的海鮮包括有雪場蟹腳、青口、藍青口、開邊龍蝦、龍蝦鉗、小龍蝦及麵包蟹,喜歡吃海鮮的我看見已經心心眼了。然後來到日本美食專區刺身當然少不了,這夜的選擇包括有吞拿魚、三文魚、八爪魚、北寄貝及紅蝦刺身,看上去全也充滿光澤挺新鮮。還有多款壽司卷物如炸軟殼蟹卷、珍寶蟹柳壽司及火炙鮑片壽司等任君選擇,另外還有我喜歡吃的日式冷麵。來到前菜區先有這個給睛的蟹肉芝士墨西哥卷,接著還有牛油果蟹肉芒果木瓜沙律、黑松露烤香梨水牛芝士沙律、青口帶子沙律、藜麥粟米沙律及味付螺肉,款式選擇眾多用來打底一流。芝士當然亦是少不了的美食,這天有兩款牛奶芝

芝士當然亦是少不了的美食,這天有兩款牛奶芝士選擇包括是Edam和Emmental。
接下來還有香口的香檸鮑魚撻、醃製三文魚配蜜糖芥末汁、莎樂美腸及巴馬火腿。

當然還有招牌菜黑松露巴馬臣芝士意大利粉啦。

喜歡吃麵包的朋友亦有多款新鮮麵包可選擇。
緊接著走到熱葷區先有炸墨魚餅、烏達魚餅及南乳豬手打頭陣。
然有是自選粉麵檔這天有兩款湯底可以選擇,分別是清雞湯和喇沙湯底,粉麵則有油麵、米粉、銀針粉及伊麵可以選擇,至於餸料則有魚蛋、牛丸,火腿、雲吞及各式蔬菜等可配選。

當然還有這兒的招牌菜海南雞飯,另外還有香脆可口的黃金鹹蛋脆三文魚皮及炸蝦片。

這天共有中、西式靚湯各一款供應,包括是雜菌忌廉湯和蓮藕排骨湯。
再往前走繼續有中式的美味菜式,香菇雲腿蒸魚、星加坡辣椒炒龍蝦鉗、黑胡椒炒蟹及椒鹽軟殼蟹。

而我最愛吃的招牌片皮鴨仍然有供應,看著師傅即片即取來吃超滋味。

另外還有蟹肉鮑魚炒飯、薑蔥炒鮑魚及鮑魚蟹粥,喜歡吃蟹的朋友必定非常開心。

然後來到看西式美食的檔位,打頭陣有黑松露車打芝士火鍋,會配有法包、椰菜花、芝士腸、炸雞及薯格,沾一沾芝士醬吃真的快活過神仙。

喜歡吃香濃印度美食的朋友必定要來這兒,因為款式真的太多了!美食包括有秋葵馬沙拉、印度咖喱羊肉、雞肉咖喱、椰子咖喱煮魚、印度飯、印度烤雞、蒜香烤餅及印度薄餅等。

接下來便到西式的熱葷區,食肉獸的朋友一定很開心因為有澳洲和牛及烤羊架供應。

最後還有法式砵酒肝醬多士伴芒果甜酸醬、蛋黃醬焗鮑魚海鮮、煙肉焗鮑魚、酥炸生蠔、芝士蟹肉焗魚柳、法式奶油燉雞、燒鴨胸配車厘子醬、蜜糖烤豬柳、芝士焗椰菜花及西蘭花、車厘茄和香草薯仔,絕對能滿足西式胃的朋友。

自助餐有無限添加咖啡及茶,選擇也非常之多包括有各式咖啡及多款的西式茗茶。
這個甜品櫃內放了三款Cut Cake,包括有芒果熱情果慕絲芝士蛋糕、石板街朱古力蛋糕及柚子蛋糕。
然後還有小朋友及大人也歡喜的朱古力噴泉及糖果專區,隔離還有多款口味的Häagen-Dazs雪糕杯任取。

接下來有南瓜西米布甸和麵包布甸配雲呢拿汁,隔離還有新鮮出爐的招牌心太軟蛋糕。
這個甜品位置亦放置了各國的特色甜品,甜魔們來到必定能找到自己心水的甜點,這天的新鮮水果有西瓜、哈蜜瓜、西柚及蜜柑,然後有黃梅撻、南瓜葡萄乾蛋糕、雜莓慕絲蛋糕、咖啡瑤瑤及花生醬曲奇,還有充滿香港風味的糯米糍、涼粉及蛋花大菜糕其餘的甜品有朱古力慕絲、三色林明頓蛋糕、珍多冰及彩虹千層糕等等。

正式進入自助餐狀態,吃自助餐我第一碟必定是沙律前菜,用沒有太邪惡的食物先打底,待會便不會吃得太凶狠了!

刺身每一款也取點來跟好友開心Share,這樣分享總是更快樂的。

然後便到品嚐冰鎮海鮮,這一碟之中我最喜愛是小龍蝦,雖然少少一隻但內裡味道鮮甜又多汁。

胃仔細了的我熱葷決定中西璧一碟過!最愛那薑蔥炒鮑魚口感煙靭煮得入味很可口。

當然怎也要留一個位置給這兒的招牌片皮鴨,嬤嬤皮上放滿京蔥、青瓜條配合片皮鴨及香甜醬汁,這味道依舊令我的味蕾心動。

最後還有招牌海南雞和鹹蛋黃炸三文魚皮,那炸三文魚鹹香脆口絕對是必吃之選。

平時我不會主動取粉麵吃,但這夜我看見有伊麵最後失守了!可幸有好有幫口分享雖然邪惡但很滿足。

另外好友這一碗喇沙湯底非常香濃,喜歡吃粉麵的朋友我會推薦這個湯底。

來到吃甜品的時候我當然是影多過吃吧!但即叫即製的心太軟始終還是要吃的,於是跟好友一起分享這個流心的心太軟蛋糕,就這樣甜蜜地結束我們這夜的開年自助餐了。

這個*鮑魚 ‧ 鮮蟹*自助晚餐收費為星期一至四成人$698/位、小童$498/位,星期五至日、公眾假期及前夕成人$738/位、小童$538/位,OpenRice有2位或以上的自助餐8折優惠還另設生日禮遇。
2023-02-01
2023-02-09 5417 瀏覽
農曆新年剛剛過去,大家都各有各忙,新年過後終於有日子可以跟食友一聚。在沒有特別喜好下,就不如來個新年自助餐聚會。Three on Canton一直都係食友鐵膽,今晚就在這聚一聚。冬天都係飲碗湯先 ,今晚係蓮藕唐排湯同英式海鮮周打湯。海鮮周打湯夠濃郁又多料。海鮮就食下半邊龍蝦、龍蝦鉗同麵包蟹,重有鱈場蟹腳、藍青口及龍蝦仔等。另有各式日式焗海鮮及椒鹽軟殼蟹、星加坡辣椒炒龍蝦鉗及黑胡椒炒蟹。刺身如象拔蚌及刺身蝦都幾新鮮。唔食刺身既可以試下壽司同手卷。海南雞飯其貌不揚但食落幾夠雞味。沙律菜既專櫃好搶眼,沙律菜入口爽脆。呢度既即煮湯粉麵用料十足,而且有美味喇沙湯底可選。肉食方面牛扒同羊架都不缺,跟上黑椒汁惹味。鮑魚片蟹粥煲得幾綿。甜品方面都幾多選擇,令人眼花撩亂。雙色朱古力噴泉睇落都吸引。中間既甜品及生果檯異常搶眼,未開始食甜品都會想兜個圈睇下先。除左時令水果,甜品選擇有朱古力慕思、珍多冰、Lemington Cake、咖啡瑤瑤、黃梅撻、麵包布甸配雲尼拿汁及南瓜西米布甸。旁邊凍櫃另有芒果熱情果慕絲芝士蛋糕、石板街朱古力蛋糕及美式芝士餅。不過任食Häagen-Dazs哈根達斯雪糕及雪條更吸引。食友
刺身如象拔蚌及刺身蝦都幾新鮮。
唔食刺身既可以試下壽司同手卷。
海南雞飯其貌不揚但食落幾夠雞味。
沙律菜既專櫃好搶眼,沙律菜入口爽脆。
呢度既即煮湯粉麵用料十足,而且有美味喇沙湯底可選。
肉食方面牛扒同羊架都不缺,跟上黑椒汁惹味。
鮑魚片蟹粥煲得幾綿。
甜品方面都幾多選擇,令人眼花撩亂。
雙色朱古力噴泉睇落都吸引。
不過任食Häagen-Dazs哈根達斯雪糕及雪條更吸引。
食友就話心太軟係佢既favorite,香濃流心令佢幾飽都一定會食番個。
由即日至3月尾,酒店自助餐今期主打豐富既鮑魚及蟹類菜式。配搭其他冰鮮海鮮如龍蝦、麵包蟹及鱈場蟹腳等。
2023-02-01
2023-01-28 1637 瀏覽
當晚同女朋友去食buffet 環境唔錯,個裝修幾靚,服務亦好周到,去到拎野食,湯品又熱又夠味,感覺唔錯,刺身亦都好好,但係開始食熟食覺得唔夠熱又冇咩太多選擇,最多反宜係咖哩..雞牛羊豬一大堆,當晚冇鵝肝 ,換咗鵝肝mousse多士,個mousse有陣怪味,塊多士勁硬好似紙皮,到拎生蠔冇肉細隻到不得了,凍食開邊龍蝦唔新鮮唔乾淨,起碼唔新鮮都整熱食.. 最後食到2個人都腸胃炎,幾日又屙又嘔,下次真係請都唔去。
同朋友慶祝生日打算食中午自助餐,第1次來這間Three on canton, 打電話去訂位,問得好清楚中午有冇生蠔,接線生清楚表示有任食生蠔,後來去到點知話原來中午冇生蠔,嬲到我飛起,非常失敗的前台。及後出去取食物,熱食係唔熱,煮麵意粉個檔係經常冇人,我等咗10分鐘先有人行返去,煮完個師傅又走咗,我想問咁樣點會係自助餐?刺身蝦已經乾晒,唔新鮮,其他食物求其,蒸豆卜都叫一個餸。聽到其他2枱食客都話冇嘢食,款式少,話食物唔夠熱。非常差的第1次經驗,100分中我同朋友完全分別比分係25-30之間,永不再光顧😡😡😡😡

2023-01-27
生日
  • 朱古力噴泉
2023-01-24 1052 瀏覽
食物種類多, 但熱食就好HEA, 食物唔夠熱, 鵝肝沒有煎香生蠔好一般, 肉很薄生果選擇只有3種, 西瓜, 哈蜜瓜及熱情果甜品就只有椰汁糕及CHEESE CAKE比例好食

生蠔好一般, 肉很薄

生果選擇只有3種, 西瓜, 哈蜜瓜及熱情果
甜品就只有椰汁糕及CHEESE CAKE比例好食
2023-01-23
2023-01-14 4992 瀏覽
一如對上三年,今年慶祝聖誕嘅節目又係自助餐,順便同外母大人慶祝生日,今年揀了尖沙咀海港城港威酒店的【Three on Canton】。今年各大酒店的平安夜及聖誕日自助餐價錢(無論午餐或晚餐)都較平時日子貴了最少30%,回復到疫情前的正常情況;記憶中,過往兩年的自助午餐只是平日價錢,或者只是象徵式貴少少。餐廳位於酒店3樓,直接簡單的餐廳名字已經反映所在位置 - 廣東道3樓。要影到下面這個餐廳招牌可不容易,如果從酒店大堂搭𨋢上3樓,就會見不到這個招牌;一定要從海港城商場3樓入去,才可以找到【Three on Canton】的招牌。對比其他五星級酒店的咖啡室,室內裝修及用餐環境只是一般。幸好聖誕節到了,甜品區的聖誕氣氛擺設總算為平淡的裝修增添了一些色彩。由於聖誕節關係,實在太多客人,員工比例未足夠應付,侍應收拾碗碟的次數未夠頻密,影響了服務質素。食物款式多元化,所有自助餐應該有的都有齊。凍海鮮冷盤有麵包蟹、鱈蟹腳、藍青口、龍蝦鉗、綠青口及凍熟蝦,味道一般,尤其麵包蟹甚至可以形容為相當難食。以龍蝦鉗稍為好味,海水味唔會太鹹,亦有蝦肉鮮味。日式食品區有冷麵、壽司、刺身。壽司只有卷物,欠缺手握壽司

食物款式多元化,所有自助餐應該有的都有齊。凍海鮮冷盤麵包蟹鱈蟹腳藍青口龍蝦鉗綠青口凍熟蝦,味道一般,尤其麵包蟹甚至可以形容為相當難食。以龍蝦鉗稍為好味,海水味唔會太鹹,亦有蝦肉鮮味。
日式食品區冷麵壽司刺身壽司只有卷物,欠缺手握壽司刺身冇光澤,賣相唔吸引;雖然已經知道酒店自助餐一定不會有靚刺身,但比起其他同級酒店的自助餐刺身仍然差了一截。
幾款凍肉芝士兩三款沙律,但竟然欠缺煙燻三文魚。Parma ham 及 coppa ham 好鹹,沒有意大利醃制火腿香氣,而且很濕身,每片火腿黏在一起,即使以自助餐水準也未達標,差過其他同級自助餐
自助餐不可缺少的Live kitchen 意大利麵中式粉麵。芝士忌廉意大利麵的味道都幾好。同一個食物區還有脆卜卜又鬆化的蝦片,本身已經很好味,又可以拌上一些泰式肉碎、菠蘿甜酸醬或者蘋果青瓜乳酪倍添味道。湯品也在同一區,雖然沒有中式燉湯,但就有中西湯款各一,分別係老黃瓜煲排骨及龍蝦湯。
中式熱盤多元化,有南乳豬手酥炸蟹鉗蛋白豆腐燴海鮮黑椒雜菌炒牛肉,配合兩款炒粉麵飯帶子芥蘭炒飯銀芽炒伊麵。雖然沒有特別吸引的菜式,味道亦一般;勝在眼花撩亂,每款食一兩件到都已經飽了幾成。
自助餐來說,中式點心款式多得出乎意料:蝦餃、燒賣、乾蒸牛肉、糯米卷、鮮蝦粉果、素粉果;味道相當好,較中式熱盤出色。
西式熱盤更多款式,但食物區範圍太細,影響了鋪排及賣相;所有熱盤全部堆放在一起,客人取食物甚不方便。以龍蝦意大利飯紅酒燴牛肉較為好味道。芝士火鍋配炸物在其他酒店自助餐未見過,也是比較有特色的選擇。
西班牙式烤乳豬最令人失望,乳豬皮完全唔香脆,甚至有點腍、有點靭;乳豬肉就肉質粗嚡、偏硬、味淡。
聖誕佳節當然不能缺少蜜糖烤火腿烤火雞,其他燒烤食品還有紐倫堡香腸烤澳洲和牛煎帶子法式牛油汁
最後是甜品時間。酒店自助餐甜品環節好少令客人失望,印象中今次是第一次。原個切餅太細,款式又完全唔吸引、賣相也差,難以吸引食慾。
迷你甜品方面只有三款,款式及賣相同樣唔吸引;唯一特點就是刻意增添了一些聖誕裝飾。
很少在酒店自助餐見到澳洲甜品Lamington cake。在海綿蛋糕方塊表面沾上一層薄朱古力漿、並沾滿椰絲,味道特別。朱古力漿又染了七彩繽紛的顏色,增加美感。
聖誕甜品朱古力牛油樹頭蛋糕栗子樹頭蛋糕薑餅布甸聖誕布甸。兩款樹頭蛋糕的造型似是美式甜品,顏色鮮艷誇張,只見到又厚身、又甜膩的奶油,並非軟滑香濃的忌廉或者慕絲;完全唔吸引,沒有一試味道的衝動。
食物款式選擇超多,但全部款式普普通通,沒有稍為貴價的回本菜式;味道只是不過不失,雖然冇驚喜、亦唔會失望。但今日這個價位(成人每位 $628,小童每位 $488;提前訂位早鳥優惠 85折,另外以原價計加一服務費)就偏貴了,平日週末中午成人自助餐只需 $448。如果唔係聖誕節、又有並非間間酒店自助餐都有的聖誕老人,應該唔會有人願意花這個價錢。
2022-12-25
2023-01-09 1631 瀏覽
話說去咗食中午buffet,唔知點解食中午buffet連蝦都冇得食,竟然奇怪到嗰啲服務呢埋一二邊講啲客人是非,都唔知依家乜嘢酒店,啲員工質素非常之差,啲嘢又少又唔好食,非常唔好的體驗,下次唔會再去啲糕點除咗個檸檬蛋糕仔之外,其他全部都好難食
啲糕點除咗個檸檬蛋糕仔之外,其他全部都好難食

2022-12-25 1977 瀏覽
聖誕lunch自助餐,有8折,海鮮麵包蟹,青口,凍蝦,小龍蝦,食品種類都多,中西日甜品都有,有燒賣,蝦餃,粉果,聖誕節當然有火雞,蜜沖火腿。飲品有專人幫你沖中國茶,檸檬茶,咖啡,但橙汁,菠蘿汁就自己來。當日都有8成滿。甜品就一般,Haggen Dazs 任食。聖誕就豪一次,整體都不過不失。要12點正才會畀你入座。早到都要係出面等到12點。
生日
2022-12-19 1843 瀏覽
Weekend同朋友去harbour city行街,想搵靜靜地嘅地方飲杯嘢,揀咗Three on Canton$70杯咖啡係正常酒店價錢,但會強制一定要叫小食,我哋就隨便叫咗碟壽司,一出碟壽司差啲大叫「明將嚟嘅」!?$118再加一你出個粟米青瓜腐皮壽司比我,認真咩?不知所謂

不知所謂

Sushi
2022-11-27 2974 瀏覽
姪仔係美國返黎住海港城呢間馬哥孛羅港威酒店,住房外仲有600蚊飲食餐飲劵,所以佢約埋我食個lunch buffet ,真係好抵, 埋單唔駛300蚊兩位,但食到今晚dinner 都唔駛食。我個人鐘意啲豬手,做得幾好, 意大利飯都不錯,雖然我減緊肥,但我都唔會錯過黑松露芝士火鍋。味道很好。有麵包蟹,但我怕要鉗要剪所以冇食,但我見周圍嘅人食得好開心。所食左啲凍蝦,肉質很爽,感覺好新鮮。我最喜歡咖啡茶等熱飲可以任飲,我由頭飲到尾,柚子茶加檸檬片真係不錯嘅選擇
,做得幾好, 意大利飯都不錯,雖然我減緊肥
,我由頭飲到尾,柚子茶加檸檬片真係不錯嘅選擇
2022-11-26 2529 瀏覽
已好多年冇黎海港城.上次黎已係幾年嘅事.之前人山人海.個個拖住喼掃貨.可能係大陸人.但今次黎已無咁多人.今年啲聖誕裝飾好靚.仲有芝麻街添.我係芝麻街打完咭後上去餐廳食中午自助餐。入到去見到超多膏又大隻嘅麵包蟹,見到已興奮,而且啲凍蝦都好鮮甜 ,魚生三文魚好新鮮。仲有巴馬火腿配蜜瓜 ,麵檔嘅喇沙湯好好味,一定要試,咖啡茶,柚子蜜任飲,仲有果汁,有HAAGANDaz雪糕及雪條,我食左三條都返哂本。好滿足嘅一餐。
2022-11-21 2661 瀏覽
環境同場地都唔差嘅!食物都好多款式!有名牌雪糕,粉面,刺身沙律,牛扒,咖哩!失望的手切西冷扒(靭),青口,蝦都唔新鮮無味,冷盤一食入口即吐🤮!熟食都不是特別出色(有色無味)!直得讚的就是果汁🍹和茶☕️同咖啡任飲!