Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2022-07-20 2768 瀏覽
用海港城coupon來呢度食buffet比起marco Polo buffet冇咁抵每位都貴一百蚊但相對嘢食種類都多啲鵝肝任食仲有和牛多啲類型嘅嘢食例如西班牙炒飯同埋乳豬 片皮鴨龍蝦味道都畀嗰邊好少少冇咁咸其他都累近重點仲有心太軟真係好耐冇食嘅心太軟呀但係呢度坐位都比較迫一啲冇cafe marco嗰邊坐得咁舒服因為食嘅人多啦refill都會多好多嘢食嘅份量都多啲相對就唔會供不應求但係呢邊傾計傾到超級嘈好似去咗居酒屋或者串燒店仲有啲地盤鬧市feel由於座位太逼收餐盤嗰陣都好尷尬另外都有啲燉湯可以拎都幾好飲如果多啲錢嘅話去選擇食呢間但係如果冇嗰邊坐得咁舒服滿足感比較大但係就空間比較壓迫

用海港城coupon來呢度食buffet

如果多啲錢嘅話去選擇食呢間
但係如果冇嗰邊坐得咁舒服

滿足感比較大但係就空間比較壓迫
2022-06-25 3767 瀏覽
今日去食中午自助餐,有點失望,訂位時問服務員有沒有麵包蟹,對方說有的,結果是沒有,價錢不算平,海鮮種類少,冇生蠔冇龍蝦冇鵝肝。境環可算是比較理想,服務平分一般。
2022-06-23 3074 瀏覽
同朋友補祝生日黎左港威食自助餐依家餐廳已經食過好多次了因為鐘意佢有鵝肝同蟹腳所以成日黎不過琴日黎到冇蟹腳食變左麵包蟹 麵包蟹就麻麻地以前冇位食 琴日即日book都有位啲人服務好好 仲比左個discount我雖然我柯左次 但我本身係易柯既人不過佢啲生蠔好似削左。。
同朋友補祝生日
變左麵包蟹 麵包蟹就麻麻地
以前冇位食 琴日即日book都有位
啲人服務好好 仲比左個discount我
雖然我柯左次 但我本身係易柯既人
不過佢啲生蠔好似削左。。

2022-06-13 11553 瀏覽
⭐️週末晚市自助餐(原價$728+10%) ❤️8.5本身對呢餐冇咩期望😂 但唔知係咪因為期待值太低,最後主食同甜品都令我有啲驚喜😳🌟凍海鮮有龍蝦身、龍蝦鉗、蟹腳、生蠔等等~ 龍蝦都算厚肉,亦唔似食擦膠~蟹腳都算鮮甜不過幼身啲😂不過生蠔就太鹹🙈 三文魚同油甘魚魚生都係厚切,仲要又新鮮又肥美🤤 🌟主食有好多選擇🙊我最鍾意嘅煎鵝肝都有,配埋梨汁冇咁膩又食多咗幾件🤣 和牛扒同埋羊架都好嫩,有啲似慢煮嘅效果,估佢唔到咁高質👍🏻 中式嘅話,特別啲嘅有片皮鴨、燉湯同麻辣水煮牛肉,特別係燉湯夠熱又高質~粉麵啲餸就完全唔吸引,冇乜人排🤣🌟甜品方面,所有甜品都十分唔錯! 我最鍾意嘅係焦糖芝士撻、麵包布丁、草莓奶凍同埋芝士瑪德蓮☺️ 仲有每隔一陣就新鮮出爐嘅心太軟!配埋任食嘅haagendazs雪糕真係好正😍 除咗一杯杯嘅雪糕,仲有haagendazs 脆皮雪糕雪條,食幾條都抵返🙊因為屋企人有五折,所以最後每人$440 左右~ 以呢個價錢嚟講都好滿意,不過正價嘅話應該有其他更好嘅選擇🙊
⭐️週末晚市自助餐(原價$728+10%) ❤️8.5

2022-06-07 3578 瀏覽
見臨近父親節,在K LOOK 預約了Three On Canton - 香港港威酒店 的2位午餐自助餐, 請老豆同呀叔食。KLOOK 客服很好, 原先打算搵呀媽去, 誰知趕不到打第三針, 要搵呀叔代出席,KLOOK 不收費改名。準時12點08分已經收到呀叔回圖...目測食物有:COLD CUT 火腿併蜜瓜+沙律,個樣幾新鮮凍盤有青口、凍蟹,幾大件呀叔推介:黑松露芝士汁沾醬+印度牛雞猪串 <---佢自己搭出黎,沾醬有似有舊年糕咁。咖喱睇落色水幾好。甜品方面有HaggenDaz 雪糕批+葡撻 + 布甸+ 芝士 ,  番兜一下COLD CUT 火腿併蜜瓜 難得呀叔有好胃口,對面老豆已在打機了。

準時12點08分已經收到呀叔回圖...目測食物有:
COLD CUT 火腿併蜜瓜+沙律,個樣幾新鮮

凍盤有青口、凍蟹,幾大件

難得呀叔有好胃口,對面老豆已在打機了。
題外話/補充資料: 呀叔表示:一人頂(食左)三个人份量、服務幾巧、俾4粒星
2022-06-07
父親節
團購
  • 黑松露芝士汁沾醬+印度牛雞猪串
2022-05-18 3512 瀏覽
終於等到晚市開返🥹食我夜晚最愛的生蠔海鮮方面都有好多選擇例如長腳蟹,龍蝦,凍蝦,翡翠螺等等⋯😚中西印度和甜品菜式西式係我最期待的因為有時有啲特別嘅嘢😋嗰啲燒牛肉同埋炸和牛都好好食甜品方面朱古力啲蛋糕都好靚又好食雪糕佢就用Häagen-Dazs (雪條嗰隻)真係食返10條都值$300啦😂仲有一個有人同你做埋咖啡茶任飲的水吧如果有埋soft drinks咁就完美😫(可惜沒有)
終於等到晚市開返🥹食我夜晚最愛的生蠔
甜品方面朱古力啲蛋糕都好靚又好食
雪糕佢就用Häagen-Dazs (雪條嗰隻)
真係食返10條都值$300啦😂
仲有一個有人同你做埋咖啡茶任飲的水吧
如果有埋soft drinks咁就完美😫(可惜沒有)

2022-05-13
  • 鵝肝
  • 龍蝦
  • 片皮鴨
2022-05-16 3788 瀏覽
假日在港威酒店的餐廳Three on Canton食左一個好豐盛的自助餐🍽🍽港威酒店在尖沙咀海港城,而Three on Canton就是港威酒店的餐廳,餐廳另一邊一出就連接海港城,大家找到城中鴨子就能找到其入口,當然在廣東道周大福對面就是港威酒店入口,都是非常方便就到。😉餐廳空間頗大,拿食物的地方和座位都基本分開。食物區主要有分為海鮮魚生、沙律甜品、熱葷、炸物、咖喱、熱湯麵食海鮮有小龍蝦、紐西蘭青口、藍青口、蜆、蝦海鮮每樣都拿了一些魚生雖然選擇只有五款,但三文魚、吞拿魚、八爪魚魚生都好出色,這裡魚生質素值回票價。魚生厚切Three On Canton 有個印度咖喱專區,咖喱做得好出色,種類好多,有咖喱牛腩、羊肉、魚柳、雞,還有咖喱雜菜,當然仲有印度薄餅、脆餅,讓大家點咖喱食。甜品就有 Häagen-Dazs雪糕, 雪糕櫃有三種佢地既味道,朱古力、雲呢拿、士多啤梨。其他甜品有各式蛋糕、朱古力噴泉⋯⋯假日自助餐仲有即叫即煮嘅湯麵,各種熱食、中湯、Pizza、沙律水果等等,本人胃太細未能全試😂😂總體Three On Canton 自助餐都好多種類可供選擇,食物質素頗高,價錢中等,有興趣的朋友

餐廳空間頗大,拿食物的地方和座位都基本分開。

海鮮有小龍蝦、紐西蘭青口、藍青口、蜆、蝦

海鮮每樣都拿了一些

魚生厚切

印度咖啡

印度咖喱

Häagen-Dazs雪糕

其他甜品有各式蛋糕、朱古力噴泉⋯⋯

總體Three On Canton 自助餐都好多種類可供選擇,食物質素頗高,價錢中等,有興趣的朋友可以一嘗。
2022-05-14
外賣自取
印度咖啡
印度咖喱
Häagen-Dazs雪糕
  • 自助餐
2022-05-13 2469 瀏覽
老豆生日成家係港威酒店book左2間房staycation下,環境同服務以呢度所見嘅員工數目都算幾好,早餐一行五人落去餐廳.見環境真係唔錯喎,仲有window seat,係網上啲一個評語話早餐麻麻都冇乜期望,而且幾百蚊房包早餐都唔會特別豐富啦,但完來都唔錯丫,有點心,粥,三四款生果,五款果汁,其中仲有鮮榨的,早晨應該有嘅都有,仲有㕑師煎蛋同整奄列,麵檔.麵檔嘅兩款湯都好味.餐廳只有兩個員工,但收碟仍快,還不時問我們要否添飲咖啡。我地真係由8點食到10點半。超滿足。午餐都不用食
2022-05-12 2125 瀏覽
疫情後第一次食Dinner Buffet , 又有消費劵,所以朋友都食得豪啲,呢間book 過幾次都book 唔到,所以呢次早成3星期book ,book 到window seat ,可惜外牆有維修工程,比啲膠紙封左一半,掃慶,明白唔係餐廳問題。再講下啲食物,朋友為左啲生蠔同龍蝦黎,我就對生蠔麻麻,返而對啲熱食片皮鴨, 鴨肝,海南雞有興趣,今晚餐廳九成滿,廚師加龍蝦,麵包蟹,生蠔絕不手軟。朋友話生蠔係瘦左啲,但好重海水味。佢地話正,唔食蠔嘅我食左一隻淨係覺得咸,唔啱我。啲sashimi 都好新鮮,三文魚同八爪魚都正。仲有自家制咸蛋黃炸三文魚皮。如有果汁,汽水任飲就好了。但呢度有專人整咖啡茶,柚子蜜,凍熱都可以,柚子蜜好好味,成晚飲左5,6杯。
2022-05-12 1994 瀏覽
昨晚滿心歡喜再次來到Three on Canton食自助餐晚餐,感覺大不如前😔食物也減少了很多,凍海鮮:長腳蟹,翡翠螺,蝦,全部都冇,生蠔細細隻😠片皮鴨兩位廚師經常傾偈,有客人站到面前,又當睇唔到,將塊片皮鴨,左裁右裁,左度右度,才交給客人,(其實扁皮鴨前邊有個大碟,是否應該把片皮鴨,放在碟上任客人自由拿取),等咗咁耐,終於攞到一件,食落口塊皮一啲都唔脆,又凍又淋😤沙律菜,被放在另一個雪櫃,像是被遺棄,完全唔新鮮,又乾又黃😢其他都是一般般😞只有鵝肝最正常!雖然還有很多人訂位,但也希望管理層保持以往的高質素 !
其他都是一般般😞
只有鵝肝最正常!
雖然還有很多人訂位,但也希望管理層保持以往的高質素 !
2022-05-11
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 Three on Canton🐷姨媽約咗🐷去食buffet,第一次食呢間感覺都好唔錯!坐近窗口,環境好舒服,staff服務都ok,都full house! overall款式都幾好,係刺身唔太啱食,但熱食質素唔錯,款式都好多!性價比黎講ok~ —————————————————————❣️ Lunch Buffet 成人 $368 / 小童 $268 🦐🦀凍海鮮有麵包蟹,好多膏!好鮮好食!但好滯!蜆 有沙!粒粒都好多沙!蝦 青口 都ok 之後見到有小龍蝦同八爪魚 不過太飽冇食到刺身🐟有油甘魚 吞拿魚 八爪魚 魷魚 蛋但係連三文魚都冇!🐷其他都唔食,淨係試左油甘魚,但質素都可以的!不過選擇唔多🥹.🍝🍜即煮西式嘅意粉/中式嘅粉麵可以即場自己揀配料,再比👨🏻‍🍳即刻整熟最特別嘅係有喇沙!好食!唔會太辣!不過🐷冇試意粉太飽了!🍲 湯 中式西式都有,🐷試左南瓜忌廉湯,好飲!🐷姨媽試左雜菜湯,佢話好清淡!🥩牛扒即切西冷!
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍 Three on Canton
🦐🦀凍海鮮
有麵包蟹,好多膏!好鮮好食!但好滯!
蜆 有沙!粒粒都好多沙!
蝦 青口 都ok
之後見到有小龍蝦同八爪魚 不過太飽冇食到

刺身🐟
有油甘魚 吞拿魚 八爪魚 魷魚 蛋

🍝🍜即煮西式嘅意粉/中式嘅粉麵
可以即場自己揀配料,再比👨🏻‍🍳即刻整熟
最特別嘅係有喇沙!好食!唔會太辣!
不過🐷冇試意粉太飽了!

🍲 湯

🥩牛扒
即切西冷!半生熟黎講都做得唔錯,冇乜血水

熱食
中西日韓都有!
有茶葉蛋 好驚喜!仲要係入味!好食!
🇮🇳印度野都有Butter chicken、咖喱雜菜、羊、魚,可以配薄餅或印度飯,都好食!
仲有鐵板燒雞,味道好好,燒得好香!

🧀黑松露芝士醬
呢個真係好香!一路拎野食都隔住口罩都聞到!隔離有啲薯條、腸仔、魚手指呀可以點芝士醬!咁口🐷一樣嘅芝士迷會鍾意!

🍮甜品
有朱古力噴泉 蛋糕 雪糕 朱古力 生果
大部份蛋糕🐷都覺得唔好食,葡撻好食!
仲有無限Haagen dazs雪糕雪條,見到個個都有食

☕️🍵飲品
無限供應!果汁有橙汁同菠蘿汁,咖啡,仲有唔同茶、柚子熱飲、薑茶等,仲要係人手即時沖,可以自己加奶加鮮檸檬汁加糖水

不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: Three on Canton (尖沙咀)
尖沙咀廣東道13號海港城港威酒店3樓
#chuchu食在尖沙咀
#chuchu食自助餐

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-03-13
優惠券
2022-04-05 3415 瀏覽
熱食很豐富,味道亦很好,咖哩都有好幾種:牛油雞、雜菜、羊、魚,可以配薄餅或印度飯,鍾意食咖哩嘅人會覺得好好味!又唔太辣。另外亦有好多唔同國家美食,中、西、韓、日都有,當然少不了魚生,不過負責魚生嘅廚師係一位傷健人士,要用手指俾佢睇,我覺得咁幾好丫,傷健共融!飲品可以任飲,除果汁、咖啡,還有不同茶、柚子熱飲、薑茶等,仲要係人手即時調配。當日係老公生日,我仲問佢攞生日牌自己裝飾蛋糕。甜品也不少,朱古力有好幾種,我估如果單買酒店嘅手工朱古力,都應該唔平,記得食多幾粒。雪糕是Häagen-Dazs,有雪條和雪糕杯!正!

2022-04-04
生日
👉看了網上介紹,尖沙咀港威酒店的《Three on Cotton 》Tea Buffet 好像不錯,就買了預付餐券。疫情轉趨嚴重,用餐客人只有約10枱,每枱也是隔枱用餐,坐🉐️很舒服‼️.👆客量少,所以食物也少:幾款刺身、壽司卷、小龍蝦、凍蝦🦐、青口⋯盤很大,但每款只放1/4,看似吃剩的,我都沒有影、也沒有吃😒其實換個小盤盛放、效果會好🉐️多!!📌印度咖喱 + 薄餅🫓 ~ 有羊、牛、雜菜,咖喱香濃而不辣,想是要貼近本地口味。。。咖喱雜菜小煲只供應少量,回頭想再取已經光盤了,亦沒有再補充⋯😔📌相比起冷、熱盤,甜品做🉐️較好。有5、6款蛋糕供應。每件小小的,精緻味美。👉熱盤🈶️:火腿、魚柳、焗西蘭花🥦、小薄餅、炒麵、炒腸粉、印度🇮🇳咖喱🍛、即煮意粉🍝、麵檔。。。3⃣️款大路口味的Haagen Dazs瑟縮一角,稍一不慎會把它錯過😟

👆客量少,所以食物也少:幾款刺身壽司卷、小龍蝦、凍蝦🦐、青口⋯盤很大,但每款只放1/4,看似吃剩的,我都沒有影、也沒有吃😒
其實換個小盤盛放、效果會好🉐️多!!
📌各式刺身

📌各式甜品
  • 📌各式刺身
  • 📌精選三文治
2022-03-19 3126 瀏覽
早兩年食過呢間嘢兩次午餐晚餐都食過,當時覺得都ok嘢食味道正常,選擇都ok,嘢飲又任嗌今次第3次食因為諗唔到點用海港城coupon 圍返每人埋單應該3百左右但真係好失望呢間嘢係無嘢食嘅,選擇少得可憐,味道又唔係好,仲要d嘢食唔refill😡已經得幾樣嘢入到口,例如凍海鮮嘅蝦,刺身(我已經諗唔到其他喇,刺身都係普通貨色唔係好食,只不過我本身中意食刺身),但一係就無人refill,一係就無師傅喺度,有師傅喺度切俾你嘅話,佢夠膽死切到d刺身條蝦條咁嘅size,當食客乞衣咩。。。。最差自助餐,沒有之一,永無下次
早兩年食過呢間嘢兩次
午餐晚餐都食過,當時覺得都ok
嘢食味道正常,選擇都ok,嘢飲又任嗌

今次第3次食
因為諗唔到點用海港城coupon
圍返每人埋單應該3百左右

真係好失望

呢間嘢係無嘢食嘅,選擇少得可憐,
味道又唔係好,仲要d嘢食唔refill😡

最差自助餐,沒有之一,永無下次
2021-10-17
現金券
2022-02-28 2774 瀏覽
今天經過openrice定了午餐,疫情下兩人坐,不算滿座,但也有十台以上。講真如果沒心做,就取消自助午餐吧。Three on Canton去過很多次了,是三間海港城系最多樣,最高級,也是最貴的,太子改了半自助,馬可孛羅疫情下也取消了午餐和晚餐自助餐,現在就只有這裡了。食品放得很疏落,除了有長腳蟹外,全部也像在食下午茶餐的,所有熱點也是下午茶餐貨色,真不能想像他們下午茶自助餐賣什麼了。雪糕,我最愛的,但他們的haagen-dazs是三色雪糕,朱古力還是很地道哪一隻,不是比利時朱古力。🐮陣的雪糕也好過他們。埋單兩位要六佰幾,外邊也有很多選擇了。食今天的,不值,管理上廚房很像出了問題,唯一的就是樓面收碟快。