The Place

餐廳: The Place
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: The Place
資訊:

2022-10-29 1293 瀏覽
朋友好耐無食buffet 記得The Place嘅食物一向都有質素 而且lunch buffet仲有生蠔食添自助午餐星期一至星期五:時間:12:00pm - 2:30pm價錢:成人及長者HK$358 小童(4-12歲) HK$258*以上價錢另收原價加一服務費我用openrice 訂座✌🏾方便快捷出示OpenRice coupon埋單 仲有88折換言之 成人圍返都係$350/位-新鮮紐西蘭生蠔 細細隻 無乜肉沖得沖太乾淨 冇乜海水味同蠔味-凍蝦-龍蝦鉗 不過不失-5款刺身色澤新鮮 每款都俾4片👍🏾👍🏾可以慢慢品嚐-即切片皮鴨真係好好食-肉眼扒肉嫰而且濃郁牛味熟食區同鐵板區多款食物都好食😋-MÖVENPICK® 雪糕8款口味嘅雪糕任君選擇雪糕櫃旁 有個自助區 可以點綴一下杯雪糕-十多款甜品下次要再encore
朋友好耐無食buffet

雪糕櫃旁 有個自助區 可以點綴一下杯雪糕

-十多款甜品

下次要再encore

2022-10-27
【假日嘆旺角酒店午餐Buffet🌟🍴】/////呢間酒店好方便 係朗豪坊對出天橋嘅位置〰️餐廳樓底高 室外有個露天庭園🌳星期日同一班同事去食 大家都覺得生蠔、片皮鴨以及榴槤布甸麵包係呢間自助餐必點嘅食物‼️食物種類唔算多 勝在服務態度真係幾好👍🏻.👉🏻環球海鮮及鐵板燒烤自助餐 (成人$438/兒童$338)🔹海鮮類🦪🦀️🦐生蠔味道有驚喜!😋入口滑身鮮甜 唔會有海水味 平時唔食生蠔嘅小編都食左好多隻🤭而龍蝦 螺 刺身類都有個玻璃隔住 要請店員幫手夾 感覺餐廳都幾重視衛生(´▽`).🔺主食類🥩熱食有片皮鴨 燒牛扒 串燒等等 另外餐廳都有提供刺身🍣 沙律🥗茶樓點心 薄餅夾住片皮鴨、大蔥絲、青瓜絲以及甜麵醬 餅皮鬆軟 鴨肉肉嫩有油香☺️串燒選擇多 燒得外皮脆身 牛扒就一般 期望牛味更濃郁 肉質更鮮嫩.▪️甜品類🍮Buffet竟然可以食到麵包店好受歡迎嘅布甸麵包🤩麵包比較亁身 内裹就充滿蛋香以及香草味 散發住陣陣貓山王榴槤香氣😈抹茶以及栗子蛋糕甜度適中 仲有其他的骰賣相都幾靚嘅小蛋糕以及Movenpick雪糕🍦———📍The Place (旺角)旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層
【假日嘆旺角酒店午餐Buffet🌟🍴】
/////

🔹海鮮類🦪🦀️🦐

🔺主食類🥩

▪️甜品類🍮

———
📍The Place (旺角)
旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層
2022-10-16
  • 片皮鴨
  • 甜品
2022-10-23 1398 瀏覽
早幾個月食過一次,當時仲係檢疫酒店,入座率目檢唔超過7 成,食物質素都係好一般。因為會員有生日優惠,所以再嚟食多次,反正今晚有驚喜🥳入座率超過9 成,食物水準相比上次好好多。
2022-10-20 1559 瀏覽
趁Asia mile 到期前,換左個lunch buffet 食🤩😁估唔到星期一中午都咁多人, 差唔多全場滿座🥳每次食buffet 都係生蠔打頭陣. 即開即食生蠔, 雖然偏細隻但creamy燒汁/黑椒汁牛肉:肉嫩有筋但唔黏牙串燒脆肉瓜/燒腩肉/牛肉:特別like 脆肉瓜,表面有少少孜然粉,肉厚juicy北京填鴨同雞蛋仔都唔熱,有點遜色最like 係番石榴茉莉花茶布甸,好好味,第一次食番石榴味甜品,有驚喜,忍唔住要食多一杯,好正!大推👍🏻👍🏻🤩焦糖香蕉忌廉布甸都好味,推介👍🏻😋最後仲送一局夾波波,可惜夾唔中無禮物🤪

估唔到星期一中午都咁多人, 差唔多全場滿座🥳

燒汁/黑椒汁牛肉:肉嫩有筋但唔黏牙

北京填鴨同雞蛋仔都唔熱,有點遜色

焦糖香蕉忌廉布甸都好味,推介👍🏻😋

最後仲送一局夾波波,可惜夾唔中無禮物🤪
2022-10-10 9676 瀏覽
今年媽咪生日🥳, 我們揀了到The Place 吃自助晚餐慶祝, 位於旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層。 平日晚市自助餐每位$658+10%( 用88折) , 餐廳燈光柔和,但座位與座位之間的距離比較近。 自助區有生蠔、凍海鮮、 冷盤、沙律吧、刺身、壽司、手捲、 熱熏、甜品和雪糕等等。生蠔🦪每人一次可以攞三隻, 非常新鮮,好creamy👍🏻🤤。 凍海鮮我推介虎蝦🦐, 爽口又大隻。 沙律吧有店員為我們即場做沙律🥗, 衛生乾淨,味道也很好。 刺身、壽司🍣和手捲就比較普通。 熱熏我喜歡芝士焗龍蝦🦞、串燒🍢、 水蟹粥🥣、 鵝🥠、 龍蝦鉗🦞、片皮鴨🌯和羊架🍖,燉湯味道不錯🤤。 甜品有很多款精緻的蛋糕🍰, 最喜歡貓山王榴槤布丁包, 香脆美味🥰。 最後一定要食movenpick雪糕🍦, 可以配雪糕筒很香脆。 整體食物款式不算多, 但貴精不貴多, 各款都做得不錯👍🏻, 店員的服務也親切友善。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

自助區有生蠔、凍海鮮、 冷盤、沙律吧、刺身壽司、手捲、 熱熏、甜品和雪糕等等。

自助晚餐

生蠔🦪每人一次可以攞三隻, 非常新鮮,好creamy👍🏻🤤。 凍海鮮我推介虎蝦🦐, 爽口又大隻。 沙律吧有店員為我們即場做沙律🥗, 衛生乾淨,味道也很好。 刺身壽司🍣和手捲就比較普通。 熱熏我喜歡芝士焗龍蝦🦞、串燒🍢、 水蟹粥🥣、 鵝🥠、 龍蝦鉗🦞、片皮鴨🌯和羊架🍖,燉湯味道不錯🤤。
鵝肝

沙律
甜品
生日蛋糕
2022-10-05 2262 瀏覽
服務同食物質素都好ok,推薦 大蝦 十分美味👍👍👍👍👍,去開嘅 酒店都係鴨肝,但 依間係 鵝肝,但 可能因為依間 鵝肝 切得太厚,所以無香脆同 入口即溶口感,仲有 啲太油膩 感覺,如果香脆啲 入口即溶,感覺無咁油膩會更好👍👍👍
服務同食物質素都好ok
推薦 大蝦 十分美味

2022-09-12 4320 瀏覽
中秋正日,10/9 一行10 人食自助晚餐, 大家都覺得食物質數同種類都強差人意。見哩間自助餐多好評,但事實並非如此。從來未試過寫食評,都要為左哩次自助餐寫低comment 。有生蠔,但很不新鮮。有龍蝦,但質地十分乾,龍蝦肉係一絲絲。 蟹柳都比佢juicy 。有刺身,都係比較乾,只有三文魚刺身算正常。熟食選擇唔多,燉湯咸,烤豬手比較正常。甜品選擇少,可以讚的是Movenpick , 有比較多配料可自行選擇。全場唯一新鮮是凍盤虎蝦。
有生蠔,但很不新鮮。
刺身,都係比較乾,只有三文魚刺身算正常。
熟食選擇唔多,燉湯咸,烤豬手比較正常。
全場唯一新鮮是凍盤虎蝦。
2022-09-06 3742 瀏覽
We have visited multiple times for breakfast and for dinner as well. The restaurant offers fresh juice, not fresh juice in the bottle or jug, actually they custom make it in front of the guest. Relatively big Buffett. A huge amount of choices including cold buffet offers yogurt, smoothie,salad cheese, and other cold things, different types of breads, several choices for hot food including fresh toast, omelette, rice, eggs, soup noodles, delicious milk tea and many more. Inner decorations very good, not conjustive, so you will not feel crowded.

It is a very good place to have your morning breakfast. The price is absolutely worth it. Employees are friendly, overall one the best experience I have ever had. 100% recommend.

2022-09-04 4316 瀏覽
第一次揀lunch buffet,見其他食評好似唔錯,於是一試。個環境幾好,枱與枱之間唔逼。食物方面,款式都算多。午餐嚟講有生蠔,有片皮鴨,我已經覺得好正呢兩款我都食咗3轉。食到一半,有職員過嚟比咗一個代幣我地,原來每兩人就會比一個,喺近門口有部夾公仔機,就係用呢個代幣夾,得一次機會,夾唔到添講返,今次訂枱我remark有寫係慶祝生日,差唔多食到尾,職員攞咗件小蛋榚出嚟,驚喜喎,真係估唔到,仲會幫點埋蠟燭,開心服務好之餘,職員都好好禮貌呀,推介!今次生日lunch buffet,有得玩,有得食,好滿足,好滿意。
2022-09-04
2022-08-28 3754 瀏覽
約了朋友食lunch buffet, 因為有88折discount! 原先想book 另一間,但full 晒,見呢間都可以openrice book,所以就試下,又一直未食過cordis ge buffet. 佢環境細細但幾精緻,法國生蠔即開即食,又唔駛排隊,反而片皮鴨排好耐,因為佢幫你包好晒!整體感覺不錯,甜品多選擇,呢個價錢會再返去
整體感覺不錯,甜品多選擇,呢個價錢會再返去
2022-08-16
看到很多負評去之前還擔心,食完覺得滿意,唔太多講,推三樣食品。1生蠔,還有海水味新鮮但味道偏淡,兩人食了三打,2烤牛肉,這個是滿意的,味濃,肉不柴,好食,一般食自助餐,烤牛肉我只拿一次,但這個烤牛肉我們拿了兩次。3榴槤撻,如買店有賣,收我20蚊個我都會買,可惜係每次只出十次,還要排幾分鐘隊,所以只排了兩次吃了兩個,其實還有片皮鴨,但味道一般今次,越南牛肉粉湯底味道有點像肉骨茶,感覺有點差的是果汁要另加38蚊,紅酒吧酒要加58蚊,所以我飲了五六杯果汁朋友加飲料四五杯紅酒,全是歸本了其實還有雪榚也是必食的。今次食11點到1點只有兩小時,下次再去要去食1點,因為可食到3點半,可以多吃半小時用open rice落訂,原本有88折,慳返啲酒水錢,擋幫你地買下廣告
看到很多負評

外賣送餐
2022-08-08 4824 瀏覽
早前用15000里兌換了二人自助餐券,今日就去食了由於酒店現在為隔離酒店,所以要由商場入口入,一入去就是食自助餐的地方,座位舒式,食物款式中規中矩生蠔🦪淡茂茂,無咩味片皮鴨由廚師捲好送上,味道不錯燒牛肉食落似係牛𦟌,較靭雞肉串燒普普通通,都算幾滑嫩魚生叫了三文魚、鯛魚和希靈魚,三種魚生都係無咩味🥲至於火炙三文魚,都係無咩三文魚味,得返d芝士美乃滋味忌廉菠菜就🚁🚁🚁🚁🚁,忌廉稀到水咁,搞到菠菜的味極淡右手邊是豬肋骨和巴東牛腩全餐最好飲就係個中湯,蟲草花水鴨湯甜品都算多選擇,但未到酒店餅店的質素馬卡龍連個外皮都係腍嘅!🤦🏻‍♀️味道唔差,但馬卡龍嘅口感唔應該係咁結論係:好彩唔洗俾錢(早知將d Miles換其他嘢)
早前用15000里兌換了二人自助餐券,今日就去食了

生蠔🦪淡茂茂,無咩味

片皮鴨由廚師捲好送上,味道不錯

燒牛肉食落似係牛𦟌,較靭
雞肉串燒普普通通,都算幾滑嫩
魚生叫了三文魚、鯛魚和希靈魚,三種魚生都係無咩味🥲
至於火炙三文魚,都係無咩三文魚味,得返d芝士美乃滋味

忌廉菠菜就🚁🚁🚁🚁🚁,忌廉稀到水咁,搞到菠菜的味極淡
右手邊是豬肋骨和巴東牛腩

全餐最好飲就係個中湯,蟲草花水鴨湯

甜品都算多選擇,但未到酒店餅店的質素

結論係:好彩唔洗俾錢(早知將d Miles換其他嘢)
2022-08-08
優惠券
2022-08-08 3848 瀏覽
The Place 位於旺角朗豪坊康得思酒店,交通非常方便!看到食評膽粗粗去試下佢既自助午餐,質素不錯,自助餐該有的食物都有,還有movenpick雪糕的作一個完滿的收尾!有下次!😋😋😋
2022-07-26 4997 瀏覽
隔離酒店中再重開,食物比前上菜快,蠔細隻但新鮮,魚生正常,龍蝦🦞芝士焗正常,大蝦有驚喜鵝干正常,熱食正常,沙律及甜品都正常價錢就普通620元汽水要加38/酒類加58。最後一題近窗口燈光很暗,近乎漆黑一片
鵝干正常,熱食正常,沙律及甜品都正常
水準之上的自助餐
2022-07-18
試食活動
水準之上的自助餐
  • 即煎鵝肝
  • 即開生蠔
  • 川貝海底椰燉雞
2022-07-23 4969 瀏覽
突然想食buffet,在Openrice見到The Place有幾好的食評,所以便和老婆一齊去食好野。地點在旺角站,十分方便易找,過一條天橋便可到達。講番食物,有生蠔,刺身,芝士,牛扒,仲有炸蝦等其他熟食,應有盡有。生蠔會不停供應,仲要唔使等,對於我這些生蠔控來講,真係very good,我食左14隻。最後,有movenpick雪糕作結,食左4個球,哈哈哈😆😆!仲有夾公仔遊戲,好好彩夾到,coupon唔多有用, 希望餐廳可以改一改,例如,lunch buffet半價等禮物,比較實用。

地點在旺角站,十分方便易找,過一條天橋便可到達。

2022-07-22
優惠券