The Place

餐廳: The Place
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: The Place
資訊:

2022-01-21 1353 瀏覽
行家團年飯趕得切在政府關閉晚市堂食前享用。味遊海陸主題龍蝦、生蠔、虎蝦無限量供應源源不絕,晚市成人$698 OpenRice 訂有 82 折抵食。🥣中湯西湯任君選擇,我喜歡南瓜忌廉湯,香滑忌廉軟綿南瓜配一件麵包打好個底。🍴向海鮮出發,大大隻虎蝦真有手掌般大,,不過我喜歡陣牙爽口中蝦多點,沒有長腳蟹有麵包蟹,肉質鮮甜不過結構複雜食得有點 ,還是來客龍蝦啖啖肉食得優雅。🤣🍴刺身款款新鮮可口,件件厚切有質感有口感。🍴食完刺身就向生蠔說我來了!不算肥美就是爽口回本首選。🍴係時候食翻碟爽脆清甜沙律菜,再重出江湖。🍴片皮鴨,鴨肉軟嫩加點醬汁夾熱辣辣包超和味。😋🍴係時候進攻甜品。甜品款式頗多,每款食一半都不得了,所以我還主攻雪糕,Mo記雪糕軟滑香甜,食多二球就完美了!講到服務都算不錯,非常積極收碟服務主動。👍
行家團年飯趕得切在政府關閉晚市堂食前享用。

🍴刺身款款新鮮可口,件件厚切有質感有口感。

🍴食完刺身就向生蠔說我來了!不算肥美就是爽口回本首選。

🍴係時候食翻碟爽脆清甜沙律菜,再重出江湖。

🍴片皮鴨,鴨肉軟嫩加點醬汁夾熱辣辣包超和味。😋

🍴係時候進攻甜品

講到服務都算不錯,非常積極收碟服務主動。👍
2022-01-12
2022-01-18 8218 瀏覽
🍽 轉戰午市自助餐 禁晚市令製多朋友的聚會都大失預算,原來想約晚餐慶祝生日都只可改作午餐興祝了。這天朋友相約筆者到旺角康得思酒店吃自助餐慶祝生日。海鮮方面有龍蝦鉗🦞、凍蝦 🦐、青口及生蠔 🦪 。以午市來說,種類算多。🦪 紐西蘭生蠔富海水味,口感細膩,味道鮮美。🦞 龍蝦鉗肉頗爽,味道稍咸。🦐凍蝦肉質爽甜新鮮。🦪 青口則細隻一點且乾身了少許。刺身方面只有四種選擇。有鯛魚、三文魚、八爪魚及希靈魚。反而壽司會有9款選擇,可惜怕吃了壽司會試不了其他食物,所以只點了三文魚、鯛魚和八爪魚🐙刺身。刺身新鮮,肉質不錯。為配合均衡飲食,蔬菜類是不可或缺的。挑選了一點火箭菜、西生菜伴凍肉及餅乾條。凍肉味道不錯,沙律菜新鮮爽脆🥗西式熱菜方面也有頗多選擇。🐮 感覺燒牛肉會乾身了一點,但肉質尚算鮮嫩。🍖 燒豬柳肉質反而更冧,味道更勝一籌。🐷 金沙骨的味道不錯但肉質乾身了一點。🐟 魚柳稍欠鮮味,肉質較結實。🐔 反而雞胸肉的肉質最鮮嫩,掛上芥末奶油汁味道不錯。再來介紹一盤中西合壁的熱菜。🧀 芝士通心粉Mac n Cheesee的味道不錯,芝味滿滿的通心粉又香又滑。🐷 什菌炒豬柳味道不錯,豬柳惹味嫩滑。🐮 鬼馬牛肉味道
🍽 轉戰午市自助餐

🦪 紐西蘭生蠔富海水味,口感細膩,味道鮮美。

🦞 龍蝦鉗肉頗爽,味道稍咸。

🦐凍蝦肉質爽甜新鮮。

🦪 青口則細隻一點且乾身了少許。

刺身方面只有四種選擇。有鯛魚、三文魚、八爪魚及希靈魚。反而壽司會有9款選擇,可惜怕吃了壽司會試不了其他食物,所以只點了三文魚、鯛魚和八爪魚🐙刺身刺身新鮮,肉質不錯。

西式熱菜方面也有頗多選擇。

🐮 感覺燒牛肉會乾身了一點,但肉質尚算鮮嫩。

🍖 燒豬柳肉質反而更冧,味道更勝一籌。

🐷 金沙骨的味道不錯但肉質乾身了一點。

🐟 魚柳稍欠鮮味,肉質較結實。

🐔 反而雞胸肉的肉質最鮮嫩,掛上芥末奶油汁味道不錯。

再來介紹一盤中西合壁的熱菜。

🐷 什菌炒豬柳味道不錯,豬柳惹味嫩滑。

🐮 鬼馬牛肉味道中規中矩,蜜糖豆經保溫下開始變軟。

🐔 印度式的咖喱雞味道香濃,味道頗佳,可配搭烤餅同吃,但筆者太飽,只試了咖喱雞。

🐟 蒜蓉粉絲鯰魚柳則可以不試,因為魚柳有一陣「押」味,且魚肉太冧,沒有魚的鮮味。

🥟中式點心有燒賣、牛肉和珍珠雞,筆者只試了燒賣,味道不錯,值得一試。

甜品方面種類繁多,而且味道都十分出色。甜品是這次自助餐中最值得推薦的🌟當中更有卡通Keiho聯成的甜品,外觀精美又好吃,筆者挑算了5款品嚐。

🤎 朱古力大福-樹獺造型十分可愛,軟糯的大福外皮包著朱古力忌廉,味道超讚 (推薦🌟)

🧡 番石榴紅茶慕絲蛋糕- 小太陽造型的番石榴紅茶慕絲蛋糕有點奶茶感覺,味道微甜。

💙 焙茶蘋果慕絲蛋糕- 保齡球外觀的甜品外觀相當抵死,藍色球狀的朱古力外款薄而脆,焙茶味忌廉淡雅清香,配以蘋果味果醬,可增強味道層次。

💚開心果士多啤梨千層蛋糕- 開心果蓉美味細緻,蛋糕鬆軟,保持濕潤。

💛檸檬馬卡龍- 馬卡龍一向予人甜美感覺,所以特意挑選檸檬味來吃,甜中帶酸,鬆軟可口。

甜品區中有即點即製的雪糕牛角包🥐 即製的牛角包窩夫可配搭Movenpick雪糕,筆者配了雙球,藍莓芝士及焦糖核桃味雪糕,窩夫酥脆可口,客人更可自行加添花生粒、朱古力碎、彩針糖等裝飾,窩夫牛角包酥脆可口,層次分明,讓人回味。(推薦🌟)

凡生日客人可向酒店備註,贈生日蛋糕一客。當天提供的是朱古力味慕絲蛋糕,朱古力慕絲細滑香濃,味道卻稍甜。

🔸小總結:
酒店位於朗豪坊旁,交通便利,地理位置優越。座位間隔闊落,餐廳亦透大量日光,空間感十足。
午市有生蠔 🦪、刺身、烤製肉類 🍖、芝士凍肉、沙律 🥗、壽司 🍣、中西式熱食、中式點心、湯類、水果及種類繁多的甜品,性價比高,值得再訪。

👅 味道:4.8/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.7/5
🔰餐廳環境:4.8/5
👀回頭率:4.8/5
🍽 餐廳:The Place
🌐地址: 旺角上海街555號康得思酒店L樓層

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #旺角美食 #ThePlace #自助餐
2022-01-13
生日
  • 生蠔
  • Movenpick雪糕
  • 甜品
2022-01-06 2937 瀏覽
主食種類:🐧🐧🐧🐧賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧種類方面,刺身、冷盤、熟食都選擇眾多。更有同酒店中菜館馳名的京式片皮鴨、養生鮑魚花菇燉雞湯提供,非常吸引。賣相方面,一部分食物已預先裝入小盤方便領取,精緻美觀。另外亦有職員幫忙準備、分派各式食品,擺盤整齊悅目。味道方面,推薦必試養生燉湯,湯水湯料味道突出、濃而不膩,鮑魚仔煙韌可口,花菇非常入味。馳名的京式片皮鴨則不過不失。片皮鴨鴨味尚算濃郁,餅皮偏厚身實心,由於不是即煮即食,不論鴨肉還是餅皮都已變冷變硬,有點可惜。有普遍自助餐共通的弊病,即切扒類冰凍硬身、難以咬開,當中羊架偏肥,有一半都是肥膏,建議直接跳過。甜品種類:🐧🐧🐧賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧種類方面,有各式小型蛋糕、慕絲、布甸、馬卡龍,但款式不多。雪糕選用movenpick, 共有8種口味提供,可伴以雪糕筒或牛角包。中式甜品則只提供豆腐花,沒有其他。賣相方面,各式甜品依然以聖誕為主題裝飾,外觀精緻奪目,各式小型甜品尤其突出,令人有點不捨得吃掉。比較特別的是火焰雪山蛋糕,有職員即場示範,將點燃中的威士忌澆在蛋糕上,噱頭十足。可惜現場太光,火光太細,必需近距離觀賞才能看清。味道方面,

主食

甜品
種類:🐧🐧🐧
賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧

種類方面,有各式小型蛋糕、慕絲、布甸、馬卡龍,但款式不多。

中式甜品則只提供豆腐花,沒有其他。

火焰雪山

味道方面,推介雪糕牛角包,牛角包經即時烘熱,外脆內軟,配搭品質保證的movenpick 雪糕,滋味一流。

另外tiramisu 杯亦值得一試,忌廉入口香滑,甜不過膩,咖啡浸泡過的手指餅如海綿蛋糕般鬆軟,咖啡味濃郁,喜好咖啡人士絕不能錯過。

地雷中伏甜品包括藥水味濃的啫喱杯、味道怪異的黑松露醬拿破侖和極酸的檸檬味馬卡龍,建議一律略過。

飲料種類:🐧🐧🐧
自助吧有基本餐茶咖啡、檸茶檸水、三款果汁提供,能自行添飲。

環境:🐧🐧🐧🐧
服務:🐧🐧🐧🐧🐧

樓底高環境寬闊舒適,但偏偏桌與桌之間距離狹窄,出入容易碰撞。

桌面大小適中,座椅舒適。

值得一讚是這裡衛生水平一流:
大部分食物都由職員分派,或包裝成一人份並覆蓋好。
自助區有無數透明隔版分隔食物與外界被免污染。
每桌均備有酒精搓手液供客人使用。

服務員態度有禮友善,回收用完餐盤速度理想迅速。

🐧❤️結語:食物賣相美觀,味道不俗,不妨一試。
2021-12-31
養生鮑魚花菇燉雞湯
火焰雪山
  • 養生燉湯
  • movenpick  雪糕牛角包
  • tiramisu
😋😋😋揀咗幾款食物介紹俾大家 Highlights 🌟任食紐西蘭生蠔🦪🌟冰上海鮮: 大大隻虎蝦🦐超多膏麵包蟹🦀🌟香煎鵝肝🙊 即切片皮鴨😋燒羊架🍖芝士焗原隻帶子🌟最鍾意滋補足料燉湯(桂圓淮山杞子燉豬肉湯)🌟甜品🍦任食MÖVENPICK® 雪糕配牛角酥窩夫比較有驚喜的是😻即叫即製自選沙律吧🥗琳瑯滿目🌈擺得靚D好似好食啲:壽司同刺身就一般新鮮🤔唯一可取的,即叫即製手搓壽司🍣另外推介印度烤餅,外脆內軟的烤餅配以多款咖哩或乳酪蘸醬,同樣滋味甜品方面,自選MÖVENPICK® 雪糕配牛角包最值得期待😚可能其他甜點都太膩👉🏻👈🏻泰茶焦糖燉蛋幾有新意,以及多款精緻甜品如鐵觀音梅酒啫喱、栗子伯爵茶麻杏仁薯撻、芒果熱情果慕絲蛋糕、番石榴紅茶慕絲蛋糕及黑白奶茶千層酥等。

😋😋😋揀咗幾款食物介紹俾大家
Highlights
🌟任食紐西蘭生蠔🦪

🌟冰上海鮮: 大大隻虎蝦🦐超多膏麵包蟹🦀

🌟香煎鵝肝🙊 即切片皮鴨😋燒羊架🍖芝士焗原隻帶子

🌟最鍾意滋補足料燉湯(桂圓淮山杞子燉豬肉湯)

🌟甜品🍦任食MÖVENPICK® 雪糕配牛角酥窩夫

比較有驚喜的是😻即叫即製自選沙律吧🥗琳瑯滿目🌈擺得靚D好似好食啲:壽司刺身就一般新鮮🤔唯一可取的,即叫即製手搓壽司🍣

• 香煎鵝肝
  • Movenpick 雪糕
2022-01-03 834 瀏覽
buffet 食物種類 唔多 (今晚 竟然無我最愛吃嘅 長腳蟹) 但食物質素 整體都唔錯 我都掛住瘋狂喪食 狀態 完全都唔記得影食物相 🤦‍♀️🤣🤣🤣🤣 都食咗好多野🤔🤔 龍蝦... 蟹拑... 蝦... 麵包蟹... 生蠔... 刺身... 燉湯 ... 海南雞飯... 雪糕... 吖~ 甜品 件件都好好味道
) 但食物質素 整體都唔錯
2021-12-26
2021-12-28 906 瀏覽
大約每兩個月都會去食一次Cordis自助午餐,貪佢中午都有生蠔供應,食物款式雖然唔係好多但都算平平穩穩食得飽人。今次12月去食有聖誕主題,多左火雞同威靈頓牛柳,沙律吧經過裝修後多左韓式沙津。比較失望既係威靈頓牛柳只出過一次就冇左,生蠔比之前細隻左,優性之處就係有得任食movenpick,海南雞好滑,多左生滾粥可選擇,但呢個聖誕主題比之前貴左大約60蚊,我覺得多左火雞同威靈頓牛柳都值既,只不過如果你想食多d威靈頓牛柳,要早少少拎定幾塊!甜品雪糕多選擇,但熱食就比較少,整體不過不失!
2021-12-16
  • Movenpick雪糕
2021-12-23 862 瀏覽
聖誕假一開始,我即刻约friend出來,聚會倾偈,又食下野,真開心。今次我地坐得好近放食物的地方,好方便拎野食。食物款式種類多,同以前一樣,但可惜是無我最愛的長腳蟹,只有生蠔和魚生。我先食熱食,再食沙律,然後再食生蠔魚生,因為充常最初有好多人排隊拎生蠔,避一避,等人少D先拎。甜品比之前好食,好有聖誕氣氛,好多甜品用聖誕造型,如聖誕樹、禮物等,又不太甜,所以我比之前吃多左好多。最後當然是食雪糕同雪條,食完好滿足。

今次我地坐得好近放食物的地方,好方便拎野食。

最後當然是食雪糕同雪條,食完好滿足。
2021-12-21 1173 瀏覽
突然想食buffet 就隨心揀左呢一間 星期一晏晝打電話問 當晚都有位!海鮮有好多選擇 例如 麵包蟹 超大隻虎蝦 生蠔 青口 全部都fill得好快💯 生蠔大部分都好大隻 比較creamy 熱食都好多選擇 質素中上 我最驚喜佢有鵝肝 好大舊👍🏻好食👍🏻 中段出左熱熔芝士 要等好耐 周同埋拎到返黎好快又硬返曬 可以唔試.. 肉眼第一次拎好淋好好食 第二次拎就冇咁好食了羊架好食👍🏻刺身都好大方!全部都厚切仲有芝士龍蝦👍🏻明閣片皮鴨 麵包皮好鬆軟 但鴨就比較多肉 好少皮😟甜品有好多好多選擇 都有啲聖誕款 不過冇影到 肉桂焦糖燉蛋好重肉桂味 榴槤芝心撻都好香榴槤味 個人就麻麻地黑松露拿破崙 覺得唔太夾😬 macaroon,tiramisu同雪糕牛角包都好食😋😋仲有麵包布甸👍🏻另外仲有movenpick 雪糕同果茶/紅茶/咖啡任飲時間方便 晚市6:30食到9:45,時間充裕,座位闊落,服務員收碟速度快👍🏻👍🏻👍🏻經Openrice 2人同行仲有85折 折後每人大約$650,有咁多選擇同中上質素,滿意💓

羊架好食👍🏻刺身都好大方!全部都厚切

仲有芝士龍蝦👍🏻

明閣片皮鴨 麵包皮好鬆軟 但鴨就比較多肉 好少皮😟

甜品有好多好多選擇 都有啲聖誕款 不過冇影到

另外仲有movenpick 雪糕同果茶/紅茶/咖啡任飲

本人於2021年12月12日晚上20:15至22:30與1名女性友人到貴店享用自助餐。在晚上21:55付款時,帳單是$1421.20。請看附件的相片。但由於本人沒有信用咭,所以用港幣現金付款,貴店員工要求我付$1645.6,即$1496加10%服務費。換言之本人要額外付$224.6。最後本人付上港幣$1650!本人認為貴店是濫收費用。在確實預約的電話(66563206,2021年12月11晚上7:13),貴店員工沒有說明貴店的「獨有高昂兼特殊現金收費方式」。本人對此非常深感不滿!

2021-12-12
2021-12-09 824 瀏覽
就到聖誕啦又到左一年一度同屋企人食自助餐嘅日子今期大食妹又自肥, 揀咗Cordis The Place嘅自助餐, 又可以食盡佢嘅煎鵝肝多士今期Cordis仲同Keigo crossover, 推出左一系列嘅甜品仲有聖誕嘅節日甜品, 俾你過個甜絲絲嘅聖誕節鵝肝多士今次擺咗出嚟, 俾我哋一次食到捧腹而歸, 第一輪先食五件鵝肝相對黎講冇上次咁入口即溶, 大食妹覺得都係要即叫即煎最能夠保存佢嘅風味今次去仲多咗片皮鴨可惜係用刈包包住, 食兩件就飽晒, 轉返片皮鴨皮會更好除咗一般嘅湯粉以外, 仲多咗海南雞飯雞油飯超香超好食, 但海南雞切得有啲樣衰味道係唔錯嘅燉湯嘅水準依然保持得到, 飲完再飲, 好滋補冷盤嘅選擇都幾多, 今次仲做咗旋轉冷盤碟, 相當有新意
就到聖誕啦
又到左一年一度同屋企人食自助餐嘅日子
仲有聖誕嘅節日甜品, 俾你過個甜絲絲嘅聖誕節
今次去仲多咗片皮鴨
可惜係用刈包包住, 食兩件就飽晒, 轉返片皮鴨皮會更好
除咗一般嘅湯粉以外, 仲多咗海南雞飯
雞油飯超香超好食, 但海南雞切得有啲樣衰
味道係唔錯嘅
燉湯嘅水準依然保持得到, 飲完再飲, 好滋補
冷盤嘅選擇都幾多, 今次仲做咗旋轉冷盤碟, 相當有新意
  • 海南雞飯
  • 鵝肝多士
  • 養生燉湯
2021-12-07 1039 瀏覽
如圖所見,我同朋友叫咗海南雞飯同埋海鮮變意粉。當然係,食乜嘢都唔會平得去邊,呢個醫療之內。但係只要個質素能夠配得上個價錢絕對都冇問題嘅。論賣相,兩樣餸菜都似乎唔錯,至少會令人有食慾嘅。海南雞飯嘅第網絡都好嫩滑、色澤唔錯、只不過個意粉嘅光澤就係來自份量比較多嘅油,令人稍為卻步。不過上菜嘅時候,已經發現啲食物嘅溫度開始,凍,似乎和暖都未稱得上🙈因為我已經係一個好怕熱嘅人,但如果我都覺得唔熱嘅話,上菜速度絕對需要改進一下。但必須要讚嘅係睇得出Waiters其實真係好忙碌,但係佢哋嘅態度依然好好,好有禮貌。由於太忙嘅關係,個海南雞飯送漏咗隻雞,不過都好彩waiter好快發現咗,極速將隻雞送返上嚟。整體嚟講都好helpful海南雞飯本身都吸收左唔少嘅雞油同雞味淨係食飯都會覺得好味。個意粉份量頗多,但係配埋啲香料做唔到一種提升食慾嘅功效。

2021-12-07 1029 瀏覽
好多野食,環境舒適,最緊要要預約,好多人。最喜歡那個甜品區,很多不同的甜品,而且有很多可以即製的,  毛巾蛋糕好香好軟, 甜度剛好. 而雖然是下午茶,但都有刺身之類,刺身雖然選擇不多,但好新鮮,顏色夠靚。熱盤比較多選擇,肉類選擇夠多。
好多野食,環境舒適,最緊要要預約,好多人。

熱盤比較多選擇,肉類選擇夠多。
2021-08-05
2021-11-26 2043 瀏覽
與久違的朋友聚會主要想找個地方悠閒聊天就找到這裡來tea 一tea 了環境方面,燈光比較暗桌椅比較小,可放食物的空間不大出入也容易碰撞到隔壁桌食物種類不多似乎是sell 貴精不貴多可是感覺食物也一般般炸物不夠脆,照燒雞乾身又嚡熠熠吉列豬扒少少硬日式小食主要是漬物、帶子群邊,冷麵等小小一碟像迴轉壽司那樣轉動可是又看不見輸送帶這裡覺得有點神奇😮沒有刺身...只有細細件的一口壽司看起來也是挺不錯的不過總是在排隊...就沒有去拿了,有點可惜甜品和沙律區都需由職員拿取甜品每款看著都很華麗打卡一流!而且小小的也不易吃膩雪糕配料超級多!有KitKat、即製牛角包、軟糖,脆片,朱古力...值得一讚是牛角包!酥脆好味!在openrice book 位有8折,折後每位$313這個價錢...感覺可以去吃其他lunch buffet所以大概不會再回頭,試一試就好
與久違的朋友聚會
主要想找個地方悠閒聊天
就找到這裡來tea 一tea 了

環境方面,燈光比較暗
桌椅比較小,可放食物的空間不大
出入也容易碰撞到隔壁桌

食物種類不多
似乎是sell 貴精不貴多
可是感覺食物也一般般
炸物不夠脆,
照燒雞乾身又嚡熠熠
吉列豬扒少少硬

日式小食主要是漬物、帶子群邊,冷麵等
小小一碟像迴轉壽司那樣轉動
可是又看不見輸送帶
這裡覺得有點神奇😮

沒有刺身...只有細細件的一口壽司
看起來也是挺不錯的
不過總是在排隊...
就沒有去拿了,有點可惜

甜品和沙律區都需由職員拿取
甜品每款看著都很華麗打卡一流!
而且小小的也不易吃膩
雪糕配料超級多!
有KitKat、即製牛角包、軟糖,脆片,朱古力...
值得一讚是牛角包!酥脆好味!

在openrice book 位有8折,折後每位$313
這個價錢...感覺可以去吃其他lunch buffet
所以大概不會再回頭,試一試就好
南瓜湯
蕃茄湯青口,韓式炒粉絲,照燒雞
Movenpick  雪糕
榴槤流心芝士撻
紅茶,橙汁,果茶
2021-11-20
Movenpick  雪糕
2021-11-21 2023 瀏覽
如果唔係公司搞活動我諗我都唔會再自費食buffet,因為自己根本就食唔多嘢,幾百蚊我寧願食得精緻啲,太多選擇我又唔想,唔食又唔抵。今次公司俾錢食呢一間我未食過㗎,之前評價都係一般般,就睇吓一個唔多食buffet嘅人有咩意見啦。而家折實價每人六百幾蚊有生蠔有鵝肝有麵包蟹有任食movenpick 聽落都似算係咁因為身體狀況其實我唔食得生蠔🦪㗎,不過我忍唔到口食咗三隻,質素都OK!見到同事食成隻麵包蟹、大蝦🍤同螺,我就覺得太麻煩同埋一向都唔”好”又唔識食。魚生方面我就覺得選擇少咗啲囉,因為我唔食三文魚,所以淨係要咗幾片墨魚同埋北寄背。熟食我試左糯米飯、燒牛肉、即煎鵝肝多士、片皮鴨⋯其實佢仲有好多其他嘅⋯例如咖喱薄餅、海南雞飯、蛇羹等等。食物嘅質素普通通,不過我將主力放咗喺甜品度,俾佢個movenpick 雪糕吸引住, 總共食咗4球雪糕, 佢仲要加埋我最鍾意食嘅人氣牛角包窩夫,真係不得了。最吸引係佢嘅甜品,最失望嘅就係生果同埋飲品啦!簡直可以話完全冇嘢俾我揀得落手,生果佢竟然成個蘋果上,其餘都係一啲好普通嘅哈密瓜、菠蘿🍍、西瓜🍉, 我至愛嘅草莓🍓雜莓全部都無。飲品更加唔掂,同事拎既果汁甜到漏,

最吸引係佢嘅甜品,最失望嘅就係生果同埋飲品啦!簡直可以話完全冇嘢俾我揀得落手,生果佢竟然成個蘋果上,其餘都係一啲好普通嘅哈密瓜、菠蘿🍍、西瓜🍉, 我至愛嘅草莓🍓雜莓全部都無。飲品更加唔掂,同事拎既果汁甜到漏,自斟嘅檸檬茶咖啡奶茶完全冇質素可言啦,我想要杯latte/cappuccino 諗都唔好諗. 話晒都一間酒店丫。
佢有一罐罐嘅汽水俾你拎,但係佢一間酒店喎唔係出邊任飲咁食嗰啲喎。😭

雖然俾我哋發現60歲以上長者有八五折優惠(我哋同事堆中有三個)不過都彌補唔到我對佢嘅評價,好彩唔係自己錢😂🤪
又或者咁,係我太過嘴刁姐!

超級爆場!#康得思酒店 自助餐,冷盤居然有阿根廷紅蝦食 🦐, 超級大隻 啖啖肉!一定要試~推介指數:👍👍👍👍仲有而家好少自助餐有嘅生蠔🦪(似係英格蘭石蠔)味道OK,唔鹹唔淡,同埋都算新鮮,不過就比較瘦,但係味道適中所以食多幾隻都冇問題推介指數:👍👍👍👍居然喺酒店食到超水準的北京片皮鴨,好香的油脂味,而且佢嘅包皮比較厚,有啲似食緊 #刈包 既感覺,配埋開胃的醬汁,10分match!推介指數:👍👍👍👍👍鍾意食沙律的朋友有福了,因為佢特別有個沙律bar 有好多出面好難識到嘅沙律🥗, 例如有韓國醃菜,仲有冇咁肥膩嘅韓國水果沙律醬,味道清香,而且冇外國沙律醬咁肥膩,幾特別!推介指數:👍👍👍👍甜品主題係一個外國卡通公仔,印象中有睇過呢個漫畫,但係唔記得咗咩名😹!甜品幾得意,上面癡住咗啲公仔個樣,小朋友應該好鍾意,味道不錯!雪糕就是瑞士牌子 #movenpick ~推介指數:👍👍👍👍飲品種類都好多,果茶真係好好飲,仲有咖啡同埋汽水提供,全部任飲!比起其他自助餐剩係得凍檸茶真係大方好多😋!鍾意食冷盤的朋友不要錯過,我阿媽已經食咗四五大碟,完全回本了🙀 不過聽講呢間自助餐好難book,所以想食嘅朋友一定

推介指數:👍👍👍👍👍

推介指數:👍👍👍👍

鍾意食冷盤的朋友不要錯過,我阿媽已經食咗四五大碟,完全回本了🙀 不過聽講呢間自助餐好難book,所以想食嘅朋友一定要預早預訂🙌