The Place

餐廳: The Place
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: The Place
資訊:

2023-10-23 10878 瀏覽
門口位凍櫃有螺,蝦,蟹腳,龍蝦,麵包蟹蟹腳,龍蝦好鮮甜,麵包蟹(蟹膏少左d)生蠔有2款每人每次(每款2隻)每次都好受歡迎(排長龍)好新鮮龍蝦大隻烤牛肉牛肉好多肉汁(好滑)羊扒唔(蘇)鲜嫩最愛鵝肝配多士鹅肝都多人排隊入口即溶(唔蘇)好好味門口位甜品位尾段~多人排隊今次有2款榴槤甜品榴槤泡芺外表鬆軟(入面d榴槤慕絲,好幼滑好香)榴槤拿破倫好重榴槤香味,酥皮好香脆雪梨(內裡陳皮配慕絲蛋糕)好清新綠色蛋糕(開心果芝士蛋糕)好香開心果味朱古力蛋糕+朱古力慕絲杯最後~酒店安排小蛋糕俾客人慶祝(訂位要預訂~小蛋糕free)大蛋糕就要加錢預訂貼心位~小孩位有BB椅,枱面有膠杯,膠餐具,有填色餐枱纸(俾小孩填色),顏色問店員取整潔~收已用餐碟(快手)水吧位(好多飲品選擇)成人$798出示openrice版面 有20%折扣優惠另加10%服務費小孩兩歲免費熟食類~多選擇(小朋友最愛~蒸魚柳)
門口位凍櫃
有螺,蝦,蟹腳,龍蝦,麵包蟹
海鮮

蟹腳,龍蝦好鮮甜,麵包蟹(蟹膏少左d)

麵包蟹,蟹腳,龍蝦

生蠔有2款
每人每次(每款2隻)
每次都好受歡迎(排長龍)
好新鮮

兩款生蠔

龍蝦大隻

烤牛肉

牛肉好多肉汁(好滑)

羊扒唔(蘇)鲜嫩

門口位甜品
尾段~多人排隊
今次有2款榴槤甜品
榴槤泡芺
外表鬆軟(入面d榴槤慕絲,好幼滑好香)

榴槤拿破倫
好重榴槤香味,酥皮好香脆

雪梨(內裡陳皮配慕絲蛋糕)好清新
綠色蛋糕(開心果芝士蛋糕)好香開心果味

朱古力蛋糕+朱古力慕絲杯

最後~酒店安排小蛋糕俾客人慶祝
(訂位要預訂~小蛋糕free)
大蛋糕就要加錢預訂

週年小蛋糕(附上寫名祝福朱古力牌)

整潔~收已用餐碟(快手)
水吧位(好多飲品選擇)

成人$798
出示openrice版面 有20%折扣優惠

另加10%服務費
小孩兩歲免費

熟食類~多選擇(小朋友最愛~蒸魚柳)

2023-10-22
紀念日
麵包蟹,蟹腳,龍蝦
兩款生蠔
鵝肝多士
甜品
週年小蛋糕(附上寫名祝福朱古力牌)
  • 生蠔
2024-03-27 428 瀏覽
中午怱怱食個自助午餐。凍海鮮有龍蝦鉗長腳蟹,凍蝦大隻幾彈口。熱食燒羊肉串,牛仔骨,燒牛肉,燒元貝,蒸魚塊幾滑,有炸蠔,甜酸炸雞塊不錯,中湯唔夠味。魚生幾大份。有果汁汽水任飲。甜品以焙茶布甸和蜜瓜啫哩好味,另有燒仙草芋圓食。整體okay, 熱食有改善空間,海鮮和甜品唔錯。
2024-03-23
2024-02-17 1445 瀏覽
聖誕lunch來試下個自助,估唔到佢中午都幾多人下,不過d野食真系真係太少,冇咩好揀,行兩轉已經唔想再出去拎野食。最後再行一轉甜品區。完。片皮鴨真心差評,皮厚,冇烤鴨味。蟹鉗超級難開。得個牛舌叫做OK dd。冇下次。
📍#香港 The Place @cordishk#羊羊在旺角#羊羊在九龍聽說康德思酒店自助餐好吃,趕緊去試試了☺️真的很受歡迎呢,週末的自助餐早半個月都沒位置了,幸好有候補位置✌🏻餐廳很大,自助餐區集中在一側🥘座位比較窄,但行人通道都尚算寬敞🚶還見到有人結婚包了一區用餐,挺特別😀兩位成人用餐就達至消費額,可以駕車至朗豪坊B1層免費泊車2小時🚙食物點評:整體中上,海鮮主題但甜品最出色😝🙆🏻‍♀推介之選🦞海鮮區今次自助餐主題是海鮮,不過個羊認為海鮮質素不錯😙龍蝦蚶厚肉鮮甜、鮮蝦不黏殼、蠔也鮮美(就是薄了點👉🏻👈🏻🥘熱食區熱食小炒供應較少,不過大部分都是正常好吃,不會有雷😄特別推介串燒,尤其是羊肉串,帶羶但不會帶大量脂肪🐑順帶一提,椰子雞湯也不錯😆🥗冷盤區有不少的冷盤提供,菜看下去也很新鮮🥬芝士種類繁多,也有不同餅乾、果乾🍑🍨甜品區必須一試,剛進餐廳坐位都未到,就先拿一件榴連泡芙吃😋每樣甜點都很精緻,不會過甜,很滿足☺️推薦榴槤拿破崙、奶凍,想吃就要先拿,有機會沒了🥹🙅🏻‍♀️慎食之選🥩牛肉最有記憶點不好吃,只有這塊超多筋、很難嚼😒肉味也有,但很多纖維,真的咽不下🥺人均價錢 - $4xx + 10
📍#香港 The Place @cordishk

#羊羊在旺角
#羊羊在九龍

食物點評:整體中上,海鮮主題但甜品最出色😝

🙆🏻‍♀推介之選
🦞海鮮區
🥘熱食區
🥗冷盤區
🍨甜品
🙅🏻‍♀️慎食之選
🥩牛肉

人均價錢 - $4xx + 10%

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #旺角美食 #九龍美食 #康德思酒店 #美食推介 #自助餐 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #酒店餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #情侶好去處 #長腳蟹 #海鮮 #龍蝦 #團年飯 #香港酒店 #酒店自助餐 #生日餐廳 #流量密碼
2024-02-06 1479 瀏覽
食自助餐當然首先第一時間就去左睇海鮮先啦❗️佢凍海鮮種類都算比較多,除左有啲青口、螺、凍蝦🐑🦐之外,佢仲有龍蝦🦞、長腳蟹同埋面包蟹🦀添😃我就試左隻龍蝦同面包蟹,龍蝦我就覺得麻麻地,啲肉有啲晦😵相反面包蟹就爆晒膏😆❗️啲肉都ok嘅另外仲有兩款生蠔可以任食,每次師傅每次每人會俾4隻,每款兩隻😃生蠔有一款都算飽滿肥美,但另一款蠔就麻麻地,勁細隻同偏晒,唔算新鮮,同埋有啲沙,食到尾好似有啲苦苦地😣所以拎左一轉就冇拎另外熟食方面唔算太多款,但值得一讚嘅係佢嘅鵝肝多士🦆每次師傅每人俾兩件,佢俾左一件勁大件❗️大件過塊多士😆😆所以有啲漏🤭另外仲有啲鐵板燒專區,有牛舌,牛排,雞翼...仲有啲清蒸海鮮:鮑魚、扇貝、海蝦仲有啲芝士釀蟹蓋、肉眼扒等等甜品方面都算幾多種類,有兩款榴槤甜品,一款係榴槤泡芙同榴槤千層酥😄榴槤泡芙我覺得榴槤味唔算重,但個外皮都算脆嘅比較起上黎我覺得榴槤千層酥好食啲❗️榴槤味比較香同埋有啲榴槤肉😆千層酥做得唔錯,好酥化😃另外仲有好多甜品同埋有Movenpick雪糕🍦添由於實在太飽試唔晒咁多野,$7××黎講我就覺得唔算太抵,自助餐總類唔算太多jan_foodie

自助餐當然首先第一時間就去左睇海鮮先啦❗️

另外仲有兩款生蠔可以任食,

另外仲有啲鐵板燒專區,有牛舌,牛排,雞翼...
仲有啲清蒸海鮮:鮑魚、扇貝、海蝦
仲有啲芝士釀蟹蓋、肉眼扒等等
榴槤泡芙我覺得榴槤味唔算重,但個外皮都算脆嘅
另外仲有好多甜品同埋有Movenpick雪糕🍦添

jan_foodie
2024-02-05 1030 瀏覽
選擇算ok海鮮有生蠔但排好耐甜品OK雪糕選擇夠服務大部份時間有人serve飲品有free flow 但係8個大人食食完同日 4個腸胃炎咁點可以再去?永blacklist之餘 亦對cordis 冇信心
選擇算ok
海鮮有生蠔但排好耐
甜品OK
雪糕選擇夠
服務大部份時間有人serve
飲品有free flow

但係8個大人食
食完同日 4個腸胃炎

咁點可以再去?
永blacklist之餘 亦對cordis 冇信心
2024-01-31 807 瀏覽
講到市區高質自助餐都非康得思入面的the place莫屬 價錢唔貴但有番咁上下質素 尋日同老公去慶祝生日 係klxxk買左coupon後收工就去食 地方唔大但勝在野食齊全 但我地坐個張枱有DD暗 自助餐例牌分為冷熱盤, 但值得推介係冷盤有面包蟹 非常驚喜! 另外仲有生蠔, 香煎鵝肝, 手卷食, 食物都算種類多 另外甜品都唔輸蝕, 除左雪糕, 仲有各樣小小杯的甜品, 仲有仙草凍 (我至愛) 味道都好好而個羊架更加烤得非常出色我老公食左10件有多另外仲有紅白酒啤酒任飲, 下次可以帶埋BB去先
味道都好好
而個羊架更加烤得非常出色
我老公食左10件有多
另外仲有紅白酒啤酒任飲, 下次可以帶埋BB去先
2024-01-30
生日
  • 鵝肝; 羊架; 甜品
2024-01-27 1053 瀏覽
日日返工咁攰,難得放假就去食自助餐慰勞下自己💪!不過因為唔係間間接受一個人食,所以選擇有啲受限🚧~今次嚟Cordis Hotel🏨,經朗豪坊四樓過嚟好方便👍~樓底夠高,不過位比較多,所以坐得有啲逼👯👯‍~食物方面,有蠔又有凍海鮮🦪~雖然無長腳蟹,但有龍蝦鉗都幾好味🦞,反而蠔偏瘦又無乜味~刺身有五款,我最鍾意希靈魚🐟,八爪魚都唔韌🐙~熱食款式幾多,炸蝦同炸蟹蓋都好食,仲有即煮粉麵🍜~甜品款式夠多夠吸引🧁,而且有專人幫你夾,確保賣相靚靚~但味道未至於好驚艷~當中焙茶白朱古力opera cake最好食🍰~開心果mousse cake都ok👌~鍾意食雪糕嘅,呢度有成8款Movenpick你揀🍨,實有啱口味😋!
日日返工咁攰,難得放假就去食自助餐慰勞下自己💪!
沙律

不過因為唔係間間接受一個人食,所以選擇有啲受限🚧~
凍肉

樓底夠高,不過位比較多,所以坐得有啲逼👯👯‍~
醋鯖魚

食物方面,有蠔又有凍海鮮🦪~
冷盤海鮮

雖然無長腳蟹,但有龍蝦鉗都幾好味🦞,反而蠔偏瘦又無乜味~
生蠔

刺身有五款,我最鍾意希靈魚🐟,八爪魚都唔韌🐙~
刺身

熱食款式幾多,炸蝦同炸蟹蓋都好食,仲有即煮粉麵🍜~
炸蝦蟹蓋

甜品款式夠多夠吸引🧁,而且有專人幫你夾,確保賣相靚靚~
但味道未至於好驚艷~
甜品

當中焙茶白朱古力opera cake最好食🍰~
甜品

開心果mousse cake都ok👌~
粉麵

炸蝦蟹蓋
粉麵
熱食
  • 焙茶白朱古力opera cake
😋⁡📍旺角 - 【 康得思酒店 𝘛𝘩𝘦 𝘗𝘭𝘢𝘤𝘦 】旺角上海街555號香港康得思酒店L樓⁡之前見到KKday做快閃推廣,自助午餐同晚餐都有買二送二優惠😍午餐原價$388/ppl, 晚餐原價$778/ppl,優惠後,加埋一午餐只需約$200/ppl, 晚餐就約$400/ppl‼️當然要即刻同朋友去開心下🥳⚠️注意⚠️是次用了KKday嘅買二送二優惠去食晚餐自助餐‼️‼️⁡最重要嘅生蠔🦪蟹腳🦵🏻龍蝦🦞麵包蟹🦀當然唔少得,仲有鮑魚、海蝦、扇貝、芝士釀蟹蓋、即煎鵝肝、鹽燒牛舌、牛小排等等等等…⁡另一個重點甜品區💁🏻‍♀️有MOVENPICK®雪糕🍧 芝士雞蛋仔🥚榴連酥,黑醋士多啤梨慕士蛋糕、開心果士多啤梨慕絲蛋糕、朱古力撻、馬卡龍等😋非常多款式🥳⁡飲品方面,除咗基本任飲果汁、咖啡、茶,仲有汽水🥤紅酒🍷白酒🍶啤酒🍻任飲👍🏻⁡以買二送二嘅優惠嚟講,非常抵食‼️但如果原價就略嫌貴咗d😅大家可以留意住,有優惠就嚟開心下😋😍micmic.hk
😋

📍旺角 - 【 康得思酒店 𝘛𝘩𝘦 𝘗𝘭𝘢𝘤𝘦 】
旺角上海街555號香港康得思酒店L樓

micmic.hk
2024-01-17
用餐優惠
優惠券
又心思思想食自助餐,今次試下朗豪坊酒店果間 The Place海鮮自助晚餐先😝估唔到有驚喜,主打即煎鵝肝.新鮮生蠔.任食龍蝦 🤭如果係榴槤愛好者,甜品仲有榴槤泡芺,榴槤拿破倫😍⭐海鮮區 有任食生蠔🦪龍蝦🦞蟹腳.蝦🦐黃金螺.青口 生蠔有2款,每次排隊都會每款各比2隻,排一次隊已經可以試晒2款口味😝龍蝦好大隻,隻隻都爆膏❗ 全部海鮮都好鮮甜又受歡迎,最好既係由職員夾俾大家為大家服務👍🏻⭐刺身區 8款刺身任揀😋 件件都好厚切肥美壽司🍣同手卷都有幾款揀,正⭐熟食區鐵板區 : 沙嗲雞肉串,牛舌,魷魚鬚。絕對一流,夠晒鑊氣又惹味蒸籠區 : 鮑魚,蝦,扇貝,海鮮釀蟹蓋 (鍾意食熟食既朋友絕對Like)肉類區 : 威靈頓牛柳,火雞胸,羊架,即煎鵝肝 (個鵝肝熱辣辣,又夠肥油入口即溶)湯區 : 有中式同西式湯,中式湯好足料⭐前菜/沙律區有既種類都算多,有齊晒基本的煙三文魚、火腿、芝士同沙律吧⭐甜品區❗鍾意食甜品既你肯定滿足到你既胃 最緊要係全部都細細件,可以試晒唔同款式既甜品😆榴槤泡芺係用菠蘿包既皮,一咬落去係脆卜卜,入面D cream超重榴槤味😋榴槤拿破倫,酥皮好香脆又重榴槤味❗ 另外仲有十幾款甜品、
如果係榴槤愛好者,甜品仲有榴槤泡芺,榴槤拿破倫😍
⭐海鮮區
有任食生蠔🦪龍蝦🦞蟹腳.蝦🦐黃金螺.青口
刺身區
8款刺身任揀😋 件件都好厚切肥美
壽司🍣同手卷都有幾款揀,正
⭐熟食區
湯區 : 有中式同西式湯,中式湯好足料

⭐前菜/沙律區
有既種類都算多,有齊晒基本的煙三文魚、火腿、芝士同沙律吧
甜品區❗
另外仲有十幾款甜品、台式仙草凍,Movenpick雪糕🍦

⭐最值得一提係飲品任飲🥳 果汁,汽水,茶,咖啡連啤酒都有❗
2023-12-25
  • 即煎鵝肝.新鮮生蠔.任食龍蝦
The Place位於旺角嘅康得思酒店,佢哋嘅自助餐一直都係人氣之選,食材配搭多元化,而且飾物高質,有生蠔、香煎鵝肝、長腳蟹、龍蝦、麵包蟹、刺身任食!最特別係佢哋提供粉紅色rose酒同埋甜品超特別!😚想食平少少去考慮佢哋嘅午市:-🔸生蠔冷盤類有美國同法國兩款生蠔🦪,幾新鮮,即叫即開,以冷盤亦都有長腳蟹、龍蝦、麵包蟹、大大盤煙三文魚、芝士、薯仔沙律等等-🔸蒸海鮮蒸鮑魚、蒸蝦、蒜蓉粉絲蒸帆立貝,都好鮮甜,好彈牙-🔸壽司刺身類基本款式都有齊:三文魚、希靈魚、北寄貝等等,仲可以叫炸蝦手卷等-🔸鵝肝多士呢款真係超級多人排隊,師傅默默煎,雖然真係好驚食到三高,但真係忍唔到口🫣,太香了吧!-🔸熟食有鐵板燒料理,烤鹹牛舌、牛扒、雞扒等,亦都有天婦羅🍤,羊架不錯,仲有西班牙炒飯、印度薄餅等等-🔸甜品有movenpick多款口味雪糕任食,台灣芋圓、葡撻、香蕉同雪梨🍐形狀嘅蛋糕,開心果蛋糕、奶凍杯等等-🐰💬小結:坐得好舒適,張枱夠闊,而家食物選擇都好多,食得好滿足,唯一覺得鐵板燒可以再改善下,其他類型都比一般嘅自助餐好好多🫡~Recommended
🔸生蠔冷盤類
🔸蒸海鮮
蒸鮑魚、蒸蝦、蒜蓉粉絲蒸帆立貝,都好鮮甜,好彈牙
🔸壽司刺身
🔸鵝肝多士
🔸熟食
🔸甜品
🐰💬小結:
2024-01-03 1135 瀏覽
聖誕節公司Director請同事們吃飯, 選擇了康得思酒店The Place的自助餐 🥳 還記得最初朗豪坊剛建成時已想來試這個自助餐, 但一直聽到不少比較負面評價就卻步了, 難得現在有機會 😁食物方面都算一應俱全, 壽司吧, 海產類, 熟食, 串燒, 牛扒, 甜品生果區等等 😊 海產類分別有長腳蟹, 龍蝦, 蝦, 而最大賣點就是任何時段都有即叫即開法國生蠔供應 🤩 龍蝦有份量, 蠻新鮮的, 就是不夠鮮甜 🫠熟食最特別就是有片皮鴨, 可惜不要期望太高, 鴨肉比皮還要多, 皮不脆口, 鴨肉不嫩滑, 而且是涼涼的 😮‍💨 另外串燒有四款可選, 味道不錯。牛扒都屬正常味道, 如果可以再嫩滑一點就更理想! ☺️甜品想不到竟然有榴槤泡芙, 榴槤不夠香滑, 味道都不夠重, 我個人比較重口味 🤣 另外有多款各式各樣甜品, 當中有開心果macaron, 這個蠻好的, 不會太甜 🫰🏻雪糕是Movenpick, 如果喜歡酸的可以選芒果熱情果, 否則不要以為芒果就是甜的 🙊由於公司請客, 價錢好像大約三至四百多, 以質量來說不算便宜, 而且早前去了Mr Steak buffet有比較之下高下立見 😅 以我多年吃

海產類

熟食

甜品

由於公司請客, 價錢好像大約三至四百多, 以質量來說不算便宜, 而且早前去了Mr Steak buffet有比較之下高下立見 😅 以我多年吃自助餐的經驗比這裡出色的比比皆是, 所以十分慶幸可以免費食這一餐 👏🏻
2023-12-22
2023-12-25 1043 瀏覽
間唔中都會食下酒店自助餐, 有時其他自助餐都會食下,質素都唔錯, 今次預早訂左呢間酒店食, 結果係有點失望...如果呢個價錢食呢個質素真係好普通了.自己黎呢間食係為左食海鮮, 海鮮種類唔算好多. 都有長腳蟹, 龍蝦仔, 生蠔, 蝦等幾款海鮮~長腳蟹有部分會比較鹹唔算好清甜, 生蠔就真係比較失望, 食落去口感唔清甜又唔太新鮮, 而且有D仲有沙...如果生蠔用黎評分就絕對唔合格...不過另外都有鮑魚仔, 扇貝等海解, 味道就OK既, 而且出面都係少有, 呢個反而覺得OK另外,都有刺身可以食, 三文魚等可以選擇, 刺身食落係夠凍同埋都新鮮既~呢間既其他菜式就穴係偏少如果對比相似價錢既酒店buffet, 飲品有橙汁, 熱檸檬茶等可以沖, 有4 5款選擇, 相比其他buffet都算多既~總結黎講...如果我係專食生蠔而黎就一定唔合格~ 但呢間都有其他海鮮可以揀而出面少有, 整體係不過不失啦...只係食物類型比較少而已
如果呢個價錢食呢個質素真係好普通了.
如果生蠔用黎評分就絕對唔合格...
都算多既~
總結黎講...
只係食物類型比較少而已
2023-12-19 760 瀏覽
每年12月對小妹來說,係一個普天同慶嘅月份🎄🎄🎄,同時亦係自助餐月🤤🤤🤤、增肥嘅月份🤣🤣🤣,悉逄聖誕節日,多間酒店都推出各式各樣嘅自助餐和優惠,小妹當然也要棒棒場😋😋😋The Place自助午餐食物方面~~即開生蠔,刺身,壽司料理,沙律冷盤區,熟食熱盤區,甜品區等,應有盡有,自助晚餐更推出清蒸海鮮,包括鮑魚、海蝦及扇貝及即煎鵝肝,可以品嚐一系列冰鎮海鮮、海鮮主題熱食賣點~~新鮮法國生蠔,整個自助餐時段無限供應;另外設有自助餐飲區,無限暢享精選紅白餐酒、汽水和果汁,為用膳體驗增添了一絲絲奢華感;甜品有MÖVENPICK雪糕,及多款聖誕特色嘅蛋糕,增添不少聖誕節日喜慶氛圍評分(5星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)食物味道⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️用膳環境⭐️⭐️⭐️回頭指數⭐️⭐️⭐️對自助餐有興趣嘅朋友們,要繼續關注小妹喔😉,詳情可以瀏覽酒店餐廳官網😚

The Place
自助午餐

食物方面~~
即開生蠔,刺身壽司料理,沙律冷盤區,熟食熱盤區,甜品區等,應有盡有,自助晚餐更推出清蒸海鮮,包括鮑魚、海蝦及扇貝及即煎鵝肝,可以品嚐一系列冰鎮海鮮、海鮮主題熱食

賣點~~

評分(5星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
食物味道⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️
用膳環境⭐️⭐️⭐️
回頭指數⭐️⭐️⭐️

生蠔算係肥美,每人每次限攞3隻。唔好以為得幾個人排隊就好快有,雖然啲蠔預先開定但沖洗3隻蠔平均要1-1分半鐘,就算得6,7個人排,你預都要企十零分鐘。不過確實洗得乾淨,起碼入口無殼碎。其他食物不提也罷,迷你漢堡包舊牛肉個心仲係紅色,屋企人唔敢食。每人有一個籌碼用嚟換刺身一碟或者海鮮拼盤,建議食刺身因為啲海鮮得鹽水味。最出色就係movenpick雪糕,同埋有葡撻。服務唔錯,起碼侍應有主動收碟。雖然只係200蚊一個但都覺得性價比好低
最出色就係movenpick雪糕,同埋有葡撻。
服務唔錯,起碼侍應有主動收碟。
雖然只係200蚊一個但都覺得性價比好低
迷你漢堡包