2024-03-27 27 瀏覽
The Oyster House - Brunch menu 分別有6款 Appetizers 新鮮空運生蠔 每人2隻是日係日本Tomo蠔 鮮甜度高 挪威三文魚薄片三文魚上有粉紅胡椒及柚 酸酸甜甜好開胃 西班牙八爪魚伴白豆薯蓉沙律整體味道都幾夾 自家製蟹餅外脆內軟 入面蟹肉呈絲狀 完全唔油膩 海鮮刺身塔 中東米 泡菜醬couscous口感特別 以微辣同芝麻醬味為主 菜式創新 紅酒燴豬面挾肉拌黑松露薯蓉肉質軟腍 加上松露香份外可口 Main烤牛骨髓拌牛肉粒將和牛肉眼粒切成細件再加上牛骨髓一齊炆煮 幾入味 美國春雞半雞脾菇醬汁細細隻嘅烤雞做到非常嫩滑 個醬汁好有k字頭雞蘑菇飯嘅感覺😂 甜品拼盤最後仲有雜莓蛋糕,白酒煮梨, 香蕉拖肥

分別有6款 Appetizers

將和牛肉眼粒切成細件再加上牛骨髓一齊炆煮 幾入味

美國春雞半雞脾菇醬汁
細細隻嘅烤雞做到非常嫩滑 個醬汁好有k字頭雞蘑菇飯嘅感覺😂

甜品拼盤
最後仲有雜莓蛋糕,白酒煮梨, 香蕉拖肥

2024-03-26 19 瀏覽
The Oyster House以生蠔和各種海鮮料理而聞名。這家餐廳提供了多種精緻的菜單選擇。首先,餐廳還提供鮮蠔濃湯和黑松露野菌忌廉湯作為前菜選擇。鮮蠔濃湯豐富濃郁,蠔的鮮味與湯的濃郁口感完美融合。黑松露野菌忌廉湯則給人一種奢華的感覺。而Rollex生蠔和Sentinelle生蠔別具特色。新鮮的生蠔肉質鮮美,帶有豐富的海洋風味,非常鮮甜。酥炸西班牙小青椒是一道開胃的小吃。小青椒經過炸至金黃酥脆,辣味與鹹香完美結合,讓人愛不釋口。接下來,鮮海膽阿根廷紅蝦刺身是令人難以抗拒的美味。阿根廷紅蝦新鮮多汁,搭配鮮甜的海膽,營造出口感豐富的絕妙組合。秘魯式柚子醋漬西班牙八爪魚片是另一道令人驚艷的菜品。西班牙八爪魚切成薄片,用秘魯式柚子醋進行漬製,增添了酸爽的風味。作為主菜,炭燒加拿大天然豬鞍,經過炭燒處理而成,豬鞍肉質嫩滑多汁,豬鞍的味道鮮美,搭配著濃郁的汁料,每一口都帶來滿足感。最後,香蕉拖肥批是這份食評的完美結尾。這道甜點以搭配著拖肥醬汁。香蕉的自然甜味和鬆軟的口感與拖肥的黏稠甜蜜完美融合,每一口都是甜蜜的享受。

2024-03-25 64 瀏覽
位於灣仔謝斐道一家頗負盛名的生蠔餐廳,最近搬遷到皇后大道東,新店地方寬敞,裝潢華麗,晚上還有一種浪漫的氛圍,餐枱點綴著小燭光,絕對是情侶或三五知己聚餐、聊天的好去處。這家餐廳以生蠔為招牌,提供了多種口味的選擇,讓人垂涎欲滴。首先是來自日本的「Tomo」生蠔,口感清爽,肉身肥厚。接著的Gillardeau,是一個法國著名的生蠔品牌,以其卓越的品質和口感而聞名。今次吃到的生蠔肉質豐潤、富有奶油狀的質地和濃郁的海洋風味。當然,除了生蠔,「鮮海膽阿根廷紅蝦刺身」也是前菜的人氣之選,海膽味鮮柔嫩,完全沒有腥味,非常新鮮,配上鮮甜彈牙的紅蝦刺身,互相融合,帶來豐富的口感層次。"Tomato & Mozzarella" 是一道簡單而美味的意大利菜餚,主要由番茄和馬茲瑞拉奶酪組成。番茄提供了清爽的口感和酸甜的風味,而馬茲瑞拉奶酪則帶有柔軟的質地和奶香味道。這兩種成分的結合創造了一道色彩豐富且令人愉悅的菜餚。烤八爪魚 - 擺盤精緻,賣相討好,章魚質地軟嫩,帶有少許嚼勁,非常滋味。松露蘑菇湯帶來了一種奢華的美味。這款湯將新鮮的蘑菇和獨特的松露風味巧妙結合,賦予了湯品豐富的土地風味。每一口都讓我感受到濃郁的

松露蘑菇湯帶來了一種奢華的美味。這款湯將新鮮的蘑菇和獨特的松露風味巧妙結合,賦予了湯品豐富的土地風味。每一口都讓我感受到濃郁的蘑菇味和松露的芳香,令人垂涎欲滴。

炭燒加拿大天然豬鞍肉更是令人難以忘懷。這道主菜將豬鞍肉經過炭燒處理,使得肉質鮮嫩多汁,並帶來了獨特的燒烤香味。每一口都散發著肉汁的豐富和炭燒的香氣,令人胃口大開。這款菜餚的美味絕對讓我留下了深刻的印象。

2024-03-24
2024-03-25 20 瀏覽
餐廳已黑色為主調, 燈光幽暗有格調, 空間感足夠, 環境舒適, 週日更有brunch套餐以供選擇。開胃菜有六款, 款款都有特色。新鮮空運生蠔2隻美國生蠔, 肉質肥美, 海水味濃厚, 鮮甜多汁。西班牙八爪魚拌白豆薯肉沙律 配搭有層次。挪威三文魚薄片, 粉紅胡椒及鮮果魚香加上果香, 口感好清新。自家製蟹餅薄脆內是鮮香蟹肉, 香脆可口。海鮮刺身塔, 芝麻味中東米, 泡菜醬汁, 味道好平衡。鴛鴦紅酒燴豬臉肉伴黑松露薯蓉口感好順滑。油封鴨腿伴黑松露薯蓉鴨腿肉質好有質感, 實用金香有嚼口, 黑松露薯蓉夠香滑。燒美國春雞拌雞髀菇醬汁春雞外皮燒得香脆, 肉質甘香, 和雞髀菇醬汁好配合。精選甜品拼盤是朱古力撻, 忌廉香蕉蛋糕和甜味啤梨, 好滿足。@theoysterhousewanchai#hkfood #hkrestaurant #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #hkfoodporn #foodblogger#灣仔美食 #意大利菜 #海鮮 #蠔吧 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻

開胃菜有六款, 款款都有特色。

新鮮空運生蠔2隻
美國生蠔, 肉質肥美, 海水味濃厚, 鮮甜多汁。

西班牙八爪魚拌白豆薯肉沙律 配搭有層次。

挪威三文魚薄片, 粉紅胡椒及鮮果
魚香加上果香, 口感好清新。

自家製蟹餅
薄脆內是鮮香蟹肉, 香脆可口。

海鮮刺身塔, 芝麻味中東米, 泡菜醬汁, 味道好平衡。

鴛鴦紅酒燴豬臉肉伴黑松露薯蓉
口感好順滑。

油封鴨腿伴黑松露薯蓉
鴨腿肉質好有質感, 實用金香有嚼口, 黑松露薯蓉夠香滑。

燒美國春雞拌雞髀菇醬汁
春雞外皮燒得香脆, 肉質甘香, 和雞髀菇醬汁好配合。

@theoysterhousewanchai
#hkfood #hkrestaurant

#灣仔美食 #意大利菜 #海鮮 #蠔吧 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐

The Oyster House
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 25樓
2024-03-24 26 瀏覽
是日係灣仔做完野,想食蠔!諗起之前同朋友食過嘅The Oyster House。這裏地方算大,座位空間闊落,燈光氣氛浪漫,幾適合飲杯酒靜靜地傾計。嚟到點可以唔試下佢啲蠔,試咗三款不同產地的生蠔,包括Rollex,Lambert No.2 同Louet Feisser。蠔肉大肥厚,海水味適中,非常鮮甜。黑松露野箘忌廉湯,黑松露蘑菇味濃郁細滑!黑魚子蟹肉牛油果醬㙮。蟹肉比例豐富漸整個牛油果塔一半,蟹肉多之餘,黑魚子醬亦是滿滿,涼涼的清新開胃開胃。主菜係炭燒加拿大天然豬鞍,炭燒紋路漂亮,豬肉嫩滑味道非常濃厚!是日甜品,焦糖雲呢拿雪糕,配合脆脆,藍莓和士多啤梨粒,甜中帶酸,甜度剛好!走的時候睇到午餐menu,都幾抵食,下次一於過來試下!

黑松露野箘忌廉湯,黑松露蘑菇味濃郁細滑!

走的時候睇到午餐menu,都幾抵食,下次一於過來試下!
2024-03-24 18 瀏覽
weekend晏起身,可以直接食嘅brunch啦!同朋友約咗係 灣仔Oyster House~ 新地址QRE PLAZA啊!之前就食過佢地舊鋪喇,今次特意黎試試新店 風格依然係復古風情嘅蠔吧~好多卡位 坐得好舒服! 坐嘅圓型皮卡座椅 加上射燈特別時尚😍weekend Brunch Menu 🦪新鮮空運生蠔🥗挪威三文魚薄片,粉紅胡椒及鮮果🐟海鮮刺身塔,芝麻味中東米,泡菜汁🐙西班牙八爪魚伴白豆薯肉沙律🥘自家製蟹餅🥔鴛鴦紅酒燴豬面肉伴黑松露薯蓉🍽️空運直送生蠔🦪肥美鮮甜!淡淡嘅海洋味道!粉紅胡椒配搭三文魚有幾有趣wor 配搭柚子肉,好開胃!😍海鮮刺身塔 泡菜味濃郁配搭中東米 剛剛好!🍝經典和牛肉醬意大利千層麵🍗燒春雞伴雞腿菇醬汁2款經典主菜~~ 分量十足! 千層麵 肉醬夾心芝士🧀分量都夠夠的!春雞🐔都好大份~烤到剛剛好 外脆內軟😍 甜品係讓人期待嘅拼盤啊!🍌香蕉拖肥批🍐焗啤梨🍫朱古力撻
weekend晏起身,可以直接食嘅brunch啦!

weekend Brunch Menu

🦪新鮮空運生蠔
🥗挪威三文魚薄片,粉紅胡椒及鮮果
🐟海鮮刺身塔,芝麻味中東米,泡菜汁
🐙西班牙八爪魚伴白豆薯肉沙律
🥘自家製蟹餅
🥔鴛鴦紅酒燴豬面肉伴黑松露薯蓉

🍽️空運直送生蠔🦪肥美鮮甜!淡淡嘅海洋味道!
粉紅胡椒配搭三文魚有幾有趣wor 配搭柚子肉,好開胃!😍
海鮮刺身塔 泡菜味濃郁配搭中東米 剛剛好!

🍝經典和牛肉醬意大利千層麵
🍗燒春雞伴雞腿菇醬汁
春雞🐔都好大份~烤到剛剛好 外脆內軟😍

甜品係讓人期待嘅拼盤啊!
🍌香蕉拖肥批🍐焗啤梨🍫朱古力撻
2024-03-21 18 瀏覽
我最近去了The Oyster House,這是一間以海鮮為主打的高級餐廳。我在這裡品嚐了他們的生蠔和一些精選招牌菜餚,總體而言,這是一次令人愉悅且充滿美味的用餐體驗。首先,我點了他們的Rollex生蠔($55)和Sentinelle生蠔($63)。這兩款生蠔鮮嫩多汁,每一口都帶有濃郁的海洋味道,新鮮的海味令人陶醉。Rollex生蠔柔軟,而Sentinelle生蠔則有更豐富的海鮮風味,兩者都帶給我愉悅的享受。接下來,我嚐了鮮海膽阿根廷紅蝦刺身($99/隻)。這道菜以新鮮的阿根廷紅蝦和鮮甜的海膽為主要配料,每一口都散發出豐富的海鮮風味。紅蝦肉質鮮嫩,入口即化,而海膽則帶有濃郁的奶油味和海洋味道。兩者的結合創造出一種豐富而濃郁的口感,絕對是海鮮愛好者的一大享受。我還點了秘魯式柚子醋漬西班牙八爪魚片($89)和酥炸西班牙小青椒($99)。這兩道菜都展示了餐廳獨特的烹飪技巧和創意。柚子醋漬西班牙八爪魚片以柚子醋的微酸和八爪魚的鮮嫩搭配,味道鮮美。而酥炸西班牙小青椒則是一道辣味十足的小吃,外酥內嫩,非常開胃。作為湯品愛好者,我們也品嚐了鮮蠔濃湯($89)和黑松露野菌忌廉湯($89)。 鮮蠔濃湯濃

作為湯品愛好者,我們也品嚐了鮮蠔濃湯($89)和黑松露野菌忌廉湯($89)。 鮮蠔濃湯濃郁滑順,充滿鮮蠔的風味。黑松露野菌忌廉湯發出豐富的香氣,每一口都帶來黑松露和野菌的豐富味道。

而炭燒加拿大天然豬鞍($249)是我十分喜歡的主菜。豬鞍肉質鮮嫩多汁,炭燒的烤香味使得肉質更加美味。每一口都帶來豐富的肉汁和炭燒的香氣,絕對是肉食愛好者的首選。

香蕉拖肥批是令人非常喜愛的甜品!當你靠近香蕉拖肥批時,會立即聞到香蕉的香甜氣味。這種香氣很誘人,讓人迫不及待地想品嚐。加上它的口感柔軟而濕潤,每一口都帶來濃郁的香蕉味道,讓人感到愉悅。

餐廳的服務也非常出色。工作人員熱情友好,樂於解答我對菜單的問題,並提供建議。整體而言,The Oyster House為我提供了一個令人難忘的海鮮體驗。

The Oyster House (灣仔)
地址:灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 25樓
2024-03-20 22 瀏覽
🌟整體評分: 8/10🌟❤️味道:8/10🧡環境:8/10🩵服務:8/10💚性價比:9/10💗小朋友喜愛度:7/10灣仔區西餐廳林立,但專門食生蠔嘅餐廳就唔算多,呢間算係平靚正之選。今日同朋友午餐時段嚟,全場爆滿咁滯。餐廳非常舒服,同出邊繁忙嘅大馬路成為強烈嘅對比。午餐選擇都算多份量正常,有兩款生蠔選擇,非常新鮮,忍唔住追加多半打😄適合同朋友聚餐或者情侶過嚟sweet sweet,而且性價比非常高!
🌟整體評分: 8/10🌟
❤️味道:8/10
🧡環境:8/10
🩵服務:8/10
💚性價比:9/10
💗小朋友喜愛度:7/10

2024-03-20 17 瀏覽
𝒲𝑒𝑒𝓀𝑒𝓃𝒹 𝒷𝓇𝓊𝓃𝒸𝒽✨ 𝒪𝓎𝓈𝓉𝑒𝓇 ℋ𝑜𝓊𝓈𝑒🦪週末當然要去放鬆吓💫🩶𝒪𝓎𝓈𝓉𝑒𝓇 ℋ𝑜𝓊𝓈𝑒 𝒷𝓇𝓊𝓃𝒸𝒽 𝓈𝑒𝓉 $399/ pp這個set是最佳選擇✨✨呢度環境舒服寧靜可以慢慢坐喺度傾計➿每一道都是精緻的佳餚🩶𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐰🍷🍸$168/pp ➿𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑𝐒 6款,款式獨特✨新鮮空運生蠔🦪每人2隻,味道鮮味口感creamy,生蠔厚身,不錯👍🏻✨Homemade Crab Cake 呢個好味,好香濃的蟹肉✨西班牙八爪魚伴白豆薯肉沙律🥗好清新,醬汁酸酸甜甜✨海鮮刺身塔好味,將芝麻味醬及泡菜汁mix一齊,估唔到咁好味,同中東米融合,好味仲有2款✨三文魚薄片✨豬瞼肉伴黒松露薯容食到呢度已經飽咗一半😆😆➿𝐌𝐀𝐈𝐍 ✨澳洲盲鱸魚柳配墨魚汁伴份量好大件,我哋share食先食得哂盲鱸魚柳啖啖肉,呢款魚柳未必好滑溜肉質是OK的,夾埋風乾車厘茄,醒神開胃✨ 燒美國春雞伴雞髀菇醬汁春雞份量十足,肉質軟嫩,配雞髀菇醬汁都幾夾推薦💫➿ 𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓賣相超級精美,睇一廚師既用心🍫朱古力撻好香濃,香蕉拖肥蛋糕🍰好味啤梨甜品🍐可惜是凍食,如果是熱食的會更好味表皮有烤焗過
𝒲𝑒𝑒𝓀𝑒𝓃𝒹 𝒷𝓇𝓊𝓃𝒸𝒽✨ 𝒪𝓎𝓈𝓉𝑒𝓇 ℋ𝑜𝓊𝓈𝑒🦪

仲有2款✨三文魚薄片✨豬瞼肉伴黒松露薯容
食到呢度已經飽咗一半😆😆

➿𝐌𝐀𝐈𝐍
✨澳洲盲鱸魚柳配墨魚汁伴
份量好大件,我哋share食先食得哂
盲鱸魚柳啖啖肉,呢款魚柳未必好滑溜
肉質是OK的,夾埋風乾車厘茄,醒神開胃

✨ 燒美國春雞伴雞髀菇醬汁
春雞份量十足,肉質軟嫩,配雞髀菇醬汁都幾夾
推薦💫

➿ 𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓
賣相超級精美,睇一廚師既用心
🍫朱古力撻好香濃,香蕉拖肥蛋糕🍰好味
啤梨甜品🍐可惜是凍食,如果是熱食的會更好味
表皮有烤焗過

• 挪威三文魚薄片,粉紅胡椒及鮮果
  • 自家製蟹餅
2024-03-19 12 瀏覽
周年紀念,今次到了Oyster House。這裡的氣氛非常溫馨。室內裝飾和燈光使這裡成為浪漫約會之夜的完美場所。也適合特殊場合慶祝南非 Rollex 肉質肥美,口感較creamy Lambert No.2 滿滿的礦物質味。愛爾蘭Louet Feisser味道最濃,肉質厚實,海水味非常濃郁!King Crab Meats Tian 皇帝蟹肉和牛油果醬制成的,味道清新,加上滿滿蟹肉,非常之開胃的菜式。Canadian Pork Chop 加拿大厚切豬扒,肉質厚實,帶點堅果味道,配上特製醬汁,非常驚喜!Oyster Bisque,口感十分濃鬱,非常鮮甜美味。最尾嚟一個焦糖雲呢拿雪糕,加上鮮藍莓和士多啤梨,最簡單的食物往往係最好味。地址灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 25樓。
周年紀念,今次到了Oyster House。

南非 Rollex 肉質肥美,口感較creamy
Lambert No.2 滿滿的礦物質味。

Oyster Bisque,口感十分濃鬱,非常鮮甜美味。

地址
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 25樓。
紀念日
啲豪🦪好新鮮,又好多品種選擇服務熱誠,餐廳環境舒適,仲叫咗一份羊架肉質好鮮嫩,好好味,值得推薦!Oysters 🦪were fresh and tasty, a lot of selections to choose fromexcellent services, it got nice and relaxing ambience, the rack of lamb was juicy and tasty, would strongly recommend to friends and family!
啲豪🦪好新鮮,又好多品種選擇
服務熱誠,餐廳環境舒適,仲叫咗一份羊架肉質好鮮嫩,好好味,
值得推薦!

生蠔  (6款  x  2)
拼盤
羊架

生蠔  (6款  x  2)
拼盤
羊架
  • 烤牛骨髓伴和牛肉眼粒
2024-03-18 14 瀏覽
週末黎呢度chill下,食個brunch都係一個唔錯嘅選擇,廳餐環境非常舒適,店員態度友善每人🈶 2隻新鮮空運生蠔🦪,唔算太細隻嘅美國蠔,入口超鮮甜西班牙八爪魚伴白豆薯肉沙律🥗嘅口感係薯蓉加彈牙嘅八爪魚🐙味道比較清淡挪威三文魚薄片咬落嫩滑,配上粉紅胡椒及鮮果,感覺好fresh 自家製蟹餅炸到好香脆,內裡係香滑嘅蟹肉忌廉海鮮刺身塔面層🈶海膽及吞拿魚粒,配上芝麻味中東米及泡菜醬汁,食落都幾特別鴛鴦紅酒燴豬臉肉頂層係魷魚絲,豬臉肉煮到好香腍,味道剛剛好主食揀咗烤牛骨髓伴和牛肉眼粒,牛味濃郁,配搭一片片香脆嘅小多士一齊食就更添層次感香煎盲鰽魚柳都好厚肉大塊,而且肉質滑溜,點上墨魚汁食就更滋味精選甜品拼盤有3️⃣款咁多😍分別有香濃嘅朱古力撻➕清甜嘅開心果忌廉梨➕ 香蕉忌廉蛋糕,香蕉係係一片片,忌廉奶滑香甜,都幾好食

每人🈶 2隻新鮮空運生蠔🦪,唔算太細隻嘅美國蠔,入口超鮮甜

自家製蟹餅炸到好香脆,內裡係香滑嘅蟹肉忌廉

鴛鴦紅酒燴豬臉肉頂層係魷魚絲,豬臉肉煮到好香腍,味道剛剛好

2024-03-16 77 瀏覽
週末下午,想去舒適的餐廳慢活一下。<Oyster House>位於灣仔QRE PLAZA,是意大利風情的蠔吧,坐在玻璃窗旁的卡位,氣氛優雅。圓型的皮具座椅散發時尚格調,温和的燈照射在豐富的Brunch餐點上,格外吸引。Brunch Menu $399/headAPPETIZERS For Sharing❤️新鮮空運生蠔❤️挪威三文魚薄片,粉紅胡椒及鮮果❤️海鮮刺身塔,芝麻味中東米,泡菜汁美國直送的生蠔,肉身潔白薄身,大啖啜入口,裙邊爽脆,質感滑溜,淡淡鮮甜的海咩氣息,十分爽甜。三文魚鮮味吸引,入口柔滑,配上鮮果柚子肉,清新開胃。刺身柔嫰,伴以煙韌中東米,沾上泡菜醬汁,帶微辣的,更提升鮮味。❤️西班牙八爪魚伴白豆薯肉沙律❤️自家製蟹餅❤️紅酒燴豬臉肉伴黑松露薯蓉八爪魚十分柔軟,咀嚼間口感軟彈,滋味可口。蟹餅炸至脆卜卜,內裡填滿一絲絲蟹肉,配上迷人的蛋黃醬,口感香酥誘人。豬臉肉以慢煮式烹調,低溫熟成下,肉質特別細緻,入口黏牙軟腍,以綿密薯蓉作點綴,質感更嫰滑,肉香四溢。MAIN油封鴨腿伴黑松露薯蓉賣相吸引,鴨髀表面金黃色,外皮香脆,輕輕一切,便骨肉分離,入口油潤軟腍,連同微脆外皮享用,

Brunch Menu $399/head
APPETIZERS For Sharing
❤️新鮮空運生蠔
❤️挪威三文魚薄片,粉紅胡椒及鮮果
❤️海鮮刺身塔,芝麻味中東米,泡菜汁

❤️西班牙八爪魚伴白豆薯肉沙律
❤️自家製蟹餅
❤️紅酒燴豬臉肉伴黑松露薯蓉

MAIN
油封鴨腿伴黑松露薯蓉
賣相吸引,鴨髀表面金黃色,外皮香脆,輕輕一切,便骨肉分離,入口油潤軟腍,連同微脆外皮享用,肉香濃郁。黑松露薯蓉,淡淡幽香,每口香稠,配搭窩心。

香煎盲鰽魚柳配墨魚汁及番茄
盲鰽魚柳厚身,表面煎封至金黃,魚肉香嫰爽彈,鮮香美味。配上西蘭花苗,吸收了魚油滋味,變為爽脆彈牙的搭配,味道細緻均衡。
甜品
香蕉拖肥批/焗啤梨/朱古力撻
拖肥批鋪上柔滑忌廉,蓋著熟透的香蕉果肉,內裡盡是黏稠的拖肥醬,清爽香甜。焗啤梨入口清甜果香,清爽滑溜。朱古力撻撻外皮酥脆,香醇朱古力味,令人甜入心扉。
2024-03-13 16 瀏覽
Spiced Duck Leg Confit, Black Truffle Mashed Potato, Pencil Asparagus油封鴨腿伴黑松霹薯蓉:皮薄得黎又香脆,肉質都幾嫩滑Baked Bone Marrow, Ribeye Crbes烤牛骨髓伴和牛肉眼粒:骨髓烤得岩岩好完全唔覺得乾身Sharing Appetizers一共有6款,每款都係2人份量,每份都係一啖食咗😋——Jet Fresh Dysters 新鮮空運生蠔(每人2隻)Warm Spanish Octopus, Chive, Cannellini Bean G Potato Mash, Basil Dil 西班牙八爪魚都幾彈牙同豆比例好均勻Sesame Scent Cous Cous topped with Mixed Seafood Sashimi, Kimchi Cream 海鮮刺身塔,蝦肉都好鮮甜而我自己比較鍾意Homemade Crab Cake蟹餅好足料紮實蟹香味道都好濃郁令外Red Wine Braised Pork Cheek. Black Trusle Mashed Potato G Leek

——
Jet Fresh Dysters
新鮮空運生蠔(每人2隻)

令外Red Wine Braised Pork Cheek. Black Trusle Mashed Potato G Leek 豬面肉口感軟林林夠還夠香

餐廳都推介生蠔所以我地再加左4隻唔同既生蠔試下(Pacific, Samurai, Yukidoki & La Lune)鍾意食生蠔嘅都可以試吓嘅👍🏼
2024-03-12 15 瀏覽
The Oyster House - 灣仔去完澳洲之後就愛上食生蠔 所以揀左The Oyster House食Dinner嚟得呢度就當然係食生蠔 而家有promotion每人消費2杯紅白酒就可以享有生蠔六折 我哋叫咗幾款店員推介嘅生蠔 生蠔味道真係非常新鮮 以呢個環境同價錢性價比十足 秘魯式柚子醋漬西班牙八爪魚片 八爪魚片面頭灑上紫色嘅柚子醋漬食落酸酸甜甜 可以作為開胃菜 而八爪魚片一啲都唔韌 仲帶點鮮味香燒原隻去骨法國春雞 燒春雞都算嫩滑 伴碟仲有薯蓉同菜新裝修環境闊落咗好多 座位舒適 感覺更加高級 下次一定會再返嚟 同朋友再嘆酒配生蠔 我見有啲人仲會外賣生蠔返屋企添
The Oyster House - 灣仔

香燒原隻去骨法國春雞 燒春雞都算嫩滑 伴碟仲有薯蓉同菜