2023-09-23 31 瀏覽
Terrace in seaside (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖-前牌經過見到Terrace in seaside with有新Menu,用人蔘做主題,真係幾得意就去咗試下了😻-肉醬芝士千層面 $88蕃茄肉醬食落酸酸甜甜,好開胃~千層麵軟硬適中,口感豐富有層次,滋味十足✨-雪白人蔘冰沙 $68 帶人參香同奶香,夏天飲一流 -人蔘泡泡咖啡 $48咖啡味好香,正-秀色蔘香飯卷 $88飯卷好足料,仲有紅棗人參,夠晒補😂😂-花蔘綻放提拉米蘇 $68Tiramisu好creamy ,人參味都幾香~

屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖
肉醬芝士千層面 $88
雪白人蔘冰沙 $68
帶人參香同奶香,夏天飲一流
人蔘泡泡咖啡 $48
咖啡味好香,正
秀色蔘香飯卷 $88
飯卷好足料,仲有紅棗人參,夠晒補😂😂
花蔘綻放提拉米蘇 $68
Tiramisu好creamy ,人參味都幾香~
2023-09-22 28 瀏覽
用木系田園配搭橘子🍊做主題既餐廳,每次行入黎都覺得好清新😌。👉🏼肉醬芝士千層麵 $86上碟賣相好靚,而且肉醬同千層麵有層次,餡料十足,芝士醬仲爆曬出嚟😆。👉🏼秀色蔘香飯卷 $88飯卷包得好結實,唔會一拎起就散,而且好足料,有啖啖蔘香慘岀嚟,係滋補既飯卷🤩。👉🏼花蔘綻放提拉米蘇 $68未食過有蔘味既提拉米蘇🤣,蔘味加埋甜味有D搞笑😂,帶有少少膩既甜品,記得要share食。👉🏼人蔘泡泡咖啡 $48人蔘咖啡呢個fusion 有創意,兩者加埋苦味會更加提升左😼。👉🏼雪白人蔘冰沙 $68冰沙本身甜味都夠,中和返人蔘嘅味道就變得無咁甜,入口味道剛剛好👍🏻。

👉🏼肉醬芝士千層麵 $86

👉🏼秀色蔘香飯卷 $88

👉🏼花蔘綻放提拉米蘇 $68

👉🏼人蔘泡泡咖啡 $48

👉🏼雪白人蔘冰沙 $68
2023-09-20 29 瀏覽
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏C出口 步行大約7-8分鐘🚶‍♀️夠鐘食晏⏰️👆新推咗4款人蔘餐飲 💥推廣期內至30/9 消費滿💰300可或雪花秀禮品及優惠券💰200 試吓先😍#秀色蔘香飯卷爽脆新鮮蔬菜 人蔘獨特嘅芳香配塔香軟嘅米飯 層次豐富有盈又健康😋#花蔘綻放提拉米蘇 將tiramisu融合醇香人蔘風味 配搭新穎😚#人蔘泡泡咖啡 人蔘泡泡嘅芳香 x咖啡香氣 非常提神😚#雪白人蔘沙冰 雪白細膩嘅沙冰 帶出淡淡的人蔘風味👍冰涼又解渴😚#肉醬芝士千層麵 層次感豐富 濃郁芝士 x 蕃茄🧀🍅 滋味🈵️分 非常邪惡😈➕️
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏

層次感豐富 濃郁芝士 x 蕃茄🧀🍅
滋味🈵️分 非常邪惡😈➕️
2023-09-18
2023-09-19 23 瀏覽
Terrace in seaside X SulwhasooTerrace in seaside又有新搞作啦,今次同韓國人氣護膚品牌Sulwhasoo合作!凡消費滿$300,包含一款人蔘系列餐飲,即可獲得雪花秀全新升級的潤燥再生精華面膜一片及尊享HK$200 折扣優惠兌換卡一張!即刻捉個美女同事陪我試新野✨肉醬芝士千層麵HKD 86估唔到呢到麵有肉醬芝士千層麵叫!每一啖千層麵包含了濃濃的芝士及肉醬,芝士控嘅我食到停唔到口😆秀色蔘香飯卷 HKD 88韓國飯卷都比較注重養生健康與,帶麻油香米飯配以紅棗人蔘的芳香交織,配上爽脆新鮮菜,每一啖咬落去都可以享受到多重口味花蔘綻放提拉米蘇 HKD 68完全唔會想像到可以將經典的 Tiramisu融合人蔘風味,每一口都是濃郁的咖啡與細膩人蔘的合,人蔘的醇香唔會搶咗咖啡味!人蔘泡泡咖啡 HKD 48呢杯泡泡咖啡非常濃郁嘅咖啡香混合咗人蔘的獨特香氣!雪白人蔘沙冰 HKD 68人蔘沙冰白雪雪,上面仲鋪咗一條人蔘,用泥打卡一流✨沙冰唔會太甜,味道清新

肉醬芝士千層麵HKD 86

秀色蔘香飯卷 HKD 88

花蔘綻放提拉米蘇 HKD 68

人蔘泡泡咖啡 HKD 48
呢杯泡泡咖啡非常濃郁嘅咖啡香混合咗人蔘的獨特香氣!

雪白人蔘沙冰 HKD 68

九月又開學獎勵自己weekend chill下又食我好鍾意嘅𝙏𝙚𝙧𝙧𝙖𝙘𝙚 𝙞𝙣 𝙨𝙚𝙖𝙨𝙞𝙙𝙚🍊見到新menu係人蔘😂好搞笑,補下先🔸秀色蔘香飯卷入面有紅棗㗎,又幾夾喎,呢間飯卷唔錯👍🏻🔸肉醬芝士千層麵好邪惡,質量高,有層次,芝士控大愛🔸人蔘泡泡咖啡☕️可能用紅蔘會正啲,韓國🇰🇷紅蔘夾咖啡🔸雪白人蔘沙冰🍧真係有沙冰喺面㗎😀 都唔錯,如果多啲紅棗再甜啲會更好🔸花蔘綻放提拉米蘇有驚喜,上面嘅巨型紅棗片好甜好味😋 本身鍾意Tiramisu嘅我都覺得幾有特色🤍整體會令人食完開心咗嘅一餐🤍下次要食cream waffle🍓🧇
九月又開學
獎勵自己weekend chill下
又食我好鍾意嘅𝙏𝙚𝙧𝙧𝙖𝙘𝙚 𝙞𝙣 𝙨𝙚𝙖𝙨𝙞𝙙𝙚🍊
見到新menu係人蔘😂
好搞笑,補下先

🔸秀色蔘香飯卷入面有紅棗㗎,又幾夾喎,呢間飯卷唔錯👍🏻

🔸肉醬芝士千層麵好邪惡,質量高,有層次,芝士控大愛

🔸人蔘泡泡咖啡☕️可能用紅蔘會正啲,韓國🇰🇷紅蔘夾咖啡

整體會令人食完開心咗嘅一餐🤍
下次要食cream waffle🍓🧇

2023-09-13
  • 提拉米蘇
  • 傳統飯卷
2023-09-13 21 瀏覽
韓式晚餐好味道,今期餐廳主打人蔘系列主題美食😋,當然要去試下呢個人蔘系列肉醬芝士千層麵🍝蕃茄肉醬好滋味,有我最愛嘅意大利粉,意粉好有彈性又軟硬適中秀色蔘香飯卷🍣韓式 Kimbap好有風味,飯卷中滲出陣陣人蔘味,特別清新花蔘綻放提拉米蘇🍰Tiramisu 蛋糕好creamy, 花蔘味更加清香怡神人蔘泡泡咖啡☕️人蔘泡泡咖啡好有驚喜,味道好突出雪白人蔘沙冰🍹人蔘沙冰好吸引整個人蔘系列好清新吸引🥰

肉醬芝士千層麵🍝
蕃茄肉醬好滋味,有我最愛嘅意大利粉,意粉好有彈性又軟硬適中

秀色蔘香飯卷🍣
韓式 Kimbap好有風味,飯卷中滲出陣陣人蔘味,特別清新

花蔘綻放提拉米蘇🍰
Tiramisu 蛋糕好creamy, 花蔘味更加清香怡神

人蔘泡泡咖啡☕️
人蔘泡泡咖啡好有驚喜,味道好突出

雪白人蔘沙冰🍹
人蔘沙冰好吸引

整個人蔘系列好清新吸引🥰

2023-09-13 36 瀏覽
當日同朋友兩個去左食一個窩夫同叫左兩杯飲品首先等位安排上都OK既 唔會話多人就一定優先入 令到大台既人要等好耐 職員都會有推介下個段時間SPECICAL MENU我叫左杯柑橘乳酪 個頂有個橙係度好得意幾好飲酸酸甜甜咁另外叫左士多啤梨窩夫 好好食 係我鐘意既脆身窩夫 唔會淋左既口感不過CREAM就太多 鐘意食CREAM既人應該都幾開心朋友叫左杯咖啡 好岩佢既口味 整體環境都幾嘈 因為佢係開放式 附近又有DONKI又有GU路人都幾多 避免唔到 食物同飲品係正  下次會試埋咸食再來俾食評
當日同朋友兩個去左食一個窩夫同叫左兩杯飲品
整體環境都幾嘈 因為佢係開放式 附近又有DONKI又有GU
路人都幾多 避免唔到
食物同飲品係正  下次會試埋咸食再來俾食評
2023-09-10 48 瀏覽
成日都好想知 點解咁多人排隊好奇心驅使下 就去左試下 有驚喜燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯講左個黑毛豬先勁入味勁淋 唔係鬆肉粉味係似慢煮豬肉 ❤️咁既質素小店黎講都算係有驚喜 👏🏻另外個飯有少少辣唔算太重紫蘇味 小編唔食紫蘇都覺得ok醬燒牛肉飯卷其實依家要搵到間好食既飯卷好難出城就會有一兩間好食所以期待唔大 上菜既時候 竟然有麻油香味食落去都有麻油味又唔算太乾❤️最緊要係d牛肉都有味 個飯卷算係屯門第一好食既飯卷🫰🏻PS:食左屯門好多間都冇間好食大家有冇提議邊度有好食飯卷?😮‍💨濟洲柑橘乳酪梳打基本上十有九枱都會叫野飲打卡必備我就冇叫到有個柑橘係上面個杯不過依杯都唔差 可以解油膩夏天飲梳打條氣都順d又有分層可以打卡總括黎講依間會翻兜 因為野食真係唔錯如果佢搬番入鋪位就好d始終所有坐既位都係露天勁多人經過同望住你食😂
成日都好想知 點解咁多人排隊

勁多人經過同望住你食😂
2023-05-21
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
2023-09-08 36 瀏覽
Terrace in seaside屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG樓 9-12號舖一間超有風格嘅餐廳,首先,我要同大家分享一個超級美味嘅菜式——肉醬芝士千層麵,佢嘅層次感同芝士嘅濃郁味道真係令人讚嘆!每一口都好入味,真係令人欲罷不能。除咗麵食,我仲試咗一款超特別嘅秀色蔘香飯卷。咁你問我秀色喺邊度?就係喺飯卷嘅外觀!佢用色彩繽紛嘅新鮮蔬菜包裹住香噴噴嘅飯,一睇就令人食指大動!而且,裡面仲有蔘味,帶出一種獨特嘅香氣同口感,真係驚喜連連。食完咁多嘢,當然唔可以忘記甜品啦!我推薦你一定要試下花蔘綻放提拉米蘇。唔止係一個普通嘅提拉米蘇,佢加入咗花蔘元素,味道更加豐富,令人回味無窮。每一口都好滑順,令人陶醉!話咁快,講到飲品,我試咗兩款超有特色嘅人蔘泡泡咖啡同雪白人蔘沙冰。人蔘泡泡咖啡係一杯充滿活力嘅咖啡,喝落去有一種微麻嘅感覺,令人精神煥發。而雪白人蔘沙冰就係一個清涼解渴嘅選擇,沙冰上面鋪滿咗細細嘅人蔘絲,味道清新,夠凍夠爽!
Terrace in seaside
屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG樓 9-12號舖

2023-09-04 31 瀏覽
以橘子為主題的韓國菜🧡今期限定推出白桃主題🍑喜歡白桃的 可以一試😆嘿嘿餐廳營造的氛圍😌都幾渡假風 幾舒適吞拿魚蛋黃飯卷食韓國菜 真係要點飯卷👍🏻味道唔錯♥️而且餡料充足 飯卷SIZE 好大😎十足似起韓國食咁 好滿足韓國蜆肉紫蘇飯愛辣的🌶️呢款都試得過 整到幾吸引飯就唔算辣🤨反而蜆肉紫蘇就少辣拌埋一齊真係好好味😋食唔停呢香橙茴香沙律相對普通 但蝦是好食的🍤幾彈牙配埋香橙 都幾FRESH 架👍🏻白桃繁花窩夫是今期重點🤍整到靚一靚🌸此家的窩夫比較厚身鬆軟應該有一整個桃的分量🍑連CREAM 都非常多 必點喔🤭🤭飲品 濟洲柑橘乳酪冰搖白桃乳酪好好飲🤩小朋友口味 大人細路都岩飲😋
以橘子為主題的韓國菜🧡今期限定推出白桃主題🍑

濟洲柑橘乳酪
冰搖白桃乳酪
好好飲🤩小朋友口味 大人細路都岩飲😋

2023-08-30 897 瀏覽
👭🏻放工去左搵朋友食飯,佢本身好鐘意食韓國野,就決定同佢食間好岩打卡既韓國餐廳📸餐廳以木系裝修,休閒得黎帶點清新感🌿🔸吞拿魚蛋黃醬飯卷飯卷好足料,入面係爆哂餡😍除左有吞拿魚沙律外,仲有好多配料,味道好豐富爽口🔸泡菜豬肉芝士千層麵平時既千層麵都係牛肉,尼個係泡菜豬肉幾特別,🍅蕃茄味都幾濃,味道酸酸甜甜,唔會好辣🌶️,而且味道都幾夾🔸香橙茴香蝦沙律底下用左橙肉舖底,面頭就有沙律蝦菜同蝦肉,🦐蝦肉唔算大隻,但食材都新鮮,加埋黑醋汁一齊食,酸酸地好開胃🔸濟洲柑橘乳酪打卡必叫飲品❣️用左成隻橙做裝飾,🍊乳酪既橙味好濃,甜甜地帶微酸,味道有少少似益力多🔸冰搖白桃乳酪飲品既面有少少奶泡🫧,味道唔會好甜,淡淡既桃味🍑🔸白桃繁花窩夫窩夫都幾大份🫣面頭舖滿忌廉同桃肉,忌廉唔會厚實帶甜味,入口即化😋窩夫好厚身有蛋香味,外層香脆入面軟,美中不足既係,面頭既桃肉係罐頭,但都好甜

🔸吞拿魚蛋黃醬飯卷

🔸泡菜豬肉芝士千層麵

🔸香橙茴香蝦沙律

🔸濟洲柑橘乳酪

🔸冰搖白桃乳酪
飲品既面有少少奶泡🫧,味道唔會好甜,淡淡既桃味🍑

🔸白桃繁花窩夫
2023-08-30 32 瀏覽
早幾日去咗屯市,因為想食韓國飯卷,就諗起朋友推介過嘅呢間韓國過江龍餐廳,啲職員戴住頂柑橘帽幾得意。肉醬芝士千層麵$86呢度嘅托盤好特別,係藤籃托盤。千層麵焗得啱啱好,芝士唔會好膩,肉醬嘅蕃茄味好fresh,食落唔會滯,幾好食😋吞拿魚蛋黃醬飯卷$86一心嚟食嘅飯卷,都幾大份,餡料好多😃,飯唔會太多。同千層麵一樣有配香橙沙律。香橙茴香蝦沙律$86底層幾塊橙肉,皮都唔洗剝啱晒懶人。蝦有幾隻,口感彈牙,可以加黑醋汁食,好開胃。白桃繁花窩夫$132好多白桃,忌廉超多超幼滑好邪惡。窩夫比想像中大,好香蛋味,外脆內軟,好食👍🏻濟州柑橘乳酪$68杯上有成塊柑橘皮插喺飲管度好特別🤭賣本乳酪酸酸甜甜好fresh。冰搖白桃乳酪$68唔會太甜,有淡淡既桃香,乳酪味好重好creamy,口感厚滑,好飲😋

肉醬芝士千層麵$86

吞拿魚蛋黃醬飯卷$86

香橙茴香蝦沙律$86

白桃繁花窩夫$132

濟州柑橘乳酪$68

冰搖白桃乳酪$68
2023-08-29 553 瀏覽
好耐無食好掛住佢既輕食之終於坐到打卡位記得上次嚟嘅時候超級多人,唯一一個好chill嘅打卡位有人坐緊,今次無咩人就可以坐到啦,呢個位我會覺得好似去左渡假,最搞笑因為呢間店係橙主題,極大部份食物旁邊伴菜都係沙律菜同橙肉醬芝士千層麵其實我幾中意食千層麵,雖然佢唔算得好特別,但是關唔係到到都有,所以仲係令我心心念念,一層一層既感覺配合蕃茄嘅酸酸甜甜,又有好多既芝士,可以話係我大愛香橙茴香蝦沙律 一客呢間因為本來就係橙既主題,而沙律當然唔會錯過有橙既沙律,因為我同隻羊食飯,所以我要為佢準備菜😂橙新鮮又甜,但加埋沙律食就真係第一次吞拿魚蛋黃醬飯卷 一客飯卷中吞拿魚味係我大愛,件件都好大件,仲要配料足,紅蘿蔔,黃蘿蔔,青瓜,蛋,食完又令我想自己整白桃窩夫一客超級多香桃,而且排得好靚,仲有好多粉紅色唧花既cream,勁靚,窩夫大份抵食又香,都係我想再食呢間店既原因濟州柑橘乳酪 呢一杯最特別一定係佢真係有隻橙喺上面,打卡一流,味道都好橙冰搖白桃乳酪估佢唔到真係有真桃肉,一路飲一路食好正,超級香
好耐無食好掛住佢既輕食之終於坐到打卡位

肉醬芝士千層麵

香橙茴香蝦沙律 一客
橙新鮮又甜,但加埋沙律食就真係第一次

吞拿魚蛋黃醬飯卷 一客

白桃窩夫一客

濟州柑橘乳酪
呢一杯最特別一定係佢真係有隻橙喺上面,打卡一流,味道都好橙

冰搖白桃乳酪
估佢唔到真係有真桃肉,一路飲一路食好正,超級香
  • 吞拿魚蛋黃醬飯卷
  • 肉醬芝士千層麵
  • 白桃窩夫
  • 濟州柑橘乳酪
2023-08-29 47 瀏覽
有冇試過一起身就去食甜品😂因為遲出門口但又趕住去玩不過又食唔切正餐,見走韓國風的 openrice評分都好高,重點係唔多人等位,12:15唔駛等就直接坐低,可以快食去玩,於是就揀呢間!明明夠時間點個一人餐的鹹食,唔知點解被甜品的窩夫吸引咗😂叫咗兩個窩夫!窩夫嚟到時簡直嘩嘩聲:好靚呀😍香脆的窩夫蛋香味十足;士多啤梨份量都幾多,雖然帶點點酸但可中和忌廉的甜;最正係Lotus餅,餅碎加埋焦糖醬夾埋忌廉同窩夫食,簡直係甜品愛好者嘅不二之選😍🥰😋忌廉香甜幼滑,雖然好味不過份量多左啲(應該係勁多😂)食到一半開始有啲膩😝甜品真係好唔錯,見其他人點嘅飲品賣相都相當吸睛,有機會下次要試埋!- 士多啤梨窩夫 $98- Lotus 焦糖窩夫 $92
有冇試過一起身就去食甜品😂

因為遲出門口但又趕住去玩不過又食唔切正餐,見走韓國風的[Terrace in seaside] openrice評分都好高,重點係唔多人等位,12:15唔駛等就直接坐低,可以快食去玩,於是就揀呢間!

士多啤梨窩夫
Lotus 焦糖窩夫

- 士多啤梨窩夫 $98
- Lotus 焦糖窩夫 $92
2023-08-24
Lotus 焦糖窩夫
士多啤梨窩夫
2023-08-29 35 瀏覽
呢間韓式餐廳我一直都想去食,終於有機會同老公去食,好多野都想試,最後叫咗呢啲:🧡韓國蜆肉紫蘇飯🧡🧡吞拿魚蛋黃醬飯卷🧡🧡香橙茴香蝦沙律🧡🧡白桃繁花窩夫🧡飲品:💛濟州柑橘乳酪 💛💛冰搖白桃乳酪💛食物同飲品無論賣相、味道都好高質,我特別鍾意個蜆肉紫蘇飯,蜆肉份量好多,辣辣地好惹味。飯卷同沙律老公都好like ,飯卷每件都材料滿滿;香橙沙律好fresh,大蝦肉質爽彈。我見到個甜品同飲品來 立即心心眼😍😍😍係我好鍾意嘅白桃🍑,窩夫厚厚的,焗到好香脆又裡面鬆軟,配埋白桃肉同啲cream 一齊食,非常之滿足☺️兩杯飲品都好靚,老公果杯有成個濟州柑橘係上面,我果杯有3 大塊白桃肉,乳酪味酸酸甜甜的,好好飲。P.S. 我鍾意佢地用藤做托盤放上食物~好靚😍呢度周圍都有好多棵柑橘樹,係餐廳嘅signature 🍊🌳

🧡韓國蜆肉紫蘇飯🧡
🧡吞拿魚蛋黃醬飯卷🧡

🧡香橙茴香蝦沙律🧡
🧡白桃繁花窩夫🧡

飲品:
💛濟州柑橘乳酪 💛
💛冰搖白桃乳酪💛

食物同飲品無論賣相、味道都好高質,
我特別鍾意個蜆肉紫蘇飯,蜆肉份量好多,辣辣地好惹味。
吞拿魚蛋黃醬飯卷

我見到個甜品同飲品來 立即心心眼😍😍😍