2024-03-01 10 瀏覽
𖣘彩色的care bear好可愛,看到彩虹的顏色令人心情放鬆,之前跟媽媽到了這間韓式餐廳用膳,餐廳與care bear聯乘主題食品。𖣘Cloudseeker彩雲窩夫,窩夫夾有彩虹忌廉,感覺很幸福!另一特色濟州柑桔乳酪,整個來自濟州的柑放上杯上,是杯打卡飲品,味道酸酸甜。𖣘燒慢煮雞腿紫蘇拌飯,韓式感覺回來了,喜歡紫蘇拌飯,味道豐富。而肉醬芝士千層,則是中規中矩。𖣘這裏的食品選擇不多,反而是個嘆咖啡好地方。

𖣘這裏的食品選擇不多,反而是個嘆咖啡好地方。
2024-02-05
2024-03-01 14 瀏覽
韓國🇰🇷過江龍𝒯ℯ𝓇𝓇𝒶𝒸ℯ 𝒾𝓃 𝓈ℯ𝒶𝓈𝒾𝒹ℯ 入到來屯門餐廳主打韓西𝒻𝓊𝓈𝒾ℴ𝓃 菜,餐廳環境以淺木色為主,設計簡約舒適前菜 蕃茄沙律🥗配胡麻醬原個蕃茄配搭沙律菜及生果,材料鮮甜清新十分開胃神話豬腳紫蘇拌飯豬手炆得軟硬適中,好入味豬皮經灼燒過,好有彈性,充滿口感配上韓式辣醬炒飯,辛辣惹味另一韓國主食就係紫菜包飯,我個人好鐘意食,材料以多種爽甜蔬菜及秘製牛肉整成,口感豐富又美味😋濟州柑橘🍊乳酪 及 熱情金菠蘿🍍沙冰兩杯飲品賣相相當吸睛,用上🍊🍍果殼作裝飾🍊用新鮮果肉和乳酪打成,味道酸甜清新,仲食到果肉味🍍新鮮金菠蘿配搭軟綿綿的沙冰,好香甜ℒℴ𝓉𝓊𝓈焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫🧇窩夫🧇好大塊,面上鋪上一層cream 再鋪滿滿的焦糖芝士碎,口感咸甜交雜,窩夫外脆內嫩,每一口都充滿幸福感

前菜 蕃茄沙律🥗配胡麻醬
原個蕃茄配搭沙律菜及生果,材料鮮甜清新
十分開胃

神話豬腳紫蘇拌飯
豬手炆得軟硬適中,好入味
豬皮經灼燒過,好有彈性,充滿口感
配上韓式辣醬炒飯,辛辣惹味

另一韓國主食就係紫菜包飯,我個人好鐘意食,
材料以多種爽甜蔬菜及秘製牛肉整成,口感豐富又美味😋

濟州柑橘🍊乳酪 及 熱情金菠蘿🍍沙冰
兩杯飲品賣相相當吸睛,用上🍊🍍果殼作裝飾
🍊用新鮮果肉和乳酪打成,味道酸甜清新,仲食到果肉味

🍍新鮮金菠蘿配搭軟綿綿的沙冰,好香甜

ℒℴ𝓉𝓊𝓈焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫🧇

• 濟洲柑橘乳酪
  • 熱情金菠蘿沙冰
  • 神話豬腳紫蘇拌飯
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏C出口 步行大約6-7分鐘🚶‍♀️👆 環境休閒舒服餐廳喺Donki嗰層 來自韓國嘅餐廳 🍅原個蕃茄沙律配胡麻醬 這個蕃茄好有肉地👍+ 新鮮爽脆沙律菜🥗再加上胡麻醬汁 清爽開胃😚🍖神話豬腳紫蘇拌飯充滿麻油香氣嘅拌飯帶點微🌶 把米飯平鋪在碟上造型特別 好似煎餅咁😆豬腳鹵得入味軟硬適中 豬皮Q彈 骨膠原💯🍙醬燒牛肉飯卷 有蔴油香氣嘅紫菜包飯 材料豐富加入惹味既牛肉 搭配🥚同爽脆🥕🥒 大小剛好 一啖一個 好滿足😋 🧇Lotus 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫 芝士控必點 咁 heavy 都要食😆外表金黃入口即溶既🧀 外脆內裏鬆軟既窩夫🧇配上幼滑又rich鮮忌廉🤤🍊濟州柑橘乳酪 招牌飲品 🍊既果香 + 滑順乳酪😋🍠夢幻紫薯牛奶奶香濃滑 紫薯味出啲會更好😆
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏

🍠夢幻紫薯牛奶
奶香濃滑 紫薯味出啲會更好😆
2024-02-23
2024-02-29 15 瀏覽
係屯門市廣場Donki門口,平時經過成日見到人地d食物好靚,終於搵到機會試一試🥰- 蕃茄沙律配胡麻醬好過癮,原個蕃茄上🤭好清新👍🏻- 濟州柑橘乳酪- 熱情金菠蘿沙冰兩杯都係好出名要叫左打卡既!心心眼🥰🥰係好味既!最重要係好睇😆- 神話豬腳紫蘇拌飯豬腳肉好林,好入味,唔會太咸,好OK喎!- 醬燒牛肉飯卷好爽口,好味😋- Lotus焦糖芝士窩夫超好味既窩夫,外脆內軟!芝士碎好重味,超鍾意❤️整體來講,餐廳位置好搶眼、食物外貌好搶眼,估唔到精緻菜都好足份量,好夠飽,而且食物係好味既👍🏻👍🏻讚!

- 蕃茄沙律配胡麻醬
好過癮,原個蕃茄上🤭好清新👍🏻

- 濟州柑橘乳酪
- 熱情金菠蘿沙冰

- 神話豬腳紫蘇拌飯
豬腳肉好林,好入味,唔會太咸,好OK喎!

- 醬燒牛肉飯卷
好爽口,好味😋

- Lotus焦糖芝士窩夫
超好味既窩夫,外脆內軟!芝士碎好重味,超鍾意❤️

2024-02-26 29 瀏覽
相信大家對Terrace in seaside應該唔會陌生,離遠都會見到佢地最吸睛既橘子帽🍊同埋聞到佢地窩夫既蛋香味,每次都會比佢吸引到入去食🙈原個蕃茄沙律配胡麻醬 $82沙律新鮮,色彩鮮豔中間原個蕃茄已經剝左皮,加埋士多啤梨、藍莓等生果,營養價值滿分胡麻醬另上,可以自己按需要落👍🏻醬燒牛肉飯卷 $88醃蘿白、胡蘿蔔、玉子等既配料塞得滿滿,一下啪哂入口滿足感🆙🆙🆙麻油味香濃,成舊飯卷包得好結實,唔會一咬就散哂神話豬腳紫蘇拌飯 $112食左咁多次好似係第一次食佢地既紫蘇拌飯🤔豬腳表皮微微燒香,無骨食起來啖啖肉,啖啖骨膠原紫蘇拌飯帶有微辣,十分惹味Lotus 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫 $118超多Cream同芝士碎既一款窩夫蛋味香濃,口感鬆軟無論係咩口味既窩夫,都十分推薦你地叫🥰濟州柑橘乳酪 $68熱情金菠蘿沙冰 $68

原個蕃茄沙律配胡麻醬 $82

沙律新鮮,色彩鮮豔
胡麻醬另上,可以自己按需要落👍🏻

醬燒牛肉飯卷 $88

麻油味香濃,成舊飯卷包得好結實,唔會一咬就散哂

神話豬腳紫蘇拌飯 $112

食左咁多次好似係第一次食佢地既紫蘇拌飯🤔
豬腳表皮微微燒香,無骨食起來啖啖肉,啖啖骨膠原
紫蘇拌飯帶有微辣,十分惹味

Lotus 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫 $118

超多Cream同芝士碎既一款窩夫
蛋味香濃,口感鬆軟
無論係咩口味既窩夫,都十分推薦你地叫🥰

濟州柑橘乳酪 $68
熱情金菠蘿沙冰 $68

ෆ⃛ Terrace in seaside ෆ⃛好耐冇拍過reels喇,但今次野食好colourful 擺盤又靚忍唔住影底🧜🏻‍♀️之前食過元朗YOHO Mall果間覺得ok~今次行開屯門市廣場見到有分店,餐牌多咗好多新菜式,決定再試吓,點知今次更有驚喜😻❗️❕♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 原個蕃茄沙律配胡麻醬 $82 ♪好特別嘅沙律有原隻剝咗皮嘅蕃茄🍅加埋新鮮既沙律菜、彩椒同水果,colourful得嚟又可以解韓國菜嘅油膩🌈🪸ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.25 / 5 神話豬腳紫蘇拌飯 $112 ♪ 去韓國一定會食嘅豬腳 宵夜的回憶🥹豬腳份量好足,而且炆得好淋好入味,口感一啲都唔肥膩,骨膠原滿滿(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)拌飯好香紫蘇味,而且辣辣地🌶️超級惹味!ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 醬燒牛肉飯卷 $88 ♪最鐘意韓國嘅Kimbap 材料多過飯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)飯卷除咗主角醬牛肉之外,仲有紅蘿蔔青瓜雞蛋絲等配料,食落口感豐富,滿足又均衡🫶🏻✨ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 Lotus焦糖芝士甜蜜滿屋窩
ෆ⃛ Terrace in seaside ෆ⃛

 原個蕃茄沙律配胡麻醬 $82 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.25 / 5

 神話豬腳紫蘇拌飯 $112 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 醬燒牛肉飯卷 $88 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 Lotus焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫 $118 ♪
‼️今次的重點‼️佢哋有唔同期間限定嘅窩夫🧇店員會問使唔使後上,上枱果時熱辣辣,外脆內軟❅ 而且窩夫蛋香味濃郁加埋鹹香既焦糖芝士同花生醬,味道好有層次好豐富,有啲似max版格仔餅 真係好食大家要試下🥹💖🥹

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.5 / 5

 濟州柑橘乳酪 $68 ♪
呢杯柑橘乳酪唔單止造型滿分,仲落咗柑橘肉去打🍊啖啖都飲到柑橘嘅果香 同乳酪好夾又唔會太甜💕
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 柚子檸檬梳打 $42 ♪
漸層嘅效果🍹上面係檸檬梳打下面係柚子果醬,梳打飲落氣清新解膩!
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

✎ 總括:上次覺得都係正常水平嘅打卡餐廳~今次改觀覺得味道都兼顧到(唔知係咪今次食物啱口味啲👅 幾值得一試⚘⚛︎
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ Terrace in seaside (屯門)
✇ 地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖
2024-02-20 15 瀏覽
就很想吃炸鸡呢🐔甜辣炸鸡香甜的酱汁给炸鸡穿了一层美丽的缎面丝绸,一端上桌就闪着金光🌟,酥脆的外壳包裹着软嫩的鸡肉,吃着很多汁济州柑橘乳酪这个小饮品我也很爱,虽然看起来有点怪🍊,但是橘子和乳酪结合的仿佛天生一对,奶香与果香一起在口中携手飞翔泡菜炒黑毛猪配饭🐷猪肉紧实Q弹也不带膻味,在咀嚼中迸发出油脂香气,再混合上干丝和泡菜🥬,口感中又增添了些软嫩与清脆,一口一口停不下来味道都还不错👌还有点子小创新
就很想吃炸鸡呢
味道都还不错👌还有点子小创新
新一年當然要有新開始,在剛剛的人日,我就好想去吃一餐好的開年飯順道來慶祝一下大家的生日嗎(笑)這次我就揀選了一間我想吃很久的,就是這家的Terrace in seaside每次經過它家的店總是被它家店員帶的橙帽子吸引著,仲有它那家的原個橙上碟的飲品,也是我每次經過好心心眼所以這次我們的開年飯我都目標要這杯原橙上的果汁這次我們點了幾款食品,先來介紹的前菜原個蕃茄沙津配胡麻醬 $80這個沙津絕對是可以當作一個餐吃,先說一下那個沙津都以火箭菜,紅黃椒絲配以少量既生果粒清爽又清甜,如果是不吃飯的朋友絕對可以當一份主食呢然後就是我的主食,這是醬燒牛肉飯卷 $88 吃韓國食品怎少得一份飯卷,這個飯卷差不多是每台客人也有點的今次我們點的是牛肉,它家也有雞肉可以選擇我喜歡它家的飯卷是有不同既配菜包著,有酸蘿蔔絲,酸青瓜,玉子,當炙少不了有主角牛肉真係吃了半條也夠飽肚耶~然後也是隊友的主吃,絕對推介這個也是差不多大部份也有叫的它是 神話豬腳紫蘇拌飯 $112首先要說的是它家的豬腳沒有骨的,吃起來是啖啖肉然後它煮起來的豬腳肉質煮得夠淋,又不是一夾即散的不過拌飯帶略為有一點辣,小朋友未必吃到的~講左每次都好
新一年當然要有新開始,
在剛剛的人日,我就好想去吃一餐好的開年飯
順道來慶祝一下大家的生日嗎(笑)

這次我就揀選了一間我想吃很久的,就是這家的
Terrace in seaside
每次經過它家的店總是被它家店員帶的橙帽子吸引著,
仲有它那家的原個橙上碟的飲品,也是我每次經過好心心眼
所以這次我們的開年飯我都目標要這杯原橙上的果汁

這次我們點了幾款食品,先來介紹的前菜
原個蕃茄沙津配胡麻醬 $80
這個沙津絕對是可以當作一個餐吃,先說一下那個沙津
都以火箭菜,紅黃椒絲配以少量既生果粒
清爽又清甜,如果是不吃飯的朋友絕對可以當一份主食呢

然後就是我的主食,這是
醬燒牛肉飯卷 $88
吃韓國食品怎少得一份飯卷,這個飯卷差不多是每台客人也有點的
今次我們點的是牛肉,它家也有雞肉可以選擇
我喜歡它家的飯卷是有不同既配菜包著,
有酸蘿蔔絲,酸青瓜,玉子,當炙少不了有主角牛肉
真係吃了半條也夠飽肚耶~

然後也是隊友的主吃,絕對推介
這個也是差不多大部份也有叫的
它是 神話豬腳紫蘇拌飯 $112
首先要說的是它家的豬腳沒有骨的,吃起來是啖啖肉
然後它煮起來的豬腳肉質煮得夠淋,又不是一夾即散的
不過拌飯帶略為有一點辣,小朋友未必吃到的~

講左每次都好心心眼既特飲,
又怎少得這杯 濟州柑橘乳酪 $48

造型已經夠突出,有原個橙做杯蓋,
(留意個橙不能吃的)
內有乳酪及少量橙肉,飲下後又可以解辣仲有陣陣清新感
除左橙之外仲有菠蘿特飲可供選擇
最後亦係估唔到甜品都好出色
因為唔知係唔係大家都會將甜品當作主食?
它連同我們的主食一同上枱

講緊既係 Lotis 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫 $118

不過吃到尾的時候,仍然可以keep 住這樣狀態
我們家其實不算是太喜歡吃Cream ,
因為通常都是蠻濟的,但係估唔到它家既Cream 唔會太Over 仲同窩夫超級Match
最後甜品就成了小孩的主吃,我們就是到一點點而已
這一餐開年飯,生日飯我自己很滿意亦很快樂,
終於有機會可以一試它家的產品,真的沒令我們失望
2024-02-16
生日
  • Lotis 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫
  • 濟州柑橘乳酪
  • 神話豬腳紫蘇拌飯
2024-02-19 12 瀏覽
屯門市廣場特色韓國餐廳「Terrace in seaside」餐廳裝修都幾精緻坐得又舒服😊⭐️原個蕃茄沙律配胡麻醬蕃茄非常新鮮 配上沙律菜、青紅椒等配料廚師改用咗沙律醋份外惹味🥳⭐️神話豬腳紫蘇拌飯豬腳表皮用咗火槍去燒會食到燒香嘅味道😋而且肉質鮮嫩加埋拌飯一齊食好正👍🏻⭐️燒慢煮雞腿紫蘇拌飯廚師用咗原隻雞髀用慢煮嘅方法去烹調咬落去啖啖肉🤤而且鮮嫩多汁非常好食⭐️焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫🧇底下係窩夫面頭鋪滿左焦糖絲加上忌廉同生果口感豐富超高分的甜品❤️⭐️濟州柑橘乳酪金橘加上乳酪非常配搭酸酸味味非常開胃😄⭐️夢幻紫薯牛奶紫薯味相當濃郁加上牛奶配埋忌廉飲落去好Creamy🤩
屯門市廣場特色韓國餐廳
「Terrace in seaside」
餐廳裝修都幾精緻
坐得又舒服😊

⭐️原個蕃茄沙律配胡麻醬
蕃茄非常新鮮
配上沙律菜、青紅椒等配料
廚師改用咗沙律醋

加上牛奶配埋忌廉
飲落去好Creamy🤩
2024-02-14
2024-02-11 235 瀏覽
又番黎食喇😍每次黎Terrace in seaside都覺得好relaxed,環境靚之餘,食物質素都唔錯😆👉🏼原個蕃茄沙律配胡麻醬 $82色彩鮮艷既沙律,真係原個蕃茄、剝咗皮咁上碟🤣🤣,而胡麻醬係另上,岩曬想keep fit既人👍🏻👉🏼神話豬腳紫蘇拌飯 $112係個排得好整齊既菜式🤭,豬皮骨膠原爆登,微辣既拌飯都好惹味,另外隨碟有塊柑橘🍊,拌飯加埋甜甜既橙汁層次提升,減少油膩感😋👉🏼醬燒牛肉飯卷 $88值得一讚既係飯卷包得好實淨,唔會散修修,一啖咬落好有滿足感,足料!😍👉🏼濟州柑橘乳酪 $68 & 👉🏼熱情金菠蘿沙冰 $68呢兩杯飲品打卡超吸晴😆,分別有柑橘🍊同菠蘿🍍喺上面,飲落又唔會好甜,夠fresh!!!👉🏼Lotus 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫 $118鍾意食芝士🧀️既人有福喇,超多芝士碎灑喺窩夫🧇上面,我就嫌cream重手左,最後食唔曬cream有點浪費🥲,不過個窩夫底超香蛋味,仲要好鬆軟🤩

👉🏼原個蕃茄沙律配胡麻醬 $82

👉🏼神話豬腳紫蘇拌飯 $112

👉🏼醬燒牛肉飯卷 $88

👉🏼濟州柑橘乳酪 $68 & 👉🏼熱情金菠蘿沙冰 $68

👉🏼Lotus 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫 $118
2024-02-10 15 瀏覽
今日黎到屯門行街,見到呢間cafe咁fancy,即刻少女心爆發,想入黎食飯打卡!裝修係波西米亞 mix 韓國濟州風,商場內人來人往都非常chill,用咗好多柑橘元素點綴,好寫意。飲品好有特色!柑橘乳酪同埋菠蘿沙冰都係打卡次選,味道亦都好清新,飲得出果肉打出黎嘅味道👅前菜係胡麻醬蕃茄沙律,見到係新菜式先試試,點知超級fresh! 無論無蕃茄、沙律菜、生果定胡麻醬,每一樣都恰到好處,我同男朋友兩個人5分鐘就食完呢一碟沙律啦😆😆之後係韓國特產醬牛肉紫菜包飯,一上菜已經係非常香嘅芝麻油味,餡料豐富,配搭適中。鍾意食紫菜包飯嘅朋友可以一試。🤤主菜係神話豬手紫蘇拌飯。豬手份量非常多,炆得好腍好入味,豬皮嘅骨膠原同埋豬肉嘅配搭非常吸引,紫蘇拌飯好香紫蘇味,不經不覺就食哂成碟!🤪🤪最後最後,一定要食嘅就係Lotus焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫!焦糖芝士嘅鹹香,配上窩夫嘅蛋香同埋忌廉嘅甜,令人一試難忘🥳🥳

環境:·環境唔錯,有個韓式枱位係凹落去比人放腳入去坐,不過入面地下有些少污糟 食物:🧇🍓🤍🤍🤍🤍🤍5個心·好好食!啲忌廉同士多啤梨拼埋一流!🍓😋份量啱啱好🍓每一啖窩夫都有士多啤梨同忌廉一個字😙👍🏻絕!🤤士多啤梨好甜好多汁好大舊真係好好味⭐️💗·價錢$9x~$1xx頭
環境:

食物:🧇🍓🤍🤍🤍🤍🤍5個心
·好好食!啲忌廉同士多啤梨拼埋一流!🍓😋
份量啱啱好🍓每一啖窩夫都有士多啤梨同忌廉
一個字😙👍🏻絕!🤤士多啤梨好甜好多汁好大舊真係好好味⭐️💗

·價錢$9x~$1xx頭
士多啤梨奶油窩夫🧇🍓🤍
士多啤梨奶油窩夫🧇🍓🤍
放假同囡囡食個港女下午茶先,見到呢間坐得幾舒服同甜品望落好吸引,就試下先。士多啤梨窩夫和濟洲柑橘乳酪絕對是一對令人愉悅的美食組合。士多啤梨窩夫酥脆金黃,內部鬆軟,搭配新鮮的士多啤梨,帶來了甜蜜的口感和鮮美的果香。濟洲柑橘乳酪則帶有柑橘的清新風味,乳酪質地滑順,口感豐富。這兩者的組合完美融合了甜與酸的平衡,為味蕾帶來了美妙的對比。
2023-08-13
下午茶
2023-11-30 70 瀏覽
次次係屯門市廣場行完Donki出黎都會經過呢間韓式cafe,員工都頭戴柑橘貝雷帽🍊好引人注目同可愛🧡(蘑菇曾一度以為係南瓜帽😆)餐廳充滿韓系島嶼小清新簡約風格,裝潢以淺色木質為主調🌿今日終於有幸入黎一探究竟~我地係lunch time入座,於是嗌左兩個set同一個甜品😽如需要加配柑橘乳酪/沙冰🍊需另➕$28,其他飲品都免費跟餐😍SET1️⃣🌯炭燒雞肉飯卷($88)🥛夢幻紫薯牛奶📝评分:8/10紫菜卷好足料!👍入面卷有紅蘿蔔絲、青瓜絲、韓式酸蘿蔔、玉子同埋雞肉。白米飯好香糯,紅蘿蔔絲爽脆清甜,味道balance得唔錯!但可能我個食法唔岩,次次都咬到散晒😝紫薯牛奶整得好靚,充滿小清新氣息~面上擺左一塊cream而且sum左紫薯粉🍠奶味香醇,但紫薯味偏淡…SET2️⃣🍽️菠菜雞肉千層麵($78)☕️韓式朱古力泡泡📝評估:8.5/10千層麵整得好精緻,易切開同時又保持到成個形狀。口感好豐富,香滑芝士同雞肉好夾,菠菜增添清新口感,食落完全唔乾👍朱古力泡泡上面加左朱古力碎同cream,好香濃🤤同時又唔會偏甜🧇抹茶麻糬窩夫($92)📝評分:9/10好大份窩夫😋真心建議四個人食,一人食一細件,岩岩好!窩夫整到外脆

SET1️⃣
🌯炭燒雞肉飯卷($88)
🥛夢幻紫薯牛奶
📝评分:8/10
炭燒雞肉飯卷

夢幻紫薯牛奶

SET2️⃣
🍽️菠菜雞肉千層麵($78)
☕️韓式朱古力泡泡
📝評估:8.5/10
菠菜雞肉千層麵

🧇抹茶麻糬窩夫($92)
📝評分:9/10
好大份窩夫😋真心建議四個人食,一人食一細件,岩岩好!窩夫整到外脆內軟,幾鍾意呢種口感~上面鋪左好足料嘅cream同大大塊麻糬😽再以抹茶粉做topping,岩打卡又好味😋如果唔係太飽,我一定會食晒一半🤰🏻
抹茶麻糬窩夫
炭燒雞肉飯卷
夢幻紫薯牛奶
菠菜雞肉千層麵
抹茶麻糬窩夫
2023-11-05 77 瀏覽
今日去屯門市廣場換錶,行過餓見呢間裝修幾清新就排隊試下餐牌都咁靚得唔得架?🤣我點左韓國濟洲柑橘乳酪$68好鍾意柑橘味勁濃甜度適中,飲落好清新,原隻放係上面又幾ok喎姑姐叫左鬼影墓園黑芝麻牛乳$52造型幾啱萬聖節(雖則過左)芝麻味無論聞定飲都好香,唔錯唔錯菠菜雞肉千層麵$78賣相唔算吸引但切開熱辣辣,味道有驚喜,沙律菜亦夠新鮮。一層菠菜一層雞肉,千層麵口感如果再煙un少少會更好。韓式魚糕飯卷$78好少飯卷有魚糕,配料有青瓜、紅蘿蔔、蛋、醃過既蘿蔔。口感非常豐富👍姑媽要左韓式朱古力泡泡$48呢杯就有d失望,朱古力味唔夠濃店員親切有禮,整體都唔錯仲有進步空間
今日去屯門市廣場換錶,行過餓見呢間裝修幾清新就排隊試下

餐牌都咁靚得唔得架?🤣

我點左韓國濟洲柑橘乳酪$68
姑姐叫左鬼影墓園黑芝麻牛乳$52
造型幾啱萬聖節(雖則過左)芝麻味無論聞定飲都好香,唔錯唔錯

菠菜雞肉千層麵$78
賣相唔算吸引但切開熱辣辣,味道有驚喜,沙律菜亦夠新鮮。

一層菠菜一層雞肉,千層麵口感如果再煙un少少會更好。

韓式魚糕飯卷$78

姑媽要左韓式朱古力泡泡$48
呢杯就有d失望,朱古力味唔夠濃

店員親切有禮,整體都唔錯仲有進步空間
2023-11-05
下午茶