2022-12-21 124 瀏覽
Nothing brings people together like good food.入得屯門就梗係搵好野食啦今次要為大家介紹既係 - Taste Cafe & Dessert佢係位於紅橋個邊餐廳個裝修十份之chill食物個方面今次重點推介都係佢地個青口個汁係超creamy 食完真係忍唔住想飲埋佢個creamy汁而且佢個份量都偏大有興趣既朋友仔記得bookmark定啦Location: 屯門Price : $150-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
入得屯門就梗係搵好野食啦

Location: 屯門
Price : $150-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2022-12-11 44 瀏覽
蜜糖BBQ嫩滑雞胸薄餅$ 113+ 芝士 $5呢個pizza應該係芸芸小店之中,食過最好食既pizza,跪求大家一定要order呢款pizza🤤仲一定一定 must要加芝士🤤因為唔係講笑,認真好好食😍雞肉好滑 料又多,呢個價錢絕對超值意式白酒煮蜆意粉 $ 108同男人食完pizza之後,都食唔到多個main🤣所以share食,味道唔濃、酒味都係,意粉量適中🧏🏻‍♀️一口蜆肉,冇沙黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎(細)$ 38呢個薯條好脆,即叫即炸,配埋黑松露醬、食到停唔到😆凍伯爵茶朱古力鮮奶 $ 40 通常凍飲既茶味都係比較清新,想濃香d茶味可以order熱飲🫶🏻朱古力比較突出😆
蜜糖BBQ嫩滑雞胸薄餅$ 113+ 芝士 $5

意式白酒煮蜆意粉 $ 108

黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎
(細)$ 38
呢個薯條好脆,即叫即炸,配埋黑松露醬、食到停唔到😆

凍伯爵茶朱古力鮮奶 $ 40
蜜糖BBQ嫩滑雞胸薄餅
蜜糖BBQ嫩滑雞胸薄餅
2022-12-10 24 瀏覽
去屯門紅橋探完朋友,佢介紹我同老公落去下面食間cafe 👍🏻 佢話係井財街必食嘅,又抵食又好味。 坐低我地比較過,2人餐係最抵食,有齊pizza ,主食,小食,仲有餐湯同飲品👍🏻晚餐食西餐style 人均都係$100頭!真心抵❤️食落仲要好好味,好高質添🤤❤️👍🏻餐湯:南瓜濃湯🤤質地夠稠,味道好濃四式芝士pizza : 真係必食👍🏻係薄脆底嘅pizza , 加上芝士超香+好味,又有少少蕃茄醬餡中和返,唔會太膩。一開始食保證停唔到口😂蟹肉意粉🍝:忌廉汁好夠,仲食左一絲絲鮮味嘅蟹肉,加埋D靚蟹籽👍🏻用料靚,份量足❤️好味 小食係黑松露薯條🍟好大份😂一D都唔似’小‘食。超香!面頭仲有D芝士碎,增加咸香味👍🏻餐飯我揀左綠茶,老公飲可樂。杯綠茶好清👍🏻係無糖綠茶🍵岩哂我👍🏻總結:食物份量大,價錢好貼地,好抵食👍🏻用料及味道亦高質!推薦🤩

食落仲要好好味,好高質添🤤❤️👍🏻

餐湯:南瓜濃湯🤤質地夠稠,味道好濃

• 黑松露薯條
  • 四式芝士pizza
2022-12-07 24 瀏覽
屯門虹橋一區其實好多好嘢食 其他地方嚟呢度嘅人流唔多主要都係街坊 呢間Cafe 誠意推介南瓜蓉湯 啖啖南瓜🎃喺後裏面澎湃少少「結結地」,唔會太水 咁樣嘅南瓜湯係最好飲法國朱古力鮮奶法國朱奶係唔同啲 鮮奶脂肪比較重 相對比較滑身 香 蜜糖燒烤醬雞翼 用火槍燒過特別香 惹味 簡簡單單嘅雞翼都認真對待 火攻法 👍🏻Ok 我鍾意!慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋醬 超級推介!!可能係我食過最好食嘅黑毛豬鞍扒 冇其他多餘碳水化合物 有幾嚿煎得香脆嘅薯仔🥔「有厚度 有溫度 有態度 更上乘嘅係味道「有厚度——豬鞍扒啖啖肉 呢層唔使講 圖片所示有溫度——外表煎得香脆 內裏嫩滑有態度——雖然整嘅時間比較耐 不過睇得出廚師好用心 每個步驟都認真製作 Taste Cafe屯門井財街21號協邦大廈地下11號舖
屯門虹橋一區其實好多好嘢食
其他地方嚟呢度嘅人流唔多
主要都係街坊
呢間Cafe 誠意推介

南瓜蓉湯 啖啖南瓜🎃喺後裏面澎湃
少少「結結地」,唔會太水 咁樣嘅南瓜湯係最好飲

法國朱古力鮮奶
法國朱奶係唔同啲 鮮奶脂肪比較重 相對比較滑身 香

蜜糖燒烤醬雞翼 用火槍燒過特別香 惹味
簡簡單單嘅雞翼都認真對待 火攻法 👍🏻
Ok 我鍾意!

慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋醬 超級推介!!
可能係我食過最好食嘅黑毛豬鞍扒
冇其他多餘碳水化合物 有幾嚿煎得香脆嘅薯仔🥔
「有厚度 有溫度 有態度 更上乘嘅係味道「
有厚度——豬鞍扒啖啖肉 呢層唔使講 圖片所示
有溫度——外表煎得香脆 內裏嫩滑

Taste Cafe
2022-12-04 16 瀏覽
最近實在太累太忙碌,壓力山大,星期五晚上想停下來休息一下,所以去了這間清悠cafe吃個晚餐。畫上柴犬店鋪,工業風特別牆,由於小店位置較偏僻,所以星期五晚上只有我這個客人。濃郁餐湯意大利黑松露博雅連奴芝士忌廉汁虎蝦扁意粉:賣相很精緻,表面撒上芝士碎和香草碎,虎蝦彈牙,醬汁調配得宜,扁意粉彈牙入味。鮮蝦牛油果焗燒烤菇:店主特意為我買上這個啡菇,上台時窩心地提醒我小心剛焗出來太熱。鮮蝦彈牙,牛油果加上芝士焗,配上多汁鮮嫰啡菇,好滋味。自家拼配玫瑰花茶:店員上枱時提醒可以要求再添熱水,倍感窩心。小店認真製作食材,待客真誠,值得更多客人前來光顧。

濃郁餐湯
意大利黑松露博雅連奴芝士忌廉汁虎蝦扁意粉

]鮮蝦牛油果焗燒烤菇

小店認真製作食材,待客真誠,值得更多客人前來光顧。
2022-12-02
意大利黑松露博雅連奴芝士忌廉汁虎蝦扁意粉
]鮮蝦牛油果焗燒烤菇
2022-11-28 402 瀏覽
屯門景峰站對面的小美食社區是最近我最愛的用膳地方,今次約了朋友一起去柴犬頭咖啡店吃晚餐。📍位置:輕鐵景峰站下車,在漁匠屋的後面。🏠環境:高樓底,座位分佈左右兩邊,左邊是卡座,右邊是吧台,以灰泥牆的簡潔裝修,微黃燈光,恬靜舒適,是個聊天好地方。🤵🏻服務:QR Code 下單。🍽️晚市:主打多國菜Pizza 、Pasta以及咖啡等,提供二人、四人晚市套餐。🥣是日餐湯是🍄蘑菇湯,非常濃郁的蘑菇香氣,吃到一粒粒的口感😍,湯質稠密!🥗日式豆腐沙律配芝麻醬$58+另加牛油果🥑$15擺盤有心思,牛油果🥑擺成圓形⭕️,熟透了,很軟身🤩,沙律🥗份量很豐富,芝麻醬淋多了,可以少一些,豆腐切成一口大小,入口嫩滑,非常喜歡😘!🍝惹味鹹蛋黃忌廉汁雞胸意粉 $98份量正常,雞胸微煎而佈滿醬汁,最棒是鹹蛋黃與忌廉汁平衡,會吃到沙沙的口感☺️,但不會太濃,令你愈吃愈膩,拿捏得很好👍🏻!🍫榛子朱古力鮮奶$35朋友點的,試喝了一口,很濃郁朱古力味!🍵宇治抹茶鮮奶$35本來想點焦糖燉蛋泡咖啡,但怕晚上睡不著覺,改為抹茶,心形拉花,搽茶與鮮奶很平衡,亦不會過甜👍🏻。

📍位置:輕鐵景峰站下車,在漁匠屋的後面。

🏠環境:高樓底,座位分佈左右兩邊,左邊是卡座,右邊是吧台,
以灰泥牆的簡潔裝修,微黃燈光,恬靜舒適,是個聊天好地方。

🤵🏻服務:QR Code 下單。

🥗日式豆腐沙律配芝麻醬$58+另加牛油果🥑$15
豆腐切成一口大小,入口嫩滑,非常喜歡😘!

🍝惹味鹹蛋黃忌廉汁雞胸意粉 $98

🍫榛子朱古力鮮奶$35
朋友點的,試喝了一口,很濃郁朱古力味!

🍵宇治抹茶鮮奶$35
2022-11-24
  • 日式豆腐沙律
喺紅橋食街,有好多美食林立,原來轉角有間隱世cafe,門口係狗狗招牌,坐入地方唔大,勝在好有人情味☺️ 睇得出店主一家三口好精心打理,擺放咗一啲畫作同書,坐落都好舒服,座位唔多,佢哋嘅雞翼好出色,外脆皮令人一試難忘,店主話原來佢家好鍾意食雞翼,於是佢哋研究點樣先會最好食🤣 你哋成功咗呀,雞翼排行榜你哋會有一席位😛 我都好想學下點樣焗到咁!pizza係薄餅底偏硬身,配紫菜係幾夾嘅,忌廉蟹肉扁意粉🍝勁creamy,質量高,成個set都幾飽😋 可惜甜品賣晒,唯有下次再嚟啦(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

2022-11-09
  • 雞翼
2022-11-26 7 瀏覽
好少嚟屯門,但見呢度有間零負評嘅cafe,決定嚟試試。門面唔算大,但一入去個vibe同出面嘅舊區完全唔同,水泥牆加上唔少藝術作品,好靚~叫咗$238嘅二人意粉餐,話係意粉餐其實除咗意粉仲有一個pizza,叫咗蜜糖燒烤醬雞胸pizza,雞胸肉嫩滑,醬汁香濃,餅底非常脆,正~~~意粉就揀咗明太子藍蟹肉扁意粉,唔算太濃味,同個pizza做返個平衡,幾清新嘅選擇。除咗呢兩個主菜仲有湯、飲品同小食,小食可揀薯條或雞翼,我地揀咗薯條,鍾意佢有巴馬臣芝士碎,好香,薯條又夠脆。飲品方面幾推介和茗綠茶,唔駛補錢又可以消滯。
好少嚟屯門,但見呢度有間零負評嘅cafe,決定嚟試試。

飲品方面幾推介和茗綠茶,唔駛補錢又可以消滯。
2022-11-25
今次有個住屯門嘅地膽帶我去食好西😋,入到屯門先發現,原來屯門都有好多好嘢食,而Cafe shop嘅選擇都唔少㗎,今次我哋就去到井財街嘅一間Cafe shop小店❤️Cafe shop由一對夫婦主理,主打多國菜Pizza 、Pasta以及咖啡等等,Cafe shop嘅環境以工業風設計格調👍🏻 簡簡單單,整潔得來俾人有一種舒服嘅感覺❤️除咗環境舒適之外,佢哋嘅食物質素同價錢都相當親民,性價比高👍🏻 我地叫左一個Taste Pasta Set😋可以叫小食,主食及Pizza 各一款,跟餐仲有餐湯同飲品,仲可以加錢upgrade 特式飲品☕️❤️⭐️Taste Pasta Set $238⭐️頭盤 - 黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士一片片嘅巴馬臣芝士碎配上外脆內軟的薯條🍟,食落去香口帶有淡淡芝士香味🧀,再配埋必製黑松露醬,更加惹味❤️⭐️Pizza - 蜜糖燒烤醬雞胸芝士薄餅 🍕Pizza嘅餡料相當足料,有大量芝士、洋蔥、雞胸肉及紫菜等等,而餅底都超級薄又香脆,🍕食著去又唔會太膩,甜甜咸咸的,都幾好食😋⭐️Pasta - 博多明太子藍蟹肉忌廉汁扁意粉配日本蟹籽濃郁嘅明太子廉汁醬汁加上藍蟹肉帶出來的鮮甜味道,提升成

⭐️Taste Pasta Set $238
⭐️頭盤 - 黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士

⭐️Pizza - 蜜糖燒烤醬雞胸芝士薄餅 🍕

⭐️Pasta - 博多明太子藍蟹肉忌廉汁扁意粉配日本蟹籽
濃郁嘅明太子廉汁醬汁加上藍蟹肉帶出來的鮮甜味道,提升成個醬汁的Level,再配埋蟹籽嘅口感🦀食落去每一啖的口感都好豐富🥰味道都唔錯架👍🏻重點價錢真係好抵
焦糖燉蛋泡沫咖啡

⭐️飲品 - 焦糖燉蛋泡沫咖啡 +$42
Cafe shop有好多飲品選擇俾大家,而今次想飲特別啲嘅飲品,所以就嗌咗一杯焦糖燉蛋泡沫咖啡,咖啡上面有一個層厚厚又脆脆嘅焦糖,當焦糖配埋咖啡一齊飲,可以食到脆脆口感😋又唔會太甜,都幾特別👍🏻
伯爵茶朱古力鮮奶

⭐️飲品 - 伯爵茶朱古力鮮奶 +$40
飲品面頭有一層厚厚嘅奶泡,口感棉滑,飲落去有香濃嘅伯爵奶茶嘅味道,帶有淡淡朱古力香味,而且又唔會太甜,亦都唔會太膩,都不錯👍🏻
Daily Soup - 蘑菇濃湯

⭐️Daily Soup - 蘑菇濃湯
飲落去每一啖都係蘑菇嘅味道,餐廳將蘑菇打到極碎極細,所以飲落去都唔覺自己食緊蘑菇粒粒👍🏻😋

成個set真係好抵食,食咗咁多嘢都只係$320買單·如果係市區嘅Cafe shop可能會比呢度貴一倍!😂
黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士
焦糖燉蛋泡沫咖啡
伯爵茶朱古力鮮奶
Daily Soup - 蘑菇濃湯
黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士
2022-11-16 22 瀏覽
去咗屯門嗰邊行吓,順便搵吓有咩好嘢食😋 發現咗呢間小店質素真係唔錯👍🏻Weekend都有2人set🥰 仲已經包咗湯🥣 小食🍟 main🍖 同飲品🍹 都幾抵食👍🏻2人set ($238)湯🥣當日係蕃茄甘筍湯🍅 好濃郁嘅蕃茄味🥰 食得出用新鮮嘅蕃茄打造成❤️小食🍟我地叫左黑松露薯條(細) 🍟 雖然佢話係細😆 但係份量都好多👍🏻 上面仲沈左啲紫菜同埋芝士粉🧀 配埋黑松露醬同埋茄汁兩種醬汁😍 薯條係粗身je,炸得都好香脆❤️Main🍖我地叫左蜜糖BBQ嫩滑雞胸Pizza🍕 pizza 個比較薄身Pizza,上面仲加咗紫菜,感覺好和風🥰 pizza 份面勁足料👍🏻 好多芝士🧀 做到勁長嘅拉斯效果😍另一個main 揀咗博多明太子藍蟹肉忌廉扁意粉配日本蟹籽🍝 意粉賣相好吸引🥰 面頭勁多蟹籽同埋木魚絲👍🏻 每條意粉都掛滿醬汁😍 同埋入面勁多新鮮蟹肉🦀 好食😋飲品🍹揀左熱綠茶同熱柚子茶, 柚子茶加$5食食下發覺依間小店仲係一家人開嘅👨‍👩‍👧 覺得佢哋好犀利👍🏻 好用心經營呢間餐廳❤️ 下次再嚟屯門都會再幫襯🥰

2人set ($238)
湯🥣

小食🍟

Main🍖

飲品🍹
揀左熱綠茶同熱柚子茶, 柚子茶加$5

2022-11-13
2022-11-13 15 瀏覽
屯門虹橋出名多嘢食,近日發掘咗間隱世高質café, 食物質素估唔到咁有驚喜咁好食,睇得出是用心經營的良心小店~💟二人餐 $298選擇困難症之下,唯有揀二人餐,有湯有頭盤有主菜也有飲品~▫️是日餐湯是蕃茄湯,打蓉咗嘅蕃茄,酸酸地好好飲,天然味道好健康~▫️黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎薯條味道很香,香脆度適中,不會脆到太硬,沾黑松露醬好滋味,加入了一些Parmesan cheese添鹹香。▫️牛肝菌忌廉汁扁意粉配烤大啡菇牛肝菌扁意粉帶有獨特的香濃味道,有奶香又沒忌廉那麼膩😗意粉煙韌有咬口,好creamy~大啡菇超有驚喜,咬下去超多汁,啖啖肉而且好入味,正😋▫️香烤美國極佳級安格斯封門柳扒配紅酒汁(12oz) +$100 如要封門柳就要加錢,12oz份量都唔少啊!封門柳肉味香濃,肉質十分柔嫩,烤到外表脆口多汁好食,食到有紅酒香。牛柳下墊咗薯仔,薯仔好似加咗煙肉碎咁有味,外皮考烤得好香脆,呢個加錢絕對值得,超推薦😋

💟二人餐 $298
選擇困難症之下,唯有揀二人餐,有湯有頭盤有主菜也有飲品~

▫️黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎

▫️牛肝菌忌廉汁扁意粉配烤大啡菇
大啡菇超有驚喜,咬下去超多汁,啖啖肉而且好入味,正😋

▫️香烤美國極佳級安格斯封門柳扒配紅酒汁
(12oz) +$100
如要封門柳就要加錢,12oz份量都唔少啊!

意粉餐 (2人份) $238套餐包括 : 頭盤 (2選1) + 薄餅 (3選1) + 意粉 (3選1) + 餐飲 (2杯自選飲品)頭盤 : 黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎(小)粗薯條,香脆,份量多,灑有巴馬臣芝士碎及黑松露粉,同時會附上黑松露沙律醬和茄汁。薄餅 : 四色芝士薄餅 (另加芝士 +$5)有芝士拉絲!薄餅配料有芝士、蕃茄醬、洋蔥等,餅底夠薄,夠脆口!尤其喜歡薄餅邊位,近似薄身梳打餅的香脆口感意粉 : 博多明太子藍蟹肉忌廉汁扁意粉配日本蟹籽(可另+$12 轉為意大利飯)醬汁好creamy,夠香夠濃,又唔膩唔漏!🫶🏻餐飲x2 皇家伯爵茶(凍)檸檬伯爵紅茶 +$6大杯!抵飲!_______________Taste Cafe (屯門)屯門井財街21號協邦大廈地下11號舖___________
意粉餐 (2人份) $238
套餐包括 :

頭盤 :
黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎(小)

薄餅 :
四色芝士薄餅 (另加芝士 +$5)

意粉 :
博多明太子藍蟹肉忌廉汁扁意粉配日本蟹籽
(可另+$12 轉為意大利飯)
醬汁好creamy,夠香夠濃,又唔膩唔漏!🫶🏻

餐飲x2
皇家伯爵茶
(凍)檸檬伯爵紅茶 +$6
大杯!抵飲!

_______________

Taste Cafe (屯門)

___________
2022-11-04
2022-11-04 163 瀏覽
最近喜歡食Cafe 上次係太子食完又想搵間試下 今次入開屯門 係紅橋美食區搵到間香港人小Cafe 💕餐廳行QR code下單 非常方便 平日夜晚七點都小店滿座 都見到其人氣👍🏻第一次幫襯叫左個二人意粉餐 $238 🍝 經濟實惠餐湯: 南瓜🎃蓉濃厚 飲暖個胃打好底小食: 黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎(細)雖然話細份量 但上到枱份量作為小食都非常足夠 薯條🍟見住係即炸即上 雖然熱氣d但係好味🤤 配上芝士碎令薯條更為香口 ☺️Pizza 🍕蜜糖燒烤醬雞胸芝士薄餅喜歡甜甜酸酸的Pizza就可以點這款 仲可以加$5 配菠蘿🍍 芝士薄餅以薄批為主 但係都能夠做到少許芝士拉絲效果 😆意粉🍝博多明太子藍蟹肉忌廉汁扁意粉配日本蟹籽忌廉意粉入口Creamy 配上蟹籽口感彈牙 蟹肉都唔小家 配上香草亦幾精緻☘️飲品🍵蜂蜜柚子茶/薑茶 +$5秋天涼涼地都適合飲返杯暖胃熱飲 杯底都撈到唔少柚子蜜和薑片 值得一試整體都係一間水準以上的幸福小Cafe

第一次幫襯叫左個二人意粉餐 $238 🍝 經濟實惠

餐湯:

南瓜🎃蓉濃厚 飲暖個胃打好底

小食:

黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士碎(細)

Pizza 🍕

意粉🍝

飲品🍵

蜂蜜柚子茶/薑茶 +$5

整體都係一間水準以上的幸福小Cafe
2022-11-03
2022-10-22 50 瀏覽
-𝙏𝙖𝙨𝙩𝙚 𝘾𝙖𝙛𝙚 🍝近期屯門愈開愈多特色cafe 間間都好吸引咁 所以我每個月都會自己黎個cafe - hopping 😆今次就意外地係虹橋發堀到高質cafe!離遠就已經見到呢個好得意既狗仔燈箱🍝惹味鹹蛋黃忌廉汁虎蝦扁意粉($118)呢個幾有驚喜 個質素係拍得住出面既西餐廳鹹蛋黃忌廉汁味香濃郁 虎蝦都有幾粒大大隻!重點係啲意粉都好掛到汁 每一啖都有好惹味既鹹蛋黃汁 好味呢~🍝香辣墨魚汁海鮮意大利麵($128)呢款亦都好中重口味人士既味蕾💁除左有香辣墨魚汁之外 仲有大量芝士粉 令個汁都好濃稠 辣汁就令成個味道唔怕會好膩當中既海鮮蜆肉同小帶子 都好唔錯估唔到近近地都有很不錯既cafe 呢~
𝙏𝙖𝙨𝙩𝙚 𝘾𝙖𝙛𝙚 🍝

近期屯門愈開愈多特色cafe 間間都好吸引咁
所以我每個月都會自己黎個cafe - hopping 😆
今次就意外地係虹橋發堀到高質cafe!
離遠就已經見到呢個好得意既狗仔燈箱

🍝惹味鹹蛋黃忌廉汁虎蝦扁意粉($118)
呢個幾有驚喜 個質素係拍得住出面既西餐廳
鹹蛋黃忌廉汁味香濃郁 虎蝦都有幾粒大大隻!
重點係啲意粉都好掛到汁
每一啖都有好惹味既鹹蛋黃汁 好味呢~

🍝香辣墨魚汁海鮮意大利麵($128)
呢款亦都好中重口味人士既味蕾💁
除左有香辣墨魚汁之外 仲有大量芝士粉
令個汁都好濃稠 辣汁就令成個味道唔怕會好膩
當中既海鮮蜆肉同小帶子 都好唔錯

估唔到近近地都有很不錯既cafe 呢~
2022-10-13
2022-10-21 35 瀏覽
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.3/5💜朋友介紹咗間屯門的隱世Cafe☕️咁啱係附近做嘢過嚟試下,餐廳六點後先開門,位置唔算太多,擺放咗好多同狗仔有關嘅畫作,相信老闆一定好中意狗仔🐶✅鮮蝦牛油果芝士焗燒烤菇$58鮮蝦和牛油果放在烤菇上面連埋芝士一齊焗,三種唔同口感幾特別,而且烤菇燒得好香😋呢個配搭都好夾👍🏻✅意式白酒煮蜆意粉$108蜆肉和意粉份量多,蜆肉鋪滿灑係意粉面😆意粉加咗紫洋蔥幾香,酒味唔會太濃🍝✅宇治抹茶鮮奶$35偏甜小小,奶味相對比較突出🍵✅紐約芝士餅$38芝士餅唔算好大件,一人份量,呢款芝士餅偏軟身,幾重芝士味☺️🐻總結本身諗住食窩夫,但原來要提早預訂,要留意👀📍Taste Cafe (屯門)屯門井財街21號協邦大廈地下11號舖
💛好味指數:4.5/5💛
💜回頭指數:4.3/5💜

✅鮮蝦牛油果芝士焗燒烤菇$58

✅意式白酒煮蜆意粉$108

✅宇治抹茶鮮奶$35
偏甜小小,奶味相對比較突出🍵

✅紐約芝士餅$38

🐻總結
本身諗住食窩夫,但原來要提早預訂,要留意👀

📍Taste Cafe (屯門)