📍Sky726旺角彌敦道726號25樓••••••••••••••••••••••••••••••💝澳洲300日穀飼西冷扒伴燒汁 $188💝Cappuccino +$15OMG 超級高質 lunch set😍首先2個前菜已經令人驚喜🤩餐湯係南瓜湯,入口絲滑且南瓜味濃🎃餐包暖暖地之餘亦非常軟熟、好抵讚💕而沙律居然有3大片三文魚😱淨係見到呢兩款前菜已經覺得回本🤣但當然主菜亦係冇得輸😎西冷扒我地就點左七成熟🥩表面微焦而內裏鮮嫩軟淋🤤食落唔韌而且筋位不多✔️肉汁豐富、牛味十足😋旁邊仲有滿滿的配菜及薯蓉🥔甜品方面就有芒果慕斯🥭外面有一層芒果脆皮🥰內裏則是絲滑的慕斯🍨旁邊仲有啲裝飾、擺盤精緻🤍••••••••••••••••••••••••••••••💝牛油大蝦配黑松露意粉 $128同樣十分出色的意粉🍝大蝦爽口彈牙、經牛油煎過後更香口🦐醬汁方面黑松露香十分突出🙌🏻口感creamy掛汁,每口都好香濃🫶🏻重點係食完都唔會覺得膩,推薦❗️••••••••••••••••••••••••••••••#medmad_forfood_mongkok #牛扒 #西冷扒 #澳洲西冷扒 #大蝦 #黑松露 #意粉 #南瓜
📍Sky726
旺角彌敦道726號25樓
💝澳洲300日穀飼西冷扒伴燒汁 $188
💝Cappuccino +$15
OMG 超級高質 lunch set😍
首先2個前菜已經令人驚喜🤩
餐湯係南瓜湯,入口絲滑且南瓜味濃🎃
餐包暖暖地之餘亦非常軟熟、好抵讚💕
而沙律居然有3大片三文魚😱
淨係見到呢兩款前菜已經覺得回本🤣
但當然主菜亦係冇得輸😎
西冷扒我地就點左七成熟🥩
表面微焦而內裏鮮嫩軟淋🤤
食落唔韌而且筋位不多✔️
肉汁豐富、牛味十足😋
旁邊仲有滿滿的配菜及薯蓉🥔
甜品方面就有芒果慕斯🥭
外面有一層芒果脆皮🥰
內裏則是絲滑的慕斯🍨
旁邊仲有啲裝飾、擺盤精緻🤍
💝牛油大蝦配黑松露意粉 $128
同樣十分出色的意粉🍝
大蝦爽口彈牙、經牛油煎過後更香口🦐
醬汁方面黑松露香十分突出🙌🏻
口感creamy掛汁,每口都好香濃🫶🏻
重點係食完都唔會覺得膩,推薦❗️
#medmad_forfood_mongkok
#牛扒 #西冷扒 #澳洲西冷扒 #大蝦 #黑松露 #意粉 #南瓜湯 #三文魚 #慕斯 #芒果慕斯 #西式料理 #steak #sirloin #australiansirloin #shrimp #blacktruffle #spaghetti #pumpkinsoup #salmon #mousse #mangomousse #westernfood
#旺角美食 #香港美食
澳洲300日穀飼西冷扒伴燒汁