2022-07-11 1200 瀏覽
呢間餐廳去開德福又剛好下午茶時間的話, 確係我嘅不二之選, 裝修簡單清爽, 坐得舒服😃今次食呢個👇🍔車打芝士煙肉牛肉漢堡伴香辣薯條🍟配冰紅茶(杏脯芒果西柚茶)🍹 $62🍔包身軟熟, 包面有芝麻香; 煙肉鹹香但唔係死喊, 並屬於有趙頭的那種; 漢堡肉有肉汁, 唔會乾身, 不過牛肉味唔濃; 車打芝士味唔算太出; 🍟雖然話係香辣薯條但係是不辣的, 脆得來有少少硬, 應該不是新鮮炸起, 咸度適中🍹杏脯芒果西柚茶夏天飲清爽消暑, 果香味濃甜度剛好, 仲加咗啲奇亞籽, 好有心思, 不過如果個杯靚啲就好喇😜魚堅總評性價比 4👍(以5👍為滿分)

🍹杏脯芒果西柚茶

魚堅總評
性價比 4👍
(以5👍為滿分)

下午茶
  • 冰茶
2022-06-30 879 瀏覽
This branch does have queues at peak times but is well worth checking out. The lunch menu is fantastic and really great value, surprisingly hearty and tasty food. Service is efficient, though staff are quite busy managing the large number of tables. The position of the queue ticket is a bit hidden, past the entrance and no real signage. That led to a number of confused customers while I was waiting, seems like an easily solvable issue for new patrons. That aside, well recommended.
2022-05-01 1370 瀏覽
3人晚餐不用排隊,店內只有幾枱客人,點了沙律,餐湯連麵包,飲品,牛尾飯,牛排,巳通知服務員牛尾飯及牛排(叫起),落單2分鐘,餐湯,麵包,飲品巳到齊。餐湯飲了小小,麵包還未吃,沙律及牛尾飯巳到,離譜,枱巳沒有位置放了,上菜快過快餐店,牛排更離譜,薄切,5成熟變全熟,超多肥糕,超咸,超硬,難食,不會再光顧美心集團,垃圾餐廳。
2022-04-30
2022-02-21 1447 瀏覽
同朋友吃午飯,太耐沒有來這裡吃,見疫情關係,沒有人在等位,很容易就可以入座,所以二話不說就入了去。看過餐牌就點了一個大啡菇雞肉漢堡,額外加錢加多個沙律。沙律跟一片法包,沙律很爽脆,還有一些豆,裡面加了醋,吃上去酸酸的,很開胃,法包很脆,大大件,都可飽肚。大啡菇雞肉漢堡,大啡菇原來切了段,份量應該沒有一隻吧,漢堡都算大個,還有薯條做配菜,因太大個,所以要將漢堡逐層分開吃,麵包面很脆口,啡菇都很厚肉和多汁,很香,雞肉很厚身,很大件,所以都吃了很耐才吃完塊雞肉,雞肉有點鞋,但味道都算不錯,加上生菜和芝士,都吃得很滋味!薯條很香脆,我喜歡這個熟度,比麥記的來得香脆,碟邊還有一些酸的配菜,酸酸味味,可以增加消化咁大的漢堡包!餐飲跟一杯水果茶,今日的水果茶帶有芒果味道,很香,不太甜,因顧住飲忘記影相添!總括來說味道還不錯的,我都很喜歡去這間店吃飯,質素和價錢都合理。

2022-02-16
2022-02-12 1250 瀏覽
疫情嚴重,新年假期都冇地方去,只有找個好地方食下嘢,經過德福花園的Simplylife見到唔要排隊就可以入到,不防一試,真有點驚喜,午餐有十款以上選擇,漢堡包🍔歺,all day breakfast ,沙律歺,糙米飯,健康藜麥歺等等……包羅萬有,一定有一款啱你,午餐+$10已包是日餐湯或者沙律🥗,另外包括本季限定冰茶或汽水🥤
2022-02-02
2022-01-18 1046 瀏覽
見到麵包就唔開胃,一向唔鍾意食麵包嘅我,竟然會愛上咗佢同事知我唔like食包包,而佢又好like 有一次買咗合桃楓糖包返嚟係咁叫我試,基本上係強硬地塞入我個口咬完2啖,E原來好得喎,同埋可能我鍾意食合桃掛九龍灣呢間Simplylife 麵包係即時出爐, 我同事會8點鍾等佢開門買㗎,所以返到公司都仲係暖,合桃嘅香脆,包包外脆內軟,再加上微甜嘅楓糖香,真係可以一日早餐食曬半條,半條有3大舊,真係好滿足嘅早餐
見到麵包就唔開胃,一向唔鍾意食麵包嘅我,竟然會愛上咗佢

咬完2啖,E原來好得喎,同埋可能我鍾意食合桃掛

外賣自取
這家以新鮮麵包跑出名來的餐廳確是受歡迎,那天是個普通不過的周三,竟然幾乎滿座,厲害。我們點了餐後,侍應先端過來的是它也很有特色的“冰茶”,總好過不是凍檸茶就是凍奶茶,而且它每天泡的冰茶口味都不一樣,既清新,又好味。麵包如常好味,不過熱一些會更好。那“甘筍湯”𥚃有些芝士粒,香甜的湯,加有咬口的粒粒,搭配不錯,但,又不夠熱,唉,要扣分。那沙律除了有火腿及火箭菜,還有比較特別的烤桃和烤梨,那清新的果香,搭上肉香和帶醋香的蔬菜,味道相當不錯,「好夾」;那像座山一樣的沙律,上面有火腿,吃到中間又有火腿,不用自己再撈來撈去,㕑師擺盤的心思很周到。“紅酒燴牛尾有機糙米飯”,其實是個牛尾湯撈飯,味道香濃,湯汁醇厚,雖然牛尾的肉渣太多,影響了點口感,但味道勝於雄辯,它絕對是這晚的至愛,五分鐘就照鏡了。“煎鰽魚” ,魚有一點點腥味,不過加點黑椒就馬上提鮮,香,肉質扎實,跟那些配菜如蕃茄、薯仔、青豆和和那個香濃的汁一齊吃,回味悠長。

麵包如常好味,不過熱一些會更好。

2022-01-05
2022-01-10 754 瀏覽
好耐冇幫襯過午市一直都多人十二點半開始有人龍等位要早啲拎位原來依家可以電子拎飛可以省卻等候時間價錢方面冇咩大變動都係set$98主菜+餐飲加多$10 有餐湯/沙律🥗有多款選擇烤忌蘑菇忌廉汁濶條麵。雞胸。燒野菌即製闊條麵 加上淡淡香氣🤤🤤🤤烤春雞。烤薯。檸檬迷迭香擺盤關係 睇落好似唔係好多不過都夠食哥達芝士大蘑菇雞肉漢堡配薯條🍟整體來講都算滿意不過果茶 都係一樣偏甜唔好飲😂又唔想加錢轉咖啡☕️唯有忍受下
好耐冇幫襯過
價錢方面冇咩大變動
都係set$98主菜+餐飲
加多$10 有餐湯/沙律🥗
有多款選擇

烤忌蘑菇忌廉汁濶條麵。雞胸。燒野菌
即製闊條麵 加上淡淡香氣🤤🤤🤤

烤春雞。烤薯。檸檬迷迭香
擺盤關係 睇落好似唔係好多
不過都夠食

哥達芝士大蘑菇雞肉漢堡配薯條🍟

整體來講都算滿意
不過果茶 都係一樣偏甜唔好飲😂
又唔想加錢轉咖啡☕️
唯有忍受下
2022-01-08 413 瀏覽
今日晚餐叫左兩個set,一碟糸半隻燒春雞,味道可以,唔鞋,另外一碟糸紅酒牛尾燴飯,味道比相象中好,可惜牛肉少左d,兩個都跟餐湯,南瓜湯加一大塊麵包,大約$160一個人
突然間就OpenRice諗到呢間OK喎因為以前呢個位係Ruby Tuesday當晚六點幾入去都係唔使等位嘅環境唔同晒裝修過變咗呢間好舒服啊唔會好似以前咁擠迫會有下一次我哋大家都叫咗一個餐飲品係冇飲管嘅支持環保OK 㗎叫咗一個漢堡包餐有薯條薯條係番薯欣賞再叫咗一個燒青魚~仲有一堆薯蓉我就嗌咗一個 all day breakfast OK啊豐富想講一講佢個餐湯係蘑菇好好味連埋法包但係法包就係又乾又韌~希望下次有待改善啦一向喺呢間舖頭食麵包都OK 㗎但係今次就咁差😅喺九龍灣行街唔錯嘅搵到啲好嘅嘢食😃
當晚六點幾入去都係唔使等位嘅環境唔同晒裝修過變咗呢間
再叫咗一個燒青魚~仲有一堆薯蓉
一向喺呢間舖頭食麵包都OK 㗎但係今次就咁差😅
喺九龍灣行街唔錯嘅搵到啲好嘅嘢食😃
2021-11-20
三個月前食過今日再來午餐,Simplylife Bakery Cafe 食物質素係幾好, 性價比又高, 今次就點全日早餐,冰茶, 餐湯麵包$102、 車打芝士煙肉牛肉漢堡, 餐湯和麵包$102、熱咖啡$15。 中午時段都幾多人😉, 大約等了十五分鐘, 環境多人就自然嘈吵, 加上枱與枱之間距離太近, 幸好食物質素每一次都有水準😋。 今次餐湯是雜菌湯🍄, 傑撻撻有點似bb吃的糊仔🤣。全日早餐基本上每次都會點, 最喜歡大大條的豬肉腸, 冰茶微甜又解渴。 牛肉漢堡🍔不算大個, 肉汁豐富幾好味, 配上薯條, 確是不錯的。 另外點了杯熱咖啡☕, 香濃好飲。 但餐桌真是太細, 上菜速度又太快, 餐湯加上主菜和飲品基本上我要全程揸住碗湯🥺, 不能放低在枱上飲😬。 另外服務方面是不是差了很多🤔? 有幾位男店員全程黑面, 無論上菜、落單和結帳的時候都是抱著黑口黑面的態度, 服務真是要改善一下吧🙏🏻!

全日早餐
全車打芝士煙肉牛肉漢堡
餐湯麵包
2021-11-17
全日早餐
全車打芝士煙肉牛肉漢堡
【Simplylife 平價西式下午茶首選】😋❤️Simplylife 的下午茶套餐真是款式繁多, 大件又抵食!平價西式下午茶首選!👍🏼墨西哥薄餅只有少許辣,幾有特色!🌮🇲🇽漢堡套餐非常飽肚,味道亦很好!🍔非常值得再食!連配送的飲品也有很多選擇,凍的可以選凍果茶,熱的就連咖啡都有好多品種,當天飲的拖肥咖啡非常特別,平時好少有得飲!甜甜地冇咁苦,正!☕️九龍灣這間分店環境和裝修都好舒服,地點方便!
【Simplylife 平價西式下午茶首選】😋❤️

墨西哥薄餅只有少許辣,幾有特色!🌮🇲🇽
漢堡套餐非常飽肚,味道亦很好!🍔非常值得再食!

九龍灣這間分店環境和裝修都好舒服,地點方便!
  • 拖肥咖啡
  • 車打芝士煙肉牛肉漢堡
2021-10-05 830 瀏覽
去到既時候㩒飛等位, 嗌到我既時間我問: 唔好意思, 其他人差唔多到, 可唔可以入去等? 佢皺眉頭覆我: 入座開始計時90分鐘. 同佢講: OK咁我等人到齊先入去 終於等到人到齊係度等佢帶位 佢話要等嗌飛 最後終於入左 好啦 坐低冇耐都好快手嗌野食 上左沙律,湯同埋嘢飲. 食完同等左20-30分鐘,主菜都未上 (呢度講明餐廳唔係好忙)… 連旁邊遲過我地嗌野既食客都食緊佢地既主菜…. 終於叫到另外一個waitress 麻煩佢幫手睇下我地既食物, 又等左好一段時間不過食物都仲未黎… 又再麻煩佢跟下我地既主菜. 佢叫左帶位個個人(應該係manager)同我地解釋, 佢解釋話係因為驚食物到既時候擺唔落張枱到 所以我地食完沙拉同埋湯先起 我地已經食完好耐….一句唔好意思都冇… 佢講完之後又係要等多15分鐘 叫既鱸魚仲要係唔熱既對於呢種服務態度真係非常失望… 以後都唔會幫襯九龍灣既Simplylife

2021-08-30 828 瀏覽
是日黎到simply life,揀左一份肉眼扒同一份牛尾有機糙米飯跟set我一直都幾喜歡食佢的麵包,外脆內軟的歐包,平時行過都會買黎食主菜肉眼扒肉汁可口,油脂分布都好均勻,食落有牛肉香唔會乾身,唔錯唔錯,配菜的蘆筍燒得岩岩好,爽口清甜反而牛尾飯味道就一般,得好少牛尾,同埋係碎上的,唔太食到牛尾既味道
2021-08-22 972 瀏覽
Simplylife 是我喜歡的西餐廳🍽️, 價錢相宜,食物有質素, 但餐枱就比較細, 放食物空間少😅。 點兩個餐🗒️~全日早餐+ 餐湯$102、 烤美國春雞半隻香草燒薯檸檬迷迭香汁+餐湯$102、冰茶和 cappuccino $15。⭕全日早餐~ 有豬肉腸🥖、煙肉🥓、蛋🍳、茄汁豆🧆、番茄🍅和菇🍄, 非常豐富, 豬肉腸啖啖肉,好美味。 ⭕烤美國春雞半隻香草燒薯檸檬迷迭香汁~ 燒春雞肉質嫩滑🍗, 又有肉汁, 燒得剛好,唔會感覺好乾。⭕餐湯~ 甘筍湯味道濃郁🥕🥣,口感順滑。⭕冰茶~ 味道清甜😋,解渴。⭕cappuccino~ 咖啡香濃好味☕,推介。平時多數到這裏吃晚餐,今次食午餐也不錯, 性價比高。😊

全日早餐+ 餐湯

烤美國春雞半隻香草燒薯檸檬迷迭香汁+餐湯

⭕餐湯~ 甘筍湯味道濃郁🥕🥣,口感順滑。

⭕冰茶~ 味道清甜😋,解渴。

餐湯和冰茶

⭕cappuccino~ 咖啡香濃好味☕,推介。
cappuccino

平時多數到這裏吃晚餐,今次食午餐也不錯, 性價比高。😊

2021-08-21
全日早餐+ 餐湯