2023-07-28 565 瀏覽
阿仔一向好鍾意Simplylife 既漢堡包,特別係當中的薯條,記得之前響將軍澳面試完,當獎勵帶佢食。🤣今日佢學完結他,見佢呢排都用心學,又有練習,就獎勵下。今次去九龍灣店,呢道大好多,無咁迫,枱同枱之間絕對有足夠空間,比人好舒服既感覺,我哋選擇坐卡位,係枱放左食物迫左D,我地既空間就好夠。車打芝士煙肉牛肉漢堡伴香辣薯條牛油果蓉牛肉漢堡伴香辣薯條哥達芝士雞肉漢堡伴香辣薯條三個漢堡包包身都軟熟,包皮略帶香脆,特別是包面的芝麻好香。車打芝士煙肉牛肉漢堡同牛油果蓉牛肉漢堡既牛肉都厚,不過就唔夠Juicy。車打芝士煙肉牛肉漢堡最好味,佢加埋煙肉既香先最惹味,芝士味又濃。牛油果蓉牛肉漢堡芝士味都夠,但牛油果蓉較少,無乜味。哥達芝士雞肉漢堡塊雞扒都夠厚,但就無乜味,靠芝味搭夠。最好味係香辣薯條,唔辣又夠味,香脆可口,令人停唔到口。不得不提套餐中的冰茶,解渴又好飲。😊

阿仔一向好鍾意Simplylife 既漢堡包,
特別係當中的薯條,
記得之前響將軍澳面試完,
當獎勵帶佢食。🤣
今日佢學完結他,
見佢呢排都用心學,又有練習,
就獎勵下。今次去九龍灣店,
呢道大好多,無咁迫,
枱同枱之間絕對有足夠空間,
比人好舒服既感覺,我哋選擇坐卡位,
係枱放左食物迫左D,我地既空間就好夠。

哥達芝士雞肉漢堡伴香辣薯條

三個漢堡包包身都軟熟,
包皮略帶香脆,
特別是包面的芝麻好香。
車打芝士煙肉牛肉漢堡同
牛油果蓉牛肉漢堡既牛肉都厚,
不過就唔夠Juicy。
車打芝士煙肉牛肉漢堡最好味,
佢加埋煙肉既香先最惹味,
芝士味又濃。
牛油果蓉牛肉漢堡芝士味都夠,
但牛油果蓉較少,無乜味。
哥達芝士雞肉漢堡塊雞扒都夠厚,
但就無乜味,靠芝味搭夠。
最好味係香辣薯條,唔辣又夠味,
香脆可口,令人停唔到口。
不得不提套餐中的冰茶,
解渴又好飲。😊

哥達芝士雞肉漢堡伴香辣薯條
冰茶
冰茶
2023-07-28 247 瀏覽
下午茶時段都唔少人,但位置都算幾舒服,環境氣氛都好放鬆。叫左墨西哥雞肉烤餅配香辣薯條,有少少辣,雞肉嫩滑,同埋啲香料搭上烤餅好好味!員工友善,價錢亦都好實惠,性價比唔錯
下午茶時段都唔少人,但位置都算幾舒服,環境氣氛都好放鬆。

員工友善,價錢亦都好實惠,性價比唔錯
  • 冰茶
2023-06-01 1288 瀏覽
每次繁忙時間經過德福,總是人來人往。密集式的人羣趕住收工/去附近hkuspace上堂。平日下午5:00pm,見有啲空閒時間,決定試試呢間連鎖集團的精品cafe。有好幾次路過都俾精緻的門面同bakery吸引而入去望一眼芝士雞肉漢堡 伴 香辣薯條 & 冰茶 $62 另收加一芝士濃度同麵包質感唔錯,麵包上的芝麻味亦好香👍🏻唯獨雞肉偏鞋,略為扣分。但呢個價錢來講的質素都算高。薯條香脆幼身,但就冇乜辣味😅冰茶反而有驚喜,足料而且唔甜總結,cafe環境舒適,下午茶抵食,可以一試。

芝士雞肉漢堡 伴 香辣薯條 & 冰茶 $62 另收加一

總結,cafe環境舒適,下午茶抵食,可以一試。

Cheese  chicken  burger
如果你行完街之後肚子餓了,我推薦你去Simplylife食飯。這家餐廳的食物質量很高,而且價格實惠,非常適合行街之後放鬆一下,享受美食。我推薦你試試他們家的車打芝士煙肉牛肉漢堡配辣薯條。這個漢堡非常厚實,加上大量溶化的麻車打芝士和香脆的煙肉,口感豐富。辣薯條也很好吃,香脆可口。如果你想吃輕食,可以試試他們家的烤酸種麵包配墨西哥牛油果蓉,油封車厘茄辣肉腸配青蘋果沙律。酸種麵包香脆清新,配上墨西哥牛油果蓉和油封車厘茄,口感層次豐富。辣肉腸也很好吃,如果你喜歡辣味,不妨試試更辣的口味。配上清新青蘋果沙律,可以平衡口感和增加食欲。如果你想喝點清新的飲料,我推薦你試試他們家的杏脯芒果西柚茶,加上奇亞籽更加營養豐富。喝起來非常清新,不會太甜,加上淡淡的果香味,非常適合解渴。炸魚薯條也很值得一試,外脆內軟,魚肉鮮嫩,非常美味。Simplylife是一家非常適合行街之後放鬆的餐廳,他們的食物質量高,價格實惠,值得一試。

炸魚薯條也很值得一試,外脆內軟,魚肉鮮嫩,非常美味。

2023-02-01
  • 沙律
  • 牛肉漢堡拼薯條
  • 炸魚薯條
  • 車打芝士煙肉牛肉漢堡
2023-05-11 808 瀏覽
由於呢次要快快食完出活動,亦都要keep fit! 唔想食太多,所以嚟咗附近嘅呢間餐廳,其實我嘅另一半好鐘意Simple life,佢話好多分店,環境舒適,食物唔錯。約人傾野都好合適。我分享一下我哋叫咗D乜啦!睇相都知道真係好少淨係叫咗個沙律🥗上面有啲水果、香橙🍊、青蘋果🍏入面有火箭菜,橄欖油, 等⋯⋯少少麵包🥖配上牛油🧈。另外仲有一杯西柚果茶🍹。完對方食咗乜嘢?愛情飲水飽🤣🤣🤣🤣佢唔使食,淨係飲水咋~(其實係已經食飽咗)

我分享一下我哋叫咗D乜啦!
睇相都知道真係好少

2023-04-24 858 瀏覽
作為包控嘅我,黎到呢度一定要試試佢嘅麵包。入座後侍應先送上一盤新鮮麵包,長棍包外脆內軟,配上鮮磨嘅雜菇湯非常搭配。而酸種包則略為過酸,不過加埋牛油就剛剛好。Main course點了牛肉漢堡包,包身係偏軟而富牛油香嘅Brioche。漢堡扒亦好有肉香,不過唔夠juicy。跟餐嘅薯條係帶點辣味嘅,炸得好鬆脆。友人點了黑鱈魚,煎得啱啱好,嫩滑而且juicy。配菜薯蓉唔係打爛成creamy個種,只係稍微壓爛,所以仲可以食到一粒粒薯仔(同薯仔皮😂),鍾唔鍾意就見仁見智喇😌

2023-03-11 1328 瀏覽
都有一段時間冇食simply life,幾年前食過一次覺得好細份,唔抵食。今次食完之後覺得加分。叫左牛扒三文治,跟餐送沙律沙律好fresh,唔係用蛋黃醬,係柚子醋加小小olive oil,相對地健怡又清新。個法包外脆內軟,口感一流!然後就main course賣相係差啲,同埋餐牌話「三文治」,我以為係兩塊包夾牛扒。佢都黎得大份,塊包係酸種,同法包唔同但一樣好好食,牛扒就冇乜調味,沙律有蛋黃醬,我怕肥就唔食啦。總括嚟講,分量有進步左,但味道可以再改進。麵包真係超好味!

叫左牛扒三文治,跟餐送沙律
跟餐沙律

然後就main course
煎蛋牛扒三文治

賣相係差啲,同埋餐牌話「三文治」,我以為係兩塊包夾牛扒。

總括嚟講,分量有進步左,但味道可以再改進。麵包真係超好味!
跟餐沙律
2023-02-25 860 瀏覽
2023.02.23 lunch 好耐冇係度坐低食lunch,呢度 lunch 會包一杯凍果茶,想要沙律或湯就要再加錢,通常我哋都唔加,唔使食咁多嘢🤪 終於唔係叫外賣,可以叫魚食了! 煎鰽魚配炒雜菜、香草燒薯、芥末籽汁,好可惜咁耐冇食,點知變咗咁嘅質素 😫 好失望呢⋯⋯賣相就好ok,配菜都好味,但魚就咸到不得了🤢 好格硬食晒佢,唔想嘥嘢嘛⋯⋯ 唔知係咪今天個廚唔同咗🤔 連女友個烤蘑菇忌廉汁手製濶條麵都好似唔同咗咁,成個賣想唔係幾得,好好太多汁,好濕咁,反而佢呢個就唔係好夠味,要自己加少少鹽😪 好彩味道都ok,但今次食評只能俾ok!食完呢餐,攪到都冇乜信心再嚟食🫢
2023.02.23 lunch

煎鰽魚配炒雜菜、香草燒薯、芥末籽汁
烤蘑菇忌廉汁手製濶條麵
2023-02-23
$107.8 (午餐)
2023-02-23 670 瀏覽
好耐冇食simplylife啦,今日同同事經過入去食野,我地叫左兩個set lunch 配搭水果冰茶我自己叫左車打芝士牛肉漢堡 配 牛油果蓉Burger有芝士同牛肉既配搭點都唔會差既質素同之前一樣啦

我自己叫左車打芝士牛肉漢堡 配 牛油果蓉
Burger有芝士同牛肉既配搭點都唔會差既
質素同之前一樣啦
2023-01-06 1336 瀏覽
今日約咗朋友食lunch 而且又係農曆十五,所以想揾個地方坐得舒服啲又可以食素,第一時間諗起simplylife😋Menu 多選擇,岩晒不同需要嘅人。今日揀咗水煮蛋半菠菜牛油果藜麥😍佢個麵包好軟,嗰邊有dd脆😋配埋水煮蛋,牛油果蓉,菠菜,藜麥一齊食,非常有口感😌

唔係每間Simplylife都有咁早開有早餐食!Simplylife嘅裝修環境可以俾我好休閒好舒服咁坐低食個早餐!佢哋嘅早餐都係買一個佢哋自家製嘅包再加錢有一杯飲品🥯🥐🍞🥖🥤🍵☕️平時我會食楓糖合桃包(熱辣辣脆卜卜🤭唔係四圍有得食)我今日就係飲凍cappuccino再加吞拿魚蕃茄包~水係自助~我咁樣呢個簡單嘅早餐要$40一個舒服休閒嘅早餐就係一日好嘅開始🥰佢哋仲有其他唔同嘅包⋯個個都好好食夠新鮮☘️

平時我會食楓糖合桃包(熱辣辣脆卜卜🤭唔係四圍有得食)
我今日就係飲凍cappuccino再加吞拿魚蕃茄包
~水係自助~我咁樣呢個簡單嘅早餐要$40
一個舒服休閒嘅早餐就係一日好嘅開始🥰
佢哋仲有其他唔同嘅包⋯個個都好好食夠新鮮☘️
2022-09-16 1793 瀏覽
和朋友聚舊,到了德福找個地方晚餐,見這家餐廳人流不多,便試一試。它燈光昏暗有格調,餐桌之間距離算闊落。晚餐的食物有十多款,包括飯、意粉、肉類、沙律及全日早餐等。在等待期間,店員送來餐前麵包,不過這是堅硬無比的法包,不是本人的那杯茶。我點的主菜送來了,是紅酒燴牛尾有機糙米飯 ($135),它熱呼呼、香噴噴,令人垂涎。汁液以蕃茄汁調味為主,配料亦有車厘茄,可口而開胃醒神。飯粒外軟內硬,粒粒分明,混了糙米,增加了口感。份量極大,使我很飽滿。服務方面亦一流,本人對某種穀物敏感,因此向店員查詢,職員亦耐心解答,對顧客態度極住。

茶。

對顧客態度極住。
2022-09-07
2022-09-08 1477 瀏覽
之前去過這個餐廳食 lunch,覺得非常舒適,所以今次行完街又去食晚餐。晚餐連餐湯,主食及餐飲,價錢都非常合理,而且食物質素很好。餐湯是甘荀湯,湯底很滑,味道清甜,湯面洒了少許南瓜子肉用來點綴。燒美國安格斯肉眼扒,鼠尾草炸薯條,燒蘆荀,伯納西漿汁,牛扒5成熟,非常鮮嫩,有肉味,新鮮美味的蘆筍及甘荀再配漿汁,味道很好味。大蝦海鮮冬陰功有機糙米飯,香濃的冬陰功湯配合有機糙米,冬陰功汁香濃,不算太辣,美味有益,大蝦及海蜆新鮮好味。

2022-07-29 1604 瀏覽
Food is pretty okay if you don’t mind being served with food at warm temperature. Something I must complain about is the service attitude most of the staff have: say nothing whenever they serve you the dish or take away your dish. Not looking for a 5-star service, but at least say something when you serve, that is a basic service requirement provided that it is not a cha chaan teng

2022-07-14 1741 瀏覽
記得上次第一次係呢間分店嗰度食晚餐🍴對佢嘅冰茶有驚喜😍今日要去觀塘綠在點點, 回收寵物用品, 就諗起不如去, 好耐都冇去過嘅Simplylife, 食個tea都唔錯, 有D掛住佢嘅冰茶車打芝士🧀煙肉🥓牛肉🐮漢堡🍔配🌶辣薯條🍟芝士和厚厚的🐮漢堡 加咗大量既半溶🧀車打芝士, 聞到香嘅芝士味,未食已經流晒口水, 入面仲有香脆🥓煙肉!烤酸種麵包配墨西哥牛油果蓉, 油封車厘茄🍅, 辣肉🌶腸配🍏青蘋果沙律🥗酸種麵包外皮烤得香脆,入口很清新, 加上仲有粒粒車厘茄同惹味🌶辣肉腸, 如果🍴辣肉腸可以🌶🌶🌶辣啲就。。。。更好再配清新🍏青蘋果沙律🥗杏脯芒果西柚茶, 仲加咗啲奇亞籽添, 果然冇令我失望好清新, 又唔會好甜, 仲有淡淡嘅果香味
記得上次第一次係呢間分店嗰度食晚餐🍴
對佢嘅冰茶有驚喜😍

車打芝士🧀煙肉🥓牛肉🐮漢堡🍔配
🌶辣薯條🍟

再配清新🍏青蘋果沙律🥗

2022-07-14
  • 烤酸種麵包配墨西哥牛油果蓉,油封車厘茄,辣肉腸配青蘋.果沙律
  • 車打芝士煙肉牛肉漢堡
  • 冰茶