2024-04-30 0 瀏覽
同朋友去葵芳新都會行街,好耐無食漢堡包,一於試下呢間專食Burger的餐廳先😊呢度好似M記甘,先去收銀處落單,之後職員會比個機你食物到就自己出去拿,自助形式,餐廳仲有部自助洗手機,好方便客人👍⭐️Shake Burger叫左個招牌漢堡包,賣相幾令,但咬落去有d失望。。 麵包好似無烘過甘,一d都吾香口,好普通。。食到個包有少少牛油味😅⭐️Hot Dog見menu寫熱狗係用牛肉腸,幾特別,好少地方有牛肉腸熱狗,值得試。但職員連基本醬汁都無比,又要出去問佢拿。。🫠⭐️波浪薯條岩岩炸起,好香脆👍⭐️朱古力Milk shake成餐最好食既就係呢杯野飲!😍好濃👍

⭐️Shake Burger

⭐️Hot Dog

⭐️波浪薯條
岩岩炸起,好香脆👍

⭐️朱古力Milk shake
成餐最好食既就係呢杯野飲!😍好濃👍
2024-04-28
2024-04-17 65 瀏覽
因為有小食同飲品coupon先嚟,趁呢間舖頭仲喺度就用咗佢。Fries+ chicken shack+fifty fifty其實佢個包真係唔得,麵包係凍嘅,其實好多小店嘅burger都會幫你煎一煎個包,做到外脆內軟,所以呢度嘅麵包絕對係扣分。雞肉俾你揀雞胸定雞腿,我揀咗雞胸,唔「鞋」嘅,熱辣辣嘅雞胸配凍嘅麵包係好大對比,但雞胸配埋醬汁都好開胃好食,最鍾意就係嗰兩塊酸瓜。而家好少地方有波浪薯條,一定唔係啱啱炸嘅,不過又未去到凍晒囉,都仲香脆。Fifty fifty淡味嘅檸檬茶,頭嗰幾啖好甜,應該係啲Lemonade未撈勻。最欣賞shake shack就係佢部洗手機😅

最欣賞shake shack就係佢部洗手機😅
Chicken  shack
2024-03-17 215 瀏覽
一諗起食Burger 其中一間一定係Shake Shack ,全因Burger新鮮即叫即製,高質素,水準又穩定,已經食過無數次,除咗Burger之外,喜歡食佢哋嘅扭紋薯條和奶昔,都係不停回頭嘅原因👍🏻 🍔▪️ShackBurger Single Cheeseburger with lettuce, tomato, ShackSauce 最傳統嘅美式漢堡,麵包鬆軟充滿牛油香,漢堡扒超級Juicy ,配合融化咗嘅芝士,蕃茄,生菜和特製醬汁,好味就是這樣簡單 🐔▪️Chicken Bites Crispy, whole white meat bites served with honey mustard or BBQ sauce 酥脆嘅雞胸肉,外層炸得香脆,肉質多汁幾軟熟,一啖一口,配合蜂蜜芥末醬和BBQ汁,意想不到咁好食 🍫🥛▪️Classic Shakes Chocolate 邪惡之首朱古力奶昔,質感超Creamy ,極濃朱古力味,甜度適中,冰凍又香甜,是我的漢堡包最佳朋友 🍹▪️Fresh Lemonade Shack-made and sweetened just right 新鮮冰凍檸檬水
🍹▪️Fresh Lemonade Shack-made and sweetened just right 新鮮冰凍檸檬水,仍然食到檸檬皮,清新健康又解渴,輕盈之選
Shake Shack與上次的牛角相似,因為政府$100餐飲卷所以就到了這間很有人氣的美國漢堡包連鎖店Shake Shack試試他們的食物,與牛角不同的是這間店我和小絲一直都想試,所以就在餐飲卷到期前去試試。現在到Shake Shack不一定要到收銀處向職員用英文店餐,旁邊有可選擇中文的自助店餐機,或者坐位會有QR Code,用電話點單,還有送餐服務,適合一個人到來的客人。我們每人點了一個漢堡包再加一客薯條,本來想點飲品試試,但看到價錢就已經沒有想試的欲望。食物是即叫即做,大約5~8分鐘就完成。以肉眼所見分量不算很多,但吃落口是很足夠飽肚。Smoke Shake漢堡包不是真的很巨大,麵包烘的時間不算很快,但已足夠使表皮香脆,麵包的口感不是空氣感,亦不是很實的的,是界符兩者之間,麵包本身帶有甜味,而且還加了大量牛油,使麵包極其香口邪惡。主角漢堡扒,沒有預期中厚,形狀有點不規律,很有手工感的味道。雖然煎的時間不夠,表面未到焦香的程度,但這片比M記漢堡扒厚些少的肉,吃下去出奇地多肉汁,而且牛味濃郁,吃過這塊漢堡扒才知道,牛肉做的漢堡扒,味道應該是這才對,M記那些好像只是吃醬汁而已。這個包還有
Shake Shack

Smoke Shake

這個包還有加大飽肚感的芝士,硬加上去的煙肉同一些紅椒粒,這些紅椒粒的辣為這個漢堡包與其他的漢堡包不同的區別,紅椒粒的辣不足以使你有辣的感覺,就是每一啖很少很少地刺激你的味蕾,令味道有不同的撞擊。

Shake Burger
最傳統的漢堡包,麵包夾著醬汁,生菜,蕃茄,芝士,漢堡扒。
生菜和蕃茄都很新鮮,這款漢堡包更能突出漢堡扒的味道。

Bacon Cheese Fries
粗切波浪薯條上面淋上芝士和煙肉碎,薯條新鮮炸起,熱辣辣很脆口,不會太咸味道很對版。

阿偉評價:
漢堡扒牛味突出,整體食物質素不錯,飲品定價太貴。

推介評分:
6.5/10
2024-02-20 162 瀏覽
甜辣蜜糖脆雞堡是一款新春限定特別推出的美食,它由金黃香脆的炸雞塊淋上甜辣蜜糖醬汁而成。這款堡包使用了鬆軟薯仔麵包,搭配上超大塊厚炸雞,肉汁豐富。此外,還加入了清新的椰菜絲和爽甜的青蘋果,豐富了口感層次。這款脆雞堡具有濃郁的肉味、甜辣的風味和清新的口感。Shake Burger是一款以安格斯牛肉為主要配料的漢堡。安格斯牛肉的肉味濃郁,油脂香滿滿,搭配上半溶的芝士、新鮮的番茄和生菜,再加上鹹香的煙肉,給這款漢堡帶來了豐富的口感和層次。士多啤梨奶昔,具有香滑的口感和清淡的士多啤梨味道。而且奶昔可自由選擇大杯或細杯,可以滿足唔同人嘅要求,細杯可以減低我嘅罪惡感😂😂

去年Shake Shack 推出的新春限定甜辣蜜糖脆雞系列深受港人喜愛,大受好評👏🏻👏🏻今年 「龍」重歸來🐉在新春期間與親朋好友來一個「龍鳳」配,共享滋味🧧🧧😋❤️甜辣蜜糖脆雞系列以100%全天然雞肉,無激素配以甜辣蜜糖🍗➕🍯➕🌶️ 甜蜜幸福無比🥰🥰🍔 甜辣蜜糖脆雞堡炸雞上淋上甜辣蜜糖醬汁,香脆惹味加埋椰菜絲和爽甜青蘋果片,平衡返肉肉感👍🏻👍🏻 第一次嘗到漢堡飽內有青蘋果🍏 估唔到甘夾😝以薯仔麵包夾住豐富材料🥯 帶來多重口感飽飽內仲畀我搵到少許辣椒粒🌶️紅色在中國傳統習俗上寓意著節日,代表吉祥🪭🍗 甜辣蜜糖脆雞粒除左雞堡外,還有另一雞粒小食香脆雞胸肉,配甜辣蜜糖醬,滋味一試難忘🤤有6件和10粒裝可供選擇,岩曬一家人或朋友一齊品嘗大家快啲一齊黎開心食個開運脆雞😉😉😋
今年 「龍」重歸來🐉
在新春期間與親朋好友來一個「龍鳳」配,共享滋味🧧🧧😋❤️

甜辣蜜糖脆雞系列以100%全天然雞肉,無激素
配以甜辣蜜糖🍗➕🍯➕🌶️ 甜蜜幸福無比🥰🥰

🍔 甜辣蜜糖脆雞堡
炸雞上淋上甜辣蜜糖醬汁,香脆惹味
加埋椰菜絲和爽甜青蘋果片,平衡返肉肉感👍🏻👍🏻
第一次嘗到漢堡飽內有青蘋果🍏 估唔到甘夾😝
以薯仔麵包夾住豐富材料🥯 帶來多重口感

飽飽內仲畀我搵到少許辣椒粒🌶️
紅色在中國傳統習俗上寓意著節日,代表吉祥🪭

甜辣蜜糖脆雞堡

🍗 甜辣蜜糖脆雞粒
除左雞堡外,還有另一雞粒小食
香脆雞胸肉,配甜辣蜜糖醬,滋味一試難忘🤤
有6件和10粒裝可供選擇,岩曬一家人或朋友一齊品嘗

大家快啲一齊黎開心食個開運脆雞😉😉😋

2024-02-09
甜辣蜜糖脆雞堡
2024-02-09 122 瀏覽
係 Shake Shack 嘅新春期間限定包 🍔~ 甜辣蜜糖脆雞堡 🍔又脆卜卜又甜甜辣辣,口感&味道都好豐富😋!炸雞塊又厚又大件,外脆內裡 juicy。除咗一般椰菜絲,加入青蘋果🍏,清新又可以減低炸雞油膩感。甜辣蜜糖醬汁,好惹味,同件雞好夾✨✨。甜辣蜜糖脆雞粒🐔每粒都脆卜卜,炸醬唔會好厚,食到每粒雞肉,點勁多甜辣蜜糖醬食,好開胃😆一邊食甜辣蜜糖脆雞🐔,一邊飲 Lemonade 🍋,酸甜解辣,好爽吖~

係 Shake Shack 嘅新春期間限定包 🍔~

2024-01-14 204 瀏覽
今日下午在新都會工作後,有空行過見到Shake Shack,原來新都會都開左呀🤩看到有新產品,白松露漢堡包,仲叫多左一個芝士薯條。真係好好味 好滿足。白松露既味道好濃郁,而且個包好鬆軟,加埋塊芝士我真係大啖大啖咁食😚我下午茶時間去唔多人 仲有戶外位坐下。店經理好好人,會經常去唔同既枱同客人傾計,照顧到唔同客人既需要。我地有同店經理傾下計,佢話新界呢邊既人對shake shack呢個品牌唔太認識,都唔知係食咩既,我覺得太可惜了,香港除左有McDonald 仲有其他好好食既漢堡包,希望大家都一齊explore好味既漢堡包🤘🏼👍🏼 下次要試埋佢個Guava Lemonade,見到有好多客心都有叫🤩🤤

2023-12-29 202 瀏覽
係香港開左咁耐都未食過今日就去試試一入門口有自助點餐機按完比錢,拎住部拎餐器就自己搵位坐野食整好,部拎餐器就會震動,提你拎野食Shake burger個包好鬆軟,個牛煎到好脆口,但好薄身,無乜肉既質感,有啲失望生菜,蕃茄新鮮,加埋啲汁都好配合焦糖奶昔好甜,但質感軟滑食包加奶昔,over100蚊,相對嚟講都貴!
係香港開左咁耐都未食過
今日就去試試
一入門口有自助點餐機
按完比錢,拎住部拎餐器就自己搵位坐
野食整好,部拎餐器就會震動,提你拎野食
生菜,蕃茄新鮮,加埋啲汁都好配合
焦糖奶昔好甜,但質感軟滑
食包加奶昔,over100蚊,相對嚟講都貴!
Mango Bubble Shake楊珠甘露奶昔: 不能不試. 一飲再飲. 不能錯過.Guava Lemonade番石榴檸檬: 唔錯.焦糖奶昔Caraml Shake: 普通, 焦糖味唔夠濃. 可能咖啡奶昔及楊珠甘露奶昔, 太出色吧! 太有比較.WHITE TRUFFLE白松露芝士牛肉漢堡: 好好味, 肉汁足, 啖啖滿足. 可一食再食, 趁限定期.ShackBurger: 肉汁夠, 蔬菜新鮮. 芝士及醬汁都惹味.Dark Meat Hot Chicken: "雞腿肉", 肉嫰外脆, 配料新鮮.  (但還是牛肉係最精彩之選!)白松露波浪薯條: 醬汁足, 好好味.脆炸雞塊配蜜糖芥末: 需醬汁夠, 但我麻麻, 肉唔夠嫰.

Guava Lemonade番石榴檸檬: 唔錯.

白松露波浪薯條: 醬汁足, 好好味.
炸雞塊配蜜糖芥末: 需醬汁夠, 但我麻麻, 肉唔夠嫰.
期間限定白松露
楊珠甘露奶昔MANGO BUBBLE SHAKE
楊珠甘露奶昔&ShackBurger
楊珠甘露奶昔
ShackBurger
脆炸雞塊配蜜糖芥末,Caraml Shake & ShackBurger
脆炸雞塊配蜜糖芥末
焦糖奶昔Caraml Shake
題外話/補充資料: 白松露芝士牛肉漢堡: 單層/ 雙層, 都很好味, 限定期內, 不能錯過.
2023-12-05
期間限定白松露
楊珠甘露奶昔MANGO BUBBLE SHAKE
楊珠甘露奶昔&ShackBurger
楊珠甘露奶昔
2023-12-13 143 瀏覽
特登黎試新產品white truffle burger同 fries! White truffle味道剛剛好!highly recommend to try!!!店長Mandy同店員都相當友善!
店長Mandy同店員都相當友善!

2023-12-13
2023-12-06 132 瀏覽
很久之前在海港城買過都不錯,今日下午經過葵芳新都會廣場見到就試吓啦!Ordered White Truffle burger single ,一咬落去漢堡包的邊緣位乾硬,麪包似再番烘過所以好乾身。內饀漢堡扒和芝士冇人乜特別,之前食過juice一點。薯條更差,炸得太乾身但唔熱,好似放咗好耐咁。因為唔想飲奶昔,飲品係Guava Lemonade ,正常糖水飲料,幸好比預期淡。一份餐$134冇問題,但係非常難食才是大問題😤,怪不得舖面咁靜,唔知道係地區問題定係品牌的質素已經變咗,實在太令人失望,以後又少一間食堂。
2023-12-06 91 瀏覽
shake shack進駐左葵芳,宜家可以試下啦。喺新都會四樓,有室內同室外座位,非常闊落。今日風和日麗,天氣好好,坐戶外位置好休閒。single shack burger睇落細細個,但食哂個burger都幾飽。cheese已經係半溶狀態,幾香滑。牛肉主打係無添加安格斯牛肉,無筋,易入口,牛味唔算非常濃郁。麵包軟熟。fries波浪厚切薯條,份量都足夠,炸得乾身,唔會油淋淋。整體味道唔錯,2款食物都係基本口味,價錢中上,試過就夠。
shake shack進駐左葵芳,宜家可以試下啦。

single shack burger
,牛味唔算非常濃郁。麵包軟熟。

fries
波浪厚切薯條,份量都足夠,炸得乾身,唔會油淋淋。

整體味道唔錯,2款食物都係基本口味,價錢中上,試過就夠。

2023-11-23 137 瀏覽
漢堡薯條係comfort food✨ 食完個人都開心啲🤭今日嚟Shake Shack,一如既往叫咗👇ShackBurger: 有芝士,漢堡扒、生菜、番茄、自家秘製ShackSauce,肉質依舊好juicy☺️ .SmokeShack:有芝士、漢堡扒、蘋果木燻煙肉、櫻桃辣椒、自家秘製 ShackSauce. 佢既卜卜脆煙肉係道點,入口口感更豐富.波浪薯條:波浪粗身設計,口感好好.今次仲試咗杯新野▶️楊珠甘露奶昔,聽講係🇭🇰香港限定!餐牌介紹係話咗香港人氣港式甜品楊枝甘露做靈感變奏而成,飲落又真係都幾完美還原楊枝甘露口感,不過唔同之處係佢加入咗Shake Shack 自家製雲呢拿雪糕、用咗百香果味爆珠代替傳統西米同加咗鮮忌廉同蛋捲脆脆係top,入口層次更豐富。 .

漢堡薯條係comfort food✨
食完個人都開心啲🤭

今日嚟Shake Shack,一如既往叫咗👇
波浪薯條:波浪粗身設計,口感好好

2023-11-20 117 瀏覽
Shake Shack主打嘅奶昔有多咗種口味,近排見佢有新野去食,仲係楊枝甘露味,好正咁喎楊枝甘露奶昔🥤,裡面有💕雲呢拿雪糕🍦💕芒果果蓉🥭💕椰漿🥥💕新鮮柚子果肉🍊💕芒果爆爆珠💕百香果爆爆珠💕鮮忌廉💕蛋捲脆脆材料超級豐富,同一杯入面,每一啖都有新鮮感,一時係酸酸甜甜嘅爆爆珠,一時係滑喐喐嘅雪糕,一時係清甜嘅柚子果肉,大大杯勁好食。我最中意佢有芒果果蓉,好抵,芒果夠甜,加上雪糕同忌廉真係好好味

楊枝甘露奶昔🥤,裡面有
💕雲呢拿雪糕🍦
💕芒果果蓉🥭