2023-01-05 255 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 粉嶺 - Route 83 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 嚟到粉嶺聯和墟發現多咗好多新野呢間Route 83 我之前都未見過見到門外餐牌幾抵食 就入嚟試吓先入到去見到歐陸式風格 好特別用餐嘅枱係紅色 更突顯食物的美亦因為聖誕節加入咗啲裝飾 好有氣氛🔹脆皮德國咸豬手 $178超大份量注意!! 皮真係超脆 而且仲有滿滿嘅膠原感🤤仲配埋薯蓉 有薯粒又夠曬滑身就算挺住肚都想食~🔹軟殼蟹蝦頭醬忌廉意粉 $108黃金醬料 望落去已好開胃大大隻脆炸軟殼蟹 而且醬同意粉融為一體 啖啖都充滿蝦味🔹全手工pizza 食肉獸 $80手工pizza 夠曬薄脆 上面有曬我最愛嘅材料煙肉、芝士、辣肉腸🤤正到暈 全塊pizza都有芝士 超愛超愛🔹炸手指魚 $58我想講 呢個炸手指魚入面嘅鱈魚完全冇雪藏味好值得加分 仲配埋粗切薯條完全係下午茶價錢🔹蘆薈梳打 $30૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評呢間超高CP值親民歐陸餐廳,招牌菜式除咗有脆皮德國咸豬手、全手工 Pizza之外,仲有美式燒豬仔骨、熔岩芝士醬漢堡等,下次再嚟試其他菜式◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍® Route83 @

嚟到粉嶺聯和墟發現多咗好多新野
呢間Route 83 我之前都未見過
見到門外餐牌幾抵食 就入嚟試吓先

入到去見到歐陸式風格 好特別
用餐嘅枱係紅色 更突顯食物的美
亦因為聖誕節加入咗啲裝飾 好有氣氛

🔹脆皮德國咸豬手 $178
超大份量注意!!
皮真係超脆 而且仲有滿滿嘅膠原感🤤
仲配埋薯蓉 有薯粒又夠曬滑身
就算挺住肚都想食~

🔹軟殼蟹蝦頭醬忌廉意粉 $108
黃金醬料 望落去已好開胃
大大隻脆炸軟殼蟹
而且醬同意粉融為一體
啖啖都充滿蝦味

🔹全手工pizza 食肉獸 $80
手工pizza 夠曬薄脆
上面有曬我最愛嘅材料
煙肉、芝士、辣肉腸🤤
正到暈 全塊pizza都有芝士 超愛超愛

🔹炸手指魚 $58
我想講 呢個炸手指魚入面嘅鱈魚完全冇雪藏味
好值得加分 仲配埋粗切薯條
完全係下午茶價錢

🔹蘆薈梳打 $30

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍® Route83
@route83_fanling
粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee粉嶺
🔎發掘同類美食:#ee西式

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #西餐 #美食#漢堡#薯條#薄餅 #Pizza #香港
美食 #民歐陸餐廳#親民西餐
#德國咸豬手#美式燒豬仔骨 #手工 Pizza
2023-01-04 206 瀏覽
今次介紹呢間位於北區嘅西餐,點餐當然要點出名嘅德國豬手同試試特色手工啤啦,另外再試炸魚薯條。期待嘅心情,先嚟係手工啤,飲落去有種辛辣味嘅感覺,另一支就濃濃麥味,比較一般。德國豬手份量足,肉質嫩,但豬手個皮未夠脆,另外炸魚薯條都可以,外皮脆,麵粉不會過多而蓋過魚嘅量,配手工啤一流,份量好足,食到好飽。
2022-12-26 1829 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽Route 83 (逸峯商場) (粉嶺)📍粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟今日去左間好出名食豬手嘅餐廳,裝修光猛幾舒服~首先一黎就試左佢個跟餐嘅蘑菇湯先,真係好Creamy得黎又好重蘑菇味,我同同行嘅朋友都係係咁飲😋😋德國咸豬手配薯蓉 HKD178之後等左大概10分鐘到,個德國咸豬手配薯蓉就上啦😍😍超正,個皮脆得黎啲肉又唔會老,仲好 juicy但係就唔太建議沾埋個汁食,因為都有啲咸,除非話你係重口味人士啦😆BBQ骨配薯條 HKD188再到個BBQ骨配薯條,真心啲肉係勁軟淋😍仲要係超多醬汁!每一啖都食到惹味嘅BBQ汁,再食啖薯條真係好正😛可樂雪糕特飲 HKD35咖啡雪糕特飲 HKD35兩杯野飲就分別叫左可樂雪糕特飲同咖啡雪糕特飲可樂雪糕特飲都係正常嘅味道,但估唔到嘅係咖啡雪糕特飲竟然咁好飲,好特別嘅配搭,雪糕嘅甜中和咗咖啡苦,越飲越上癮🤤✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽Route 83 (逸峯商場) (粉嶺)
📍粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
今日去左間好出名食豬手嘅餐廳,裝修光猛幾舒服~

德國咸豬手配薯蓉 HKD178

之後等左大概10分鐘到,個德國咸豬手配薯蓉就上啦😍😍
超正,個皮脆得黎啲肉又唔會老,仲好 juicy

BBQ骨配薯條 HKD188

可樂雪糕特飲 HKD35
咖啡雪糕特飲 HKD35

兩杯野飲就分別叫左可樂雪糕特飲同咖啡雪糕特飲

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
1K
2022-12-21 237 瀏覽
上網見到「Route 83」主打平民價西餐🍽️發現真係Cp值好高,值得推介下💬呢度招牌菜式有脆皮德國咸豬手、全手工Pizza🍕美式燒豬仔骨🔥仲有人氣邪惡招牌打卡菜式💁🏻‍♀️熔岩芝士醬漢堡🍔.德國鹹豬手🍖豬手勁巨型🤩入口外脆內嫩😆一啲都無overcook😬加埋酸菜、酸紫椰菜🥬薯蓉🥔無得頂💯.墨西哥牛肉卷配炸薯條🌮牛肉卷有2大卷😍主要有牛肉同芝士🥩🧀加上BBQ醬同沙律醬😌開胃又飽肚😋仲有薯條Tim🍟.迷你凱撒沙律🥗雖然迷你,但一啲都唔細份☺️而且有齊煙肉🥓巴馬臣芝士同麵包粒🍞.是日餐湯🥣酸酸甜甜嘅番茄湯🍅.芝士蛋糕(2客)🍰估唔到係栗子味🌰而且栗子味仲好rich😱蛋糕質感軟滑😗.紫薯鮮奶🥛上枱已經聞到淡淡紫薯香💨入口香甜,底下仲有頗多紫薯泥🍠.玫瑰咖啡☕️玫瑰味道濃香🌹同咖啡比例balance,非常好👍🏻#西餐 #美食 #漢堡 #薯條 #薄餅 #Pizza #香港美食 #親民歐陸餐 #親民西餐#德國咸豬手 #美式燒豬仔骨 #手工Pizza
是日餐湯🥣酸酸甜甜嘅番茄湯🍅

#德國咸豬手 #美式燒豬仔骨 #手工Pizza
放假去咗粉嶺玩,夜晚順便食埋晚餐🍽估唔到呢間性價比超高嘅親民歐陸餐廳咁好味啊😋真心推介脆皮德國咸豬手即叫即烤嘅豬手瞓啦好大,外皮脆卜卜,好惹味啊😛肉質嫩滑,充滿豐富嘅骨膠原,非常高質啊另外叫咗一份set dinner 墨西哥牛肉卷🌯晚餐包餐湯同飲品墨西哥牛肉卷估唔到咁好味🤤牛肉卷好足料啊包住好多牛肉、芝士、蕃茄等等芝士半溶狀態,同牛肉配搭得好好,好滋味🤤另外推介小食,炸手指魚🐟炸粉好薄,有四件魚柳啖啖肉另外配薯條,好滿足呀!最後加咗個焦糖烤布蕾🍮好香濃嘅蛋香味配焦糖脆皮,口感豐富❤️🍽Route83 粉嶺馬適路1號逸峯商場地下 25A號舖
放假去咗粉嶺玩,夜晚順便食埋晚餐🍽
估唔到呢間性價比超高嘅親民歐陸餐廳咁好味啊😋

真心推介脆皮德國咸豬手
即叫即烤嘅豬手瞓啦好大,外皮脆卜卜,好惹味啊😛
肉質嫩滑,充滿豐富嘅骨膠原,非常高質啊

另外叫咗一份set dinner 墨西哥牛肉卷🌯
晚餐包餐湯同飲品
墨西哥牛肉卷估唔到咁好味🤤牛肉卷好足料啊
包住好多牛肉、芝士、蕃茄等等
芝士半溶狀態,同牛肉配搭得好好,好滋味🤤

另外推介小食,炸手指魚🐟
炸粉好薄,有四件魚柳啖啖肉
另外配薯條,好滿足呀!

最後加咗個焦糖烤布蕾🍮
好香濃嘅蛋香味配焦糖脆皮,口感豐富❤️

🍽Route83
粉嶺馬適路1號逸峯商場地下 25A號舖
2022-12-19 149 瀏覽
想食到高質西餐,但又驚價錢太貴?呢間位於粉嶺嘅親民歐陸餐廳Route83就係暖好嘅選擇🙌佢嘅菜式種類好多,招牌菜式有脆皮德國咸豬手、全手工Pizza、美式燒豬仔骨等,仲有人氣邪惡招牌打卡菜式:熔岩芝士醬漢堡🍔 款款CP值都好高,而且價錢相當親民,分量仲非常多😍🔸脆皮德國咸豬手 - 完美稱得上外脆內暖,啖啖肉,而且仲非常嫰滑。比想像中大份,連配菜嘅薯蓉都一樣出色❤️🔸周打蜆湯 - 唔會好似茨湯咁,好濃郁鮮甜,蜆肉都大👍🏼🔸鮮蟹肉煙三文魚他他 - 好多餡料,大件夾抵食!大件夾抵食。沙律菜都好Fresh🥗🔸芝士焗龍蝦配龍蝦汁意粉 - 只係$118本身都唔會太有期望,點知一嚟到半隻龍蝦喺度,意粉又大大碟。龍蝦好多肉又鮮味,意粉好開胃,性價比相當高,推介🙌

🔸周打蜆湯 - 唔會好似茨湯咁,好濃郁鮮甜,蜆肉都大👍🏼

2022-11-30
  • 德國咸豬手
2022-12-12 154 瀏覽
估唔到粉嶺都有甘高質嘅餐廳,而且價錢合理。雖然餐廳唔近粉嶺地鐵站,但晚飯時段近乎全場爆滿,而且仲有好多人叫外賣,證明質素有保證👍🏻.🧅炸洋蔥圈 $58新鮮炸起好香脆,外皮炸粉夠薄,加上香氣十足的洋蔥,十分惹味。.🐥秘制美國炸雞翼 $68雞翼一客有五件,炸得外皮香脆,入邊雞肉嫩滑。.🍔熔岩芝士醬牛肉漢堡 $98這個真的超邪惡,而且份量十足。牛肉漢堡扒🥩又大塊又厚身,食落肉味香濃又Juicy,加上好似火山爆發咁嘅熔岩芝士醬🧀,和新鮮沙律菜🥗、蕃茄🍅,真的滋味十足。.🐷德國咸豬手配薯蓉 $178見餐廳好多其他食客都有叫這個咸豬手,真係比佢吸引住💕咸豬手的外皮好香脆,而且一點也不油膩,食落啖啖肉,肉質夠嫩。伴碟還有薯蓉、德國酸椰菜,真的很豐富,同時減低膩感😋.🥤可樂 $18食漢堡包梗係要配返可樂,老公話甘先有風味。.🌹玫瑰花茶 $40天氣凍咗,所以都飲返個熱茶,養下身。花茶一整壺上,帶淡淡玫瑰花香。
🧅炸洋蔥圈 $58

🐥秘制美國炸雞翼 $68
雞翼一客有五件,炸得外皮香脆,入邊雞肉嫩滑。

🍔熔岩芝士醬牛肉漢堡 $98

🐷德國咸豬手配薯蓉 $178

🥤可樂 $18
食漢堡包梗係要配返可樂,老公話甘先有風味。

🌹玫瑰花茶 $40
2022-12-12 106 瀏覽
On my days off, I love to walk around areas that I don't visit often. This time I went all the way to Luen Wo Hui in Fanling, walked past a European restaurant called Route 83 which is famous for their homemade pizza, pork knuckle and roasted pork ribs.Mozzarella & tomato salad $88 - topped with pesto sauce. Such a refreshing appetizer! The pleasant herby taste of pesto sauce matched perfectly with the sweet and sour tomato slices and creamy buffalo cheese.Pork knuckle - unique recipe of Schwein

Pork knuckle - unique recipe of Schweinshaxe. Such a huge knuckle. The meat had a good layer of fat under the crispy skin. Firm texture, finely marinated. Only $178 for this dish. Probably the cheapest in HK!

For the drinks, they offer Belgian trappist beer and local craft beer. Again, $48 for a bottle is incredibly cheap. I had Pauwel Kwak - mellow, solid and rich, and Delirium Christmas version - such a cute glass filled with malty aroma and zesty hints. Both have an alcohol content of over 8% and long finishing.

They have another branch in Tai Po which I guess is more accessible. All in all Route 83 offers great value for money which absolutely worths revisiting!
2022-12-06 155 瀏覽
呢間餐廳主打平民價西菜,而且CP值高,唔怪得連登d人成日推薦大埔店🍕🍖 脆皮德國咸豬手 $178見到隔離枱食緊好吸引所以order呢個😝 豬手份量超大!一隻完整嘅豬手切好再連骨上枱,肉質偏嫩唔會overcook變韌,而且個皮真係脆卜卜,加埋酸菜椰菜真心好食🥹 另外薯蓉夾帶薯仔粒,口感豐富再配gravy一流😝 大推豬手!🍕Homemade 83雜錦pizza $80$80 有8大片嘅pizza,CP值爆登😛 超薄餅底脆卜卜,唔會好似厚批咁好快就膩,配料有三色椒、辣肉腸、火腿、菠蘿同牛仔腸,再配上溶咗嘅芝士very good😎🍟 83精選拼盤 $188有三文魚多士、雞翼、豬仔骨、沙津、薯條同onion rings🧅 全部炸物都炸得啱啱好,夠脆身但又唔會太油,洋蔥圈同豬仔骨有驚喜,豬仔骨有肉味但唔會過鹹,全部都好滿意😗成間餐廳環境都好舒服乾淨,好適合一大班朋友聚會,當日都見好多人嗌外賣開party,希望九龍可以快d有分店等我唔洗去咁遠都食到🥹🥹📍 Route 83粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖

🍖 脆皮德國咸豬手 $178

🍕Homemade 83雜錦pizza $80

🍟 83精選拼盤 $188

📍 Route 83
2022-12-05 149 瀏覽
朋友搬咗去粉嶺,太耐無見約左在佢屋企附近晚餐,環境坐得舒服又親民歐陸餐廳,抵食又好味😋服務又好,係一個好選擇👍🏻 超高CP值的親民歐陸餐廳,熱門推介:脆皮德國咸豬手、全手工Pizza、美式燒豬仔骨及人氣邪惡招牌打卡菜式熔岩芝士醬漢堡😋美式燒豬仔骨配炸薯條 好大件燒豬仔骨,份量好夠,醬汁味道濃郁豬仔骨好入味呢👍🏻餐湯辣茄汁燴龍蝦天使麵辣茄汁整的很好味又入味😋 龍蝦都好多肉彈牙美味😋周打蜆湯好香濃既忌廉湯,蜆肉鮮味很入味芝士蛋糕+$28 加左件芝士蛋糕,最後食埋甜品好美滿😋芒果沙冰芒果味沙冰整得好飲好解渴士多啤梨cider冰夠晒大杯,士多啤梨冰配apple cider又幾好飲又夾,打卡影相至啱

美式燒豬仔骨配炸薯條
好大件燒豬仔骨,份量好夠,醬汁味道濃郁豬仔骨好入味呢👍🏻

餐湯

辣茄汁燴龍蝦天使麵
辣茄汁整的很好味又入味😋 龍蝦都好多肉彈牙美味😋

周打蜆湯
好香濃既忌廉湯,蜆肉鮮味很入味

芝士蛋糕
+$28 加左件芝士蛋糕,最後食埋甜品好美滿😋

芒果沙冰
芒果味沙冰整得好飲好解渴

士多啤梨cider冰
2022-11-20
2022-12-04 101 瀏覽
Route 83 (粉嶺)📍地址:粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖💰人均消費:$150🌟推薦指數:❤️❤️❤❤❤=================平時油尖旺就去得多啦,今次朋友帶我去粉嶺食好嘢😍佢住開粉嶺,話呢間超高CP值嘅親民歐陸餐廳餐廳真係必食!🙊平日7點鐘鬆d 黎到已經差唔多滿座😳 打開menu, 見到有手工pizza, burger,意粉,美式燒豬仔骨同特色小食😍樣樣野都好想試!脆皮德國咸豬手 $178豬手份量非常多,同朋友Sarah食就啱晒!豬手出面嗰塊皮整到非常香脆,而豬手完全唔油膩,肉質鮮嫩😍點埋醬汁食,真係絕配!熔岩芝士醬漢堡 $98呢款係餐廳人氣邪惡招牌打卡菜式嚟ga🙊即叫即整,伴碟的薯條又熱又脆😍漢堡上面佈滿芝士,漢堡扒非常juicy,成個burger 咁食,口感非常豐富!軟殼蟹蝦頭醬忌廉意粉 $108 軟殼蟹大大隻,而且香脆得嚟又唔油膩!每條意粉都完全沾上蝦頭醬,超級惹味!最後我哋仲叫埋可樂雪糕特飲( $35)黎打下卡!!估唔到上面嗰球雲呢拿雪糕咁大😍,而且奶味香濃,應該係大牌子嘅出品 😛整體來講,成間餐廳啲食物價錢一啲都唔貴,而且每樣食物都頗為出色,環境亦非常舒
Route 83 (粉嶺)
📍地址:粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖
💰人均消費:$150
🌟推薦指數:❤️❤️❤❤❤
=================

脆皮德國咸豬手 $178

熔岩芝士醬漢堡 $98

軟殼蟹蝦頭醬忌廉意粉 $108

整體來講,成間餐廳啲食物價錢一啲都唔貴,而且每樣食物都頗為出色,環境亦非常舒適,有時同朋友嚟聚會就啱晒啦!☺️
2022-12-02 105 瀏覽
心血來潮想食我最鍾意嘅羊架今日就去到粉嶺逸峯商場的一間超高CP值的親民歐陸餐廳「 Route 83 」 @route83_fanling這一間平民德國西餐招牌非常大隻當眼墜入嘅窗口位置仲可以望出馬路相信日間與太陽光用餐一定好舒服享受而呢度嘅招牌菜式包括秘製脆皮咸豬手全手工Pizza及美式燒豬仔骨鍾意相機食先嘅你一定要order呢度嘅人氣邪惡招牌打卡菜式熔岩芝士醬漢堡不過見到佢哋嘅廚師推介套餐咁吸引價錢都係介乎 $128-$188套餐包括迷你凱撒沙律或是日餐湯即係order咗個套餐大家開心share❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨【 #鮮蟹肉煙三文魚他他 】一份有四大件用上了多士承載着滿滿的用沙律醬mix埋三文魚及蟹肉面頭加上好有咬口嘅蟹籽一啖咬落去香脆可口的多士配上非常Creamy的新鮮他他簡直就是開胃之選【 #法式燒羊架配香草燒汁 】每一支羊架都有我手板咁大隻而且煮得恰到好處味道還帶一點羊騷味正是我想吃到的羊肉質素點一點香草燒汁更為滋味一口氣就order咗三支【 #美式燒豬仔骨配炸薯條 】套餐中我哋揀選了前菜為迷你凱撒沙律菜味道非常新鮮蔬菜啖啖爽口而主菜
心血來潮想食我最鍾意嘅羊架

我哋兩個人埋單都只係$500左右
都已經食到捧住個肚出門口
性價比好高所以下次會encore❣️
2022-11-29 74 瀏覽
平民高cp值西餐🥰終於去左bookmark左好耐既餐廳又佢係大埔已經想食,今次終於有機會食到🤣🤣我地叫左👇🏻🧡大蝦意大利飯 $128大蝦有三隻,每隻都煎得好香,上碟熱辣辣😋😋義大利飯煮得偏硬身,火候控制得幾好👍🏻飯粒都好掛汁,忌廉好rich好creamy但食完都幾濟😂🧡香煎三文魚柳意大利粉 $108有兩塊薄切既三文魚,呢個價錢黎講算份量幾多😝三文魚好肥美,一路食油份一路滲出黎🤤🤤意粉味道就正常發揮,幾大碟既👍🏻🧡creme brûlée $28 (跟餐優惠)另外叫左個甜品試下,只有薄薄一片焦糖,個人認為多少少會好食d🥹不過蛋味都好出😗😗👍🏻餐廳環境都幾舒適,成個氛圍有少少日本家庭餐廳,感覺好舒服,野食味道唔錯又大份,幾適合朋友傾計聚會🥳🥳味道:8/10性價比:8.5/10📍 Route 83 (逸峯商場) 粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖📌人均消費: $101-200#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #
平民高cp值西餐🥰

我地叫左👇🏻
🧡大蝦意大利飯 $128

大蝦有三隻,每隻都煎得好香,上碟熱辣辣😋😋

義大利飯煮得偏硬身,火候控制得幾好👍🏻

飯粒都好掛汁,忌廉好rich好creamy但食完都幾濟😂

🧡香煎三文魚柳意大利粉 $108
有兩塊薄切既三文魚,呢個價錢黎講算份量幾多😝

三文魚好肥美,一路食油份一路滲出黎🤤🤤

意粉味道就正常發揮,幾大碟既👍🏻

🧡creme brûlée $28 (跟餐優惠)

味道:8/10
性價比:8.5/10

📍 Route 83 (逸峯商場)

📌人均消費: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #LF粉嶺 #日本菜 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #steak #ribeye #粉嶺美食 #聯和墟美食 #cafe #意粉
2022-11-26 1320 瀏覽
要喺新界北區推介美食嘅話,近期我有驚喜發現! 粉嶺逸峯商場內嘅 Route 83,主打平民化歐陸西餐,份量足,味道唔錯,幾抵食,絕對係一個好選擇!👏👏南瓜忌廉湯湯底濃醇金黃,帶有淡淡南瓜香味,香甜幼滑中帶出一份清新感受,推讚!熔岩芝士醬牛肉漢堡係餐廳嘅招牌出品,芝士醬猶如火山爆發後嘅岩漿,覆蓋成個漢堡扒。 除咗賣相有特色,好啱打卡,牛肉漢堡扒口感好,嫩滑中帶點韌性,滿口牛肉香味,加上芝士醬帶嚟嘅柔嫩,邪惡又美味,水準之作。德國咸豬手餐廳秘製嘅脆皮鹹豬手,做得不油不膩,更加一絕!👍外皮非常香脆彈牙,滿有嚼勁,內層肉質鮮嫩滋味,不黐牙,好好味!加上薯蓉同兩種唔同味道酸椰菜減低膩感,配搭更加完美!普通咖啡同朱古力咖啡都好醇滑,大大杯又有靚靚拉花。餐後加咗個小甜品 - 焦糖布甸,外表金黃嘅焦糖脆皮,內層軟滑香甜。仲有全手工Pizza、美式燒豬仔骨呢啲招牌菜式我都好想食,下次要再嚟過食埋佢。Route 83 唯一不足嘅係地點較為偏遠,但裝修雅緻,味道好、性價比高,值得推薦!

南瓜忌廉湯

熔岩芝士醬牛肉漢堡

德國咸豬手

普通咖啡同朱古力咖啡都好醇滑,大大杯又有靚靚拉花。

2022-11-25 66 瀏覽
今日同同事到粉嶺逸峰廣場睇電影🎬見有間餐廳好吸引就入去試吓,你今日點左….. ~黑松露雜菌👌🏻🍕 ~軟殼蟹蝦頭醬忌廉意粉😋🦀🍝 ~83精選拼盤👍🏻由其雞翼😘 ~是日餐湯《南瓜🎃忌廉湯》👍🏻軟殼蟹蝦頭醬忌廉意粉忘記左影相📸️賣相都好靚,下次有機會再到,小小商場發掘到出色西餐廳🤭
~黑松露雜菌👌🏻🍕
~軟殼蟹蝦頭醬忌廉意粉😋🦀🍝