3天前 0 瀏覽
今日同老公去佐敦附近一間特色fusion餐廳食pizza, 呢間係印度人開嘅餐廳, 餐廳裝修簡單得嚟有格調; 餐牌上多國菜, 好似牛朳, 燒豬仔骨, Pizza, 意大利粉, 意大利飯, 甚至印度烤餅, 咖哩, 香料飯, Kebab都有。印度薄餅 - $159(M)呢個印度薄餅估唔到咁特別又醬料配料都好夾, 配料有印度烤雞, 洋蔥, 蘑菇, 三色燈籠椒, 再配上薄薄荷醬再加蛋黃醬, 烤雞有印度香料嘅味道又軟滑, 薄底Pizza焗得好香脆, 餅皮搓得好好, 夠 薄皮, pizza雖然係中size, 但都好大個, 兩至四個人食。茄汁海鮮扁意粉 - $135醬汁主要用左蕃茄醬配搭不同海鮮, 茄汁酸度剛好; 海鮮方面有蝦, 青口, 魚柳, 魷魚, 都幾豐富, 扁意粉煮得啱啱好, 唔會好淋, 食完都唔會有好膩既感覺。水牛雞腿棒棒糖6件 - $80炸得好香好juicy, 雞腿棒棒用咗好多唔同嘅香料去醃再炸, 好入味又好惹味, 配埋兩種特製醬汁, 一款係薄荷蛋黃醬, 另一款好似墨西哥辣醬, 各有特色, 兩款都好味呀!。士多啤梨奶昔 - $48與其他餐廳比較, 士多啤梨奶昔打得好滑, 士多啤梨味凸出,

印度薄餅 - $159(M)

茄汁海鮮扁意粉 - $135

水牛雞腿棒棒糖6件 - $80

士多啤梨奶昔 - $48
與其他餐廳比較, 士多啤梨奶昔打得好滑, 士多啤梨味凸出, 奶昔又夠厚, 好好味。
Lime Soda - $30

菜式非常多, 每樣食物份量非常夠, 而且免加一, 是抵食之選, 而且服務好好, 見到個碟有一半骨, 就主動過黎換碟。
5天前 0 瀏覽
-{佐敦中東菜🌯}🤤Butter Chicken with Naan🤤 ($88)好濃嘅醬汁香🥰仲有好多雞肉 另外naan份量都多 加多一塊脆片👖褲評: 8.3/10🤤Tandoori Pizza🤤 ($88)印度薄餅有青椒 tandoori chicken同芝士🤓幾特別嘅組合 有啲似食kebab但再濃味啲😙👖褲評: 8/10🤤 Mango Lassi 🤤 ($48)芒果乳酪酸酸甜甜😚芒果味都好重🤣👖褲評: 8/10Lunch set 送上嘅vegetable soup好飲!飲品方面推介mango lassi~性價比: 8/10服務: 8/10環境: 8.5/10🚩 Pizza Max Bistro 🚩地址: 佐敦上海街22號地舖#fuudjai #fuudjai中東菜 #fuudjai佐敦
{佐敦中東菜🌯}

👖褲評: 8.3/10

🤤Tandoori Pizza🤤 ($88)

👖褲評: 8/10

🤤 Mango Lassi 🤤 ($48)
芒果乳酪酸酸甜甜😚芒果味都好重🤣

Mango  Lassi
Vegetable  soup
  • 印度薄餅
  • 去骨牛油烤雞
【Pizza Max Bistro】位於佐敦上海街,鄰近九龍公園。小小酒館融合西方、意大利和印度多國料理之精髓,提供薄餅、烤肉、咖哩、卡巴及意大利式餃子等各式美食。 煙三文魚沙律 ($135) 挪威煙三文魚口感煙韌,油脂豐富,份量慷慨吃得非常滿足。沙律菜新鮮,加入紫色洋蔥、青瓜及車厘茄不但色彩繽紛,口感也更豐富。配上甜蜜辛的蜂蜜芥未醬,更加滋味。炸薯條 細 ($40) 見差不多每枱都點了薯條也來一份。細薯條原來也有大大一兜,新鮮熱辣炸起脆卜卜,不用蘸醬也很美味。意大利肉丸扁意粉 ($145) 意大利肉丸口感鬆軟,肉香滿滿,搭配以新鮮蕃茄、紅洋蔥、蒜末製作的醬料,酸甜有致不會太膩。扁意粉煮至Al dente,吃下彈牙富嚼勁,茄醬加入芝士碎及香草,更濃稠更滋味。Strawberry Smoothie ($48) Iced Lemon Tea ($30) 飲品除了各式酒類,還有印度乳酪Lassi,奶昔及Smoothie供應。Strawberry Smoothie 甜度適中,微微酸度冰涼開胃。凍檸茶也是大大杯很抵喝。

煙三文魚沙律 ($135)
炸薯條 細 ($40)
意大利肉丸扁意粉 ($145)

2024-04-19 0 瀏覽
Chicken Tikka Masala 馬薩烤雞腿呢款由不同的香料、番茄汁等製成的印度香料咖喱雞,味道香濃而帶少少辣度,而雞腿肉肉質好juicy唔鞋口~另外仲order 左份Garlic Naan,廚師將naan 烤到香噴噴,蒜蓉牛油岩岩好溶左係naan表面,用嚟配咖喱食一流,呢個組合非常夾!Seafood Risotto 海鮮意大利飯呢款risotto 有啲出乎意料之外,味道相當唔錯,醬汁主要用左蕃茄醬,酸度剛好,海鮮方面有蝦、青口、魚柳、魷魚,極體都幾豐富,食完成個risotto亦唔會有好膩既感覺!士多啤梨奶昔與其他餐廳比較,比較稀身,非常岩解辣
Chicken Tikka Masala 馬薩烤雞腿

Seafood Risotto 海鮮意大利飯

士多啤梨奶昔

與其他餐廳比較,比較稀身,非常岩解辣
2024-04-18
2024-04-18 0 瀏覽
今次嚟到佐敦附近食特色pizza,係印度人開的餐廳,餐廳裝修有格調,亦有情調,食物正宗,尤其是pizza,放工時間好快滿咗,想嚟食記住訂位烤雞肉薄餅 Chicken Kebab Pizza個pizza好大個,兩至四個人都夠食,烤雞肉 軟滑,一啲都唔乾,上面仲有好多唔同嘅配料,有紅綠燈椒和洋蔥,醬汁用咗薄荷醬再加蛋黃醬,兩個汁都好夾,薄餅皮搓得好好,薄皮,烤完出嚟嘅薄餅脆邊,真係好好味 😊羊肉卡巴 Lamb Kebab羊肉 kebab 好足料,個kebab皮整得好薄,剛剛好包住曬所有嘅材料,除了羊肉之外還有很多配菜,仲配埋kebab醬,真係皮薄餡靚,成個kebab畀一般出面大個,on the side仲有薯條,真係好滿足 🤩

烤雞肉薄餅 Chicken Kebab Pizza

羊肉卡巴 Lamb Kebab

佐敦特色fusion餐廳,初嚐印度Pizza😋🔻印度薄餅 💰159(M) 🌟第一次食印度薄餅,估唔到咁特別又好夾😍配料有印度烤雞、洋蔥、蘑菇、燈籠椒,再配上薄荷沙律醬🍕雖然烤雞有印式香料味,但其他配料同醬汁都好清新,唔會滯😋薄底Pizza焗得好香脆👍🏻🔻雞肉牛油果沙律 💰145食左Pizza就想要碟沙律解膩,雞肉牛油果沙律就啱啱好🥑雞肉啱啱煎好,仲有啲熱,都唔會嚡,牛油果揀得幾好,生熟程度恰到好處,沙律菜都幾新鮮,配埋蜜糖蛋黃醬,幾好味😋
佐敦特色fusion餐廳,初嚐印度Pizza😋

🔻印度薄餅 💰159(M) 🌟

🔻雞肉牛油果沙律 💰145

• 印度薄餅
  • 雞肉牛油果沙律
2024-04-11 32 瀏覽
今日係佐敦試一間西餐,佢地既Pizza同Steak都十分出色,價格亦都好相宜午餐包括餐湯,好飲Pepperoni pizza with Jalapeno $88Pizza即叫即焗,好香好多芝士,個餅皮都夠煙韌又夠薄,必試之選Ribeye steak 8oz with fries, served with veggie with mushroon sauce $109牛排medium well岩岩好,外面煎得好香,配埋特製蘑菇汁好吸引,薯條新鮮炸起都好香脆仲叫左個小食薄荷香炸雞腿 6件 $80炸得好香好juicy, 唔好好咸但好惹味,配埋兩種特製醬汁,各有特色另外加$5有埋餐飲佢杯凍檸茶好大杯好抵飲

午餐包括餐湯,好飲

仲叫左個小食
薄荷香炸雞腿 6件 $80

另外加$5有埋餐飲
佢杯凍檸茶好大杯好抵飲
2024-04-10 0 瀏覽
佐敦多國菜餐廳,西餐 牛朳、豬仔骨, 🇮🇹義大利菜 Pizza、意大利粉、意大利飯,甚至🇮🇳印度菜 烤餅、咖哩、香料飯、Kebab都有🍟炸薯條 French Fies (Small) $40薯條啱啱炸起,炸得啱啱好,夠熱又夠脆,仲要一點油都冇,味道十分好。雖然只喺叫細份,不過份量好多。燒豬仔骨 Baby Back Ribs (Half) $155肉多夠腍骨唔大,一切就切到,份量非常足,好抵食,醬汁特別,酸酸甜甜。薯角喺即炸,超熱,外脆肉軟。另外,還配上沙律菜,有肉有菜,望落健康少少。海鮮意大利飯 Seafood Risotto $145睇餐牌嘅時候以為份量會好少,點知黎到份量好夠。用料都好足,兩隻青口,有蝦有魷魚。飯軟硬適中。🍸Cocktail -- Pinna Colada $78放工輕鬆下,呢到又有酒可以叫,就叫咗杯Pina Colada,酒味唔重,味道酸酸甜甜。🍺Draft Beer -- Hoegaarden (Belgium) (Half 250mL) $48酒味香,味道清,入口幾乎沒有苦味,非常順口,啱哂唔喺好飲酒嘅女仔飲。總括來說,菜式非常多,每樣食物份量非常夠,而且免加

🍟炸薯條 French Fies (Small) $40

海鮮意大利飯 Seafood Risotto $145

🍸Cocktail -- Pinna Colada $78

總括來說,菜式非常多,每樣食物份量非常夠,而且免加一,是抵食之選。而且服務好好,見到個碟有一半骨,就主動過黎換碟。
2024-04-09 23 瀏覽
【佐敦•Pizza Max Bistro】@ππππππππππππππππππππππππππππππ佐敦西式pizza店焗脆皮鹹醋豬手伴秘製德國酸菜牛油烤餅焗脆皮鹹醋豬手伴秘製德國酸菜是一道很受歡迎的德國美食,是由豬腳經過處理後以鹹醋和香料烹調而成。這道菜在德國、奧地利和瑞士等地區非常流行,是一道兼具酸甜和鹹香口感的美食。牛油烤餅是一種如薄餅般的烤餅,通常用牛油製成,口感香脆可口。這道餅在德國和奧地利等地區也是非常受歡迎的美食,可以搭配各種醬料和配料來增加口味。兩者結合在一起,焗脆皮鹹醋豬手伴秘製德國酸菜搭配牛油烤餅,絕對是一道美味可口的德國料理。這道菜不僅風味獨特,而且營養豐富,是德國文化中不可或缺的一部分。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#佐敦美食 #Pizza Max Bistro #web3佐敦Pizza Max Bistro佐敦上海街22號地舖
【佐敦•Pizza Max Bistro】@

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Pizza Max Bistro
佐敦上海街22號地舖
2024-03-30 39 瀏覽
有時比起幫襯連鎖 我更加鍾意發掘小店呢間餐廳雖然用pizza掛帥 但原來有多國料理打開餐牌,真係咩都有得食有意粉意大利飯尼泊爾餃子印度咖喱意大利薄餅卡巴有選擇困難症嘅人士就大件事了本身都想食真店之寶嘅Pizza但兩個人真係有少少吃力咁就一於試吓garlic naan🫓 即叫即整 一起菜就聞到濃烈嘅蒜蓉香味呢度嘅做法就比較薄身 不過依然有咬口另外點咗全隻烤雞雞皮烤到好脆好香口 裏面嘅雞肉就非常嫩滑醃得剛好唔會太咸太淡Sided dishes有烤薯仔🥔烤豆角、椰菜絲沙律對於鍾意蔬菜類嘅我 真心覺得烤豆角超好食豆角本身帶甜 仲夾埋啲牛油嘅香味牛油果雞肉沙律超巨型 成座山咁高有青瓜、雜錦沙律菜、車厘茄、牛油果🥑雞肉、水煮蛋本身已經拌勻左沙律醬 特調醬汁帶甜好開胃🤤 當然仲有麵包粒可以點返啲醬食啦幫襯小店最開心就係老闆都會好熱情食食吓會問吓大家嘅意見
有時比起幫襯連鎖 我更加鍾意發掘小店
呢間餐廳雖然用pizza掛帥 但原來有多國料理

打開餐牌,真係咩都有得食
有意粉意大利飯尼泊爾餃子印度咖喱意大利薄餅卡巴

呢度嘅做法就比較薄身 不過依然有咬口

另外點咗全隻烤雞
雞皮烤到好脆好香口 裏面嘅雞肉就非常嫩滑
醃得剛好唔會太咸太淡

Sided dishes有烤薯仔🥔烤豆角、椰菜絲沙律
對於鍾意蔬菜類嘅我 真心覺得烤豆角超好食
豆角本身帶甜 仲夾埋啲牛油嘅香味

牛油果雞肉沙律超巨型 成座山咁高
有青瓜、雜錦沙律菜、車厘茄、牛油果🥑雞肉、水煮蛋
本身已經拌勻左沙律醬 特調醬汁帶甜好開胃🤤
當然仲有麵包粒可以點返啲醬食啦

幫襯小店最開心就係老闆都會好熱情
食食吓會問吓大家嘅意見
2023-10-24 286 瀏覽
因為上兩次嚟覺得食物都唔錯,所以今次突然之間好想食薯條,又再過嚟,點知今次嘅食物令我好失望,相信短期內都唔會再嚟呢度食今次叫左一個羊肉kebab加薯條,首先講下個薯條,雖然佢係啱啱炸起,熱辣辣嘅,但係完全唔脆,而且有幾條仲係個心好硬,好似唔係好熟咁,另外鹽擺得太多,好鹹跟住個kebab嘅餅皮佢應該係烤咗好耐,搞到硬曬燶曬,一掂佢其實就會碎嗰一種,所以咬落去差啲係會整親個嘴。。 就算入面有醬成件事都好乾好乾,唔知廚房今日發生咩事

2023-08-28 176 瀏覽
事隔一段時間,今次第二次再嚟食,因為好想食薯條,上次喺度食過炸薯角,新鮮熱辣脆卜卜,所以今次再返嚟試今次午餐時段發現佢生意好咗,因為上次只有我一個客叫咗羊架配炸薯條,羊架有兩件,要左medium,肉質唔會鞋,整體嚟講叫做不過不失,109蚊都算幾抵食,亦都真係有做到medium嘅程度炸薯條當然係相當滿意啦,因為都係新鮮炸起嘅,脆卜卜另外好嘅地方就係佢有配到蔬菜,分別有露筍,四季豆同埋西蘭花,令成個本身好似好唔健康嘅午餐突然之間變得健康,而且蔬菜亦都係有用心機去煮,係蒜蓉炒,有調過味嘅,唔係白烚覺得呢間係一間誠意小店,下次會想試下佢嘅pizza

今次午餐時段發現佢生意好咗,因為上次只有我一個客

炸薯條當然係相當滿意啦,因為都係新鮮炸起嘅,脆卜卜

覺得呢間係一間誠意小店,下次會想試下佢嘅pizza
2023-04-12 487 瀏覽
雖然有好多好評,但係見到冇最近嘅評論,去到舖頭門口又見到佢中午賣緊一啲港式碟頭飯,鋪頭入面又只有一個客人,成個感覺好似怪怪哋同伏伏地,有一刻猶疑到底要唔要入去食,跟住服務員出嚟冇hard sell但係有善咁樣企喺我側邊,我問佢套餐嘅餐湯可唔可以改為嘢飲,佢話可以,咁我就決定試一試叫咗一個lamb kebab 配薯條,但係冇咗薯條,變咗炸薯角,個炸薯角出奇咁好味,係新鮮熱辣炸起,一d都唔油,而且超級脆,熱辣辣,應該係我食過最好食嘅炸薯角,順帶一提同連鎖快餐店嘅當然係冇得比喇lamb kebab 都好大份好足料,成舊都有羊肉,唔係淨係中間有,味道亦好好,醬汁亦都好足夠,唯一美中不足就係羊肉比較多筋,但整體嚟講係好味嘅我仲食唔曬打包左半舊其實呢間餐廳服務好,食物亦都好,所以真心想同大家分享,唔好因為經過個門面見到入面黑沉沉而唔畀機會佢,呢度係值得一試嘅

我仲食唔曬打包左半舊

2022-09-17 1044 瀏覽
男朋友突然心血來潮想食pizza,喺開飯喇搵搵附近有咩pizza小店,見呢度咁多好評,又有我鍾意既印度菜。原本佢懶得出街堂食或外賣,想上熊貓網送上門。不過我地想買嗰時呢間鋪只有自取無得外送,比我嗲幾嗲就死死氣陪我出去。剛剛好喺約定時間到店舖,但職員話要等多陣,最後要等個零兩個字先搞掂。因為叫左魷魚圈,怕好快淋,所以快快脆脆返酒店。一路行返去,隔住包裝盒同口罩都聞到pizza香,所以都好期待。點知一打開盒...咁·燶·既 即刻期待變失望。不過坦白講,味道唔差,調味適中唔會過咸,食到淡淡既印度香料味,材料都唔少。只係批邊焗得過曬火,唔止相中既4塊,其實成個批既3/4都燶左。如果我地堂食,餐廳會唔會將呢份pizza送上檯??另外外賣魷魚圈真係我地蠢左,即刻十分鐘內返到酒店再即刻食,但因為即炸關係,膠盒入面已經充滿倒汗水,炸漿又厚又淋。如果有機會再幫襯,一定只會堂食!
如果有機會再幫襯,一定只會堂食!
2022-09-16
外賣自取
2022-06-03 924 瀏覽
第一道菜是凯撒沙拉,量少而且腻,88元的沙拉也不算便宜吧?第二道菜是奶油鸡,上菜的时候还颇为期待,因为摆盘真的挺好看的,但实际上烤鸡里面都是白肉,吃起来又柴又干,naan也有点硬,顶多中规中矩上菜速度真的慢的不可思议,沙拉吃完打了两把斗地主才上奶油鸡,奶油鸡吃完等了十多分钟,都不见BBQ的影子,问人家店主,才知道根本没做。。。但又不得不庆幸,幸好没上,估计味道也不咋地,省了一百多块的巨款之前一直吃另一家印度菜,想换一家试试,居然踩雷
第一道菜是凯撒沙拉,量少而且腻,88元的沙拉也不算便宜吧?

之前一直吃另一家印度菜,想换一家试试,居然踩雷
凯撒沙拉
奶油鸡