2019-10-10 83 瀏覽
今日黎到哩間看似平凡,但實質好高質素,又好抵食嘅西餐!真係唔試真係唔知道喺佐敦會搵到間咁好食嘅餐廳!哩度主要食意大利同印度菜,今次黎左就主要食意大利菜,真係好好味2個人嗌左pizza,意粉,baby back ribs,原來哩度嘅份量都幾大,咁樣嗌,真係叫多2個人分都夠食。豬肋骨實在太好食!未食過烤得咁高水準,每一條都好嫩,好軟熟,全部都一切就離過得黎,肥瘦適中,仲要夾有為豬軟骨,真係太好食了!另外嘅意粉又一傑作!意粉熟度同醬汁都調到恰到好處,而且配埋嘅肉丸亦都非常鮮味,令人回味pizza亦好足料,味道調得好,薄批又香又軟熟,哩度環境亦清靜,休閒,閒時同屋企人或另一半都好適合!

Italian  Delight
2019-10-10
Italian  Delight
  • Italian  Delight
  • 意大利肉丸扁意粉
  • Baby  Back  Ribs  燒豬仔骨
2019-10-09 141 瀏覽
猶記得上次光顧Pizza Max時,友人們都對餐廳的pizza讚不絕口。今天重臨故地,午市時段當然要選抵食的lunch set,無加一服務費,$100有找。我們選了Pepperoni Pizza鋪滿芝士,一夾起即有拉絲效果。辣肉腸透出陣陣辣意,簡單加入青椒已夠惹味誘人Nepalese set lunch 有辣味雞肉和薯仔,另以小碗分別盛著醬汁,當中夾雜薏米,更添咬口跟餐飲品都好大杯,凍飲不用額外加錢我們也散點了一盤青口,青口頗厚身,洋蔥醬汁亦充足。青口下還墊有不同種類的沙律菜,新鮮可口

跟餐飲品都好大杯,凍飲不用額外加錢

餐廳:Pizza Max Bistro (佐敦)地址:佐敦上海街22號地舖繼上年去完印度🇮🇳同埋啱啱八月去完尼泊爾🇳🇵,有時望翻起啲相都會好掛住正宗嘅印度同尼泊爾菜🌯,難得今日專登去搵左間印度餐廳黎食,緊係要搵返他鄉嘅味道啦🤩,佐敦嘅Pizza Max Bistro係一間主打印度薄餅餐廳🍕,職員都係印度人👨🏽‍🦰👩🏽‍🦰,既然主打印度薄餅咁緊係要試啦印度薄餅 Tandoori Chicken (M) $149 一個人黎食嘅話最大嘅唔好處就係無得試多啲野食🥺,叫一個印度薄餅M size就已經飽晒咁滯😂,材料用上印度烤雞🐓、洋蔥、甜椒、蘑菇、同當地非常見嘅薄荷沙律醬,果然係充滿他鄉嘅味道,加埋Tabasco🌶去食就更加惹味Chocolate milk shake $48呢杯朱古力奶昔🍫🥛混入左lassi嘅味道,朱古力濃香加上碎冰,簡直透心涼
餐廳:Pizza Max Bistro (佐敦)
地址:佐敦上海街22號地舖

加埋Tabasco🌶去食就更加惹味

Chocolate milk shake $48
2019-10-03
2019-10-04 124 瀏覽
Pizza Max Bistro #佐敦就咁睇個名以為係食pizza,但其實係食尼泊爾菜,香港唔係太多地方可以食到,我自己都只係食過兩次,我覺得同印度菜有啲相似。羊脾 $209慢煮羊髀肉配青豆薯仔及印度薄餅呢個羊髀真係好味到痴線!!!完全唔需要用到次就已經可以分得開晒啲肉,啲香料嘅味道入晒個羊,但有冇蓋過羊本身嘅香蘇味!周年佢下面嘅青豆薯仔配菜都好味到爆炸!我諗佢應該用咗咖喱來作調味,一粒粒嘅薯仔撈埋落啲薯蓉,兩種口感,一流!完全未喺其他地方食過呢一隻薯蓉。雖然佢嘅原味烤餅就唔算太特別,但真係熱辣辣即刻烤。一上菜熱嘅時候係煙煙韌韌,攤凍左之後就會似薄餅脆卜卜。味道: 4.8/5性價比: 4.3/5 特製醬雞餃 $70餃子都算係尼泊爾菜嘅特色,同中式嘅餃子有少少唔同,皮會較薄而且會點隻甜甜辣辣嘅醬,今次呢個同白菜豬肉餃有啲相似,味道唔算太特別,不過勝在佢有個特製嘅醬汁。味道: 3.7/5性價比: 3.6/5 去骨牛油烤雞 $109即係buttered chicken,望落去同咖喱有啲相似,但係就冇咖喱香料隻味,而且唔會辣,相反帶少少甜味,成個醬汁都好濃郁,而且啲雞都索晒啲汁,好入味。味道
Pizza Max Bistro #佐敦

羊脾 $209
慢煮羊髀肉配青豆薯仔及印度薄餅
味道: 4.8/5
性價比: 4.3/5

特製醬雞餃 $70
餃子都算係尼泊爾菜嘅特色,
味道: 3.7/5
性價比: 3.6/5

去骨牛油烤雞 $109
味道: 4.1/5
性價比: 3.8/5

蒜蓉烤餅 $28
食過好多間唔同印度菜嘅烤餅,第一次見到蒜蓉烤餅個面係有咁多香料,仲要有超級多塊。不過佢同我平時食開嘅烤餅有少少唔同,佢係似用塊好薄嘅薄餅整成,所以攤凍左之後係好脆,就唔係好似平時Naan咁係厚厚地煙煙韌韌。
味道: 3.8/5
性價比: 3.9/5

自己未去過尼泊爾,唔肯定呢啲係咪最正宗嘅尼泊爾菜,不過嗰日都的確有啲南亞裔人嚟食,而且侍應廚師都係南亞裔人。同埋味道上都的確唔錯,嗰日我仲要係喺某app訂位,再有七五折,即刻平左好多,真係去到佐敦都可以留意吓有冇優惠,都幾抵食!
羊脾
特製將雞餃
去骨牛油烤雞
羊脾
去骨牛油烤雞
2019-09-26 145 瀏覽
今晚在佐敦覓食, 找到了一間特別的餐廳, 吃的是印度菜及意大利菜, 很少見這樣的組合。餐廳在旺中帶靜的位置, 我們隨地圖找到, 都很方便。室內環境雅緻, 不嘈吵, 是一個適合吃飯聊天的地方。卡不里沙律 CAPRESSE SALAD $125很喜歡吃這個沙律, 水牛芝士配新鮮蕃茄, 是不敗的組合, 水牛芝士味道不會太搶, 剛好香蕃茄配合, 蕃茄甜又多汁, 少少的醬汁, 更能帶起它的滋味, 而火箭菜則可平衡芝士的膩, 如果菜多一點就更好, 因為每片芝士都相當厚。特製醬雞餃 CHICKEN MO:MO $70吃了一個比較特別的尼泊爾家鄉雞餃, 薄薄的餃子皮, 包著鮮香的雞肉, 口味和我們本地的餃子頗相像, 很合口味, 好吃得一隻接一隻的放入口, 少少的辣醬, 更能帶出異國風情。

卡不里沙律 CAPRESSE SALAD $125

特製醬雞餃 CHICKEN MO:MO $70
  • CAPRESSE SALAD
  • CHICKEN MO:MO
A few years ago tried Pizza Max at Woosung Street and the food there was amazing.Unfortunately it closed so when  I saw Pizza Max Bistro I decided to give it a try.They serve pizzas, curries and Nepalese fare just like the Pizza Max.Went for late lunch so it was nice and quiet.Lunch sets were available.Ordered the fried rice because Indian/Nepalese fried rice always tastes good because of the spices and it is cooked in a different way.For lunch, all mains come with soup and a drink.The other goo

Lunch sets were available.

The other good pick is the Tandoori chicken which is served like roast chicken marinated in Tandoori Spices.

I like it the way you get butter sauce gravy so you get the best of both worlds with Tandoori and Butter Chicken!

Overall not bad for lunch under HKD100 including drinks and soup.
Pizza and Pastas are also available under the lunch sets.
2019-09-22 104 瀏覽
香港最近太多唔開心嘅事情,想支持一些努力默默耕耘嘅小店,所以最近都選擇食小店,呢一間喺佐敦嘅墨西哥fusion菜,真係幾有驚喜!由於約咗前同事食飯,大家都想分享最近嘅感受,呢個時勢圍爐取暖是很重要的,呢間餐廳有音樂但唔會太大聲,餐廳座位唔算太多,我哋都可以靜靜地傾談,服務人員非常之殷勤,同出面嘅餐廳唔同,外國人嘅服務,原來都可以好好!我哋都分別叫咗蘋果汁同雜果賓治,唔會好甜,叫佢小冰,又真係有做喎!而我最欣賞係呢度嘅咖喱,我哋叫咗個蒜蓉麵包,正確來講係薄餅,佢整到好脆,裏面有軟綿綿,配合呢個辣到剛剛好嘅咖喱,雞肉嫩滑唔會太老,同重慶大廈嘅唔同,佢嘅做法接近墨西哥,香料味較重!呢度嘅沙律係用蜜糖做汁,係全新嘅口味我從來冇試過,原來都幾配合喎!煙三文魚同蜜糖嘅配搭都幾出色!我認為佢嘅薄餅好食過連鎖店嘅太多了,餅皮煙韌,用了大量火箭菜,用了一啲都唔似小店,真係真材實料!我哋仲叫咗個蘑菇,蘑菇嘅汁非常之濃郁,加咗忌廉好滑,配合一口有一口嘅蘑菇,感覺上去咗一間好高級嘅餐廳,大家一定要試呀!

用了一啲都唔似小店,真係真材實料!

上去咗一間好高級嘅餐廳,大家一定要試呀!
2019-09-22 70 瀏覽
小店墨西哥fusion菜佐敦有好多小店,亦有唔少菜式,如果你喜歡吃墨西哥菜,佐敦的確係有好多選擇!朋友介紹我食呢一間,話佢嘅咖喱好有特色,而且坐得舒服,即管一試!三位朋友共聚一堂,每個人各有喜好,我就好想食呢度出名嘅咖喱,呢個咖喱雞配上蒜味薄餅,簡直比得上重慶大廈嘅咖喱!佢嘅薄餅唔油膩,而且好香口,外脆內軟!佢嘅Pizza亦都唔錯,我哋叫咗個意大利薄餅,佢係薄批,點起煙韌,而且足料,我喜歡火箭菜,佢佈滿整個Pizza,正!我們最欣賞竟然係個蘑菇,佢嘅醬汁非常之好,唔會過分濃郁,而且個麵包食真係好特別!佢嘅沙律係用蜜糖做醬汁,我第一次嘗試,喜出望外,味道同出面整嘅唔同,一食就愛上,連我嘅女同事都好鍾意食添!
小店墨西哥fusion菜

2019-09-22
2019-09-22 28 瀏覽
小店墨西哥fusion菜

2019-09-22
2019-09-21 170 瀏覽
是日與友人到佐敦pizza max bistro吃晚餐。好快就安排好座位,個環境都幾舒服。店員拿了餐牌及水給我們,服務態度都幾好。我們點了鮮魷魚圈,印度薄餅,馬薩烤雞腿。鮮魷魚圈香脆彈牙,有好香既魷魚味道口感唔錯。再將檸檬片擠出檸檬汁加入沙律菜吃令沙律菜更加fresh。印度薄餅上面有烤雞,洋蔥,甜椒,蘑菇再加上薄荷沙律醬。薄餅餅底焗得好香口,有大量香嫩雞肉洋蔥及甜椒。沙律醬味道都不俗。馬薩烤雞腿少許辣,味道非常野味可口,個汁入口刺激味蕾。雞腿入晒味肉質一流。

是日與友人到佐敦pizza max bistro吃晚餐。

2019-09-19
2019-09-19 129 瀏覽
今晚同朋友在佐敦打比賽前先到pizza max bistro食晚餐。睇完餐牌就叫左以下食物鮮魷魚圈配雞尾海鮮醬和檸檬片,印度薄餅,馬薩烤雞腿。鮮魷魚圈炸得幾香口,脆漿唔會太厚身所以食起來都幾爽口彈牙,檸檬汁加入沙律菜一起食都好清新好味。印度薄餅有鮮嫩印度烤雞,洋蔥,甜椒,蘑菇配薄荷沙律醬。個餅底夠薄身夠脆口,料都非常多。味道都唔錯,每樣料都夠晒味道。馬薩烤雞腿味道好好,唔會太辣。加一點醬汁配合起薄餅更佳。雞腿爽口彈牙,味道都唔錯。

2019-09-19
2019-09-01 277 瀏覽
我們一行2人,聽朋友講這間餐廳不錯,雖然位置不算好方便,但食後都算直得😊。一入門口感覺餐廳太大,但坐得舒服,可能我們食lunch,所以太多人,建議大家如果想試最好先book位。食物方面分別叫了:公司特選薄餅(M),這個pizza真係好好味,足料,pizza夠脆,味道不會太喊,選料配搭啱啱好😋;另外叫了:意大利千層麵,這款都好好味,熱辣辣新鮮出爐,芝士和肉碎和蕃茄味都不會太喊、足料(因好多餐廳尤期是連鎖式經營,多數都會好濃味和好喊),連服務方便好有禮貌,價錢合理,值得一試👍🏻
公司特選pizza
意大利千層麵
2019-08-31
用餐優惠
試食活動
公司特選pizza
意大利千層麵
2019-08-01 402 瀏覽
今日去完元朗行街, 搭到柯士甸站行十分鐘左右就黎到呢間西餐廳, 呢度有pizza, 西餐, 印度餐, 同埋酒飲, 正如佢店名一樣。必點前菜: 雞肉牛油果沙律, 沙律上面係淋蜜糖芥末醬, 同整個沙律非常之夾, 沙律好大份而且好多牛油果, 鍾意食牛油果既一定要點呢個! 主食點左意大利肉醬千層麵, 千層麵幾大份, 肉醬味濃又多, 好食過肉醬意粉。小食點左半份back ribs, 雖然半份, 但都有8~10舊骨, 感覺上好似多過一半呢, 而且仲跟埋薯角, 炸得好脆又熱辣辣, 非常好食, 真係鍾意食薯角既可以單點薯角, 一籃有好多舊, CP值都幾高。一向冇太喜歡飲酒, 但又唔想飲果汁咁悶, 呢度有smoothie(沙冰), 每次黎到都必點香蕉沙冰, 色香味俱全, 香蕉味好重, 非常滿足。

題外話/補充資料: 其實已經第N次黎食, 一直都覺得呢間食店係deserve better, 應該要更加多人識佢先得, 價錢唔算貴, 樣樣野都好食, 店員又nice, 絕對推薦大家黎食!
2019-07-27
  • 香蕉沙冰
  • Back ribs
  • 薯角
2019-06-05 761 瀏覽
朋友早前介紹呢間餐廳,咁啱朋友約食飯唔駛諗地方啦!坐底等朋友我又照舊睇劇,侍應無理我又唔催,不過餐廳都唔滿。朋友嚟咗揀嘢食,佢話想食 Samosa,我就想食 ribs, 然後加多個咖哩羊同 naan 就夠。Samosa 呢啲基本嘢要整得唔好食先難,呢間普普通通無乜特別。Baby Ribs 啲肉有啲靭,唔夠淋身,唔係我想食嘅質地 😑咖哩羊有啲辣,夾埋 naan 食就好正,我哋食食吓有啲飽就停咗傾計,隔咗陣想食叫佢哋幫我哋熱返啲咖哩同 naan 又無托手踭喎,而且 naan 好明顯唔係用微波爐熱嘅,抵讚 👍👍
朋友早前介紹呢間餐廳,咁啱朋友約食飯唔駛諗地方啦!

坐底等朋友我又照舊睇劇,侍應無理我又唔催,不過餐廳都唔滿。

samosa
ribs
curry lamb
curry lamb
2019-05-29 586 瀏覽
前公司在附近, 所以以前是這裡的常客. 通常都是吃午餐居多.你們可以在之前相片庫看看它的午餐MENU.湯加主食再加飲料 80元有交易, 加一服務費都不用, 而且一人吃也可以刷卡.因為轉工的原因, 很久沒有踏進過佐敦這一塊.是有點想念的.今天5時左右剛好在附近, 也剛好有點餓.所以就一行2人進去, 看看可不可以找回以前熟悉的味道.一進去, 裝潢沒有任何改變.這個時間, 餐廳也沒有人. 出來迎接我的是餐廳東主, 他還問我為什麼那麼久沒來.我真的沒想到他還會記得.我們點了兩個主菜, 雖不是LUNCH MENU 價, 但依然覺得價錢十分合理.第一道是我跟以前的同事們必點的一個 - 烤雞(半份)皮還是依舊的脆, 而且烤雞來說它的肉不算乾.份量很足, 加上這裡的炸薯角....真的很好吃, 很脆, 不油, 也不乾. 推薦 ~ 推薦 !第二道是千層麵, 印象中好像是在這頭一次吃.麵的質感很好, 因為我不太喜歡很軟的麵, 這硬度剛好.邊邊是烤得有一點脆, 汁也夠多夠味. 但唯一我覺得可以更好的是: 如果牛肉碎多一點會更好, 我覺得偏少.整體來說也很滿意的一餐. 很好的店主還送了我們一杯啤酒.很久沒來,
因為轉工的原因, 很久沒有踏進過佐敦這一塊.
是有點想念的.

今天5時左右剛好在附近, 也剛好有點餓.
所以就一行2人進去, 看看可不可以找回以前熟悉的味道.
一進去, 裝潢沒有任何改變.
這個時間, 餐廳也沒有人.

出來迎接我的是餐廳東主, 他還問我為什麼那麼久沒來.
我真的沒想到他還會記得.

第一道是我跟以前的同事們必點的一個 - 烤雞(半份)
皮還是依舊的脆, 而且烤雞來說它的肉不算乾.
Tandoori Chicken
 推薦 ~ 推薦 !
第二道是千層麵, 印象中好像是在這頭一次吃.
麵的質感很好, 因為我不太喜歡很軟的麵, 這硬度剛好.
邊邊是烤得有一點脆, 汁也夠多夠味.
Lasagne
整體來說也很滿意的一餐. 很好的店主還送了我們一杯啤酒.
很久沒來, 但真的人情味和食物的味道也沒有變過.
我還是會再去的.
2019-05-18
Tandoori Chicken