2022-09-17 1044 瀏覽
男朋友突然心血來潮想食pizza,喺開飯喇搵搵附近有咩pizza小店,見呢度咁多好評,又有我鍾意既印度菜。原本佢懶得出街堂食或外賣,想上熊貓網送上門。不過我地想買嗰時呢間鋪只有自取無得外送,比我嗲幾嗲就死死氣陪我出去。剛剛好喺約定時間到店舖,但職員話要等多陣,最後要等個零兩個字先搞掂。因為叫左魷魚圈,怕好快淋,所以快快脆脆返酒店。一路行返去,隔住包裝盒同口罩都聞到pizza香,所以都好期待。點知一打開盒...咁·燶·既 即刻期待變失望。不過坦白講,味道唔差,調味適中唔會過咸,食到淡淡既印度香料味,材料都唔少。只係批邊焗得過曬火,唔止相中既4塊,其實成個批既3/4都燶左。如果我地堂食,餐廳會唔會將呢份pizza送上檯??另外外賣魷魚圈真係我地蠢左,即刻十分鐘內返到酒店再即刻食,但因為即炸關係,膠盒入面已經充滿倒汗水,炸漿又厚又淋。如果有機會再幫襯,一定只會堂食!
如果有機會再幫襯,一定只會堂食!
2022-09-16
外賣自取