2024-01-01 37 瀏覽
今日去咗呢間以熊仔為主題餐廳🧸,每張枱上都有啡色熊仔🐻,部份仲有大熊仔啊🧸,有好多充滿聖誕氣氛的裝飾🌲🥰🔹️聖誕龍蝦扁意粉🦞 $172超多龍蝦肉,好鮮甜,扁意粉好掛汁,口感好正🔹️紅噹噹龍蝦意大利飯🦞 $165同樣係以龍蝦為主,意大利飯好香和有芝士味,幾creamy🔹️聖誕老人拯救雪地裏的小熊🎅🧸 $152淋上奶蓋的梳芙厘pancake,加埋咁靚和有心思的擺碟,簡直係100分,pancake鬆軟和香蛋味,口感好滑,擺碟有聖誕老人、雪人、熊仔和花花點綴,好有創意🔹️小熊的朱古力泡泡浴🐻🍫 $58凍朱古力好香濃,上面浸緊泡泡浴的熊仔浸落朱古力得,拎出嚟就咁食又得,超可愛🔹️Godiva朱古力酒咖啡🥂🍫酒味、朱古力、咖啡味都好balance,好獨特,第二度試唔到

🔹️聖誕龍蝦扁意粉🦞 $172
超多龍蝦肉,好鮮甜,扁意粉好掛汁,口感好正

🔹️紅噹噹龍蝦意大利飯🦞 $165
同樣係以龍蝦為主,意大利飯好香和有芝士味,幾creamy

🔹️聖誕老人拯救雪地裏的小熊🎅🧸 $152

🔹️小熊的朱古力泡泡浴🐻🍫 $58

🔹️Godiva朱古力酒咖啡🥂🍫
Godiva朱古力酒咖啡

Godiva朱古力酒咖啡
👧🏻😋👅🍽✨PHI開到去Megabox更children friendly 🎈 -PHI Coffee & Pancake🇭🇰 九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 5樓3-4及9號舖 🇭🇰-🧸 Megabox果然係小朋友天堂, 除左超多親子用品零售店, Ikea又多野玩, 仲要超多一家大細去食既PHI新分店🧸 門口用屏風好開揚, 每格一隻大啤啤, 枱面有隻細啤啤勁cute, 連啲嘢食都好多熊啤啤裝飾-🐻 聖誕老人拯救雪地裏的小熊 $152💯三塊厚身soufflé pancake勁鬆軟, 鮮忌廉超級香滑, 絕對唔係噴射忌廉質素💯小熊曲奇係雪地忌廉醬入面暢泳但聖誕老人同雪人仲喺度hea 好似唔係好想救小熊😂-🦞 深海中的龍蝦潛艇 $185✨潛艇包外脆內軟, 包芯塞左超多龍蝦肉, 少少沙律醬跳出龍蝦鮮味又唔會太鹹, 反而沙律醋落重手咗少少, 但啲菜就好新鮮-🍝 聖誕龍蝦扁意粉 $172💯意粉醬好creamy, 杰度適中, 佈滿每一條Al dente扁意粉; 龍蝦啖啖肉, 唔少係龍蝦鉗肉但唔使剝殼勁方便-🍫 小熊的朱古力泡泡浴 $58✨超邪惡勁厚cream😍 但好滑好香唔太甜好正,
👧🏻😋👅🍽✨

🍝
聖誕龍蝦扁意粉 $172

🍫
小熊的朱古力泡泡浴 $58
✨超邪惡勁厚cream😍 但好滑好香唔太甜好正, 朱古力好濃郁, 同甜品一樣有小熊曲奇浮游係cream上面浸泡泡浴🤣

☕️
焦糖脆脆鮮奶咖啡 $45
💯有提供攪棍可溝埋焦糖脆脆同咖啡當落糖, 但我就由佢慢慢溶化一啖甜焦糖味一啖香滑咖啡味
2023-12-30 13 瀏覽
空間非常寬敞,裝潢以小熊作為主題,以木系為主調,配搭乾花裝飾,感覺溫馨舒適。店內放有熊啤啤公仔陪食,窗邊位則是熱門的用餐位置,可以一邊用餐一邊影相,非常寫意,打卡一流!深海中的龍蝦潛艇 ($185)麵包鬆軟富牛油香,龍蝦以汁醬煮過,香口爽彈。慢煮牛面肉扁意粉 ($98)牛面肉軟腍入味,扁意粉掛汁,口感彈牙又有嚼勁。經典英式伯爵茶梳乎厘 ($158)梳乎厘班戟端上桌已蛋香撲鼻,極富空氣感,口感綿密軟鬆,再配上伯爵茶醬,入口充滿了陣陣茶香。焦糖脆脆鮮奶咖啡 ($45)幼滑豐盈的奶泡上放了一塊焦糖脆脆,賣相吸引!兩者搭配起來,相輔相成,口感升級。
深海中的龍蝦潛艇 ($185)
麵包鬆軟富牛油香,龍蝦以汁醬煮過,香口爽彈。
慢煮牛面肉扁意粉 ($98)
牛面肉軟腍入味,扁意粉掛汁,口感彈牙又有嚼勁。
經典英式伯爵茶梳乎厘 ($158)
焦糖脆脆鮮奶咖啡 ($45)
深海中的龍蝦潛艇 ($185)滿滿嘅龍蝦肉🦞藏係潛艇堡裏面😍份量一啲都唔吝嗇🥰龍蝦肉幾juicy唔會乾柴柴,帶點鮮甜味道,外層麵包牛油味幾香,夾住龍蝦肉大大啖食,好滿足呀🥰紅噹噹龍蝦意大利飯 ($165)龍蝦汁味道好濃烈嘅risotto😍飯粒濕潤適中,口感唔錯,唔會好硬☺️龍蝦肉相比潛艇堡嘅龍蝦肉感覺偏乾左小小,不過份量都係好多🤣搭配risotto一齊食好夾🥰聖誕老人拯救雪地裏的小熊 ($152)呢個甜品其實係梳乎厘pancake嚟🥰滿滿聖誕節日氣氛,賣相非常吸引🤩梳乎厘pancake蛋味香濃,口感鬆軟,不過如果空氣感可以再提升就更好☺️表面佈滿左芝士奶蓋,味道幾夾又唔會太甜👍🏻小熊的朱古力泡泡浴 ($58)充滿咗cream嘅泡泡浴朱古力😍賣相吸睛🤩好邪惡嘅一杯飲品👿朱古力味好香濃,同啲cream融為一體,入口好順滑,口感唔錯🥰豆花咖啡 ($52)可以自己加espresso落豆花奶😆飲到啲豆花好有口感好得意
深海中的龍蝦潛艇
深海中的龍蝦潛艇 ($185)

紅噹噹龍蝦意大利飯 ($165)
聖誕老人拯救雪地裏的小熊

聖誕老人拯救雪地裏的小熊 ($152)

小熊的朱古力泡泡浴 ($58)

豆花咖啡 ($52)
可以自己加espresso落豆花奶😆
飲到啲豆花好有口感好得意
2023-12-30 26 瀏覽
Megabox最近開咗新餐廳,呢日就去咗試新嘢 ~🤗聖誕老人拯救雪地裏的小熊($152)🎅🏻🐻⛄️梳芙厘Pancake好鬆軟,上面嘅醬有啲似奶蓋,朱古力熊仔餅好香脆充滿聖誕氣氛,好睇又好食😍深海中的龍蝦潛艇($185)🦞🥪呢個包好足料,有好多龍蝦肉,而且肉質鮮嫩;潛艇堡包好香牛油味,口感鬆軟🤤紅噹噹龍蝦意大利飯($165)🦞Risotto掛滿龍蝦汁,仲有好多好鮮味嘅龍蝦肉😋小熊的朱古力泡泡浴($58)🐻🍫呢杯聖誕主題飲品朱古力味好濃郁,造型可愛又好飲,浸緊泡泡浴嘅小熊仲好好食添😆Tiramisu Coffee($52)☕️味道完美還原tiramisu🥰,底下有少少糖醬,入口味道適中~
Megabox最近開咗新餐廳,呢日就去咗試新嘢 ~🤗

聖誕老人拯救雪地裏的小熊($152)🎅🏻🐻⛄️

深海中的龍蝦潛艇($185)🦞🥪

紅噹噹龍蝦意大利飯($165)🦞
紅噹噹龍蝦意大利飯

Risotto掛滿龍蝦汁,仲有好多好鮮味嘅龍蝦肉😋

小熊的朱古力泡泡浴($58)🐻🍫

Tiramisu Coffee($52)☕️
Tiramisu Coffee

Tiramisu Coffee
2023-12-29 33 瀏覽
諗住試下Office樓下新開既cafe 未試過食一間cafe 會咁難食 等左半個鐘 有檯都唔放人入去門口staff 唔會出黎計人數 只係不停叫人排隊 後面遲黎既人都可以入座先人多過3位就唔建議排呢間隔離檯遲入座但d野食就早過我地上齊落左單D野食係凍既有一碟食食下先見到有頭髮嘩,黑色嗰兜墨汁意大利飯真係世界級兜嘢又咸又腥又有沙 個飯煮到好水好稀個梳乎厘 算係正正常常 如果間cafe剩係賣梳乎厘 我就冇乜意見 但你地做埋午市 唔該d主食就正常番少少啦🤮間cafe剩係擺幾隻熊 就話係cafe 買杯starbucks會好飲少少既😓
諗住試下Office樓下新開既cafe
人多過3位就唔建議排呢間
隔離檯遲入座但d野食就早過我地上齊
落左單D野食係凍既
有一碟食食下先見到有頭髮
嘩,黑色嗰兜墨汁意大利飯真係世界級
兜嘢又咸又腥又有沙 個飯煮到好水好稀
買杯starbucks會好飲少少既😓
牛肉意大利飯
2023-12-29
2023-12-29 7 瀏覽
已經食過呢間餐廳幾次 環境非常靚 最鍾意同朋友嚟girls talk❤️ 今次臨近聖誕 仲放咗好多啤啤熊 非常有氣氛🥰聖誕龍蝦扁意粉($172)啲龍蝦肉起好晒出嚟 都唔少㗎🤩 而且意粉都好爽口 醬汁味道適中 唔會太濃🤤 深海中的龍蝦潛艇($185)呢個龍蝦包非常足料 入面夾滿咗好多龍蝦㗎🥳🤩 每一粒都爽口彈牙 配咗啲沙律醬仲好開胃😋聖誕老人拯救雪地裏的小熊($152)好有故事嘅甜品😂 疏乎厘班戟保持到水準 非常鬆軟 又有空氣感😋 而且唔會太甜 成個甜品都好有聖誕氣氛 小朋友一定鍾意🤩小熊的朱古力泡泡浴($58)好可愛嘅飲品😍😍 小熊朱古力餅乾好好食😂 另外朱古力飲品都非常濃 好似飲緊成塊朱古力咁🤩 甜入心呀❤️抹茶鮮奶($42)天氣轉涼飲番杯熱嘅matcha latte 好舒服😌 飲落抹茶味香濃 口感又夠滑👍🏼

聖誕龍蝦扁意粉($172)

深海中的龍蝦潛艇($185)

聖誕老人拯救雪地裏的小熊($152)

小熊的朱古力泡泡浴($58)

抹茶鮮奶($42)
2023-12-29 5 瀏覽
這間日式pancake 專門店PHI在MegaBox開了新店😍聖誕節還加入了熊啤啤主題佈置🧸週末中午時分來到,能坐到門邊一排的坐位,正對著商場中庭的聖誕裝飾🎄感覺超有氣氛的 🐙 漆黑中的海鮮意大利飯($115)沾滿墨魚汁的意大利飯粒粒都充滿海水的鮮味,小編建議多加點洋蔥粒去增加口感,而蜆肉和小章魚都很新鮮 🦞 紅噹噹龍蝦意大利飯($165)龍蝦汁燴意大利飯果然是超鮮甜🩷還有新鮮的龍蝦肉😍 🥞 聖誕老人拯救雪地裏的小熊($152)每次來這間餐廳都會必點他們的班戟💓這次還有聖誕限定😍pancake 依舊香甜軟熟🧸而上面的小熊曲奇非常可愛☺️還有聖誕老人和小鹿擺件💕好味又可以打卡 🧸 小熊的朱古力泡泡浴($58)香濃的凍朱古力上,鮮忌廉上擺放着飄浮的小熊曲奇🍪同樣美味又可愛☺️🍵 抹茶鮮奶($42)茶香奶滑

🐙 漆黑中的海鮮意大利飯($115)

🦞 紅噹噹龍蝦意大利飯($165)

龍蝦汁燴意大利飯果然是超鮮甜🩷還有新鮮的龍蝦肉😍

🥞 聖誕老人拯救雪地裏的小熊($152)

🧸 小熊的朱古力泡泡浴($58)

🍵 抹茶鮮奶($42)
茶香奶滑

2023-12-03
$292.5 (午餐)
2023-12-27 4 瀏覽
📌PHI餐廳裝修雅緻,加上乾花、小熊公仔點綴,整體環境十分舒適❤️ 🔖[ 聖誕老人拯救雪地裏的小熊 $152 ]想食甜品又唔想太heavy, 梳乎厘班㦸係好好嘅選擇呢款班㦸造型可愛,有聖誕老人糖霜公仔夠應節🎅🏻 梳乎厘班㦸厚身鬆軟,口感軟綿🥞配上幼滑忌廉,簡單配搭,蛋香更突出🔖[ 炒蛋牛角包配牛油果醬 $72 ]牛角包配炒滑蛋,輕盈又飽肚伴碟有牛油果醬🥑可以單食或者加入牛角包食,味道更有層次🔖[ 明太子醬三文魚子貓耳朵粉 $138 ]貓耳朵粉口感煙韌,配上creamy明太子醬汁,明太子醬鹹香加上忌廉奶香,配合得幾好,帶子亦厚肉鮮甜🔖[ Godiva 朱古力酒咖啡 $58 ]對於鍾意酒又鍾意咖啡嘅朋友呢杯係必試有一片朱古力及加上朱古力脆脆,更有口感朱古力酒味道香濃,after taste有咖啡香,重點係唔會過甜,係一杯好啱大人飲嘅咖啡
📌PHI

餐廳裝修雅緻,加上乾花、小熊公仔點綴,整體環境十分舒適❤️

🔖[ 聖誕老人拯救雪地裏的小熊 $152 ]
想食甜品又唔想太heavy, 梳乎厘班㦸係好好嘅選擇

配上幼滑忌廉,簡單配搭,蛋香更突出

🔖[ 炒蛋牛角包配牛油果醬 $72 ]
牛角包配炒滑蛋,輕盈又飽肚
伴碟有牛油果醬🥑可以單食或者加入牛角包食,味道更有層次

🔖[ 明太子醬三文魚子貓耳朵粉 $138 ]

🔖[ Godiva 朱古力酒咖啡 $58 ]
對於鍾意酒又鍾意咖啡嘅朋友呢杯係必試
有一片朱古力及加上朱古力脆脆,更有口感
2023-12-26 19 瀏覽
Mega box 新開小清新cafe, 門口半露天開放座位,加上小熊得意坐鎮,喜歡打卡的一定要來。聖誕老人拯救雪地裏的小熊梳乎厘$152極具聖誕氣氛,光是打卡已很開心,三件厚厚的梳乎理,口感creamy而且很有蛋香,上面的熊仔聖誕老人及小鹿是朱古力做,可愛的捨不得吃。漆黑中的海鮮意大利飯$115主要有兩種海鮮包括蜆給墨魚,蜆肉比較厚身,墨魚汁意大利飯,充滿濃濃的海鮮鹹味,有多隻大蜆及墨魚仔。聖誕龍蝦扁意粉$172龍蝦肉好大粒,有濃郁的龍蝦味,扁意粉炒得爽口,醬汁比較惹味。 小熊的朱古力泡泡浴$58一見到呢杯聖誕特飲就已經好想叫,因為實在是太可愛,而且朱古力味十分濃郁,但又不會過甜,熊仔餅乾襯托朱古力飲品,增添口感。斑蘭椰子咖啡 $48有著分明的層次,顏色本身已經好吸引,而且斑斕及咖啡味協調得宜,不會過份喧賓奪主,有濃郁的斑斕椰子味亦有香濃的咖啡味,很順口,而且那塊菠蘿乾片,絕對是畫龍點睛,更加突出了椰子咖啡的甘甜。

聖誕老人拯救雪地裏的小熊梳乎厘$152

2023-11-25
漆黑中的海鮮意大利
斑蘭椰子咖啡
2023-12-25 7 瀏覽
呢間餐廳嘅其他分店都有食過,食物很高質,新開呢間以熊仔為主題,餐廳周圍都🈶可愛嘅毛公仔🧸佈置,侍應服務態度友善,依家仲有聖誕限定嘅食物,賣相仲好吸睛😍深海中的龍蝦潛艇麵包外脆內煙韌,中間包住龍蝦肉,鮮甜又美味聖誕龍蝦扁意粉龍蝦有好幾粒,份量唔算太多,扁意粉食落偏硬身聖誕老人拯救雪地裡的小熊呢個好有聖誕氣氛,梳乎厘充滿空氣感,不過我都係比較鍾意伯爵茶口味多啲小熊的朱古力泡泡浴面層係小熊🐻同埋忌廉,小熊朱古力曲奇比想像中好食,飲落充滿啖啖朱古力香玫瑰暖泡沫鮮奶呢度嘅玫瑰🌹鮮奶非常好飲,暖暖的又有奶香味

深海中的龍蝦潛艇
麵包外脆內煙韌,中間包住龍蝦肉,鮮甜又美味

聖誕龍蝦扁意粉
龍蝦有好幾粒,份量唔算太多,扁意粉食落偏硬身

聖誕老人拯救雪地裡的小熊

玫瑰暖泡沫鮮奶
呢度嘅玫瑰🌹鮮奶非常好飲,暖暖的又有奶香味
今日相約朋友吃聖誕大餐,選了一間以熊熊為題的餐廳。當我和朋友一去到餐廳附近,已經深深被他們的熊熊所吸引。他們每一個座位都佈滿了一隻小熊,窗邊的位置更具有一隻大熊。非常吸引,充滿少女心和童真。當中他們更設有聖誕為題的熊熊食品。餐廳以木系及花系日式為主。每一個位置都十分打卡,適合大人和細路一起前往,尤其是有小朋友的家庭。相信小朋友一定十分喜歡。最後我們點了以下食品。1.聖誕老人拯救雪地裏的小熊🐻($152)他們店內主打疏乎厘。採用由日本直送的新紀元卵雞蛋。蛋香味濃,細滑鬆軟,空氣感十足,「震騰騰」梳乎厘Pancake。再配上每日人手打發的忌廉,更提升梳乎厘軟綿順滑的口感。加上聖誕老人同小鹿嘅裝飾充滿着聖誕氣氛及童真。是聖誕節必點之選。2.Lotus海鹽焦糖法式吐司🍞($88)法式吐司鬆軟,且牛油和蛋香味濃,配上粒粒Lotus的的餅乾碎,和旁邊有一粒拖肥,供公自己塗上在吐司上。味道甜甜的,配上雲呢拿雪糕,非常幸福。3.聖誕龍蝦扁意粉🦞($172)意粉非常彈牙,這是我喜歡的口感。每一口意粉都掛滿龍蝦醬汁,內有不少的龍蝦肉,肉質鮮嫩。4.Godiva朱古力酒咖啡🍫($58)與Godiva Cro
今日相約朋友吃聖誕大餐,選了一間以熊熊為題的餐廳。
當我和朋友一去到餐廳附近,已經深深被他們的熊熊所吸引。
他們每一個座位都佈滿了一隻小熊,
窗邊的位置更具有一隻大熊。非常吸引,充滿少女心和童真。
當中他們更設有聖誕為題的熊熊食品。
餐廳以木系及花系日式為主。
相信小朋友一定十分喜歡。
最後我們點了以下食品。
1.聖誕老人拯救雪地裏的小熊🐻($152)
他們店內主打疏乎厘。採用由日本直送的新紀元卵雞蛋。
再配上每日人手打發的忌廉,更提升梳乎厘軟綿順滑的口感。
加上聖誕老人同小鹿嘅裝飾充滿着聖誕氣氛及童真。
是聖誕節必點之選。
2.Lotus海鹽焦糖法式吐司🍞($88)
味道甜甜的,配上雲呢拿雪糕,非常幸福。

3.聖誕龍蝦扁意粉🦞($172)
意粉非常彈牙,這是我喜歡的口感。
每一口意粉都掛滿龍蝦醬汁,內有不少的龍蝦肉,肉質鮮嫩。
4.Godiva朱古力酒咖啡🍫($58)
與Godiva Crossover嘅飲品
味道非常濃郁,且不苦,配上咖啡酒,更由不同的層次。
5.小熊的朱古力泡泡浴🐻‍❄️($58)

非常濃郁的朱古力,配上可愛的熊熊曲奇餅,貌似浸在泡泡浴當中。好飲且非常打卡。
聖誕節必然之選
2023-12-15
聖誕節
  • 聖誕老人拯救雪地裏的小熊
2023-12-24 14 瀏覽
仲有唔夠一個月就聖誕,好多地方已經有裝飾佈置。如果你有行開 Megabox,仲會見到聖誕特色小熊cafe。感覺襯晒餐廳旁邊中庭的聖誕裝飾,充滿氣氛,打咭一流。所以又點少得聖誕主題食物。小熊的朱古力泡泡浴 $58小熊餅浸在忌廉中,得意可愛,而且充滿香濃朱古力味。聖誕老人拯救雪地裏的小熊 $152小熊餅除咗令畫面更生動,又多一份咬口,鬆軟pancake好有蛋香,配忌廉更香滑。紅噹噹龍蝦意大利飯 $165聖誕龍蝦扁意粉 $172龍蝦主題菜式,有飯有意粉。意大利飯質感濃稠,味道香濃口感煙韌。扁意粉軟滑,掛滿龍蝦汁,仲有好多龍蝦肉。
仲有唔夠一個月就聖誕,好多地方已經有裝飾佈置。

感覺襯晒餐廳旁邊中庭的聖誕裝飾,充滿氣氛,打咭一流。

所以又點少得聖誕主題食物。

小熊的朱古力泡泡浴 $58
小熊餅浸在忌廉中,得意可愛,而且充滿香濃朱古力味。

聖誕老人拯救雪地裏的小熊 $152

紅噹噹龍蝦意大利飯 $165
聖誕龍蝦扁意粉 $172
2023-11-29
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🎄 𝑪𝒉𝒓𝒊𝒔𝒕𝒎𝒂𝒔 𝑻𝒓𝒆𝒂𝒕𝒔 & 𝑻𝒆𝒅𝒅𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒓𝒔 @ 🌟 PHI Coffee & Pancake《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食:Deep Sea Lobster Submarine Sandwich HKD 185Festive Lobster Risotto HKD 165Santa Claus Saving Bears in the Snowfield HKD 152Bearis Chocolate HKD 58Godiva Chocolate Wine Coffee HKD 58.🥳 人氣好旺嘅PHI又開新分店啦!今次位於九龍灣MEGABOX嘅呢間新分店,非常之打卡able呀!因為超級多啤啤熊擺設,加上最近充滿聖誕嘅裝修,節日氣氛超級濃厚呀!!!.🥖 餐牌上面有好幾款之前無嘅龍蝦美食,當然要即刻試吓啦!打頭陣先嚟一個「深海中的龍蝦潛艇」,即係龍蝦包呀!龍蝦肉塞滿包包,調味得宜,麵包鬆軟,一齊食真係好味!.🦞 另一款就係「紅噹噹龍蝦義大利飯」,龍蝦肉好鮮味,義大利飯煮得剛剛好,每一啖都有濃郁嘅龍蝦醬
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食:
Bearis Chocolate HKD 58

🦞 另一款就係「紅噹噹龍蝦義大利飯」,龍蝦肉好鮮味,義大利飯煮得剛剛好,每一啖都有濃郁嘅龍蝦醬汁,同龍蝦肉完美地融合,不論係當正餐定係當小食都非常滿足!

Festive Lobster Risotto

🥞 甜品當然要試佢最出名嘅疏乎厘PANCAKE啦!餐牌上有期間限定嘅時令節日推介「聖誕老人拯救雪地裏的小熊」,即刻叫黎試下!聖誕老人同鹿鹿嘅糖膠造型好可愛,仲有超多啤啤熊造型嘅餅乾,令人忍唔住狂打卡。PANCAKE有足足三塊肥大嘅,鬆軟動L。配上空氣感爆滿嘅鮮忌廉同埋水果,口感好豐富。

🐻 至於飲品就當然要試下都係節日推介嘅「小熊的朱古力泡泡浴」,淨係個外觀已經好吸引啦!熊形餅乾好得意,朱古力味道超濃郁,飲落超順滑。

Bear‘s Chocolate

🍫 另一杯就係酒香濃郁嘅「Godiva朱古力酒咖啡」,含有酒精嘅咖啡夠特別!飲落去朱古力嘅甜味同酒精嘅香濃完美地融合在一齊,享受到獨特嘅滋味。

Godiva Chocolate Wine Coffee

🌟 餐牌設計真係好有誠意,真係款款都好可愛又好味,咁多啤啤熊嘅裝修設計真係非常之吸引。各位寶寶一定要趁聖誕黎呢間咁有節日氣氛嘅分店試吓呀!❤️

📍 九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 5樓3-4及9號舖
☎️ +(852)2337-3133
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Festive Lobster Risotto
Bear‘s Chocolate
Godiva Chocolate Wine Coffee
2023-12-21 16 瀏覽
PHI coffee 終於喺近屋企嘅MegaBox度開咗店啦!因為之前都係去開太古嗰間,依家咁近真係可以成日帶小朋友去食pancake。呢間新店都唔例外,橫裝一樣好靚,但就到聖誕亦特別多咗好多聖誕裝飾。細妹一入到去就要同熊啤啤影相。我哋坐嘅卡位有一隻大嘅熊啤啤陪食,枱面亦都有啡色小熊🐻 小朋友真係會食得特別開心!而家呢一期係做緊聖誕期間限定,有小熊cross over 龍蝦嘅聖誕menu。我哋都提早食個聖誕大餐,點咗一個 紅噹噹龍蝦意大利飯,一上碟已經聞到香濃嘅龍蝦汁,risotto 質感一啲都唔硬,龍蝦肉滿滿的fill up每啖creamy意大利飯。另外order個 深海中的龍蝦潛艇,個熱狗包外脆內軟,一樣有滿滿嘅龍蝦肉做filling。沙律菜特別鮮甜,而且酸酸甜甜嘅汁令到食慾大增。食完main course,細妹最期待嘅pancake終於嚟啦。呢個期間限定 聖誕老人疏乎厘pancake超鬆軟又fluffy,上面有芝士奶蓋配合,又有cream同白朱古力同士多啤梨碎,加上每啖疏乎厘蛋香濃,我同細妹爭住食😆襯返個環境,飲咗一杯 小熊的朱古力泡泡浴,好cute呀!幾隻小熊好似真係喺度浸緊b

襯返個環境,飲咗一杯 小熊的朱古力泡泡浴,好cute呀!幾隻小熊好似真係喺度浸緊bubble bath🛁 而我都將減肥嘅使命擺埋一邊,飲咗個 Tiramisu coffee💕 大家都好唔捨得離開靚靚嘅Cafe,一定要再嚟!