2020-09-09 286 瀏覽
葵芳呢間pepper lunch經常都好多人,行過都聞到香噴噴嘅牛肉味。經常都會食佢嘅黑椒牛肉,再加上佢提供d蜜糖汁同蒜汁,好好食!加上食物係鐵板上熱辣辣,岩哂最鐘意食熱野嘅朋友。
2020-08-10
2020-08-23 1297 瀏覽
平日嚟 Pepper Lunch 為咗避開人流,食晏最好提前至正午12點。疫情下好多食肆因為人流減少咗,食物同服務質素相對都要提高啲吸引客人。以Pepper Lunch 為例,我真心覺得佢比之前好食咗!今日二人行就食得豐富啲Shake Shake 沙律蔬菜新鮮爽脆,有生菜,車厘茄,甘筍絲,顏色艷麗吸引,配日式芝麻沙律醬,異常開胃馬鈴薯蓉滑到不得了,非常 creamy 比KFC 更好味!特選牛肉三拼(跟飯) 所謂三拼即係漢堡扒+牛柳粒+牛肉片,絕對滿足各位食肉獸/牛魔王 。漢堡扒好彈口但唔死實,送飯一流。牛柳粒煎熟後要馬上盛起,免得受熱太耐過老。牛肉片同肥牛差唔多,肉多脂肪少,牛味濃郁。唯一缺點係個餐冇汁,無汁不歡嘅我要靠枱上嘅醬汁。日式咖喱牛肉拼漢堡扒飯 同三拼差唔多,只係少咗一拼(牛柳粒)。比三拼好嘅地方係佢有咖哩汁,日式咖哩,甜而不辣,配飯最夾!完美季節甜品(水蜜桃雪糕)必食!Pepper Lunch 嘅雪糕質感超好,軟滑可口,今期係水蜜桃雪糕,水蜜桃味道香濃,味道酸酸甜甜,好想食多一杯呀!
今日二人行就食得豐富啲

Shake Shake 沙律

馬鈴薯蓉
滑到不得了,非常 creamy 比KFC 更好味!

特選牛肉三拼(跟飯)

日式咖喱牛肉拼漢堡扒飯

季節甜品(水蜜桃雪糕)

2020-08-19 321 瀏覽
諗住今日試下pepper lunch個外賣自取精彩程度完全超出我想像🙂我㩒到入去見到咖哩黑椒雞肉飯加芝士諗都吾諗就要左個 另外配左個煎蛋⭕️咁外賣自取就寫要30分鐘.結果最終40分鐘先可以拎.都吾緊要. 我當你好忙 鋪頭好好生意.我拎到盒飯 個包裝似我係百佳買20蚊盒既飯都吾緊要.我問你隻煎蛋去左邊.你話叫黑椒雞肉隻蛋係炒埋入去做蛋炒飯.ok可能係我少食我吾識野.但點解個飯只係暖暖地 仲要有少少偏涼既呢?大佬你依個鐵板飯 可吾可以俾番少少誠意阿?我嗌茶記外賣個飯過到黎都仲係熱. 何況你只係係我樓上🙂
諗住今日試下pepper lunch個外賣自取
精彩程度完全超出我想像🙂
我㩒到入去見到咖哩黑椒雞肉飯加芝士
諗都吾諗就要左個 另外配左個煎蛋⭕️
我拎到盒飯 個包裝似我係百佳買20蚊盒既飯都吾緊要.
但點解個飯只係暖暖地 仲要有少少偏涼既呢?
咖哩黑椒雞肉飯加芝士
2020-08-19
40 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2020-07-14 371 瀏覽
人生第三次食 Pepper Lunch! 往往經過聞到好香, 但又驚好大陣油煙味! 近來開會唔駛見人, 所以午飯決定一試!  Food Court 格局, 自行到櫃枱落單, 再由店員送上食品! 日式燒烤牛肉拼漢堡扒 $73 包括汽水及白飯! ~ 白飯都幾軟熟, 汽水大大一杯! 牛肉方面份量都幾足, 漢堡扒有點略咸! 薯蓉唔好食, 粉開的!  $73 免加一算平定貴? 以午餐這質量來說, 加上在新都會商場內算少少貴, 比多少少錢有更多更好選擇, 性價比更高! 註: 不出所料油煙味超勁, 全個人食飽飽步出餐廳, 完全被油煙味包圍, 久久不散! 另, 可能因為鐵板彈油關係, 地板好油好跣!

2020-05-01 939 瀏覽
從遠處看到Pepper Lunch的大字, 小女已飛快的入店坐下, 拉都拉唔住!點了個黑椒雞肉飯, 很快便上餐了. 飯面頭有一些粟米, 很甜呢, 雞肉不算“鞋”, 加埋枱上調味的醬汁, 撈呀撈, 香味四出, 小朋友十分喜歡. 但吃完定必很口喝, 主要是醬汁味精太重了!不要落太多.原來這裡有學生優惠的, 之前真的不知道呢!早上11至6pm (假日除外), 穿校服或出示學生證, 每款可減$8, 重要有湯或飲品送的, 都幾吸引!這裡地方很大, 坐得不會好侷促. 整體來說, 用餐愉快的!

!不要落太多.

這裡地方很大, 坐得不會好侷促. 整體來說, 用餐愉快的!
黑椒雞肉飯
2020-05-01
  • 黑椒雞肉飯
2020-02-08 817 瀏覽
係門口已經聞到好香!假日Lunch time仲要唔洗等位.好多款式,花多眼亂!一於試吓特別啲!咖喱黑椒牛肉飯加芝士( $59 )咖喱已經好重味!仲有黑椒、芝士究竟係咩味道!買相睇落好似得少量咖喱粉,原來飯中間有好多咖喱醬.食落味道出奇地夾!濃淡適中,食到好乾淨連個碟見底!珍寶黑椒牛肉飯加芝士、蛋($75)珍寶餐真係好多牛肉啊!啱晒食肉獸!仲要比好多芝士碎,粒蛋黃仲要係生嘅可以攞嚟撈飯一流!仲可以加錢轉set餐有埋嘢飲同雪糕!
係門口已經聞到好香!
假日Lunch time仲要唔洗等位.
好多款式,花多眼亂!一於試吓特別啲!
咖喱黑椒牛肉飯加芝士( $59 )
咖喱已經好重味!仲有黑椒、芝士究竟係咩味道!

珍寶黑椒牛肉飯加芝士、蛋($75)

仲可以加錢轉set餐有埋嘢飲同雪糕!
2019-08-24 1347 瀏覽
這個餐在做優惠,美國安格斯牛配飯。份量來說比較大份,一個女子不能吃完。黑椒牛肉飯、黑椒三文魚飯那些吃太多,所以今次作新嘗試!老實說,性價比很高,以這個價錢有這個質數真的很不錯!
2019-07-20 841 瀏覽
味道同其他分店差不多 ,但成間店員工嘅手腳勁慢,繁忙時間收銀都係得一個人,仲要整埋嘢飲,每個step都係得一個慢字,嘢食又要等勁耐,漏單又唔出聲由入座,買嘢食,等嘢食,成餐飯都係不停咁等,明明廚房出面有好多個員工,但個個都勁慢手腳,完全唔知自己要做乜咁。最後要等成個鐘先有嘢食黎,仲耐過係foodcourt食。等嘅途中,隔離好多枱人客已經走左好耐,遲遲無人執枱,唔會再黎如果有好多時間又想hea下可以一試

如果有好多時間又想hea下可以一試
2019-07-20
2019-07-14 815 瀏覽
星期六週末嘅午餐又諗起呢間正牛肉飯嘅舖頭,即刻去咗食, 當然第一時間就去點黑椒牛肉飯啦,黑椒雞肉飯,咖哩芝士牛肉飯,黑椒一口牛柳粒飯,蒜香牛肉意粉。逐一講講每一款嘅味道先,招牌嘅黑椒牛肉飯唔使講超級好味,喺鐵板上面一路燒一路食,到最後仲有飯焦超級正,啲牛肉啱啱熟粟米粒又好好味,就算一口牛柳粒飯蒜香牛肉意粉都同樣超級正,唯一最唔好味原來係黑椒雞肉飯,因為我食嗰時發現有雪味,就算煮熟都遮蓋唔到啲雪味尼個係最失敗另外就係講到嗰個沙律杯,我以前食覺得真係好好味,但係今次好似退步咗,D胡麻醬得好少,幾粒粟米太多菜唔抵食🙄

2019-07-06
$62.5 (午餐)
  • 黑椒牛肉飯
2019-07-02 652 瀏覽
這天在婆婆家完成包糭、全部烚熟的時候,已是傍晚了。 辛勞了一整天,大伙兒出外吃晚飯,每間餐廳都排長龍,最後選了Pepper Lunch 。選好餐,要自己到櫃臺買票,然後拿著立牌放在自己桌上,店員就會送餐過來。飲品和水果杯可以自己先拿。預先切好的水果放在密封杯內,仍然保持新鮮口味,不錯。大約十多分鐘後,餐食陸續送來,食物在鐵板上吱吱咋咋,香噴噴熱辣辣。婆婆的蒜香海鮮意大利麵,海鮮是冷凍材料,沒有很鮮,整體食味普通。舅舅的蒜香黑椒牛肉飯,味道比較香,而據說味道不錯,每次必點。明太子牛肉意大利麵,味道也香,加上明太子的咸香,不錯吃。黑椒雞肉飯,味道比較普通。壽喜燒牛肉鍋,店員淋上壽喜燒汁,有牛肉、蔬菜、豆腐...等,表弟全吃光,味道應該不錯。

飲品和水果杯可以自己先拿。
預先切好的水果放在密封杯內,仍然保持新鮮口味,不錯。

明太子牛肉意大利麵,味道也香,加上明太子的咸香,不錯吃。

黑椒雞肉飯,味道比較普通。

表弟全吃光,味道應該不錯。
2019-06-01
2019-06-19 532 瀏覽
午餐時段約一點到pepper lunch,店內有大量空位但無人執枱及帶位,故仍需在門外等候約五分鐘。只有一位收銀員同時兼顧點餐及準備飲料,分身不暇,若遇上難纏客人,後面的隊伍更是排至餐廳中央。建議可認真改善點餐流程。等候約15分鐘食物便送上,珍寶牛肉飯份量十足,加了蛋及芝士($10)亦令餐點更滋味。另外一位點了黑椒一口牛扒飯,但牛扒質量較差,肉質鞋口,又未經醃製調味,其中三分一是整粒肥肉,無法進食。建議食客小心控制生熟程度。

2019-06-19
2019-05-01 602 瀏覽
唔知點解以為同荃灣一樣好快有但等左好耐都無得食點解😂💁🏻‍♀️好怪連員工話至少等半個鐘五點咋,都唔係晚餐。。甘我食咩pepper lunch🙄🙄趕時間勿來!!😪
唔知點解
以為同荃灣一樣好快有

但等左好耐都無得食
點解😂💁🏻‍♀️

好怪
連員工話至少等半個鐘
五點咋,都唔係晚餐。。
甘我食咩pepper lunch🙄🙄

趕時間勿來!!

😪
2019-05-01
2019-05-01 546 瀏覽
讀書既時候,食food course既時候,成日都會食pepper lunch,貪佢又平又惹味。早幾年都知道有鋪頭了,經過就試下,好耐無食了,回味下讀書既味道。兩個人,一個點黑椒牛肉飯,一個點珍寶黑椒牛肉飯,依家就對比下相差10蚊,兩個飯相差幾多啦黑椒牛肉飯($55)珍寶黑椒牛肉飯($65)牛肉分量係明顯多左既XD 都係同記憶中一樣好味,不過就唔得成日食了依家,因為始終都真係幾油下 哈哈同埋唔掂野飲都得既,餐廳係有水俾人自己去斟。仲有,因為又抵又好食,餐廳長期都拎飛都等好耐架。

黑椒牛肉飯($55)
珍寶黑椒牛肉飯($65)
牛肉分量係明顯多左既XD

同埋唔掂野飲都得既,餐廳係有水俾人自己去斟。
仲有,因為又抵又好食,餐廳長期都拎飛都等好耐架。
2019-04-07
2019-04-13 422 瀏覽
話說我想食d熱辣辣既野、同埋肉😂😂😂😂 所以堅持揀左食Pepper lunch🙊 但估唔到真係等左好耐好耐,等左成個鐘先安排到入去😹 差不多9pm好肚餓了~~快快手叫野食!可能因為餓左好耐,所以我覺得真係好好食🤣 加左好多我中意既醬汁,撈飯一流👍🏼👍🏼 朋友的晚餐都不錯,share左d俾我食😛係等得耐d ge 下次我都會再黎😬
係等得耐d ge 下次我都會再黎😬

2019-03-23 345 瀏覽
這天又來到KF辦事 自然去了我其中一個喜歡的地方 ~pepper lunch環境~~pepper lunch位於KW的廣場 位置都頗多 但食飯時間跟假日想找位置都不容易 因為很多人吃完都不會走 在聊天 所以我都挑平常的日子來服務~~因為要先去買餐他就會給你一個圓形的牌子當你的餐好了你的牌子會亮燈告訴你去取餐由於我沒啥特別原因要找職員所以只有買餐時會接觸當時那個女服務生是很熱情很有禮貌的品牌~~我個人是很喜歡吃最愛就是黑椒牛肉飯我都選極量飯跟牛肉都多一點你的牛肉是生的所以一拿到餐就要立刻拌勻你的飯跟牛肉讓鐵板的熱力弄熟牛肉飯裏有牛油黑椒蔥花非常香溫馨提示~出去拿餐時在櫃檯有黑椒 跟2種醬汁 記得拿 倒在飯裏會很香

2019-02-06