2022-07-18 435 瀏覽
黑椒飯有學生優惠 價錢便宜味道好食😋 而且呢種 鐵板餐比普通食物 唔同別具特色 所以更為吸引 必竟鐵板係Pepper Lunch嘅賣點之一 而且有唔同嘅沙律🥗雪糕🍦飲品 可以加購 無形中提高更多選擇比消費者 可以下載佢哋嘅APP成為會員 會有不同的優惠~我食咗個三拼黑椒飯 有肉、有雞、有三文魚🍣感覺上係普通黑椒飯 嘅升級版 超正 餸菜種類多咗 令食落去個口感好豐富 而且枱上面有唔同嘅調味可以自行添加 跟住自己再額外加多啲黑椒粉落去 啲黑椒好香 下次再食其他先~

我食咗個三拼黑椒飯 有肉、有雞、有三文魚🍣

下次再食其他先~

今日係葵芳附近先發現原來呢度有間pepper lunch,平時係food court就食得多,但係就好小係佢分店食。自己一個食叫左個小小地既普通最signature既黑椒牛肉飯。見到佢叫我join會員,唔join唔知,原來join左咁抵。佢幫我個餐減左6蚊之餘仲有coupon換野飲或者配料。最終60蚊樓下已經可以食到好飽仲唔口乾,唯一不足係相比以前,佢肉既份量真係小左好多了。
黑椒牛肉飯
2022-06-17
2022-05-17 389 瀏覽
壽喜燒鍋配白飯 $75份量都幾多有少少菇同埋豆腐😂😂少量嘅菜大量嘅肥牛肉!!!!首先直接抄熟啲肥牛肉先~之後就落壽喜燒汁啲汁淋起鐵板上面,鐵板嘅熱度令到醬汁在翻滾☺️熱到起泡泡,咕嚕咕嚕~超治癒落得越多黑椒越好味😋
壽喜燒鍋配白飯 $75

份量都幾多有少少菇同埋豆腐😂😂
少量嘅菜大量嘅肥牛肉!!!!
首先直接抄熟啲肥牛肉先~
之後就落壽喜燒汁
啲汁淋起鐵板上面,
鐵板嘅熱度令到醬汁在翻滾☺️
熱到起泡泡,咕嚕咕嚕~超治癒
落得越多黑椒越好味😋
2022-04-14 314 瀏覽
鐵板飯會諗起pepper lunch, 應該好多人都會試過, 今次去咗新都會呢間pepper lunch食, 叫咗三個鐵板飯,一個係蒜香黑椒牛肉飯, 一個黑椒牛肉飯, 一個係雞扒拼珍寶漢堡扒飯! 望落去同啲圖有啲不符啲飯熱辣辣咋咋聲咁樣上, 是實有幾吸引50幾蚊去到80蚊左右嘅一個飯, 味道都算ok, 但我覺得份量少咗啲, 我係講緊啲肉 另外可以加錢要汽水, 不過太貴, 飲水實際啲不過每次食完呢啲鐵板燒嘅嘢, 個身梗係一陣油煙味

望落去同啲圖有啲不符

啲飯熱辣辣咋咋聲咁樣上, 是實有幾吸引

另外可以加錢要汽水, 不過太貴
, 飲水實際啲
不過每次食完呢啲鐵板燒嘅嘢, 個身梗係一陣油煙味
2021-11-12 766 瀏覽
成日去 foodcourt 食,今次終於入去佢餐廳食飯 @ pepperlunch 😂。六點來到不用等就可入座。德國香腸拼盤加珍寶牛雞肉飯加2個小食和飲品$158,價錢可接受。等左不用10分鐘就食物開始來都幾快手,拼盤香腸普通😂不似有幾款口味的香腸。飯方面都keep到水準,小食有約6款我就選了沙律幾新鮮仲有芝麻醬,另一款要雞粒係凍要方係盤內加熱。飲品要柚子梳打幾好味甜度岩又夠濃,2人輕食都可以😌之後再去葵涌廣場掃街岩晒。

2021-05-05 1656 瀏覽
食極都唔厭嘅鐵板飯,特別鍾意去新都會,這間不是food court ,而是以餐廳形式來經營的店,由店員負責送餐,非常貼心。差不多每次都選擇:1️⃣蒜香黑椒牛肉飯(珍寶)、黑椒雞肉飯 (加芝士、蛋),熱騰騰的鐵板,浸出淡淡的蒜香及黑椒味,黑椒不會刺激喉嚨,用作調味比較合適。若想要有少量飯焦,可以等一下先攪勻,牛肉比較簿身,不會靭,$60幾蚊的飯算抵食。2️⃣雞肉都係切成小塊,鐵板的熱,令芝士立即溶入飯中,有蛋汁令整個飯的味道更佳。 近來都不會加錢升級為套餐,因為啲水果杯不太吸引,散叫汽水要$10,太貴了,都係飲水實際啲。 疫情下,不能自己出去斟水,一定要店員提供,比較衛生及安全。

差不多每次都選擇:

2021-04-28 907 瀏覽
平時食pepper lunch都係喺美食廣場,今次終於去到佢哋自營舖頭食。分別嘅叫咗日式燒汁雞扒拼漢堡扒,以及黑椒雞肉飯。今次既黑椒雞肉飯唔記得咗叫走黑椒,對怕辣嘅我嚟講係一個小挑戰。
分別嘅叫咗日式燒汁雞扒拼漢堡扒,以及黑椒雞肉飯。

2021-04-28
2021-04-23 678 瀏覽
😨😨😨😨😨😨之前以為pepperlunch一定要係foodcourt先有點知原來都有實體店, 呵呵大開眼界了!-Lunch來食,勁多學生同埋上班族,等位都等左15mins,入到去慢慢排隊買野食都5mins,好彩佢上菜都快, Pepperlunch 夠快夠香,蜜糖醬放係檯上比你任加,然後咁岩坐係廚房旁,我食完個lunch, 之後個半日我成身都係pepperlunch味個頭髮好香牛肉味個身好香牛肉味!-PEPPERLUNCH係好味但如果你食完, 仲要出街, 唔係直接番屋企既,就最好唔好食,如果唔係隔離個個一定聞到你D油煙味!🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
😨😨😨😨😨😨
之前以為pepperlunch
一定要係foodcourt先有
點知原來都有實體店, 呵呵
大開眼界了!
Lunch來食,勁多學生同埋上班族,
等位都等左15mins,
入到去慢慢排隊買野食都5mins,
好彩佢上菜都快,
Pepperlunch 夠快夠香,
蜜糖醬放係檯上比你任加,
然後咁岩坐係廚房旁,
我食完個lunch,
之後個半日我成身都係pepperlunch味
個頭髮好香牛肉味
個身好香牛肉味!
PEPPERLUNCH係好味
但如果你食完,
仲要出街, 唔係直接番屋企既,
就最好唔好食,
如果唔係隔離個個一定聞到你D油煙味!
🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
2021-03-24 732 瀏覽
每晚諗食乜好都好難諗,要食得開胃我會選Pepper Lunch, 每次我都會叫三併肉餐,有牛肉粒,肥牛,漢堡扒,我會另加蒜粒、秋葵、泡菜,再配合白飯一齊食,我一定會食得晒,因為辣辣地好開胃,肉質又好食,食晚飯必選
2021-02-23 585 瀏覽
非常多配搭選擇,同個心多多的女仔朋友吃飯,來這間不錯。可惜味道並未如理想,我只是吃到咸味,一餐分分鐘已經超過兩日鹽份所需。我吃的是這個👇👇好彩環境不錯,算是搭救少少。
非常多配搭選擇,同個心多多的女仔朋友吃飯,來這間不錯。

好彩環境不錯,算是搭救少少。

2021-02-01 344 瀏覽
Pepper lunch 都算係我最鍾意食堂嘅其中一間 因為夠平 加上我自己係勁中意食牛 當你中午一個人又唔想咁貴食到牛 可以選擇呢間 個人推介珍寶鐵板牛肉飯 加一杯可樂 真係黃金組合 飯經過鐵板既洗禮 有飯焦可以食到💕💕
2021-01-29 289 瀏覽
第一次試呢間外賣,質素麻麻,加左$5泡菜,以為分開上,點知加埋啲飯一齊炒,仲要得好少,牛肉夠。另一位蒜香牛肉,牛肉分量少。仲要無俾餐具,連飲品都無飲筒,飲品仲要差啲漏俾。
2021-01-29
外賣自取
2020-10-05 497 瀏覽
我今日食 Pepper Lunch 食明太子系列😆!明太子黑椒牛肉飯🐮:平時食 Pepper Lunch 我都係嗌黑椒牛肉飯,今次配埋充滿鹹香且濃郁辛辣嘅明太子🔴,愈食愈開胃😋。明太子顆粒細小、口感綿密,同燒牛肉嘅質感好唔同,將整個黑椒牛肉飯🐮錦上添花✨~明太子三文魚意大利麵🐟🍝:辛辣明太子同忌廉意粉原本就好夾,加埋鐵板燒嘅三文魚🐠,魚油嘅香味令到呢個 Pepper Lunch 意粉食香味👃🏻都齊晒🤗。
我今日食 Pepper Lunch 食明太子系列😆!

2020-10-04 346 瀏覽
四人用餐,其中一個是小朋友,由他選擇食店,結果他選了這間Pepper Lunch,這是我第一次光顧。朋友三人都選了黑椒牛肉飯(大盛),我則選了雞肉意粉,另外還點了檸檬茶和水果杯等。黑椒牛肉飯因為是大盛,所以真的分量十足,不過牛肉脂肪太多,未吃已感到很肥膩,而且整個飯味道偏淡,幸好餐桌上有兩瓶醬汁,加入飯中拌勻,才覺得好吃一點。雞肉意粉雖不是大盛,但份量也頗多,不過味道也很淡,加了點鹽才變得好吃一點。檸檬茶茶底一般,水果杯份量不多。由於桌椅之間的距離頗近,進店坐下來後,感覺有點擠迫,至於服務則不錯。
檸檬茶茶底一般,水果杯份量不多。
2020-09-17 269 瀏覽
塊牛扒有三分一係肥肉,唔係雪花果隻,而係紅白兩色果隻,真係唔掂。而家D人唔太介意您間舖頭賣嘅野貴,但係就最介意您賣嘅野質數唔得囉!其實唔太關我事,果幾個員工傾計都幾大聲下,佢地喺出餐處,我喺近收銀處,都聽得好清楚佢地講緊乜話提。
2020-08-24