2020-08-23 1297 瀏覽
平日嚟 Pepper Lunch 為咗避開人流,食晏最好提前至正午12點。疫情下好多食肆因為人流減少咗,食物同服務質素相對都要提高啲吸引客人。以Pepper Lunch 為例,我真心覺得佢比之前好食咗!今日二人行就食得豐富啲Shake Shake 沙律蔬菜新鮮爽脆,有生菜,車厘茄,甘筍絲,顏色艷麗吸引,配日式芝麻沙律醬,異常開胃馬鈴薯蓉滑到不得了,非常 creamy 比KFC 更好味!特選牛肉三拼(跟飯) 所謂三拼即係漢堡扒+牛柳粒+牛肉片,絕對滿足各位食肉獸/牛魔王 。漢堡扒好彈口但唔死實,送飯一流。牛柳粒煎熟後要馬上盛起,免得受熱太耐過老。牛肉片同肥牛差唔多,肉多脂肪少,牛味濃郁。唯一缺點係個餐冇汁,無汁不歡嘅我要靠枱上嘅醬汁。日式咖喱牛肉拼漢堡扒飯 同三拼差唔多,只係少咗一拼(牛柳粒)。比三拼好嘅地方係佢有咖哩汁,日式咖哩,甜而不辣,配飯最夾!完美季節甜品(水蜜桃雪糕)必食!Pepper Lunch 嘅雪糕質感超好,軟滑可口,今期係水蜜桃雪糕,水蜜桃味道香濃,味道酸酸甜甜,好想食多一杯呀!
今日二人行就食得豐富啲

Shake Shake 沙律

馬鈴薯蓉
滑到不得了,非常 creamy 比KFC 更好味!

特選牛肉三拼(跟飯)

日式咖喱牛肉拼漢堡扒飯

季節甜品(水蜜桃雪糕)