Park café

2023-03-09 385 瀏覽
《 尖沙咀鮑魚燕窩海鮮自助餐 》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧屋企人就最鍾意食自助餐,今次又帶咗佢哋食尖沙咀嘅百樂酒店 《Park Cafe》。適逢佢哋做緊鮑燕盛會海鮮自助晚餐,以鮑魚同埋燕窩兩種矜貴嘅材料入饌,於1月5號至5月2號期間供應。惠顧自助晚餐都可以每人獲贈金湯花膠鮑魚鍋一客,去到嘅時候憑券就可以換領。鮑魚原來燜左兩個鐘,唔怪之得特別軟腍又彈牙。另外金湯就係南瓜湯,濃郁又清甜。另外每人仲會送一下甲羅燒,用左松葉蟹蟹肉蟹膏煮成,配以米通一齊食用,蟹膏嘅鮮甜好濃郁。冰鎮海鮮都係我好着重嘅環節,餐廳就提供麵包蟹、鱈場蟹腳、海蝦、白蜆、紐西蘭青口同埋黃金螺。麵包蟹都好大隻又多膏,鱈場蟹腳都新鮮同鮮甜。常見嘅刺身類,三文魚、八爪魚、希靈魚、鯛魚佢都有提供。麵食類各款港式麵食同埋多款湯底可以揀:豬骨濃湯、鮑魚魷魚酸辣湯和大地魚雲吞湯。熟食類紐西蘭肉眼扒片皮鴨鐵板燒羊架、雞翼、腸仔印度燒雞紐西蘭牛肉眼扒百樂豬腳薑咖喱雞鮑魚鱈魚膠螺片時蔬薑汁蠔王包汁炒蟹香煎青衣柳配羅勒花膠忌廉汁燕窩鮑魚蒸蛋鮮茄羅納鮑魚青口抄蝴蝶粉焗蠔鮑魚豆乾雜菜酥皮盒花膠姫松容蟲草花燉雞湯我自己就最鍾意
《 尖沙咀鮑魚燕窩海鮮自助餐

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

常見嘅刺身類,三文魚、八爪魚、希靈魚、鯛魚佢都有提供。

麵食類

熟食類
紐西蘭肉眼扒
片皮鴨
鐵板燒羊架、雞翼、腸仔
印度燒雞
鮮茄羅納鮑魚青口抄蝴蝶粉
焗蠔
鮑魚豆乾雜菜酥皮盒
花膠姫松容蟲草花燉雞湯

我自己就最鍾意片皮鴨同埋焗蠔,片皮鴨皮薄又充滿油香。芝士焗蠔又大隻又飽滿,蠔味濃郁。另外亦都好建議試下佢哋嘅燉湯,真材實料又鮮甜。

最後就到咗甜品嘅時間,當然一定要食Movenpick雪糕。另外蛋糕類都有好多種,例如榴槤慕絲蛋糕、櫻花酸奶蛋糕等等,多到不能盡錄。

總括嚟講食物種類都好多,refill嘅速度都幾快,冰鎮海鮮都長期有補充,可以值得再嚟。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓