2023-10-27 24 瀏覽
浪漫有情調的二人世界🥂性價比十足的海鮮西餐🍽️今餐比滿分全部都好滿意💯◂ ◂ ◂ ◂ ◂ ✐☡ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸▸ 時令海鮮生蠔拼盤呢個拼盤不得之了🤩非常新鮮❗️好有質素👍🏻3款肥美飽滿生蠔由淡到濃只落檸檬汁味已經好足夠🦪牡丹蝦肉質爽彈十分鮮甜🦐仲有超脹卜卜蜆、爽滑甘甜帶子、爽脆有咬口黃金螺食完都已經夠哂滿足😍▸ 煙三文魚沙律鹹香煙三文魚肉質結實嫩滑沙律菜仲有蕃茄仔都好新鮮醋汁唔太濃唔嗆喉微微甜食落覺得有少少似鰹魚汁味道▸ 青酒蒜蓉煮蜆隻隻蜆都啖啖肉又無沙清香清酒慢慢散發出香濃牛油味道清淡食出主角鮮甜加上唔少洋蔥增加口感最後忍唔住飲多幾啖湯汁🥰▸ 龍蝦忌廉意粉龍蝦非常新鮮肉質結實有彈性食落鮮甜又保持到肉汁意粉份量不少彈牙有咬口每條意粉都沾滿綿厚忌廉醬重點係非常Creamy不油膩🤤配埋少少爽脆洋蔥真係好正▸ 𝐘𝐞𝐚𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬 𝐒𝐚𝐮v𝐢𝐠𝐧𝐨𝐧 𝐁𝐥𝐚𝐧𝐜來自𝐌𝐚𝐫𝐥𝐛𝐨𝐫𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐍𝐞𝐰 𝐙𝐞𝐚𝐥𝐚𝐧𝐝朋友偏好果香白酒而店員介紹這一款淡淡果香柔和易入口▸ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧先香濃芒果後清香熱情果味道濃郁不太甜感覺清爽
浪漫有情調的二人世界🥂

非常新鮮❗️好有質素👍🏻
3款肥美飽滿生蠔由淡到濃
只落檸檬汁味已經好足夠🦪
牡丹蝦肉質爽彈十分鮮甜🦐
仲有超脹卜卜蜆、爽滑甘甜帶子、爽脆有咬口黃金螺
食完都已經夠哂滿足😍
▸ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧
先香濃芒果後清香熱情果
味道濃郁不太甜感覺清爽
2023-10-26 258 瀏覽
今晚,book咗位,到元朗“oyster season"食生蠔.一坐下,先呷一口纽西蘭白酒Sauvignon Blanc, 番石榴味,百香果味,少少忙果味,爽一爽.*時令海鮮生蠔拼盤^三款生蠔_Tia Maraa: 肉質爽脆,海水味濃,鮮味_Gilles Masse:中度海水味,餘韻有鮮甜味道,最受女仕歡迎_Gillardeau no.2:海水味重,爽脆甘甜,十分平衡。^黃金螺,牡丹蝦,刺身帶子: 非常新鮮甜美*黑醋汁熟蝦沙律 黑醋香甜,新鮮沙律菜,加上熟蝦,口感清爽起來。*清酒蒜蓉煮蜆放碟在枱上時,已聞到很香既味道, 酒香,牛油香,蒜蓉香,食慾大增,吃完鮮甜蜆肉,連汁也不放過.好味啊!*** 蠔情大發,encore 最大的Gillardeau no.0噢! 吃過0號Gillardeau, 再也返不回去吃2號了.牠的鮮甜濃郁海水味,蠔身飽滿,厚肉而爽脆,蠔味持久,在口腔久久不散,餘韻長而豐富. 深深印在腦海內!飲一口白酒,更能揚起陣陣蠔香味。妙極!店主是直接從法國訂購生蠔來港,來貨新鮮和價廉。差不多每天或隔天來貨。女店長很專業的回答我的詢問,生蠔品種,盛產時段和口感。下次來之前,歡迎

*時令海鮮生蠔拼盤
^三款生蠔
_Tia Maraa: 肉質爽脆,海水味濃,鮮味
^黃金螺,牡丹蝦,刺身帶子: 非常新鮮甜美

*黑醋汁熟蝦沙律
黑醋香甜,新鮮沙律菜,加上熟蝦,口感清爽起來。

*清酒蒜蓉煮蜆

飲一口白酒,更能揚起陣陣蠔香味。妙極!

女店長很專業的回答我的詢問,生蠔品種,盛產時段和口感。下次來之前,歡迎來電問下今天到貨。
2023-10-25
2023-10-25 22 瀏覽
今次同家人去左佢家附近位於元朗市中心食生蠔既隱世小店店仔細細但食物種類繁多價錢合理餐廳環境簡潔清幽以藍色調作D蠔仲係店主自己係法國蠔場直接訂貨返黎又抵食又新鮮今次特登黎試下店新推出既生蠔優惠$9 / 隻2人叫左成大盤優惠生蠔雖然係好優惠但生蠔好新鮮 唔單止無腥味仲肉質鮮甜係我鍾意既重海水味 正正好食紐西蘭螫蝦刺身超有驚喜隻隻手板咁長 啖啖肉肉質清甜有咬口 蝦膏都食埋家人再點左《松露雜菌忌廉湯》湯足料好飲《清酒蒜蓉煮蜆》酒味香濃蜆肉肥美《松露白汁帶子意粉》高質好味
今次同家人去左佢家附近位於元朗市中心食生蠔既隱世小店

《清酒蒜蓉煮蜆》

酒味香濃蜆肉肥美
《松露白汁帶子意粉》

高質好味

💡生蠔18隻咁岩見到餐廳做緊優惠$9隻生蠔,諗住一試,點知係咁抵食,擺盤已經好吸睛,如果鐘意食海水味生蠔你一定鐘意😍唔算好大隻,但隻隻都係超新鮮,性價比超高。💡松露什菌忌廉湯松露湯超香濃😋😋😋😋😋好飲到想飲多幾碗😍💡煙三文魚沙律厚厚既三文魚好有口感,配搭埋沙律好清新💡清酒蒜蓉煮蜆份量超多,仲要隻隻蜆都好入味,有淡淡既清酒味道😋💡松露白汁帶子意粉意粉軟硬適中,帶子好香,上面放左d 粒粒松露一齊食,好味到全部食晒😆💡白酒兩杯生蠔配白酒,一流👍🏻💡雪糕朱古力雪糕好好味☺️(5🌟為滿分)環境:🌟🌟🌟🌟🌟打卡:🌟🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟🌟再訪:🌟🌟🌟🌟🌟
💡生蠔18隻

💡松露什菌忌廉湯
松露湯超香濃😋😋😋😋😋好飲到想飲多幾碗😍

💡煙三文魚沙律
厚厚既三文魚好有口感,配搭埋沙律好清新

💡清酒蒜蓉煮蜆
份量超多,仲要隻隻蜆都好入味,有淡淡既清酒味道😋

💡松露白汁帶子意粉

💡白酒兩杯
生蠔配白酒,一流👍🏻

💡雪糕
朱古力雪糕好好味☺️

(5🌟為滿分)
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
打卡:🌟🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟🌟
再訪:🌟🌟🌟🌟🌟
誤打誤撞入左尼間餐廳食飯餐廳環境好舒服 播既音樂好有taste👍🏻忍唔住叫多杯白酒chill下-優惠價$9是日生蠔嗌左一打 當日係法國蠔🇫🇷都唔錯😋尼個價錢好抵食啊!食得出係好新鮮-Gillardeau No.0好出色!!每隻都手掌咁大~而且非常非常鮮甜 下次黎係絕對會再叫👍🏻-清酒蒜蓉煮蜆出乎意料之外咁好食每隻蜆都又肥又大 口感好好 同埋酒香同蒜味岩岩好-龍蝦忌廉意粉好好食😋我對意粉好高要求 我都覺得好食!覺得意猶未盡另外最貼心係個蟹鉗起左肉!😱-招牌鵝肝焗雜菌飯好好食x10000😍香到不得了!一打開錫紙 鵝肝既香味係撲面而來😂尼個真係一定要叫!!成個飯都勁香鵝肝味😋
誤打誤撞入左尼間餐廳食飯
龍蝦忌廉意粉
好好食😋我對意粉好高要求 我都覺得好食!覺得意猶未盡
另外最貼心係個蟹鉗起左肉!😱
招牌鵝肝焗雜菌飯
好好食x10000😍香到不得了!
一打開錫紙 鵝肝既香味係撲面而來😂
尼個真係一定要叫!!成個飯都勁香鵝肝味😋
🌟輕鐵豐年路站 10分鐘路程🌟#元朗 #oysterseason #海鮮拼盤今日又繼續發掘元朗唔同嘅美食今次揀左呢間Oyster Season 位置上唔算太方便 但係勝在側邊唔會太嘈 幾好環境我哋兩個人去叫咗一個Seafood dinner set首先係每人一杯House Wine 陣陣石榴香味 😚😚係 🧡#Seafoodplatter #海鮮拼盤- 呢個拼盤包含咗好幾種海鮮 有6隻生蠔 貝類2隻 刺身帶子2隻 黃金螺2隻 牡丹蝦2隻- 店員好sweet 我哋食呢個海鮮拼盤嘅次序 - 首先係食生蠔 都好肥美 好creamy 味道好鮮🤗- 跟住就係刺身帶子 肥美呀🥹- 牡丹蝦 勁大隻 - 跟住食兩個貝類 鮮甜冇沙- 最後先食黃金螺前菜揀咗 🧡#煙三文魚黑醋汁沙律餐湯係 🧡#黑松露蘑菇湯- 多咗黑松露嘅味道 令到成個蘑菇湯嘅味道更加濃厚跟住仲有一份海鮮 係 🧡#清酒蒜蓉煮蜆- 啲蜆都幾大隻 - 平時多數食開清酒煮蜆 今次呢個加埋蒜蓉慢煮 更加入味去到主菜🧡#招牌鵝肝粒焗雜菌飯- 呢個雜菌飯好特別 用錫紙上碟- 慢慢打開錫紙 好有驚喜 陣陣鵝肝味喺個錫紙入面傳出 再加埋野菌嘅味道 更加突出-
🌟輕鐵豐年路站 10分鐘路程

❣️呢度無論係環境 食物 都好好 店員嘅服務更加係一流😊😊
2023-10-16
  • 海鮮拼盤
2023-10-16 33 瀏覽
嚟到元朗一間專食生蠔嘅小店,餐廳佈置好有歐洲風格。宜家做緊生蠔優惠,超級抵,竟然平到$9一隻,於是叫咗一打,啲蠔都好新鮮鮮甜,留意到呢間店係拎過開生蠔比賽冠軍!小食叫咗蜜瓜火腿,啲蜜瓜好鮮甜多汁,啲火腿冇乜筋,好好食!嗌咗2碗湯,大大碗嘅忌廉蘑菇湯,飲完都有啲飽~主食方面嗌咗黑松露忌廉雜菌意大利飯,個飯有好多汁,個味調得啱啱好,撈飯好正!菇嘅份量好多!最後叫咗甜品,係好特別嘅海鹽雪糕同埋芒果雪糕!
嚟到元朗一間專食生蠔嘅小店,餐廳佈置好有歐洲風格。

2023-10-15
元朗好多隱世餐廳都好想試,放假一於嘆酒食蠔🥂!! 朋友第一次食生蠔🦪,話想由入門級生蠔開始試下,驚覺法國生蠔竟然 $9/隻好抵!於是叫咗一大盤生蠔,清酒蒜蓉煮蜆、龍蝦意粉黎個海鮮大餐🤩! 🔸法國Fine De Claire生蠔 $9/隻 x12隻生蠔新鮮飽滿具透明感,肉質鮮甜😋,重海水味。朋友都好鍾意生蠔味道,食完一隻又一隻。生蠔加上白酒更加鮮味💕。 🔸招牌鵝肝焗雜菌飯 $168鵝肝煎得好香,油香滲咗入去飯粒入面✨,但又唔會覺得太油膩,加埋雜菌食增加口感之餘又食到鵝肝香味,果然係招牌菜💯!🔸清酒蒜蓉煮蜆 $128蜆肉鮮甜,蒜蓉汁濃郁香滑,充滿牛油香😍!🔸龍蝦忌廉意粉 $198龍蝦🦞份量非常大方,食到啖啖彈牙鮮甜嘅龍蝦肉,每條意粉都充滿忌廉汁,好creamy🥺🔸House White wine (Yealands Sauvignon Blanc) $78/杯果味🍍比較重,順滑易入口,啱晒女仔飲👭呢頭食完已經想再食多次,見間餐廳仲有其他海鮮刺身都好想試下,龍蝦、法國膏蟹、海膽🤩,留定肚下次食🤪

🔸法國Fine De Claire生蠔 $9/隻 x12隻

🔸招牌鵝肝焗雜菌飯 $168

🔸清酒蒜蓉煮蜆 $128
蜆肉鮮甜,蒜蓉汁濃郁香滑,充滿牛油香😍!

🔸龍蝦忌廉意粉 $198

果味🍍比較重,順滑易入口,啱晒女仔飲👭

2023-10-12
2023-10-04 77 瀏覽
元朗區內專食蠔餐廳越嚟越少,其中一間oysters season 質素唔錯,生蠔直接由蠔場入貨,價錢合理。$1128(兩位)🔸海鮮拼盤 Seafood platter有來自法國🇫🇷三個不同地區生蠔,每款兩隻,即叫即開,分別由淡味道濃味品嚐。其中Tarbouriech 海水味濃烈,每隻品嚐到鮮甜味。時令貝類用上車厘貝,肉質厚嫩鮮味。刺身帶子:超厚身,入口甜美,有初戀感覺🫰🏻黃金螺:肉質爽脆牡丹蝦:大隻爽口,啖啖肉🔸沙律:大蝦黑醋汁沙律用上新鮮大蝦,配黑醋汁好開胃🔸是日餐湯:黑松露蘑菇湯口感濃稠,沙沙嘅口感,每啖充滿蘑菇忌廉香味。🔸精選海鮮:清酒蒜蓉煮蜆鮮甜湯汁,大量蒜茸及洋蔥粒調味,突顯大蜆鮮味。🔸主菜:招牌鵝肝粒焗雜菌飯粒粒鵝肝咸香融入雜菌飯,混合雜菇,香氣撲鼻!松露白汁帶子意粉每條意粉都Creamy 掛上醬汁,每口都充斥松露味,加上兩粒超厚帶子,非常滿足😌最後每人一球雪糕🍦甜品畫上句號。

$1128(兩位)

🔸海鮮拼盤 Seafood platter
其中Tarbouriech 海水味濃烈,每隻品嚐到鮮甜味。
時令貝類用上車厘貝,肉質厚嫩鮮味。
刺身帶子:超厚身,入口甜美,有初戀感覺🫰🏻
黃金螺:肉質爽脆
牡丹蝦:大隻爽口,啖啖肉

🔸沙律:大蝦黑醋汁沙律
用上新鮮大蝦,配黑醋汁好開胃

🔸是日餐湯:黑松露蘑菇湯
口感濃稠,沙沙嘅口感,每啖充滿蘑菇忌廉香味。

🔸精選海鮮:清酒蒜蓉煮蜆
鮮甜湯汁,大量蒜茸及洋蔥粒調味,突顯大蜆鮮味。

🔸主菜:
招牌鵝肝粒焗雜菌飯
粒粒鵝肝咸香融入雜菌飯,混合雜菇,香氣撲鼻!

松露白汁帶子意粉

最後每人一球雪糕🍦甜品畫上句號。
海洋拼盤
帶子
招牌鴨肝焗雜菇飯
海洋拼盤
帶子
招牌鴨肝焗雜菇飯
2023-06-22 339 瀏覽
兩個朋友仔生日👨‍👨‍👧‍👦🙋‍♀️一個想食蠔 🙋🏻‍♂️一個想食扒就揀咗呢一間位於元朗嘅oyster season四個人 一人一個dinner set另外叫左一打生蠔🦪家家有求 唔洗煩😂-頭盤巴馬火腿凱撒沙律🥗南美香料炸雞塊🐔鵝肝花菇多士🪿招牌蟹餅🦀-主菜黑松露意大利飯🍚西班牙黑毛豚胺🐷美國特級肉眼伴阿根廷蕃茜醬🐮秘魯香料烤雞🐓所有食物都係一齊share食但係個餐牌每一樣都係設計比個人所以份量非常之足夠個人特別推薦 蟹餅 香料烤雞因為呢兩個餸都比較味道特別-生蠔🦪聽完靚女服務員嘅解說揀咗來自日本🇯🇵雪解同法國🇫🇷Gillardeau兩款都新鮮 肥美雪解微咸得來又夠creamyGillardeau貴為法國蠔皇 依舊爽甜呢間係小編既元朗最愛西餐之一雖然埋單成二千幾蚊但係心裏面都依然覺得值得一去
兩個朋友仔生日👨‍👨‍👧‍👦

雪解
南美香料炸雞塊
  • 秘制招牌蟹餅
2023-01-24 420 瀏覽
今日個朋友仔生日,同佢食個西餐開心一下,係元朗搵左呢間oyster season,原來除咗oyster,個豬鞍都好岀色喎!好,坐低睇吓有咩好食先。首先來兩隻生蠔,先食Cuvee 肉質爽,有肉地,之後poqet海水味濃,肉質比較creamy蘑菇湯,有蘑菇粒粒,個忌廉都好濃厚。龍蝦汁大蝦意粉,大蝦煎到金黃色,食落香口,肉質又爽彈。意粉掛滿龍蝦汁,入色入味。黑毛豬豬鞍,雖然係厚切,受熱都好均勻,肉質軟腍腍,都好好食。雲呢拿雪糕好煙靭,奶味重,感覺好gelato

好,坐低睇吓有咩好食先。

蘑菇湯,有蘑菇粒粒,個忌廉都好濃厚。

龍蝦汁大蝦意粉,大蝦煎到金黃色,食落香口,肉質又爽彈。

意粉掛滿龍蝦汁,入色入味。

雲呢拿雪糕好煙靭,奶味重,感覺好gelato
2023-01-15 323 瀏覽
今日order嘅所有嘢食都好好食😆佢嘅上菜好有次序,首先俾咗生豪我哋,檸檬、醬汁份量,今次order嘅生豪係Gillardeau,佢喺法國蠔皇🤤,有層次、新鮮🤣跟住就係蘑菇湯同餐包,蘑菇湯好香菇味,而且濃郁,餐包係法包🥖配上牛油🧈,麵包脆脆的,煙靭好食🤤主菜方面,我哋叫咗龍蝦汁大蝦意粉$188同埋西班牙黑毛豬鞍$280濃郁龍蝦香味配上煎香的大蝦,啱晒我胃口,意粉軟硬適中,吸收晒啲醬汁,令到成碟意粉都好香惹味🥰豬鞍煎得啱啱好,外層少少脆,內裏好Juice,軟硬都係適中,另外配上小蕃茄同埋蒜粒,夾埋一齊食好開胃甜品方面,我哋叫咗雲呢拿味嘅雪糕,佢嘅雪糕好特別,識落少少煙靭,好得意,有少少似土耳其雪糕嘅感覺

2023-01-14
  • 西班牙黑毛豬鞍
  • 龍蝦汁大蝦意粉
2023-01-10 234 瀏覽
係元朗吃蠔一定會來哩間開咗好耐嘅隱世小店,除咗主打生蠔,其它食物一樣好吃,而且環境舒適,令人好放鬆。叫咗兩款法國🇫🇷生蠔,來自法國嘅Regal海水味較重,帶少少爽口,Cuvee就比較清甜,一樣飽滿。甘筍湯配香脆多士,濃稠度恰到好處,入口順滑,綿密香甜。南美香料炸雞塊,外皮炸到酥脆,雞肉保留到肉汁,配埋芥末醬,yummy!😋龍蝦汁大蝦🍤意大利麵🍝係我喜歡的口感,唔會太硬,吸收了龍蝦汁的鮮味,充滿蝦殼香。西班牙黑毛豬🐖處理得好好,慢煮完再煎,外脆內軟,只用了少少鹽調味,保留到豬嘅香氣,食落去非常Juicy!😋最後仲有好Creamy嘅雲呢拿雪糕🍧做甜品。

甘筍湯配香脆多士,濃稠度恰到好處,入口順滑,綿密香甜。

最後仲有好Creamy嘅雲呢拿雪糕🍧做甜品
2023-01-10 202 瀏覽
01.01.2023 星期日 晚Oyster Season今晚到屯門大會堂欣賞話劇,特意提早到元朗食好西,這間位於怡豐花園的Oyster Season上次經過已經想試,奈何walk-in無位,今次預早訂位,而且一早就到。餐廳很易認,轉角處彩藍色的外型,非常時尚奪目。餐廳地方不算很大,四、五張四人枱、另外近bar枱兩張二人枱,四人枱之間距離足夠,所以不會有擠迫感。牆上有一幅長長的油畫,為餐廳添上點綴,很適合拍照作背景。顧名思義,Oyster Season一定主要食蠔,我們都很期望,蠔的選擇主要有七款,不算多,因為之前隔離蠔魔有很多(質素如何就要自己去試試)。主要是法國來,只有一款是日本入口。餐廳有自選生蠔拼盤,6 pcs$348、12 pcs$668,我們二人,所以試了十二隻的拼盤,每人可試六種口味。拼盤分兩碟上枱,每款也清楚標誌上名字,而且用檸檬做記認,提醒進食次序,由淡食至濃味,盡顯心思。生蠔很新鮮,每款各有特色,濃淡得宜,因為自己並非生蠔專家,抱歉未能一一評論,留待大家自行試食。職員主動過來詢問質素是否滿意,而且說起日本令和之怪物並非最甜美,但因為外型特別龐大,最多人喜歡打卡,所以
01.01.2023 星期日 晚
Oyster Season

自選生蠔拼盤

職員主動過來詢問質素是否滿意,而且說起日本令和之怪物並非最甜美,但因為外型特別龐大,最多人喜歡打卡,所以餐廳會提供。

另外,餐牌有兩個Dinner Set,一個聖誕/除夕假期二人用,$ 996 per set加一,鮮露筍蟹肉忌廉湯配煙火雞凱撒沙律,主菜有黑毛豚胺/肉眼扒/烤雞(任擇其一),另一個必選的主菜是鵝肝松露意大利飯/大虎蝦蟹籽忌康汁意大利粉(任擇其一),加上甜品

因為我們不想吃飯/意粉,所以選擇了平常的Set dinner,$256一位,餐湯、頭盤多了很多選擇,有牛舌串燒、鵝肝花菇多士、招牌蟹餅等;主菜也差不多,甜品可加$30轉心太軟。

北海道帶子刺身伴翡翠螺 (另加$50)
前菜一款,家人覺得帶子跟常食不同,另翡翠螺已預早處理,方便進食,吃起來也鮮甜。惟一吃主菜是突然上這碟前菜,原來餐廳遺忘了,我們自己也忘記未上。
北海道帶子刺身伴翡翠螺

澳洲特級肉眼伴阿根廷蕃茜醬(另加$200)
要求五成,但上枱已差不多七成,但幸好肉質也鮮嫩,可接受。

西班牙黑毛豚鞍(另加$150)
豚肉邊位比較香脆,吃起來特別美味

份量味道可

甘荀薯仔湯
一喝覺得似是番茄薯仔湯,但職員卻說是甘荀薯仔湯,但真的吃不出甘荀味呀

Yamanashi White Peach Soda $48
叫了一杯桃梳打特飲,用一個發亮杯墊著,特別耀眼漂亮。
Yamanashi White Peach Soda

是日甜品
因為吃得很飽,猶豫還吃不吃,後來上了一份雲呢拿雪糕,原來是Gelato,口感很綿密又香滑。

餐廳雖然地方小小,但環境幽雅舒適,食物也很用心,服務週到,值得推介給大家試試。
2023-01-01
北海道帶子刺身伴翡翠螺
Yamanashi White Peach Soda
2023-01-09 53 瀏覽
🔎Oyster Season (元朗)尋找元朗區不同的西餐 仲要有生蠔食嘅選擇真係唔多🔹 法國Cuvee Prestige No.1 生蠔 $66店員建議食咗Cuvee先 味道會淡啲 味道適中唔會太重海水味 又唔係creamy系列🔹 法國Pleiades Poget生蠔 $65相對海水味強, 蠔味都濃郁少少 鮮甜得嚟帶點咸味🔹西班牙黑毛豬鞍架 $280比起平時食嘅豬鞍再厚身少少 豬味都算濃 雖然厚但好易切 亦都保留到少許肉汁 但未算最嫩 配菜有煎番茄仔同焗蒜頭都唔錯🔹龍蝦汁大蝦意大利麵 $188啲汁都幾多 每條意粉都可以掛滿哂龍蝦汁 意粉軟硬度都不錯 係偏硬少少唔會好淋蝦都算大隻 有3隻 仲吸哂啲龍蝦汁🔸是日餐湯 蘑菇湯有啲蘑菇蓉 好香菇味🔸甜品 雲尼拿雪糕係熟悉嘅味道 都幾滑📍元朗馬田路38號怡豐花園A座地下67號舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗
🔎Oyster Season (元朗)
尋找元朗區不同的西餐 仲要有生蠔食嘅選擇真係唔多

🔹 法國Pleiades Poget生蠔 $65
相對海水味強, 蠔味都濃郁少少 鮮甜得嚟帶點咸味

🔹西班牙黑毛豬鞍架 $280
配菜有煎番茄仔同焗蒜頭都唔錯