2024-03-18 227 瀏覽
係沙田行街多數都食呢間😂😂坐得舒服,meun又多選擇帶住小朋友,outback都係唔錯既選擇有畫筆✏️又有兒童餐小朋友最鍾意食個黑糖包😋😋而家仲可以買返屋企食😂😂野食價錢中等,食個lunch都好夠飽每次都會叫芝士夾心餅好好味牛油果沙律都好新鮮,但個餅就食唔出係蟹肉😂😂每樣野份量都好足夠,叫幾樣野可以share食上菜速度都好快,d野唔會凍哂😗😗餐茶都好大杯呀食食下熄左某d燈,原來有個mon會播下動畫🤣🤣
係沙田行街
多數都食呢間😂😂
坐得舒服,meun又多選擇

帶住小朋友,outback都係唔錯既選擇
有畫筆✏️又有兒童餐
小朋友最鍾意食個黑糖包😋😋
而家仲可以買返屋企食😂😂

野食價錢中等,食個lunch都好夠飽
每次都會叫芝士夾心餅
好好味

牛油果沙律都好新鮮,但個餅就食唔出係蟹肉😂😂
每樣野份量都好足夠,叫幾樣野可以share食

上菜速度都好快,d野唔會凍哂😗😗
餐茶都好大杯呀

食食下熄左某d燈,原來有個mon會播下動畫🤣🤣
2024-02-27 375 瀏覽
好鍾意同個女兩個嚟食Outback,叫一入餐 加小食再加啲麵包已經食到好飽好飽,所以我哋已經做咗呢個Premium嘅會員好耐,貪佢平時食仲有八折添呢個小食幾乎每一次去都必叫,份量又夠大,所有食物夠香口好味惹味,個炸雞鎚有少少辣,點知沙律醬就啱啱好,煙肉芝士薯條勁正呢個唔使講,豬肋骨叫唔到一整條叫呢一個就2-3個人都啱啱好夠食我個女最鍾意食呢度嘅肉眼扒,又可以配雜菜,減低啲油膩感,撈埋佢嗰啲蘑菇汁非常之正

2024-01-10 710 瀏覽
聖誕節正日,打算食午餐嘅聖誕大餐,抵食啲。去到新城市廣場,好多餐廳都要排隊,Outback竟然唔使排隊,因為我哋唔介意坐吧枱。其實吧枱仲闊落,唔使同人迫,又有得睇電視。我哋叫咗慢煮豬鞍扒,係要等耐啲,但係味道非常好,唔會太韌,又唔會太腍,仲有個小小嘅飯底,夠晒飽肚。另外餐湯都唔錯,當然仲有佢嘅signature黑糖麵包,仲可以無限添食!我見到門口寫住可以就咁買黑糖麵包,可能係啲人返屋企開party,可以買嚟食,值得推介推介。
聖誕節正日,打算食午餐嘅聖誕大餐,抵食啲。

2023-11-07 1187 瀏覽
我地一家一向都好注重節日 特別Halloween 除咗同朋友搞Halloween party 我地都中意一家人搵餐廳食餐飯 充滿儀式感💕 今年我地去左Outback Steakhouse😍 佢地甘出名 相信大家都知佢地係澳洲風格牛扒餐廳 而且最聞名就係佢地既頂級牛扒🐂 我地揀Outback另一個原因就係佢地環境同服務都超kid friendly 🫶🏽我一家四口 今次就揀左斧頭扒套餐 呢個燒美國頂級斧頭扒(35oz) 真心好出色!! 除仲夠大份 仲要肉質係好高級 成個套餐份量好豐富好足料 我地仲打包埋返屋企食😍🥗公司沙律呢個salad 有雞肉 車厘茄 青瓜 水煮蛋 同埋新鮮什生菜 配上沙律汁 輕盈得黎好滋味 做開胃菜一流🌽粟米忌廉湯粒粒超甜粟米 口感好豐富 超足料 忌廉湯味道鮮甜外口感香滑 🍖烤豬肋骨雞搥芝士薯條拼盤呢個烤豬肋骨 超腍超juicy 豬肉脂分佈好平均 燒烤醬非常入味 雞搥同芝士薯條都好卜卜脆 加埋煙肉粒超有口感😚🥩燒美國頂級斧頭扒(35oz)Noah爸期待已久既斧頭扒 一黎就完整地上桌 俾我地相機食先🤣 然後係我地隔離即場切件 斧頭扒肉嫩多汁 重量級肉味濃郁 極級豐盈口感肉

🥗公司沙律

🌽粟米忌廉湯
粒粒超甜粟米 口感好豐富 超足料 忌廉湯味道鮮甜外口感香滑

🍖烤豬肋骨雞搥芝士薯條拼盤

🥩燒美國頂級斧頭扒(35oz)
Noah爸期待已久既斧頭扒 一黎就完整地上桌 俾我地相機食先🤣 然後係我地隔離即場切件 斧頭扒肉嫩多汁 重量級肉味濃郁 極級豐盈口感肉味 食完大滿足😍

🥔芝士煙肉焗薯片
呢個焗薯芝士同煙肉份量分配岩岩好 超重牛油味 仲要好creamy!! 配埋斧頭扒真係完全勁配 口感一流

🌮燒雞肉芝士夾餅
呢個夾餅餡料豐富 有燒雞胸肉 蘑菇片 煙肉同芝士😍 個夾餅烤得好香口 仲有少少芝士拉絲 配埋蜜糖芥末醬 成個味道更加juicy好味

🥣燒帶子煙肉白汁燴飯
呢個risotto 有好濃郁既白汁同芝士 食落超creamy😋 帶子外香內軟而且帶鮮味 煙肉吾會好咸 更加帶出帶子既鮮味🥰 配埋燴飯口感香滑而不膩 食完好想再encore

🍫 Chocolate Tower & Chocolate Thunder
因為10月光顧 送左兩個甜品 呢兩個甜品都有配埋雲尼拿雪糕 Chocolate Thunder個brownie 朱古力味道好濃郁 兩個甜品既甜度岩岩好 甜而不膩 配埋個雪糕唔會好乾 食完真心大滿足💕
2023-10-28 839 瀏覽
成日都會幫襯Outback,因為佢個lunch set好抵,有熱辣辣香噴噴嘅黑糖麵包,最好味😋又有得飲refill檸檬茶, main course嘅份量又好足夠,最鍾意就係食佢嘅ribs,啖啖肉又入味!
,啖啖肉又入味!
2023-10-24 791 瀏覽
- OUTBACK STEAKHOUSE @ 沙田 -OUTBACK STEAKHOUSE 係香港都有唔少分店,相信好多人都有食過🤣 特別係佢哋任叫既黑糖麥包更加係出名好食到大家都希望攞到佢個食譜自己整🤣 平時食開佢既午餐,飲品仲可以任添😙 所以相對嚟講,午餐就抵食好多🤭 今次就試吓佢既小食同意粉啦😆Seafood Spaghetti ($168)呢款意粉既醬係整意粉最基本既蕃茄醬味😆佢既蕃茄醬比一般食開既冇咁厚身,味道酸dd,應該係用蕃茄蓉而唔係就咁茄汁🥫所以味道方面都冇平時既咁濃,而係蕃茄原有既味道。海鮮方面就有青口、蝦、帶子粒等等,青口都幾大隻😆意粉仲配咗2片烤脆咗既法包,上面搽咗d醬,都幾香口😙Appetizer Combo ($198)呢個Appetizer Combo包含咗最啱送酒既小食🤣有豬肋骨、芝士薯條同埋炸雞鎚,伴碟仲有蕃茄仔😙芝士薯條上面仲有啲煙肉碎,食落好香口,但芝士份量唔算多,只係面頭嗰浸有芝士🥲豬肋骨都幾淋,味道都係用咗最基本嘅燒烤醬。而炸雞鎚就有少少辣味,但略嫌炸得唔夠香脆,有啲位係唔脆嘅🥲伴碟嘅蕃茄仔就可以降低食完三款小食嘅油膩感😆Crab and avo
- OUTBACK STEAKHOUSE @ 沙田 -

Seafood Spaghetti ($168)

Appetizer Combo ($198)

Crab and avocado stack ($108)
呢款小食聽到個名就知係牛油果同蟹肉組成🤣 牛油果制成咗牛油果莎莎醬,我本身都唔係好好食牛油果,但呢個莎莎醬既味道都唔錯🤣 莎莎醬入面仲有d生洋蔥粒, 仲有少少醋汁,令到個醬更加香😙 佢蟹肉嘅份量都唔少,但蟹肉就冇咩味。粟米片夠脆,唔係放得耐咗淋晒嗰d🤣
2023-10-21 545 瀏覽
呢家喺沙田新城市中心商場入邊,地理位置超方便,鄰近仲有好多唔同嘅餐廳。位置寬敞坐得舒服,環境唔錯。美國肉眼扒配BBQ味豬肋骨無論係牛扒定豬肋骨都好好食。牛扒要左7成熟,熟成度啱啱好,又肉味之餘配埋蘑菇汁,正👍🏻 豬肋骨煮得好冧好入味燒吞拿魚沙律個人非常鍾意呢一款。沙律菜新鮮,燒吞拿魚配埋黑胡椒辣辣地,幾開胃! 大蝦risotto 好Creamy好食,水準正常發揮。要讚嘅係黑糖包。作為前菜好出色,包本身少少甜味非常之鬆軟,兩舊都比我地全部食曬。價錢嚟講係有啲貴,三個人食咗近$1000。

美國肉眼扒配BBQ味豬肋骨

燒吞拿魚沙律

大蝦risotto
好Creamy好食,水準正常發揮。

價錢嚟講係有啲貴,三個人食咗近$1000。
2023-10-21
  • 黑糖包
  • 公司沙律
2023-10-15 467 瀏覽
今日試lunch set:餐湯+主食+餐飲!Outback 的一大特色:免費黑糖麵包,甜甜的麥香味撲鼻,質感鬆軟有口感,必試推介❤️香辣燒蝦飯Spicy Shrimp Rice $108米飯粒粒分明,軟糯適中,脆卜卜啲紅蘿蔔絲大大提高炒飯口感,燒得脆口的蝦肉伴隨香辣肉腸片,感覺有少許咸,重口味人士最愛🫶🏻燒肉醬味豬肋骨Grilled BBQ Pork Ribs $138滿滿燒烤醬汁豬肋骨,肉質做到多汁而且一咬就離骨!配上粗薯條🍟外脆內軟🤩分量十足!沙律菜爽口酸甜,非常解膩👍🏻
今日試lunch set:餐湯+主食+餐飲!

香辣燒蝦飯Spicy Shrimp Rice $108

2023-08-27 764 瀏覽
而家出街食飯,成日受到限時交枱,侍應黑面嘅問題,但呢排假日鐘意左黎沙田呢間outback食lunch,佢嘅黑糖麵包/飲品可以refill,食物質素同份量亦唔錯,真系好抵食,不過今次叫嘅芝士薯條同以前好大分別,今次嘅芝士上枱都硬哂,個人較喜歡熱溶嘅芝士狀態,呢間分店服務態度亦值得一讚,位位侍應反應都好快,令人好滿足咁享受一餐。
2023-08-26
2023-08-16 767 瀏覽
喜歡鋸扒既朋友一定聽過outback。呢間位於沙田站商場內,距離火車站只需要五至5-10分鐘。行街肚餓搵地方食飯,呢間餐廳好方便。價錢比起附近餐廳相對貴,等位相對唔需要太耐。入到去座位舒適,餐廳氣氛良好。服務態度亦見認真👍🏻。今次叫左幾款食物,款款值得打卡,而且味道不錯。首先介紹當然係餐前菜,麵包口感外脆內軟,好多朋友食過返尋味就係為呢個餐前菜。烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤,炸物口感味道都剛剛好😀,唔會感覺油膩。到主食美國紐約西冷牛扒配焗薯,熟成度掌握得剛剛好,牛肉唔會太煙靭,配搭醬汁,口感一流。特色雞味飯,屬於正常操作,冇大驚喜,個人感覺稍嫌乾身。白汁烤蝦燴飯,醬汁配搭唔錯,份量十足。餐廳整體感覺7.5/10。食物質素亦算對得住價錢。
。服務態度亦見認真👍🏻。

今次叫左幾款食物,款款值得打卡,
,牛肉唔會太煙靭,配搭醬汁,口感一流

餐廳整體感覺7.5/10。食物質素亦算對得住價錢。

2023-08-15 483 瀏覽
剛剛做完手頭上的項目,終於可以放下假輕鬆一下呀!很久沒有平日中午去商場吃飯,平時假日出外吃飯間間餐廳都要等位,今日難得可以放空一下就搵了一間可以坐得舒舒服服的餐廳吃飯。這間沒有人不認識的,大部分食客都是喜歡吃他的黑糖麵包而前來的。下列主菜均配以是日餐湯及黑糖麥包,另配茶、咖啡或汽水餐湯~~~忌廉蘑菇湯今日餐湯是忌廉蘑菇湯,濃濃忌廉配上蘑菇容口感綿滑香濃。USDA Filet Mignon (60z)美國牛柳扒這款牛柳扒雖然細小啲,但勝在很厚身五成熟剛剛好,肉質嫩嫩牛味濃。USDA Ribeye Steak (10oz)美國精選肉眼牛扒這款肉眼牛扒是10oz份量多少少,外面煎得香脆內裡也很嫩肉,而薯條炸得夠乾身口感脆卜卜。餐飲~~~凍檸檬茶🍹和凍咖啡🧋

下列主菜均配以是日餐湯及黑糖麥包,另配茶、咖啡或汽水

餐湯~~~忌廉蘑菇湯
今日餐湯是忌廉蘑菇湯,濃濃忌廉配上蘑菇容口感綿滑香濃。

USDA Filet Mignon (60z)
美國牛柳扒

USDA Ribeye Steak (10oz)
美國精選肉眼牛扒

餐飲~~~凍檸檬茶🍹和凍咖啡🧋

• 黑糖麵包
  • 美國牛柳扒
2023-07-24 444 瀏覽
很久已沒有吃過Outback 的食物,今天家人帶了些外賣回來,那就又可大快朵頤了。Outback 每個外賣都配以是日餐湯及黑糖麥包,所以感覺非常豐富,十分滿足。~燒肉醬味豬肋骨我至愛的燒豬肋骨醃得入味,骨肉分明,可惜肉不算太多。燒肋骨配連皮薯條一起吃真是理想,實在太好了!~雞肉拼燒蝦寬麵雞肉份量很多,肉質不韌;四隻燒蝦肉質一般。寬麵掛上濃芝士汁醬非常入味。~燒雞肉芝士夾餅外帶芝士夾餅有點兒硬了,還是堂食較理想。燒雞肉芝士夾餅味道仍是不錯呀!~美國精選肉眼牛扒今天的肉眼牛扒有點遜色,筋較多,切開牛扒也要點勁呀!牛扒配芥辣醬和牛扒醬味道更佳。配菜的西蘭花🥦和荷蘭豆和紅蘿蔔片也不能放過。牛扒配薯菜來吃也很理想噢!是日餐湯非常creamy,而且青瓜又多。外帶黑糖麥包有點兒硬了,但翻焗後又變回軟軟熟熟,好吃!

~燒肉醬味豬肋骨

~雞肉拼燒蝦寬麵

~燒雞肉芝士夾餅

~美國精選肉眼牛扒

外賣自取
2023-07-14 443 瀏覽
幫襯過沙田新城市廣場第三期的outback三四次, 最值得讚賞的是服務, 這間店舖的員工個個都非常之有禮,勤奮, 笑容滿面, 簡直是不可多得! 服務貼心, ! 又細心, 真係越嚟越鍾意去呢間店舖食嘢! 麵包及湯永遠熱辣辣! 牛扒做得非常之有水準! 其他食物亦都好味, 永遠不會令你失望! 每一次都好想畀多啲貼士員工, 可惜現在習慣了用電子付款! 下次一定要記得帶多些零錢做小費!包你冇失望的餐廳!
2023-06-08 676 瀏覽
是日沒有訂位.  (早一天想訂, 但訂位滿了).   唯有早點walk-in看看.6時前到, 好彩不用等太久.  當然過半數人才可以入場.很久以前也有幫親過的, 但沒有非常好食的記憶.疫情後幫親了兩次, 都非常可口, 所以推介.   特別是牛扒, 吃了很多不同香港的餐廳, 這間可以說得上是第一梯隊的了.上次食 慢熟牛扒....非常非常好食.   可惜今天售罄, 只可點premium sirloin, 但也非常可口.其他的配菜, 沙律, 小吃也不錯, 每樣也值得試試......  (可以每次試不同的.)主菜羊, 豬也可以.   只是羊扒和豬扒有很多地方比這裡好吃, 也比這裡平易........
6時前到, 好彩不用等太久.  當然過半數人才可以入場.
很久以前也有幫親過的, 但沒有非常好食的記憶.
疫情後幫親了兩次, 都非常可口, 所以推介.
兒童餐
premium sirlon
南瓜
題外話/補充資料: 最好也做了付費會員. 沒有 ruby 那個會員制度誇張. 但如一年來3,4次. 會員也是值回票價. 主要本身是小數好食的美式牛扒店.
2023-06-04
兒童餐
premium sirlon
南瓜
  • slow cooked beef
  • premium steak
2023-05-12 715 瀏覽
Outback最出名一定係佢嘅黑糖麵包,加埋cream cheese,淨係食包都已經係幫襯佢嘅一大原因,最重要係可以refill😍😍.今次3大2小,叫咗個二人餐再加個拼盤,最後食到打包左半個拼盤,果然美國餐廳都係份量超級多,不過價錢都相對嚟講唔平。.二人餐包咗餐湯,沙律,龍蝦加牛扒同埋一個自選意粉或者飯。餐湯就係一個普通嘅忌廉湯冇乜特別。沙律個醬甜甜地唔難食,不過唔係我特別鍾意嘅口味。.拼盤就包括左薯條,雞鎚,豬肋骨,因為有小朋友所以走咗辣,但如果辣嘅話應該會再香口啲,依家嘅味道就要靠點醬為主。.牛扒就叫咗五成熟,但係因為鐵板上,擺得耐其實最後都變咗做全熟😂 好在我一早叫朋友拎起咗我嗰份,最後食咗個半生熟嘅就好好食🤤