2022-08-08 539 瀏覽
Wait time: we waited 15 mins on a Sunday 1pm. Really not bad laaaaEnvironment: quite cozy, not too close between tables.Food: we got the lunch specials. Burger with fries and baby pork ribs. The burger patty doesn’t have much flavor, not even salt to be honest. The cheese is not melted. The fries are alright, enough special. However the pork ribs are surprisingly good. Lots of meat between the bones I’m impressed. BBQ sauce is to be point.Service: excellent Pricing: $238 total Recommend: yes

Service: excellent

Pricing: $238 total

Recommend: yes
2022-07-31 665 瀏覽
12點左右到,店員說2人座位要等得較長時間,當時叫到A12,我的籌號是A18,不過可能前面籌號的人聽到佢咁講都已放棄了,我們等了10分鐘左右已能入座😂餐湯 粟米忌廉湯,湯中都有d粟米粒,湯有少少甜味,幾好飲食outback最想食的就是它的黑糖包,食到一半先記得影相😂再加埋個cream醬,不得了不得了燒烤醬烤豬肋骨 $128Size都幾大,有足足十條骨長,肉都多,不過就烤到有少少乾,需要改進一下芝士漢堡$98牛肉漢堡一般,無咩牛肉味,芝士唔溶反而椰菜沙律幾好食另外,座位方便都等寬敞舒適,不過頭頂太多射燈,有點刺眼🙈

餐湯 粟米忌廉湯,湯中都有d粟米粒,湯有少少甜味,幾好飲

燒烤醬烤豬肋骨 $128

芝士漢堡$98
牛肉漢堡一般,無咩牛肉味,芝士唔溶
反而椰菜沙律幾好食

另外,座位方便都等寬敞舒適,不過頭頂太多射燈,有點刺眼🙈
2022-07-31
2022-07-11 755 瀏覽
因為屋企人好想食佢地個黑糖包就係為左呢個目的就去左食outback lunch因為佢地d意粉一早就知唔多好食今次只叫左豬鞍同一份炸蘑菇share食就算個豬鞍因為家人想食well done其實可以叫7成既一上台2塊細細地既豬扒連埋個好似混左燒汁既「炒飯」加瑋堆無味雜菜當刀切入塊豬鞍時我就OMG鞋過砂紙非常非常之咁well done連我食得鞋既都覺得難食個飯就不倫不類到一個點🫠唔知佢既存在意思成碟最好食就係堆菜咁個炸蘑菇既用既粉漿相當差甩皮狀態好喇到個黑糖包喇因為我做開面包一切開就肉眼可見既乾爭爭因為家人太鍾意食叫多一個時明顯追加個個新鮮d但當用手摵開個包時居然隻手都係feel到個包肉係乾嫁🫠不過店內有位圓圓地既女員工態度唔錯個OK係比位女職員既
因為屋企人好想食佢地個黑糖包
個豬鞍因為家人想食well done
其實可以叫7成既
一上台
2塊細細地既豬扒
連埋個好似混左燒汁既「炒飯」
加瑋堆無味雜菜

不過
店內有位圓圓地既女員工態度唔錯
個OK係比位女職員既
2022-07-06 704 瀏覽
黎outback最緊要為咩?當然係黑糖麵包!真係一間麵包好食過牛扒嘅店😂午市黎食 麵包同餐飲都可以任加 性價比👍🏻👍🏻店員忙碌但都好好服務 會在用餐完畢後詢問意見 超加分!係會長期光顧嘅餐廳~
黎outback最緊要為咩?
當然係黑糖麵包!

真係一間麵包好食過牛扒嘅店😂

午市黎食 麵包同餐飲都可以任加 性價比👍🏻👍🏻

店員忙碌但都好好服務 會在用餐完畢後詢問意見 超加分!

係會長期光顧嘅餐廳~
2022-07-05 571 瀏覽
今日收早就去食outback 一叫完嘢食就上黑糖包我哋兩個人每人都食咗一條今日叫咗牛柳扒拼龍蝦牛柳5成熟簡直係正到冇得頂😋😋😋😋😋下次淨叫牛柳扒唔拼龍蝦另外叫咗老公最愛嘅洋蔥花二個人食真係有啲滯但都好味😋😋😋😋
今日收早就去食outback

但都好味😋😋😋😋
2022-07-05
  • 美國牛柳扒
2022-06-25 561 瀏覽
星期六去沙田行街,1755開始排隊幾分鐘就入去叫左HSBC SET C(二人餐)先上左兩份黑糖包 味道唔錯然後餐湯係青瓜??湯 普普通通都算ok沙律可以揀公司沙律/凱撒沙律 普普通通啦主菜係牛排 七成熟 同普通煎龍蝦尾 覺得冇乜特別好食 牛排肉質唔錯主食係risotto 煙肉帶子 係三隻用煙肉捲著既帶子同有cheese、青豆、蔥既白汁燴飯呢個份量少overall份量幾足 甚至勉強夠三個人食服務方面都幾好 唯獨另外加野食好耐未到 提醒下都黎返 價錢六百幾 都值回票價 推薦如果想係嗰度食飯可以試下中伏機會唔大另外環境都算舒適 餐廳好大有唔少枱但如果追求隱密安靜啲就…&好多小朋友可能比較吵
星期六去沙田行街,1755開始排隊幾分鐘就入去

叫左HSBC SET C(二人餐)
先上左兩份黑糖包 味道唔錯
然後餐湯係青瓜??湯 普普通通都算ok
沙律可以揀公司沙律/凱撒沙律 普普通通啦
主食係risotto 煙肉帶子
係三隻用煙肉捲著既帶子同有cheese、青豆、蔥既白汁燴飯
呢個份量少
overall份量幾足 甚至勉強夠三個人食

服務方面都幾好 唯獨另外加野食好耐未到 提醒下都黎返

價錢六百幾 都值回票價
推薦如果想係嗰度食飯可以試下
中伏機會唔大

另外環境都算舒適 餐廳好大有唔少枱
但如果追求隱密安靜啲就…
&好多小朋友可能比較吵
  • 烤帶子煙肉白汁燴飯
2022-06-18 486 瀏覽
今日諗住去ikea 食榴槤雪糕所以呢就喺沙田度食lunch有冇屋企人想食扒咁就最後揀咗Outback叫左ribs, ribeye steak and lamb Outback 既扒其實都唔洗點講一如既往雖然肉質當然唔可以同和牛,扒房既靚扒比不過咁既價錢 仲想點 性價比好唔錯啦!而且而家不論weekend或者weekday 都有lunch menu 除咗Main course之外仲包埋餐湯同嘢飲當然唔少得嘅就係一坐低就會有黑糖麵包食係唔錯既西餐廳 成家人一齊食黑糖麵包一如既往咁鬆軟牛扒就啱啱好 medium 有肉味又夠juicy 羊扒就失色d 無咩特別而ribs 呢 好入味又夠林Overall quite a good place
今日諗住去ikea 食榴槤雪糕
所以呢就喺沙田度食lunch
有冇屋企人想食扒咁就最後揀咗Outback

叫左ribs, ribeye steak and lamb

Outback 既扒其實都唔洗點講
一如既往
雖然肉質當然唔可以同和牛,扒房既靚扒比
不過咁既價錢 仲想點
性價比好唔錯啦!

而且而家不論weekend或者weekday

牛扒就啱啱好 medium 有肉味又夠juicy
羊扒就失色d 無咩特別
而ribs 呢 好入味又夠林

Overall quite a good place

Happy Friday,餐廳6點幾已經full house,好在一早已經訂好位😎餐廳有幾張半圓大sofa,適合一班朋友坐得舒舒服服咁聚餐,其他座位其實都坐得ok今次一行幾人,可以叫多幾款食物share,所以有豬有牛又有龍蝦。而且難得有牛扒可以拼其他肉類,一次過滿足食牛同唔食牛嘅朋友👏黑糖麵包特製洋葱花球 $86香煎蟹肉餅沙律 $168美國厚切牛柳配烤龍蝦尾 $398雪糕朱古力軟餅 $68 🌟蟹肉餅沙律加入紅柚,帶點微酸,可以清一清洋葱球嘅油膩熱氣感🌟牛柳5成熟,切開仍可以點點血水,味鮮唔韌🌟烤製嘅龍蝦肉,惹味兼且啖啖肉🌟最後嘅雪糕甜品,雖然已經好飽,但抵抗唔到brownie嘅吸引力特別一提,雖然餐廳全院滿座,但係由安排入座到全晚用膳,服務都係親切有禮,令你食得開心舒服☺️

黑糖麵包
特製洋葱花球 $86
香煎蟹肉餅沙律 $168
美國厚切牛柳配烤龍蝦尾 $398
雪糕朱古力軟餅 $68

🌟牛柳5成熟,切開仍可以點點血水,味鮮唔韌

🌟烤製嘅龍蝦肉,惹味兼且啖啖肉

特製洋葱花球
香煎蟹肉餅沙律
美國厚切牛柳配烤龍蝦尾
雪糕朱古力軟餅
2022-06-14 365 瀏覽
同家姐慶生比佢較喜歡据扒找來沙田新城市廣場 Outback 。地方大座位多感覺舒服,店員服務勤快。🥣忌廉粟米湯粒粒粟米爽,忌廉湯香滑。🍴黑糖麵包我最喜歡這裡的黑糖麵包,甜甜地熱辣辣又香又軟熟。🍴安格斯牛扒有點失望外觀不錯,錯在塊牛扒上,無肉味多根多肥膏,口感好韌。🍴配菜焗甜薯很不錯,軟綿清甜可口。🍴牛肉漢堡包🍔牛肉太乾鞋口,薯條香脆比較好食。🍴雞肉沙律比較正常。
地方大座位多感覺舒服,店員服務勤快。
🥣忌廉粟米湯
粒粒粟米爽,忌廉湯香滑。
🍴黑糖麵包
我最喜歡這裡的黑糖麵包,甜甜地熱辣辣又香又軟熟。

🍴安格斯牛扒
🍴配菜焗甜薯很不錯,軟綿清甜可口。

🍴牛肉漢堡包🍔
牛肉太乾鞋口,薯條香脆比較好食。

🍴雞肉沙律
比較正常。
2022-06-10
2022-06-04 401 瀏覽
今日和朋友去了新城市廣場逛街行到攰攰地我朋友話想食肉肉咁啱見到outback 我哋就揀左入去食啦舖頭門面睇落唔係好大打開其實轉角入去,餐廳有好多位置我哋一坐低店員就即刻遞上黑糖麵包,係久違了的味道,一試難忘,食完都好想再食過我朋友點了牛扒,而我點了羊架羊架肉味濃郁,幾Juicy,側邊又有啲沙律做配菜,食落唔會太Heavy整體而言,outback質素有保證, 黑糖麵包係其中一個我隔幾耐都會好想光臨outback嘅原因

今日和朋友去了新城市廣場逛街
行到攰攰地我朋友話想食肉肉
咁啱見到outback
我哋就揀左入去食啦

舖頭門面睇落唔係好大
打開其實轉角入去,餐廳有好多位置

我哋一坐低店員就即刻遞上
黑糖麵包,係久違了的味道,一試難忘,食完都好想再食過

我朋友點了牛扒,而我點了羊架

2022-05-19 498 瀏覽
同朋友搵地方食飯成日都會去呢間質素都有保證而且坐得有幾舒服叫咗幾樣主菜都上得好快😂牛扒叫咗七成熟煮到出嚟就有啲太硬🫠早知叫5成會合適啲~店員服務都唔錯好主動幫我哋加水亦都冇催促我哋快啲交枱呢個環境下同朋友傾偈都幾開心🥳
同朋友搵地方食飯
成日都會去呢間
質素都有保證
而且坐得有幾舒服
叫咗幾樣主菜
都上得好快😂
牛扒叫咗七成熟
煮到出嚟就有啲太硬🫠
早知叫5成會合適啲~
店員服務都唔錯
好主動幫我哋加水
亦都冇催促我哋快啲交枱
呢個環境下同朋友傾偈都幾開心🥳
2022-05-18 399 瀏覽
次次黎親主菜係黑糖包,可以refill,熱熱地加埋半溶牛油最正。自己可以食一條。細路又開心有兒童餐,好抵食,似似都簡ribs. 雞肉夾餅個sauce 酸酸甜甜好正。黑毛豬飯記住7成熟就好。記住download app 免費入會9折等於免加一。
2022-05-14
過黎食飯,主要都係為左食個黑糖包。好食。一開始上前菜個時已經快趣食晒,跟住order 多一條。點知,個餐食晒,餐飲都上埋,途中向兩個侍應都各催左次,都未黎(明明見住啲包係咁上俾其它客)。最後係要再向一名疑似經理既人士再催多次,並向佢表明催左幾次,就馬上有!?其實,如果無得添的話,我哋唔介意,只要你哋講其實,如果要加錢既,我哋都唔介意,只要你哋講但係就唔好做到側側博,唔多覺。唉明明啲野食係唔錯,為咩做到咁?
過黎食飯,主要都係為左食個黑糖包。好食。

其實,如果無得添的話,我哋唔介意,只要你哋講
其實,如果要加錢既,我哋都唔介意,只要你哋講

但係就唔好做到側側博,唔多覺。唉

明明啲野食係唔錯,為咩做到咁?
2022-05-04 536 瀏覽
過咗午飯時間,以為只有tea set. 仲有午餐menu, 先點一份燒豬肋骨Ribs $128⋯⋯有兩層,1人份有點多😅燒得香脆,十分易切開分給朋友👍🏻Barramundi $128魚焗得太乾有啲柴皮,魚肉下有飯必定夠飽Spicy Rice $98蝦燒得太乾無口感,飯乾淨淨不合胃口☹️Stk Pasta $98⋯⋯蕃茄肉醬意粉最正常🥹黑糖麵包香甜軟熟,配上牛油😋西蘭花湯飲完都飽左一半😅黑糖包是嚟Outback吸引之處,除左任食,真係好好食😋入到餐廳先發現地方咁大,好舒適跟朋友由tea time傾到晚飯時間😅整體來講,全餐飯只有麵包、餐湯、蕃茄意粉合格😕唔抵食、唔好食😖😖😖😖
過咗午飯時間,以為只有tea set.
仲有午餐menu, 先點一份燒豬肋骨

Ribs $128⋯⋯有兩層,1人份有點多😅
燒得香脆,十分易切開分給朋友👍🏻

Barramundi $128
魚焗得太乾有啲柴皮,魚肉下有飯必定夠飽

Spicy Rice $98
蝦燒得太乾無口感,飯乾淨淨不合胃口☹️

Stk Pasta $98⋯⋯蕃茄肉醬意粉最正常🥹

黑糖麵包香甜軟熟,配上牛油😋
西蘭花湯飲完都飽左一半😅

黑糖包是嚟Outback吸引之處,除左任食,
真係好好食😋

入到餐廳先發現地方咁大,好舒適
跟朋友由tea time傾到晚飯時間😅

整體來講,全餐飯只有麵包、餐湯、
蕃茄意粉合格😕
唔抵食、唔好食😖😖😖😖

2022-05-04
2022-04-27 477 瀏覽
第5波疫情終於有跡象完結,由一月尾開始就冇出過街食飯,相隔3個月約朋友見吓食個lunch,由於好多餐廳爆滿,我哋最後揀咗間相對少人又大路嘅西餐。基本上係Outback食過咁多次都正正常常,個人覺得最好食係佢哋個黑糖麵包同牛油,原來朋友都係咁諗。我哋每人叫咗個set lunch,包咗麵包,湯或沙律同野飲。🔸烤帶子煙肉白汁燴飯🔸個飯味道唔錯,煙肉包住帶子,一食落口不得了,好很鹹!就算連飯一齊食都非常鹹, 最後我放棄咗塊煙肉。🔸燒雞肉芝士夾餅🔸夾餅份量都唔少,上枱已經切好4件,方便食用,唔好以為個餅係脆,其實是軟的,就咁食有d 乾,加返少少佢配埋嘅醬會好d,味道不過不失。食物質素正正常常,但餐廳環境幾好,同朋友坐得舒舒服服,吹吓水其實都唔錯。

烤帶子煙肉白汁燴飯

烤雞肉芝士夾餅