去到首先已經被環境吸引,結合水泥同木系風格嘅裝修好特別。正門右邊放左啲日式茶杯同小擺設,左邊樓梯都有佈置,雖然地方唔大,但好適合打卡,仲幫朋友仔影到新pro pic😆食物雖然望落偏細份,但味道出色同夠飽,絕對對得住價錢,會再返去試其他款式。總括來講有得影相有得食,推介同女仔朋友一齊去👭🏻📷🐷🥪 日式吉列豬扒三文治 $𝟙𝟙𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)一上菜就被豬扒嘅厚度同pink pink嘅顏色吸引,外脆內軟,上下層夾住芝士同生菜,咬落好多層次同好多汁好juicy,超有幸福感。🦀🍚 松葉蟹高醬意大利飯 $𝟙𝟜𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)蟹膏味好香,蟹肉好足料,鍾意蟹膏嘅人一定食得好開心,但一般人可能會覺得少少咸同有啲漏。🐟🍔 蒲燒鰻魚竹炭漢堡 $𝟙𝟛𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)上菜時見到鰻魚咁長好surprised,鰻魚肉質好滑同好彈牙,混合mayo同椰菜嘅醬汁份量剛剛好,唔會太搶。個人覺得好驚喜係竹炭漢堡,烘過食落有少少脆口。🐮🍚 月見牛柳粒丼 $𝟙𝟚𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)蒜香牛柳粒鬆軟同有肉汁,有兩三粒比較多筋但可接受,份量好多。日本蛋加醬汁份量足夠沾哂成碗飯。

🐷🥪 日式吉列豬扒三文治 $𝟙𝟙𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
日式吉列豬扒三文治

🦀🍚 松葉蟹高醬意大利飯 $𝟙𝟜𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
松葉蟹高醬意大利飯

月見牛柳粒丼
2023-02-28
松葉蟹高醬意大利飯
月見牛柳粒丼
2023-02-18 357 瀏覽
同朋友去深水埗唱K就喺附近搵間Cafe食下搵到呢間隱世嘅Cafe入到去環境都幾優美,好寧靜,好適合正整地超鹹我哋嗌咗一個蒲燒鰻魚黑炭漢堡同埋一個松葉蟹膏意大利飯蒲燒鰻魚好大條,成隻碟咁長,食落都幾彈牙幾有魚味,薯條脆卜卜,有少少酸酸地鹹鹹地好食松葉蟹膏意大利飯好有蟹膏嘅香味,意大利飯有少少黏口,又唔會話太過鹹,濕濕地都幾好食嘢飲叫咗杯dirty white同埋一杯americano ,咖啡尚算高質,唔會話太苦太澀

入到去環境都幾優美,好寧靜,好適合正整地超鹹

我哋嗌咗一個蒲燒鰻魚黑炭漢堡同埋一個松葉蟹膏意大利飯

• 松葉蟹膏醬意大利飯
  • 蒲燒鰻魚漢堡配青檸薯條
  • Dirty
2023-02-12 333 瀏覽
上完兩日堂,想周圍行放空下,無心插柳嚟到Nomad。比佢嘅環境attract咗,感覺好chill,決定盲中中都入去一試。Menu有各式各類嘅選擇,不過有啲眼花撩亂🤣。最後揀咗蒲燒鰻魚竹炭漢堡($138) ,因為喺開飯碌下啲相,見到睇落ok,而且配搭幾新鮮。嘩的確好巨型下,好足料,影相會幾igable☺️。鰻魚軟綿入味,竹炭包綽頭具多,無特別,中間仲有啲酸瓜椰菜,中和下。鰻魚太長,要切開頭尾再擺返入個包先可以當係burger咁食。整體配搭唔錯,但食食下會開始覺得鰻魚太濟有啲油。隨餐嘅薯條夠脆,有誠意。加咗$25要杯涷latte,幾易入口。環境係唔錯,食物不過不失。價錢有啲過高,除非你會坐好耐傾計/做嘢,都可以考慮下。

Latte

2023-01-31 292 瀏覽
餐廳環境日式寬敞,餐廳有兩層,但位置唔算多。今日好好彩12:30左右去到,唔洗等位。用電話落單,野食好快就送到黎。餐廳上層設有洗手間,好乾淨。小食:酥炸墨魚咀, $68主食:日式吉列豬扒三文治,$118成份三文治超厚,豬扒夠juicy!新鮮熱辣炸起,外脆內軟熟配埋少少生菜同埋上下層都有芝士,好match! 但唔容易一口咬晒。蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條,$138漢堡包一般,長長一條完整既鰻魚,大滿足!Lunch set 加配 Cappuccino, $25
用電話落單,野食好快就送到黎。餐廳上層設有洗手間,好乾淨。

小食:
酥炸墨魚咀, $68

主食:
日式吉列豬扒三文治,$118
成份三文治超厚,豬扒夠juicy!新鮮熱辣炸起,外脆內軟熟

蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條,$138
漢堡包一般,長長一條完整既鰻魚,大滿足!

Lunch set 加配 Cappuccino, $25
@nomad.iza之前我去過,覺得好好味😋今次叫埋閨名一齊試好野。吃日本菜🇯🇵這一餐依然好好味😋用心製作❤️❤️🥰老娘十分滿足😚今次點了漬物配鯖魚定食🍱和汁燒牛肉定食。飲品點了凍Cappuccino和熱Mocha.📌鯖魚定食內有鯖魚、麪豉湯、豆芽、青瓜配胡麻醬和飯。麪豉湯偏鹹,但老娘喜歡比較濃味的食物,湯都好好飲,但我之後要飲多兩杯水🥲🥲 鯖魚🐟煎得好香,平時吃魚不吃皮的我,終於可以連魚皮吃。好香,好甜,加上檸檬汁🍋 無敵🤩🤩🤩好好味😋飯上有個蛋黃,一拮就爆漿的蛋黃,配上飛魚子吃,飯都好好味😋 店門外寫明日本米使用的。喜歡日本米的你們可以試試😉📌汁燒牛肉定食,麪豉湯、青瓜配胡麻醬和飯。友人不吃飛魚子,全部給我💕💕 牛肉裏有洋蔥🧅不吃肉的我沒有試吃,友人説好好味😋味道偏濃💜💜 喜歡牛肉白你要試試啊🧡飲品方面點了Cappuccino和Mocha,正常水平。今天的食物好滿足😋😋😋😋😋 好好味😋環境好值得去打卡,好有日本的感覺,門外有製作好的陶瓷杯,有一條樓梯,門外都可以坐的。店員服務好好👍🏻 十分友善☺️☺️☺️ 有禮😊

這一餐依然好好味😋用心製作❤️❤️🥰
老娘十分滿足😚

店員服務好好👍🏻 十分友善☺️☺️☺️ 有禮😊
2022-12-27
  • 汁燒牛肉定食
  • 漬物配鯖魚定食
知道深水埗越來越多Café 這個特地來拜訪 健身完馬上過去 剛剛好午餐時間看到餐排二話不說點了●Kabayaki Eel Burger 蒲燒鰻魚漢堡●跟青檸鹽薯條🍔🍟看圖片也太吸引了 簡直大滿足 大大條 最尾一幅好像舌頭👅第二個必點的●Uni Risotto 海膽忌廉汁蟹肉意大利飯●平時三心兩意的我 完全0猶豫的下單🤪完全沒有令我失望 這個太厲害了簡直覺得嘴巴浸在海膽裡 好像有點誇張🤣😂隱約遲到芝士的味道 而且上面還有三文魚籽!!!餐廳整體環境走古典路線 兩層的Café 位置鬆動 用餐時間90mins 足夠做下享受慢活聊天❤🥰
知道深水埗越來越多Café

●Uni Risotto 海膽忌廉汁蟹肉意大利飯●
平時三心兩意的我 完全0猶豫的下單🤪
完全沒有令我失望 這個太厲害了
簡直覺得嘴巴浸在海膽裡 好像有點誇張🤣😂
隱約遲到芝士的味道 而且上面還有三文魚籽!!!

餐廳整體環境走古典路線
同朋友雙約去深水埗搵下有無好咖啡,路過見到店面幾有特色,就入去試一下。等左一陣就安排左座位,環境簡約得黎又幾放鬆,野食似日式cafe,叫左個鰻魚漢堡,同埋吉列豬扒三文治,漢堡包一般,反而豬扒夠juicy!其實係深水埗去左好多咖啡店,好多都係食物好過咖啡😅 睇黎要搵好飲嘅啡真係唔容易😬食物:⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️互動:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️番叮:⭐️⭐️⭐️#aus_cafe

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️
互動:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
番叮:⭐️⭐️⭐️

#aus_cafe
2022-11-24 334 瀏覽
誤打誤撞去左呢間之前嘅人氣cafe平日晚竟然冇咩人同閨蜜仲可以慢慢傾偈❤️呢個日式咖喱炸蝦丼🍛都幾有驚喜新鮮熱辣辣既炸蝦食落外脆內軟沾埋咖喱真係唔錯咁當然咖喱撈飯先係最夾😌😌😌叫左少辣既係日式咖喱,食食下大大碗飯都食晒😝超厚嘅日式吉列豬扒三文治🥪一上枱真係超驚喜!因為成份三文治已經被厚厚嘅吉列豬扒所包圍着,真係好吸睛😗😗😗目測呢舊厚厚豬扒應該至少有3.5 cm厚,配埋少少生菜同埋上下層都有芝士😌食起上嚟一啲都唔單調,而且豬扒新鮮熱辣炸起,外脆內軟熟,完全唔會覺得豬扒好乾好鞋,真係好得👍🏻份量真無太大份啦,建議兩個人開心share❤️不過可能都要睇吓當日廚師嘅手勢,因為我又見到有啲人講話整得好乾,不過我嗰日食又唔會😙😙😙 𝐿𝓊𝒸𝓀𝓎
誤打誤撞去左呢間之前嘅人氣cafe
平日晚竟然冇咩人
同閨蜜仲可以慢慢傾偈❤️

呢個日式咖喱炸蝦丼🍛都幾有驚喜
新鮮熱辣辣既炸蝦食落外脆內軟
沾埋咖喱真係唔錯
咁當然咖喱撈飯先係最夾😌😌😌

叫左少辣既係日式咖喱,食食下大大碗飯都食晒😝

超厚嘅日式吉列豬扒三文治🥪

份量真無太大份啦,建議兩個人開心share❤️

2022-11-10
2022-10-10 529 瀏覽
食物: 吉列豬扒入口鬆脆,非常唔錯環境: 舒服寧靜,除左吧凳唔好座,總體係幾放鬆服務: 強差人意去之前只睇左好評,無睇到差評原因,用餐完之後睇番差評留言,感覺同大部份人一樣,都係因為某位侍應既不友善態度令整體感覺好差,其實店家如果有唔鍾意/唔接受食客某d要求可以係店內貼出提示,或者正正常常地同個食客講番,大家都會理解遵守,唔接受既都可以自己選擇離關轉場,都係可以商量,無必要當住仲係度用緊膳既食客面前,同其他侍應大大聲單打台客,令食客難堪,即使食物同環境唔錯,受到甘既待遇,無人會覺得用餐愉快,除非間餐廳好似外國某出名餐廳甘,係標榜會鬧客,入得去食飯既人都預左,否則無人會預計食完餐飯個體驗甘差,同其他差評一樣結論: 無下次!
食物: 吉列豬扒入口鬆脆,非常唔錯
環境: 舒服寧靜,除左吧凳唔好座,總體係幾放鬆
服務: 強差人意

2022-10-09 435 瀏覽
網上見到呢間餐廳,裝修好似幾靚,食物望落都好似幾吸引,諗住去幫襯一下,去到嘅時候店員話樓上因為冷氣壞咗,座位唔開放,亦都冇任何手工啤酒供應,樓下係高枱高櫈,張櫈極度唔舒服,點咗呢個日式咖喱豬扒飯,選擇咗辛口咖喱,上枱嘅時候充滿期待,點知一咬入口嘅時候,真係爭啲咬唔開,肉質極度堅硬,而且肉味偏鹹,質感亦都怪怪的,花咗好多時間先至將成份豬扒食完,咖喱味道亦都好一般,食完個口攰到呢…已經冇心情再食份蓮藕漬物,因為落差好大所以好失望。
記得 @nomad.iza 初初開業時我都係蜂擁去試既一份子等位等左超過一個鐘先食到(´・_・`)但對食物質素都幾滿意 環境又舒服招牌吉烈豬扒三文治係我會想encore既事隔接近三年終於去encore( ˙֊˙ )平日下午又落雨 無咩人流一心去就係想食多次個三文治雖然賣相一樣咁吸引但味道明顯退步左(´△`)我估佢塊豬扒醃得太耐 肉都幾咸下而且肉質怪怪地 乸到唔太自然既感覺然後椰菜撈左太多汁 都唔太爽脆唔知係我唔好彩定點呢…有啲可惜啊佢杯dirty我覺得係好飲既有無朋友近期去過啊?✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Follow @lastbitematters for more
記得 @nomad.iza 初初開業時
我都係蜂擁去試既一份子
等位等左超過一個鐘先食到(´・_・`)
但對食物質素都幾滿意 環境又舒服
招牌吉烈豬扒三文治係我會想encore既

事隔接近三年終於去encore( ˙֊˙ )
平日下午又落雨 無咩人流
一心去就係想食多次個三文治
雖然賣相一樣咁吸引
但味道明顯退步左(´△`)
我估佢塊豬扒醃得太耐 肉都幾咸下
而且肉質怪怪地 乸到唔太自然既感覺
然後椰菜撈左太多汁 都唔太爽脆
唔知係我唔好彩定點呢…
有啲可惜啊
佢杯dirty我覺得係好飲既

有無朋友近期去過啊?

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-08-22 394 瀏覽
今天與一位畢業生吃午餐,我選了這間 nomad.iza ,吃日本菜的🇯🇵這一餐好好味😋用心製作❤️❤️🥰老娘十分滿足😚今次點了漬物配鯖魚定食🍱和天婦羅蝦🍤&南瓜餅🎃冷烏冬配柚子汁。飲品點了凍Latte 和Dirty.鯖魚定食內有鯖魚、麪豉湯、豆芽、青瓜配胡麻醬和飯。麪豉湯偏鹹,但老娘喜歡比較濃味的食物,湯都好好飲,但我之後要飲多兩杯水🥲🥲 鯖魚🐟煎得好香,平時吃魚不吃皮的我,終於可以連魚皮吃。好香,好甜,加上檸檬汁🍋 無敵🤩🤩🤩好好味😋飯上有個蛋黃,一拮就爆漿的蛋黃,配上飛魚子吃,飯都好好味😋 店門外寫明日本米使用的。喜歡日本米的你們可以試試😉天婦羅蝦🍤&南瓜餅🎃冷烏冬配柚子汁,柚子汁甜甜酸酸,好適合現在夏天時食🤤🤤好開胃。天婦羅🍤蝦和南瓜餅🎃炸得剛剛好,脆脆的😍😍放涼了再吃這兩件炸物仍是脆脆😋😋😋 飲品方面畢業生點了Latte,小孩子不太喜歡喝苦的咖啡,開始時飲到香香的牛奶就很喜歡,最後我問她,你不喝了?她説咖啡很苦😅😅 Dirty就正常,都好飲。今天的食物好滿足😋😋😋😋😋 好好味😋環境好值得去打卡,好有日本的感覺,門外有製作好的陶瓷杯,有一條樓梯,但我們沒有在樓梯上打卡拍照。店員服務好

這一餐好好味😋用心製作❤️❤️🥰

• Latte
  • 漬物配鯖魚定食
  • 天婦羅冷烏冬配柚子汁
2022-08-21 316 瀏覽
餐廳環境日式寬敞,店員服務殷勤。我哋入去因人多要坐bar枱,但一有正常枱店員就主動安排我哋去坐,十分抵讚食物十分高質,未黎之前覺得略貴,但用餐後認為對得起個價錢因為真係用料足,同好好味,會再去!

食物十分高質,未黎之前覺得略貴,但用餐後認為對得起個價錢
因為真係用料足,同好好味,會再去!
松葉蟹肉意大利飯
鰻魚竹炭漢堡
Dirty

松葉蟹肉意大利飯
鰻魚竹炭漢堡
Dirty
2022-08-15 217 瀏覽
最近經過太子區,到附近尋找美食之旅,突然發現有一間外觀日本感覺的餐廳。餐廳內有一個打卡位門口位,幸好當天未有很多人排隊,可以先打卡後入座進食。食物方面:兩個定食也是十分吸引,一個是鯖魚定食,份量非常足夠,不會令你太飽也不會不夠,除主食好味外,前菜也味道是也是非常獨特,令人難忘。至於,月見牛肉飯,則是極為驚喜,師傅用的日本蛋加上和牛的配合,是十分合適,非常推薦大家!串燒也一點也不比定食遜色,當日叫了三款串燒,雞肉串及免治雞肉串,肉汁的處理十分好,保留到大部份的肉汗,不會乾身。

2022-08-08
2022-08-05 149 瀏覽
入到去有種居酒屋Mix Cafe嘅感覺🍶雖然店舖入邊嘅氣氛係比較暗但係都有足夠嘅射燈打造格調入面嘅店員都非常友善!同朋友揀咗一陣都揀好到食咩店員主動過嚟推介我哋~~ 仲會成日幫我refill水💧喺度坐左三個鐘都完全ok!!🉐環境嚟講真係好正~💮美中不足係張凳高有少少唔穩🪑店員推介我哋試吉列豬扒三文治🥪但係朋友唔食沙律醬佢哋竟然貼心到可以幫我哋整一邊有沙律醬生菜另一邊冇見到三文治嘅實物真係好驚喜!因為中間嘅吉列豬扒真係好~~~厚!但係竟然可以做到唔會Overcook中間係粉紅色啱啱好熟 保留到肉汁🍖一啖真係咬唔哂Σ(・□・;)個厚度可能有一蚊銀咁高!另外我哋叫咗天婦羅凍烏冬🧊不過我哋本身expect天婦羅唔應該用麵包糠係用返天婦羅粉漿 所以就有少少失望🥹不過個南瓜餅都好好食!!而烏冬上面有紫菜、葱同埋柚子烏冬口感都幾彈牙~ 用嚟點烏冬嘅醬油都有柚子味不過自己就偏好有Wasabi嗰種冷烏冬多啲~~不過味道都幾清新 鍾意柚子味特別啲嘅朋友可以嚟試吓!🍊飲品方面佢嘅Black tea跟餐係免費嘅~🍹雖然係咁但係都好有誠意 會有塊檸檬乾!🍋想飲咖啡嘅話跟餐都係大概+$20左右 個人覺得幾抵!!總
入到去有種居酒屋Mix Cafe嘅感覺🍶
雖然店舖入邊嘅氣氛係比較暗
但係都有足夠嘅射燈打造格調
入面嘅店員都非常友善!
同朋友揀咗一陣都揀好到食咩店員主動過嚟推介我哋~~
仲會成日幫我refill水💧
喺度坐左三個鐘都完全ok!!🉐
環境嚟講真係好正~💮
美中不足係張凳高有少少唔穩🪑

店員推介我哋試吉列豬扒三文治🥪
但係朋友唔食沙律醬
佢哋竟然貼心到可以幫我哋整一邊有沙律醬生菜另一邊冇
見到三文治嘅實物真係好驚喜!
因為中間嘅吉列豬扒真係好~~~厚!
但係竟然可以做到唔會Overcook
中間係粉紅色啱啱好熟 保留到肉汁🍖
一啖真係咬唔哂Σ(・□・;)

個厚度可能有一蚊銀咁高!

另外我哋叫咗天婦羅凍烏冬🧊
不過我哋本身expect天婦羅唔應該用麵包糠
係用返天婦羅粉漿 所以就有少少失望🥹
不過個南瓜餅都好好食!!
而烏冬上面有紫菜、葱同埋柚子
烏冬口感都幾彈牙~
用嚟點烏冬嘅醬油都有柚子味
不過自己就偏好有Wasabi嗰種冷烏冬多啲~~
不過味道都幾清新
鍾意柚子味特別啲嘅朋友可以嚟試吓!🍊

飲品方面佢嘅Black tea跟餐係免費嘅~🍹
雖然係咁但係都好有誠意 會有塊檸檬乾!🍋
想飲咖啡嘅話跟餐都係大概+$20左右 個人覺得幾抵!!

總結:如果想約朋友去一個有格調啲嘅地方傾吓計食下野係一個好唔錯嘅選擇!!🍥
有咁靚嘅裝修 環境舒服而且食物價錢都非常合理~~