餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-18 0 瀏覽
☕CAPPUCCINO咖啡味道奇怪,有啲苦,但又唔係齋啡果種苦,苦味似飲涼茶🦞牛油焗龍蝦手工扁帶麵 $168原隻去殼龍蝦尾,肉質厚肉有彈性,手工扁帶麵似伊麵冇咩特別配酸種麵包,麵包口感煙韌
☕CAPPUCCINO
咖啡味道奇怪,有啲苦,但又唔係齋啡果種苦,苦味似飲涼茶

🦞牛油焗龍蝦手工扁帶麵 $168
原隻去殼龍蝦尾,肉質厚肉有彈性,手工扁帶麵似伊麵冇咩特別
配酸種麵包,麵包口感煙韌
2024-05-16
$200 (早餐)
2024-04-13 265 瀏覽
之前黎過幾次,每次都係食正餐,今次做完運動過黎,唔想食太飽就試下輕食☺️ 見到啲danish好精緻,決定一試藍莓danish🫐 配埋flat white 絕對係perfect combo☀️ 餐廳環境好舒服,而且平日早上人流唔多,可以慢慢坐,過一個悠閒既上午☕️

2024-04-13 131 瀏覽
同朋友做完運動之後喺荃灣搵一間比較低卡路里嘅餐廳,咁啱經過荃灣廣場見到呢一間Cafe有唔同嘅沙律款式,所以我哋就行咗入去覓食。我哋兩個都叫左唔同款式,所有餐具都是自助的,自己掃code下單。我叫咗一個牛油果雞怕水煮蛋沙律,其實如果想做完運動補充蛋白質而又唔想太高卡路里嘅話,我覺得呢個係一個好好嘅選擇。因為有雞扒同牛油果有蛋白質,然後菜底都會飽肚,又唔會令自己再食其他嘢。不過我朋友叫咗一個薄餅就稍為唔好食啦,首先個薄餅有啲乾,然後返熱得唔夠熱,好似食緊冷藏食品咁,呢樣嘢餐廳就有待改善。
2024-03-16 322 瀏覽
LUNCH TIME過後,不用等位,人也不多,坐得特別舒服。每次去CAFE,總是忍無可忍要點ALL DAY BREAKFAST,這次也不例外。「全日早餐」旋風炒蛋固然吸引但當中的牛油果,還有無花果雜菜沙津,才是令我覺得是非點不可的、「全日早餐」的整體味道不錯,其實這個是很難會不好吃的吧!以它的份量來算,這個價錢不算平,但坐得幾舒服,所以還可以的。
才是令我覺得是非點不可的、
「全日早餐」的整體味道不錯,其實這個是很難會不好吃的吧!
全日早退餐
2024-03-01
全日早退餐
Bookmark左呢間cafe都有一段時間,一直想試但又冇經開,終於試到佢嘅咖啡☕️☺️🌱NOC Benedict🍳 $138可以揀煙三文魚/煙肉。煙肉🥓煎得幾香口,脆邊。benedict個醬用上牛油果製成,口感更creamy,水波蛋流心軟滑,配酸種麵包底口感煙韌🌱Buttery Baked Lobster🦞$168焗龍蝦尾去殼上,肉質厚肉有彈性,配上手工意大利蛋麵,同上湯伊麵有少少相似🌱Smoked Salmon Toast🍞$138三文魚鋪上吐司顏色勁吸引,同樣配上酸種吐司,口味較輕🌱Matcha🍵 +$28🌱Mocha🍫 +$28🌱Oat Milk Latte☕️ +$33食物味道其實就幾好,不過價錢就偏貴,唔算太抵食。呢到出名都係啲咖啡,味道幾濃厚,可能下次主要都係黎飲杯野

🌱NOC Benedict🍳 $138

🌱Buttery Baked Lobster🦞$168

🌱Smoked Salmon Toast🍞$138
三文魚鋪上吐司顏色勁吸引,同樣配上酸種吐司,口味較輕

🌱Matcha🍵 +$28
🌱Mocha🍫 +$28
🌱Oat Milk Latte☕️ +$33

2023-10-10 867 瀏覽
放假很喜歡相約朋友到餐廳吃一頓豐富嘅早午晚, 就像是為剛過去的5天工作充一充電。這天我們來到位於荃灣廣場的NOC, 餐廳走的是文青路線, 餐桌和椅子都用上淺木色。另外, 餐廳的其中一邊是一大塊落地玻璃, 採光度十足, 給人非常悠閑嘅感覺。我們當天點了NOC煙三文魚班尼迪蛋多士, 牛油果多士和兩杯latte。NOC煙三文魚班尼迪蛋多士 - 一上桌時就被它的賣相吸引著。煙三文魚的份量十分多, 另外, 有別於平時的班尼迪蛋是用英式鬆餅, 這裡是用上自家製酸種麵包, 而荷蘭汁則由自家製牛油果醬汁代替。這個班尼迪蛋多士非常好吃, 煙三文魚十分新鮮, 又不會過咸, 配上自家製酸種麵包口感十分豐富。牛油果多士可以選擇牛油果片或牛油果蓉, 配上酸種麵包, 另外亦附上一小碗的藜麥沙律。牛油果份量亦很多且十分新鮮, 加幾滴檸檬汁一起吃十分美味呢。咖啡亦是十分高質。咖啡的酸和苦味平衡剛剛好, 飲完口腔帶有餘韻, 奶泡亦打得非常細緻。期待下次再來試試他們其他食物呢。

期待下次再來試試他們其他食物呢。
Pan-Fried Beef Cobb bowl ($148)🔎牛肉可選5成熟/7成熟/全熟♨️🔎配料有水煮蛋、牛油果、南瓜、無花果、車厘茄、沙津菜🥗🔎跟餐仲有一塊酸種麵包🥪✅排得好靚,水煮蛋流心勁打卡,成幅畫咁🖼️✅牛肉有9件,叫咗7成熟,有肉味好淋🐮✅沙津菜同車厘茄好新鮮,唔會食到有苦澀味🍅🥬✅牛油果入口即化,而南瓜就爽脆,食到食材本身嘅甘甜🥑🎃✅無花果唔常見,但佢個味夾個沙津,係唔同層次嘅甜🥝❌唯一缺點,真係價值不斐,餐餐都食會窮死💸📝 8/10Hot matcha ($50)✅拉花好靚🌸✅抹茶先有一點苦澀,再微微回甘😌👌🏻係一杯合格嘅抹茶茶🍵❌無得跟餐加配飲品🙅🏻‍♂️❌價錢十分進取,哩杯未至於$50質素😬📝 6/10.⭐️總括而言…哩款Cobb bowl 絕對啱哂做生酮飲食嘅朋友仔🏃🏻‍♀️,低碳飽肚,營養均衡🥩。雖然感覺食菜都要咁貴🥬,好似好唔抵食咁,但啲食物全部都係原形食物,好健康👨🏻‍⚕️,而且食材新鮮💦,食到原始嘅味道。如果有日心血來潮😳,想同朋友黎個健康人生🍎,都推薦哩間一試。
Beef  Cobb  Bowl
🔎牛肉可選5成熟/7成熟/全熟♨️
🔎配料有水煮蛋、牛油果、南瓜、無花果、車厘茄、沙津菜🥗
🔎跟餐仲有一塊酸種麵包🥪
✅排得好靚,水煮蛋流心勁打卡,成幅畫咁🖼️
✅牛肉有9件,叫咗7成熟,有肉味好淋🐮
✅沙津菜同車厘茄好新鮮,唔會食到有苦澀味🍅🥬
✅牛油果入口即化,而南瓜就爽脆,食到食材本身嘅甘甜🥑🎃
✅無花果唔常見,但佢個味夾個沙津,係唔同層次嘅甜🥝
❌唯一缺點,真係價值不斐,餐餐都食會窮死💸
📝 8/10
Hot  matcha
Hot matcha ($50)
✅拉花好靚🌸
✅抹茶先有一點苦澀,再微微回甘😌
👌🏻係一杯合格嘅抹茶茶🍵
❌無得跟餐加配飲品🙅🏻‍♂️
❌價錢十分進取,哩杯未至於$50質素😬
📝 6/10
⭐️總括而言…
2023-09-28
Beef  Cobb  Bowl
2023-09-26 465 瀏覽
ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ可以話係近來ᴇxᴘᴀɴᴅ得比較快嘅文青ᴄᴀғᴇ,連新開張嘅圍方都有分店,不過我哋都係去就近嘅荃灣分店,可以同大家sʜᴀʀᴇ下食咗啲咩。.珍寶蟹肉蛋白多士 $138酸種麵包上面有蛋白炒蟹肉,質感幾挺身,口感就無想像中咁軟嫩,蛋白同麵包中間用咗沙律菜做分隔,以免浸濕麵包,亦有意大利黑醋作味道上嘅提升 (其實如果無咗黑醋醬同表面嘅ᴘᴀʀᴘɪᴋᴀ,可以話係無乜味道😅)。另外有一小碗藜麥沙律。.牛油焗龍蝦手工扁帶麵 $168👨🏽就叫咗個ᴘᴀsᴛᴀ食,外表睇落就大扣分,依個似係湯意粉多啲😅。手工扁帶麵無論係賣相定口感都似係伊麵。整體味道比想像中好…因為本來以為佢個湯意粉會無味,原來當中都落咗啲香味去調味。龍蝦就中規中矩,口感有少少韌,略嫌熟咗少少。.ᴀɴʏᴡᴀʏ,價錢同質素唔成正比,加埋兩杯嘢飲盛惠$400,男仔嚟就更加唔抵食,因為根本食唔飽🫠,只係裝修比較靚同舒服,今次食完之後,我哋都表示無下次了🥴。
珍寶蟹肉蛋白多士 $138
牛油焗龍蝦手工扁帶麵 $168
珍寶蟹肉蛋白多士
牛油焗龍蝦手工扁帶麵
2023-09-20 384 瀏覽
一直都喺度搵咖啡店因為唔熟悉呢個位置一直都係飲星巴克點知睇水牌原來有呢間分店梗係好開心啦!因為呢間可以帶阿媽試吓佢嘅咖啡始終有水準好彩入去有位下晝2:30左右仲要係望住個街好舒服嘅環境最重要係太陽唔會直接射住乾淨環境不嬲都係㗎啦所以值得我去再次光顧一坐低就用二維碼落ordered 好快已經嚟到咖啡香濃糕點OK啦拖肥鬆餅正方形幾好味不過唔夠鬆化紅霉千層酥好味啲不定時都有服務員加水,反而我鍾意自助更好。以為冇自助到俾錢先見到😂大致上都值得再去呢間一直都欣賞佢哋嘅咖啡糕點「即刻都整咗個Apps儲分」
一直都喺度搵咖啡店因為唔熟悉呢個位置
咖啡香濃
糕點OK啦
拖肥鬆餅正方形幾好味不過唔夠鬆化
紅霉千層酥好味啲
不定時都有服務員加水,反而我鍾意自助更好。
以為冇自助到俾錢先見到😂
大致上都值得再去呢間
一直都欣賞佢哋嘅咖啡糕點
「即刻都整咗個Apps儲分」
2023-09-19
#MC帶你去荃灣NOC Coffee Co.行日系簡約風格調,純白色嘅牆身,再加上木系質料🪵設計大氣舒服。🥑 牛油果多士 Avocado Toast (配雜錦沙律)$88NOC最出名就係牛油果多士,一於試一試。賣相十分吸引😍牛油果厚切口感香滑順口,酸種麵包烘得香脆。☕️ Flat white嚟得Cafe又點少得嗌返杯咖啡呢,咖啡味香濃,飲落好順滑,拉花仲拉得好靚㖭!最啱攞嚟打卡📸🍮 鮮果杏仁撻 Fresh Fruit Almond Tart $42撻底食落淡淡杏仁味,但唔味道唔太突出,撻頂有多款水果︰青提、草莓、藍莓、紅桑子,食落口感超豐富!✨ 總結連鎖店嚟講價錢合理,賣相精緻,味道不錯,想慢活、行過路過都可以不妨一試。 .⭐整體︰8.0/10⭐食物︰8.0/10⭐環境︰8.5/10⭐價錢︰7.5/10.==============================📍 NOC Coffee Co.(荃灣)地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L1樓128-130號舖交通︰港鐵荃灣西站 A1 出口/港鐵荃灣西站 A2 出口/港鐵荃灣西站 E2 出口=======================
#MC帶你去荃灣

⭐整體︰8.0/10
⭐食物︰8.0/10
⭐環境︰8.5/10
⭐價錢︰7.5/10
📍 NOC Coffee Co.(荃灣)
地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L1樓128-130號舖
#Ming_Course #hkfoodie #foodiehk #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodies #hongkongfoodie #hkfoodlover #hongkongfood #週末好去處 #拍拖好去處 #情侶好去處 #香港小店 #荃灣區美食 #荃灣美食 #荃灣一日遊 #荃灣好去處 #香港美食 #香港美食打卡 #香港美食攻略 #香港探店 #本地遊 #香港一日遊 #香港好去處 #荃灣 #Cafe #手沖咖啡 #hkcoffee #coffeeholic #coffeedaily #hongkongcafe #NOC
2023-08-31
牛油果多士
鮮果杏仁撻
2023-09-11 253 瀏覽
❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈有多間分店的純白色簡約cafe✨自從Noc愈開愈多分店之後 要光顧也變得更容易了假日的晚餐就選址了荃灣廣場 晚上到訪人流不多可直接入座┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜麥芽糖烤雞碗 $138 (8/10)食材顏色豐富的健康碗除了烤雞 還有牛油果 南瓜 車厘茄 無花果 吐司等營養很均衡🤍男友表示雞肉好嫩滑 而我比較喜歡爽脆的南瓜𐂐 ⠜墨西哥雞肉餡餅 $118 (7.5/10)餡餅會額外加配yogurt bowl一次滿足2個願意 性價比真心不錯😻雞肉餡餅加入了芝士 入口唔會太乾柴又帶點鹹香而yogurt bowl就正常味道啦 總係覺得好食過自己整😂我仲加配左炒蛋要$25 係價值不菲的蛋𐂐 ⠜Ice white $45 𐂐 ⠜Hot matcha $50整體唔差 好適合關注健康人士 只係我地都認為定價過於進取🤔┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

有多間分店的純白色簡約cafe✨

自從Noc愈開愈多分店之後 要光顧也變得更容易了
假日的晚餐就選址了荃灣廣場 晚上到訪人流不多可直接入座
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜麥芽糖烤雞碗 $138 (8/10)
食材顏色豐富的健康碗
除了烤雞 還有牛油果 南瓜 車厘茄 無花果 吐司等
營養很均衡🤍男友表示雞肉好嫩滑 而我比較喜歡爽脆的南瓜

𐂐 ⠜墨西哥雞肉餡餅 $118 (7.5/10)
雞肉餡餅加入了芝士 入口唔會太乾柴又帶點鹹香

我仲加配左炒蛋要$25 係價值不菲的蛋

𐂐 ⠜Ice white $45
𐂐 ⠜Hot matcha $50

整體唔差 好適合關注健康人士 只係我地都認為定價過於進取🤔
2023-09-11 134 瀏覽
朋友推介加bookmark左好耐既NOC Coffee Shop🤍一直鍾意佢純白既裝修🤍🤎今次去荃灣既分店試左佢既牛肉沙律bowl/燒雞沙律bowl色彩繽紛加排列整齊既salad bowl真係好岩打卡😋😋有齊牛油果、蕃茄仔、南瓜粒、無花果、溫泉蛋配燒牛/燒雞肉配沙律菜 鋪滿一個碗上 😍😍配料揀燒雞有麥芽糖汁 相對地燒牛揀左medium都比較靭但佢既配菜同沙律醬汁係我鍾意既口味酸酸甜甜夠開胃又飽肚😆另有兩塊sourdough toast係唔想食得heavy時既好選擇😍😍😍可惜既係性價比唔高🥲🥲咖啡要杯Flat White另外加錢$40-$60 無套餐~埋單要$200😳如果價錢平好多都會想再食呢個價位可以食下其他~🤧🤧🤧而且荃灣分店比較細 唔似其他分店咁想影下相😵‍💫📍 NOC Coffee Co. (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L1樓128-130號舖

一直鍾意佢純白既裝修🤍🤎

埋單要$200😳
如果價錢平好多都會想再食
呢個價位可以食下其他~🤧🤧🤧
而且荃灣分店比較細 唔似其他分店咁想影下相😵‍💫

📍 NOC Coffee Co. (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L1樓128-130號舖
2023-08-19 369 瀏覽
本身bookmake左一段時間,行過都好長條龍,所以一直未有時間去試,今日出開荃灣,心血來潮去睇吓長唔長龍,結果5分鐘入得終於明白明白點解咁多人排隊,個意粉好好味,帶子好大粒,意粉加酸種麵包,咖啡一啲都唔苦,好回甘,下次我都會去排隊再食

2023-07-22 652 瀏覽
之前一直以為僅是一間咖啡店,可能搭配簡單快餐三明治甜點類,來過很多次商場都沒有試過,沒想到裡面的餐點非常豐富,且健康美味!沙拉很好吃,搭配醬汁雖簡單但不會衝突,水波蛋又嫩又香,搭配麵包好好吃,咖啡都很不錯,食物質素完全超出期待,可納入往後brunch餐廳清單
2023-06-27 742 瀏覽
平時見間間NOC都排哂隊,但其實一啲都唔平,仲要收加一添,不過想食健康啲又坐得舒服,呢到環境又真係唔錯。新出的蟹肉蛋白多士,中間墊左啲菠菜同黑醋,但始終蛋白水分比較多,都係會整到塊酸種包淋哂,不費力就可以切開。蟹肉蛋白的份量好豐富,應該至少有4隻蛋白,調味好輕手,帶點蟹肉嘅鮮甜味,自己加左好多黑椒。我會話呢個價錢,有一半係比犧牲左的蛋黃。呢到嘅酸種包冇咩特別,冇口感唔煙韌,冇咩香氣,唔會有麵粉香。
我會話呢個價錢,有一半係比犧牲左的蛋黃。
2023-06-25