2023-02-28 830 瀏覽
第一次食一間漢堡店,我通常都係會試經典款先,不過呢間既就平凡啲🙈▪️ 經典牛肉漢堡 + 薯條 + 飲品 💲49 + 20 (套餐)個包都幾有份量,唔分幾層都難啲食到🤫質感頗鬆身軟熟既,不過就真係普通包一個,無咩烤烘或者牛油香🧈牛肉勝在唔會係太乾🐮有唔少洋蔥同埋酸瓜,但係兩者都無味呢樣野真係唔簡單🫣難得食快餐會覺得清淡,下次可能揀返個有醬汁🤣粗薯唔夠脆身偏粉,同樣地都係無咩調味🍟🔎 整體評分(6/10)

經典牛肉漢堡 + 薯條 + 飲品

🔎 整體評分(6/10)
2022-11-10 949 瀏覽
用外賣平台叫嘅,雖然漏單,但burger本身係好食嘅。呢到嘅burger包身係看得出嘅軟熟,唔係走美國style,而係澳洲嘅鬆軟style,無用到一般鋪頭用嘅brioche,漢堡奶白色,好有自己特色。漢堡嘅包咬落去好香麵粉味,軟綿綿但又唔會索哂啲汁變到淋哂,啲汁嘅份量啱啱好,唯獨係牛嘅筋比較多,亦煎得唔夠香。溫泉蛋肉醬意粉就正常發揮,係想像到嘅味道,加埋溫泉蛋,撈埋黎食,整體唔會錯得去邊。 下次會想試下佢嘅烤雞堡。
用外賣平台叫嘅,雖然漏單,但burger本身係好食嘅。

下次會想試下佢嘅烤雞堡。
2022-09-08 952 瀏覽
環境簡單嘅小店漢堡大大個價錢比連鎖嘅平唔食漢堡仲有意粉揀添☺️☺️🤎經典牛肉漢堡🐄哇,個漢堡黎到真係好大個😮要一啖咬晒咁多層真係有啲難度牛肉唔係話好juicy,但好有牛味整體好唔錯呀👍🏻👍🏻👍🏻🤎咕嚕豬堡+薯角🐖🥔咕嚕豬原來即係炸豬扒上面有少少甜酸汁咁炸粉唔會好厚幾好食個漢堡仲有塊煎過嘅菠蘿食落無咁熱氣個薯角跟餐份量好多仲真材實料GOOD GOOD👍🏻👍🏻🤎水牛城辣雞翼🐓雞翼都嫩滑不過我唔係幾食得辣😛😛🤎紫薯鮮奶特飲☕️淡淡嘅紫薯味還好吧😆😆

環境簡單嘅小店
漢堡大大個價錢比連鎖嘅平
唔食漢堡仲有意粉揀添☺️☺️

🤎經典牛肉漢堡🐄
哇,個漢堡黎到真係好大個😮
要一啖咬晒咁多層真係有啲難度
牛肉唔係話好juicy,但好有牛味
整體好唔錯呀👍🏻👍🏻👍🏻

🤎紫薯鮮奶特飲☕️
淡淡嘅紫薯味
還好吧😆😆
2022-08-19 674 瀏覽
來到新蒲崗,記起打暑期工的日子。以前總是為了剩錢,只挑最便宜的吃。記憶中的新蒲崗和美食沒有連繫,從來不是為了美味去選擇。今天重來,當然也著重性價比,但美味就排了第一了!看看今天是否能尋到寶😋找到了這家漢堡店,很骨子的小店,超愛它的霓虹燈牌❤️⚜️經典牛肉漢堡🐮 $49牛肉不算很香, 但性價比來說, 我覺得超值了!⚜️牙買加辣雞堡🐔 $49雞肉很軟, 烤得很香🔥, 牙買加🇯🇲辣醬超配, 不怎麼辣但很惹味! 很想encore!😋這是一家我會encore的漢堡店! 😚
來到新蒲崗,記起打暑期工的日子。
以前總是為了剩錢,只挑最便宜的吃。
記憶中的新蒲崗和美食沒有連繫,
從來不是為了美味去選擇。

今天重來,當然也著重性價比,
但美味就排了第一了!
看看今天是否能尋到寶😋

找到了這家漢堡店,
很骨子的小店,超愛它的霓虹燈牌❤️

⚜️經典牛肉漢堡🐮 $49
牛肉不算很香, 但性價比來說, 我覺得超值了!

⚜️牙買加辣雞堡🐔 $49

這是一家我會encore的漢堡店! 😚
2021-05-21
  • 牙買加辣雞堡
  • 經典牛肉漢堡
2022-08-01 631 瀏覽
嚟開新蒲崗就發掘下啲小店,發現呢間My Burger!有好多款Burger 揀,我今次就揀咗最平嘅經典牛肉Burger,加$20就有一份薯條同一杯飲品,可以揀罐裝汽水!薯條係新鮮炸的,上嘅時候熱辣辣,好香脆!而佢嘅薯條都係粗條的,好有薯仔味,鐘意食薯條嘅一定食得好開心。🤩到Burger嘅部份,經典牛肉Burger一來好大份(要張到口好大😂),二來好足料,三來都好好食!個包係有烘過的豬仔包,好脆。牛肉應該係而家制漢堡扒?明顯食得出好足牛肉。仲有菜同足夠嘅醬料,成個包好夾。👍🏿另外朋友都食咗芝士雞扒Burger,又係話好好食。整體來講,係高質素嘅burger,抵食又飽肚!😆😆

2022-07-23 390 瀏覽
新蒲崗雖然唔係繁忙區域,但都有好多餐廳,今日就試試漢堡專門店嘅出品,叫咗德洲煙燻雞漢堡($49)🍔嗰時大約11:45,但已經有幾枱堂食客,亦都有唔少人買外賣,應該質素唔錯🙈麵包同其他餐廳有啲唔同,偏向乾身,表面仲有少少粉,雖然更有咬口,不過我都係鍾意甜餐包多啲😛雞扒有2至3塊,份量超多,食到最後一啖都仲有,雖然係平平地又幾嫩滑嗰種雞,不過比得咁慷慨而且$50有找,我覺得可以接受🤣醬汁方面係辣嘅燒烤醬同沙律醬,又係好似唔洗錢咁落咗好多😝不過神奇地又唔會覺得太重口味,而且硬身嘅麵包冇咁容易淋,面對大量醬汁都唔會溶咗,整體而言幾唔錯,係同煙燻拉唔上關係啫😂其實仲有唔少奢華嘅選擇,例如龍蝦同軟殼蟹,大家亦可以加錢自組心水配搭👍🏻
德洲煙燻雞漢堡
德洲煙燻雞漢堡
2022-07-17 242 瀏覽
超足料嘅漢堡包!🍔大隻佬漢堡 𝒫𝑜𝓇𝓉𝑜𝒷𝑒𝓁𝓁𝑜 𝐵𝑒𝑒𝒻 𝐵𝓊𝓇𝑔𝑒𝓇個包好鬆軟,牛肉好juicy😋,加埋其他配料(沙律菜,蕃茄,紅菜頭,芝士,流心蛋,煙肉,洋蔥),入口超豐富!咁大個先係$68,好抵食。🍔咕嚕豬堡 𝒮𝓌𝑒𝑒𝓉 & 𝒮𝑜𝓊𝓇 𝒫𝑜𝓇𝓀炸豬排好大塊,脆口又唔乾身,加埋沙律菜、菠蘿、蕃茄、咕嚕汁,酸酸甜甜,好開胃!其中一個加咗$22轉套餐,有雞翼(2件)+飲品,水牛城雞翼個醬汁幾好味,味道微辣,帶少少甜及酸,飲品方面,柑桔蜜就一般。整體嚟講,係好好食+好抵食😋 會再嚟試其他漢堡。
超足料嘅漢堡包!
🍔大隻佬漢堡 𝒫𝑜𝓇𝓉𝑜𝒷𝑒𝓁𝓁𝑜 𝐵𝑒𝑒𝒻 𝐵𝓊𝓇𝑔𝑒𝓇

🍔咕嚕豬堡 𝒮𝓌𝑒𝑒𝓉 & 𝒮𝑜𝓊𝓇 𝒫𝑜𝓇𝓀

大隻佬漢堡
咕嚕豬堡
大隻佬漢堡
咕嚕豬堡
2022-05-11 549 瀏覽
一直想試這間,有時lunch想吃飯,有時想吃麵,到這天想吃burger,二話不說雙腳立即走到這裏😁~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍔經典牛肉漢堡 $49⭐️⭐️⭐️⭐️在門口看著餐牌,第一次來都是選最傳統的款式,一試廚師手藝。等了約20分鐘,即叫即做嘛,要吃好味的食物就要有耐性。拿到手喇😁😁即刻吃一定最好味,但我要趕回公司才可吃呀!個包都幾有分量,打開看看,牛肉很厚!芝士已經溶化了⋯⋯這款burger的材料有番茄🍅、芝士🧀、牛肉🥩、生菜🥬、洋葱😋😋😋、酸瓜個包連餡很「厚」!我不可以一啖咬到所有材料。牛肉好好味,煎得香口,亦帶有牛的鮮味,咬下去有肉汁滲出,正呀!連配料同吃,美味!整個包不乾,剛剛好!而且夠飽,價錢合理。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🍔經典牛肉漢堡 $49
⭐️⭐️⭐️⭐️

在門口看著餐牌,第一次來都是選最傳統的款式,一試廚師手藝。

等了約20分鐘,即叫即做嘛,要吃好味的食物就要有耐性。

拿到手喇😁😁即刻吃一定最好味,但我要趕回公司才可吃呀!

經典牛肉漢堡

個包都幾有分量,打開看看,牛肉很厚!芝士已經溶化了⋯⋯

經典牛肉漢堡

整個包不乾,剛剛好!而且夠飽,價錢合理。

2022-02-11
20 分鐘 (外賣自取)
2022-05-05 320 瀏覽
吃過這間店的官塘分店都幾好食, 所以打算試下這間新蒲崗分店。 首先, 個軟殼蟹漢堡偏咸, 味道一般, 薯角同洋蔥圈都很一般, 而松葉蟹沙律入面的是蟹柳, 並不是松葉蟹腳, 違反商品說明條例, 而且黑醋超級酸, 整體來講係難食。 最重要係杯芒果奶昔, 比正常甜度甜左最少兩倍, 聞落去仲要好大陣診所藥水味, 真係超級難飲🤮🤮🤮🤢唯一值得讚係佢在食物外盒有再加上錫紙, 保溫方面係做得唔錯。 不過總括來講令人好失望, 點解會咁難食,唔會再幫襯😒

不過總括來講令人好失望, 點解會咁難食,唔會再幫襯😒
2022-05-05
外賣送餐
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍💵性價之比:😍😍😍😍地址: 新蒲崗景福街85號昌泰大廈地舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹最近好少出街食飯,經過My Burger所以就買咗外賣🍔呢間漢堡包店一直岀名抵食,D包足料得黎性價比仲要勁高。講緊係幾十蚊就已經食到一個唔錯嘅漢堡包!佢哋好似觀塘都有分店大家經過都可以試吓❤️🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹Aussie Burger 大隻佬漢堡$68 Rating: 8/10。勁足料🤪。個牛肉好Juicy。配埋個流心蛋嘅蛋汁🤩。佢個包仲要勁鬆軟好soft。沙律菜/蕃茄/紅菜頭/洋蔥/煙肉。令到個包整體感覺好豐富仲要唔會太漏。冇改錯名真係好大個🤣。講緊只係$68😮‍💨。CP值太高Fried Fish Fillet Burger $49 Rating: 6/10。個魚炸得唔老。個他他醬都係好食。但係個包整體有啲寡。對比起個大隻佬有少少遜色😅。正正常常Oreo Milkshake $38 Rating: 8/10。surprise🤩🤩。勁勁勁重Oreo味。唔會太甜。飲上癮呀💛Snack platt
🧁食物質素:😍😍😍😍
📸打卡指數:😍😍😍
🧹衛生指數:😍😍😍
💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍
💵性價之比:😍😍😍😍

地址: 新蒲崗景福街85號昌泰大廈地舖

最近好少出街食飯,
經過My Burger所以就買咗外賣🍔
呢間漢堡包店一直岀名抵食,
D包足料得黎性價比仲要勁高。
講緊係幾十蚊就已經食到一個唔錯嘅漢堡包!
佢哋好似觀塘都有分店
大家經過都可以試吓❤️

。勁足料🤪
。個牛肉好Juicy
。配埋個流心蛋嘅蛋汁🤩
。佢個包仲要勁鬆軟好soft
。沙律菜/蕃茄/紅菜頭/洋蔥/煙肉
。令到個包整體感覺好豐富仲要唔會太漏
。冇改錯名真係好大個🤣
。講緊只係$68😮‍💨
。CP值太高

。個魚炸得唔老
。個他他醬都係好食
。但係個包整體有啲寡
。對比起個大隻佬有少少遜色😅
。正正常常

。surprise🤩🤩
。勁勁勁重Oreo味
。唔會太甜
。飲上癮呀💛

Snack platters $38 Rating :6/10
。佢有蝦餅春卷同薯角
。正常發揮
。但係啲薯角勁勁勁多
。好似唔駛錢咁
。性價比真係幾高😆

Skin-on Fries $30 Rating: 7/10
。好多人推介佢嘅薯條
。粗薯條幾正
。但唔知係咪因為外賣
。雖然係夠熱
。但始終都係唔夠脆
。但係如果夠脆一定係好好食😮‍💨

Oreo Milkshake
Snack platters
Fried Fish Fillet Burger
Aussie Burger
Oreo Milkshake
Snack platters
Aussie Burger
歡迎追蹤我的IG @esther.daily_ / @esther.dino 了解更多喔!點了一個牙買加辣雞漢堡加蘑菇 $49+$8然後再有一個德州煙肉牛肉漢堡 $68基本上價錢正常~ 綜合評價非常一般.. 唯一特別就是麵包的選用比較特別, 份量沒有很少, 薯條好吃…可是我的牙買加辣雞, 味道真的太重! 超咸超油,然後50%以上燒焦的調味料都依附在雞件上。不清楚是否牙買加辣雞的特色,個人而言就是沒有很喜歡!煙肉牛肉漢堡不能太高期望,煙肉不是焦糖香脆,就是普通正常操作。普通來一個快的午餐,還好。工作過後想要吃點邪惡晚餐,不值。

點了一個
牙買加辣雞漢堡加蘑菇 $49+$8

然後再有一個
德州煙肉牛肉漢堡 $68

基本上價錢正常~

普通來一個快的午餐,還好。工作過後想要吃點邪惡晚餐,不值。
2021-11-23 921 瀏覽
新蒲崗嘅康強街同景福街都圍繞住一排排嘅食肆小店。之前夏天早餐時段(佢好似開8點)同朋友誤打誤撞入左嚟歎咗杯熱情果沙冰並吔個靚早沙就一試難忘,今次就一嘗夜晚嚟睇吓又會有咩新感受。餐牌上日夜變化不大,佢嘅意粉份量唔係一般茶餐廳嗰啲咁大堆頭大大碟,目測起碼少三分一,唔係巨食量係夠食,意粉有刻意剪短咗,唔知係咪見有細路在場。巴馬火腿煙三文魚白汁意粉食咗20分鐘都仲係燙口,火腿同三文魚幾夾,係三文魚份量略嫌少咗啲。溫泉蛋蕃茄肉醬意粉🍝啲汁都夠豐富。口多多叫多咗碟鬼馬薯條,碟頭等於三四人份,結果食唔完。次次點啲飲品顏值都好高,今次唔例外,以為跟餐轉咗熱飲會冇咁搶眼,一杯芝麻奶一杯紫薯奶都濃味到甜品水平,好飲到嫌唔夠大杯。左面排卡座真係幾方便傾偈,係幾適合三五知己聚腳。

巴馬火腿三文魚白汁意粉
熱紫薯鮮奶
熱芝麻鮮奶
溫泉蛋肉醬意粉
2021-10-09 710 瀏覽
雖然依間店主打漢堡飽,以前都食過好幾次了,見佢有其他菜式,今次一於試下漢堡以外既食物!之前不論外賣定堂食都食過好幾次了,今次再試,雖然係晚市,但入內既時候全場得我地一枱客雖然稍後再有兩枱客人光顧,不過晚市黎講真係算靜明明佢啲嘢食唔差首先影下佢漢堡既menu款式種類繁多不過今次要試既係漢堡以外既食品order左一個淑女早餐、一客英式炸魚薯條同一份墨魚汁海鮮意粉首先上桌既係意粉跟配既沙律,超級多芝麻醬,正餐飲揀左柚子蜜、柑桔蜜同可樂,不過可樂就無影相淑女早餐牛油粟米好香牛油味,正呀雜菇都炒得好香英式炸魚薯條比想像中大份薯條同魚柳都炸得香脆可口墨魚汁海鮮意粉海鮮好足料,意粉亦煮得剛剛好,唔會過腍平時雖然鍾意食墨魚汁,但礙於每次食完啲牙都會黑蚊蚊,所以有時想食都唔敢食,不過依家日日戴口罩,食到成口黑蚊蚊都唔驚啦另外都想提一下,記得以前幫襯個陣唔收八達通,但今次再黎發現佢增設左八達通機,實在太好了方便我用消費券

雖然稍後再有兩枱客人光顧,不過晚市黎講真係算靜
明明佢啲嘢食唔差

首先影下佢漢堡既menu

款式種類繁多

不過今次要試既係漢堡以外既食品

首先上桌既係意粉跟配既沙律,超級多芝麻醬,正

套餐的沙律

餐飲揀左柚子蜜、柑桔蜜同可樂,不過可樂就無影相
柑桔蜜、柚子茶

淑女早餐
牛油粟米好香牛油味,正呀
雜菇都炒得好香

比想像中大份
薯條同魚柳都炸得香脆可口

墨魚汁海鮮意粉

海鮮好足料,意粉亦煮得剛剛好,唔會過腍

方便我用消費券
套餐的沙律
柑桔蜜、柚子茶
墨魚汁海鮮意粉
My burger   新蒲崗平價漢堡 原隻軟殼蟹Burger  🧁食物質素:😍😍😍😍 📸打卡指數:😍😍😍 🧹衛生指數:😍😍😍 💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍 💵性價之比:😍😍😍😍  地址:新蒲崗景福街85號昌泰大廈地舖  🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹  新蒲崗始終係平民地區,所以餐廳價錢都不會太進取。 平時係市區食一個牛肉漢堡起碼要70蚊起跳, 呢到五六十蚊就搞掂,重要質素唔差。 加多20蚊有埋薯條汽水,最平80蚊內搞掂, 食m記個安格斯餐都差唔多價錢啦。 價錢平就唔會有咁多服務,所以係行自助模式。 佢係尖沙咀同觀塘都有分店,住係附近真係可以成日食。  🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹  1.蘑菇洋蔥牛肉漢堡HK$57 Rating 7/10 。面包皮同出面平常既唔同 。望落以為好硬食落好軟熟 。配菜適量唔會搞到好濕跌晒出黎。牛肉新鮮煎一定好食正常水準 。性價比高  2.炸軟殼蟹漢堡HK$78 Rating 7/10 。未試過食成隻軟殼蟹 。好大個包一個都夠飽 。加埋生菜同沙津醬個味道好夾 。未試過真係要試下 。78蚊又係好抵食  3.套餐薯條加汽水HK$20 。新鮮扭紋薯

My burger

💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍
 💵性價之比:😍😍😍😍

地址:新蒲崗景福街85號昌泰大廈地舖

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

新蒲崗始終係平民地區,所以餐廳價錢都不會太進取。
平時係市區食一個牛肉漢堡起碼要70蚊起跳,
呢到五六十蚊就搞掂,重要質素唔差。
加多20蚊有埋薯條汽水,最平80蚊內搞掂,
 食m記個安格斯餐都差唔多價錢啦。
價錢平就唔會有咁多服務,所以係行自助模式。
佢係尖沙咀同觀塘都有分店,住係附近真係可以成日食。

蘑菇洋蔥牛肉漢堡

1.蘑菇洋蔥牛肉漢堡HK$57 Rating 7/10
。面包皮同出面平常既唔同
。望落以為好硬食落好軟熟
。配菜適量唔會搞到好濕跌晒出黎
。牛肉新鮮煎一定好食正常水準
。性價比高
炸軟殼蟹漢堡

2.炸軟殼蟹漢堡HK$78 Rating 7/10
。未試過食成隻軟殼蟹
。好大個包一個都夠飽
。加埋生菜同沙津醬個味道好夾
。未試過真係要試下
。78蚊又係好抵食

3.套餐薯條加汽水HK$20
。新鮮扭紋薯條
。其實得閒經過就咁買個包食都好夠

2021-07-14
蘑菇洋蔥牛肉漢堡
炸軟殼蟹漢堡
2021-04-22 1459 瀏覽
又去到新蒲崗搵嘢食🤤🤤由之前對呢個地方一啲都唔熟悉到今時今日識去搵嘢食真係不得不佩服自己😌😌😌新蒲崗嘅小店都算幾多所以同男朋友諗住事但搵間試唔試又點知係好嘢定伏呢今次黎到My Burger呢間小店全店係無乜人🌝我地兩個都不以為意之後我揀咗個牙買加雞堡係門口睇餐牌個陣,呢個名已經好吸引我男朋友叫咗個經典牛堡 (好似係😂)牙買加雞堡好好食!個汁係辣辣地,而且塊菜好大塊可以中和返食得太多肉嘅飽滯感🤤經典牛堡係一般水準佢哋用黎整burger 嘅包同出面又或者m記唔同呢種更軟熟值得試下牙買加雞堡!驚喜🥸🥸🥸💋P.S 呢間小店係自助式,落完單就自便🙃
又去到新蒲崗搵嘢食🤤🤤

今次黎到My Burger呢間小店
全店係無乜人🌝
我地兩個都不以為意

之後我揀咗個牙買加雞堡
係門口睇餐牌個陣,呢個名已經好吸引我
男朋友叫咗個經典牛堡 (好似係😂)

牙買加雞堡好好食!
個汁係辣辣地,而且塊菜好大塊
可以中和返食得太多肉嘅飽滯感🤤

經典牛堡係一般水準
佢哋用黎整burger 嘅包
同出面又或者m記唔同
呢種更軟熟

值得試下牙買加雞堡!驚喜🥸🥸🥸💋

P.S 呢間小店係自助式,落完單就自便🙃