今晚朋友請食飯佢選擇左呢一間《Mini Friday》地理位置都算係方便DIY Pasta成餐飯我最欣賞呢個DIY Pasta自選汁 - 黑松露忌廉汁自選粉 - 天使麵配料 - 煙肉比起意粉我更加鍾意食天使麵但係並唔係間間都做得好有啲煮到過晒龍 淋晒但係呢一度嘅天使麵煮得好好軟硬度適中口感好好黑松露忌廉汁感覺好 Creamy 唔會太膩濃稠度啱啱好幾好食!薄脆每一枱坐低嘅時候都會有一碟薄脆朋友覺得太油 唔太啱朋友口味但係我覺得幾好 幾脆身美式BBQ豬肋骨價錢HK$ 248 來講份量有啲細味道中等肉質唔係太淋普普通通不過不失啦鹹蛋黃薯角薯角都炸得脆身好可惜只有鹹蛋黃味嘅香食落就冇鹹蛋味好似就咁食薯角咁冇咩特別!
今晚朋友請食飯

冇咩特別!

沙律
2022-10-05
2022-10-07 55 瀏覽
一間環境,裝修相當優雅既西餐廳重帶有一股懷舊既味道真系未食都已經滿足左一部分一一一今次叫左招牌既"威靈頓牛柳",加一個"dry pasta "set。一一一Set餐有湯,沙律,茶咖主食要左"温泉蛋芝士忌廉" "意式燴飯" "煙鴨胸"重追加左"鴨肝"$48個燴飯真系超邪惡,但好好食!芝士忌廉好濃,重加温泉蛋,啲汁張每粒飯都包住,重有個鴨肝十分軟滑👍🏽一一一個威靈頓牛柳口感相當唔錯,外層酥皮有咬口,但內層牛柳又好淋特別得黎又好食😋

一間環境,裝修相當優雅既西餐廳
重帶有一股懷舊既味道
真系未食都已經滿足左一部分

一一一

今次叫左招牌既"威靈頓牛柳",
加一個"dry pasta "set。

一一一

Set餐有湯,沙律,茶咖

個燴飯真系超邪惡,但好好食!

一一一

個威靈頓牛柳口感相當唔錯,
外層酥皮有咬口,但內層牛柳又好淋
特別得黎又好食😋

2022-10-06 62 瀏覽
想搵間靚靚哋嘅西餐坐下傾下偈銀城呢間mini friday好適合餐廳環境好靚有情調 座位非常舒服一入去枱面就有Nachos好香脆而且份量都幾多原隻法式香草烤雞 $248呢個dinner set都幾抵食 個set包埋沙律 餐湯 餐飲而且加一蚊仲有甜品原隻烤雞真係大大隻外皮烤得好香脆一切落去就見到個雞好厚肉仲要啲肉汁泌曬出嚟好juicy唔會好鞋配菜仲有黑松露薯蓉好好食松露味香濃餐湯係羅宋湯 配料好豐富飲落酸酸甜甜好開胃沙律份量啱啱好而且仲有爆爆波口感好得意今日嘅甜品係Tiramisu食落好香滑 味道層次豐富芒果黑松露鮮蝦沙律 $108呢個沙律真係好推薦好好食面頭有香甜嘅芒果 下面嘅黑松露鮮蝦好有驚喜蝦好新鮮夠鮮甜撈埋黑松露好滿足卡邦尼扁意粉 $118Carbonara亦都好有水準面頭嘅金黃色蛋黃好吸引撈埋一齊好creamy 煙肉同埋姑嘅份量都好充足扁意粉好有咬口

想搵間靚靚哋嘅西餐坐下傾下偈

Carbonara亦都好有水準

面頭嘅金黃色蛋黃好吸引
撈埋一齊好creamy 煙肉同埋姑嘅份量都好充足
扁意粉好有咬口
同朋友試咗呢間餐廳,佢係喺銀城廣場,發現多咗好多餐廳同商鋪,同以前去名將嘅感覺完全唔同曬!🤣餐廳嘅沙發位幾闊幾舒服,有d窗景仲望到旺角鬧市,不錯👍🏻我地點咗兩個套餐:香烤美式BBQ豬肋骨 (Dinner set) $248黑松露忌廉汁煙肉天使麵 (DIY Pasta set) $188🫴🏻餐湯係比較稀嘅果種羅宋湯,鹹味同酸味都唔太濃,唔會太過刺激🫠🫴🏻沙律好多款菜,佢神奇哋加入咗爆珠,爆珠入面係乳酸味,食落幾開胃😀🫴🏻黑松露忌廉汁煙肉天使麵個黑松露汁濃稠程度啱啱好;麵有咬口,唔會太稔;煙肉冇煎,食落唔會好熱氣🤙🏻呢個set叫DIY pasta,顧名思義係可以自己揀汁、麵種、配料,可以靈活配合食客果刻嘅口味!😍🫴🏻香烤美式BBQ豬肋骨佢用咗厚肉嘅排整,都幾彈牙,一d都唔鞋/ 稔身,BBQ汁都做得唔錯,唔會太甜,啱啱好。配菜嘅薯蓉,撈左黑松露醬、食落味道幾好、好香😍

餐廳嘅沙發位幾闊幾舒服,有d窗景仲望到旺角鬧市,不錯👍🏻

我地點咗兩個套餐:
香烤美式BBQ豬肋骨 (Dinner set) $248

🫴🏻餐湯

係比較稀嘅果種羅宋湯,鹹味同酸味都唔太濃,唔會太過刺激🫠

🫴🏻沙律

🫴🏻黑松露忌廉汁煙肉天使麵

🫴🏻香烤美式BBQ豬肋骨

2022-10-05
2022-09-23 55 瀏覽
环境微微灯光稍微偏暗不失情调,近窗台位俯望角街景,环境颇算安静,可以约朋友嚟引杯嘢吹水倾计都非常合适而且每张台豆配有免费添加嘅薯角😋田园沙律🥗酸酸甜甜好开胃且带益力多味道嘅爆珠,颇有特色😋🐔原只香草法式烤鸡 $248Size大概有女仔两只手掌咁宽,烧鸡本身味道比较偏淡,需要蘸配搭嘅酱汁肉质口感有啲焗鸡。🐷香烤美式BBQ猪肋骨$248猪肋骨一共有四大条,慢慢覆盖酱汁而且比较入味,肉质亦唔会太淋身。 以上两个dinner set都配有黑松露味嘅薯泥黑松露味道都非常浓厚😍。Ps.避免walk-in无位最好先Book好位。

田园沙律🥗酸酸甜甜好开胃且带益力多味道嘅爆珠,颇有特色😋

🐔原只香草法式烤鸡 $248

🐷香烤美式BBQ猪肋骨$248

Ps.避免walk-in无位最好先Book好位。
2022-09-19 70 瀏覽
平民價Beef Wellington✨MiniFriday每個卡位都有個燈台仔,一入到門口已經好有情調~座位好寛坐得好舒服🧡餐前小食會係一籃薄脆,佢本身都夠味但如果想有多d唔同味道享受仲可以request千島醬🤪不過個人口味就鐘意咁食會好味啲🥳⭐威靈頓牛柳 ($358)MiniFriday嘅皇牌係佢地Beef Wellington,價錢仲要好平民!牛油味好香,而佢個酥皮就非常金黃色,切落去係好脆卜卜的✨牛柳淋身,切開中間仲有好多磨菇同磨菇蓉。我叫左7成,個人覺得就會韌左少少,如果接受到生少少食的話,5成會係唔錯嘅選擇💗食落好飽肚⭐香草牛油焗田螺酥盒 $984件細細件,但好filling~外層酥皮香脆,入面嘅田螺同酥皮一齊食好好食,牛油味道好夾#MiniFriday #西餐 #酒吧餐廳 #HappyFriday #TGIF #MiniFriday  #觀塘 #MiniFriday旺角 #樓上餐廳 #威靈頓牛柳
平民價Beef Wellington✨
不過個人口味就鐘意咁食會好味啲🥳

⭐威靈頓牛柳 ($358)
⭐香草牛油焗田螺酥盒 $98

2022-09-18 66 瀏覽
之前在觀塘工作已經去過Mini Friday 食午餐, 地方大午餐選擇多。原來發現旺角都有分店, 位於銀城廣場樓上。行入餐廳,對住大大嘅玻璃窗,環境舒適。座位更安排窗邊卡位,店上有禮遞上餐牌,及一個脆脆小食。menu 上好多套餐組合, 有pasta 自選套餐及扒類海鮮,價錢由$188起,當中包括沙律,餐湯,主菜及咖啡茶。我就選擇了。煙鴨胸蒜片橄欖油意粉 $188煙鴨胸煙熏味濃,意粉煙靭, 用橄欖油炒香,蒜片香味撲鼻。香煎三文魚配刁草忌廉汁 $258三文魚肉質肥厚,煎香剛剛熟,保持嫩滑感,配上香草忌廉汁,薯蓉及配菜,令人回味在旺角區一個晚餐有三道菜再加飲品,性價比高。

我就選擇了
。煙鴨胸蒜片橄欖油意粉 $188
煙鴨胸煙熏味濃,意粉煙靭, 用橄欖油炒香,蒜片香味撲鼻

。香煎三文魚配刁草忌廉汁 $258

在旺角區一個晚餐有三道菜再加飲品,性價比高。

2022-09-12 58 瀏覽
之前途經旺角,又想食下啲扒餐,便決定上去這間樓上西餐廳享受午餐😋餐廳座位都幾寬敞,燈光佈置都幾有氣氛,我選擇了近窗邊的卡位坐下,午餐有六七款選擇,有飯有意粉,有扒有沙律,午餐主菜包是日餐湯及飲品,我最終選擇了-炭燒澳洲肉眼扒配黑松露燒汁跟意粉😋餐湯羅宋湯及餐飲凍檸茶😋七成熟嘅肉眼扒都幾大塊,肉質軟淋配黑松露燒汁幾特別😋配菜豆角及車厘茄略為少些,意粉爽度適中幾好味,羅宋湯濃度不足但檸檬茶幾好飲😋在這晴朗的一天享受了一餐豐富的午餐😋
2022-09-11 74 瀏覽
上次去銀城發覺有新嘢食之後,今次又來開發其他餐廳😍😍😍位置實在太方便,餐廳係食西餐嘅,座位非常闊落。燈光非常有情調,啱晒情侶撐枱腳❤️今次我哋叫咗DIY pasta同埋晚餐set dinner. DIY意粉非常有創意!可以自己選擇面底,意粉汁再揀配料🤣我哋揀咗黑松露忌廉汁菠菜墨汁麵!墨汁意粉非常彈牙,而且黑松露味極香,自己讚自己都真係覺得配得唔錯😂晚餐配沙律同餐湯,我哋每人叫咗一份。田園沙律入邊竟然有益力多味爆珠!真係超級特別!另外一份晚餐我哋叫咗紐西蘭牛柳配龍蝦(黑松露燒汁)牛柳方面我哋叫咗5成熟,肉質唔錯兼且非常重牛味👍🏻最特別係餐廳加一蚊就送甜品!我哋就加咗兩蚊有兩個切餅😂🤣🤣🤣

2022-09-09 143 瀏覽
以前我未寫過食評,但呢間mini Friday 真係令我大失所望。見OpenRice 入面有800幾個like,於是上去一試,六個人上去,散叫咗大約七至八樣嘢1. 水牛城雞翼(質素中上)2. 龍蝦西班牙海鮮飯(質素中)3.火焰豬手(質素中上,啲皮幾脆)4.豬肋排(質素中,豬肉入面無味,靠點淋喺 面啲汁)5.溫泉旦燴飯(質素中)6.炒什菜(質素中,平平無奇)7.蜆(質素中,但成碟數埋大約12隻,少得可憐,但要賣$128,成$10隻蜆😥)重頭戲嚟啦⋯⋯皇牌威靈頓牛扒,外層一個長方形酥皮,大約一部iPhone 13 pro max咁大,跟住切落酥皮將牛扒分開,點知切落去,只係切到酥皮,完全切唔到肉,於是𠝹開酥皮睇吓,見到入面舊牛肉,大約有三件「爭先」壽司加埋咁大,跟住再切開舊肉,見入面啡色,完全熟透凸,切一小舊食,感覺等同食煲完湯嘅瘦肉,即時叫個大約60歲嘅侍應問吓係咪煮熟過龍,點知個侍應都幾晦氣話:我哋嘅整法係咁嗰喎,跟住就行走咗,我心諗,$358未計加一,食你呢舊仔垃圾牛肉,仲要咁嘅態度,我下次嚟先怪呀!我最多比你呃一次,你下次呃第二個啦!😡🤬😡😡🤬
1. 水牛城雞翼(質素中上)
2. 龍蝦西班牙海鮮飯(質素中)
3.火焰豬手(質素中上,啲皮幾脆)
4.豬肋排(質素中,豬肉入面無味,靠點淋喺 面啲汁)
5.溫泉旦燴飯(質素中)
6.炒什菜(質素中,平平無奇)
重頭戲嚟啦⋯⋯
2022-09-09
2022-09-09 47 瀏覽
旺角鬧市中搵一個有濃濃情意,適合情侶或者三五知己共進晚餐嘅地方?揀mini friday就最好不過。一開始,會有墨西哥脆片小食配沙律醬,酸酸甜甜嘅都幾脆下。然後叫左碟威靈頓扒味道都十足㗎!配料就有田園沙律配以爆珠,十分特別。
2022-09-09 2992 瀏覽
最近真係好鬼鐘意食西餐 之前係觀塘食過分店都覺得唔錯 所以今日就決定一試旺角分店餐廳環境舒適 燈光稍暗營造氣氛 都幾適合飲下酒傾下計 平日夜晚可以安排到卡位 坐得幾舒服😌今次係Dinner Set選擇咗香烤美式BBQ 豬肋骨 附送餐湯沙律🥗和飲品🥤$248餐廳一開始都上左小食墨西哥🇲🇽脆片 個人認為質感咬口唔錯 或者送湯食都可以 冇咁熱氣🤭主角:BBQ燒豬肋骨 大大份可以分到五大舊 醬汁都香口惹味 豬肋骨都易切 分享冇難度 肉質都鬆軟 質素唔錯 💕除左主食 都見多人推介食卡邦尼扁意粉🍝 價錢都親民$118 份量十足 兩個人分享都足夠 卡邦尼汁味濃郁 重芝士味 流心蛋汁亦豐富口感 值得一試👍🏻最後點左一個小食 - 咸蛋黃薯角上碟熱辣辣 小心唔好燙親手 飽肚感十足 建議3 人以上分享🫣薯角厚身 配上咸蛋黃粉 開胃之選Dinner Set可以加$1 加配是日甜品 🍮-Tiramisu 好抵食 雖然細細舊 不過食正餐都好飽 甜品都係意思意思😅

最後點左一個小食 - 咸蛋黃薯角

2022-09-06
食咗間餐廳佢哋啲雞翼真係好食到黐線🤓非常推介佢哋嘅雞翼!胡椒蜜糖雞翼✨望落去見到超大隻,咬落雞翼勁多汁,黑椒、蜜糖嘅比例調教得好好,甜甜地好香口,最重要佢真係好脆口,超級好食!咸蛋黃醬雞翼✨食完胡椒蜜糖雞翼已經好期待另一款🙈🙈鹹蛋黃雞翼皮脆肉嫰,咸蛋黃醬夠多夠惹味,醬汁平均佈滿在雞翼上面,蛋黃嘅鹹香食到停唔到。美式bbq醬豬肋骨豬肋骨好大件,夠晒幾個人share。煮嘅時間足夠,都算淋身易切開,入口啖啖肉配上bbq醬,非常唔錯。diy意粉✨黑松露忌廉汁+意粉+煙肉勁多種配料、味道有得自選。黑松露忌廉汁香濃、醬汁分布平均,所以每一啖都好好味。入口時散發出黑松露味,食落唔覺漏。溫泉蛋菠菜大啡菇健康之選,溫泉蛋夠晒流心,一切開就流晒落d菠菜同菇到,自然融合埋一齊。本來以為會好淡味,識落有溫泉蛋同埋淡淡鹽香,好好食自己都幾鍾意。心太軟賣相唔錯,最重要係切開流心勁,朱古力漿流晒出嚟,非常之吸引~
食咗間餐廳佢哋啲雞翼真係好食到黐線🤓非常推介佢哋嘅雞翼!

胡椒蜜糖雞翼✨

• 香烤美式BBQ豬肋骨
  • 鹹蛋黃醬雞翼
  • 胡椒蜜糖雞翼
2022-09-07 52 瀏覽
今日要同同事farewell,所以一於食好D,今次去到mk銀城廣場嘅mini Friday由於有訂位,所以一去到就有得入座,餐廳環境闊落,位與位之間有足夠空間,感覺舒服。今次一行4人叫左胡椒蜜糖雞翼、咸蛋黃醬雞翼、美式bbq醬豬肋骨、diy意粉(黑松露忌廉汁+意粉+煙肉)、溫泉蛋菠菜大啡菇、芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒同埋心太軟。1.胡椒蜜糖雞翼雞翼勁多汁,黑椒味同蜜糖嘅比例調教得好好,唔會搶左大家嘅味道,甜甜辣辣咁同雞翼好夾😋2.咸蛋黃醬雞翼雞翼皮脆肉嫰,咸蛋黃醬夠晒惹味,醬汁平均佈滿在雞翼上,每一啖都充滿咸蛋味,食完連手指都要lam埋,正🤪3.美式bbq醬豬肋骨豬肋骨夠晒大舊,肉嘅比例多過骨,煮嘅時間足夠,令骨同肉都容易撕開,入口啖啖肉配上bbq醬食,完全停唔到口😋😋4.diy意粉(黑松露忌廉汁+意粉+煙肉)忌廉汁香濃、稀杰度適中,能夠平均掛在意粉上,入口時散發出清淡嘅黑松露味,食落一d都唔覺漏,食多碟都仲得5.溫泉蛋菠菜大啡菇溫泉蛋夠晒流心,一切開就流晒落d菠菜同菇到,大啡菇咬落夠晒口感整體食落非常之夾😋6.芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒牛脷切粒,size岩岩好,食落有咬口而唔韌,配薯粒一齊食,一

1.胡椒蜜糖雞翼

2.咸蛋黃醬雞翼

3.美式bbq醬豬肋骨

4.diy意粉(黑松露忌廉汁+意粉+煙肉)

5.溫泉蛋菠菜大啡菇

夾😋

6.芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒
牛脷切粒,size岩岩好,食落有咬口而唔韌,配薯粒一齊食,一絕😋

7.心太軟
焗得岩岩好,一切開就流晒d朱古力出黎,睇相都知好食,甜味岩岩好,擺盤好靚好岩打卡🥰🥰

整體黎講,餐廳食物質素高,環境舒服,好岩三五知己聚會,值得一食。
2022-09-05 59 瀏覽
💛好味指數:4.4/5💛💜回頭指數:4.4/5💜去咗夾公仔係附近搵嘢食~餐廳燈光偏暗,都幾有氣氛🤣每張枱都準備咗一籃餐前小食,係墨西哥脆片,可以食住等☺️✅芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒$138薯粒配芝士溫泉蛋又係一個邪惡的組合🤣就咁用薯粒點溫泉蛋黃食都好好味😆✅藍青口鮮番茄墨汁麵$148滿滿的青口鋪面,賣相吸引🤩青口番茄和墨汁麵的配搭好開胃🍅幾中意墨汁麵的口感✅冷泡水果茶+心太軟$148有個組合優惠,可以選飲品&甜品,而且價錢合理。水果茶一大壺,壺內充滿住水果,而且水果味好濃好香甜👍🏻👍🏻心太軟配水果和咖啡雪糕🍦心太軟味道不錯,咖啡雪糕好食😋🐻總結水果茶有驚喜👍🏻餐廳環境舒適📍Mini Friday (銀城廣場) (旺角)旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
💛好味指數:4.4/5💛
💜回頭指數:4.4/5💜
✅芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒$138

✅藍青口鮮番茄墨汁麵$148

✅冷泡水果茶+心太軟$148
心太軟配水果和咖啡雪糕🍦心太軟味道不錯,咖啡雪糕好食😋

🐻總結
水果茶有驚喜👍🏻餐廳環境舒適

📍Mini Friday (銀城廣場) (旺角)
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓