2023-12-11 228 瀏覽
想講食物唔好食,冇咩特別,唔建議去食,service勁差lo,勁串,環境好暗,又唔係好好,總之體驗極度差,野食唔好食都算數,服務極之差,覺得懶係巴閉,不過唔會再有下次
2023-11-22 623 瀏覽
🍚Mini Friday係旺角唔知食咩好search左呢間唔係地鋪既餐廳 上去原來都幾岩傾計🍚白咖哩豬扒便當定食一來到佢將5樣野分開放晒 賣相一般有豬扒 麵豉湯 菜 蜆肉 同 飯食左啖菜 估唔到唔錯👍🏻 蜆肉無沙 佢有埋個湯 都好飲👌🏻豬扒算正常 溝埋白咖哩係好食左但總體呢個set份量爭d🍚韓風海鮮薄餅一來到比個size嚇親 真係好大個呢個賣相同味道都比個定食好好多有好多隻蝦個味可能加左泡菜關係真係有韓國feel🍚芒果奶蓋沙冰唔差但甜左d💛Mini Friday (銀城廣場)旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓#minifriday #薄餅 #pizza #旺角 #美食 #fusion #白咖哩#黃店 #openrice #foodie #foodphotography #食好西 #foodporn #food
🍚Mini Friday

個味可能加左泡菜關係
真係有韓國feel

🍚芒果奶蓋沙冰
唔差但甜左d

💛Mini Friday (銀城廣場)
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

2023-11-22 454 瀏覽
🎯熊妹難得撞正同忌廉妹一齊放假,緊係出黎食野喇。去到旺角,揀間舒服的西餐廳坐下,呢排食牛食上癮,就想食返《Mini Friday》的威靈頓牛柳🐮。📌餐廳環境好大,好多張四人卡位梳化位🛋,仲有多人的長枱,好岩大顆兒到來聚餐。📌餐牌📋都係大路西餐食物,有沙律🥗、小食🥡、意粉🍝、pizza🍕、牛扒🥩、燒雞🐥、豬鞍🐷,最主要係有招牌菜威靈頓牛柳🐮同三文魚🐠。凱撒沙律,$68,配煙三文魚+$10📌食大餐前一定要食個沙律開下胃,有啲菜疊下個胃,減少吸收油份。呢個凱撒沙律係午餐,跟餐湯🍵同飲品🍹,價錢相當超值。凱撒沙律菜🥗份量都幾多下,羅馬生菜🥬食落幾新鮮,洗得好乾淨!凱撒沙律醬汁撈落去,仲有好多粒脆口麵包粒,一堆芝士碎同煙肉碎,咸咸地又清新,另外仲加$10加配煙三文魚做餸,煙三文魚🐠有三大舊,肉質唔散,唔似平價貨,咸咸地好襯凱撒沙律醬汁。香煎三文魚柳配香草忌廉汁,$88,配薯菜,加$12愛吃三文魚的忌廉妹,食完沙律的煙三文魚未夠喉,所以再叫多個香煎三文魚柳,要食盡去!唔錯喎!午餐黎講份量都幾大一條,魚皮煎到脆口的,內裡肉質8-9成熟,唔鞋口,好厚一條三文魚柳,食落啖啖淋肉,滿足哂忌廉妹食三文魚的慾

凱撒沙律配煙三文魚
凱撒沙律,$68,配煙三文魚+$10

呢個凱撒沙律係午餐,跟餐湯🍵同飲品🍹,價錢相當超值。

香煎三文魚柳配香草忌廉汁,配薯菜
香煎三文魚柳配香草忌廉汁,$88,配薯菜,加$12

唔錯喎!午餐黎講份量都幾大一條,魚皮煎到脆口的,內裡肉質8-9成熟,唔鞋口,好厚一條三文魚柳,食落啖啖淋肉,滿足哂忌廉妹食三文魚的慾望,跟上的香草忌廉汁味道唔算濃,唔會太搶三文魚的鮮味,伴碟係粗薯條🍟同焗左的長豆角及蕃茄仔🍅,份量都幾多,呢份午餐認真抵食。

水牛城雞翼(5隻),$68
想點個小食,雞翼最好不過。

雞中翼size正常,漲卜卜的雞翼🐥表面浸滿水牛城醬汁,一啖食落去成咀都係水牛城醬汁,醬汁好濃郁,少少辣酸酸地,好滋味。

喇沙帆立貝意粉
喇沙帆立貝意粉,$188
忌廉妹好鐘意食意粉🍝,次次都一定會叫意粉。

忌廉妹睇中左呢款招牌喇沙帆立貝意粉。又幾唔錯喎!帆立貝🦪有三大隻,放喺意粉上面,帶子肉幾彈牙,食落唔腥無雪味。意粉比平時一般食到個款幼身少少,所以食落易入口啲,繞一住粉可以食多幾條,又有咬口啲。喇沙汁嘅味道超級香濃, 香辣得來又唔會太辣,唔會話越食越辣唔想食,反而係惹味道越食越想食。意粉入面仲撈咗啲菇🍄、翠玉瓜🥒同蕃茄仔🍅做配料,令到成件事更加豐富。

皇牌威靈頓牛柳, $398
拿!壓軸主角出場啦!熊妹之前喺觀塘店食過,今次一心嚟就係想食返個威靈頓牛柳。

皇牌威靈頓牛柳
皇牌始終都係皇牌,地位依然屹立不倒!好大一條的威靈頓牛柳,貨真價實,即叫即焗即威靈頓牛柳上枱時分享撲鼻,酥皮焗出嚟好香酥,重牛油味🧈,切下去的威靈頓牛柳肉質粉嫩,焗到軟淋之餘又無血水,酥皮與牛柳之間又鋪滿蘑菇,所以食落去陣陣幽香的菇味,與牛柳味🍄道好夾,成個威靈頓牛柳的靈魂👻都出哂黎,果然皇牌依然,黎《Mini Friday》真係不得不試呢個威靈頓牛柳,又或者想食威靈頓牛柳,《Mini Friday》係必然的選擇。

心太軟配雪糕,$68
最後,一定係甜品做最後。

熱愛朱古力的忌廉妹一定係揀心太軟。
焗得成型,夠靚仔,一刀切落去,湧泉的黑朱古力溶醬即刻湧出來,用上黑朱古力🍫味道唔會太甜,連旁邊的朱古力蛋糕一齊食,係幾滋味的甜品,仲付上一球芒果味雪糕連牛角窩夫🧇,連心太軟一齊食又得,就咁食雪糕窩夫都得,感覺完🈵。
📌《Mini Friday》環境大,食物款式多份量大,價錢🈴宜,真係好適合成為一班人食飯的落腳點。
2023-11-07
凱撒沙律配煙三文魚
香煎三文魚柳配香草忌廉汁,配薯菜
喇沙帆立貝意粉
2023-11-20 326 瀏覽
近排想食威靈頓牛柳,朋友又就黎生日,咁就搵下有咩好餐廳選擇,搵搵下就搵到呢間,地點喺旺角可以openrice訂枱,訂枱仲可以有個生日蛋糕優惠,有得食又可以慶祝生日去到銀城都幾易搵,呢間餐廳隔離原來有間日本野,希望下次有機會試下。餐廳環境幾好,安排左卡位畀我同朋友,坐底睇完Menu驚叫威靈頓牛柳會食唔哂,所以決定叫2個set dinner就剛剛好Set dinner有餐湯、沙律、主菜同飲品,亦有餐包供應,餐湯沙律餐包都係一般餐廳嘅正常水準,而2個set dinner分別係:大蝦配香草牛柳炭烤安格斯肉眼2樣都叫左5成熟,食物黎到枱面時唔係好熱,只可以話係暖,味道方面,香草牛柳比較好食,肉質非常美味,入口有溶化嘅感覺,係好食嘅而安格斯肉眼就有好大條根,肉質較韌同埋有啲乾,對比下就無香草牛柳咁好食。一路食緊嗰陣開始人多,由入座時得幾枱客變成全場滿座,就變到有啲嘈,有好多人嘅傾計講嘢聲,如果追求安靜環境嘅呢度未必啱。食哂主餐後就叫餐廳上埋個蛋糕,係梳乎喱小蛋糕,雖然唔係好大個,但有得影下相慶祝下都幾開心另外餐廳同層嘅男洗手間及女洗手間都有啲污糟,如無必要盡量可以唔去。
近排想食威靈頓牛柳,
朋友又就黎生日,
咁就搵下有咩好餐廳選擇,
搵搵下就搵到呢間,
地點喺旺角可以openrice訂枱,
訂枱仲可以有個生日蛋糕優惠,
有得食又可以慶祝生日

去到銀城都幾易搵,
呢間餐廳隔離原來有間日本野,
希望下次有機會試下。

餐廳環境幾好,
安排左卡位畀我同朋友,
坐底睇完Menu驚叫威靈頓牛柳會食唔哂,
所以決定叫2個set dinner就剛剛好

Set dinner有餐湯、沙律、主菜同飲品,
亦有餐包供應,
餐湯沙律餐包都係一般餐廳嘅正常水準,
而2個set dinner分別係:
炭烤安格斯肉眼
2樣都叫左5成熟,
食物黎到枱面時唔係好熱,
只可以話係暖,
味道方面,
香草牛柳比較好食,
肉質非常美味,
入口有溶化嘅感覺,
係好食嘅

而安格斯肉眼就有好大條根,
肉質較韌同埋有啲乾,
對比下就無香草牛柳咁好食。

一路食緊嗰陣開始人多,
由入座時得幾枱客變成全場滿座,
就變到有啲嘈,
有好多人嘅傾計講嘢聲,
如果追求安靜環境嘅呢度未必啱。

食哂主餐後就叫餐廳上埋個蛋糕,
係梳乎喱小蛋糕,
雖然唔係好大個,
但有得影下相慶祝下都幾開心

另外餐廳同層嘅男洗手間及女洗手間都有啲污糟,
如無必要盡量可以唔去。

安格斯肉眼
贈送生日蛋糕
生日
2023-11-15 365 瀏覽
有朋友生日,我地冇去酒吧飲酒,冇去高級餐廳据扒,簡簡單單喺樓上餐廳食返餐傾下偈都幾舒服。呢度嘅裝修簡約,環境氣氛好適合朋友聚會,我地點左幾款食物:辣肉腸巴馬火腿薄餅薄餅香脆夠薄,食落去卜卜聲。巴馬火腿配合埋芝士同薄餅一齊食層次豐富,火箭菜亦夠新鮮,可以中和口裡嘅咸香。水牛城雞翼每隻雞翼都掛滿醬汁,酸酸辣辣咁,偏向屬於微辣,連唔食辣嘅朋友都食好,而且雞肉嫩滑,好開胃。皇牌威靈頓牛柳酥皮金黃酥脆,切開之後 (唔記得影)牛柳係粉嫩嘅,有一層厚厚嘅菇蓉,香濃好味。而且牛熟控制得很好,牛柳唔會有過多嘅肉汁留出,又唔好韌。心太軟配雪糕外層脆脆的,切開之後就見到流芯。朱古力味濃郁,配埋凍凍嘅雪糕食超正。焦糖燉蛋面層嘅焦糖燒得十分香脆,聞到陣陣嘅焦糖香味。入口時侯同內層嘅嫩滑燉蛋互相融合,口感層次豐富。而且燉蛋本身唔會過甜,連埋焦糖食啱啱好。

辣肉腸巴馬火腿薄餅

焦糖燉蛋

皇牌威靈頓牛柳✨ $398 🐂Size超大份!🥰酥皮好香脆好重牛油味!牛柳呈半熟狀態☺️肉質好腍好嫩上面層磨菇都好香😋兩個人share岩岩好🙊✨水牛城雞翼✨ $68 🐤醬汁超級惹味🥰雞翼外皮都好香脆好食!✨喇沙帆立貝意粉✨ $188 🍝呢個係必食!😍超級惹味掛汁☺️好重椰香味又有小小辣🌶帆立貝有三粒好巨型!😎好正~✨煙三文魚凱撒沙律✨ $78 🥗煙三文魚份量多又好食!性價比高👍🏻✨香煎三文魚柳配香草忌廉汁✨ $100 (lunch set) 🐟Lunch set好抵食😜三文魚柳好大條!肉質都算嫩唔係全熟食落唔會鞋口👍🏻

皇牌威靈頓牛柳✨ $398 🐂

Size超大份!🥰
酥皮好香脆好重牛油味!

牛柳呈半熟狀態☺️肉質好腍好嫩

好重椰香味又有小小辣🌶

帆立貝有三粒好巨型!😎
好正~

✨煙三文魚凱撒沙律✨ $78 🥗

煙三文魚份量多又好食!
性價比高👍🏻

Lunch set好抵食😜
三文魚柳好大條!

肉質都算嫩唔係全熟
食落唔會鞋口👍🏻
  • 皇牌威靈頓牛柳
  • 水牛城雞翼
2023-11-07 207 瀏覽
威寧頓牛柳出品十分欠缺水準,看到實物的時候差點認不出,跟圖片嚴重不符合。牛肉是全熟的,分量也比較少,店員上菜的時候還誤說了是梳芙厘,切開看到確實是賣的威寧頓牛柳的價格出來的是梳芙厘的質量,性價比很低。很失望!威寧頓牛柳出品十分欠缺水準,看到實物的時候差點認不出,跟圖片嚴重不符合。牛肉是全熟的,分量也比較少,店員上菜的時候還誤說了是梳芙厘,切開看到確實是賣的威寧頓牛柳的價格出來的是梳芙厘的質量,性價比很低。很失望!
威寧頓牛柳
2023-11-06
紀念日
2023-10-27 388 瀏覽
旺角嘅西餐廳真係一間好舒適嘅餐廳!佢嘅店裝修採用傳統嘅紅木設計,令人目不轉睛。入到去,你會見到閃閃發亮嘅燈飾,好靚!佢嘅菜單上有好多美味嘅選擇。我地叫左佢哋嘅招牌菜香草燒雞,半隻燒得剛剛好,再配上香濃嘅燒汁,真係一絕!仲有配套嘅是日餐湯同埋田園沙律,令人食得開心又健康。飲品方面,我揀咗一杯清新嘅橙汁,好解渴又開胃。誠意推薦嘅香烤澳洲羊架!佢哋會將羊架烤得恰到好處,肉質嫩滑多汁,真係美味到爆!同樣配上香濃嘅燒汁,令味道更加突出。當然,配套嘅是日餐湯同埋田園沙律都唔少得,令整個餐飲體驗更加豐富。同樣揀咗一杯橙汁,酸酸好開胃!

Spending my Friday in mini Friday😶 餐廳主打多國菜式及西式扒餐 更有一啲fushion自家菜式帶黎視覺及味覺效果~ 晚市設set menu及單點選擇 set餐則包括餐湯、沙律及飲品 以qr code落單====小食᪥ 炭烤美國安格斯頂級肉眼 配 黑松露燒汁 $348Ribeye嗌咗medium 好似熟咗啲 冇咩粉嫩顏色 可能要嗌medium rare較好 牛肉幾香 肉質具嚼感᪥ 卡邦尼意粉 $108卡邦尼意粉醬汁濃厚濃郁 但味道較鹹 較重口味
====

᪥ 炭烤美國安格斯頂級肉眼 配 黑松露燒汁 $348

᪥ 卡邦尼意粉 $108
卡邦尼意粉醬汁濃厚濃郁 但味道較鹹 較重口味
2023-10-19 239 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️今次嚟到旺角呢一間樓上嘅西餐廳🍴上到嚟 真係比佢既環境surprise到🫣另外除咗旺角之外 喺觀塘同埋銅鑼灣都有分店👩🏻‍🍳❶和風大板雞肉薄餅 $168這款薄餅以脆薄既餅皮為基底🍕加上鮮嫩嘅雞肉同埋大量嘅木魚碎🐥再搭配上千島風味嘅醬汁🤤呢個組合口感層次豐富👄而且仲滿載住日式嘅風味🇯🇵❷Dinner Set $258⭐包括:餐湯、沙律、主食同埋飲品️〰️是日餐湯呢日嘅餐湯係忌廉湯🍲忌廉味道濃厚 質地細膩綿密 入口即化😈〰️田園沙律田園沙律簡單而美味💚新鮮既蔬菜搭配上清爽既沙律醬🥗每一啖都帶來爽脆既口感同豐富既營養🥦簡直係為呢餐豐富既晚餐增添一份清新既口感🌱〰️美式燒烤豬肋骨呢個燒豬肋骨就岩曬好似我咁既食肉獸啦🍖豬肋骨肉質鮮嫩多汁 外層烤至微焦🐖燒烤既香氣真係令人垂涎欲滴🍗啖啖都感受到豬肉既濃郁風味😘〰️凍檸檬茶新鮮嘅檸檬再加上紅茶🍋炎炎夏日消暑就岩曬☀️〰️心太軟 +$38外層酥鬆 內裡濕潤綿密🍫每一啖都散發出甜絲絲既巧克力味😽就好似為呢餐晚餐畫上一個完美嘅句號咁👻
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

再搭配上千島風味嘅醬汁🤤
呢個組合口感層次豐富👄
而且仲滿載住日式嘅風味🇯🇵

❷Dinner Set $258
⭐包括:餐湯、沙律、主食同埋飲品️

〰️是日餐湯

外層酥鬆 內裡濕潤綿密🍫
每一啖都散發出甜絲絲既巧克力味😽
就好似為呢餐晚餐畫上一個完美嘅句號咁👻

2023-09-29 540 瀏覽
I was randomly searching for cafes or restaurants which allowed to sit long for this Saturday friends reunion. Recalling someone recommended Mini Friday where serving economical variety food with comfortable seats. I booked it via open rice with a promotion on lunch set. Restaurant was pretty empty that allowed us to pick wherever seats we wanted. Menu covered different kind of food such as breakfast, rolls, burgers, salad, pasta, desserts etc. We made our order via QR code requesting a pepperon

We made our order via QR code requesting a pepperoni parma ham pizza, roasted half chicken and laksa spaghetti with fan scallop. Additionally having a baked cauliflower with cheese as appetiser.

Pepperoni parma ham pizza came first. It was a crispy thin crust type. Freshly made. Crispy crust. Appreciated topping with arugula for some bitterness and peppery, while it would be nicer if more generous on it. Parma ham was on a lean side giving some chew and pepperoni added a strong meaty saltiness. Not bad.

Baked cauliflower was boiling hot. Love the top burnt cheese marks which gave extra charred flavour. Cauliflower and broccoli were served. Kept its crunch while absorbed so much of the creaminess. A heavy one but delicious. The only flaw was that sauce was very watery. Only those covered on the cauliflowers were thickened, bottom ones were personally too wet.

Roasted half chicken was served with green beans and mashed potato. First glimpse definitely was their split gravy. The two layers split gravy was visually seen and becoming more obvious when time passed. Anyway, chicken was moist and herbed. Sauce was kind of unnecessary or I may ask for omitting next time. Green beans were crunchy and sweet. Mashed was smooth but not my favourite. We couldn't finish it at last.

Laksa spaghetti was unexpectedly the most delicious dish this afternoon. It was in a comparably big portion. We all three refilled two times we still haven't finished it. Scallop was surprisingly big. Love the laksa sauce that not just spicy, it's a combination of south east asian spice mix with sweet juicy mushrooms and zucchinis. Spaghetti was cooked perfectly. Really not bad.

We ended up seated for more than 3 hours with water kept refilling even we had our own set drinks. Really a good place for a long chill accompany with something to nibble.
2023-09-29 325 瀏覽
我地一班大约有二十人,想找過就脚地方聚一聚。朋友介紹係銀城廣場嘅Mini Friday。經Openrice 订枱可多至20人,又有88折非常方便。午餐選擇多,有全日早餐、意粉、burger 同和風口味。再有大型聚餐會再來。
【Mini Friday (銀城廣場)】夜晚放工去旺角除咗掃街之外有時都會想坐低舒舒服服咁食番餐飯🍚旺角銀城廣場樓上嘅Mini Friday餐廳環境舒適又時尚,有種好似去咗親民版英倫風小型高級餐廳嘅感覺🇬🇧@minifridayhk.🍴海膽醬炒意粉配鮑魚 - 💰198融合咗海鮮同義大利麵嘅經典菜色組合🌊除咗面頭有原隻鮑魚外,意粉入面都有好多切開咗嘅鮮嫩厚切鮑魚絲,搭配住用濃郁海膽醬炒製而成嘅意粉,意粉觀感橙色鮮豔得黎味道唔會好腥又煙韌,每一啖都讓人感受到豐富嘅口感同濃濃海洋風味,絕對係海鮮愛好者嘅最愛🫶🏻 🍴日式芥末沙拉蝦 - 💰118一共有差唔多8隻蝦仁,再搭配上日式芥末醬汁,食落有微微刺激感,中間仲擺有沙律菜,好好咁中和番煎炸個種油膩感🍤 🍴蒜香炒雜菜 - 💰68滿滿一大盤時令蔬菜,蔬菜種類都好豐富,有:椰菜、紅椒、香菇、粟米仔等🌽營養均勻,仲炒到好香蒜香味,可以好好咁享受美食嘅同時又可以保持健康🥬 🍴小食 - 🆓️一坐低店員就比咗個炸雲吞皮,酥酥脆脆,配咗個千島醬,酸酸脆脆好開胃💛 🍰心太軟配雪糕 - 💰29心太軟蛋糕軟熟,一切落去滿滿朱古力內餡,啖啖朱古力香氣🍫再搭配香滑雪糕,口
【Mini Friday (銀城廣場)】
夜晚放工去旺角除咗掃街之外
有時都會想坐低舒舒服服咁食番餐飯🍚
旺角銀城廣場樓上嘅Mini Friday餐廳
環境舒適又時尚,有種好似去咗親民版
英倫風小型高級餐廳嘅感覺🇬🇧
@minifridayhk
🍴海膽醬炒意粉配鮑魚 - 💰198

🍴日式芥末沙拉蝦 - 💰118

🍴蒜香炒雜菜 - 💰68

🍴小食 - 🆓️

🍰心太軟配雪糕 - 💰29
心太軟蛋糕軟熟,一切落去滿滿朱古力內餡,啖啖朱古力香氣🍫再搭配香滑雪糕,口感更佳🍦另外旁邊仲有一塊waffle同士多啤梨,非常豐富🍓
整體味道都好唔錯又獨特
價錢合理、用餐地點都好方便🌟
味道:❤️❤️❤️❤️

海膽醬炒意粉配鮑魚
日式芥末沙拉蝦
蒜香炒雜菜
2023-08-27 825 瀏覽
雖然呢間唔係高級餐廳 有期望係我唔啱…但 未入座枱面已有唔知放左幾耐嘅包接近400蚊嘅牛扒 雖然面積都唔細 但薄到好似大x活早餐D薄牛扒咁 個意粉 看似有擺盆 但望真好似跌左D出嚟再放返入去咁 🤣個水牛城雞翼…. 望上去冇咩野….可能俾D汁遮晒所以冇為意….一啖咬落去…個邊位好似食緊炭咁….杯野飲就好足料 鍾意甜應該好啱飲…我就係咁溝D水落去….我見隔離左右都冇咩野嘅 可能係我地冇叫到佢招牌嘢….但….應該都唔會再試😌呢個價錢 有好多更好嘅選擇!
雖然呢間唔係高級餐廳 有期望係我唔啱…

但 未入座枱面已有唔知放左幾耐嘅包

個意粉 看似有擺盆 但望真好似跌左D出嚟再放返入去咁 🤣

杯野飲就好足料 鍾意甜應該好啱飲…我就係咁溝D水落去….

呢個價錢 有好多更好嘅選擇!

講起朋友未食過威靈頓牛柳,於是就同朋友去試下,上網search到性價比高旺角一間西餐廳一黎到未落order就已經有個墨西哥🇲🇽脆片,有千𡷊醬,好脆口先點左個小食,日式芥末沙拉蝦炸到金黃色,脆卜卜,連蝦殼都食得👍🏻主食喇沙帆立貝意粉🍝意粉份量都頗充足,帆立貝大大粒意粉喇沙,唔似馬來西亞喇沙味道相對系西餐廳Tabasco辣椒🌶️仔對我嚟講有點辣,但就好惹味皇牌威靈頓牛柳黎到賣相牛柳酥皮漲卜卜,流曬口水🤤一切之下酥皮勁脆,牛柳好淋,肉色鮮嫩配合燒汁,酥皮底下仲會食到野菌黑松露調味配菜並不馬乎,有蘆荀,煎香粟米芯,仲有球薯蓉🥔,配埋個燒汁食,個薯蓉好吃😋奶蓋茉莉綠茶椰香菠蘿沙冰食到咁上下,要嗌番杯飲品,奶蓋香滑,茉莉綠茶真系沖得似台式風味,估唔到一間西餐廳都飲到台式飲品,我見menu仲會有珍珠奶茶🧋椰香菠蘿賣相好繽紛,連小朋友都會鐘意😍食得咁盡興,來一客甜品抹茶蕨餅窩夫雪糕上到黎份量十足,窩夫🧇上有cream,紅豆🫘,抹茶蕨餅,口感豐富加上一球牛奶雪糕,沾上窩夫cream ,非常邪惡😙伴碟上有士多啤梨🍓 藍莓🫐吱上士多啤梨汁,賣相岀色😝

先點左個小食,日式芥末沙拉蝦
炸到金黃色,脆卜卜,連蝦殼都食得👍🏻

主食喇沙帆立貝意粉🍝
意粉份量都頗充足,帆立貝大大粒
意粉喇沙,唔似馬來西亞喇沙味道
相對系西餐廳Tabasco辣椒🌶️仔
對我嚟講有點辣,但就好惹味

皇牌威靈頓牛柳
黎到賣相牛柳酥皮漲卜卜,流曬口水🤤
一切之下酥皮勁脆,牛柳好淋,肉色鮮嫩
配合燒汁,酥皮底下仲會食到野菌黑松露調味

奶蓋茉莉綠茶
椰香菠蘿沙冰
食到咁上下,要嗌番杯飲品,

椰香菠蘿賣相好繽紛,連小朋友都會鐘意😍

食得咁盡興,來一客甜品
抹茶蕨餅窩夫雪糕
加上一球牛奶雪糕,沾上窩夫cream ,非常邪惡😙
伴碟上有士多啤梨🍓 藍莓🫐
吱上士多啤梨汁,賣相岀色😝