2022-12-15 67 瀏覽
餐廳環境好優雅🥰,帶 d復古feel,座位亦寬敞舒服😊~店員一開始已經上左碟免費嘅墨西哥脆片比我地😚!好鬆脆👍!🌟白咖喱豬扒便當定食( Today's specials 跟餐飲) $178定食超級豐富,除左有主菜白咖喱豬扒,仲有飯、冬菇絲炒椰菜、中華沙津、味噌湯😆~白咖喱比一般咖喱溫和,唔辣,帶甜甜奶香味,幾特別😋!而豬扒肉質就非常鬆軟冇筋🤩,又好juicy,完全唔鞋口,超出色💯!🌟冬蔭公海鮮長通粉 $168通粉上面有好多唔同款嘅海鮮,包括大蝦、青口、蜆、魷魚等等🤩~除左海鮮,仲有蕃茄仔、菇等配料😝!冬蔭公醬汁食落酸酸地得黎又帶少少辣,好惹味😁!長通粉軟硬適中,仲吸哂 d醬汁,真係好好食❤️!🌟黑松露啡菇雜菌薄餅 $138簿餅餅底超級薄,新鮮出焗,口感香脆,香脆程度直頭媲美薯片🤣~每一啖都咬到滿滿芝士同雜菌,口感豐富😚,再咀嚼多幾吓,成個口腔即時充滿香濃黑松露味😋!
餐廳環境好優雅🥰,帶 d復古feel,座位亦寬敞舒服😊~

店員一開始已經上左碟免費嘅墨西哥脆片比我地😚!好鬆脆👍!

🌟冬蔭公海鮮長通粉 $168

🌟黑松露啡菇雜菌薄餅 $138

2022-12-13 74 瀏覽
Mini Friday早段日子,我們一家確診了。好在有小芝麻相伴,這14日都不會太無聊。望住小寶貝每日扭計撒嬌成長,種種都是禮物。確診雖然是不幸,但能夠不用上班係屋企staycation ,一家人天天黏在一起,互相陪伴卻是另類福份☺️出關後的第一頓外食😭一定要慶祝下✨大蝦配香草牛柳牛柳上碟前已貼心切好,我們點了五成熟,廚師拿捏得剛剛好,裏面是漂亮的酒紅色。一盤有海鮮有肉有薯蓉有蔬菜好滿足🤭✨龍蝦蝦肉包配薯條很少西餐廳有龍蝦包欸!雖然龍蝦肉份量唔算多,但勝在龍蝦肉味濃,爽口彈牙。香軟麵包夾着龍蝦肉,加上蛋黃醬蟹籽點綴,秘製龍蝦汁澆面,啖啖海洋滋味🌊✨大推👍🏻楊枝甘露疏乎厘配綠茶雪糕最喜歡呢個甜品😍疏乎厘口感軟綿,淡淡蛋香味。楊枝甘露醬好特別,芒果和柚子肉甜酸甜酸。冰凍綠茶雪糕配旁邊的牛油窩夫也是一流。這碟一上枱就被我和豬先生極速消滅🤣意猶未盡。@minifridayhk 地址:Mini Friday (銀城廣場) (旺角)旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓#我愛梳乎厘 #出關 #minifriday
Mini Friday

出關後的第一頓外食😭一定要慶祝下

✨大蝦配香草牛柳

✨龍蝦蝦肉包配薯條

✨大推👍🏻楊枝甘露疏乎厘配綠茶雪糕

這碟一上枱就被我和豬先生極速消滅🤣意猶未盡。

@minifridayhk

地址:
Mini Friday (銀城廣場) (旺角)
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

#我愛梳乎厘 #出關 #minifriday
2022-12-07 74 瀏覽
1)我揀左皇牌威靈頓牛柳$338(威靈頓牛柳又稱酥皮焗牛柳,是一道英國菜)這店將牛柳大火煎上色後包上一層黑松露同什菌,用酥皮包裹並刷勻蛋黃液,入烤箱烤焗而成。切開牛柳時都感到酥皮鬆脆,牛柳厚身但容易切開,肉質唔(鞋)非常軟熟,佢用咗黑松露食落特別香。2)凱撒沙律$58+煙三文魚$18沙律菜新鮮爽脆配煙三文魚好味。3) 梳乎厘pancake 配熱情蘋果梳打$138熱情果梳打好多生果,唔係咁甜我鐘意。梳乎厘(軟)窩夫(脆)雪糕(凍)呢個組合好好食。(梳乎厘預早少少叫,需要時間即叫即做)💗(組合優惠以上任何一款甜品配一瓶無酒精雞尾酒$138 或者加大$168)

1)我揀左皇牌威靈頓牛柳$338
(威靈頓牛柳又稱酥皮焗牛柳,是一道英國菜)
2)凱撒沙律$58+煙三文魚$18
沙律菜新鮮爽脆配煙三文魚好味。
3) 梳乎厘pancake 配熱情蘋果梳打$138
熱情果梳打好多生果,唔係咁甜我鐘意。
梳乎厘(軟)窩夫(脆)雪糕(凍)呢個組合好好食。
(梳乎厘預早少少叫,需要時間即叫即做)
朋友搵我傾心事,就搵間地方大,服務好餐廳。入到店內已經有聖誕氣氛,又坐得舒服😌,好岩2個女仔傾下計😙😙先來脆脆片-坐低店員就送上,免費🆓😆點了大蝦配香草牛柳🥰對牛柳點選了5成,肉質幼嫩,夠juicy,濃濃牛肉香😍😍大蝦煎過,比較香口,彈牙。配菜都有蘆筍、紅蘿蔔仔,椰菜仔,好豐富😍😍蜜糖🧄片炸雞😋一碟都有十多件,炸雞好香脆,蜜糖沾上炸雞再有炸蒜片好香又脆又啖啖肉。蜜糖甜度適中👍🏻泡菜卡邦尼意粉,加入泡菜,又幾特別,口感一樣咁creamy 有煙肉,香姑片,洋蔥,蕃茄伴碟,卡邦尼汁味濃郁,泡菜加入多了份韓式元素,一樣咁好食,不錯最後點了熱咖啡及熱檸茶。係環境氣氛好一晚。邊食邊傾,係一間不錯餐廳😍😍
先來脆脆片-坐低店員就送上,免費🆓😆
2022-12-06 62 瀏覽
玩味得黎又好味既西餐廳呢間絕對係做得唔錯係旺角市中心搵到間又有氣氛食物又有驚喜既西餐廳絕對係要搵本簿仔抄得佢要係玩味同好味間拎到平衡都唔係咁易🤪今次約左個好朋友想靜靜地食下野傾下計,千揀萬揀揀左係旺角既Mini Friday 🥳=====================位置唔難找🏠係油麻地站行五分鐘左右就會去到銀城廣場 食物味道🤩一行二人叫左四樣野1️⃣水牛城雞翼$68- 醬汁偏酸,酸中帶微辣,雞翼juicy唔乾,肉質嫩滑亦入味2️⃣威靈頓春卷$118-第一次食呢個combo, 將威靈頓牛枊縮細入春卷,確實新奇有趣,亦將精粹帶入春卷,一入口先是脆脆春卷外皮,入面包住香濃既truffle蘑菇醬,入面就係牛枊本人,係一個網有驚喜既配搭,可以一試!3️⃣和風牛肉包配薯條$138- 呢個和風牛肉會比較嫩口,醬汁搭配不錯,入面夾住一塊羽衣甘藍,再用外脆內軟既麵包夾住呢堆餡料,大滿足4️⃣喇沙帆立貝意粉$138-呢個意粉係我最期待既,果然無失望,意粉既軟硬度係我最中意既!濃濃既叻沙醬汁同意粉係最佳拍檔,非常掛汁,份量亦十足,兩個人分岩岩好!黎緊既節目慶祝,黎mini Friday係唔錯既選擇😏😏😏
玩味得黎又好味既西餐廳

1️⃣水牛城雞翼$68
2️⃣威靈頓春卷$118
3️⃣和風牛肉包配薯條$138
4️⃣喇沙帆立貝意粉$138

黎緊既節目慶祝,黎mini Friday係唔錯既選擇😏😏😏
2022-12-05 78 瀏覽
話說我真係太鍾意食呢間Mini Friday,所以我又同朋友嚟撐枱腳啦。餐廳既環境真係好好,座位好闊落,職員十分細心serve顧客,抵讚今次試咗佢lunch set嘅其他款式,今次食咗佢嘅忌廉煙鴨胸意粉同埋炭烤紐西蘭牛扒配黑松露燒汁我超級欣賞佢嘅煙鴨胸意粉,份量又多,味道又好,調味方面好出色,超級足料同埋擺盤好靚另外朋友對於餐廳既牛扒都高度推薦,佢會切埋比你,勁細心牛扒即使叫左七成熟都唔會太靭,佢嘅黑松露汁味道好特別,唔會太濟Cafe質素,Lunch set仲要免加一,兩個人加埋都只係$166,性價比超高,大推

另外朋友對於餐廳既牛扒都高度推薦,佢會切埋比你,勁細心

2022-12-05 63 瀏覽
鬧市中高質素西餐廳再一次食Mini Friday 果然仲係好高質👍🏻一如以往,每枱都有一籃免費嘅墨西哥脆片小食 可以一邊食住一邊睇menu 黑松露薯條 💰68每次嚟食都必嗌嘅薯條 即叫即整熱辣辣 薯條尚算脆卜卜 份量多 但唔會油膩 凱撒沙律配煙三文魚 💰58+18嗌咗個refreshing 嘅沙律 大量新鮮羅馬生菜🥬 再加麵包粒粒 作為開胃菜 另外仲加錢配加煙三文魚 食落都好夾! 值得一題 凱撒沙律將會放喺側邊 可以根據自己嘅喜好落份量石燒和牛 💰198第一次試食 石燒和牛 除咗好玩,仲好好食和牛油脂分布平均,入口即溶一定要趁熱食🤤🤤旁邊總會有三款沾料俾你選擇 幼鹽、蛋黃醬、蒜蓉醬三款沾料都夾,可以每款都嘗試,有不同嘅感覺蜜糖蒜片炸雞 💰98炸雞,梗係要食無骨炸雞🤤❤️配埋甜甜嘅蜜糖,熱辣辣好似去咗韓國咁仲要出邊裹個層炸衣唔厚 啖啖肉好滿足唯一美中不足嘅係蒜片分量唔夠 食到最尾時沒有蒜片 唔夠喉朱古力Brownie配雪糕 💰68濃厚朱古力,醇香微苦唔會太甜,一邊仲有一粒粒果仁 上面係意想不到嘅椰子雪糕🥥 因為出面平時食開都係雲呢拿雪糕 今次試咗椰子口味,反而另外有驚喜 椰子
鬧市中高質素西餐廳

再一次食Mini Friday 果然仲係好高質👍🏻

一如以往,每枱都有一籃免費嘅墨西哥脆片小食
可以一邊食住一邊睇menu

黑松露薯條 💰68
每次嚟食都必嗌嘅薯條
即叫即整熱辣辣 薯條尚算脆卜卜 份量多
但唔會油膩

凱撒沙律配煙三文魚 💰58+18

石燒和牛 💰198
第一次試食 石燒和牛 除咗好玩,仲好好食
和牛油脂分布平均,入口即溶一定要趁熱食🤤🤤

旁邊總會有三款沾料俾你選擇 幼鹽、蛋黃醬、蒜蓉醬
三款沾料都夾,可以每款都嘗試,有不同嘅感覺

蜜糖蒜片炸雞 💰98
炸雞,梗係要食無骨炸雞🤤❤️
配埋甜甜嘅蜜糖,熱辣辣好似去咗韓國咁
仲要出邊裹個層炸衣唔厚 啖啖肉好滿足
唯一美中不足嘅係蒜片分量唔夠 食到最尾時沒有蒜片 唔夠喉

朱古力Brownie配雪糕 💰68

濃厚朱古力,醇香微苦唔會太甜,一邊仲有一粒粒果仁
上面係意想不到嘅椰子雪糕🥥 因為出面平時食開都係雲呢拿雪糕
今次試咗椰子口味,反而另外有驚喜 椰子雪糕口味清淡唔會太甜重,識到粒粒椰肉
連埋Brownies食一凍一熱 ❤️❤️
旁邊仲有一個窩夫🧇 甜品來講,份量都算多
10分滿足嘅一餐,食到飽晒😆😆

2022-12-04 69 瀏覽
最近更新左menu 菜式混合左中西日韓,感覺都幾吸引,價錢亦唔算太貴,重點價錢都算係親民👏 環境嚟講,燈光採用黃燈,望落去好和諧舒服,都幾適合couple dating.🍝喇沙帆立貝意粉💰138喇沙意粉依個組合真係比較特別。上檯之後雖然唔會聞到好大陣喇沙味但係食落去喇沙味都幾濃,有啲微微辣嘅感覺,帆立貝微微煎香,配搭味道較重嘅意粉啱啱好。🍝泡菜卡邦尼意粉108雖然加入左泡菜但係成個口感一啲都唔會覺得辣,平時嘅卡邦尼會採用煙肉,而依個採用嘅係豬肉,偏向韓式嘅味道,意粉都比較意粉creamy,份量好多,足夠兩個女仔食用。🍗韓式辣醬炸雞💰98感覺俾炸雞店仲要正宗👍炸粉唔會太厚,咬落去淡淡肉,帶啲甜辣嘅味道,份量亦大概都六塊左右。 冷泡水果茶1Jar 💰98 肉眼可見嘅粒粒水果,真材實料,甜度較低。

🍝喇沙帆立貝意粉💰138

🍝泡菜卡邦尼意粉108

🍗韓式辣醬炸雞💰98

冷泡水果茶1Jar 💰98
肉眼可見嘅粒粒水果,真材實料,甜度較低。
2022-12-02 66 瀏覽
呢間餐廳已經幫襯過好多次環境舒適價錢又唔會好貴 成日都有唔同既fusion菜式見到佢哋出左新menu所以又再去試下同每枱都會送番一籃墨西哥脆片做小食蜜糖蒜片炸雞 $98蜜糖配炸雞呢個組合已經好吸引 炸雞仲要係無骨啖啖肉 個皮又唔會好厚勁香口威靈頓春卷 $118呢個中西合璧既創新組合又幾夾喎同威靈頓牛柳既概念差唔多 食落外脆內軟好特別辣肉腸巴馬火腿薄餅 $138薄餅係脆底 鋪滿芝士同辣肉腸 夠哂惹味韓式部隊鍋 $108見呢排凍凍又想食啲熱辣辣既野呢個部隊鍋好豐富 除左基本既泡菜 午餐肉 腸仔 魚片仲有豚肉片 菇 洋蔥等 唔會太辣又食到泡菜味配埋個好彈牙既烏冬 索番啲湯汁 食完暖笠笠
呢間餐廳已經幫襯過好多次

呢個部隊鍋好豐富 除左基本既泡菜 午餐肉 腸仔 魚片
仲有豚肉片 菇 洋蔥等 唔會太辣又食到泡菜味
配埋個好彈牙既烏冬 索番啲湯汁 食完暖笠笠
2022-12-02 46 瀏覽
🎏水牛城雞翼 💰$68/5 PICS最愛必食既水牛城雞翼✨見到外面啲醬不得鳥 少辣偏酸好正好開胃呀外皮脆 肥美肉厚又嫩 啖啖肉另外沙律夾雜住幾粒甜甜的爆珠 食完酸辣野可以緩衝下-🎏喇沙帆立貝意粉 💰$158 (set包$30 drink) ✨✨通常食喇沙都喺湯粉 喇沙意粉真喺好少見(我未食過)開頭以為伏伏地 點知入口又幾好味辣辣地 好香好惹味 重口味可試意粉夠哂creamy唔乾 帆立貝大粒-🎏炭燒牛柳 💰$218 (set包$30 drink)叫咗5成熟 無血水但比想像中有些少韌個黑松露薯蓉好好食 好滑身❗️有啲人接受唔到黑松露味 佢呢個唔會太重味 少量淡香-🎏Sangria 💰$48 (原$78)🎏Nothing 💰$48 (原$78)-記得好耐之前食過一次 淨喺得薯條扒意粉呢啲而家已經多元化到有埋韓日式既食物 一定有岩心水
🎏水牛城雞翼 💰$68/5 PICS
最愛必食既水牛城雞翼✨
見到外面啲醬不得鳥 少辣偏酸好正好開胃呀
外皮脆 肥美肉厚又嫩 啖啖肉
另外沙律夾雜住幾粒甜甜的爆珠 食完酸辣野可以緩衝下
通常食喇沙都喺湯粉 喇沙意粉真喺好少見(我未食過)
開頭以為伏伏地 點知入口又幾好味
辣辣地 好香好惹味 重口味可試
意粉夠哂creamy唔乾 帆立貝大粒
🎏炭燒牛柳 💰$218 (set包$30 drink)
叫咗5成熟 無血水但比想像中有些少韌
個黑松露薯蓉好好食 好滑身❗️
有啲人接受唔到黑松露味 佢呢個唔會太重味 少量淡香
🎏Sangria 💰$48 (原$78)
🎏Nothing 💰$48 (原$78)
記得好耐之前食過一次 淨喺得薯條扒意粉呢啲
而家已經多元化到有埋韓日式既食物 一定有岩心水
2022-12-01 59 瀏覽
黎到旺角樓上西餐廳,環境都幾舒服。仲有特別menu 可以orderToday's Specials Menu✨ (配$30飲料)🥩大蝦配香草牛柳 $218牛柳叫左五成熟,質感煙韌,有咬口,鮮味多汁,大蝦煎過,好香口🍝喇沙帆立貝意粉 $158喇沙口味好特別,少少辣好惹味,唔會乾身,夠味道,原來喇沙同意粉都可以好夾,帆立貝大大舊墨西哥啤酒 額外加$38返左成日工,梗係點都加錢飲返支beer chill 1 chill😋

大蝦配香草牛柳

大蝦配香草牛柳
喇沙帆立貝意粉
墨西哥啤酒
2022-11-25 55 瀏覽
🔹️Mini Friday🔹️朋友推薦一間係觀塘有分店既西餐廳,位於銀城廣場九樓,店員安排左窗邊位置,可以飽覽旺角既景色,燈光偏暗,充滿情調,環境好寬闊舒服,空間感十足每枱餐台上都有小食一份,好脆口好食,配酒一流🥢蜜糖蒜片炸雞 ($98)炸粉唔厚炸得恰到好處,蒜味唔重,連唔太食蒜既朋友都大讚好食🥢明太子忌廉帶子長通粉 ($148)醬汁都掛滿成碟長通粉,帶子上下有煎過,特別彈牙爽口🥢石燒和牛 ($198)和牛色澤好靚,脂肪紋理分布都好平均,親自操刀用石燒爐燒和牛,真係特別期待。食落真係入口即溶,單食已經好滿足,再點上醬料,口感更豐富🥂🍸Corona ($68)🍸Flamingo ($68)Cranberry Juice, Pineapple Juice, Lemon Juice, Soda
🔹️Mini Friday🔹️

每枱餐台上都有小食一份,好脆口好食,配酒一流

🥢蜜糖蒜片炸雞 ($98)
炸粉唔厚炸得恰到好處,蒜味唔重,連唔太食蒜既朋友都大讚好食

🥢明太子忌廉帶子長通粉 ($148)
醬汁都掛滿成碟長通粉,帶子上下有煎過,特別彈牙爽口

🥢石燒和牛 ($198)

🥂
🍸Corona ($68)
🍸Flamingo ($68)
2022-11-24 48 瀏覽
A delicious plate 😋 with a Yammy spaghetti. Absolutely worth it. A very quiet place. The restaurant offers a multiple lunch dishes with a afford price. Each bite of the lamb dishe well worth it include the vegetable. I was just hoping the spaghetti 🍝 portion can be little bigger. Soup and coffee taste are fair. Beside I took a few bite from my friend's salmon fish plate and it was amazing, It was a big piece of salmon steak and would love to try next time.

今日同朋友食lunch選擇左呢間位於旺角銀城廣場既Minifriday環境好有外國feel,座位都相當闊落,同朋友食飯傾偈好舒服食物方面我地今日叫左兩個lunch set,分別係香煎美國大雞扒配蜜糖燒汁配意粉 ($68)同香煎三文魚柳 配 香草忌康汁配意粉($78)。好欣賞佢既三文魚煎到啱啱好,好Juicy雞扒唔會煎到太老,可以鎖住肉汁,醬汁都好夠味,意粉唔會煮到太諗旺角樓上西餐廳呢個價錢都算係超值,會再去食的

環境好有外國feel,座位都相當闊落,同朋友食飯傾偈好舒服

好欣賞佢既三文魚煎到啱啱好,好Juicy

旺角樓上西餐廳呢個價錢都算係超值,會再去食的
2022-11-23 50 瀏覽
餐廳非常闊落, 有少少格調, 一坐低已經送左個應該係餐廳自家整嘅炸粟米片🌽, 勁脆口係一個送酒一流嘅小食👍🏻香草🌿燒雞🐥(半隻): 放上枱面已經聞一到好香好濃嘅香草味🤤份量正常隻雞size適中, 切落去已經feel到啲皮係脆嘅, 會有啲卡卡聲, 一落口啲汁爆曬出嚟, 雞肉質唔會好鞋口仲好嫩多汁, 啲配菜都好新鮮😋大蝦🦐配香草牛柳🐮: 份量都適中, 牛柳叫咗5成熟啱啱好, 煎得啱啱好🤤牛味好重一咬落口啲肉汁爆曬出嚟好香好濃香草味, 大蝦大隻爽口彈牙👍🏻配菜新鮮, 最驚喜係個薯蓉🤩出面餐廳大多數係普通薯蓉/牛油薯蓉但呢到竟然係黑松露薯蓉, 好香好濃嘅黑松露味😋