非常失望嘅體驗!自問好少寫食評 但係真係忍唔住要同大家講咁嘅價錢 咁嘅服務態度同質素 我絕對唔會再去本身約咗朋友一齊去試去到諗住坐低 職員示意我門口等埋朋友叫埋野野食先Ok 我估佢唔想我坐完又走 so我乖乖地落左order俾埋錢 再諗住入去坐點知佢仍然唔俾我入 話要我等埋朋友先我已經覺得好怪第一 你間野得4個客 大把位 第二 我已經order左食物你都唔俾我坐低Fine 我等 於是我行入少少 放啲野係張椅等一等 就係秒速間 職員又出現 叫我要行出舖頭等呢下我堅忍唔住要爆佢出面30幾度 行左一大輪終於搵到你間舖頭你間野無客無阻住你 都要迫個俾左錢嘅客企門口等 點解可以咁nonsense?然後呢位職員竟然同我講 I am just doing my job咁有腦咁do his job… 無言跟住上個碗面 無驚喜 賴型咁叫人打卡But sorry 真係唔會有下次
非常失望嘅體驗!
自問好少寫食評 但係真係忍唔住要同大家講
出面30幾度 行左一大輪終於搵到你間舖頭
咁有腦咁do his job… 無言
跟住上個碗面 無驚喜 賴型咁叫人打卡
But sorry 真係唔會有下次
話好唔算好,話差唔算差,真係和牛材料,見佢不停切緊肉份量可以調高價錢亦可以調高,應該整過高級版本。現時版本真的有改善空間,肉份量少及薄偏肥,比較難吸引再食一次。店員上菜前會擺post方便打卡,有點型又有點尷尬…m佢唔尷尬就係你尷尬。 特製和牛沾麵:沾麵湯汁唔算多,算濃味有牛味,湯汁內都有牛肉粒,和牛份量算係少得一片唔原整,仲有點偏肥,但都算有滿滿牛味。 和牛餃子:餃子細隻脆口,食落滿滿油味,肉唔多,唔值個價錢,可以建議不點。

特製和牛沾麵:

和牛餃子:
2023-05-17 642 瀏覽
❝ꜱʟᴜʀᴘ ʟɪᴋᴇ ᴀ ʙᴏꜱꜱ! 🦧 ❞⁣⁣見到呢個Cover可能大家都唔陌生就係來自「Wagyumafia 和牛黑手黨 」嘅招牌Pose!而今次介紹嘅就係佢地旗下主打和牛沾麵嘅 Mashi no Mashi店內選用來自日本尾崎嘅和牛薄片 雖然以沾麵黎講價錢偏貴但和牛質素非常ᴏᴋ! 而且每片都大大塊 都叫值回票價👍🏻❀ 特製和牛沾麵 $1505成熟嘅和牛望落非常粉紅 咬落有嚼勁但又唔係靭沾麵湯底醬汁非常濃郁 入面有少量牛肉粒 味道略為偏鹹粗麵條都算煙靭 而且夠掛湯呢點值得加分‎‏‏‎ ‎❀ 激辛武士沾麵 $165鐘意食辣嘅男朋友嗌咗呢款和牛同麵條同普通個款係一樣的加咗辣嘅沾麵湯底更加惹味 而且中和咗無咁鹹如果食得辣嘅話會更推薦呢款!‏‏題外話 呢間鋪頭位置係有少少偏 係內街入面 如果唔特登搵應該係唔會經過見到😂‏
❝ꜱʟᴜʀᴘ ʟɪᴋᴇ ᴀ ʙᴏꜱꜱ! 🦧 ❞⁣⁣

❀ 激辛武士沾麵 $165
鐘意食辣嘅男朋友嗌咗呢款
和牛同麵條同普通個款係一樣的
加咗辣嘅沾麵湯底更加惹味 而且中和咗無咁鹹
如果食得辣嘅話會更推薦呢款!
‏‏
2023-05-05 614 瀏覽
同老友去食飯,佢搵咗呢間和牛拉麵店。上網見到呢間嘢成日大排長龍,我地閒日去,非常好彩唔駛排隊,可以直入。呢度選擇唔多,我地大家都係揀咗和牛沾麵,外加一個和牛餃子。呢間嘢主力畀你打卡,所以店員係會用好浮誇嘅姿勢上菜畀你影相。呢個係和牛餃子,不過味道非常一般,唔講都唔知自己食緊和牛之後到主菜和牛沾麵,唔好睇張相入面啲和牛好似好生咁,其實上菜前店員有用火槍噴過啲和牛,所以都係半生熟,入口都唔算太生。不過個沾汁好一般,啲牛肉亦未去到超好食嘅程度,以佢價錢嚟講係幾唔抵,我諗收費入面佔咗好大部分喺鋪頭gimmick度。另外,呢度汽水要30蚊一罐,本來都覺得冇乜嘢,好多食店飲品都係咁上下價錢,但罐汽水嚟到竟然係mini size,當下真係有種畀人宰割嘅感覺總結一句,想打卡貪新鮮又有budget嘅話可以一試,但如果純粹想食拉麵,我諗以同樣價錢可以搵到其他更好味嘅鋪頭!
同老友去食飯,佢搵咗呢間和牛拉麵店。

呢度選擇唔多,我地大家都係揀咗和牛沾麵,外加一個和牛餃子。

呢個係和牛餃子,不過味道非常一般,唔講都唔知自己食緊和牛

2023-05-04
2023-04-26 551 瀏覽
呢排見呢間拉麵好紅,今日睇完戲順便過黎食個午餐,點知啲嘢咁渣。早知去食一蘭好過。筍又老,紫菜又韌唔脆,啲麵又淋,個湯得死鹹肿帶小小苦,真係鹹到苦。165蚊係食兩塊牛。
2023-04-26
2023-04-25 493 瀏覽
店内位置不多都是围着吧台坐进店有个机子自助点单支持手机信用卡支付/八达通/现金(现金多给不找和牛沾面:沾面的汤汁可以选辣度,面条qq弹弹,吃完生的牛肉,觉得这个半生的真的不能比呢一和牛井:生牛超嫩,一下子就能滑入肚子里,完全沒有恶心的味道!•地址:湾仔爱群道 32号爱群商业大厦地下1B号(地铁铜锣湾出比较近)人均200左右
店内位置不多都是围着吧台坐
进店有个机子自助点单
支持手机信用卡支付/八达通/现金(现金多给
不找
和牛沾面:沾面的汤汁可以选辣度,面条qq
弹弹,吃完生的牛肉,觉得这个半生的真的不能比呢
•地址:湾仔爱群道 32号爱群商业大厦地下
1B号
(地铁铜锣湾出比较近)
人均200左右
2023-04-14 628 瀏覽
如果你係和牛控,咁一定唔可以錯過呢間位於灣仔嘅Mashi No Mashi。我嚟到就叫咗和牛沾麵、和牛飯同和牛餃子,每樣都好好食!和牛沾麵嘅湯底好濃郁,加上滑嫩嘅和牛肉,食落去好滋味。和牛飯就係一碗熱騰騰嘅白飯,上面鋪滿和牛肉,加隻蛋,呢個組合無得輸。和牛餃子就係啲餃子皮好薄,餡料好滑嫩,啲和牛肉香味十足。整體嚟講,呢度嘅和牛質素好高,staff都好有表演慾會擺盤等你影佢。價錢方面算係中等,但係可以享受到高質素嘅食物,真係物有所值。如果你鍾意和牛,一定要嚟試下呢間Mashi No Mashi!

第一次試沾麵配和牛呢個組合🤩呢間餐廳最特別既地方係staff會用好型咁樣上菜比你影相🤣好似瞬間去左旅行咁樣 係幾得意既🫣💕激辛武士沾麵 $165我就叫左個辣既和牛沾麵黎試下🤤同正常版既唔同位係個沾麵汁同多左一粒spicy bomb💣賣相唔錯咁😎配料有椰菜 筍 兩大塊印有佢地logo既紫菜同溏心蛋😍特別要讚下佢既溏心蛋😋好有醬油味 而目好流心 完全唔捨得食🤣和牛有兩大塊 同和牛丼既唔同 油脂感會冇咁重 麵就可以揀要凍定熱 麵質好彈牙 好掛汁🤤沾麵汁唔算好辣 唔夠辣既可以加粒炸彈落去🤭欣賞既係沾麵汁入面竟然都有牛肉粒😯超足料 但就覺得太重口味 食完超口渴😂不過未試過既絕對可以一試😉💕和牛丼 $180朋友揀左和牛丼🤤成碗丼好吸睛✨蛋黃好大粒好橙黃色 滿滿既和牛蓋過左碗飯🤩和牛份量完全滿意☺️啲和牛見住個staff用火槍係到燒 睇到流曬口水🤤好鍾意唔會燒到好熟 好粉嫩 入口即溶既感覺😋食落去好嫩 油香會比起沾麵既和牛重 牛味都重🥰加分位係隻蛋黃到‼️篤穿佢連埋和牛一齊食 感覺冇咁油膩🥹啲飯粒都沾上蛋汁 個飯仲撈埋左和牛粒😳好滿足吖✨唔好睇少個碗咁細 都幾飽下🤰🏿💕和牛餃子 $120比較失望既和牛餃

💕激辛武士沾麵 $165

💕和牛丼 $180

💕和牛餃子 $120
比較失望既和牛餃子☹️完全覺得唔值 呢個價錢會有更好既選擇 食落去冇咩特別 好普通🥲有啲失望🥺
  • 激辛武士沾麵
✍️餐點介紹——◽️特製和牛沾麵 HK$150評論:有沒有看過用和牛代替叉燒的拉麵!表面帶有微微的血紅色,吃起來帶有一點嚼勁油花分佈均勻,一口下去真的超滿足☺️,麵是屬於稍硬的那種這個軟硬度我很喜歡,旁邊有兩片印有店logo的海苔超吸睛的!沾醬有大蔥味道和濃濃的大骨柴魚味,我個人是選300g的麵份量蠻足夠的,以男生的食量可以吃飽🫣-🫵惟翔碎念✊這間我要看超久終於去吃啦!他們的特色不只是和牛沾麵,他們的服務也很酷,上菜的時候師傅會擺出很有氣勢的手勢讓我們拍照,每個人上菜前都先拿好相機準備拍照莫名好笑🤣價錢部分我覺得還能接受,但和牛只有一片稍嫌有點少,麵的份量可以自己選所以不太會吃不飽,醬吃完之後還可以加柴魚清湯一滴也不能浪費,最近天冷來上一碗心也暖了🫶🏻這次我是自己去的所以沒人幫我點和牛丼,那個照片看起來就好吃到極點了,只是小小一碗港幣180我確實卻步了🥹如果有人可以去幫我試試跟我說口感我會很快樂🤩-惟翔的總評分:🌕🌕🌕🌕🌗(滿分5分)
✍️餐點介紹——

◽️特製和牛沾麵 HK$150

🫵惟翔碎念✊

惟翔的總評分:🌕🌕🌕🌕🌗(滿分5分)
2023-03-13 471 瀏覽
之前朋友介紹過呢間拉面但一直都冇機會試今日適逢要同先生過灣仔就帶佢去試下呢間面店舖頭係自助形式 一入門口有部機比你落order食物款式選擇唔多 得辣同唔辣既沾面同和牛丼最後Order左一個特制和牛沾面Order完就可以自己搵位坐低座位唔多 around 10幾個左右由於佢係open kitchen 可以睇到自己碗面既烹調過程可以睇住師傅燒個幾塊和牛佢既沾面有別於其他拉麵店平時既沾面係用石鍋上呢間佢純粹係一碗上唔知係咪因為叫左冷面既關係佢個湯真係凍得好快食到一半都冇就已經凍晒呢個位真係扣左唔少分但和牛係真心好好食既
之前朋友介紹過呢間拉面

食到一半都冇就已經凍晒
呢個位真係扣左唔少分
但和牛係真心好好食既
2023-02-25 447 瀏覽
依到最出名一定係佢嘅signature post 📷 好彩平日6點幾黎到,唔使等位係自助點餐機嗌咗嘢食之後,就坐係bar檯望住店員用火槍燒牛肉,拎定手機打卡📱和牛丼 用火槍燒過嘅和牛入口即溶,油脂味散發出黎,和牛片份量比想像中多,撈埋蛋黃一齊食好快就飽肚🙈推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟-和牛餃子 $120 餃子皮香脆,但和牛味唔突出,性價比較低😢
依到最出名一定係佢嘅signature post 📷
好彩平日6點幾黎到,唔使等位

推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟

和牛餃子 $120

餃子皮香脆,但和牛味唔突出,性價比較低😢

2023-02-20 496 瀏覽
聽講其他時間去需要排隊,我地係18:30食晚飯,可能比較早到嘅關係唔洗排隊,係門口嘅點餐機叫野食同俾錢就入去吧枱坐。上菜時已經聞到到和牛的香味。和牛丼用左日本尾崎和牛,價錢係$180,雖然整體份量唔算多,但和牛份量都唔少有6-7塊,味道鮮美,肉質柔軟,口感順滑,充滿油脂香味,撈埋蛋黃一齊食味道更加順滑。飯嘅醬汁都調味得啱啱好,成個飯加埋好夾,唔洗10分鐘已經食曬😋另外,餐廳的服務員態度都非常好,值得推薦。

另外,餐廳的服務員態度都非常好,值得推薦。
和牛丼
好想知道 @mashinomashi 員工training用左幾耐去train呢款獨有既上菜手勢( ͡° ͜ʖ ͡°)Mashi no mashi係 @wagyumafiahk 旗下既拉麵店Menu好簡單 有兩款沾麵 和牛丼同和牛餃子全部用左尾崎牛製作全場吧枱位圍住廚房坐 確保人人都影到呢張相po ig ·͜-◦特製和牛沾麵另一款沾麵標榜激辛咁第一次想試真啲湯底味道就揀左呢個先首先落單時可以揀凍或者熱麵條我個人就prefer凍 比較有彈性同熱辣辣又厚身既沾湯撞一撞 一冷一熱麵條質地合格 典型沾麵口感湯底加入左和牛骨髓熬製但牛味又唔算好濃郁 油香就食到既主角既兩大片和牛粉紅色 有薄版燒牛肉既感覺◦和牛丼呢個嘅牛肉同樣都係粉紅色 勁吸引~個人認為丼飯嘅牛肉更加好食佢相對嫩啲同油脂多啲撈埋蛋黃汁 眨下眼就食晒(  ・᷄֊・᷅ )✿#lastbitematters#lastbitematters_wanchai✿
Menu好簡單 有兩款沾麵 和牛丼同和牛餃子

湯底加入左和牛骨髓熬製
但牛味又唔算好濃郁 油香就食到既
主角既兩大片和牛粉紅色 有薄版燒牛肉既感覺

◦和牛丼
呢個嘅牛肉同樣都係粉紅色 勁吸引~
個人認為丼飯嘅牛肉更加好食
佢相對嫩啲同油脂多啲
撈埋蛋黃汁 眨下眼就食晒(  ・᷄֊・᷅ )

#lastbitematters
#lastbitematters_wanchai
2023-02-10 171 瀏覽
一定要試的平價網紅 衝著和牛黑手黨的名就知道不會差!工業裝修風格 開放式廚房和wagyumafia一樣 全場只有十二個座位 全程電子化售票和牛飯:和牛薄片用火槍炙燒中間放一顆蛋黃 真的太合我口味了 180hkd/碗(蛋液流出來的那一瞬間簡直了)和牛沾面:高質尾崎和牛搭配湯汁香濃拉麵非常入味(是店內主打)150hkd/碗和牛餃子:用A5和牛的邊角料做的日式煎餃 (香脆會爆汁喔)120hkd/6只

(蛋液流出來的那一瞬間簡直了)

2023-01-19 341 瀏覽
之前去了但一直未有時間寫食評…因為我真係巧中意食牛!所以呢間一直有book mark我地係夜晚過去食嘅,都要排下隊!等左四五個字入座啦!基本上個飯同沾麵點都要試!真心話個沾麵湯少到飛起,仲要唔夠熱呢!個飯又係勁細碗真心覺得有些O咀。生蛋黃加上半生的和牛,整體口感係漏左少少。餃子也是普通,未見突出。唯一要稱讚嘅係啲店員都好有"戲"!上菜上到做騷咁!好鬼ChoK😄體驗感先加翻少少分!所以我認為試一次就足夠了,畢竟價錢都不便宜啊!
之前去了但一直未有時間寫食評…

因為我真係巧中意食牛!所以呢間一直有book mark

真心話個沾麵湯少到飛起,仲要唔夠熱呢!個飯又係勁細碗