2022-11-19 466 瀏覽
油麻地港鐵站附近的Maki 拉麵一坐低就有餐前小食 是中華沙律兩個人吃了拉麵 小食 同好幾款串燒員工熱情介紹 更提到好多食材都係日本運來的=櫻花蝦辛辣拉麵=特調辣油 辛辣但唔算好刺激 很香很開胃湯底仲飲到係豬骨濃湯的香味選擇了普通硬度的麵好特別 櫻花蝦加了配料壓成餅狀 炸得很香口脆口基本上就是一款獨立的小食 還有兩片肥瘦剛好叉燒 半隻糖心蛋 紫菜等配料用心又足料的拉麵=香蔥玉子燒=同傳統日本玉子燒不一樣 就了港人的口味 它是扁咸的口感柔軟 蛋味香濃=鹽燒雞軟骨串=他們家採用的是雞胸軟骨部位唔係一粒粒好硬的雞軟骨比起一般的軟骨更為爽脆有嚼勁鹽烤的風味 特別惹味=醬燒日本雞皮=雞皮外面燒到好香脆同時都保留了雞皮內的油脂 所以燒上黎 好有雞油香氣但都唔會好肥膩 惹味的小食=汁燒雞肝=外表少脆 8成熟左右好Juicy好嫩 香氣濃厚 好惹味=厚燒牛舌=牛舌厚切 Juicy又無筋牛味重 係必食之選=鹽燒安格斯牛小排=超濃牛味 肉質非常鬆軟多汁好明顯係好高級的食材=魔鬼燒魚翅乾=魔鬼魚乾比雞泡魚乾口感更有嚼勁外脆內軟 仲有一絲絲的魚翅口感魚味濃郁 必點沙律醬=日本芝士蛋糕=口感實淨少少的芝士蛋糕 芝
油麻地港鐵站附近的Maki 拉麵

2022-10-27
香蔥玉子燒
汁燒雞肝
2022-11-13 47 瀏覽
今晚同朋友喺油麻地廟街搵食,見附近煲仔飯大排長龍,隔離有間隱蔽d嘅拉麵店,因為門面普通左d,平時可能冇留意,但今晚決定食拉麵啦!睇落去⋯係一間小本經營嘅日式拉麵舖頭,入面環境新裝修,而且用心製造好似喺日本小店嘅感覺,發現餐牌有好多拉麵嘅選擇,同出面嘅拉麵譜一樣可以揀麵質嘅軟硬度,而且可以自選再加配料,望落去黑蒜油豚骨拉麵好似好吸引~黑蒜油豚骨拉麵 $88好大碗!已經聞到好香嘅黑蒜味,而且上菜嘅時候比佢大塊嘅紫菜吸引住,好誇張!先飲一飲湯,湯味好濃,而且豚肉四邊被燒到微微焦香!燒完嘅油脂,更加香口!正!糖心蛋嘅都整得好入味!煮既時間剛剛好,嫩滑!而且我揀嘅麵質係屬於適中,岩岩好!麵底做到掛湯效果,非常唔錯👍🏻 大量嘅京蔥絲同蔥花好香,亦都增加咗成個麵嘅口感!

黑蒜油豚骨拉麵 $88
糖心蛋嘅都整得好入味!煮既時間剛剛好,嫩滑!
黑蒜油豚骨拉麵

黑蒜油豚骨拉麵
2022-10-30 51 瀏覽
唔係朋友介紹都唔知油麻地呢條小街竟然有間隱世拉麵😍櫻花蝦辛辣拉麵店員細心介紹佢哋每款拉麵既特色,我就揀左櫻花蝦拉麵。一上枱已經聞到好香濃既蝦味😍足足用左幾百隻櫻花蝦炸既蝦餅,好香脆!辛辣湯底唔算好辣👍味噌豚骨拉麵朋友點左另一款拉麵,係粗麵,更加掛到湯🤤我都飲左啖朋友既湯底試吓,味噌夠香,好味☺️汁燒雞旰一定要趁熱食!好香,口感有少少似鵝肝,配上燒汁好match厚燒牛舌必食!好爽口,一啲都唔靭或者腥,推介👍魔鬼燒魚翅乾佐酒小食一流,甜甜地又帶香脆,一定要沾沙律同七味粉食日本芝士蛋糕一啲都唔膩😍好食
唔係朋友介紹都唔知油麻地呢條小街竟然有間隱世拉麵😍

味噌豚骨拉麵

汁燒雞旰
一定要趁熱食!好香,口感有少少似鵝肝,配上燒汁好match

厚燒牛舌
必食!好爽口,一啲都唔靭或者腥,推介👍

魔鬼燒魚翅乾
佐酒小食一流,甜甜地又帶香脆,一定要沾沙律同七味粉食

一啲都唔膩😍好食

2022-10-21 47 瀏覽
旺市鬧區有有美食,油麻地地鐵文明里,有日式拉麵,行過好快,要留一留才見到神,大大日式紅燈籠就見到, 坐低叫碗黑蒜油豬骨拉麵加杯可樂汽水人間美食由此開,加個支豆慢慢食,一個燒雞串加牛脷串燒,仲有個中華 沙律配埋,兩口子,輕談淺酌,談話風生,重要是有客不寂寞,有客有人流,外面煩囂內面清靜,美食可口價錢合理,大大一片海苔黑蒜油海苔豬骨拉麵,再加片 溫泉蛋,豬肉一片手掌咁大大,湯底美味 拉麵剛剛好, 仲有支豆,味道依然爽爽口,中華海苔,就係美食中好倍親, 燒雞翼 恰到好處 ,入口香脆肥美,出品部有番咁上下,價錢又唔係太貴,值得下次再來嘗試 ,而且服務亦都係好隨意,因為地方唔大 ,基本上一個好舒服嘅享受。
旺市鬧區有有美食,油麻地地鐵文明里,
2022-10-15 46 瀏覽
今日經過廟街,本想去食牛雜,途經看到一間日式小店,有拉麵和串燒,所以入去醫肚先。這間店不大,裝修簡潔。坐下店員已給一碟群翅邊的小食,相當鮮甜。這裡的拉麵,款式不太多,以豚骨湯為主,點麵時可以選麵的軟中或硬。而店員會悉心介紹一些特別由日本進口必食的食材,如雞皮和雞軟骨。我點了-特濃豚骨拉麵拉麵配有流心蛋,兩大片豚肉,木耳絲和蔥花,還有一塊大紫菜,拉麵身幼滑,豚肉味濃淋軟,湯底濃郁,沒有加味精和不多油,所以可當湯飲。串燒點了:-香蔥玉子卷蛋味香濃再加埋蔥香,味道很出日式燒年糕-燒得表面焦黃,內裏淋軟,甜味適中-厚燒牛舌爽口味濃-鹽燒雞軟骨串日本入口,不是一般的雞軟骨,是用了雞胸最下面尖型的軟骨,非常爽脆。-蒲燒鰻魚串肉味甘香很juicy-魔鬼燒魚翅乾-送酒一流,燒得很香口和鮮甜,很有口感。-汁燒翠玉瓜燒得很juicy-汁燒雞心加入燒汁燒的雞心不會乾,有肉味和口感-鹽燒雞皮也是日本入口,燒得很香脆,入口不覺肥膩雖然是小店,店員有禮,熱情招呼。製作食物認真,非常有誠意!會再來光顧的!
-特濃豚骨拉麵

串燒點了:
-香蔥玉子卷
蛋味香濃再加埋蔥香,味道很出
日式燒年糕-燒得表面焦黃,內裏淋軟,甜味適中

-厚燒牛舌
爽口味濃

-鹽燒雞軟骨串

-蒲燒鰻魚串
肉味甘香很juicy

-魔鬼燒魚翅乾-送酒一流,燒得很香口和鮮甜,很有口感。

-汁燒翠玉瓜
燒得很juicy

-汁燒雞心
加入燒汁燒的雞心不會乾,有肉味和口感
-鹽燒雞皮
也是日本入口,燒得很香脆,入口不覺肥膩

2022-10-13
下午茶
  • 芫茜豬骨湯拉麵
2022-10-09 44 瀏覽
油麻地C出口 轉個彎已經到達小店日系裝潢 5-6枱座位 坐得舒適老闆非常友善好客 安排座位後 用心講解餐牌料理進食前,貼心地提供防彈汁小圍巾我叫了這碗黑蒜油叉燒拉麵濃郁黑蒜香湯底 麵質恰到好處 軟硬適中 配上一大片紫菜 溫泉蛋 賣相好好朋友的櫻花蝦拉麵湯底帶點微辛 好濃的櫻花蝦味 特別之處有一個櫻花蝦天婦羅 外脆內軟除拉麵外,幾款串燒都好吸引雞皮燒到脆香 咬一啖油香滿嘴一口牛厚切半肉半油脂分佈 入口有種溶化感覺 唔會燒得老身雞軟骨有別於平時的粒粒雞軟骨 這個部位特別爽脆 而且啖啖肉牛舌本身不太喜歡食牛舌 怕韌 怕蘇但朋友大讚 厚切之餘 爽口不蘇 店員見到我怕 都過來叫我不用擔心 牛舌是特別挑選了最好味爽口的部分來入貨 亦是有別平時出面食的 我嘗試一塊 果然好好味香蔥雞蛋卷 不過不失 沒有多汁的口感特濃芝士蛋糕入口即刻溶化 非常濃郁芝士味當晚食了拉麵、串燒及甜品 肚飽飽 滿足
油麻地C出口 轉個彎已經到達小店
日系裝潢 5-6枱座位 坐得舒適
老闆非常友善好客 安排座位後 用心講解餐牌料理

進食前,貼心地提供防彈汁小圍巾

我叫了這碗黑蒜油叉燒拉麵

朋友的櫻花蝦拉麵

除拉麵外,幾款串燒都好吸引

雞皮

香蔥雞蛋卷
不過不失 沒有多汁的口感

特濃芝士蛋糕
入口即刻溶化 非常濃郁芝士味

當晚食了拉麵、串燒及甜品 肚飽飽 滿足

2022-09-26
  • 櫻花蝦辛辣拉麵
2022-10-05 40 瀏覽
平時成日都會經過依頭,本來一直都無太留意到原來有間拉麵🍜鋪,同朋友傾開先知,咁啱今日突然想食拉麵😂。前菜有個裙邊,食落甜甜地好彈牙,都幾醒胃👍。黑蒜油豚骨拉麵 $88第一眼最搶眼嘅就係塊紫菜,大大塊又脆口,點少少湯嚟食又有紫菜味又有黑蒜味👍。食拉麵🍜一定係飲一啖湯先,濃香黑蒜味,之後再嚟就係食注拉麵,軟硬度恰到好處,可能因為軟硬程度有得選擇😂。最後當然係豚骨,肥瘦均勻,肉味濃,油脂適中😋。仲有隻溏心蛋,亦都係重要角色之一,熟與未熟透之間嘅感覺,食落有少少溏心流出😏。櫻花蝦辛辣拉麵 $88依碗拉麵一上枱嘅時候店員已經即刻講要食咗櫻花蝦餅先,當小食咁食。食落卜卜脆,熱辣辣,大量嘅櫻花🌸蝦,非常開胃。辛辣湯底辣味足夠,本身我自己鍾意食辣,再配大大塊紫菜點湯嚟食一流👍。當然唔少得豚肉同溏心蛋嘅配合😋。

前菜有個裙邊,食落甜甜地好彈牙,都幾醒胃👍。

黑蒜油豚骨拉麵 $88

櫻花蝦辛辣拉麵 $88

2022-09-29
  • 櫻花蝦辛辣拉麵
2022-09-28 34 瀏覽
呢間拉麵小店以木系裝潢為主, 加上手繪櫻花牆🌸, 有日式風情的⸝⸝⸝ 𓆸 餐廳主打4款拉麵, 分別有:特濃豚骨拉麵、黑蒜油豚骨拉麵、櫻花蝦辛辣拉麵、味噌豚骨拉麵。採用九州傳統口味, 如食材用上木耳而唔係用筍, 呢個就係九州拉麵嘅特色!✔️可以自由選擇麵質軟硬度, 亦可以追加紫菜、黑木耳、溏心蛋、叉燒等配料, 十分貼心💗 🍜「白」特濃豚骨濃湯拉麵拉麵有紫菜、日式叉燒、半隻溏心蛋🥚 用上12小時熬製而成嘅豬骨湯呈奶白色🤍, 湯底嘅豬骨味濃厚, 又唔油膩⸝⸝麵條用上幼身嘅白直麵, 軟硬度適中, 於湯中存放耐咗都保持到彈牙嘅口感; 溏心蛋非常香濃, 蛋白又好入味; 叉燒肥瘦比例適中, 有輕輕炙燒過, 誘發出焦香⸝⸝🍜「黑」黑蒜油豚骨拉麵湯底添加自家製黑蒜油提香, 蒜味香濃🧄 除咗拉麵, 餐廳仲有串燒食, 所有串燒都係即叫即燒~ 汁燒冬菇好入味, 完全吸收晒啲醬汁, 非常惹味!

🍜「白」特濃豚骨濃湯拉麵

🍜「黑」黑蒜油豚骨拉麵
湯底添加自家製黑蒜油提香, 蒜味香濃🧄

2022-09-28
  • 黑蒜油豚骨拉麵
今日嚟油麻地,地鐵站附近發現到呢間拉麵店,店舖坐位唔算太多,但食物有質數✨味噌豚骨拉麵拉麵有唔同湯底選擇,奶白色嘅味噌豚骨湯底好香濃,味道唔會太鹹。加上流心般嘅玉子,滑嘟嘟麵質有軟硬度選擇,好爽彈呢度嘅燒物,大部份都來自日本進口,除咗拉麵,當然要試下串燒✨厚燒牛舌呢度嘅牛舌超好味,燒完之後都好軟腍,厚切口感豐富✨免治雞肉棒啖啖肉嘅雞肉棒,裡面加入雞軟骨,加上檸檬汁味道清香,再沾上可以生食嘅日本蛋王,中和一下鹹度,口感同味道相當豐富✨鹽燒雞軟骨串有雞肉嘅雞軟骨,配上調味份外惹味✨鹽燒雞翼雞翼夠乾身,加上鹽燒鹹鹹地,一串兩隻唔會食又幾方便✨炸雞炸雞外皮脆到索索聲,裡面肉汁Juicy,依然保留肉汁,加上微辣嘅醬汁,Yummy✨玉子燒加入蔥花嘅玉子,甜甜地,值得一試

今日嚟油麻地,地鐵站附近發現到呢間拉麵店,
店舖坐位唔算太多,但食物有質數

✨味噌豚骨拉麵
加上流心般嘅玉子,滑嘟嘟

麵質有軟硬度選擇,好爽彈

呢度嘅燒物,大部份都來自日本進口,
除咗拉麵,當然要試下串燒

✨厚燒牛舌

呢度嘅牛舌超好味,燒完之後都好軟腍,
厚切口感豐富

✨免治雞肉棒

啖啖肉嘅雞肉棒,裡面加入雞軟骨,

✨鹽燒雞軟骨串

有雞肉嘅雞軟骨,配上調味份外惹味

✨鹽燒雞翼

雞翼夠乾身,加上鹽燒鹹鹹地,
一串兩隻唔會食又幾方便

炸雞
炸雞外皮脆到索索聲,裡面肉汁Juicy,
依然保留肉汁,加上微辣嘅醬汁,Yummy

✨玉子燒
加入蔥花嘅玉子,甜甜地,值得一試
2022-09-26
  • 厚燒牛舌
  • 鹽燒雞軟骨串
2022-09-25 24 瀏覽
今天來佐敦做點事,突然很想念日本的拉面,很久沒有吃拉面了,趁打風前去嘗一嘗,上網看到這間拉麵好像不錯,便去試試。 特濃豚骨拉麵一上場就被大大的紫菜吸引著我,很喜歡吃紫菜,尤其在日式湯麵上。 叉燒厚厚的,肥瘦均勻。 湯底濃郁, 還有精緻的糖心蛋,拉面份量很多,絕對可以吃得飽。 櫻花蝦辛辣拉麵炸櫻花蝦餅絕對出色,非常脆口亦很鮮味,必試!我很喜歡蝦,蝦湯底味道出衆,鮮甜味濃,最後我把湯也喝掉呢。 炸雞一致好評,炸得香脆,內裡還很香滑juicy,加上自製酸汁,令我們吃不停口。

2022-09-25 544 瀏覽
是非常肚餓的一晚,步出油麻地港鐵站後,見到 Maki 拉麵,二話不說內進用膳。 一張點餐紙可以點兩碗拉麵,減少用紙。餐前小食是味付螺肉,正好給非常肚餓的我少許果腹感。櫻花蝦辛辣麵名副其實,辣香一流。櫻花蝦的處理很有特色,不是一把櫻花蝦碎撒在拉麵上,而是把櫻花蝦壓成餅狀,再將其炸得香脆,可以成為一個獨立上碟的小食。除了櫻花蝦,還有兩片叉燒、半隻糖心蛋和紫菜等配料,整碗拉麵用料十足。特濃豚骨拉麵湯底味道濃郁,咸度剛好。侍應建議把紫菜手撕小塊,再放入拉麵中享用,口感更加豐富。叉燒肥瘦均勻,符合個人口味。麵條軟硬度可以在點餐紙中選擇,這是普通,也符合個人喜好。另外還有兩款小食。這是免治雞肉棒,旁邊是來自日本的雞蛋,食用前可以先把雞蛋拌勻,再把免治雞肉棒放進蛋汁之中。雞肉軟滑可口,加入蛋汁,加倍香滑。這是鹽燒雞軟骨串,香氣四溢,很有嚼勁,加些檸檬汁,味道更加突出。季節限定拉麵是鳳梨拉麵,有興趣的話可以趁機一試。

一張點餐紙可以點兩碗拉麵,減少用紙。

餐前小食是味付螺肉,正好給非常肚餓的我少許果腹感。

季節限定拉麵是鳳梨拉麵,有興趣的話可以趁機一試。

2022-09-23 479 瀏覽
媽媽話想食煲仔飯,於是就揸車去到油麻地附近諗住搵個位泊車,點知喺未搵到位之前就搵到一間之前未見過嘅拉麵店,可能我太耐無嚟過呢一頭,基於我唔想食飯嘅原因就同媽媽提議不如食拉麵,媽媽又同意嘅情況下就入咗Maki拉麵到試吓。呢度除咗傳統嘅拉麵外,另外仲有一D季節限定嘅拉麵。而串燒亦比一般嘅拉麵店更多款式!點選咗嘅食物包括:- 特濃豚骨拉麵- 素食拉麵- 鹽燒秋葵- 鹽燒雞軟骨串- 鹽燒雞皮- 免治雞肉棒- 牛舌- 鹽燒安格斯牛小排特濃豚骨拉麵先喝一口湯,即時口腔充滿住濃濃豬骨湯嘅味道,即唔住飲多兩啖,再試埋個麵,選用咗幼拉麵,容易掛湯,每一啖拉麵都充滿濃濃嘅豬骨湯嘅味道!素食拉麵如果喜歡素食,又特別鍾意芫荽嘅人士就一定要試吓呢款素食拉麵!配料、包括有、芫荽、翠玉瓜、南瓜、木耳、菠菜及冬菇,單單配料嘅份量已經好大碗。飲一啖湯係超濃芫荽嘅味道。而呢款素食拉麵選用咗粗身,每一啖麵有濃濃嘅芫荽味道。鹽燒秋葵我一條都無食到,因為媽媽食過一條後就食到停唔到口,竟然一條都無留返比我。鹽燒雞皮日本雞皮食落時,如果唔講都唔知係雞皮,燒到好香脆,食落亦都唔會覺得好油嘅感覺。鹽燒雞軟骨串係我最愛的雞胸軟骨部位,比

點選咗嘅食物包括:

素食拉麵

鹽燒秋葵

鹽燒雞皮

鹽燒雞軟骨串
係我最愛的雞胸軟骨部位,比起一般的軟骨更爽脆之餘亦都唔會太硬。

免治雞肉棒
第一次食雞肉棒係會配埋生蛋黃,沾滿蛋黃嘅免治雞肉棒味道更香蛋味。

牛舌
爽口

鹽燒安格斯牛小排
超濃嘅牛味,肉質鬆軟多汁

呢餐真係勝過好多高級屋酒屋嘅串燒!
2022-09-22
2022-09-10 366 瀏覽
油麻地有間Maki拉麵 除了主打4色拉麵 新鋪比舊鋪光猛舒適 還有很多特色串燒我們選了幾款串燒燒雞肝、雞冠、雞軟骨餃子、雞皮、玉子燒……燒雞冠真的好驚喜.口感爽脆易咬.比雞軟骨更好味!1串得3件要追加真的很美味!每人吃了2串燒雞皮.一點不肥膩.雞油已經迫出.所以脆脆的配酒真的一流。可惜店家沒有酒牌,不得不要罐可樂配搭串燒雞軟骨餃子外脆之餘.爆汁的.真的有水準.滿滿肉汁小心燙口。玉子燒 柔軟口感蛋味香濃甜甜的。燒雞肝都很少地方有.燒汁好惹味細細粒一啖.串燒真的很高水準只欠酒特濃豚骨拉麵 湯底好濃郁有掛麵效果感覺到骨膠原拉麵可以選軟硬到和加配料。糖心蛋熟成度剛好甜甜地豉油味.义燒好厚好大塊正!在紙上錫就可以。吃完才發現期間限定拉麵 是菠蘿冷拉麵忍不住問店員解說.由雞湯底配上菠蘿蓉和菠蘿沙冰湯底酸酸甜甜的。我下次要再來吃這個。限定通常維持1個月。視付材料。當日店員都好有禮貌同客氣感覺服務好好!
油麻地有間Maki拉麵

除了主打4色拉麵
新鋪比舊鋪光猛舒適

還有很多特色串燒

我們選了幾款串燒燒

雞肝、雞冠、雞軟骨餃子、雞皮、玉子燒……
燒雞冠真的好驚喜.口感爽脆易咬.

燒雞冠

比雞軟骨更好味!1串得3件要追加真的很美味!每人吃了2串

燒雞皮

燒雞皮.一點不肥膩.雞油已經迫出.所以脆脆的配酒真的一流。

可惜店家沒有酒牌,不得不要罐可樂配搭串燒

雞軟骨餃子

雞軟骨餃子外脆之餘.爆汁的.

真的有水準.滿滿肉汁小心燙口。

燒玉子蛋

玉子燒 柔軟口感蛋味香濃甜甜的。
燒雞肝都很少地方有.燒汁好惹味細細粒一啖.
串燒真的很高水準只欠酒

特濃豚骨拉麵 湯底好濃郁有掛麵效果感覺到骨膠原
拉麵可以選軟硬到和加配料。
糖心蛋熟成度剛好甜甜地豉油味.义燒好厚好大塊正!

在紙上錫就可以。
吃完才發現期間限定拉麵 是菠蘿冷拉麵
忍不住問店員解說.由雞湯底配上菠蘿蓉和菠蘿沙冰
湯底酸酸甜甜的。
我下次要再來吃這個。限定通常維持1個月。視付材料。
當日店員都好有禮貌同客氣感覺服務好好!

燒雞肝
燒雞冠
燒雞皮
燒玉子蛋
燒雞肝
2022-09-07 44 瀏覽
餐廳位於油麻地,鄰近地鐵站,路程只需要3分鐘左右,十分方便快捷,這間餐廳主打的當然就是拉麵,除了拉麵之外,更有串燒各種林林總總的小食。櫻花蝦辛辣拉麵,外表送來已經令我充滿驚喜,香脆可口的蝦餅,內裏蘊含着無數的小生命,香脆可口,美味的選擇,如果這個作為小食,一定是送酒的佳餚。湯底方面帶點辣味,配搭軟硬度適中的拉麵,我就這樣的愛上了,叉燒方面,厚薄適中,自家製的日式叉燒,就是這樣的美味。汁燒雞冠,我小店就是這樣的充滿驚喜,這樣刁鑽的部位,在這裏也能好好品嚐得到,帶點爽口充滿膠質。免治雞肉棒,喜愛這個,大大的蛋黃,配合啖啖的雞肉,絕對是羽之親子的另一品嚐方法。
2022-09-05 31 瀏覽
.油麻地和旺角整個地區集中左很多拉麵店 不論小店或連鎖店油麻地地鐵站附近 街道不算很多人裡面位置坐得挺舒服 員工不算多 廚師加服務員兩個進來後會附上冷水和中華沙拉特濃豚骨拉麵湯底不算濃郁型 偏清淡的有塊很大的紫菜 兩塊灸燒的半肥叉燒覺得豚香不算很重 有油脂的部分比較好吃也能做到基本的口感 但有些位置偏乾還有木耳和蔥 可以增添整碗的清爽度另外有半個蛋 有濃濃的鹹味帶流心效果 不過不失麵條算細麵 很大路的款式整體沒有驚艷 正常的港式拉麵他們也有限定 看到有鳳梨拉麵和素拉麵不過想試原味的先
油麻地和旺角整個地區
集中左很多拉麵店 不論小店或連鎖店