3天前 0 瀏覽
自助餐食物豐富多樣,人手足,服務態度真係有心!中西日式,煮炸焗燒樣樣都有!帶子,龍蝦,甜嘏,魚生任食。片皮烧鹅配北京填鸭麫皮,青爪甜酱也豹夠特别!中式獅子頭,蒸帶子,東星班。炸蠔也很肥大。甜品水果都齊。更有芝士盤!絕對大滿足😌
任食🦞龍蝦、超爆膏麵包蟹🦀、長腳蟹蟹腳。現場更有特色堂弄鮑魚,同火焰雪山表演!✨灣仔呢間酒店自助餐,新奇又好玩,🥳食得盡情夠盡興!堂弄鮑魚,😍師傅現場示範,將菜油加熱,爆香薑片同蔥段,加入鮑魚鴨掌炒香,最後倒入紹酒,等佢挥發之後,更有焦糖化的效果。最後西蘭花苗,就可以上檯啦!😉鮑魚厚身,燜淋之後配上紹酒更有濃郁酒香,別有一番風味。主食方面,更有🧀芝士白汁焗龍蝦鉗,片皮鴨,鵝肝多士,爐端燒等特色選擇。油香片皮鴨加上經典甜麵醬,🥒青瓜絲清新香脆,滿口都係蔥香鴨油香。爐端燒,師傅現場燒製多款🍢日式串燒,增添日式選擇。飯後當然要試下香港👑經典甜品——現場製作火焰雪山,在雪糕蛋糕上包圍一層蛋白霜,用鮮果粒點綴。點燃🍷白蘭地倒落雪糕蛋糕一刻,藍色火焰神秘感Up! 鬆軟蛋白霜加上冰涼雪糕蛋糕,品出懷舊風味。另外更有🍵綠茶拿破崙、法式蜂蜜檸檬蛋糕配海膽忌廉等精緻西點、哈根達斯任食😍6:45pm堂弄鮑魚表演 7:15pm火焰雪山表演
任食🦞龍蝦、超爆膏麵包蟹🦀、長腳蟹蟹腳。

6:45pm堂弄鮑魚表演
7:15pm火焰雪山表演
2024-05-01 287 瀏覽
灣仔六國酒店最近新出左優惠$499就可以任食3小時嘅自助餐,除左有片皮鵝、爐端燒之外,仲有廚師即煮扣鮑魚🤩超豐盛晚餐6:45pm左右就會有廚師即席扣鮑魚,每人可以拎一份,鮑魚軟嫩入味,絕對值回票價👍🏻片皮鵝肉質肥美,質素絕對不輸中菜餐廳。日式爐端燒有鴨肝、虎蝦、雞軟骨等,即叫即燒,微焦香脆凍海鮮除左有加拿大雪花蟹腳,仲有波士頓龍蝦、麵包蟹、青口、翡翠螺等等,蟹腳鮮甜😋熱盤區有酥炸生蠔、清蒸星斑、蒜蓉粉絲蒸扇貝、芝士蘑菇焗蟹蓋、鮑汁燴花膠都比較受歡迎,食物都不停refill。個人最欣賞蟹蓋,一絲絲蟹肉,加上芝士烘焗十分滋味😚另外點少得經典甜品火焰雪山🔥即場表演勁吸引,雪糕加蛋白霜淋上糖漿同酒,用火燒香,一凍一熱,甜而不膩,非常受小朋友歡迎甜品區款式超多,比較特別有白桃烏龍茶慕絲蛋糕,味道清香。仲有法式蜂蜜檸檬蛋糕配海膽忌廉,外面少見,蛋味香濃$499蚊有咁多野食而且可以食成3個鐘真係幾抵,性價比超高👍🏻

[ Le Menu ]近排有唔少酒店自助餐做推廣優惠,當中有灣仔呢間超過90年歷史嘅六國酒店。佢地自助晚餐種類多元化,包括任食片皮鵝、爐端燒、冰鎮海鮮、烤肉、熱葷、甜點等,再加每人一份堂弄原隻鮑魚。✿ 華麗盛宴自助晚餐 – 扣鮑魚‧片皮鵝·爐端燒日期:即日起至2024年5月31日時間:晚上6時至晚上10時15分堂弄原隻鮑魚(每人一份)鮑汁鴨掌扣原隻鮑魚,鮑魚口感煙韌,吸收鮑汁精華,肉質鮮美,而且有即場烹飪👨‍🍳示範,極具娛樂性👍。片皮鵝🔪🦆師傅會係食客面前即場片鵝,放在餅皮後由食客按個人喜好加配料及醬汁。燒鵝外皮酥脆鬆化,肉嫩多汁😍。爐端燒🔥🍡廚師即席即燒原件鴨肝多士、虎蝦、燒雞翼、雞胸軟骨串、多春魚等,火喉控制得剛好,炭燒風味獨特。冰鎮海鮮區🦞🦀🐚🦐任食波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、麵包蟹、翡翠螺、紐西蘭青口及熟蝦,海鮮補充速度理想👍。和風料理🍣即點即切刺身有三文魚、吞拿魚、北寄貝等,另外比較特別有雜錦角切魚生丼。烤肉區除咗片皮鵝,仲有美國特級肉眼牛扒🇺🇸🐮🥩,肉眼即點即切,肉嫩多汁。熱葷區🥘任食多款中西式熟食。海鮮類有鮑汁燴花膠、芝士蘑菇焗蟹蓋、芝士白汁焗龍蝦鉗、酥炸生蠔、蒜蓉粉絲蒸
[ Le Menu ]

✿ 華麗盛宴自助晚餐 – 扣鮑魚‧片皮鵝·爐端燒
日期:即日起至2024年5月31日
時間:晚上6時至晚上10時15分

堂弄原隻鮑魚(每人一份)

片皮鵝🔪🦆

爐端燒🔥🍡

冰鎮海鮮區🦞🦀🐚🦐

和風料理🍣

烤肉區

熱葷區🥘
任食多款中西式熟食。海鮮類有鮑汁燴花膠、芝士蘑菇焗蟹蓋、芝士白汁焗龍蝦鉗、酥炸生蠔、蒜蓉粉絲蒸扇貝、清蒸石斑片、鮮茄紫蘇葉炒大蝦等,款式豐富。另外有海南雞、紅燒獅子頭、印度咖哩配薄餅等熟食。

湯類🥣
中湯有竹絲雞螺頭燉豬展湯,好足料且味道鮮甜,而西湯有干邑龍蝦湯。

甜品區🍰
款式繁多,有白桃烏龍茶慕絲蛋糕、法式蜂蜜檸檬蛋糕配海膽忌廉、檸檬乳酪忌廉馬德蓮蛋糕、士多啤梨西瓜蛋糕、德國芝士蛋糕、綠茶拿破崙、杏仁茶燉蛋白等。此外有即製香脆窩夫🧇及任食杯裝Häagen-Dazs雪糕🍨。

而且有即席懷舊雪糕甜品「火焰雪山」表演👨‍🍳。雪糕先用蛋糕包住,店員將酒加熱淋上表面,燃起藍色火焰🔥,非常之打卡。甜品外暖內凍,口感獨特。

總結🫦
自助晚餐食物種類多元化,有堂弄原隻鮑魚及火焰雪山甜品表演👨‍🍳,令用餐體驗更有氣氛👍。

價錢💰:
星期一至五
▶️第一輪 (晚上6時至8時)、第二輪 (晚上6時30分至8時30分)
成人$638/位、小童$348/位
▶️全時段 (晚上6時至10時15分)
成人$738/位、小童$448/位

星期六、日、公眾假期及其前夕
▶️第一輪 (晚上6時至8時)、第二輪 (晚上8時15分至10時15分)
成人$668/位、小童$378/位
▶️全時段 (晚上6時至10時15分)
成人$768/位、小童$478/位

經Openrice網上訂位有優惠,成人星期一至五每位$499、星期六日及公眾假期每位$549,而且可以食足3小時😋。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 甜品
  • 海鮮
  • 熱葷
  • 片皮鵝
經OpenRice買咗coupon $399兩位,價錢非常實惠,但去到見到有點失望,食物種類不多,鹹點又不新鮮,啲包皮或酥皮都已變硬,生果又不refill,只有格仔餅和pancake可以叫廚師即煮,其他甜點味道和賣相都不吸引,整體來說服務值得嘉許,但食品就認真麻麻☹️
接連完成了幾個 Project,心情得以放鬆,當然要獎勵自己。美食永遠是對我的最佳獎勵,很久沒有食 Buffet了,決定約同幾位好友開開心心擦一餐!這次,我們選了位於灣仔的《六國酒店》。  先來自製一碟女士雙併恩物,鮑汁燴花膠併北菇海螺。花膠腍熟入味,滿滿的膠質有助提升肌膚彈性;海螺色澤鮮明,滋陰補腎,健肝益脾,而且味道與鮑汁燴花膠非常夾,絕配!再搭配一碗竹絲雞螺頭燉豬展,用料十足,清甜味美,滋陰養生,對經常熬夜少眠的 BeautySearch 來說,潤一潤當然不可少。冷盤方面,必吃波士頓龍蝦,大大隻,開邊而上,滿滿的蝦膏清晰可見,非常吸睛;再搭配青口、長腳蟹、螺,令人大滿足!各款刺身冰凍鮮味,我們揀選了當中的三文魚、吞拿魚、甜蝦、八爪魚及北寄貝等刺身,而我最愛的當然是肥美的三文魚,還有鮮嫩彈牙的北寄貝,鮮味十足。片皮鴨吃得多,片皮鵝又試過未?六國酒店的片皮鵝外皮酥脆,肉質細緻,軟嫩香口,充滿油香,食落無油膩感,好有驚喜!食客還可自行添加甜麵醬、京葱、青瓜等配料,相當有風味!雖然邪惡,但偶然也要放縱一下自己,生活才更愉快,所以,這夜忍不住吃了兩件鴨肝多士,鴨肝表面煎得焦脆,中間油腴豐盈
雖然邪惡,但偶然也要放縱一下自己,生活才更愉快,所以,這夜忍不住吃了兩件鴨肝多士,鴨肝表面煎得焦脆,中間油腴豐盈的脂肪呈半溶狀態,入口有爆油感,搭配香脆多士,相當滋味!
期間,酒店還安排了兩場表演,分別是即煮蠔皇扣鮑魚及火焰雪山,讓食客有機會近距離欣賞廚師獻技,體驗不一樣的氣氛。
表演後,還會把食物分派到食客桌上,讓大家細味。蠔皇扣鮑魚肉質肥美,口感和味道都控制得很好,軟腍煙韌,蠔油醬汁鮮味濃郁,絕對不能錯過。
喜愛海南雞的,必試這裡的海南雞,皮爽肉滑,雖然沒有搭配香油飯及雞湯,但也相當味美。還有蒜蓉粉絲蒸扇貝,扇貝鮮甜彈牙,蒜味香濃,絕對不能錯過!
場內還有即場鐵板燒製,當中包括:虎蝦、豬頸肉串、雞軟骨串、多春魚、鮮菠蘿、蔬菜串燒等,但因為已很飽了,所以只能點選幾款來嘗嘗。廚師控制火候恰到好處,尤其燒雞翼,外皮香脆,油脂四溢,而且肉質相當嫩滑。
是日的甜品款式好像份外精緻,特別推薦當中的荔枝梨子撻,上層的荔枝清甜多汁,下層的小撻內藏了啖啖果香的梨子,清甜不膩,兩款水果結合出更香更富層次的味道。
最後,再來一杯迷你焦糖燉蛋,口感細滑,完美作結。
2024-03-25 307 瀏覽
雖然自助餐項目多會令人目不暇給,但其實食得幾多啊!我反而喜歡貴精不貴多了最緊要啱食,最近知道六國酒店一樓西餐廳 Le Menu 推出華麗盛宴自助餐,重點是有扣鮑魚、花膠、片皮鵝、焗蟹蓋、蒸扇貝、龍蝦、麵包蟹、爐端燒、燒牛肉、各款刺身及琳琅滿目的甜品,對我來說已經很足夠,價錢由每位$638起,視乎時段。聰明的我們選擇了平日的晚上,吃早輪即晚上六至八時,準時到達,享用足兩小時。說時遲那時快,先由海鮮冷盤開始,麵包蟹及龍蝦皆是我的至愛,麵包蟹尤其靚,膏多且軟滑。此外有雪場蟹腳、大蝦及青口。沙律菜單一是生菜,但唔擔心唔夠豐富,因為可以自行混合芝士沙律、薯仔沙律、各款凍肉包括豬肉凍批、沙樂美腸、煙燻黑椒牛肉、煙三文魚及燻鮫魚。多款香港人喜歡的刺身,特色之一是可以幫你做雜錦角切魚生丼,另一點是可以要求即場做手握壽司。我喜歡飲熱湯,干邑龍蝦湯及竹絲雞螺頭燉豬展,各有風味。熱菜選擇更是豐富,必吃酥炸生蠔,外酥脆內滑嫩,最佳口感!鮮茄紫蘇葉炒大蝦,大大隻,很惹味。清蒸石斑,肉滑味佳。芝士磨菇焗蟹蓋,醫療驚喜有很多蟹肉,芝士沒有過多並不膩。蒜蓉粉絲蒸扇貝,很新鮮。芝士白汁焗龍蝦,是肉厚的龍蝦鉗。鮑汁會花膠
說時遲那時快,先由海鮮冷盤開始,麵包蟹龍蝦皆是我的至愛,麵包蟹尤其靚,膏多且軟滑。
此外有雪場蟹腳、大蝦及青口。
我喜歡飲熱湯,干邑龍蝦湯竹絲雞螺頭燉豬展,各有風味。
熱菜選擇更是豐富,必吃酥炸生蠔,外酥脆內滑嫩,最佳口感!
鮮茄紫蘇葉炒大蝦,大大隻,很惹味。
清蒸石斑,肉滑味佳。
芝士磨菇焗蟹蓋,醫療驚喜有很多蟹肉,芝士沒有過多並不膩。
蒜蓉粉絲蒸扇貝,很新鮮。
芝士白汁焗龍蝦,是肉厚的龍蝦鉗。
鮑汁會花膠,女士恩物。
韓式牛仔骨,味道豐富。
紅燒獅子頭,味道真係幾好。
仲有白切雞、粉麵飯及素菜等。
片皮鵝、燒牛肉、鵝肝多士,絕對是回本必吃。
日式爐端燒,即點即做,熱辣辣。
好戲連場,大概六點九,大廚出場,介紹及堂前加工完成堂弄原隻鮑魚鵝掌,每位客人有一份。
七點十五分左右是雪山火焰蛋糕,亦預算每位客人一份,不過派完就沒有了。
甜品太多不盡說了,建議吃士多啤梨西瓜蛋糕杏仁茶燉蛋白葡撻窩夫Häagen-Dazs 雪糕杯
環境舒適不太擠迫,人手充足,換碟快手,吃得大滿足。

2024-03-18
2024-02-22 392 瀏覽
1星期2次Semi-buffet Lunch @Le Menu有奇異果、菠蘿、火龍果,四款唔同嘅Ham,麵包籃,中西式湯,沙律再加10幾款Main course可選擇😇我已經食咗幾Round😋😋上次食牛, 今次食炒貴刁😁都係牛好食啲, 嫩滑,有咬口😇(限量,坐低可Order先,叫上ok☺️)有甜品㗎,不過太飽,所以冇食 🤪最後通常叫杯齋啡,同埋港式奶茶,港式奶茶好濃茶味👍好飲☺️Semi Buffet Lunch $218-$268😊服務好!特別幾位女部長🥰📍六國酒店香港灣仔告士打道七十二號

再加10幾款Main course可選擇😇

我已經食咗幾Round😋😋

上次食牛, 今次食炒貴刁😁

甜品㗎,不過太飽,所以冇食 🤪

最後通常叫杯齋啡,同埋港式奶茶,港式奶茶好濃茶味👍好飲☺️

Semi Buffet Lunch $218-$268😊

服務好!特別幾位女部長🥰

📍六國酒店
香港灣仔告士打道七十二號
2024-02-02 429 瀏覽
餐廳環境。雅緻懷舊feel款客服務。有禮細心今晚食品🧐。全場爆滿。熱食餸菜,多樣化,比其他城中自助晚餐豐富.... 片皮鵝/釀蟹蓋/燴羊ribs/籠仔蒸糯米飯/BBQ雞肉丸串/枝竹炆羊腩/佛跳牆👍出色😋😋😋。刺身。一般。芝士。ok。冷盤。長腳蟹😋/其他一般。法式甜品~即場調暗餐廳燈光,表演製作,大人+小朋友个个好開心😄😄😄(表演後,送上甜品給每位客人可一齐品嚐暖意美味)。甜品+雪糕。ok
餐廳環境。雅緻懷舊feel

款客服務。有禮細心

今晚食品🧐
。全場爆滿
刺身。一般
。芝士。ok
。冷盤。長腳蟹😋/其他一般
甜品+雪糕。ok

2024-01-30 398 瀏覽
星期六同喜愛食甜品的好友來到灣仔六國酒店Le Menu 嘆佢新推出的「果漾花語下午茶自助餐」。呢個自助餐以水果和花卉為主題,擺盤精緻成個花盤咁靚,靚到唔想破壞佢,新鮮水果款式多唔怕食來食去得西瓜。等我都報告一下呢到大約有d 咩食啦!⬇️⬇️⬇️💟 凍盤類 ~ 凍肉及芝士拼盤、壽司卷、煙三文魚、雜錦鮮果串、西瓜青瓜藍莓小頭盤、鮮蝦雜果沙律杯、雜菜條乳酪杯、開面三文治、鮮果巴馬火腿、車厘茄水牛芝士串、雜錦鮮花水果拼盤。💟 熱盤類 ~ 蟹肉撻、炸蝦丸、雜菜春卷、煙肉腸仔卷、野菌酥皮盒。💟 甜品類 ~ 雜果忌廉蛋糕、士多啤梨西瓜蛋糕、士多啤梨拿破崙、綠茶歌劇院蛋糕、血橙凍餅、蜜糖小班戟、楊枝甘露、綠茶布甸、椰汁西米糕、彩虹啫喱杯、雜錦鮮果籃、Häagen-Dazs雪糕、冰糖雲耳燉雪梨。💟 廚師即席烹調 ~ 士多啤梨班戟、經典傳統格仔餅。💟 飲品 (任飲) ~ 水果花茶、咖啡或茶。係呢到可以享受由新鮮水果和花卉製作的精緻鹹甜美點。下午茶自助餐係逢週六、週日及公眾假期下午1時至5時供應,任食任飲4小時,有充裕嘅時間品嘗。

等我都報告一下呢到大約有d 咩食啦!⬇️⬇️⬇️

💟 廚師即席烹調 ~ 士多啤梨班戟、經典傳統格仔餅。

💟 飲品 (任飲) ~ 水果花茶、咖啡或茶。

2024-01-30 324 瀏覽
竟然搵到間可以坐足4個鐘既酒店下午茶自助餐🤩時間仲係由1點就開始,當LUNCH BUFFET咁食都可以,今次推介既係六國酒店既Le Menu「果漾花語下午茶自助餐」,自助餐逢星期六、日及公眾假期都有供應,由下午1時至5時,客人可以任食任飲4小時,超充裕的時間,慢慢嘆同傾計😌下午茶自助餐 $238/人🌟凍盤類 凍肉及芝士拼盤、巴馬火腿、壽司、煙三文魚、鮮果串、鮮蝦雜果沙律杯、三文治、水果拼盤等,鮮蝦雜果沙律杯都攞左兩次🤣蝦好爽彈~🌟熱盤類蟹肉撻、炸蝦丸、雜菜春卷、煙肉腸仔卷、野菌酥皮盒,熱盤我都好推介😆岩岩整好仲係幾熱,炸物唔會好油膩,雖然每次一出就會一掃而空,但係REFILL速度好快💯🌟甜品類 超過十多款蛋糕同甜品,西式有士多啤梨西瓜蛋糕、拿破崙、雜果忌廉蛋糕、歌劇院蛋糕、血橙凍餅等🍮而中式就有楊枝甘露、椰汁西米糕,近門口位置仲有Häagen-Dazs雪糕!

下午茶自助餐 $238/人

🌟凍盤類

🌟熱盤類

🌟甜品

2024-01-20
灣仔六國酒店Le Menu 西餐廳推出全新「果漾花語🌺🍇下午茶自助餐」,以水果和花卉為主題,可以享受由新鮮水果和花卉製作的精緻鹹甜美點,讓味蕾沉浸在色彩鮮艷的美食之中😍🥰唔單止有雜錦鮮花水果拼盤同精緻水果頭盤,仲有多款特色芝士、炸物小食同甜品🌸😆色彩繽紛咁超級靚✨下午茶自助餐逢週六、週日及公眾假期下午1時至5時供應,任食任飲4小時,感受水果和花卉所帶來的愉悅同放鬆🥰快啲嚟Le Menu品嚐呢個下午茶啦🫖😚

2024-01-25 227 瀏覽
朋友BOOK左灣仔呢間酒店食下午茶,$200幾蚊原本以為係食HIGHTEA SET,但原來係自助餐,食物選擇仲好多,可以分5類,包括凍盤、熱盤、甜品、即席烹調同飲品,呢個價錢真係好抵,酒店級數,舒服環境🥰~以下幾樣我都好推薦👍🏻👉🏻經典傳統格仔餅有廚師即席烹調士多啤梨班戟同格仔餅,班戟因為加左CREAM同醬,我覺得比較甜,但格仔餅就幾好食,即叫即整,好厚身,同埋好脆,我仲加埋Häagen-Dazs朱古力雪糕一齊食🤤👉🏻白汁意粉估唔到仲有意粉食🤤煮得岩岩好,仲有煙肉菇類👉🏻雪耳雪梨糖水熱辣辣雪耳雪梨糖水,呢個一定要攞,勁滋潤飲完暖笠笠☺️除了食物,呢到既飲品以下兩款都係任飲,包括有水果花茶、咖啡或茶,都係係自助區攞,乾淨衛生

以下幾樣我都好推薦👍🏻
👉🏻經典傳統格仔餅

👉🏻白汁意粉
估唔到仲有意粉食🤤煮得岩岩好,仲有煙肉菇類

👉🏻雪耳雪梨糖水
熱辣辣雪耳雪梨糖水,呢個一定要攞,勁滋潤飲完暖笠笠☺️

2024-01-21
🤩🤩🤩$238🤩🤩🤩~呢個價錢竟然可以喺酒店食個下午茶buffet~由即日起到4月1日,放星期六日及公眾假期下午一時至下午五時嚟到《六國酒店》Le menu 西餐廳就可以享受到啲水果同埋花卉為主題嘅下午茶自助餐☺️~凍盤~11款❣️~熱盤~5款❣️~甜品~13款❣️~廚師即席烹調~2款❣️~仲有水果花茶咖啡茶⋯⋯❣️😆睇相就知好豐富😆💝廚師仲會現場整pancake🍓同埋格仔餅環境舒服,同朋友真係可以坐足四個鐘🥰每一盤嘅食物睇得出係好用心機擺盆🫶🏻真係要不停打卡其實睇相就知好豐富,性價比好高,重點呢度酒店職員非常好禮貌👍🏻🥰❤️呢度啲員工大多數都做咗好長時間,員工表示因為呢度老闆好有人情味🥰,呢間酒店係家族生意,喺香港僅有本地人擁有嘅酒店🥰🍓🍇鍾意食水果嘅我,真係好滿足🫶🏻🍋🍒🍰甜品亦都唔會太甜,現場仲有鹹點熱盤中和一下😍現場仲見到有客人慶祝生日(見到仲有生日牌)
🤩🤩🤩$238🤩🤩🤩
~呢個價錢竟然可以喺酒店食個下午茶buffet~
由即日起到4月1日,放星期六日及公眾假期

~廚師即席烹調~2款❣️
~仲有水果花茶咖啡茶⋯⋯❣️
😆睇相就知好豐富😆💝

廚師仲會現場整pancake🍓同埋格仔餅
環境舒服,同朋友真係可以坐足四個鐘🥰
每一盤嘅食物睇得出係好用心機擺盆🫶🏻
真係要不停打卡

🍓🍇鍾意食水果嘅我,真係好滿足🫶🏻🍋🍒
🍰甜品亦都唔會太甜,現場仲有鹹點熱盤中和一下
😍現場仲見到有客人慶祝生日(見到仲有生日牌)
六國華麗盛宴·自助晚餐12月經klook 訂酒店包食自助餐,食了3小時左右已經飽到食不落。我們已經第2次食六國酒店的自助餐。晚上用餐人不多,每次拿食物都不用排隊😆,員工收碟速度幾快。中式、西式、甜品都好豐富,大廚不停地添食物,食物都有保溫。我的必食系列清單✅️✅️芝士磨菇焗蟹蓋 (全是蟹肉👍🏻)✅️鴨肝多士 (入口即溶)✅️迷你佛跳牆 (超級足料,可惜是限量)✅️東星斑✅️火焰雪山表演 (蛋糕好味)✅️片皮鵝,不是鴨🤣🤣 (外皮酥脆✅️Häagen-Dazs雪糕✅️麵包蟹腳 ✅️爐端燒(廚師即場燒野)❌️只有一杯餐飲,訂前可打去酒店問一問❌️龍蝦湯凍了🥲❌️有些甜品好精緻,但味道一般🤣🤣每年去都有火山蛋糕表演,搞搞氣氛幾有特色。食物合格,我覺得對得住價錢👍🏻😊。
六國華麗盛宴·自助晚餐

我的必食系列清單✅️
✅️芝士磨菇焗蟹蓋 (全是蟹肉👍🏻)
✅️鴨肝多士 (入口即溶)
✅️迷你佛跳牆 (超級足料,可惜是限量)
✅️東星斑
✅️火焰雪山表演 (蛋糕好味)
✅️片皮鵝,不是鴨🤣🤣 (外皮酥脆
✅️Häagen-Dazs雪糕
✅️麵包蟹腳
✅️爐端燒(廚師即場燒野)

❌️只有一杯餐飲,訂前可打去酒店問一問
❌️龍蝦湯凍了🥲
❌️有些甜品好精緻,但味道一般

🤣🤣每年去都有火山蛋糕表演,搞搞氣氛幾有特色。
食物合格,我覺得對得住價錢👍🏻😊。