2023-07-22 187 瀏覽
想在鬧市當中,搵個好似去咗渡假嘅地方,東涌T Bay灣景薈絕對係個好選擇,距離東涌地鐵站C出口東薈城大概15分鐘的路程,就去到一個充滿渡假感覺嘅地方,當中La Vista這間墨西哥菜餐廳嘅景觀的確不錯,尤其係日落黃昏時嘅景觀就更加迷人,餐廳室內地方不算好大,但裝修得好精緻適合打卡,座位也舒適.食物方面叫咗慢煮手撕牛肉配軟玉米餅、墨式烤雞墨西哥卷、蘑菇素炸餡角配鮮青茄莎莎醬及甜品拼盤(朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕、墨式肉桂條及焦糖布甸),慢煮牛肉配玉米餅,牛肉偏辣惹味,配埋玉米餅包住食絕配,烤雞墨西哥卷,餡料充足,塞爆個墨西哥卷,啖啖肉,配埋牛油果醬、蕃茄莎莎醬、酸忌廉等無咁乾身,口感豐富,蘑菇素炸餡角,香脆可口,點埋個鮮青茄莎莎醬,減少油膩感,甜品拼盤,焦糖布甸蛋味重,朱古力蛋糕唔甜膩,肉桂條外脆內軟.服務方面全部服務員都好友善,又主動提供墨西哥帽俾我們打卡影相,整體來講不錯.

2023-07-21 153 瀏覽
今日放假,我和太太book東涌 Tbay一間酒店,偶然見到一間墨西哥餐廳,所以抱住一個好奇心試吓!今日可以坐到一個窗邊位,環境一流,望到日落和望到飛機起飛。環境#7 Chill!當我行入餐廳第一感覺,覺得侍應禮貌十分親切和他們會比墨西哥帽我哋戴住影相。當我食過餐廳食物之後我十分有驚喜。我食過好幾次墨西哥餐,但呢一間餐廳食物好正宗,嘢食的確好出色!另外靚仔廚師MV好Nice 和都會出來同D客人打招呼!今日首先叫咗一杯 Sangria,味道好好飲!另外食味,Supersalad,Buffalochickenwings,Taco-beef和ChilliChickenFajita。整體食物質素非常高,味道真心好好食@!除此之外。我哋食咗一個 signature 甜品Churros!勁好食!プ對値得推介!我一定會再次光顧😋
今日放假,我和太太book東涌 Tbay一間酒
#7 Chill!
當我行入餐廳第一感覺,覺得侍應禮貌十分
親切和他們會比墨西哥帽我哋戴住影相。
宗,嘢食的確好出色!
另外靚仔廚師MV好Nice 和都會出來同D客人
打招呼!
今日首先叫咗一杯 Sangria,味道好好飲!
物質素非常高,味道真心好好食@!
除此之外。我哋食咗一個 signature 甜品
Churros!勁好食!プ對値得推介!我一定會
再次光顧😋
2023-07-07 142 瀏覽
~🍽: La Vista (東涌)========================‼️: Shuttle 要半個鐘一班,去嘅時候可以睇清楚班次先🚍🚍=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【忌廉蘑菇湯配脆玉米餅🍄🫓 】($68)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑佢係屬於冇咁濃稠嗰隻蘑菇湯🥣🥣 不過蘑菇味都算重🍄🍄 另外忌廉都幾rich🫕🫕 值得一讚嘅係擺咗好耐都仲好熱🔥🔥 配埋脆脆地嘅玉米餅一流👍🏻👍🏻—————————【牛肉墨西哥卷餅🐮🌯 】 ($178)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑佢份量都幾🌯🌯 食落幾飽肚😋😋 牛肉肉質嫩滑而且都幾足料🐮🐮 再加上有生菜🥬同沙律醬🫕提升口感👍🏻👍🏻 唔錯唔錯~—————————【烤大蝦燴海鮮飯🦐🥘】 ($285)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑佢分別有兩隻大蝦🦐、青口🐚、魷魚🦑、蜆肉🐚、魚塊🐟…… 材料都幾豐富💯💯 值得一讚嘅係青口食落幾鮮🖤🖤 海水味幾重🌊🌊另外個飯食落酸酸地咁幾惹味❣️❣️ 配埋啲墨西哥香料風味十足🇲🇽🇲🇽 回味無窮~=========================😋味道:8/10🍽賣相:8.5/10🏞環境:8.5/10🤵🏻‍♂️服務:9.5/10🌟性價

🍽: La Vista (東涌)
========================

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【忌廉蘑菇湯配脆玉米餅🍄🫓 】($68)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

—————————

【牛肉墨西哥卷餅🐮🌯 】 ($178)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑

—————————

【烤大蝦燴海鮮飯🦐🥘】 ($285)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

🌟性價比:6.5/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : La Vista (東涌)
📍地址 : 東涌怡東路9號T-Bay灣景薈1樓106號舖
2023-07-03 128 瀏覽
今日同家人遊覽昂坪360,回程見東涌地鐵站有Shuttle Bus到灣景薈(T-Bay), 決定去搵吓新嘢食。大約坐5分鐘到達灣景薈,原來係連住酒店旁邊的商場。第一眼吸引我哋係有戶外空間的墨西哥菜。雖然剛剛落過雨,我哋選擇到室內進食,坐低望出窗外嘅景色,一片藍天白雲及海景,加上餐廳輕快嘅音樂,頓時度假mode上身。Grilled beef quesadillas 食墨西哥菜點少得墨西哥餡餅,牛肉餡餅烤得外脆內軟,配上三款醬料,分別有我嘅情意結sour cream, 牛油果醬及鮮蕃茄莎莎醬,點點醬餡餅即時提升到另一層次。Spicy avocado tacos 🌮 作為牛油果控的我,今次機會嚟啦。香辣牛油果玉米餅,啖啖棉滑軟熟嘅牛油果🥑,配上蕃茄粒莎莎、芝士、洋蔥及其他調味料,多重口感,加在一起,成了最美味嘅配搭。Avocado tomato salad 牛油果鮮蕃茄沙律,有我最鍾意嘅大大塊牛油果🥑,配上青瓜絲、玉米餅、芝士、粟米、洋蔥及檸檬醬汁,清新得來啖啖都有牛油果。Buffalo wings 4pcs 水牛城辣雞翼,怕辣的我要辣汁另上。雞翼肉質彈牙得來又嫩滑,唔會太油膩,藍芝士醬啱晒

Grilled beef quesadillas

Spicy avocado tacos 🌮

Avocado tomato salad

Buffalo wings 4pcs
水牛城辣雞翼,怕辣的我要辣汁另上。雞翼肉質彈牙得來又嫩滑,唔會太油膩,藍芝士醬啱晒怕辣的我。家人則點上辣汁,食完仲要encore。

Latte and Cranberry juice
餐廳咖啡係用illy品牌,有質素保證。
另點左杯cranberry juice🥤, 啱晒炎炎夏日。

總括而言,餐廳環境舒適有度假feel,店員親切笑容滿滿,食物正宗有水準,適合與家人朋友chill住食。
2023-06-30 118 瀏覽
東涌灣景匯真係有好多好舒服寫意的餐廳,La Vista 是其中一間。呢間充滿異國風情的地道墨西哥餐廳,食物都以玉米、辣椒、豆類為主,所以菜式大多數是香辣的。Quesadillas 墨西哥烤餡餅、Burrito墨西哥捲餅、Enchiladas手捲餡軟餅及Taco 墨西哥玉米餅都係墨西哥🇲🇽的特色食物。每一款食物都配有大量香料及醬料。(新鮮蕃茄莎莎醬、牛油果醬、酸忌廉)我哋今次試咗:🌶️ Chilli sauté Prawn Fajita鐵板烤大蝦🍤少少辣,非常惹味,配上三色椒同熱辣辣又軟熟的玉米🌽餅,好好食。🌮Quesadillas 墨西哥烤餡餅墨西哥芝士 墨色烤牛肉 我自己比較喜歡牛肉,細佬仔就喜歡芝士,因為牛肉比較多汁,又不會韌,少少辣味好滋味。Churro 肉桂條 超級香脆,充滿着焦糖同肉桂嘅味道,加上朱古力醬小朋友大愛。All the food are really yummy and special.The service is very good and the sea-view is extremely beautiful.
(新鮮蕃茄莎莎醬、牛油果醬、酸忌廉)

我哋今次試咗:
🌶️ Chilli sauté Prawn Fajita
鐵板烤大蝦🍤

🌮Quesadillas 墨西哥烤餡餅
墨西哥芝士
墨色烤牛肉
Churro 肉桂條
超級香脆,充滿着焦糖同肉桂嘅味道,加上朱古力醬小朋友大愛。

Chilli sauté Prawn Fajita
Quesadillas   (Grilled  beef)
Churro
Quesadillas(cheese)
2023-06-27
Chilli sauté Prawn Fajita
Quesadillas   (Grilled  beef)
Churro
Quesadillas(cheese)
2023-06-25 412 瀏覽
從來都很喜歡前往東涌,那段110km/hr的北大嶼山公路最讓人勾起外地自駕遊的感覺。這回為了逛outlet又到了東涌,車子泊到了東薈城北車場,由於東薈城內的食肆已試了多家,於是今回選擇了位於T Bay灣景薈(屬東涌喜來登酒店的商場)的一家墨西哥菜食肆,從北車場經東涌海濱休憩處步往灣景薈不用15分鐘,駕駛人士也可直接泊到灣景薈停車場。那晚天氣不大穩定,幸好步往灣景薈時雨停了,經過東涌海濱時也看了一會飛機升降,就是喜歡東涌一派悠閒的氛圍。商場入口有點難找,我們先走進了酒店大堂,逛了好一會才找到那一扇可通往其酒店商場的門。找到那道門後,餐廳的標示很清晰。由於餐廳位於一樓,其前臨的工地還未動工,因此是無遮擋的海景,還可看到飛機升降。食物味道方面,個人特別喜歡夾餅和捲狀的食物,因此墨西哥烤餡餅和墨西哥卷都非常合心意。當中墨西哥卷餡料非常豐富,握在手中已感到大滿足,而餡餅則烤得相當香脆,三款醬料亦各具特色,當中最喜歡牛油果醬,鮮蕃茄莎莎醬也不錯。至於墨西哥炒飯,炒得乾身味美,煎蛋香口厚身。相對以上三款出色的食物,雞肉串燒僅屬正常發揮。餐廳有室內和室外區,由於當日天氣不穩只開放了室內,靠窗卡位坐得很
餐廳有室內和室外區,由於當日天氣不穩只開放了室內,靠窗卡位坐得很舒適。
另想特別讚一下服務,多位外籍侍應生殷勤熱心。

墨西哥炒飯

墨西哥烤餡餅

墨西哥卷餅

墨西哥炒飯
墨西哥烤餡餅
墨西哥卷餅
2023-06-24 107 瀏覽
東涌遠離繁囂,怡人海邊,特色餐廳,浪漫慶祝首選。東涌新浦點Tbay,係酒店sheraton 附近,可以沿住海濱行去,又或者東涌地鐵站有免費巴士接送,就好似發掘到香港隱世新地點咁,驚喜。一樓有間特色墨西哥餐廳,happy Friday 接近full house,大部分都係外國人,有happy hour, 加埋墨西哥特色burrito,有情調。食物都係墨西哥菜為主,價錢唔貴,Grilled Rib eyes fajita 墨西哥特色菜,鐵板烤牛肉用洋蔥、彩椒炒,一上菜鐵板jaja聲,旁邊飲緊酒既食客都被吸引。配上墨西哥薄餅,另外有3款醬,莎莎醬、酪梨泥和酸奶油。牛肉肉質鮮美,口感非常柔軟,牛肉用鹽和黑胡椒調味,肉汁juicy,配醬汁包埋一齊食,味道豐富。Cream mushroom soup 蘑菇湯配粟米片,新鮮蘑菇打成茸,忌廉湯有粒粒嘅蘑菇,口感一流。配有粟米片,可以點住蘑菇湯嚟食。Chilli fries 薯條上面加上肉醬,再加芝士去焗,仲保持到薯條嘅脆,份量好多,新鮮整起嘅芝士,有拉絲嘅感覺,肉醬同芝士出奇的配合,好食。有室內同室外位置,當日落雨,所以冇坐到室外,一大班朋友室外飲住酒

Grilled Rib eyes fajita

Cream mushroom soup

Chilli fries

有室內同室外位置,當日落雨,所以冇坐到室外,一大班朋友室外飲住酒,可以慢慢傾偈慢慢食,吞雲吐霧又得,一個隱世好地方,大力推薦。

2023-06-21 91 瀏覽
📍 La Vista (東涌)東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖去東薈城outlet行完街,然後去咗喜來登酒店這個新商場覓食,見到呢間充滿外國風情同海景嘅墨西哥餐廳咁chill,就揀左佢啦🤭🤭💖🥂🍻🌮🥑👉 CAULIFLOWER BLUE CHEESE SALAD💰$135😋😋😋😋.5/5呢個沙律好特別、驚喜,係椰菜花做底嘅沙律真係好少有🥗🥦,加埋藍芝士去焗,超級濃既芝士味🧀️‼️咸香咸香,熱辣辣咁,食唔停口🤭👉 TUNA CEVICHE💰$68😋😋😋😋.7/5叫咗Tuna Ceviche做前菜,入面材料主要係新鮮嘅呑拿魚粒同牛油果,吞拿魚食落好新鮮,無冷藏同腥味,加埋牛油果同佢哋嘅靈魂醬汁🥑,酸酸辣辣咁,開胃好味💖👉 ADOBO CHICKEN QUESADILLAS💰$158😋😋😋😋.8/5食墨西哥野點少得叫佢哋嘅餡餅🥙🇲🇽呢個雞肉餡餅入面好足料,口感柔軟,另上埋蕃茄莎莎、牛油果醬同乳酪俾你,夾埋一齊食或者分開食到都好豐富🤭‼️👉 PRAWN SEAFOOD PAELLA💰285😋😋😋😋.3/5呢個海鮮焗飯用鐵板上,熱辣辣望落都覺得好滋味,入面嘅配料有魷魚同蝦🦐,兩樣配料口感都好彈牙,味
📍 La Vista (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

😋😋😋😋.8/5

👉 PRAWN SEAFOOD PAELLA
💰285
😋😋😋😋.3/5
呢個海鮮焗飯用鐵板上,熱辣辣望落都覺得好滋味,入面嘅配料有魷魚同蝦🦐,兩樣配料口感都好彈牙,味道都好惹味,焗飯都一樣有另配蕃茄莎莎、牛油果醬同乳酪🧀️,都係非常豐富💖

👉 PORK NACHOS
💰$168
😋😋😋😋.7/5
墨西哥野另一樣必點嘅就係佢哋嘅粟米片😍呢樣都係佢哋的主食之一,🐷一上枱就見到咁份量十足,有米色同紅色粟米片🌽,顏色鮮艷上鏡,揀咗豬肉做配搭🐷,仲有芝士醬係面又係鹹香滋味食唔停💖

👉 CHURROS
💰 $109
😋😋😋😋.5/5
點咗Churros做甜品,呢個外國版油炸鬼新鮮炸起熱辣辣,酥脆可口, 肉桂味唔算太濃,旁邊另上嘅朱古力醬可點可不點都好好味💖😍

回頭: yes,呢到食飯有免費泊車,加上服務員嘅服務質素都好好,成餐飯都好有服務,必定回頭。加上呢度景色優美,下次會等天氣涼啲試吓坐室外位感受吓微風喺度睇日落海景🌅
2023-06-16 104 瀏覽
早兩老公神神祕祕,竟然book左間咁有情調咁正既餐廳撐枱腳🥰LA VISTA墨西哥海景餐廳,環境靚就唔使多講,正宗無敵大海景,有feel得黎啲野食仲非常出色,員工服務亦好好👍🏻呢餐飯食得好開心好舒服😌🔸SSS-SUPER SALAD 超特級沙律🥗有雞肉🐓青瓜🥒牛油果🥑紅蘿蔔🥕蕃茄🍅芒果🥭連仙人掌🌵都有,口感非常豐富既沙律🔹BURRITO 墨西哥卷餅🌯揀左墨式烤雞🍗大大件好厚實,入面係生菜🥬紅蘿蔔🥕蕃茄🍅牛油果🥑,應有盡有,加埋特制醬料酸酸甜甜好頂癮😋🔸NACHOS LAMB 墨西哥羊肉玉米片🌽羊肉🐐好出色,本人非常鍾意食羶味重既羊,呢個唔算太羶,但我都食到停唔到口🤤玉米片加芝士🧀️真係無得輸,估唔到幾樣野加埋係咁夾,好有層次感🤩

🔸SSS-SUPER SALAD 超特級沙律🥗

🔹BURRITO 墨西哥卷餅🌯

🔸NACHOS LAMB 墨西哥羊肉玉米片🌽
2023-06-16 79 瀏覽
📍 La Vista (東涌)東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖係東涌呢間外國風情同海景嘅墨西哥餐廳,絕對係美食同美景集於一身既好地方🥂🍻🌮🥑佢仲有啲室外座位,都幾chill!👉 CAULIFLOWER BLUE CHEESE SALAD💰$135😋😋😋😋.3/5 呢款前菜好有驚喜,芝士味勁濃!埋焗到熱辣辣嘅椰菜花好夾🔥真係食唔停咀!👉 TUNA CEVICHE💰68😋😋😋😋.5/5Tuna Ceviche做Starter !佢地個吞拿魚食落幾新鮮,完全無冷藏同腥味,牛油果都好新鮮,兩個口感都好,酸酸地咁,好開胃😋😋👉 ADOBO CHICKEN QUESADILLAS💰158😋😋😋😋.8/5個雞肉餡餅入面好足料,好好味🥹🥹🥹仲有配啲蕃茄莎莎,牛油果醬sour cream ,真係必食😋😋👉 PRAWN SEAFOOD PAELLA💰285😋😋😋😋.3/5魷魚、蝦得都很彈牙,炒飯用熱鐵板上很滋味😋😋😋👉 PORK NACHOS💰$168😋😋😋😋.7/5我真係好鐘意食Nachos 😙一上枱就見到咁份量十足 😍😍,佢有別於普通墨西哥玉米片得米色,佢係有紅色玉米片😝再配埋豬肉仲有芝士醬係面,另
📍 La Vista (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

😋😋😋😋.8/5

👉 PRAWN SEAFOOD PAELLA
💰285
😋😋😋😋.3/5
魷魚、蝦得都很彈牙,炒飯用熱鐵板上很滋味😋😋😋

👉 PORK NACHOS
💰$168
😋😋😋😋.7/5
配埋豬肉仲有芝士醬係面,另外仲有牛油果醬&同酸忌廉,真係食唔停口!🥑🥑🥑

👉 CHURROS
💰 $109
😋😋😋😋.5/5
又點少得Churros做甜品呢個Churros真係幾好食。 新鮮炸起熱辣辣,食落去酥脆可口, 肉桂味唔算太濃,加埋旁邊嘅Whipped Dark Choclate Sauce正😋😋

回頭: yes yes yes,好食好食💖‼️勁推薦‼️ 個環境加埋美酒佳餚,超有渡假feel!!!

#kermit食在東涌
#Lavista #墨西哥菜 #靚景餐廳 #約會 #東涌 #hkrestaurant #露天餐廳 #bar #mexicanfood #mexicanrestaurant #mexicancuisine #mexicanfoodlover #mexicanrestaurant #mexicanstyle
2023-06-12 89 瀏覽
東涌人少又可以望海,間唔中放假就會想入去順便試下新野,今次呢間餐廳望出去個海好靚呀,仲見到飛機起飛,好chill,食物都好好味,最推介Achiote Chicken Dajita同Churros❣️🐥Achiote Chicken Dajita $235推介呢款鐵板雞肉!雞肉好滑又多,雞肉用香焊烹煮好好食,鐵板底有好多蔬菜吸哂雞肉汁,另外有牛油果,蕃茄同芝士醬沾薄餅一齊食,薄餅薄身唔乾,配埋醬食好fresh!🐥Chicken Skewers $78燒雞串勁香口!惹味又啖啖肉🍟French Fries $78幼身薯條炸得好香脆,好好味呀!🍫Churros $109好鍾意係西餐廳叫呢款甜品,唔係間間有得食,呢間炸得岩岩好,入面仲好濕潤,表面有砂糖,再沾上黑朱古力醬令味道更加香濃🥤Coke $48食左咁多野飲可樂就最解暑

🐥Achiote Chicken Dajita $235

🐥Chicken Skewers $78
燒雞串勁香口!惹味又啖啖肉

🍟French Fries $78
幼身薯條炸得好香脆,好好味呀!

🍫Churros $109

🥤Coke $48
食左咁多野飲可樂就最解暑
2023-05-30 959 瀏覽
係東涌海旁嘅墨西哥餐廳 好有異國風情 一路食飯一路對住個海景都幾𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭😚😚 𝘉𝘜𝘍𝘍𝘈𝘓𝘖 𝘉𝘌𝘌𝘍 𝘉𝘜𝘙𝘙𝘐𝘛𝘖 💰$178 份量十足嘅墨西哥牛肉捲餅 而且味道幾好食! 本身牛肉粒嘅肉味都偏重 配埋𝘎𝘳𝘦𝘦𝘬 𝘺𝘰𝘨𝘩𝘶𝘳𝘵 同洋蔥蕃茄醬 兩種比較𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘥既醬配搭埋牛肉捲餅 兩者之間平衡得幾好~~ 𝘊𝘏𝘖𝘙𝘐𝘡𝘖 𝘌𝘔𝘗𝘈𝘕𝘈𝘋𝘈𝘚 💰$109 第一次試呢一款西班牙辣肉腸餃子 呢款餃子經過油炸🥟 食落好脆口 而且啲餡都幾辣🌶️ 食得辣嘅朋友就可以試吓呢一款特色小食 𝘗𝘙𝘈𝘞𝘕 𝘚𝘌𝘈𝘍𝘖𝘖𝘋 𝘗𝘈𝘌𝘓𝘓𝘈 💰$285 𝘗𝘢𝘦𝘭𝘭𝘢海鮮味幾重但係飯焦感唔夠多 似係整完個飯先放上鐵板度 口感無咁好 份量頗細 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 💰$45 泡沬比較多 啡味唔算好濃 𝘊𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘪𝘯𝘰 💰$45 正正常常 𝘧𝘰𝘢𝘮感比較重

𝘉𝘜𝘍𝘍𝘈𝘓𝘖 𝘉𝘌𝘌𝘍 𝘉𝘜𝘙𝘙𝘐𝘛𝘖 💰$178

泡沬比較多 啡味唔算好濃

𝘊𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘪𝘯𝘰 💰$45
正正常常 𝘧𝘰𝘢𝘮感比較重
2023-05-28 116 瀏覽
上次同朋友來過呢個plaza食brunch覺得超chill,所以今次決定帶屋企人一齊體驗下。今次揀左la vista呢間餐廳因為鐘意個裝修,另外屋企人鐘意mexican food,加埋個景一流,除左海景,仲可以睇到飛機!Buffalo Beef Taco 烤肉眼扒玉米卷餅 $108 呢個好好食!有avocado同cilantro加onions,加埋醬汁配埋肉質都係我食過香港最好食嘅soft taco。Beef Chili Con Carne 慢煮手撕牛肉配軟玉米餅 $155有微辣味,玉米餅包住來食一流,其實覺得跟飯食都會好好味。Grilled Rib Eye Fajita 鐵板烤肉眼 $358一上枱好多煙,好dramatic,香氣好濃。rib eye真係煮至mediumrare。

2023-05-28 91 瀏覽
呢排成日都見到好多朋友去旅行,可惜自己冇得去,就唯有搵間好chill又適合打卡嘅餐廳啦,結果比我搵到東涌呢間,雖然地圖上睇好似有d遠,但其實有免費shuttle bus,所以都方便。因為中午室外位置比較熱,所以同個海景打卡後就直接坐室內。Tuna ceviche 香醃吞拿魚 $188 真心超好食,吞拿魚醃得剛剛好,加埋青瓜成件事好refreshing!個Prawn Seafood Paella 烤大蝦燴海鮮飯 $285 超多海鮮,有prawn, squid, mussels。個飯有橄欖油香味,甜椒粉又加左d spice增加咗層次感!

2023-05-26 69 瀏覽
今日約咗一個幾年無見既舊同事,由於佢好鍾意睇飛機升降,加上我鍾意海景餐廳,上網一睇就搵到東涌呢度有野食有景睇,我哋一致認為呢度係一個好地方。首先我哋去咗喜來登酒店參觀,上到去一望就睇到La Vista既招牌,我哋好快就去到戶外,一路睇飛機一路行去睇餐牌,因為朋友唔食牛,呢度有好多非牛肉菜式所以好啱食,餐廳嘅戶外部份好有情調,但係好可惜天氣都真係比較熱,我哋都係入去室內用餐嘆冷氣,今餐我哋叫咗以下幾款:💕Buffalo wings 水牛城辣雞翅雞翼被醬汁完全包裹,配上藍芝士,雞翼肉質飽滿結實得嚟又彈牙,每一啖都有濃厚既味道沖擊味蕾,贊👍🏻💕Cheese fries 芝士薯條盤芝士薯條一上檯就有好香濃既芝士味散出嚟,即時有食指大動👍🏻,係焗熔咗既芝士完全覆蓋呀~正正💕Chicken skewers 雞肉串燒至於雞肉串燒,係香草烤雞串,雞肉烤得剛好,滿滿既雞肉香味同肉汁,食到舔舔脷💕Nachos Lamb 羊肉粟米片呢一款係墨西哥菜嘅經典菜式,我都係第一次食薯片菜式,感覺好新穎,D醬汁配搭得啱啱好,不輪配粟米片定係羊肉都咁夾💕Classic Caesar Salad with Salmon

💕Buffalo wings 水牛城辣雞翅

💕Cheese fries 芝士薯條

💕Chicken skewers 雞肉串燒

💕Nachos Lamb 羊肉粟米片

💕Classic Caesar Salad with Salmon 經典凱撒沙律配三文魚

凱撒沙律,大家就食得多,不過呢一個我連沙律醬都冇加落去就已經可以食得晒全盤沙律,佢本身撈咗既味道就已經好好食,怕肥既朋友可以學我咁淨係食佢原本個味