2023-01-18 59 瀏覽
之前去過幾次呢邊, 近酒店好似一個東南亞小區咁好多特色菜, 今次就上咗樓上試呢間墨西哥菜餐廳好貼心咁當一有空枱就為我哋安排調返去窗邊位可以享受海景, 好有情調必食tacos我哋揀咗pork tacos, 微微辣加埋豬肉絲, 仲食到啲芒果粒嘅甜味~仲揀咗個湯, 係好特別有特色嘅味道, 第一次飲加咗牛油果嘅湯🤣 但又唔會唔夾都幾順口重頭戲叫咗個grilled rib eye, 鐵盤吱吱聲咁上噴晒煙真係超級香! 食落口好香炭燒味而且肉質軟稔一啲都唔韌, 爆香咗嘅洋蔥三色椒又好惹味, 呢個大推! 最後食埋甜品churos, 脆口鬆化, 最中意佢係配朱古力醬外有拖脆醬! 滿足!

🔸️ La Vista 🌍 墨西哥菜📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖去左FOURPOINTS STAYCATION, 一落樓下已經有好多間西餐比大家選擇。呢個IG 開第一個POST中,都係食呢度附近既餐廳(Maison Du Mezze), 非常唔錯!今日涼涼地, 專登早D到, 有露天位, 仲可以望海景, 環境一流, 飲野食飯都非常好VIEW。我地早D到仲ENJOY埋日落添, HAPPY DAY~!我地2個人食左下面既野, 其實主要都係小食為主:🗨️ Mexican Wings $98 ( 6隻)呢個真係必叫, 炸得非常脆,有肉汁。佢外面層炸皮比較特別, 係好味~配有BLUE CHEESE 醬, 唔點醬都好食🗨️ Chili Fries $108呢個係侍應推介, 最後叫左。因為無咩澱粉落肚, 最後叫埋呢個先滿足。上面有CHEESE 同滿滿既牛肉絲, 肉既份量唔少, 非常抵食。🗨️ Street Corn $78呢個失望, 因為得兩舊, 只係甜栗米加牛油再落少少醬。我以為係類似美式個種, 切D栗米粒為一片片, 再炒/煎同落調味。🗨️ Ceviche De Res $148呢個係檸汁醃牛, 個賣
🔸️ La Vista 🌍 墨西哥菜
📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

我地2個人食左下面既野, 其實主要都係小食為主:

🗨️ Mexican Wings $98 ( 6隻)

🗨️ Chili Fries $108

🗨️ Street Corn $78

🗨️ Ceviche De Res $148
呢個係檸汁醃牛, 個賣相好唔錯架, 以為係cocktail添,但唔好期望太大,佢個感覺食落似BEEF TARTAR。不過佢用檸汁, 牛油果, 芒果做配搭住NACHOS, 味道清新~!NACHOS似放左好耐, 唔脆,又唔焗番熱~

🗨️ Chicken Skewers $68 (2串)
🗨️Beef Skewers $78(2串)
呢兩個串燒都好好食~雖然未至於有肉汁流出, 乾身左少少,不過醃味道唔錯, 而且一串都唔係算細, 值得一試

🗨️Tacos Beef $118 (2件)
TACOS 個皮無焗熱同埋係軟既~入面既牛係STEAK切開甘, 熟度係WELLDONE 無肉汁, 失望~

🍹 Mexican Martini $118
🍹 Vista Berry $108
飲品係正常,外觀唔算靚,同埋都等得幾耐下

星期一至四仲有HAPPY HOUR~黎呢到OUTDOOR飲番杯,望海都真係好CHILL好爽。,岩時間睇埋日落景一流!

服務方面其實人手唔係太夠, 唔會主動注意到客人想落單同需要。 日落後,室外無咩光, 睇餐牌都好難,亦唔會有小小台燈放出黎。我地叫左2次侍應先比枝燈我,其實客人唔叫就無, 大家都慣甘黑食野哦?!

但個台燈超級靚呀,打卡影相都好好效果👍🏻

#hkfoodie #東涌美食 #香港餐廳 #hkfoodies #hkrestaurant #墨西哥菜 #likeforlikes #likeforfollow #globlefood #foodoftheday #HKMEXICANFOOD #lavista #charcolgrill #skewer #TACOS #bbqlovers #手機食先 #電話直出 #foodpic #delicioushongkong #delicioushk #hkyummy #tungchungfood #explorehk #explorefood
2023-01-14
2023-01-11 44 瀏覽
墨西哥烤肉賣相似鐵板燒牛肉,牛肉多汁肉味濃,配上3種唔同風格的醬(鮮蕃茄醬,酸忌廉醬和牛油果醬),感覺很FRESH ,多吃幾舊都唔會甘膩。肉捲餡餅配黏果酸醬似炸厚皮的餃子,餡挺多,配個酸酸的醬,個人覺得一般。辣牛肉芝士薯條芝士薯條配上辣牛肉更加惹味,不過要快D 食,唔係好快涷左就唔好食。墨西哥雞翼墨西哥雞翼好大隻,炸得好脆同埋都好入味,配上酸忌廉醬,多食幾隻都唔膩總結:食飯當日是假期lunch time 時間,唔係好多人,地方都好寬敞,室內外都可以遠眺機場景,很Chill,適合同朋友或者一家人去。食物偏向墨西哥中東地區菜多,整體都很不錯。

肉捲餡餅配黏果酸醬
似炸厚皮的餃子,餡挺多,配個酸酸的醬,個人覺得一般。

辣牛肉芝士薯條

墨西哥雞翼

2023-01-05 48 瀏覽
上網睇到人地影東涌呢個灣景薈打卡睇日落一流,我就緊係同麻甩熊黎拍下拖啦,呢間 墨西哥餐廳 LaVista 位置岩岩可以睇到日落,如果大家黎食不妨可以Check 定日落時間,享受埋呢個無敵大日落景,真係超正我地叫左幾個特色野食,頭盤先黎#Guacamole #粟米片牛油果莎莎醬有咁大盤粟米片,真係食到夠本,沾點個牛油果莎莎醬,少少酸,又食到牛油果既清新,非常開胃 🌻🌻🌻🌻之後主菜我地叫左 #烤豬肉粟米卷,烤豬肉好JUICY,食起黎少少辣,加埋千島醬 同乳酪係入面,好好食,又唔會太膩,同埋餡料勁多,好滿足🌻🌻🌻🌻🌻仲有個 #墨西哥烤豬肉 ,呢個配有一個粟米餅另外上,而且豬肉食起黎都好JUICY,少少辣,不過估佢豬肉本身預係夾埋個餅食,所以就咁食味道係比較會濃味左啲,但夾埋個餅就絕配喇,食起黎有好多配料,有洋蔥,燈椒等,食起黎都好香口,好好味🌻🌻🌻之後小食 叫 #雞肉串燒,雞肉燒過後好香,一啲都唔乾,好好食 🌻🌻🌻🌻最後叫左兩杯特飲,分別係 #BerrySuperise 飲起黎酸酸甜甜,好濃紅莓味, 都幾開胃 🌻🌻🌻另一杯 係#BuzzGroupie呢個係芒果椰奶乳酪, 飲起黎好香芒果 好有
上網睇到人地影東涌呢個灣景薈打卡睇日落一流,
我就緊係同麻甩熊黎拍下拖啦,

呢間 墨西哥餐廳 LaVista 位置岩岩可以睇到日落,
如果大家黎食不妨可以Check 定日落時間,
享受埋呢個無敵大日落景,真係超正

我地叫左幾個特色野食,頭盤先黎
#Guacamole #粟米片牛油果莎莎醬
有咁大盤粟米片,真係食到夠本,

之後主菜我地叫左 #烤豬肉粟米卷,
又唔會太膩,同埋餡料勁多,好滿足🌻🌻🌻🌻🌻

仲有個 #墨西哥烤豬肉 ,呢個配有一個粟米餅另外上,
而且豬肉食起黎都好JUICY,少少辣,
但夾埋個餅就絕配喇,食起黎有好多配料,
有洋蔥,燈椒等,食起黎都好香口,好好味🌻🌻🌻

之後小食 叫 #雞肉串燒,
雞肉燒過後好香,一啲都唔乾,好好食 🌻🌻🌻🌻

最後叫左兩杯特飲,
分別係 #BerrySuperise
飲起黎酸酸甜甜,好濃紅莓味, 都幾開胃 🌻🌻🌻

另一杯 係#BuzzGroupie
呢個係芒果椰奶乳酪, 飲起黎好香芒果 好有夏日風味 🌻🌻🌻🌻🌻

總括呢道真係拍拖勝地, 超正 ,環境食品都好好 👍🏾推介
————

La Vista (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

————
#日落 #環境 #拍拖 #東涌好去處 #先食奇兵 #墨西哥 #cineatkp #food #foodie #view #chill
2023-01-05 90 瀏覽
這是我們第三次來了。第一次,因為想試墨西哥薄餅,最後叫了一件朱古力蛋糕,吃完之後念念不忘😋😋。第二次為了朱古力蛋糕再來,可惜當天生意太好,全部食物都失準😫。今次,Boxing Day,黃昏時分,沒有訂位,決定再來試一次。結果竟然不用等位,而且可以坐在室外最佳位置,觀賞日落😍。Cheese quesadillas 小朋友覺得很好食,叫了2次Grilled rib eye 麻麻地,肉好韌,咬不開Fish tacos 味道尚可 主角來了 ,朱古力蛋糕,入面非常幼滑,又軟又唔乾,朱古力醬岩岩好,不似雪櫃剛拿出來般硬,味道一流,和我第一次吃的味道一樣好。大讚。(第二次來的時候可能因為客人太多,來不及解凍,蛋糕變得又硬又唔好食😥)玉桂條,第一次試,好鬆軟好脆餐廳水準回來了,下次會再來😊
這是我們第三次來了。

Cheese  quesadillas

Grilled rib eye 麻麻地,肉好韌,咬不開

Fish tacos 味道尚可

墨西哥朱古力蛋糕

玉桂條,第一次試,好鬆軟好脆

Churros

餐廳水準回來了,下次會再來😊

Cheese  quesadillas
墨西哥朱古力蛋糕
Churros
之前已經留意到呢間餐廳,今次為補慶祝生日同聖誕,於是同朋友提議黎呢度,好期待!25/12聖誕節🧑‍🎄 今晚唔算太凍,當然我地就選擇坐室外(但係室內環境睇落都幾好),對住機場景,可以睇到飛機升降,好正呀!但留意返如果想坐最邊邊近睇風景位置既枱要提早預約落訂先架!今晚咁開心嘅日子,我地叫到成枱都係野食,食物方面整體都係好食,另外再叫幾杯酒飲下,開心😃職員都好好,會有講有笑,知道你生日仲送咗幾杯烈酒俾你飲,另外仲有啲墨西哥特色嘅帽可以帶嚟影相,好好氣氛!職員仲同我哋推薦黃昏景色,下次我會考慮黃昏再嚟一次.

2022-12-25
生日
2022-12-20 69 瀏覽
🍽️ Achiote Chicken Tacos (雞肉粟米卷) $88- Achiote chicken, grilled pineapple salsa, cilantro食墨西哥菜梗係要叫返個tacos啦~ 餐廳嘅tacos全部都係soft shell 🌮 soft tacos用corn tortillas會比flour tortillas好味😋 唔會有種未煮熟嘅感覺!🍀🍽️ Empanadas (肉捲餡餅配黏果酸醬) $88- Deep fried corn dumpling filled with chorizo served with tomatillo salsa個餡可以揀蘑菇芝士,蔬菜芝士或辣香腸。我哋今次揀咗辣香腸🤗 餡料好足!加埋個salsa好開胃!🍀🍽️ Enchiladas Verdes (黏果酸醬捲餅) $168- Soft corn tortillas filled with beef- Covered in green tomatillo sauce, melted cheese, onion and cilantro- Served with cilantro

🍽️ Empanadas (肉捲餡餅配黏果酸醬) $88

🍀

- Served with cilantro rice and refried beans

冬天嚟食一定要叫!超級暖身🔥同埋一定夠飽🤰🏻捲餅裡面全部都係牛肉,出面就俾啲飯圍住,上面再鋪滿芝士🥰 食完覺得好滿足!
🍸 AMF (夢幻爱琴海) $118

- Silver Tequila, Blue Curacao, Vodka, Rum, Gin, Sweet Sour, Sprite
🍸 Berry Surprise (雜莓派對) $78

- Raspberry, Blueberry, Cranberry Juice, Lime Juice, Soda
環境/設施- 彷如置身外國一樣特色- 特色墨西哥雞尾酒 人均價格- $250/人評分- 8/10La Vista主打墨西哥菜式,大部分食材均搜羅來自墨西哥直送,保證風味十足。灣景匯(Tbay)商場位置都頗為隱閉,位於某大品牌酒店的後方,不過商場有多間特色餐廳,包括不同國家的菜式,有扒房、酒吧、西餐、地中海菜等等,包羅萬有。該餐廳大部份座位都能看到海景,食物方面以香口惹味為主,配上特色西雞尾酒及日落黃昏景色,感覺十分寫意。
環境/設施- 彷如置身外國一樣
特色- 特色墨西哥雞尾酒
人均價格- $250/人
評分- 8/10
2022-12-04
  • Tacos Prawn
今次又一次入嚟東涌覓食❤️上網見到好多𝐟𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞介紹呢個位於酒店附近嘅墨西哥餐廳🇲🇽望住無敵大海景,吹住海風,實在好寫意🌊由於外面可能有少少太熱,大家記得過咗中午最猛太陽先好嚟坐𝐨𝐮𝐭𝐝𝐨𝐨𝐫啦🌞 ——— ✤ 辣牛肉芝士薯條|$𝟏𝟎𝟖 外層酥脆但咬落綿密柔軟嘅薯條墊咗係底部🍟上面則有大量味道濃郁嘅辣牛肉肉絲醬以及雙色芝士,每一啖都感受到拉絲嘅芝士同肉醬👍🏻 ✤ 烤雞肉煎餅|$𝟏𝟒𝟖 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬真係好巧功夫!軟綿綿嘅餅皮妥妥咁包裹住嫩滑唔柴嘅雞胸肉、生菜🥬以及獨有嘅醬料,一咬落去感受到各式配料完美嘅配合,足料十分👍🏻 ✤ 烤粟米片配雜錦醬|$𝟏𝟔𝟖 呢個份量實在驚人🤣鮮紅色嘅粟米片同蛋黃色嘅粟米片相映成趣,紅黃相間好有𝐩𝐚𝐫𝐭𝐲氣氛🎉面頭鋪上海量半融𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞、蕃茄𝐬𝐚𝐥𝐬𝐚醬、醃製青辣椒🌶️、以及𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦,每一啖都有豐富配料👍🏻 ✤ 酥炸油條|$𝟗𝟖 呢度嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬實在出色👍🏻即叫即炸特別酥脆,熱辣辣嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬外皮沾滿玉桂糖粉,食果陣再點埋店家濃郁且唔會太甜嘅朱古力醬,即刻為今日𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡畫上完美句號!(店家仲請咗我飲呢杯即席點火嘅𝐛𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲

———
✤ 辣牛肉芝士薯條|$𝟏𝟎𝟖

✤ 烤雞肉煎餅|$𝟏𝟒𝟖

✤ 烤粟米片配雜錦醬|$𝟏𝟔𝟖

✤ 酥炸油條|$𝟗𝟖
呢度嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬實在出色👍🏻即叫即炸特別酥脆,熱辣辣嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬外皮沾滿玉桂糖粉,食果陣再點埋店家濃郁且唔會太甜嘅朱古力醬,即刻為今日𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡畫上完美句號!(店家仲請咗我飲呢杯即席點火嘅𝐛𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬❤️)

2022-12-15 62 瀏覽
放假有時會特登去遠少少感覺好似個小渡假咁,今次專程揀左late afternoon至日落時間黎位於東涌sheraton hotel嘅La Vista,食下tacos飲杯野放鬆下☺️ 東涌地鐵站有shuttle bus搭過去,車程都係5分鐘左右,都算方便~餐廳裝修佈置勁有外國風情渡假風,咁好天當然要坐室外,對住個機場海景食野☺️黎到墨西哥餐廳,一定要嗌tacos啦😛嗌左Cochinita Pork同Prawn,一款用左脆皮一款用左傳統嘅軟皮,兩款都各有特色,餡料份量夠多,好味👍🏻 Mexican Wings 墨西哥雞翼外面炸到好香脆乾身,入面雞肉仲係好嫩滑,配合埋墨西哥香料調味,夠晒惹味👍🏻飲品方面嗌左杯house white同gin & tonic, 望住個靚景飲咩都特別好飲😝 逢星期一至四仲有做happy hour優惠~餐廳最近新出左shisha menu, 都係二百幾蚊一個,超抵玩,味道都唔錯!! 值得一讚,啲staff好friendly,服務又夠attentive👍🏻 野食唔錯,景觀又靚,絕對係放鬆嘅好去處👍🏻

黎到墨西哥餐廳,一定要嗌tacos啦😛

Mexican Wings 墨西哥雞翼

2022-12-13 1492 瀏覽
La Vista is a restaurant that offers good food with a side of great views🫶🏻 It serves exquisite Mexican cuisine set against a wonderful backdrop of the harbour. 接鄰東涌喜來登酒店嘅TBAY,之前黎過幾次, 覺得呢度嘅餐廳裝修靚之餘,啲嘢食都好正😍 今日試埋呢間LA VISTA,餐廳主打墨西哥菜,位置係咁多間餐廳最好😎 唔怪得知逢星期六日都咁多人啦。 最近天氣微涼,好適合坐喺室外,今晚我哋就決定坐喺室外,邊欣賞海景,一邊享受美食🥰🌟BERRY SURPRISE有桑莓、紅莓同藍莓汁,配埋青檸汁同梳打,味道清新,紅紅地色有啲聖誕氣氛添😌🌟CORONACORONA我都幾鍾意, 餐廳會配一片青檸係樽頸,你要用力撳入去之後,啤酒經過青檸會帶少少香味,正😎🌟NACHOS MACHOS 烤粟米片配雜錦醬雙色粟米片已經好特別😆 最正係佢個雜錦醬, 惹味之餘仲有好大量嘅芝士, 仲有忌廉同牛油果醬,送啤酒真係一流, 勁推介,Highly recom

🌟BERRY SURPRISE

🌟CORONA

🌟NACHOS MACHOS 烤粟米片配雜錦醬
雙色粟米片已經好特別😆 最正係佢個雜錦醬, 惹味之餘仲有好大量嘅芝士, 仲有忌廉同牛油果醬,送啤酒真係一流, 勁推介,Highly recommended🫶🏻

🌟QUESO FUNDIDO 墨西哥芝士鍋(辣香腸)
呢個係我第一次食, 鑄鐵鍋裡面有芝士、辣肉腸同洋蔥, 係有啲邪惡但係呢三種食材配搭出嚟嘅不敗組合,真係令人流曬口水🤭 配埋墨西哥薄餅同埋莎莎醬, 真係冇得輸呀😆

🌟BREF TACOS 牛肉粟米卷🌮
烤牛肉已經好香,配埋牛油果同特製醬汁同莎莎嘅粟米卷, 上枱嘅賣相已經好正,仲要熱辣辣, 大大啖食落去非常滿足😍

餐廳位置優越,全海景嘅景觀之餘,仲有室內同室外選擇,室內環境都好靚同摩登架😍 服務員態度好親切, 好有耐心咁回答你嘅問題同需要,可以令人放鬆心情去享受靚景同美食🫶🏻

2022-12-10
2022-12-11 51 瀏覽
又到放假既時候我地就最中意去的好Chill既地方, 黎到東涌呢年好hit既地方享受一下下午茶既時光, 之後仲可以係呢頭四圍遊下輕鬆下😌之前都有食過呢邊既餐廳, 而呢間同樣位於海邊但再高一層可以望到更多境觀所以今次就選左呢間喇😄上到黎位置的確十分開陽, 而我地就坐係outdoor既位置感覺更加寫意😌1/ Queso Fundido(Chicken)🧀$188熱辣辣既芝士鍋配上煎餅, 比較咸味重既芝士立即中和, 令人忍唔住一件又一件食😋😋2/ Nachos Machos🫔 $168大大碟既Nachos, 有兩種脆片, 黃色同紅色, 不過味道就冇話好大分別, 而我就好中意叫呢個因為配埋酒坐Snacks食係非常正確!3/ Tacos Cochinita(Pork)🌮 $78我地選左豬肉做今次Tacos既主角, 烤過既豬肉惹味, 而加埋洋蔥係入邊帶有辛辣既味道, 食落好過引😋4/ Buzz Groupie🍸 $88幾種唔同生果味道混合而成, 有芒果, 菠蘿同士多啤梨, 飲落好fresh好醒神!5/ Mexicantastic🍹 $108酒味比較重身, 帶有淡淡果香, 令人進入relax既感覺😙

2/ Nachos Machos🫔 $168

3/ Tacos Cochinita(Pork)🌮 $78

4/ Buzz Groupie🍸 $88

5/ Mexicantastic🍹 $108
酒味比較重身, 帶有淡淡果香, 令人進入relax既感覺😙
之前去東涌發現咗個新蒲點 — T-bay,連住兩間Sheraton旗下嘅兩間酒店,可以經過Sheraton hotel lobby或者four points搭𨋢由一樓過去,對住無敵大海景,餐廳選擇又多,行開東涌不妨可以過嚟行下食個飯!餐廳有室外同室內用餐位置,景觀非常開揚,黃昏時間過嚟超靚!裝修典雅,座椅係舒適嘅卡位同沙發位。餐點方面有唔少素菜選擇,酒類選擇超級無敵多,有興趣嘅朋友一定要叫返幾杯試下!Empanadas (Vegetables & Cheese)肉捲餡餅 配 黏果酸醬($88)墨西哥版本deep fried dumpling,外皮鬆化,口感似牛油超多嘅曲奇,蔬菜芝士餡料有香甜粟米粒、蔬菜醬,比較輕盈,蘸埋綠色tomatillo salsa,口味酸甜清爽,增加風味!Chicken Skewers 雞肉串燒($68)外面燒到微焦,雞肉仍軟嫩多汁,以招牌惹味醬汁醃製,好味到下次要叫大份先得!Tacos Cochnita - Pork燒豬肉粟米卷($78)燒豬肉加上洋蔥同三色辣椒salsa,taco香軟,辣度夠又惹味!Enchiladas Rojas 羅哈斯紅椒醬捲餅($168

Chicken Skewers

Tacos Cochnita - Pork

Enchiladas Rojas 羅哈斯紅椒醬捲餅($168)捲餅可以揀雞、牛或者蘑菇,鋪滿醬汁焗香,配黑豆或者飯底都夠曬chessy!
Enchiladas Rojas

BUZZ GROUPIE($88)芒果沙冰加上菠蘿、士多啤梨汁同piña colada mix ,果味豐富又有層次,同濃味嘅墨西哥料理好夾!
BUZZ GROUPIE

MICHELADAS($98)火燒雲霞,墨西哥啤酒加上tequila同特調酸辣汁,可以根據自己口味調製同mix,味道幾特別,值得一試!
MICHELADAS

今次嚟食飯撞正有人慶生,原來仲有特別驚喜,一班朋友一齊嚟玩下輕鬆下,氣氛一流!

最後要讚下呢度嘅服務,店員全部好friendly又有禮貌,適時會問下客人嘢食啱唔啱口味,整體氣氛輕鬆愉悅!
Chicken Skewers
Tacos Cochnita - Pork
Enchiladas Rojas
BUZZ GROUPIE
MICHELADAS
2022-12-08 36 瀏覽
· Beef Tacos 墨西哥菜少不了Tacos~餅皮軟身,厚薄適中,喜歡加咗牛油果,微辣。· Street Corn 好甜,加咗蛋黃醬更好味👍🏻👍🏻· Chicken Skewers 應該用咗雞胸部分,雖唔算嫩滑,但不嚡口。· Chips & Salsa 相比Nachos,Chips & Salsa冇咁邪惡,粟米片灑上黑椒、鹽同辣椒粉,點配番茄莎莎醬,食唔停口,兩種顏色粟米片味道一樣🤣· Buzz Groupie芒果汁、菠蘿汁混合士多啤梨汁而成。· Latte咖啡居然也唔錯😛位置雖然唔喺東涌市中心,但揸車去都好方便,喺酒店入口左邊就有停車場,停車場有電梯可通向餐廳。餐廳有室外室內位置,假日下午時間人都唔太多,好悠閒,重點價錢唔貴。
· Beef Tacos

· Street Corn
好甜,加咗蛋黃醬更好味👍🏻👍🏻

· Chicken Skewers
應該用咗雞胸部分,雖唔算嫩滑,但不嚡口。

· Chips & Salsa

· Buzz Groupie
芒果汁、菠蘿汁混合士多啤梨汁而成。

· Latte
咖啡居然也唔錯😛

到達餐廳,已經深深被機場的夜景吸引著,還不時看到飛機起飛呢✈️天氣開始轉涼,當然選擇戶外的座位!有興趣嘅朋友不妨黃昏到訪,相信日落更加迷人🌅室内裝潢色彩鮮明活潑,甚有墨西哥風情😍店員熱情有善,服務殷勤,感覺賓至如歸👍🏻🔸Empanadas (Mushroom & Cheese)店員推介肉捲餡餅,小編也是第一次品嘗。形狀有點像餃子,外皮較餃子厚並炸得香脆可口,内裏蘑菇切成一粒粒🍄味道稍為較芝士特出🧀食落足料亦唔會好漏😋點上黏果酸漿,其實是綠色的番茄,味道酸酸地更加開胃。🔸Tacos Prawn 柔軟的玉米餅🌮包著大大隻脆卜卜的啤酒炸蝦🍤肉質彈牙,啤酒麵糊🍺令蝦的口感變得更香脆,亦能減少吸附油量😆加上紫椰菜、葱、蕃茄莎莎🍅墨西哥煙燻辣椒醬、沙律醬,口感味道豐富又有層次🥰🔸Fajitas Chicken 熱辣辣的鐵板上放滿鷄柳🐓一上台吱吱聲更具風味,加上出煙的效果香氣撲鼻。鷄柳烤得嫩滑,下層舖滿三色椒炒、洋葱🧅等,更顯惹味,份量亦十分慷慨。放在墨西哥薄餅上一齊食🌯配搭埋牛油果醬🥑蕃茄莎莎及酸忌廉,酸酸甜甜,味道好夾👅好食到停唔到口🔸Mexicantastic ($108) Tequila, A
店員熱情有善,服務殷勤,感覺賓至如歸👍🏻

Empanadas (Mushroom & Cheese)

🔸Tacos Prawn

🔸Fajitas Chicken
Fajitas Chicken

🔸Mexicantastic ($108)
Tequila, Amaretto and peach schnapps酒精比例較多,明顯蓋過了菠蘿汁🍍的味道🙊適合鍾意酒精味較重的朋友🍹
Mexicantastic  &  Vista  Berry

🔸Vista Berry ($108)
酸酸甜甜的野莓🫐及清新的lime juice,與Gin的份量調配得剛剛好🍸味道清新亦不會太甜

Tbay整個area都頗有異國風情,環境好chill好relax🏝️小編都試過呢道幾間餐廳,Overall 最鍾意呢間🤣

🚦交通方面🚦
🚇地鐵站外有酒店免費接駁車
💃🏻由東薈城uniqlo出口行過去,大約10分鐘
Empanadas (Mushroom & Cheese)