2023-07-22 187 瀏覽
想在鬧市當中,搵個好似去咗渡假嘅地方,東涌T Bay灣景薈絕對係個好選擇,距離東涌地鐵站C出口東薈城大概15分鐘的路程,就去到一個充滿渡假感覺嘅地方,當中La Vista這間墨西哥菜餐廳嘅景觀的確不錯,尤其係日落黃昏時嘅景觀就更加迷人,餐廳室內地方不算好大,但裝修得好精緻適合打卡,座位也舒適.食物方面叫咗慢煮手撕牛肉配軟玉米餅、墨式烤雞墨西哥卷、蘑菇素炸餡角配鮮青茄莎莎醬及甜品拼盤(朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕、墨式肉桂條及焦糖布甸),慢煮牛肉配玉米餅,牛肉偏辣惹味,配埋玉米餅包住食絕配,烤雞墨西哥卷,餡料充足,塞爆個墨西哥卷,啖啖肉,配埋牛油果醬、蕃茄莎莎醬、酸忌廉等無咁乾身,口感豐富,蘑菇素炸餡角,香脆可口,點埋個鮮青茄莎莎醬,減少油膩感,甜品拼盤,焦糖布甸蛋味重,朱古力蛋糕唔甜膩,肉桂條外脆內軟.服務方面全部服務員都好友善,又主動提供墨西哥帽俾我們打卡影相,整體來講不錯.