2022-11-02 483 瀏覽
La Rosabelle Bar & Grill (東涌)東涌怡東路9號灣景薈地下G01-G02號舖好舒服嘅地方,鍾意坐戶外嘅地方望到綠草如茵,親子玩樂嘅好地方,又可以有搖搖椅打卡,又有live Band,Pet Friendly,又可以帶動物嚟呢度溜,就係一種慢活。法國鵝肝配焦糖蘋果蘋果好好食,非常入味,食到甜滋滋,鵝肝係正常發揮,香滑油潤。德國鹹豬手配炸薯條🍟份糧勁足料,鹹豬手係勁脆,肉質鮮嫩多汁,炸薯條都係好通透,食落有空氣感。朱古力撻圓滿一餐嘅總是甜品,呢個朱古力撻就夠勁,70%朱古力🍫嚟㗎,先苦後甜嘅感覺,就係苦樂參半嘅人生。Tiramisu外層撒滿咖啡粉,質地好滑,中層蛋糕🍰入口即溶,口感細膩。
La Rosabelle Bar & Grill (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈地下G01-G02號舖

法國鵝肝配焦糖蘋果

德國鹹豬手配炸薯條🍟

朱古力撻

Tiramisu
外層撒滿咖啡粉,質地好滑,中層蛋糕🍰入口即溶,口感細膩。
2022-10-29 913 瀏覽
🎃🎃濃濃萬聖節氣氛🎃🎃 今日仲有萬聖節party,今晚快啲去啦😎週末想搵間特別啲嘅餐廳relax下,諗起呢間歐洲宮廷風裝潢嘅餐廳,即刻book枱去輕鬆吓😌餐廳位於東涌灣景薈,東涌地鐵站有免費Shuttle 🚌 揸車入嚟都好方便,喺度消費仲有免費泊車👍就嚟到萬聖節🎃,餐廳好有心思,佈置勁有氣氛,今個星期六晚(30/10)仲有Halloween party,會有遊戲、抽獎同埋live Band,肯定勁有氣氛,大家如果今晚得閒可以去😍🌟凱撒沙律 $138雖然係一個簡單嘅菜式,餐廳處理得好好,羅馬生菜新鮮爽脆又夠凍,凱撒沙律靈魂在於醬汁,呢度嘅醬汁做得好好👍🌟辣肉腸pizza $158呢度嘅Pizza有少少厚度,批底偏鬆軟,辣肉腸在高溫下焗出來嘅辣油,同香濃芝士混合後,變得超惹味,雖然好邪惡,但真係食到停唔到口😆🌟特級煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 $188份量好巨😎 煙肉好脆口,半溶化芝士配上爆汁漢堡扒超邪惡😆 啖啖肉勁juicy😎 估唔到薯條都好高質,做到外脆內軟,薯味十足,正😋 🌟prosecco $78🌟Virgin Mojito $55原來餐廳逢星期五六晚都有live Band,裝修靚氣氛又

🌟凱撒沙律 $138

🌟辣肉腸pizza $158

🌟特級煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 $188

🌟prosecco $78

🌟Virgin Mojito $55

原來餐廳逢星期五六晚都有live Band,裝修靚氣氛又好,真係好適合聚會🫶🏻
2022-10-25
2022-10-24 447 瀏覽
#GrilledBlackAngusSirloinSteak ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#GermanPorkKnuckle ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#ChocolateTart ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️秋天來到,依家去餐廳食嘢鍾意坐室外,開陽又可以吸下新鮮空氣,但地方大又有室外嘅餐廳香港唔算多,但今日就比我係灣景薈搵到間,美食配靚景💕 @larosabellehk ⭕️室內同室外嘅環境都超寬敞⭕️室外環境開陽而且有多個打卡位⭕️佢地有Set Lunch除左有主菜仲有餐湯/沙律,洋蔥圈同埋雪糕球送⭕️我就加錢要埋個朱古力撻,朱古力味好濃郁,雖然飽但係都食晒⭕️牛排牛味好出好正⭕️豬手啖啖肉好滿足⭕️真心個景已經為食物加晒分
#GermanPorkKnuckle ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#ChocolateTart ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️室內同室外嘅環境都超寬敞
⭕️室外環境開陽而且有多個打卡位
⭕️牛排牛味好出好正
⭕️豬手啖啖肉好滿足
⭕️真心個景已經為食物加晒分
第二次幫襯呢間餐廳了🍴本身住東涌所以都唔覺得超級遠,但如果外面入嚟嘅話記得plan好點嚟呢度🚍因為都頗隔攝的~ 喺喜來登酒店附近- 環境🖼好西式嘅一間餐廳!仲要平時晏就、夜晚都唔多人去(今日係紅日,都比較少人),所以坐得好舒服~ 仲俾我哋揀坐sofa位置~ 好適合打卡✨仲有一張打桌球檯!live band位置(未知幾時先會有live band)出面outdoor位置夜晚仲可以shisha,indoor就比較多西式畫,有格調好多。加上今日比較熱,所以揀咗indoor🫡- 食物🍽今次都係食肉眼扒(around $328)同卡邦尼意粉(around $148)~ 上次食過都覺得好好味,肉眼扒好juicy、卡邦尼唔乾身!係好味的。肉眼扒跟配2個side dishes(今次揀了French fries and mashed potato)好味!不過份量我覺得係好合理的,食到肚漲😂但男仔可能會覺得唔夠🫥- 員工👨‍🍳好肯畀我哋喺度影相🤭 可能因為地方大,又無咩人,所以都冇趕走過我哋。- 小提示✨去之前記得喺openrice book定位,通常有8折或者75折!抵好多~~ 同埋記得埋單要同侍應講番話

- 環境🖼

- 食物🍽

- 員工👨‍🍳

- 小提示✨

去之前記得喺openrice book定位,通常有8折或者75折!抵好多~~ 同埋記得埋單要同侍應講番話喺openrice訂座的~ 咁佢先會幫你做番discount!今次食咗total $525,慳返好多錢!性價比會抵番好多~當畀錢借佢個景影多幾張相🤭對上一次食都係8月尾,原來唔係隔咗好耐
Carbonara
Ribeye  Steak
Burger
2022-10-04
$262.5 (下午茶)
用餐優惠
優惠券
Carbonara
Ribeye  Steak
  • Ribeye  Steak  12oz
2022-08-08 696 瀏覽
朋友係要見嘅,東涌都有靚靚餐廳架,裝修充滿歐洲古典風格,樓底非常高,另外餐廳有露天位,好有去咗歐洲旅行嘅感覺,同埋餐廳仲有桌球及飛標可以玩,一班人落去chill 番晚岩曬🤩🤩🤩German Pork Knuckle隻豬手真係超級無敵好大隻,塊皮仲要係係勁脆,切嘅時候d脆皮係卜卜聲架,隻豬仔脂肪係唔太多,唔會太油膩. 烤得幾均勻,唔會乾晒柴,配埋佢個配個醬,酸酸甜甜咁, 唔經唔覺就食晒成隻豬手,簡直每得頂.味道 Taste:😋😋😋😋/5環境 Ambience:😌😌😌😌/5服務 Service: 😉😉😉/5消費 Spending:$400 /人 Person推介度 Recommendation:3/5

German Pork Knuckle

味道 Taste:😋😋😋😋/5
環境 Ambience:😌😌😌😌/5
服務 Service: 😉😉😉/5
消費 Spending:$400 /人 Person
推介度 Recommendation:3/5
2022-07-28 498 瀏覽
好好食既ribs, juicy!大大份!如果薯條有鹽就更好了!卡邦尼好濃味!意粉軟硬度岩岩好!員工超nice~熱情!平日黎位置任揀😍😍 好舒服!一定再黎!!滿足!
好好食既ribs, juicy!大大份!

如果薯條有鹽就更好了!

卡邦尼好濃味!意粉軟硬度岩岩好!

員工超nice~熱情!

平日黎位置任揀😍😍 好舒服!

一定再黎!!滿足!
Coldcut and cheese platter好大份。4款coldcut加4款cheese,配左少少法包。Coldcut4款都好食,本人覺得款cheddarcheese 就太咸, 人多share送下酒都OK.12安肉眼Order要medium, 黎到熟左啲。不過碳燒好香,扒肉味都好濃,熟左啲但好味既。Pizza Italiana餅底正常,餡料正常,味道OK。用openrice訂枱有85折,連埋杯啤酒成為$750。我覺得呢個環境加呢個食物質素,非常滿意。
Coldcut and cheese platter

12安肉眼

Pizza Italiana
餅底正常,餡料正常,味道OK。

2022-05-18 725 瀏覽
以前提起東涌都只會諗起outlet, 估唔到東涌都有啲咁chill 嘅地方😳 灣景薈差不多所有餐廳都有outdoor area, 寵物友善🥰 好適合帶埋狗狗渡過一個優閒嘅下午!🍕Pizza Margarita (lunch set $128)份量好大😲,芝士同蕃茄配合得好好。但食得多會濟,三至四人share 會較好。🥩Grilled 8oz USDA 1855 Black Angus Sirloin Steak (lunch set $328)肉質淋滑,重牛味👍🏼。脂肪比例較高,建議揀medium 以上嘅熟度。薯條即炸,好香脆,調味都剛好唔會過鹹。🥘Seafood Paella $228好濃郁嘅海鮮味,重點係飯🍚!!!但上面啲海鮮一般。🙈Daily Soup (Included for set)Set lunch可以揀湯或者沙律。 是日餐湯侍應冇講係咩湯,嚟到我估計係甘筍蕃茄湯, 味道係唔突出嘅🙈Iced coffee (Included for set)普通凍咖啡環境:4.1/5天氣清涼和狗狗一齊嚟,坐出邊係一個好選擇👍🏼 但indoor 裝修係歐式宮廷風格,都好靚🤣 期待下次食晚

🥘Seafood Paella $228
好濃郁嘅海鮮味,重點係飯🍚!!!但上面啲海鮮一般。🙈

Daily Soup (Included for set)

普通凍咖啡

環境:4.1/5
天氣清涼和狗狗一齊嚟,坐出邊係一個好選擇👍🏼 但indoor 裝修係歐式宮廷風格,都好靚🤣 期待下次食晚餐,氣氛應該會更好。

服務:3.5/5
當日好似唔夠人手,上菜速度較慢。但店員都helpful 不過要等耐啲。

食物:4/5
✨推介牛扒同海鮮飯🤩

Revisit: Yes
  • Grilled 8oz USDA 1855 Black Angus Sirloin Steak
  • Seafood Paella
今日打算同媽咪慶祝母親節,book咗8點我們叫咗一個pizza, 牛扒, 西班牙飯同意粉,等咗9個字先上到個飯,仲要啲飯係生嘅,海鮮係腥,後來我地等唔到已經9點半所以就截單走咗,先發現好多其他顧客都同我一樣情況,仲要係等陣嘅過程叫咗佢三次比水都冇人理我哋。完全係離晒譜,無咗母親節嘅氣氛仲要咁嘅飯喺OpenRice用八折都要200幾食到一肚氣,真係好嬲,仲要限聚令餐廳淨係可以開到10點,但到9:30都未有野食上黎,搞到我同屋企人要返屋企嗌外賣食
今日打算同媽咪慶祝母親節,book咗8點
完全係離晒譜,無咗母親節嘅氣氛
仲要咁嘅飯喺OpenRice用八折都要200幾
2022-05-08
母親節
將軍澳同馬灣都有 見好多人都嚟過呢間打卡又未至於宮廷風 但似入咗個有錢人嘅老宅到咁Lunch set 包咗餐湯/沙律 主菜 飲品 由$108-$228都有🤍𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗕𝗮𝗯𝘆 𝗕𝗮𝗰𝗸 𝗥𝗶𝗯𝘀($𝟭𝟲𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬超 級 大 份🤡一個人邊可能食得曬燒烤醬汁偏甜 豬肋骨燒到十分軟稔輕輕切已經可以骨肉分離 肉質唔會乾柴🤍𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗻 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀($𝟭𝟮𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬算係喺香港食過幾好食嘅fish n chips魚肉雪白嫩滑 仲會食到魚油香外皮香脆 但如果可以再薄皮少少就好🤍𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮($𝟭𝟬𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬係冇忌廉嘅carbonara! Linguine偏硬身食落蛋香味幾夠 幾smooth 但…可以再多醬啲 食多兩啖就有啲乾🤧/🤍𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿($𝟭𝟮𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟰/𝟭𝟬應該係普通同難食到當時完全唔想幫佢影相成個包乾過阿婆啲皮膚🫠冇醬汁但越食越鹹 牛肉唔香 包唔香 完寫出嚟係想警告世人千祈唔好嗌🥲總括勝在裝修幾打卡able 同嘢食真係好大碟食物整體嚟講十分普通 唔洗特別嚟
將軍澳同馬灣都有 見好多人都嚟過呢間打卡

食物整體嚟講十分普通 唔洗特別嚟
見有band setting 桌球枱 足球機可以任玩
夜晚可能氣氛好啲 都可以飲下酒坐下嘅
2022-04-23 319 瀏覽
We went to Rosabelle to have a family dinner and celebrate our mothers birthday, the service were nice and the waitress were polite and friendly. The environment was stunning and we took many pictures under the paintings on the wall. For the foods, we ordered pig knuckles, seafood platter, fillet mignon steak, pizza and drinks. The pig knuckles were crispy and the seafood platter was tasty. The manger gave us free pizza as a present for my mothers birthday. It was a really great experience and

For the foods, we ordered pig knuckles, seafood platter, fillet mignon steak, pizza and drinks. The pig knuckles were crispy and the seafood platter was tasty. The manger gave us free pizza as a present for my mothers birthday. It was a really great experience and we will definitely come back again 😋😋
  • German Pork Knuckle
呢間餐廳喺Sheraton hotel 嗰邊。遠離東薈城,比較少人。中午時間,仲要係假日,都係只得四五張枱。OpenRice訂枱有八五折,如果食單點嘅話。佢哋有set lunch,咁就冇折扣啦。其實見到個set lunch已經有好多佢哋Menu上面嘅嘢,所以都費事諗直接叫Set lunch。叫咗一個Margarita pizza 同埋cheeseburger. 個薄餅就係好普通茄醬同埋芝士。個皮唔薄唔厚,唔難食,但又未去到好好食。我個人覺得唔錯。至於個漢堡包,嗰塊牛肉完全冇肉嘅質感。好鹹。好似一啲加工製成嘅肉類製品。有少少似鹹牛肉同埋IKEA瑞士肉丸嘅質感。我會認為以呢個價錢,可以比一塊嘅牛肉漢堡扒。不過我唔係做餐飲業,唔知道係咪個cost太高, 加埋其他環境因素,所以唔可以用太好嘅肉。不過算啦。去得呢啲餐廳,有時都係為咗坐得舒服多過為咗食物嘅味道。可能因為成間餐廳嘅環境都比較chill,啲職員都真係好Hea下.好簡單話咗要兩杯凍咖啡,都要confirm四五次先聽得明. 我好肯定唔係因為我嘅英文差。佢哋亦都聽得明。因為佢哋重複咗我嘅order四五次,之後都係俾咗杯熱咖啡我。不過職員都好
可能因為成間餐廳嘅環境都比較chill,啲職員都真係好Hea下.好簡單話咗要兩杯凍咖啡,都要confirm四五次先聽得明. 我好肯定唔係因為我嘅英文差。佢哋亦都聽得明。因為佢哋重複咗我嘅order四五次,之後都係俾咗杯熱咖啡我。不過職員都好有禮貌,同埋環境真係舒服,所以冇咩所謂。

呢間餐廳我覺得食下個環境一次就夠啦。唔會令我想再返嚟食多次
Margherita pizza
Cheesy burger
Cheeseburger
Cheeseburger
2022-04-17
Margherita pizza
2022-04-16 246 瀏覽
我落單叫7個lunch set(連飲品),跟手問我飲乜,我話兩杯凍檸茶。埋單個經理話我仲有7杯飲品未叫,開頭兩杯凍檸茶係散叫。我問佢可否當係跟餐,個經理反哂白眼,話散叫同跟餐杯飲品唔同size。我最後話唔要所有跟餐飲品先比我cancel. 😰
唔同size。

我最後話唔要所有跟餐飲品先比我cancel. 😰
2022-04-01 245 瀏覽
二月頭的疫情還不算嚴重 來到遠離煩囂的東涌,來一個輕輕鬆鬆的生日午餐呢間餐廳有室內又有室外的室外帶點渡假feel,郊遊風室內裝修非常華麗,有飛標位,有桌球枱更加有live band場,今次午飯時間來到加上疫情關係沒有人,遲些晚市一定要再來感受一下。青口份量多,仲好大隻,薯條脆口個牛扒很Juicy 呀!配菜有薯仔,沙律菜,好fresh. 預先和店員講係生日餐,很有心思地裝飾了一下。
二月頭的疫情還不算嚴重

來到遠離煩囂的東涌,來一個輕輕鬆鬆的生日午餐

呢間餐廳有室內又有室外的

室外帶點渡假feel,郊遊風

青口份量多,仲好大隻,薯條脆口

個牛扒很Juicy 呀!配菜有薯仔,沙律菜,好fresh.

預先和店員講係生日餐,很有心思地裝飾了一下。

2022-01-11 290 瀏覽
之前已經黎過呢間餐廳,大時大節就唔想去到九龍同其他人要逼,所以就去到東涌!去到已經好有聖誕氣氛😍去到其實都有幾間吾同既餐廳,之前就試過另外一間既,評分都吾錯👍🏻佢地既蠔好抵食,雖然冇得選擇,但都可以過下口癮😋好新鮮,另外仲叫左海鮮鍋,錯有錯著,小編本身以為係冷盤點知原來係海鮮熱盤,係蕃茄黑椒底既,加埋蒜蓉包簡直絕配,而且絕對冇小氣😍,有勁多唔同海鮮種類🦞,好惹味仲有少少辣既。飲品方面叫咗2️⃣杯,朋友就叫咗啤酒,而小編就叫cocktail,本人私心幾鍾意🤩
法國新鮮生蠔
德國鹹豬手配炸薯條