趁放假約埋一班朋友一齊嚟到東涌呢間餐廳一齊傾吓計Chill下😎走進餐廳會發現無論壁畫裝修以及餐桌都帶點古羅馬宮廷嘅味道🤗我地當然唔會放過喺度打卡啦😬打完卡再睇吓我哋叫咗啲咩嘢食先🫢💟即開法國生蠔🦪生蠔味道層次豐富😊肉質爽脆😍帶著獨有海水鮮味😊💟蟹肉牛油果沙律🥗頂層係鮮甜味美嘅蟹肉🦀加上軟滑牛油果醬🥑混入香草及蕃茄碎😋好好味呀🤤💟法式青口鍋配炸薯條🍟青口混入忌廉已經夠鮮味🥰廚師特別加入左一啲香料令味道更出色🤤💟德國鹹豬手配薯條🐷德國鹹豬手我最鍾意食塊皮😂呢度豬皮烤到超香脆🤤點埋酸汁及蘿蔔絲一齊食唔會太重油膩感😜唔錯💟 炭燒豬仔骨配薯條🐷豬肋骨上面佈滿濃稠燒烤醬汁🐷烤製時間剛剛好仲保留肉汁👍💟原隻龍蝦海鮮炒飯🦞大大隻龍蝦好吸睛😍龍蝦蝦膏鮮甜🦞龍蝦肉結實彈牙😊個炒飯酸酸味味零舍開胃🤤💟黑松露白汁帶子意粉🍝香噴噴嘅黑松露伴入忌廉掛滿係軟硬適中嘅意粉上面😍帶子新鮮嫩滑美味🥰💟澳洲和牛漢堡配薯條🍔澳洲和牛漢堡好厚身😋牛味濃郁及肉汁極度豐富☺️漢堡飽鬆軟帶脆🍔大大個一啖都咬唔哂呀🙌💟意大利芝士蛋糕🍰芝士蛋糕質地柔軟綿滑😊沒有過重油膩感😊每人一口剛剛好‼️💟法式焦糖燉蛋🍮燉蛋滑嫩如絲的口感帶豐富濃郁蛋香味

💟即開法國生蠔🦪

💟澳洲和牛漢堡配薯條🍔

💟意大利芝士蛋糕🍰
芝士蛋糕質地柔軟綿滑😊沒有過重油膩感😊每人一口剛剛好‼️

💟法式焦糖燉蛋🍮
燉蛋滑嫩如絲的口感帶豐富濃郁蛋香味😋令人回味無窮🥰好想Encore😂

💟飲品方面叫咗Buy 1 get 1 Free 既Hoegaarden生啤🍻大大杯真係好抵飲😜
  • 原隻龍蝦海鮮炒飯
  • 蟹肉牛油果沙律
  • 法式焦糖燉蛋
2023-03-18 99 瀏覽
平日午市餐廳客人唔多, 可以自行簡室內 或 室外坐。 我地叫左3個午市套餐,包一杯飲品 及 甜品。 意大利飯及意粉都唔錯, 燒豬肋骨好大份, 味道都唔錯,比出面其他餐廳好味。 如果放假想放鬆下都係唔錯選擇。
情人節當晚,我同男朋友一早book咗位, 一到去冇乜人serve 我地,已經覺得有少少奇怪好啦咁叫咗一個情人節套餐, 主菜叫咗牛扒。等咗成45分鐘先有starter ,再等多15分鐘就有湯,不過質素都唔係特別好😀我們又等了半個小時時間等待main course😀被告知我地叫牛排已經賣晒,真係極度無奈,唔問都唔同我哋講。我哋唔想等就走啦 ,ok最後仲要收我哋500大元for 個starter, 湯同drinks 。好明顯,呢間餐廳的人手不足😡只有四名服務員嘗試管理超過三十桌客人。總之,我唔建議任何人選擇這家餐廳,並建議找另一個選擇來度過浪漫的晚餐or 特殊場合。重點仲要係我已經去信投訴但係完全冇回覆☺️

重點仲要係我已經去信投訴
但係完全冇回覆☺️

2023-02-14
情人節
情人節過後就到我生日啦!約朋友出嚟食飯係基本活動☺️大時大節當然就要同朋友一齊Happy Gathering聽下歌飲番一杯啦!今次就去到近東涌喜來登酒店嘅一間Bar & Grill 🍸🍽️,餐廳主要以高貴的歐式設計風格,成個感覺就好似去左歐洲具有濃厚嘅藝術氣息餐廳,餐廳嘅空間非常之闊落🥰約十幾個朋友一齊玩絕對不是問題❤️餐廳嘅嘢食選擇都唔少,主打意大利菜為主🍕🍝🍽️叫左三樣美食同一含甜品,就已經好滿足啦!⭐️ CRAB & AVOCADO TIAN 蟹肉牛油果沙律 $168Crab meat, freshly chopped avocado with lemon juice, honey glazed and balsamic vinegar沙律一共分成上下兩層,下層係口感滑膩又成熟的牛油果,而上層係帶有淡淡的海風香味嘅蟹肉🥗是一個簡單健康不錯的前菜。⭐️ PEPPERONI PIZZA 意式辣肉腸薄餅 $188Strong favorite pizza with topping spicy salami Calabrese, chili mozzarella cheese on a tomato

CRAB & AVOCADO TIAN 蟹肉牛油果沙律

PEPPERONI PIZZA 意式辣肉腸薄餅

Strong favorite pizza with topping spicy salami Calabrese, chili mozzarella cheese on a tomato sauce & oregano
新鮮出爐的手工Pizza外脆內軟,滿滿嘅辣肉腸及芝士鋪滿在整個Pizza上面🍕Pizza 的餅底食落去香得黎煙煙靭靭😋同埋都幾大塊

⭐️ SCALLOPS TRUFFLE RISOTTO 黑松露帶子意大利飯 $198
Seared scallops risotto cooked with creamy truffle sauce
黑松露同意大利菜是最佳的搭配🇮🇹🇮🇹🇮🇹,意大利飯粒粒煙韌有口感,每一粒飯被黑松露、芝士及忌廉汁包裹住,配以煎到兩邊金黃色大大粒又鮮甜嘅帶子😋
Tiramisu

⭐️ Tiramisu
可預先同餐廳溝通,喺Tiramisu旁邊寫Happy Birthday 🎂 一杯杯的Tiramisu食落去唔會好甜😋又唔膩,Tiramisu滲透著滿滿的咖啡香味,食落去可以完美地感受到香、滑、甜、柔和中帶有質感嘅變化🤤🍰
CRAB & AVOCADO TIAN 蟹肉牛油果沙律
Tiramisu
  • PEPPERONI PIZZA 意式辣肉腸薄餅
與老公預約了情人節晚餐餐廳環境非常美,未到舒適,可是慶祝情人節來說是十分夠做喇!門面的職員幾有禮貌的,盡力幫助我們安排座位因為想坐出面Chill下,即使當晚大風又凍,我們都照坐了最多等食物到,就可以取暖~怎料入到去,就是伏的開始我們叫了一份情人節晚餐,有餐湯、前菜、主菜、甜品、餐酒等了良久,他們上了餐湯~想飲湯取下暖~餐湯沒有特別,有點淡,份量很少,溫度只是微暖再等良久!職員竟然先上主菜牛扒幾好!但它…只有微暖,龍蝦是冰感。外面越來越大風,但我們見職員忙到踢晒腳,都不轉座位了再等良久,前菜來了,一來了兩份焗卷真的幾好味!入而是蘆筍和火腿,如果熱點就好了,不算好熱的我們再等良久的水牛城雞翼,上菜,竟然是普通炸雞翼加茄汁其實這樣的話,餐牌寫「炸雞翼」是不是更好。。。再等非常之久~真的好凍啊,想快點食,我們問職員,何時上主菜得來的答案是沒有牛扒 -_-只有羊肉等了這麼久,如果我們沒追單,可能就不上菜了。。。我們再選了羊肉,再等良久~職員上了原本的牛扒主菜 ^^’’’真的好混亂這次的牛扒也是微暖以下,基本上放多五分鐘就可以變冰感了你只能加快去食肉質非常差,中下水評!只是勉強吃下薯條也是微暖至此
與老公預約了情人節晚餐
餐廳環境非常美,未到舒適,可是慶祝情人節來說是十分夠做喇!
門面的職員幾有禮貌的,盡力幫助我們安排座位
因為想坐出面Chill下,即使當晚大風又凍,我們都照坐了
最多等食物到,就可以取暖~
怎料入到去,就是伏的開始
我們叫了一份情人節晚餐,有餐湯、前菜、主菜、甜品、餐酒
等了良久,他們上了餐湯~想飲湯取下暖~
餐湯沒有特別,有點淡,份量很少,溫度只是微暖
再等良久!職員竟然先上主菜
牛扒幾好!但它…只有微暖,龍蝦是冰感。
外面越來越大風,但我們見職員忙到踢晒腳,都不轉座位了
再等良久,前菜來了,一來了兩份焗卷
真的幾好味!入而是蘆筍和火腿,如果熱點就好了,不算好熱的
我們再等良久的水牛城雞翼,上菜,竟然是普通炸雞翼加茄汁
其實這樣的話,餐牌寫「炸雞翼」是不是更好。。。
再等非常之久~真的好凍啊,想快點食,我們問職員,何時上主菜
得來的答案是沒有牛扒 -_-
只有羊肉
等了這麼久,如果我們沒追單,可能就不上菜了。。。
我們再選了羊肉,再等良久~
職員上了原本的牛扒主菜 ^^’’’
真的好混亂
這次的牛扒也是微暖以下,基本上放多五分鐘就可以變冰感了
你只能加快去食
肉質非常差,中下水評!
只是勉強吃下
薯條也是微暖
至此都沒有食過熱食
甜品了~餐牌寫是心太軟,只有一款!沒有選擇,心丸軟一定熱喇掛!
怎料職員說今晚沒有心太軟,只有芝士蛋糕
所以。。。都是冷的
份量都好細件

綜合來說,這所餐廳的環境不錯,但沒有能力應付節日餐單,回想一下,由主菜到甜品,都會冇貨,貨不對辨,那麼客人看餐牌是冇意義的,因為最後它也會給你另外的東西。另外,職員無暇處理這麼多的客人,客人只是自己照顧自己,基本上無服務。最後而最重要是,承接上面的問題,餐廳提供的食物全是冷的,它沒有能力處理節日大量客人,把弄好的食物都放在一角,還要好遲都不拿出來,導致客人食的都已經失溫。寒天之下,吃了過千的情人節餐,而是冷的,你有甚麼感受?

幸好和老公不是第一次過情人節,餐廳的位置十分陌生,在尋找餐廳的過程都是一段回憶。吃着涼風和涼食,都是一個體驗XD 全晚最好是環境、聽着live band(隔離餐廳的,好好聽),和餐酒幾好飲。但如果是初初拍拖的情侶,這樣的食物質素,我們有點替他們的情人節擔心。 @@
2023-02-14
情人節
2023-02-17 61 瀏覽
其實當晚都好興奮,諗住去嗰度食飯環境應該好好,始終都係第一次。諗住早少少去飲嘢,打咗幾個鐘頭電話都冇人聽。去到訂咗位都等咗大半個鐘頭,情人節冇所謂啦。去到食物品質麵包好林 感覺唔係好新鮮,當時我係叫咗一個牛肉他他 另外我男朋友個羊架,佢話都幾好。我就叫咗個Risotto 意大利飯,都還可以啦。服務都算OK,不過就有啲混亂,可能我個人冇乜所謂
2023-02-10 79 瀏覽
聽聞東涌間酒店環境靚食物抵,今日特登收工遠征東涌!🪑環境酒店內餐廳感覺高級,有室內和室外座位。室內裝修是西式古典風, 華麗典雅;室外是輕鬆浪漫風,伴有沙發、音樂和微風,勁chill。座位之間距離極遠,私隱度高。🤵🏻‍♂️服務侍應態度友善殷勤。🍽️食物酒店環境+浪漫裝修,價錢比我想像中便宜,主菜百幾蚊都有交易,Happy hour 酒精飲品仲有買一送一,OpenRice 訂位正價餐牌8折。🍝黑松露帶子白汁意大利粉 $198黑松露味幾香,白汁濃郁,真係食到奶油的濃滑口感和香味。醬汁多,每一啖都有汁,好滿足。🍔特級煙肉芝士牛肉漢堡配炸薯條 $188漢堡體積都幾大,牛肉夠厚,有超多肉汁,一路切一路瘋狂湧出嚟!煙肉夠味又唔會死咸。薯條份量勁多,兩個人都食唔晒🫢🍮法式焦糖燉蛋 $78個樣似普通焦糖布丁,但原來一點都不普通。燉蛋非常綿滑,並不是空氣感震震布丁,而是濃厚的絲滑燉蛋,甜度亦適中,有驚喜。🍨肉桂黑莓蘋果金寶配雲呢拿雪糕 $88非常多蘋果粒,酸酸甜甜好滋味,配冰凍的雲呢拿雪糕,口感豐富👍🌟總括而言,環境服務一流,食物味道好,價錢相宜,非常適合拍拖、紀念日或三五知己聚餐。🚌交通東涌地鐵站A出口逢0
聽聞東涌間酒店環境靚食物抵,今日特登收工遠征東涌!

🪑環境

🤵🏻‍♂️服務
侍應態度友善殷勤。

🍽️食物

🍝黑松露帶子白汁意大利粉 $198

🍔特級煙肉芝士牛肉漢堡配炸薯條 $188

🍮法式焦糖燉蛋 $78

🍨肉桂黑莓蘋果金寶配雲呢拿雪糕 $88

🚌交通
東涌地鐵站A出口逢00分和30分有免費接駁巴士,巴士車身寫住「Four Point」,坐五分鐘即到。回程接駁巴士開車時間是逢20和50分。

📍 La Rosabelle Bar & Grill (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈地下G01-G02號舖
2023-02-10 117 瀏覽
遠離市區悠閑好地方既東涌,最近去到世茂喜來登酒店附近灣景薈 T Bay 既 "La Rosabelle Bar & Grill",品嚐多國菜式,以及欣賞一下夜景!餐廳裝潢以古典歐式宮廷風格,主色調為紅色,餐廳設有戶外座位,可以𢹂帶寵物。無論室內或室外,地方都好寬敞,舒適寫意,設計華麗典雅,好似置身歐洲感覺!睇睇餐牌先,午餐菜式包括有美國安格斯西冷牛扒、炭燒紐西蘭羊扒、法式青口鍋、炭燒豬仔骨、炭燒西班牙黑毛豬扒、美式芝士牛肉漢堡包等等多國菜式,款款都咁吸引!我哋點咗兩款Set Lunch,法式青口鍋配炸薯條及美式芝士牛肉漢堡包,套餐包括餐湯或沙律、主菜、指定小食及餐飲。廚師精選餐湯係蘑菇湯,成碗都見到有粒粒蘑菇,啖啖都有蘑菇香味,好濃郁!田園沙律以多種蔬菜製成,青瓜、車厘茄、生菜等,口感爽脆清甜,配上黑醋汁,酸酸甜甜,食起上嚟更開胃。法式青口鍋配炸薯條     $228推介呢款必食嘅青口鍋。餐廳選用來自法國嘅藍青口,嫩滑無渣,而且帶有海水鮮味,青口味鮮甜,醬汁濃稠鹹香,很掛汁,香濃creamy,唔會過於濃烈,無蓋過青口嘅鮮味,更突顯藍青口嘅味道,而且青口份量十足,更配我喜歡既粗薯條,薯味

蘑菇湯
法式青口鍋配炸薯條     $228

推介呢款必食嘅青口鍋。餐廳選用來自法國嘅藍青口,嫩滑無渣,而且帶有海水鮮味,青口味鮮甜,醬汁濃稠鹹香,很掛汁,香濃creamy,唔會過於濃烈,無蓋過青口嘅鮮味,更突顯藍青口嘅味道,而且青口份量十足,更配我喜歡既粗薯條,薯味好濃,鬆脆可口。
美式芝士牛肉漢堡包   $168

芝士牛肉漢堡十分足料,漢堡扒牛肉嫩滑,牛肉味十分濃郁,咬落去內外都有鬆脆嘅口感,而且唔會乾,入面嘅芝士溶得剛剛好,配埋新鮮爽口嘅生菜、蕃茄、洋蔥一齊食,好香,好滿足。粗形薯條外層酥脆,內層鬆軟,香氣同口感大大提升,感到更滿足!
美式芝士牛肉漢堡包
套餐配埋洋蔥圈同炸雞翼,雞翼外脆內嫩,洋蔥圈惹味鬆脆,兩樣都香口惹味,最佳小食。
洋蔥圈、炸雞翼
加 $55 甜品一份

肉桂黑莓蘋果金寶配雲呢拿雪糕 (原價 $88)

依款甜品做得好好,份量亦足,係由多片蘋果砌成,混合黑莓、肉桂醬、吉士醬,頂部放咗雲呢拿雪糕,雲呢拿雪糕會慢慢融化,一口咬落去同時有冷熱、果甜同爽脆口感,一啲都唔膩,非常美味!
肉桂黑莓蘋果金寶配雲呢拿雪糕

朱古力新地  (原價 $78)

每當吃西餐,覺得食埋甜品,先覺滿足呢!今次揀咗朱古力新地,依個甜品跟餐都係+$55。杯裡有三個雪糕球,朱古力同雲呢拿味,以及香濃幼滑嘅雪糕同忌廉配朱古力醬,加埋朱古力威化香脆可口,實在很滋味,帶俾多重甜蜜嘅享受!
朱古力新地
餐飲選擇 Earl Grey,每次飲伯爵茶都會帶有柑橘植物香氣,茶味清醇,果香味明顯。
Earl Grey

冰凍嘅Coke Zero加入青檸,味道變得更清新,更爽!
Coke Zero
Earl Grey
Coke Zero
  • 洋蔥圈
  • 炸雞翼
東涌一向比人感覺係食物沙漠,但其實位於東涌嘅喜來登酒店裏面有好多特色餐廳😽岩曬黎酒店staycation又或者想二人世界浪漫一下嘅情侶👫🏻小編今次又喺呢到搵到間充滿異國風情嘅西餐廳試下🤤小編揀左露天位用餐,更加有feel同勁多打卡位,真係超級啱啲情侶黎🥺提提大家呢到係要搭酒店穿梭巴士🚌,記得睇定班次時間表啦🤣overall黎講,環境同裝修完全係unexpected😎間餐廳內部裝修到好似歐洲古堡咁,個feel有少少似迪士尼嘅迷離莊園🥳仲有店員服務態度勁好勁熱情🥺.🍕瑪嘉麗塔皇后薄餅 $158Pizza餅底厚薄適中,口感唔錯😌唔好睇小佢嘅份量,望落好似唔係好大底咁,但今次兩個人食都食淨4塊要打包😂鍾意芝士嘅就應該嗌呢一款,真係每一啖都係濃濃嘅芝士🧀 .🍖德國鹹豬手配炸薯條 $328豬手外皮酥脆,炸得岩岩好而且食落唔會覺得好油膩😳每一塊豬手肉都係肥瘦均勻,仲有可以比客人選擇唔同嘅醬汁,係今次重點推介👍🏻加埋啲薯條份量超級多,足夠3個人食😁.🍫ice chocolate $48不嬲都唔太介紹飲品,但係杯朱古力真係整得好好飲🥺杯朱古力極濃又唔會太甜,自己係屋企整完全整唔到呢隻味🍩.🍽味道: 4/
🍕瑪嘉麗塔皇后薄餅 $158
💧衛生: 4/5
💰價錢: 4/5
  • German Pork Knuckle
2023-02-02 61 瀏覽
餐廳入面好似宮殿咁靚 外面嘅座位同樣又靚又舒服 好啱打卡㗎📸️佢地仲要係pet-friendly 可以帶埋寵物一齊過嚟享受一下🐶店員好友善 又有禮貌😆.📌田園沙律 (set)沙律菜新鮮爽脆 用左黑醋調味 好開胃🥗.📌脆炸洋蔥圈 (set)食落外脆內軟 一啲油膩感都冇🥰入面除左洋蔥 感覺仲加左啲薯仔 比平時嘅口感實在 有少少似食緊薯餅🧅🥔.📌炭燒西班牙黑毛豬扒配薯蓉 $328黑毛豬扒炭燒到有一格格網紋好靚🐷配搭埋薯蓉同雜菜 成個感覺好fresh🌿豬扒切嘅時候比較結實 本身以為佢會鞋 點知食落都幾軟腍juicy🥩炭燒香好夠 介鎖住晒啲肉汁 幾唔錯🔥薯蓉食落去只係加左啲啲牛油 所以食到薯仔本身嘅原汁原味🧈薯蓉好綿滑 仲有少少薯仔粒粒 令口感更加豐富🥔底下嘅紅蘿蔔同四季豆炒得好夠鑊氣🥕不過價錢係有少少貴🤏🏻.📌黑松露帶子意大利飯 $198Risotto質素都幾高👍🏻個意大利飯粒粒飽滿 食落去煙煙韌韌 好有咬口🍚creamy得嚟又唔會太濕 食落去每一啖都有好香濃嘅芝士味🧀雖然面頭有好多黑松露 不過個味就唔太突出🙈仲有三粒金黃色嘅帶子 大粒又鮮甜 煎得好香🤍💛.📌Americano (set)味道偏

📌田園沙律 (set)
沙律菜新鮮爽脆 用左黑醋調味 好開胃🥗
田園沙律

📌脆炸洋蔥圈 (set)
脆炸洋蔥圈

📌炭燒西班牙黑毛豬扒配薯蓉 $328
底下嘅紅蘿蔔同四季豆炒得好夠鑊氣🥕不過價錢係有少少貴🤏🏻

📌黑松露帶子意大利飯 $198
Risotto質素都幾高👍🏻
仲有三粒金黃色嘅帶子 大粒又鮮甜 煎得好香🤍💛
黑松露帶子意大利飯

📌Americano (set)
味道偏酸 係fruity嘅咖啡☕️
Americano
脆炸洋蔥圈
Americano
年幾之前同屋企人黎慶祝生日喺屋企人介紹吓 食過吓抵食嘅Lunch set事隔之今 諗住帶老婆黎俾佢試吓同樣叫返一樣嘅餐 感覺就冇之前咁好了講講地點先 間野係喺東涌去迎東方向近海香港東涌世茂喜來登酒店下邊嘅一個類似露天廣場仔入邊 初次入黎一定唔識搵山旮旯之餘 入口亦一啲都唔顯眼唔識嘅應該會入咗酒店亂搵其實就係酒店入口偏右 有個類似另一通道嘅入口 直入就會去到我同老婆中午去到成間鋪都係冇乜人見到餐牌 同年幾前嘅冇分別唯獨有變嘅就係價錢貴咗一心諗住用Openrice booking埋單會有折啦點知埋單果陣 職員話Lunch set係冇折單點先有 ok 唔緊要啦 反正一心想帶老婆黎試 都冇理 冇折就冇啦點知睇返餐牌 單點好飲係平啲啲 同我食完個set嘅分別就係多個湯…我唔知真定假 好似做咗水魚咁…唔緊要啦 都冇下次…好啦 講返正題我地叫咗兩個Lunch set一個牛扒薯條 order 5成熟 點知切開就似7成…不過塊扒有肉味同肉汁 加上應該係炭燒出黎 有陣平時比較小食到嘅炭香味 還可接受嘅薯條就應該係番炸過 所以較脆口 熱氣同較易介口😬至於個湯 應該係蕃茄加紅青椒攪溶再加水而成 偏淡口 麻麻地
年幾之前同屋企人黎慶祝生日

一心諗住用Openrice booking埋單會有折啦
點知埋單果陣 職員話Lunch set係冇折

好啦 講返正題
我地叫咗兩個Lunch set
一個牛扒薯條 order 5成熟 點知切開就似7成…
薯條就應該係番炸過 所以較脆口 熱氣同較易介口😬

普普通通

我以上講嘅Lunch set 純粹係包主菜加個湯
飲野係要另加十幾蚊的🤡

同年幾前黎食嘅已唔同
當時所有食物質數高好多 現時價錢每個餐亦差了幾十蚊 CP亦麻麻 又唔就腳

所以如果係一心諗住專程黎食嘅你
我建議你轉第二間都可以了
起馬食完冇咁sad😞

中午 兩個Lunch set埋單加埋一 $524兩人
抵唔抵就見人見至 反正我都冇下次🤡
2023-01-18 74 瀏覽
住東涌嘅我成日都喺附近explore有咩好野帶mami去食~近呢一兩年東涌開咗間新酒店裏面有好多比較外國風情嘅餐廳 我同Mami都諗住逐間去試吓😫今次就揀左 @larosabellehk 先!一去到個環境真係驚艷到我🥰本身睇相都睇得出裝修得幾靚 去到發現所有裝修都係歐洲古典風 地方大坐得舒服 而且裝修好華麗令人有種fine dining vibe🤭------------------------------Garlic Shrimp $138Hawalian Pizza 🍕 $168Shrimp Risotto $188Cheese Cake $88最中意係個甜品cheesecake cheese 🧀 濃得黎唔會好死甜 而且cheese好soft入口即融 唔似平時傳統嘅New York cheese cake咁硬🤭另外 蝦🦐愛好者嘅我 仲嗌左 Garlic Shrimp 同Shrimp Risotto 兩款調味啱啱好 唔會太濃味令到好口渴 而且garlic shrimp 🦐 嘅蒜茸真係好香 做appetiser 一流🤣我同mami都覺得Hawalian Pizzas 🍕 雖然味道都唔差
今次就揀左 @larosabellehk 先!
Garlic Shrimp $138
Hawalian Pizza 🍕 $168
Shrimp Risotto $188
Cheese Cake $88
我同mami都覺得Hawalian Pizzas 🍕 雖然味道都唔差但相對其他幾款菜式就真係比較遜色啦 建議大家下次你唔使揀呢款都得可以試吓其他~~🤔
今次mami對於呢間餐廳都好滿意 我地仲影左好多打卡相🤣加上服預員態度好好 用餐體驗一流

Revisit: yessss💖💖
💰:$350pp
2023-01-08 87 瀏覽
📍La Rosabelle Bar & Grill (東涌)東涌怡東路9號灣景薈地下G01-G02號舖📍食後感:CP值低,野食唔係特別出色,唔洗專登份人東涌食,唯一好處遠離塵囂,唔洗同人迫。味道:餐湯:蕃茄湯水加紅青椒,都係麻麻地,未試過個西湯可以咁淡口。卡幫尼意粉蛋同芝士唔夠香,不過意粉夠爽彈,可惜煙肉唔夠肥亦都冇煎香,普普通通。牛扒薯條:牛扒叫五成熟,上枱變左七成熟😅,好彩塊扒有肉味同肉汁,加上炭爐味,好夠香。薯條外脆內軟,小心食個陣介口。好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(6/10)普普通通不會回頭#東涌食好西 #東涌美食 #東涌
東涌怡東路9號灣景薈地下G01-G02號舖📍

味道:
餐湯:
蕃茄湯水加紅青椒,都係麻麻地,未試過個西湯可以咁淡口。

卡幫尼意粉

牛扒薯條:

好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(6/10)
普普通通不會回頭

#東涌食好西 #東涌美食 #東涌
這家餐廳可謂網紅餐廳~~~在各大社區平台都見到有唔少國籍嘅食客光顧同打卡!在將軍澳、東涌、馬灣都有分店!今次揀咗東涌嘅分店!室外室內嘅氣氛都係一流,室外有種外國風情的休閒感、室內讓食客恍如置身歐洲古堡,精緻古典的裝潢!咁華麗嘅裝修,以為一餐約上千元,原來晚市人均消費~$200 , 午餐人均消費則$100-$200,cp值超高!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 ℝ𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠 𝟙𝟠𝟠.𝟘𝟘risotto 的口感不錯 不會太過濕整體份量恰到好處而芝士味較為濃郁 芝士控 不能錯過 🔹◉ ℍ𝕒𝕨𝕒𝕚𝕚𝕒𝕟 ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝟙𝟞𝟠.𝟘𝟘👍🏻Pizza皮厚薄適中 原來分量都唔細!夏威夷pizza 材料頗多 有Pizza一定要有嘅菠蘿(我係菠蘿派🍍)仲有少少拉絲芝士 鹹香芝士配合新鮮菠蘿好吃不膩🔹◉𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 𝔹𝕒𝕓𝕪 𝔹𝕒𝕔𝕜 ℝ𝕚𝕓𝕤 𝟚𝟞𝟠.𝟘𝟘 👍🏻慢烤豬肋骨 烤得顏色好可口!亦澆上甜酸 BBQ醬 很開胃賣相吸引 豬肋骨入口軟腍即炸薯條 🍟 香脆可口兩款食物係perfect match

🔹◉𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 ℝ𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠 𝟙𝟠𝟠.𝟘𝟘
risotto 的口感不錯 不會太過濕
整體份量恰到好處
而芝士味較為濃郁 芝士控 不能錯過

🔹◉ ℍ𝕒𝕨𝕒𝕚𝕚𝕒𝕟 ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝟙𝟞𝟠.𝟘𝟘👍🏻
Pizza皮厚薄適中 原來分量都唔細!
夏威夷pizza 材料頗多
有Pizza一定要有嘅菠蘿(我係菠蘿派🍍)
仲有少少拉絲芝士 鹹香芝士配合新鮮菠蘿
好吃不膩

慢烤豬肋骨 烤得顏色好可口!
亦澆上甜酸 BBQ醬 很開胃
賣相吸引 豬肋骨入口軟腍
即炸薯條 🍟 香脆可口
兩款食物係perfect match

2022-12-16 692 瀏覽
✨極有外國風情feel嘅裝潢, 每處都係打卡位📸如果唔係細雨中, 一定會坐出餐廳外面嘅露天座位及坐下張勁吸睛嘅搖搖櫈😍🍽️餐廳內是歐陸式古典大宅風格, 及佈置咗聖誕樹嘅裝飾, 充滿着節日氣氛及帶有溫馨嘅氛圍, 極似拍戲場景🥰💢附設有桌球枱, 擲飛鏢機, 還有 live band 台, 真係三五知己嘅好聚腳點🍻🍺🍸🍹🥗凱撒沙律 $138羅馬生菜夠新鮮, 口感爽脆, 沙律醬汁調配得好好味😋🍝香蒜牛油白酒蜆肉意粉 $168蜆肉冇沙, 份量十足, Creamy 又帶少許酒味嘅醬汁, 掛滿着口感煙韌度適中嘅意粉, 非常惹味🤩🍲法式青口鍋配炸薯條 $248青口size偏細, 但肉質夠飽滿🍟薯條炸到脆卜卜, 大條又香口Suntory The Premium Malt's Gold 🍺日本三得利生啤 $80🍻正值歡樂時光買一送一, 截至晚上 9pm(星期一至四)🤩十分抵飲👍後記:📝 Menu 後頁睇到 Set Lunch 選擇多, 款式配搭吸引, 價錢相宜, 是我會回頭之選💕
✨極有外國風情feel嘅裝潢, 每處都係打卡位📸

🥗凱撒沙律 $138
羅馬生菜夠新鮮, 口感爽脆, 沙律醬汁調配得好好味😋

🍝香蒜牛油白酒蜆肉意粉 $168

🍲法式青口鍋配炸薯條 $248
青口size偏細, 但肉質夠飽滿
🍟薯條炸到脆卜卜, 大條又香口

🍺日本三得利生啤 $80
🍻正值歡樂時光買一送一, 截至晚上 9pm(星期一至四)
🤩十分抵飲👍

後記: