2020-09-24 22 瀏覽
Lacasa Bistro milkshake!!今次單點左個 MÖVENPICK MILKSHAKE有3個口味:士多啤梨、朱古力、雲呢拿單點係 $68蚊 跟餐係加$48蚊!!但當日好飽 所以單點左杯試下味!我見 佢地既奶昔 係無加冰, 純粹用奶+雪糕 打出嚟既milkshake, 所以飲洛口超級順滑!口感超正👍🏻 今次叫左士多啤梨味! 上面仲加左啲cream,真係好邪惡!入面仲有啲 果肉粒真係幾好飲🤣但飲完又要減肥了!
Lacasa Bistro milkshake!!

今次單點左個 MÖVENPICK MILKSHAKE
有3個口味:士多啤梨、朱古力、雲呢拿

單點係 $68蚊 跟餐係加$48蚊!!

但當日好飽 所以單點左杯試下味!

真係幾好飲🤣但飲完又要減肥了!
2020-08-24
  • Milkshake
最近成日都要去上環咁岩行過呢間小店,比佢既香味所吸引見佢竟然標榜用安格斯黎做漢堡咁有信心作為牛魔女王既當然忍唔住腳步入去會一會佢雖然鋪仔細細,但係裝潢好有外國風格而且係呢到可以細睇到呢位哥哥仔做出餐前既工作可以睇到佢做得好用心,一陣再講點解仲有好多好有特式既啤酒可惜男朋友唔飲酒,唔係一定啤啤佢我就點左個安格斯沙律加煙肉好鍾意呢到夠晒真材實料,點解咁講呢因為小妹唔太鍾意食麵包,但又好鍾意食牛變左好多時都浪費左個麵包但呢到有得比你將個包轉沙律而且最緊要係佢真係會將一個漢堡包應該有既野放返落去首先唔少得當然係牛,而且仲有芝士、洋蔥,芥辣醬等等然後再加沙律,而唔係將一個漢堡既野省略晒變成個牛+沙律就算岩晒我呢D唔大食既朋友佢既安格斯西冷肉味好香濃,而且可以見到佢係煎到完美既七分熟,令佢既肉汁得以保留香辛既洋蔥令人好開胃,芥辣醬夠晒惹味配牛食一流而其他生菜、蕃茄同青瓜等等既蔬菜都好新鮮真心好好食!小食方面,我就最鍾意佢呢個意式肉丸一份有六粒,每一粒都食到啖啖既肉香而且佢既醬汁亦好惹味又開胃IKEA果D簡直冇得比!脆炸蝦棒炸得好香脆,而且入面唔會炸到乾晒冇晒水分,外面既炸層亦唔會油膩最最最最最有驚
最近成日都要去上環咁岩行過呢間小店,比佢既香味所吸引
見佢竟然標榜用安格斯黎做漢堡咁有信心
作為牛魔女王既當然忍唔住腳步入去會一會佢
雖然鋪仔細細,但係裝潢好有外國風格
而且係呢到可以細睇到呢位哥哥仔做出餐前既工作
可以睇到佢做得好用心,一陣再講點解
仲有好多好有特式既啤酒
可惜男朋友唔飲酒,唔係一定啤啤佢
我就點左個安格斯沙律加煙肉
好鍾意呢到夠晒真材實料,點解咁講呢
因為小妹唔太鍾意食麵包,但又好鍾意食牛
變左好多時都浪費左個麵包
但呢到有得比你將個包轉沙律
而且最緊要係佢真係會將一個漢堡包應該有既野放返落去
首先唔少得當然係牛,而且仲有芝士、洋蔥,芥辣醬等等
然後再加沙律,而唔係將一個漢堡既野省略晒變成個牛+沙律就算
岩晒我呢D唔大食既朋友
香辛既洋蔥令人好開胃,芥辣醬夠晒惹味配牛食一流
而其他生菜、蕃茄同青瓜等等既蔬菜都好新鮮
真心好好食!

小食方面,我就最鍾意佢呢個意式肉丸
一份有六粒,每一粒都食到啖啖既肉香
而且佢既醬汁亦好惹味又開胃
IKEA果D簡直冇得比!
最最最最最有驚喜係呢杯壓軸既士多啤莉雪糕奶昔!真係必叫推介!
上面有講到,我覺得呢間小店好用心
係因為我偷睇到個哥哥仔整呢杯奶昔
見到佢用左大半杯奶,然後再放左兩球movenpick雪糕落去
奶昔亦係即時打出黎唔係預先整定
用料充足又用心,令佢口感非常之細滑
而且每一啖都係濃濃既士多啤莉味
加埋上層厚厚既香甜忌廉
每一啖都係邪惡感,但係每一啖都會令你忍唔住飲下一啖
媽呀!好邪惡呀!

真係估唔到可以係上環偶然遇上呢間咁高質又咁用心既小店
誠意推薦比大家!
呢間漢堡店麻雀雖小,但係食完之後真係包你一食難忙佢既誠意同足料度真係完全拍得住高級餐廳而且價錢以呢個質素黎講係極平,真係必食推介一個漢堡套餐竟然都只係$98仲要冇加一,依家出去食閒閒地都要百五蚊起跳,真係邊到搵我就點左最經典口味既安格斯芝士漢堡套餐,然後再加多塊煙肉包身烘到少少香脆,咬落去鬆軟有微微既麵包香佢塊漢堡扒不愧係安格斯,咬落去肉味香濃,而且煎香口得殷好juicy,肉汁冇流失到,不論係用料定係做法都好上乘,絕對拍得住好多比佢貴一陪既餐廳再配埋漢堡必備香濃既芝士,加上有少少微辣既經典芥末醬,仲有新鮮既洋蔥令佢就算油脂好豐富,但都食幾多都唔會覺得膩薯條同薯格脆得黎入面依然有薯仔既口感同香味配埋呢個芝士醬簡直一流炸雞炸得外脆內嫩,份量又足講真作為漢堡包愛好者既我係香港都食過唔少漢堡包但係好多餐廳講緊係賣$150甚至更貴,先至會有漢堡包+小食+飲品呢到$100都唔洗,仲要咁高質真心極力推介!
呢間漢堡店麻雀雖小,但係食完之後真係包你一食難忙
佢既誠意同足料度真係完全拍得住高級餐廳
而且價錢以呢個質素黎講係極平,真係必食推介
我就點左最經典口味既安格斯芝士漢堡套餐,然後再加多塊煙肉
包身烘到少少香脆,咬落去鬆軟有微微既麵包香
令佢就算油脂好豐富,但都食幾多都唔會覺得膩

薯條同薯格脆得黎入面依然有薯仔既口感同香味

配埋呢個芝士醬簡直一流
炸雞炸得外脆內嫩,份量又足

講真
作為漢堡包愛好者既我
係香港都食過唔少漢堡包
呢到$100都唔洗,仲要咁高質
真心極力推介!
2020-09-23 283 瀏覽
成間鋪雖然細細間,但都坐到10幾人,漢堡都有7大選擇,豬、牛、雞、魚同埋菇都有,一應俱全。每款包加$20仲可以轉做combo,有一個小食同埋飲品,咁我就當然加埋啦! ➡️ 曬冷牛餐 Show-off Bull + 香脆雞翼 + Coke ($112) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫 150g 安格斯西冷漢堡幾特別!牛肉刨成片狀,所以唔會覺得好heavy,咬入口d汁流到成手都係,證明佢幾咁juicy。片狀牛好薄,所以有入口即溶嘅感覺,大推🙌🏻 小食雞翼有兩大隻,即叫即炸,肉質保持嫩滑同juicy,唔會炸得太濃。 ➡️ 失魂魚餐 Forgetful Fish + 芝士薯條 + Nestea ($85) ⭐️⭐️⭐️💫 炸魚牛油果醬漢堡,包嘅質地咬落煙韌,美中不足係炸魚柳細左少少,但好在配菜嘅牛油果醬、洋蔥同生菜好足料,夾埋一齊食,好飽。薯條幾大碟,粗身薯條食落有口感,炸得又金黃,點埋芝士醬真係正! .............................. La Casa Bistro  地址📍: 上環文咸東街2號地舖 總評分: 8/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️

失魂魚餐

抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-09-19
失魂魚餐
2020-09-22 28 瀏覽
🍔2人套餐 ($208)- 1 x 前菜;2 x 主食;2 x 小食;2 x 飲品———————————————————————🧀經典芝士漢堡- 賣相正常,配搭芝士、蕃茄、生菜、茄汁。- 味道唔似純牛肉,欠缺牛味,亦冇牛肉嘅彈性同韌性。- 疑似混入豬肉,味道似茶樓嘅牛肉球,非常失望。———————————————————————🍟芝士薯條- 普通粗薯條,份量正常。- 芝士醬溝得較稀,質感較水,好難喺薯條上點層厚醬,搞到芝士味唔夠。———————————————————————🥔香脆薯角- 外層脆,但內裡唔夠蓉,質感較實。———————————————————————🐔日式炸雞- 4件厚粉炸雞粒,冇咩調味,重油味,較劣。- 雞粒Size較細,作為一個主食就有啲搵笨。- 一般鹽酥雞會好食過佢。———————————————————————🤔總結- 芝士漢堡冇講明話用牛肉,所以佢牛溝豬係吹佢唔脹。佢另外有個安格斯漢堡 (貴啲),嗰個應該會用純牛肉,所以其他評價話好食。- 價錢唔平,失望位多,唔會再食。
🍔
2人套餐 ($208)
- 1 x 前菜;2 x 主食;2 x 小食;2 x 飲品
🧀經典芝士漢堡

- 賣相正常,配搭芝士、蕃茄、生菜、茄汁。
- 味道唔似純牛肉,欠缺牛味,亦冇牛肉嘅彈性同韌性。
- 疑似混入豬肉,味道似茶樓嘅牛肉球,非常失望。
🍟芝士薯條

- 普通粗薯條,份量正常。
🥔香脆薯角

- 外層脆,但內裡唔夠蓉,質感較實。
🐔日式炸雞

- 4件厚粉炸雞粒,冇咩調味,重油味,較劣。
- 雞粒Size較細,作為一個主食就有啲搵笨。
- 一般鹽酥雞會好食過佢。
🤔總結

- 價錢唔平,失望位多,唔會再食。
經典芝士漢堡
日式炸雞
外賣自取
2020-09-12 45 瀏覽
曬冷牛餐🍔$92 (單點)一見餐牌,二話不說就即刻點咗佢😎身為牛魔王,當然要試吓啦😳150g安格斯西冷漢堡😛肉質鮮嫩,牛味濃郁😇真係勁juicy,肉汁豐富😋加埋片熱溶芝士🧀夠晒邪惡,但咁先至夠滿足🤩日式照燒豬肉漢堡🐷$98(套餐)另加一隻煎蛋,加$10🍳套餐包飲品和小食😏小食叫咗芝士薯條🍟薯條即叫即炸,熱辣辣😇相當脆口,仲配搭埋芝士醬🧀夠曬惹味,完全停唔到口😆日式照燒豬肉,就似豚肉飯嗰種😉食落去啲配料同個醬汁真係好夾🤤加埋隻太陽蛋響上面😌咬落去,蛋黃唧曬出嚟🙈味道相當出色,真係食極唔想停😙La Casa Bistro (上環)上環文咸東街2號地舖
曬冷牛餐🍔$92 (單點)

一見餐牌,二話不說就即刻點咗佢😎
身為牛魔王,當然要試吓啦😳
150g安格斯西冷漢堡😛

肉質鮮嫩,牛味濃郁😇
真係勁juicy,肉汁豐富😋
加埋片熱溶芝士🧀
夠晒邪惡,但咁先至夠滿足🤩

日式照燒豬肉漢堡🐷$98(套餐)
另加一隻煎蛋,加$10🍳

套餐包飲品和小食😏
小食叫咗芝士薯條🍟
薯條即叫即炸,熱辣辣😇
相當脆口,仲配搭埋芝士醬🧀

夠曬惹味,完全停唔到口😆
日式照燒豬肉,就似豚肉飯嗰種😉
食落去啲配料同個醬汁真係好夾🤤
加埋隻太陽蛋響上面😌
咬落去,蛋黃唧曬出嚟🙈
味道相當出色,真係食極唔想停😙

La Casa Bistro (上環)
上環文咸東街2號地舖
2020-09-01 91 瀏覽
疫情期間不設堂食,只限外賣。曬冷牛餐 ($112)包非常軟熟,安格斯西冷份量澎湃,非常足料,入口帶點微微辣勁,而醬汁味道微甜,甜辣交織,香口惹味,味道豐富。香脆雞翼外皮香脆,雞肉嫩滑,沾點酸辣醬才吃更為惹味。雪糕奶昔 (+$48)有三款口味可選: 朱古力、雲呢拿和士多啤梨奶昔是用MÖVENPICK 雪糕與牛奶調製,沒有加冰,口感幼滑,味道濃郁。黑松露野菌手工闊條麵 ($88)一打開蓋子黑松露的芳香撲鼻而來!闊條麵入口彈牙,蛋香濃郁,加上闊條麵吸盡醬汁,入口黑松露味相當濃郁,蘑菇份量多,非常足料!雖然外賣買回家品嘗,但完全無損味道和質素,依然是非常美味!

疫情期間不設堂食,只限外賣。

曬冷牛餐 ($112)

香脆雞翼

外皮香脆,雞肉嫩滑,沾點酸辣醬才吃更為惹味。
香脆雞翼

雪糕奶昔 (+$48)
有三款口味可選: 朱古力、雲呢拿和士多啤梨
朱古力雪糕奶昔

黑松露野菌手工闊條麵 ($88)

黑松露野菌手工闊條麵
雖然外賣買回家品嘗,但完全無損味道和質素,依然是非常美味!
外賣自取
朱古力雪糕奶昔
黑松露野菌手工闊條麵
文咸東街附近一向都有好多特色小店週末經過呢間burger店竟然有唔少人入去買外賣見到幾吸引而且套餐嘅名改得幾有心思就不妨入去試試.「曬冷牛餐」 ($112)150g 安格斯西冷漢堡 + 小食一款 + 飲品一份呢個安格斯西冷絕對係佢地主打之作佢地用多塊西冷薄片取代傳統既西冷漢堡扒做法加埋洋蔥、生菜、芝士、蕃茄顏色七彩繽紛先帶黎視覺既衝擊令人食指大動餡料每層清楚分明滿滿既肉汁夾埋少少半溶既芝士咬感滿足感滿分.「大姑媽餐」 ($98)大啡菇合桃芝士漢堡 + 小食一款 + 飲品一份唔好睇呢個大姑媽外表唔係咁討好但係其實非常有內涵啡菇味濃郁啖啖都好juicy蕃茄蔬菜都非常新鮮合桃仲豐富左層次食完覺得都幾refresh 又無乜罪惡咁.小食方面我哋揀咗薯條同埋薯角兩者都係即叫即炸超級脆口我私心覺得厚身既薯角係比較出色連埋芝士醬食非常惹味.差啲唔記得講其實我最鍾意嘅係佢哋可以做嘅漢堡麵包用牛油烘熱左之餘仲帶少少麵包粉同時保持挺身.佢地疫情期間只做外賣不過佢地舖頭前面就係上環噴水池位置想即刻食可以搵個陰涼處坐喺附近食都絕對無問題
文咸東街附近一向都有好多特色小店
週末經過呢間burger店竟然有唔少人入去買外賣
見到幾吸引而且套餐嘅名改得幾有心思
就不妨入去試試

「曬冷牛餐」 ($112)
150g 安格斯西冷漢堡 + 小食一款 + 飲品一份
呢個安格斯西冷絕對係佢地主打之作
佢地用多塊西冷薄片取代傳統既西冷漢堡扒做法
加埋洋蔥、生菜、芝士、蕃茄
顏色七彩繽紛先帶黎視覺既衝擊令人食指大動
餡料每層清楚分明
滿滿既肉汁夾埋少少半溶既芝士
咬感滿足感滿分

「大姑媽餐」 ($98)
大啡菇合桃芝士漢堡 + 小食一款 + 飲品一份

想即刻食可以搵個陰涼處坐喺附近食都絕對無問題
  • 曬冷牛餐
  • 大姑媽餐
2020-08-08 69 瀏覽
今天放工路經上環,剛剛下著滂沱大雨,只好停下來等細雨才走,等緊時聞到一陣陣牛香味,誘發我過去看看,原來是一間BURGER漢堡包店,剛好個晚都想買外賣🥡回家,疫情期間店內都有提供搓手液,而晚市只提供外賣!於是就買左2個餐,1個是傻豬豬肚餐 : 日式照燒豬肉漢堡配香脆雞翼兩件+雪碧$98 ,日式豬肉是薄薄一片片,滿滿的豬肉汁流哂出來,內有沙律醬、洋蔥、鮮菇、新鮮青瓜和日式照燒汁,個包非常香軟;而兩隻雞翼非常之大隻,皮脆肉嫩味道剛剛好,仲有冰凍雪碧,配搭個包同雞翼非常之好味。另一個是不良牛套餐: 經典安格斯芝士漢堡配香脆薯角+雀檸茶$98, 安格斯牛肉好好味個扒好厚身,溶化既芝士香味令到口感十足、肉味濃郁,果然係高品質既經典安格斯芝士漢堡 ,內有鮮蕃茄片,漢堡包也弄得很香軟;而薯角我就最鍾意食㗎喇 ,又香又脆啲薯角一杯份量都幾多,飲住凍檸茶食脆薯角就超讚,食都好滿足,值得推薦既小店!👍😋+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
記起前兩年已經來過La Casa,當時經過鋪頭小小的,不 太顯眼, 但是當嚐過 店主手製的pasta後就念念不忘, 心想總有一日我會再回來。點知一轉眼就已經2年,香港經歷大大小小,店主也將店舖轉型做漢堡包外賣店,從而突破重圍, 肯好 除了漢堡包之外,店主也 留番幾道手製pastor菜式,始終這也是讓我番轉頭的菜啊漢堡包由牛肉、雞肉、魚到素菜也有得選擇, 如果大食D, 套餐可以跟小食/雞翼/芝士薯條/薯角在加汽水飲品。 最重要係店舖仲有出售本地手工啤heroes, 揀樽裝或者揀生啤都得, 任君選擇。既然出到嚟, 當然想一石二鳥,揀個二人套餐可以一嘗漢堡包又可以再嚐呢度嘅手造pasta。 而且二人套餐 已經包曬沙律主菜小食, 轉pasta都只係加20蚊, 包埋soft drinks,已經超夠食。沙律係蘋果雞肉沙律, 羅馬生菜夠新鮮青蘋果夠爽口, 加埋少少巴馬臣芝士, 鹹香得黎勁清新。主菜加錢轉左餐廳主打的曬冷牛漢堡, 其實真係150 gram安格斯西冷漢堡, 平時食親嘅burger都係將牛肉打成漢堡, 但今次呢個曬冷牛, 店主將安格斯西冷切成薄片, 夾埋 蕃茄生菜青瓜 及特製醬汁, 加埋烘

主菜

加錢轉左餐廳主打的曬冷牛漢堡, 其實真係150 gram安格斯西冷漢堡, 平時食親嘅burger都係將牛肉打成漢堡, 但今次呢個曬冷牛, 店主將安格斯西冷切成薄片, 夾埋 蕃茄生菜青瓜 及特製醬汁, 加埋烘得剛剛好的麵包,牛肉食落肉質柔嫩,肉汁豐盈,整個包配搭得甘香美味又香醇的。

黑松露野菌手工闊條麵

呢個 闊條麵絕對係推介,那種彈牙的感覺令人一吃難忘,念念不忘它的口感,質地煙韌又重蛋味。 配搭埋黑松露的香氣與及野菌,將簡單嘅材料做得超好味。

另外小食揀咗芝士薯條要及香脆雞翼

兩樣都係即叫即炸。 香脆雞翼超大隻, 就得外脆內juicy,食得出雞翼入面的肉仍然係雪白滑嫩, 唔會炸得過火。 芝士薯條係粗薯條, 條條炸得金黃, 點埋好似熔岩嘅芝士醬有點石成金的感覺 。

soft drink揀咗ginger ale, 細細罐啱啱好la!
2020-08-07 53 瀏覽
叫咗beef burger set外賣自取,連埋芝士薯條同罐裝汽水都唔使$60, burger連cheese, 洋蔥偏多,但尚算juicy, 薯條份量大,芝士醬另上,亦夠唒脆,因為太肚餓,無影到相。
2020-08-07 57 瀏覽
外賣食BURGER就最方便,一隻手就食得又乾淨,所以今次就去左上環近地鐵站附近既La Casa Bistro,主打漢堡同本地手工意粉,唔想食漢堡仲可以飛包變沙律,照顧埋想食得健康既人士🤣疫情雨小店只做外,同時有8折優惠,一份餐折左後大約$78-90左右,合理價錢👍🏻.曬冷牛餐 $112曬冷牛其實係150g安格斯西冷漢堡,原條西冷美國飛運到港,人手薄切製成漢堡,再加埋洋蔥、生菜、蕃茄和半溶芝士,咬感滿盈🤤醬汁酸酸地,又唔會搶左安格斯西冷牛的味道,餡料一層一層,相當豐富,漢堡扒充滿肉汁,腍而不韌,半溶芝士帶有咸香味,整體調味適中唔會過咸,不過漢堡包可能焗住左,比較軟腍,唔太脆,口感麻麻😣.薯條偏粗身,不過唔太脆口,芝士醬都唔太濃郁,好一般
曬冷牛餐 $112
薯條
偏粗身,不過唔太脆口,芝士醬都唔太濃郁,好一般
2020-08-06
文咸東街美式漢堡包店「La Casa Bistro」,因為疫情關係,依家暫停堂食服務,只做外賣,同時推出抗疫優惠套餐,套餐全日8折優惠(2人及4人餐除外)同埋抗疫魚餐(牛油果炸魚漢堡配飲品)低至$50,非常抵食👍🏻漢堡套餐既名都幾特別,叫傻豬豬餐、不良牛餐、咪走雞餐、大姑媽餐等,一聽就知有咩材料,用料靚配搭有心思🤣------大姑媽餐配薯角 $78 8/10大姑媽其實係大啡菇合桃芝士漢堡,因為外賣既關係,漢堡有點散,外型不太討好,啡菇漢堡就食得多,加埋合桃真係第一次試,味道出奇地夾🥰合桃好脆添加左口感,另外仲加埋比較少見既Feta Cheese,味道幾強烈且帶有少少鹽味,而啡菇非常JUICY,食得有點狼狽,一路食一路漏汁🙈香脆薯角份量都幾多,薯角連薯皮,外面微脆入面軟腍,薯肉幾綿密😋如果可以即整即食就好了,始終外賣味道係差一點

------
大姑媽餐配薯角 $78 8/10
大啡菇合桃芝士漢堡

2020-08-06
5 分鐘 (外賣自取)
大啡菇合桃芝士漢堡
2020-08-06 43 瀏覽
150g安格斯西冷漢堡 150g Angus beef sirloin burger食落啖啖肉而且口感柔軟,調味適中唔會太咸,牛肉同啲蔬菜融合到,係一個合格同滿意既burger但冇驚艷位,下次試第二間。另外薯角炸得幾脆口,惹味。#test_central______________________________🏠La Casa Bistro📍上環文咸東街2號地舖💵 Set D hkd 112‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾ig :eatesterhk
150g安格斯西冷漢堡

#test_central
🏠La Casa Bistro
📍上環文咸東街2號地舖
💵 Set D hkd 112
ig :eatesterhk
2020-08-02 803 瀏覽
/La Casa bistro🇭🇰/#sa上環篇 #sa晚餐篇➖➖➖<burger 幾有驚喜😆>▪️▪️▪️呢間舖係文咸東街 之前成日去開呢頭都見過呢間舖🤤佢主打burger 同pasta 想健康唔想咁邪惡都有沙律可以揀最近疫情嚴重 餐廳只做外賣 🥡所以今次就外賣番屋企食🤩係附近番工都可以去~➖➖➖1️⃣Set D 曬冷牛餐 $112 其實佢係150g 安格斯西冷漢堡 有半溶芝士、番茄、西冷牛肉片、生菜加埋醬汁 酸酸地 幾惹味🤤💛但番到屋企啲汁流晒出嚟 有啲狼狽半溶車打芝士足料 充滿咸香~食落又幾邪惡 連埋牛肉片一同食都無蓋過牛味 牛肉肥瘦參半如果怕食得論盡可以試安格斯芝士漢堡嗰個就係漢堡扒🤩🤩~但由於餐廳同屋企都有少少距離番到去個包濕左 堂食應該會好啲😁➖➖➖分數:7.7/10 (外在因素計算在內)➖➖➖2️⃣黑松露野菌手工闊條麵 $88 (單點) 一打開個蓋就聞到松露嘅味🤩而份量都唔少🤤 闊麵口感彈牙食落有少少白汁 唔算好膩 仲有啲菇伴碟唔太咸 如果可以再濃多少少就好➖➖➖分數:7.2/10 ➖➖➖3️⃣香脆薯角 (套餐包)入面好厚薯肉 口感綿密但係要烘番熱先有脆口嘅口感➖➖➖分數:
/La Casa bistro🇭🇰/
都見過呢間舖🤤佢主打burger 同pasta
想健康唔想咁邪惡都有沙律可以揀
最近疫情嚴重 餐廳只做外賣 🥡
所以今次就外賣番屋企食🤩
係附近番工都可以去~

1️⃣Set D 曬冷牛餐 $112
其實佢係150g 安格斯西冷漢堡
有半溶芝士、番茄、西冷牛肉片、生菜
加埋醬汁 酸酸地 幾惹味🤤💛
但番到屋企啲汁流晒出嚟 有啲狼狽
半溶車打芝士足料 充滿咸香~食落又幾邪惡
連埋牛肉片一同食都無蓋過牛味 牛肉肥瘦參半
如果怕食得論盡可以試安格斯芝士漢堡
嗰個就係漢堡扒🤩🤩~
但由於餐廳同屋企都有少少距離
番到去個包濕左 堂食應該會好啲😁

➖➖➖
分數:7.7/10 (外在因素計算在內)
➖➖➖
2️⃣黑松露野菌手工闊條麵 $88 (單點)
一打開個蓋就聞到松露嘅味🤩
而份量都唔少🤤 闊麵口感彈牙
食落有少少白汁 唔算好膩 仲有啲菇伴碟
唔太咸 如果可以再濃多少少就好

分數:7.2/10
➖➖➖
3️⃣香脆薯角 (套餐包)
入面好厚薯肉 口感綿密
但係要烘番熱先有脆口嘅口感

分數: 7.5/10
2020-07-25
10 分鐘 (外賣自取)