最近成日都要去上環咁岩行過呢間小店,比佢既香味所吸引見佢竟然標榜用安格斯黎做漢堡咁有信心作為牛魔女王既當然忍唔住腳步入去會一會佢雖然鋪仔細細,但係裝潢好有外國風格而且係呢到可以細睇到呢位哥哥仔做出餐前既工作可以睇到佢做得好用心,一陣再講點解仲有好多好有特式既啤酒可惜男朋友唔飲酒,唔係一定啤啤佢我就點左個安格斯沙律加煙肉好鍾意呢到夠晒真材實料,點解咁講呢因為小妹唔太鍾意食麵包,但又好鍾意食牛變左好多時都浪費左個麵包但呢到有得比你將個包轉沙律而且最緊要係佢真係會將一個漢堡包應該有既野放返落去首先唔少得當然係牛,而且仲有芝士、洋蔥,芥辣醬等等然後再加沙律,而唔係將一個漢堡既野省略晒變成個牛+沙律就算岩晒我呢D唔大食既朋友佢既安格斯西冷肉味好香濃,而且可以見到佢係煎到完美既七分熟,令佢既肉汁得以保留香辛既洋蔥令人好開胃,芥辣醬夠晒惹味配牛食一流而其他生菜、蕃茄同青瓜等等既蔬菜都好新鮮真心好好食!小食方面,我就最鍾意佢呢個意式肉丸一份有六粒,每一粒都食到啖啖既肉香而且佢既醬汁亦好惹味又開胃IKEA果D簡直冇得比!脆炸蝦棒炸得好香脆,而且入面唔會炸到乾晒冇晒水分,外面既炸層亦唔會油膩最最最最最有驚
最近成日都要去上環咁岩行過呢間小店,比佢既香味所吸引
見佢竟然標榜用安格斯黎做漢堡咁有信心
作為牛魔女王既當然忍唔住腳步入去會一會佢
雖然鋪仔細細,但係裝潢好有外國風格
而且係呢到可以細睇到呢位哥哥仔做出餐前既工作
可以睇到佢做得好用心,一陣再講點解
仲有好多好有特式既啤酒
可惜男朋友唔飲酒,唔係一定啤啤佢
我就點左個安格斯沙律加煙肉
好鍾意呢到夠晒真材實料,點解咁講呢
因為小妹唔太鍾意食麵包,但又好鍾意食牛
變左好多時都浪費左個麵包
但呢到有得比你將個包轉沙律
而且最緊要係佢真係會將一個漢堡包應該有既野放返落去
首先唔少得當然係牛,而且仲有芝士、洋蔥,芥辣醬等等
然後再加沙律,而唔係將一個漢堡既野省略晒變成個牛+沙律就算
岩晒我呢D唔大食既朋友
香辛既洋蔥令人好開胃,芥辣醬夠晒惹味配牛食一流
而其他生菜、蕃茄同青瓜等等既蔬菜都好新鮮
真心好好食!

小食方面,我就最鍾意佢呢個意式肉丸
一份有六粒,每一粒都食到啖啖既肉香
而且佢既醬汁亦好惹味又開胃
IKEA果D簡直冇得比!
最最最最最有驚喜係呢杯壓軸既士多啤莉雪糕奶昔!真係必叫推介!
上面有講到,我覺得呢間小店好用心
係因為我偷睇到個哥哥仔整呢杯奶昔
見到佢用左大半杯奶,然後再放左兩球movenpick雪糕落去
奶昔亦係即時打出黎唔係預先整定
用料充足又用心,令佢口感非常之細滑
而且每一啖都係濃濃既士多啤莉味
加埋上層厚厚既香甜忌廉
每一啖都係邪惡感,但係每一啖都會令你忍唔住飲下一啖
媽呀!好邪惡呀!

真係估唔到可以係上環偶然遇上呢間咁高質又咁用心既小店
誠意推薦比大家!