2023-12-15 873 瀏覽
聖誕節將至🎄約了這間位於黃金海岸泳灘旁的法式餐廳L’Atlantis✨餐廳設計有像法國小餐館🍴分了戶外及室內座位🏖️吃完還能到旁邊的沙灘散步 --- ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ ʙ ($398) --- sᴛᴀʀᴛᴇʀ - 法國 50%鵝肝慕絲榛子醬多士伴紅菜頭洋蔥 香濃綿滑的鵝肝慕絲配上香脆的榛子醬多士,少許果仁的甜味令鵝肝味道錦上添花🤎還有開胃的酸甜紅菜頭洋蔥 sᴛᴀʀᴛᴇʀ - 香草蒜茸牛油焗法國田螺田螺以香草蒜茸牛油焗製🐚配上香滑薯蓉 sᴏᴜᴘ - 意大利白松露忌廉湯白松露忌廉湯香氣撲鼻,再以香脆鬆軟的蒜蓉包沾上湯汁🧡 ᴍᴀɪɴ - 香草果仁焗紐西蘭羊鞍架配露絲瑪莉紅酒汁七成熟的羊架還保持鮮嫩💓以果仁焗製令羊架味道更香,侍應奉上2款芥末及薄荷啫喱醬以沾配羊架✨ 薄荷啫喱令羊架味道更甜🫶🏻配菜有香甜紫薯蓉、軟綿紅蘿蔔、小蕃茄及啡菇 ᴍᴀɪɴ - 美國野生帶子海鮮黑松露天使麵($228)友人單點了這款主菜,天使麵沾滿了黑松露油🖤混入了碎洋蔥及鮮菇🍄香氣撲鼻🥰煎香的帶子鮮甜彈牙,還有彈牙大蝦及煎比目魚 ᴅᴇssᴇʀᴛ - Baileys朱古力蛋糕 - 香甜軟滑微酸🤎小編很愛白朱古力蛋糕 -

--- ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ ʙ ($398) ---

sᴛᴀʀᴛᴇʀ - 香草蒜茸牛油焗法國田螺

田螺以香草蒜茸牛油焗製🐚配上香滑薯蓉

sᴏᴜᴘ - 意大利白松露忌廉湯

白松露忌廉湯香氣撲鼻,再以香脆鬆軟的蒜蓉包沾上湯汁🧡

ᴍᴀɪɴ - 香草果仁焗紐西蘭羊鞍架配露絲瑪莉紅酒汁

ᴍᴀɪɴ - 美國野生帶子海鮮黑松露天使麵($228)

ᴅᴇssᴇʀᴛ -

• 香草果仁焗紐西蘭羊鞍架配露絲瑪莉紅酒汁
  • 美國野生帶子海鮮黑松露天使麵
  • Baileys朱古力蛋糕
2023-11-16 824 瀏覽
餐廳位於黃金海岸附近嘅黃金泳灘,位置非常優越,有室內室外位置,黃昏時段建議坐室外,黃昏美景盡收眼簾。小編當日已過黃昏,沒了黃昏美景唯有坐室內,室內環景一樣舒服。晚餐有4個套餐,亦都可以散點,小編當日選了6道菜套餐,價錢才$498,非常抵食吸引。◇ 𝘜.𝘚. 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘎𝘳𝘢𝘱𝘦𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘝𝘪𝘯𝘦𝘨𝘢𝘳 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁生牛肉用上頂級,肉質新鮮嫩滑,肉同油脂分布平均,加上一片柚子,配上醋汁,甜甜酸酸好開胃◇ 𝘈𝘳𝘨𝘦𝘯𝘵𝘪𝘯𝘢 𝘙𝘦𝘥 𝘗𝘳𝘢𝘸𝘯 𝘚𝘢𝘴𝘩𝘪𝘮𝘪 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘓𝘪𝘮𝘦 𝘊𝘩𝘪𝘭𝘭𝘪 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁紅蝦刺身超級新鮮,大細屬於中,肉質彈牙,沾上青檸辣汁有提鮮作用◇ 𝘉𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘏𝘰𝘭𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘔𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘔𝘦𝘢𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇上碟已經散發陣陣香菇味,非常吸引,配上芝士同蟹肉,令口感同味道都豐富起來,加上烤焗過,味道更香◇ 𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘉𝘪𝘴𝘲𝘶𝘦 龍蝦濃湯用龍蝦殼同龍蝦熬製嘅龍蝦湯,味道濃郁,質感亦比較濃稠,送蒜蓉包又係另一風味◇ 𝘕𝘦𝘸 𝘡

◇ 𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘉𝘪𝘴𝘲𝘶𝘦 龍蝦濃湯

◇ 𝘕𝘦𝘸 𝘡𝘦𝘢𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘓𝘢𝘮𝘣 𝘙𝘢𝘤𝘬 & 𝘏𝘦𝘳𝘣 𝘔𝘪𝘹𝘦𝘥 𝘕𝘶𝘵𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘙𝘦𝘥 𝘞𝘪𝘯𝘦 𝘛𝘩𝘺𝘮𝘦 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 香草果仁焗紐西蘭羊鞍架配紅酒百里香汁
羊鞍架上碟三大件非常吸引,5成熟令肉質呈鮮紅色更吸引,肉質嫩滑,沾上絕配薄荷醬令羊羶味更特出,不得不讃用白蘿蔔做嘅圓柱裝飾,好靚好吸睛

◇ 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘓𝘢𝘷𝘢 𝘊𝘢𝘬𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘐𝘤𝘦 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮 心太軟配雪糕
標準做法,切開內裏熱朱古力流出,夾冰凍雲尼拿雪糕,滋味無窮
2024-04-19 0 瀏覽
上星期去左黃金海岸個邊staycation 見到附近有間西餐廳 L’atlantis就係黃金泳灘隔離 餐廳有室內室外位置 非常之舒服同有情調 staff都好好service 晚餐有好多選擇可以散叫,有2人set 而我地就簡左2人套餐非常豐富呢😍每道菜都好好味🦪 法國生蠔 呢個套餐包咗兩隻肥美既法國生蠔 好新鮮🍈 西班牙伊比利亞48個月風乾火腿伴金瓜呢個做前菜都幾唔錯 用哈密瓜夾風乾火腿黎食意大利白松露忌廉湯/龍蝦濃湯個人比較喜歡意大利白松露忌廉湯 有好濃郁既白松露忌廉味 同埋飲完之後都唔會覺得好制 而龍蝦湯都用料十足 味道好濃郁 每款湯都會包一件蒜蓉包 好香既牛油味🦐 阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁擺盤好精緻 而紅蝦刺非常新鮮 肉質好彈牙 我地仲點左D青檸辣汁更fresh一d tim🥩 法國特醇紅酒慢煮澳洲面牛頰呢個慢煮澳洲牛頰都夠腍 熟度岩岩好 🐟 香煎格陵蘭野生比目魚配香草白酒忌廉汁呢個比目魚肉質好嫩滑 魚皮煎得勁香口 夾埋比目魚肉一齊食特別滋味🍰🍨Dessert甜品係Opera cake同earl grey cheese cake 仲有個vanilla ice cream 自己非常喜歡

🦪 法國生蠔

🥩 法國特醇紅酒慢煮澳洲面牛頰
呢個慢煮澳洲牛頰都夠腍 熟度岩岩好

🐟 香煎格陵蘭野生比目魚配香草白酒忌廉汁

🍰🍨Dessert
甜品係Opera cake同earl grey cheese cake 仲有個vanilla ice cream 自己非常喜歡Earl Grey cheese cake好有伯爵茶味道好香 好推介大家試下
2024-03-31 65 瀏覽
放假天,同肥仔去左黃金海岸拍拖仔,影吓相,行下沙灘🏖️行到攰見到有間情調嘅餐廳,於是就入左去食啦😗哩間餐廳的確幾有氛圍,播住舊嘅英文歌好有情懷😚我哋分別點咗一個dinner set同埋個main courseSet Dinner ✨秘制三文魚凱撒沙律新鮮三文魚搭配脆生菜、凱撒醬,口感豐富,清爽怡人🥗🥙✨法國焗洋蔥湯濃郁嘅洋蔥湯配上烤麵包同熱融嘅芝士,溫暖滿滿嘅法式風味,散發著誘人嘅香氣🤤✨香草鮮茄芝士焗紐西蘭羊扒配百里香紅酒燒汁羊扒肉質鮮嫩多汁,搭配芝士同番茄嘅香氣,每一啖都帶嚟濃郁風味😚而百里香紅酒燒汁嘅酒香更煮出深厚嘅層次感,令人回味無窮✨歐陸甜品係芝士蛋糕同埋白朱古力蛋糕,芝士蛋糕芝士味濃郁,口感順滑,白朱古力蛋糕唔會好甜,食落好清新🍰main course✨ 美國野生帶子海鮮黑松露天使麵野生帶子同海鮮搭配黑松露嘅獨特風味,令每一口都充滿豐富嘅層次同香氣😚天使麵嘅口感細緻柔軟,完美地吸附咗醬汁嘅精髓😚

Set Dinner
✨秘制三文魚凱撒沙律
新鮮三文魚搭配脆生菜、凱撒醬,口感豐富,清爽怡人🥗🥙

✨法國焗洋蔥湯

✨香草鮮茄芝士焗紐西蘭羊扒配百里香紅酒燒汁

✨歐陸甜品

main course
✨ 美國野生帶子海鮮黑松露天使麵
除了幼稚園畢業旅行也還沒有去過黃金海岸🏖️今天終於有機會去開發新景點 試試新餐廳了✨Onion soup🧅這碗湯以濃郁的洋蔥湯為基底,搭配香氣四溢的烤麵包,帶來了一份溫暖和滿足感。每一口都讓人感受到濃郁的湯汁,是一道必嚐的經典法式湯品🥣Salmon Caesar Salad 🥗新鮮的三文魚搭配脆生菜、香濃的凱撒醬和帶有咬勁的麵包丁,組合出一道美味的沙拉。這道菜不僅口感豐富,是一份清新又美味的享受😋Bake Lamp Chop with cheese 🍖這道菜以嫩滑多汁的羊排烤至完美,經過烤箱的加熱,芝士融化在羊排上,帶來了豐富的奶香味道。每一口都是肉質鮮嫩、芝士香濃的享受🧀Eel Fried rice in Hot Stone 🍚這道料理將鰻魚和炒飯結合在一起,再放在熱石鍋中烹調,使得米飯底部形成酥脆的焦糊,散發出誘人的香氣。鰻魚肉質鮮嫩,與炒飯完美融合,每一口都帶著獨特的口感和豐富的風味🍲Apple Crumble with Ice Cream 🍎🥧🍨蘋果酥皮派搭配著香草冰淇淋,帶來了甜蜜和冰涼的享受。蘋果酥皮的外層酥脆,內裡蘋果軟糯香甜,搭配上冰淇淋的滑順口感,每一口都十分滿意👍
除了幼稚園畢業旅行也還沒有去過黃金海岸🏖️
今天終於有機會去開發新景點 試試新餐廳了✨

Onion soup🧅

Salmon Caesar Salad 🥗

Bake Lamp Chop with cheese 🍖

Eel Fried rice in Hot Stone 🍚

香港黃金海岸的餐廳氛圍溫馨舒適,設計簡潔而現代化。晚上抵達時,燈光柔和,營造出浪漫而寧靜的氛圍。餐廳內的裝飾簡約而精緻,牆壁上掛著一些當地藝術家的作品,增添了一分文藝氣息。🥗風乾火腿凱撒沙律沙拉擺盤精美,色彩鮮艷。Caesar色拉上面灑滿了刨成薄片的新鮮西紅柿、切碎的火腿和磨碎的帕爾瑪乾酪,濃郁奶酪與火腿香氣,清爽又美味🥘匈牙利牛肉湯這道湯呈現出濃郁的棕紅色,濃郁醇厚,牛肉嫩滑可口,蔬菜的清甜也增添了風味。🥩香草鮮茄只是焗紐西蘭羊扒配百香里紅酒燒汁排上撒滿了芝士碎,外觀金黃誘人。肉排烤得略微焦黃,入口時香氣四溢,表皮酥脆。切開肉排,內部粉嫩多汁,滿口肉香,芝士提升了整體風味,讓人回味無窮。🍝鮮巴馬臣芝士白酒忌廉龍蝦扁意粉伴魚子醬龍蝦意大利面中龍蝦肉的鮮美和意面的細膩搭配得恰到好處。面上鋪滿了鮮嫩的龍蝦肉和混合蔬菜,外觀誘人宜人。意面被烹飪得恰到好處,細膩有彈性。整道菜吃起來口感豐富,龍蝦肉鮮美多汁,與意面完美搭配。🍰歐陸甜品Dessert甜點上擺放著一顆迷你馬卡龍和一塊奶酪蛋糕。馬卡龍粉嫩精美,外觀精緻。奶酪蛋糕上鋪滿了新鮮莓醬,看起來十分誘人。兩種甜點各自有著獨特的風味,馬卡龍甜而不

🥗風乾火腿凱撒沙律

🥘匈牙利牛肉湯

🥩香草鮮茄只是焗紐西蘭羊扒配百香里紅酒燒汁

🍝鮮巴馬臣芝士白酒忌廉龍蝦扁意粉伴魚子醬

🍰歐陸甜品Dessert
甜點上擺放著一顆迷你馬卡龍和一塊奶酪蛋糕。馬卡龍粉嫩精美,外觀精緻。奶酪蛋糕上鋪滿了新鮮莓醬,看起來十分誘人。兩種甜點各自有著獨特的風味,馬卡龍甜而不膩,奶酪蛋糕口感細膩。

2024-02-11 160 瀏覽
推推推介大家黎呢間食呀!預祝大家情人節快樂☺️仲有幾日就係㗎喇🎊都唔知仲訂唔訂到枱添🎊🌸🌸跟對的人食飯好重要,優美環境、餐廳氛圍、仲有好食嘅菜式❤️滿滿美好回憶❤️🌄🌸🌸 ❤️❤️❤️好多謝foodie朋友嘅推介,為咗搵食搭1.5hours車黎屯門黃金海岸,但好值得😭❤️❤️❤️✨✨✨有anniversary住埋黃金海岸酒店,海邊手拖手睇日落🌄食埋dinner 😄✨Dinner setB +C職員留意我們完成一碟菜式後,才端來下一道菜色。同時換上新碟,十分體貼用心的股務🌼✨整個用餐體驗愉快,職員也問菜式是否啱口味😆除了主菜,伴碟配菜亦有很多驚喜!✨✨例如🔸慢煮挪威三文魚扒配雪梨酒忌廉汁setB✨肥美多脂肪三文魚扒,配菜是香脆炸芋泥球、特製醃製甜淮山,都係驚喜亮點!✨職員表示配菜是根據當時的新鮮食材作為「題材」。所以配菜不是固定的呀!好像抽盲盒般帶來驚喜😄🔸芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇setC✨ 大蘑菇肉質鮮嫩鎖汁,搭配啖啖蟹肉和芝士的組合,口感非常豐富。以下係setC包含菜式~~晚餐 Set Dinner C✨6courses✨🔸薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁🔸阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁🔸芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇🔸慢煮
推推推介大家黎呢間食呀!
預祝大家情人節快樂☺️

✨Dinner setB +C

例如

🔸慢煮挪威三文魚扒配雪梨酒忌廉汁setB

🔸芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇setC

以下係setC包含菜式~~

晚餐 Set Dinner C✨6courses✨

🔸匈牙利牛肉湯 /龍蝦濃湯

🔸烤澳洲安格斯肉眼扒配紅酒燒汁

歐陸甜品 🍮
🔸藍莓芝士蛋糕
✨ 蛋糕鬆軟細緻,藍莓的酸甜與芝士的濃郁完美結合🤩

🔸朱古力心太軟+雲呢拿雪糕🍦
✨ 心太軟外層酥脆,內裡濃郁朱古力醬溢出來時再搭配雲呢拿雪糕口感更加豐富。

🔸咖啡或茶

💰$498 per person💰
Plus 10% Service Charge
2024-02-02 142 瀏覽
第一次惠顧,紀念日點了二人餐,另加焗田螺,吃得出廚師的心意,還有服務員的笑容和殷勤,特別細心擺好食物幫我們合照;即使結帳前只有我們這檯顧客,也沒有不自在感覺;加上1分鐘步程就到海灘,整個過程,感受都很美好,多謝這個餐廳。值得一提的是,即使套餐,也能照顧不同消費層需要,而且,還可以商討食物更改,彈性十足。今次二人餐,每道菜都好美味,最難忘是那個不流心的心太軟,朱古力味濃,甜道低,還有好少咖啡店見到有 hazelnut coffe,已經決定下次慶生又再食,很想試試那個8道菜。
2024-01-29
紀念日
同老公慶結婚週年紀念,第一次來這間沙灘旁的法國餐廳,估唔到有驚喜,食物、環境、服務都一流。平日夜晚又無乜人,氣氛又浪漫,真係拍拖好去處,食完又可以行下沙灘。我哋揀咗個中價二人套餐。老公大讚生蠔好味,個龍蝦仔好特別,少少酸辣,好開胃,連平時少吃辣味的我都覺得好正。book枱嗰時寫咗慶週年紀念,可以比我哋揀指定甜品,當然揀最愛的心太軟,估唔到整得又靚又好味服務員好nice好高質素,幫我哋合照影得好靚。值得推介!

我哋揀咗個中價二人套餐。

服務員好nice好高質素,幫我哋合照影得好靚。

值得推介!
2024-01-15
用餐優惠
試食活動
  • 阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁
2024-01-03 91 瀏覽
Book咗週末晚餐,餐廳有得散嗌同set,set有4個levels(A-D)📍地理位置唔算好方便,不過餐廳氣氛🥂同埋內外環境都值返曬👍🏻可以選擇室內或者室外Order咗2個Set A($298),包前菜,湯,主食,甜品同飲品,waiter經常主動斟水,水係溫水,幾貼心,環境舒服,音樂柔和🎶‼️大家記得喺OpenRice度book位,滿$600就會送黑松露鮑魚一隻,Waiter會主動詢問食物質素,經常斟水,會在適當的時候上另一道菜👍🏻雖然食物唔算係最頂級,但係勝在環境服務質素都十分舒適🔹見隔籬枱慶祝生日都有得寫碟,所以紀念日或者生日都值得一試⭐️

黑松露鮑魚
牛肉湯
黑豚扒
Cheesecake &  Canelé
羊扒
黑松露鮑魚
2024-01-01 65 瀏覽
1月1原本心影好好,入咗屯門,開始時叫咗8隻蠔,2杯酒,同2個下午茶,侍應話下午茶轉頭先落單, 最後食完生蠔幫我落下午茶餐,9個字都未到,追單先話漏單,蕳直垃圾餐廳廳,樣樣都要追,餐茶叫咖啡,又係遲遲未到,想由心情好轉差就去啦,服務超差
2024-01-01
2023-12-17 93 瀏覽
十周年紀念日open rice book位,餐廳職員來電confirm booking順道問係咪慶祝紀念日,通知會送個心太軟+寫祝賀字句,未去食已經有少少開心!到達餐廳,職員好主動上前帶位,隔住口罩都感覺到佢地係笑住歡迎😆入座後亦主動介紹餐牌、倒水,完全無冷待我地!我感覺係被服務、被歡迎!食物質素係喜出望外!以為平民價錢同質素係成正比,估唔到超出預期。個人十分鍾意個黑松露香檳汁鮑魚,濃稠但唔膩,鮑魚亦有咬口但容易咬開。忌廉湯我都好鍾意,濃稠程度適中,唔會覺得好濟。龍蝦湯一樣好味,無一般印象嘅咸同好似飲蝦醬嘅感覺。西冷同肉眼扒就算7成熟都易於咬開,唔乾唔粗糙。心太軟我係好鍾意,中間有流心,外圍嘅蛋糕係軟綿綿!就連餐飲杯凍檸茶都唔似西餐廳個種檸檬還檸檬、茶包水咁,似茶餐廳個種好飲!服務質素都令我地食得開心嘅因素,職員好細心同主動,基本上我地唔駛叫或者揮手,只係眼神接觸一下佢地已經主動過黎幫手,好耐無係香港享受過呢種服務質素,真心!幫我地影相仲講句恭喜,超額服務!其間都有問我地食物o唔ok, 我係覺得被歡迎嘅感覺!食過幾次米芝蓮西餐都有失望過,呢間唔係米記但係我覺得好高質,會再想幫襯。下個月

心太軟我係好鍾意,中間有流心,外圍嘅蛋糕係軟綿綿!

食過幾次米芝蓮西餐都有失望過,呢間唔係米記但係我覺得好高質,會再想幫襯。下個月生日想再食,希望食物同服務質素維持到!唯一挑剔,梳化皮爆裂,對著短裙女士不友好!希望改善一下!
2023-12-14
  • 生蠔
  • 西冷牛扒
  • 黑松露香檳汁鮑魚
2023-11-28 86 瀏覽
本身想坐outdoor 舒舒服服咁坐喺個沙灘隔離但有兩枱人都食緊煙 搞到條走廊有啲大煙 又有煙味所以後尾都係坐咗入室內今日有沙律、鵝肝吐司、焗田螺、西冷扒、油封鴨腿、甜品(cheesecake同心太軟)因為依家消費滿$600 就送鮑魚 所以今日多咗份「香檳黑松露煮五頭鮑魚」👍🏻鮑魚幾厚肉 🥲個汁食落得好淡嘅黑松露味 🥲個汁就鹹咗少少 🥲鮑魚冇咩味 如果cream 味重少少、個汁冇咁鹹就可能好啲不過如果送嚟講 都幾好了焗田螺、沙律、洋蔥湯、松露湯就正正常常咁 冇話特別好食/唔好去到main 1)西冷👍🏻煮得好香 有啲炭烤嘅風味👍🏻而且個熟度都啱啱好👍🏻啲肉都軟熟2)油封鴨腿就麻麻哋 ☹️我expect佢會有油香味 但佢冇去到甜品 佢個cheesecake 好食😋心太軟都好食😚另外,侍應全程都好好態度 一見我哋隻杯冇水即刻過嚟幫我哋refill又密密幫我哋換過啲新碟一得閒又過嚟關心下我哋覺得今日啲嘢食點💛如果加埋個環境 係值得嚟食嘅 係幾舒服幾靚 可惜因為有人食煙所以冇坐室外而且價錢都可接受 人均三百幾 四百啲嘢食就不過不失啦試一兩次可以 但未必會再去如果識煮嘢嘅話 自己喺屋企都可以co
本身想坐outdoor 舒舒服服咁坐喺個沙灘隔離
但有兩枱人都食緊煙 搞到條走廊有啲大煙 又有煙味
所以後尾都係坐咗入室內

👍🏻鮑魚幾厚肉
🥲個汁食落得好淡嘅黑松露味
🥲個汁就鹹咗少少
🥲鮑魚冇咩味
如果cream 味重少少、個汁冇咁鹹就可能好啲
不過如果送嚟講 都幾好了

☹️我expect佢會有油香味 但佢冇

去到甜品
佢個cheesecake 好食😋
心太軟都好食😚

另外,侍應全程都好好態度
一見我哋隻杯冇水即刻過嚟幫我哋refill
又密密幫我哋換過啲新碟
一得閒又過嚟關心下我哋覺得今日啲嘢食點💛

而且價錢都可接受 人均三百幾 四百

啲嘢食就不過不失啦
試一兩次可以 但未必會再去
如果識煮嘢嘅話 自己喺屋企都可以copy到佢啲菜式 未獨特/好食到一定要去呢度再食過

2023-11-27
首先要讚嘅,呢啲天氣係戶外食飯,望住嗰海灘真係好chill🤭 佢呢度餐廳有寫到明生日/紀念日食飯會送甜品一客🌝 不過要2-6位食客超過$600先有❤️我哋揀咗尊貴二人晚餐,晚餐包括🦪法國生蠔 - 肥美好新鮮🦞輕燒法國龍蝦仔配青檸辣汁 - 有驚喜,攞盤口感都好好👍🏻🇪🇸西班牙伊比利亞48個月風乾火腿伴金瓜- 正常,無乜特別🤔 🥣意大利白松露忌廉湯/龍蝦濃湯 - 兩者比較truffle濃郁,好味啲🤔 龍蝦湯有啲普通😅🐑寶雲酥焗紐西蘭三枝骨羊架配百里香紅酒汁 - 🐷西班牙伊比利亞黑毛豬架配蘋果紅酒燒汁兩嗰main course 都做做得幾好,但如果用烹調計,今次嗰豬出色過嗰羊🤔 雖然我中意食羊多啲🤣跟餐甜品質素有啲差,但送嘅心太軟好高質💪🏻整體食物質素,食材用料都係高質嘅,唯一扣分位係訂咗位,到餐廳前已經係電話提醒咗兩次,餐廳員工亦表示知悉,但係拎餐甜品嗰陣/之後都唔記得要拎happy birthday 心太軟😮‍💨 要再提醒員工先即刻焗😅 如果用一間餐廳刻意係餐廳門口標榜有呢嗰服務同收呢個價錢就真係有啲失望🙍🏻‍♀️ 因為佢其他嘢都做得好到位,每一道與之後嗰道嘅時間都拿捏得好好😌

我哋揀咗尊貴二人晚餐,晚餐包括
🦪法國生蠔 - 肥美好新鮮

🦞輕燒法國龍蝦仔配青檸辣汁 - 有驚喜,攞盤口感都好好👍🏻

🐑寶雲酥焗紐西蘭三枝骨羊架配百里香紅酒汁 -
🐷西班牙伊比利亞黑毛豬架配蘋果紅酒燒汁

跟餐甜品質素有啲差,但送嘅心太軟好高質💪🏻

2023-10-28 110 瀏覽
我很喜歡黃金海岸泳灘附近的這間餐廳,食物款式多元化,美味可口,而且店員服務態度好,店舖環境舒適。法國 50%鵝肝慕絲榛子醬多士伴紅菜頭洋蔥:我超級喜歡鵝肝,像啫喱般口感,十分嫩滑,入口即溶。多士很香脆,喜歡紅菜頭洋蔥作配搭。香草蒜茸牛油焗法國田螺:田螺賣相精緻,肉質爽口彈牙,香草蒜茸味道配搭得宜,做前菜最適合。匈牙利牛肉湯:牛肉很嫩,份量剛好,湯味濃郁,有蒜蓉包可沾湯吃。烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁:牛扒我選了五成熟,西冷牛扒肉質鮮嫩,紋路清晰,肉汁鎖住,外皮烤得香,肉質鬆軟。蘋果金寶配雪糕:我最喜歡的甜品,這外形很像菠蘿包皮,蘋果金寶的金黃色很搶眼,脆脆的外皮口感豐富配熱哄哄的蘋果蓉,沾雪糕吃,是完美的配合。

法國50%鵝肝慕絲榛子醬多士伴紅菜頭洋蔥
香草蒜茸牛油焗法國田螺