朋友呀,今日我要同大家講講,原來食早餐又有新花樣!🥯🍳🥐 我踩線到一間唔只有甜品嘅地方,佢哋嘅早餐都幾有水準喎!話唔多啲,嚟到就試咗佢哋嘅特色早餐套餐。係嘞,你無睇錯,冬甩店出早餐!首先個Hazelnut Latte,香浓得嚟又唔會太甜膩,呷一口,真係暖笠笠,提起精神嚟!飲品一流咗,吾洗講咁多。個餐包嘅蛋滑得嚟厚身,夠哂口感;火腿又夠味,唔會好似啲橡皮咁嚟。佢哋個招牌原味冬甩啱晒想要輕盈一點但又想享受嘅人,甜美中帶點香脆。啱啱好既份量、賣相晒嘅美味,一早嚟到,真係為新一日注滿活力。個人覺得呢度嘅早餐,真係夠曬抵食,你都唔該錯過嘅啦。滿足之余,仲想再嚟幾轉!下次希望可以有多啲選擇,例如不同口味嘅冬甩或者其他嘅熱食選項。欲罷不能,真係正!👍🍴💯

2023-12-11 490 瀏覽
有幾次做完運動經過中環,都會去而間冬甩店食餐,因為佢地真心幾抵食J.CO 嘅冬甩我就食得多,佢地嘅早餐講真都唔差,仲好飽肚添。佢有幾款唔同嘅早餐可以揀,我就揀左最平個隻$38蚊。有少少似簡單version嘅all day breakfast,基本要有嘅野都有晒,有腸有煙肉有茄汁豆,仲有兩塊齋冬甩充當澱粉質嘅角色仲有兩隻流心蛋,超正超爽!!!加$20就可以叫MENU上部份嘅飲品。我就叫左杯 tiramisu,飲落口唔會話好甜,咖啡味同奶味都恰到好處,唔會搶左對方嘅味道。咁樣埋單都只係$58,又坐得舒服,又夠飽肚。下次做完運動都會再黎食,hehe
佢有幾款唔同嘅早餐可以揀,我就揀左最平個隻$38蚊。
仲有兩隻流心蛋,超正超爽!!!
Tiramisu

咁樣埋單都只係$58,又坐得舒服,又夠飽肚。
下次做完運動都會再黎食,hehe
題外話/補充資料: 唔洗加一愛好者。
2023-11-04
Tiramisu
2023-11-19 353 瀏覽
因為唔想飲熱咖啡又唔想冰令冰咖啡變淡,所以叫左凍latte走冰,店員即刻西面,然後單又唔俾我外賣的donut都無幫我pack啦,最後得到3/4杯latte。好耐無見過呢種走冰會扣咖啡的玩法,但願扣減的咖啡能加翻係你人工上,幫老闆慳錢真係優秀員工。
2023-06-02 1132 瀏覽
呢間食過好多次最最好食都係個Oreo,好creamy,啲cream cheese個量又夠,吾會有陣時一大舊包然後得少少既醬另外都好鐘意佢地既Tiramisu,最緊要有mascarpone cheese陣味,同咖啡味佢地既正常size都幾大件,有啲細細既迷你版,比較適合啲想試多幾隻味既人。-不過佢地既donut都有個小缺點就係偏甜,最好配咖啡或者茶啦,單食就會比較膩不過都無阻我愛donut既心!!!!!!
呢間食過好多次

不過都無阻我愛donut既心!!!!!!
香港冬甩店真係不多,所以我都很少買冬甩食,導致每次買冬甩之前都會很擔心味道會不會太甜,但依間冬甩店除咗有正常size,還有12件細裝和24件迷你裝俾你選擇味道款式都有很多俾你選擇,如果第一次嚟唔知食咩味好,可以試吓他們的迷你裝,兩款的味道跟正常size的經典味道一樣(如果係期間限定就只有正常size),而且12件裝係酥皮,鄰近牛角包的口感,24件裝就同正常size一樣,俾你搵到合適嘅口味為止個人最推介他們家的草莓味(粉紅色那個)甜得來又會帶少許草莓的酸,一下子食完一個都不會覺得滯而且這樣細細件,幾適合做散水餅

而且這樣細細件,幾適合做散水餅

2023-02-28 970 瀏覽
明明喺鬧市之中,好近Donki,但午飯時間竟然冇咩人。一走入去餐廳,靜到同街外形成強烈對比。午餐都係d light d嘅選擇,sandwich類別都算多,每款口味都可以揀panini或者ciabatta。煙三文魚牛油果panini 〰️呢個組合都係唔會出錯,味道好夾,但無醬,所以偏乾。揀左panini,包體本身有dd蕃茄香草味道,有輕微pizza感覺,烘得好脆。Ham and Mushroom Ciabatta〰️呢款就揀左Ciabatta,包體偏白色,比較煙韌,呢款本身有honey mustard,所以無咁乾,蘑菇係罐頭蘑菇,無咩特別。午餐加$20可以陪咖啡或茶,叫左Cappuccino 同Green Tea Latte,唔錯。

煙三文魚牛油果panini 〰️
Smoked  Salmon  &  Avocado  Panini

Ham  and  Mushroom  Ciabatta

Ham  and  Mushroom  Ciabatta
Green  Tea  Latte
Cappuccino
2023-01-23 613 瀏覽
今日約左朋友仔去開中環,見仲有啲時間未夠鐘,便決定相約朋友黎過速食,咁啱係中環街市對面被我哋發現J.Co Donuts & Coffee,見佢嘅Donuts同Coffee好似幾正,於是便決定入去幫襯。餐廳係採用自助形式,值得一提嘅係店員嘅主動性幾強,相當主動地向我哋推介並建議咖啡同食物,值得一讚👍而佢哋嘅咖啡同食物質素都唔錯,係中環黎講性價比算係很好,中意食輕食同donuts嘅朋友仔值得一試呢間餐廳。
呢間店舖唔係有好多分店每次經過中環會專登過去買嚟食今日買咗6款味道平時都清得好快睇嚟都好受大家歡迎👏🏻有咩味道大家就睇menu啦唔多講但想整體但返評價間店冬甩🍩超多味道揀多到都唔記得有咩味仲未計有時會出特別嘅限定款一打開盒已經心心眼整齊6個咁排列 個個啲顏色都好靚好繽紛味道可能有啲偏甜咗 少甜返啲好更好食空心冬甩係冇額外嘅醬喺入面但咬落好軟熟好似軟軟嘅麵包咁 而實心嘅則有餡料(醬)係入面外皮同入面全部都好夾等我下次再買其他味先😎😊
呢間店舖唔係有好多分店

而實心嘅則有餡料(醬)係入面
外皮同入面全部都好夾
等我下次再買其他味先😎😊
2022-07-14 1748 瀏覽
今日tea time 同同事一起食冬甩, 呢間冬甩專門店有20幾款唔同口味任揀,都有sandwich, coffee 可供選擇🥪☺️我地一共試左6款,由上至下,左至右排列:1. Why Nut🍩2&4. Cheese Cakelicious🍩3.Tiramisu🍩5. Coco Loco🍩6. Marble Hazel🍩💕Cheese Cakelicious面頭係Oreo碎,入面係軟滑creamcheese, 一咬入面d 餡流曬出黎,呢個最好味🤤Coco Loco 朱古力味幾濃,Marble Hazel就有nuts嘅香味,Why Nut 有淡淡嘅檸檬味,偏酸,Tiramisu帶小小咖啡味,有d甜,不過味道都唔錯😝

我地一共試左6款,由上至下,左至右排列:
1. Why Nut🍩
2&4. Cheese Cakelicious🍩
3.Tiramisu🍩
5. Coco Loco🍩
6. Marble Hazel🍩

2022-07-07 1058 瀏覽
今日同事好富豪,買咗甜品俾大家食冬甩🍩!!空心嗰啲係冇餡,實心入邊有cream。我當然無辦法食晒全部啦,我就食咗左上角:朱古力+ Oreo (應該係,因為Menu無呢款)朱古力好香濃,甜度適中。咬開見到冬甩包炸得好靚,食落唔會乾。
今日同事好富豪,買咗甜品俾大家食

冬甩🍩!!
空心嗰啲係冇餡,實心入邊有cream。

我當然無辦法食晒全部啦,
朱古力好香濃,甜度適中。
咬開見到冬甩包炸得好靚,食落唔會乾。

2022-07-07
2022-06-28 719 瀏覽
I ordered j.pops baby donuts and cappuccino chip frappe. I love the tiramisu and alcapone flavour the most! Definitely recommending it. The portions are in small bites so it is perfect if you wanted to taste all! What is good with j.co donuts is the moderate use of sweetness on their products.
jpop baby donuts 1
jpop baby donuts 2
  • alcapone
  • tiramisu
2022-06-01 766 瀏覽
行完中環街市市集之後,去左對面嘅J.Co donut食個tea🍩 香港嘅donut 店唔算多,反而去外國旅行嘅時候就容易見到。呢間嘅冬甩好岩我口味,因為軟林林,唔會得個甜字👍🏻 而且好多選擇,如果中間穿窿就冇餡,填滿曬一個圓形裏面就有唔同味嘅cream。今次試左兩款口味:cheese cakelicious 同 milosaurus😋Cheese cakelicious 面頭係Oreo 粉,裏面係芝士cream,個donut好軟熟,呢個口味唔會甜。milosaurus面頭就係美祿粉,裏面係好香濃嘅朱古力,yummy😍 雖然食左兩個donut,但一啲都唔會膩,下次黎開中環會再encore!!!🤩

2022-05-31 515 瀏覽
呢度平日lunch 幾抵食,一個burger餐 with drink $78已經係第二次食,不過今日個burger 有啲濃得濟,搞到苦左。。。呢度好在唔太多人,一定有位坐
呢度平日lunch 幾抵食,
一個burger餐 with drink $78
已經係第二次食,
不過今日個burger 有啲濃得濟,
搞到苦左。。。
呢度好在唔太多人,一定有位坐
Mocah
Burger
Burger
2022-05-16 374 瀏覽
喺中環行行吓街行到有啲口渴就入左黎睇下。呢間鋪除左冬甩之外,仲有買其他茶飲😍我order 左<新鮮水果四季茶> $34 🍓🍊飲落非常清新,唔會好甜,水果味好濃☺️☺️啱晒我呢啲怕肥既女仔🤣
喺中環行行吓街行到有啲口渴就入左黎睇下。
呢間鋪除左冬甩之外,仲有買其他茶飲😍

我order 左<新鮮水果四季茶> $34 🍓🍊
飲落非常清新,唔會好甜,水果味好濃☺️☺️
啱晒我呢啲怕肥既女仔🤣
新鮮水果四季茶
新鮮水果四季茶
2022-05-14 305 瀏覽
姪女黎食飯,廿四孝姑姐買定甜品孝敬佢🥳呢間donut係公司附近,好味唔太甜,又多款揀。不過由於我地主力鐘意食朱古力,所以好少揀啲色彩鮮艷既款式。今次揀左兩個朱古力,一個有脆脆係面,一個就有勁濃既朱古力filling係中間。 另外一款叫royal tea。朱古力面裏面係茶果既cream,一啲都唔甜,好濃茶味,重有少少甘甘地。黃色嗰個係lemon cheese。入面芝士味唔算重,檸檬味比較清新。Almond嗰隻基本上每次都會買,脆脆既果人係媽咪至愛。重有cookie cream cheese,外面係Oreo粉,入面係好香既cream cheese,之前食過好味所以encore🤪 四個女人食飽飯重清哂6個donut🤣🤣為食呀媽話,好似陣風咁,食多個都重得😂
姪女黎食飯,廿四孝姑姐買定甜品孝敬佢🥳

Almond嗰隻基本上每次都會買,脆脆既果人係媽咪至愛。