2021-08-01 341 瀏覽
抵食嘅西餐肉醬意粉法蘭克福腸配薯條、沙律及蒜蓉多士$72這個餐最好食,有一個小小的肉醬意粉,意粉上鋪滿肉醬,旁邊有新鮮炸的脆口薯條🍟,還有簡單的沙律和一片蒜蓉多士。將自助餐一樣有非常多的配搭呢!吉列豬扒蕃茄忌廉汁芝士焗飯$80焗飯等候時間較耐,趕時間的朋友要注意啊。蕃茄忌廉汁淋在吉列豬扒上再焗,令吉列豬扒不脆口,焗飯整體質素一般,飯底炒得不夠香,忌廉蕃茄汁比較多,整體比較濕。套餐包羅宋湯及餐飲。

抵食嘅西餐

肉醬意粉法蘭克福腸配薯條、沙律及蒜蓉多士

吉列豬扒蕃茄忌廉汁芝士焗飯

套餐包羅宋湯及餐飲。
2021-03-13 452 瀏覽
這間餐廳都開了一段日子,今天終於有機會去試,但食物沒有驚喜,普普通通而已。我和媽媽點了兩個午市套餐,包餐湯及飲品,分別點了吉列豬扒蕃茄忌廉汁芝士焗飯及香煎羊扒蕃茄蛋包飯,餐湯點了雜菜湯,湯尚算濃郁,雜菜份量亦多,嗜酸的朋友會喜歡這個湯,挺開胃的,我媽媽牙齒不好所以喝一口便喝不了焗飯很快便到,吉列豬扒頗大塊,挺厚身,鋪上蕃茄忌廉汁,份量頗大,不過醬汁味道一般,感覺有點油膩,飯內夾着青椒及蘑菇,正常的焗飯。可能煎羊扒需時,所以等了一段時間才上蛋包飯,覺得這個飯挺令人驚喜的因為與一般日本餐廳的蛋包飯不同,被包着的飯沾滿蛋漿,每一口都充滿蛋香,再加上粒粒蕃茄醬,吃上去有蕃茄和香草味,可惜蕃茄醬稍為鹹了一點,成敗筆之處。羊扒煎得挺嫰,吃上去沒有羶味,但亦沒有甚麼味道,主要依靠蕃茄醬吊出其味。最後我加錢點了一杯熱鮮奶宇治抹茶,茶味中帶有奶香味,尚可。整體來說,餐廳環境不俗,服務員態度良好,但食物味道中規中矩,作為街坊商場的餐廳亦不失為一個選擇。

最後我加錢點了一杯熱鮮奶宇治抹茶,茶味中帶有奶香味,尚可。
2021-03-12
2020-10-30 455 瀏覽
難得同阿媽high tea,近近地去左頌富呢間。藍莓醬西多賣相幾靚;多油左小小,可能塊面包太薄,油溫又唔夠,食完覺得好熱氣😂另一個蛋糕係法國海鹽焦糖純米蛋糕🍰,呢個好味,口感綿密,食完成舊都唔覺漏。
2020-09-27 406 瀏覽
同屋企人嚟食晚飯,總結係服務唔錯,但係嚟呢度食cake算啦,其他嘢唔使晒錢試。炸魷魚拼洋蔥圈:味道正常日本南瓜海鮮忌廉意式燴飯:完全食唔到南瓜味,好淡,海鮮得嗰幾舊蒜香帆立貝煙肉意粉:意粉同帆立貝都係無咩味,要自己另外落鹽先食得落風乾火腿黑松露忌廉意粉:只有黑松露嘅香味,但係飯又係無乜味,要同風乾火腿食先勉強食得落日式南瓜菠菜忌廉意粉:媽咪之前食過覺得好好食所以今次特登再order,結果非常失望,因為同南瓜飯一樣都係無南瓜味,好淡,同佢上次食嘅差好遠豬仔骨:因為有醬所以味道終於正常返,係成晚唯一ok嘅主食Lemon Cheese Tart:推薦👍🏼檸檬好開胃,好食!赤肉蜜瓜北海道煉乳慕斯蛋糕:蜜瓜好refreshing,好creamy,幾唔錯士多啤梨芒果蛋糕:士多啤梨同芒果都酸,麻麻哋日式紫蕃薯蛋糕:紫薯味道一般般埋單6百幾蚊,真係完全唔值呢個價錢,下次齋買cake算🤷🏻‍♀️

炸魷魚拼洋蔥圈:味道正常

豬仔骨:因為有醬所以味道終於正常返,係成晚唯一ok嘅主食

士多啤梨芒果蛋糕:士多啤梨同芒果都酸,麻麻哋

日式紫蕃薯蛋糕:紫薯味道一般般

2020-09-27
  • Lemon  Cheese  Tart
2020-06-06 459 瀏覽
$62三文魚沙律黎到真係得一塊三文魚,菜就係得生菜,都算$52個蕃茄肉丸勁難食,其中兩粒係咬唔開 勁硬又超細粒,衰過ikea既肉丸,勁垃圾仲要收加一,可一不可再啦
$62三文魚沙律
黎到真係得一塊三文魚,菜就係得生菜,都算
$52個蕃茄肉丸
勁難食,其中兩粒係咬唔開 勁硬
又超細粒,衰過ikea既肉丸,勁垃圾
仲要收加一,可一不可再啦
2019-10-26 676 瀏覽
星期日是我的懶洋洋日,沒有約會,沒有特別,就不想出家門口。而網上外賣平台是天水圍區唯一一間外賣服務供應商(現在好像多了一兩間),如果不想下街吃,或者沒去街市買餸的話,我們就間中會幫襯下。而今次竟然發現了新上榜的Italian Tomato,一於就試下吧,反正太久沒吃過。最重要還是外賣送餐費只需$5,其他有很多是$20的,以$5抵銷兩人走10分鐘過銀座吃飯,抵!菠菜汁煙肉忌廉意粉 - $68。這個是我叫的。菠菜汁很多很稠,味道不錯;意粉軟硬度也剛好;煙肉原本以為不多,原來有一堆在底。整體都不錯,性價比ok。半熟蛋肥牛肉焗飯 - $75。老公叫的。原想每個飯/意粉一人一半,怎知他很快手地撈好了半熟蛋,結果有孕的好只有幾口試吃。這個飯味道也不俗,對得起Italian Tomato的名字。

2019-10-13
2019-08-24 458 瀏覽
I won’t give any chance to the baked pork chop rice of this restaurant again!It is not really appealing. Not even a bit of charred mark on it. The rice is too wet, obviously it is under-cook. All I can taste is just the thick tomato sauce. There is only one slice is tomato, maybe veggie is an luxury now. The pork chop is thin. A lot of cheese as you can see, but not in a right equilibrium with the sauce and rice. Disappointing!Please consider the feeling of the swine. Its sacrifice is now all me

Please consider the feeling of the swine. Its sacrifice is now all meaningless and become this nasty pork chop rice.
2019-07-11 499 瀏覽
天水圍呢間地方幾大,位都多,坐得舒服我地一行四人,叫左四層芝士薄餅、菠菜煙肉意粉、焗牛飯、芝士醬薯條,原本叫左個香脆雞翼,但因為滿$200送雞翼,所以最後個雞翼就free左!最驚喜係佢地薄餅會附送蜜糖,係另上的,未試過咁食的我,第一口覺得好新鮮好正!都幾中意個味道~菠菜煙肉意粉都好味,個茨汁打得幾好!焗牛飯係肥牛來的,冇咩特別~薯條都唔錯!我地幾個都食得好飽好飽!飯後仲買左蛋糕,會員買四送一,所以拎左五件番歸,但唔知係佢比錯定咩啦,我揀左海鹽焦糖味,但食落係咖啡味,但因為我麻麻地咖啡味,所以都食唔晒了 ~
天水圍呢間地方幾大,位都多,坐得舒服

2019-06-14 424 瀏覽
Italian tomato 今晚無煮飯,又係出街食嘅時候喇。今日揀咗喺天水圍T town嘅Italian tomato。曾經喺另一間分店食過,感覺就麻麻哋。唔知今次呢一間會唔會令我地改觀呢。我哋就揀咗一個二人餐,有一個主菜,一個燴飯、意粉或Pizza,配餐湯、餐飲同蛋糕。我哋另外加咗一個蒜蓉包。餐湯白色忌廉湯,個湯好淡,睇嚟係自己調味,落返啲鹽同黑椒就似返啲樣。另外啲香草落得唔均勻,一個湯多草,一個湯少草。蒜容包雖然脆但硬,牛油同蒜都很少。日本南瓜海鮮忌廉意式燴飯意大利飯咬口一般,意大利米煮得過軟,但又比珍珠米硬。雞湯味道唔夠。不過,佢又的確唔係叫rissoto。啲南瓜反而係特別,食落似咸蛋。紅酒燒汁紐西蘭T骨牛扒配薯菜個薯條唔錯,夠熱。牛扒都算大塊,個黑椒汁普普通通。塊扒味道唔錯,可惜過熟,欠肉汁。餐廳開頭俾咗把完全切唔到肉嘅刀俾我哋,切到啲牛肉爛晒。不過,後尾問啲侍應,佢地就攞翻把切肉刀。好彩骨位都仲有啲肉汁。甜品意式芝士榛子慕絲坦白講個慕絲造得比較粗,唔夠滑。蛋糕嘗試做唔同嘅口感,但係出嚟效果一般。法國海鹽焦糖純米蛋糕由於實在太飽,所以呢件打包返屋企第日再食,但係唔會太大期望。
Italian tomato

餐湯

蒜容包

雖然脆但硬,牛油同蒜都很少。

日本南瓜海鮮忌廉意式燴飯

紅酒燒汁紐西蘭T骨牛扒配薯菜

個薯條唔錯,夠熱。牛扒都算大塊,個黑椒汁普普通通。

塊扒味道唔錯,可惜過熟,欠肉汁。
餐廳開頭俾咗把完全切唔到肉嘅刀俾我哋,切到啲牛肉爛晒。

不過,後尾問啲侍應,佢地就攞翻把切肉刀。

好彩骨位都仲有啲肉汁。

甜品

意式芝士榛子慕絲

法國海鹽焦糖純米蛋糕

整體來講,今次呢間餐廳分店係無令到我對Italian Tomato改觀。
2019-06-13
2019-05-20 282 瀏覽
帶小孩來吃,3人只能坐超小的檯。叫了3個餐,已放不下食物,放食物間,濺污衣物,算,我自己擦。食物質素可怕,難吃。羅宋湯沒味道,可能加開水的,比茶餐廳都不如。接近百元的薄餅,糟糕,估計薩利X$29元的會好很多。雞扒飯,沒煮好,飯硬,生。奶茶沒奶味,也沒茶味。開水加點粉之類。強烈建議遠離此餐廳
帶小孩來吃,3人只能坐超小的檯。
食物質素可怕,難吃。
羅宋湯沒味道,可能加開水的,比茶餐廳都不如。
接近百元的薄餅,糟糕,估計薩利X$29元的會好很多。
雞扒飯,沒煮好,飯硬,生。
奶茶沒奶味,也沒茶味。開水加點粉之類。
強烈建議遠離此餐廳
2019-05-19
2019-03-25 299 瀏覽
突然想食西餐,附近得Italian tomato cafe,咁就入去食啦。我叫左個蝦肉黑松露忌廉意粉,呢個好好食👍👍黑松露味離遠都聞到,好香。我加$32加左碗湯同餐飲,個湯冇乜特別,普通菜湯,但啲料比較少。另外,我都叫左忌廉青口,都唔錯,$62都有大概10粒,味道幾好。

2019-03-24
2019-03-24 183 瀏覽
今次係第一次黎試食呢間Italian Tomato,其實周圍都有呢間餐廳既分店,不過天水圍店就第一次食。咁我就嗌左藍芝士青口同千層肉醬麵黎食。首先青口係幾好食既,配埋藍芝士汁一流👍🏻加上有兩塊蒜蓉包,味道好重,好好食。而個千層肉醬麵其實味道係幾好既,芝士都夠,但略嫌份量太細啦,一個男性應該可以食到兩個既份量,我覺得可以改善既就係份量可以再增加d💪
咁我就嗌左藍芝士青口同千層肉醬麵黎食。
2019-03-24
2018-04-26 859 瀏覽
Italian Tomato的蛋糕不是十分便宜,一件都要30多元,雖然相比名牌蛋糕店不算貴,但在普通住宅區來說,接近40元一件的蛋糕,有時真的寧願吃正餐比較好這次媽媽閑來買了兩件,一件黑森林,一件吉士千層,老實說我從來沒試過他們家的皇牌草莓蛋糕,但試過一款海鹽焦糖的挺好吃黑森林中間一大層Cream加啫喱,比較鬆,很易一吃就散開,朱古力味不算太重,沒有黑森林的精髓,但Cream都算足夠的另一款吉士千層,我自己不太喜歡吉士醬,千層比較硬身難弄斷,所以往往吃到整件散開幾層還沒夾到來吃的情況,若不是喜歡吃酥皮,應該不會選擇這款蛋糕

外賣自取
2018-02-28 608 瀏覽
在天水圍工作咁耐,都盡力搵啲新餐廳試下,今次試呢間,去到門面幾大,田園西餐廳,店內外都有座位,店外嘅雖然都在商場內,好在樓底高,都有啲戶外感覺!唔使等位,我哋坐店內!午餐選擇唔多,好在有意粉、飯、三文治同薄餅,一定有啱!店內有開放式廚房,見到廚師煮食!出菜都幾快!餐湯:粟米忌廉湯,微熱,粟米粒甜,忌廉滑,幾好味!香煎豬扒雜菌柏士圖意粉($56)賣相靚,豬扒幾靚仔,酥香外皮,不過肉就乾咗!意粉炒得乾身,香辣有咬口,雜菌好味!熱咖啡☕️(跟餐)糖同奶另上,夠熱好香濃,帶微酸甘苦!幾好!同事食:巴馬火腿芝士意式三文治配炸薯條($49)黑松露雜菌忌廉意粉($52)莎樂美腸薄餅($78)熱奶茶(跟餐)凍檸茶(跟餐)凍咖啡(跟餐)食物好味,環境舒適,店員有禮斯文,有笑容,入座主動報咗當日嘅餐湯,我話想食完意粉先決定加不加蛋糕都無問題!店員又推薦下餐廳嘅儲分apps!舒服嘅西餐
店內有開放式廚房,見到廚師煮食!出菜都幾快!
粟米忌廉湯

餐湯:粟米忌廉湯,微熱,粟米粒甜,忌廉滑,幾好味!
豬扒辣意粉

熱咖啡

同事食:

巴馬火腿芝士意式三文治配炸薯條($49)

黑松露雜菌忌廉意粉($52)

莎樂美腸薄餅($78)
熱奶茶

粟米忌廉湯
豬扒辣意粉
熱咖啡
2017-11-06 503 瀏覽
之前都冇到過天水圍,但今日因工作關系去到,做完野已到食飯時間,只好同埋同事,到附近商場揾食。呢個商場選擇都幾多,當時7點幾加上星期日,間間食肆都好多人,見呢間少D人,就選呢間。點了咖喱飯、羊架、小食拼盤,與同事share食啦。咖喱飯個汁偏甜,本人認為麻麻哋,同事就話好好食。羊架唔錯, 味道幾好,肉質鬆軟有肉汁。小食拼盤就好普通,不過不失。計埋價錢,有呢個貨素,算唔錯。
計埋價錢,有呢個貨素,算唔錯。