透過KKday訂購了套餐鮮活海鮮六重奏王牌盛宴(2-3人用),$788。食物味道不錯,但服務上比較多甩漏……當天不知餐廳遇到什麼問題,等了一個多小時才能上菜(不過Waiter態度很好,也有給我們多送一杯飲品)。但是後來上菜時漏了龍蝦、青口,要我們主動提醒才補上,又說沒有鮑魚,會用多些蜆補上,這就有點無奈了😅食物質素本身是沒問題的,但當天碰上的問題太多,所以體驗有點不佳。P.S. 室內音樂較大,需要扯大嗓子說話的程度,久坐會有點累。
食物味道不錯,但服務上比較多甩漏……
2023-05-31 982 瀏覽
又出黎食野飲2杯🥂🍻,呢度係酒吧x Live Band 樓上舖, 係尖沙咀I square 一出過對面既商業大廈入面, 好易搵😊一坐低叫左2杯Perrier-Jouët香檳, 最後飲左差唔多一支, 第2日都唔會頭痛👍🏻😁我地叫左🍴《鮮活海鮮六重奏王牌盛宴》🦞🐙🦐有蜆、鮑魚、青口、海蝦 ,另加波士頓龍蝦🦞配料有粟米,腸仔🤤秘製醬汁味道惹味,比定手套,唔怕整污糟隻手😁🍴《火焰蜜糖雞翼》燒得又脆又甜既雞翼🤤《黑松露薯條🍟》香脆,配香檳/啤酒啱哂😁黎呢度聽住歌又飲又食, 舒服😁有Beer Pong , 又有飛鏢🎯😊職員服務好好, 又醒目, 拎左contact 下次再黎 😆ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ
又出黎食野飲2杯🥂🍻,呢度

我地叫左
🍴《鮮活海鮮六重奏王牌盛宴》🦞🐙🦐
有蜆、鮑魚、青口、海蝦 ,另加波士頓龍蝦🦞
配料有粟米,腸仔🤤

秘製醬汁味道惹味,比定手套,唔怕整污糟隻手😁

🍴《火焰蜜糖雞翼》
燒得又脆又甜既雞翼🤤

《黑松露薯條🍟》
香脆,配香檳/啤酒啱哂😁

黎呢度聽住歌又飲又食, 舒服😁

• Shake shake海鮮
  • 蜜糖雞翼
2023-05-27 701 瀏覽
見到kkday買一送一咁抵,就想試下係未真係抵食得來又好味。 今次就試左個海鮮三式特盛晚餐。海鮮三式特盛晚餐包括:海鮮三式Shake Shake海鮮拼盤 (活鮑魚 3隻、小龍蝦 6隻、翡翠螺 4隻)前菜 1份:和風洋蔥柚子沙律/ 避風塘雞翼/ 避風塘雞軟骨/ 椒鹽粟米或秘製雞泡魚乾薄餅1份:海鮮派對/ 夏威夷風情味道:我地前菜就揀左雞翼,而pizza就各一份。食物味道比想像中好。服務:由於服務員不多(加埋整野飲嘅好似total兩個),所以服務需要耐心等待。但當有人來嘅時候,服務態度都唔錯嘅。而且海鮮盤話無晒螺,佢地就好主動整左個蒜蓉包俾我地,同用蝦來代替。所以服務方面都好主動。但食物來嘅時間就相對耐左少少。不過因為有mv睇,都可接。環境:酒吧式西餐

海鮮三式特盛晚餐包括:

薄餅1份:海鮮派對/ 夏威夷風情

環境:酒吧式西餐

用餐優惠
優惠券
2023-05-14 778 瀏覽
餐廳位於isquare對面大廈頂樓, 設有VIP房、戶外燒烤場🍖Beer Pong🍻飛鏢🎯仲有打卡鳥籠座位📸小編周末來到更有Live Band🥁同朋友嚟食飯消遣就最適合不過。🔹鮮活海鮮六重奏王牌盛宴 ($788for 2)🔹Shake Shake海鮮🔸活波士頓大龍蝦 - 1隻🔸活鮑魚 - 2隻🔸大元貝 - 2隻🔸八爪魚仔 - 4隻🔸游水海蝦 - 半斤🔸活大蜆 - 半斤🔸青口🔸芝心腸仔🔸粟米有7款海鮮超豐富,整體份量真係好充足,絕對夠兩個人食🤤海鮮盛載於大托盤上,配上餐廳獨創的秘製馬來西亞風味醬汁,蒜香及牛油味香濃,帶點微辣🌶️非常惹味🔹火焰蜜糖雞翼上桌時倒上玫瑰露酒,做到火焰效果🔥啱哂鍾意打卡嘅朋友🤣單骨雞翼炸得香脆,食落帶點蜜糖的甜味及微微的酒香味🍶作為佐酒小食就最適合不過🔹卡邦尼意粉卡邦尼意粉醬汁以蛋黃🍳及及芝士碎🧀製成,再加入煙肉🥓香草🌿洋葱🧅等作配料,簡單又好食。
🔹鮮活海鮮六重奏王牌盛宴 ($788for 2)

🔹Shake Shake海鮮

🔹卡邦尼意粉
卡邦尼意粉
火焰蜜糖雞翼
卡邦尼意粉
[ I Leisure ]想飲杯酒又有好野食,最近朋友介紹左間樓上酒吧有得食埋shake shake 海鮮,見地點都好方便,就係尖沙咀Isquare 對面,仲有鳥籠打卡位😻😻,決定黎試吓先😋✿ 鮮活海鮮六重奏王牌盛宴 $788Shake shake海鮮入面有活波士頓龍蝦🦞 、活鮑魚、游水海蝦🦐、大元貝、八爪魚仔🐙、活青口。配料仲有粟米🌽&腸仔,加埋秘製醬汁shake,非常入味。最欣賞鮑魚,爽口彈牙,而且海蝦都好紮實,唔錯👍🏻✿ 蜜糖雞翼 (8件) $98脆炸單邊雞翼,加埋濃厚嘅蜜糖,食唔停口。✿ 黑松露雜菌忌廉意粉 $168黑松露加埋雜菌,最佳配搭,松露味濃郁,非常美味😽✿ Lemonade🥤🍋 $78由新鮮檸檬加糖漿混合七喜,口感清新。總結🫦地理位置方便,好適合收工過嚟飲番杯,食物方面選擇種類多,嘢食都好適合送酒。餐廳由夜晚開至凌晨兩點,啱哂夜鬼們😎✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿I Leisure地址: 尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓電話:66775537✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ I Leisure ]

✿ 鮮活海鮮六重奏王牌盛宴 $788

✿ 蜜糖雞翼 (8件) $98
脆炸單邊雞翼,加埋濃厚嘅蜜糖,食唔停口。

✿ 黑松露雜菌忌廉意粉 $168
黑松露加埋雜菌,最佳配搭,松露味濃郁,非常美味😽

✿ Lemonade🥤🍋 $78
由新鮮檸檬加糖漿混合七喜,口感清新。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • Shake shake海鮮
  • 蜜糖雞翼
2023-04-19 279 瀏覽
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$300-400+📍Address: iLeisure, 12/F, Universal Commercial Building, Tsim Sha TsuiiLeisure is located a short walk from TST MTR station. The bar was extremely spacious and clean. For those looking to chill out with your buddies - they have a beer pong table and a darts corner. For those out on a date, they also have “dome” seats accompanied with a mini chandelier! They also have an extensive drinks menu, and an interesting cocktail/ mocktail selections! The bartend
🇭🇰Hong Kong

iLeisure is located a short walk from TST MTR station. The bar was extremely spacious and clean. For those looking to chill out with your buddies - they have a beer pong table and a darts corner. For those out on a date, they also have “dome” seats accompanied with a mini chandelier! They also have an extensive drinks menu, and an interesting cocktail/ mocktail selections! The bartender is extremely friendly and knowledgeable!

BAKED HONEY CHICKEN WINGS

We decided to start our meal with some wings. Little did we know, we were able to be treated to a theatrical showing with the wings being scorched by a flaming bourbon sauce!

ASSORTED SEAFOOD PIZZA

Next up, we had the seafood pizza. The pizza had a very nice crust that was layered with a rich, creamy white sauce and finished with generous portions of shrimps, crabmeat and mushrooms. Don’t let the simple picture deceive you, this was one of the most delicious seafood pizza I’ve eaten in a while!

SEAFOOD PLATTER COMBO

Finally, the star of the show - the Seafood platter! Here at iLeisure, you are given the flexibility to pick the ingredients that goes into the platter. We opted for scallops, clams, mussels, baby octopus, prawns and the lobster! The seafood were cooked in a spicy appetite whetting cajun sauce, which definitely enhanced the sweetness from the crustaceans!
2023-04-15 287 瀏覽
🇭🇰I Leisure·連假嘅時候同朋友仔嚟咗呢一間餐廳度食嘢飲嘢🍻佢呢度環境都幾靚 而且佢啲cocktail都調得幾好飲 好適合坐低慢慢吹水😈·鮮活海鮮六重奏王牌盛宴for two $788佢呢個餐係包1個兩人份嘅海鮮拼盤 1個主菜 1個小食同埋2杯野飲 都幾豐富😎海鮮方面佢有龍蝦 扇貝 鮑魚 蜆 蝦 青口同埋八爪魚仔 比平時嗰啲shake shake海鮮種類多啲 所以食落開心啲🤣🤣我自己覺得佢個八爪魚仔最驚喜 佢呢個食落都幾脆 幾新鮮 個龍蝦都幾多膏 不過就稍為老咗少少🦞之後佢個海鮮拼盤個汁都幾惹味嘅 仲有啲粟米同埋腸仔 佢個粟米都幾甜 不過食到最後都幾辣 一定要送啲啤酒😏主菜方面佢呢度個pizza整出黎熱辣辣 配料都幾多 個意粉質地都唔錯既 小食方面我自己就鍾意佢個雞軟骨多啲 細細粒咁好適合一路飲野一路食🤣·#rbyeat#rby西餐 #rby甜品飲品#rby尖沙咀·📍尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓
🇭🇰I Leisure

#rby西餐 #rby甜品飲品
#rby尖沙咀
📍尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓
2023-04-14 308 瀏覽
老老實實,嚟食之前冇乜期望,純粹想有個位同朋友傾吓計chill吓,同埋心諗一般樓上酒吧啲嘢食都唔會好食,所以食完個shake shake海鮮餐,真心好驚喜,個醬汁惹味到想𢳂一盒走🤣.有幾個雀籠位打卡,仲有live band,氣氛一流👍🏻👍🏻.▪️Shake shake海鮮餐我揀咗大蜆、鮑魚、游水海蝦,另加波士頓龍蝦.個秘製蒜蓉醬辣辣地超惹味😋,配埋粟米、司華力腸,超大盤影相都幾震撼,建議想食某款海鮮,book位時要預約埋邊款海鮮 &甜品,因為我冇預約,大元貝冇晒,甜品亦都冇,所以有心嚟影相就要預約定。.▪️墨西哥狂野pizza即整要等,但都真心好味.▪️火焰🔥蜜糖雞翼燒完焦焦地,加埋蜜糖味好香口
有幾個雀籠位打卡,仲有live band,氣氛一流👍🏻👍🏻
▪️Shake shake海鮮餐
我揀咗大蜆、鮑魚、游水海蝦,另加波士頓龍蝦
▪️墨西哥狂野pizza
即整要等,但都真心好味
▪️火焰🔥蜜糖雞翼
燒完焦焦地,加埋蜜糖味好香口

2023-03-27 338 瀏覽
服務其差,門口個個已黑口黑面,野食等左成個鐘先得個雞翼,我地另叫左個意粉,只係一個黑松露意粉咋,唔知有幾難煮,跟住講返海鮮,居然可以連蝦都無,好基本咋ma, 都算,個醬一d 都唔夾,又唔大份,d 海鮮碎濕濕咁,龍蝦勁細隻,完全睇唔出有咩吸引,其他海鮮都唔覺得新鮮,d 醬又鹹又辣,分別用黎蓋過海鮮既唔新鮮,一定唔會再黎,食到一半想走去食碗面好過,埋單價錢都唔平tim, 都接近一千,二人食咋wo, 差差差,未試過有間餐廳可令我咁唔Ok
2023-03-25 318 瀏覽
I leisure(Tsim Sha Tsui)想喺尖沙咀鬧市搵個地方chill下 食下海鮮🤤🤤 可以去位於北京道環球商業大廈嘅多國菜餐廳🍴 入面有室內同戶外空間😳😳 仲有得獎bartender主理 定期會有唔同theme嘅飲品🍹🍸 唔好錯過喇~⌖ Signature Shake Shake Set 💰$882嚟呢度梗係唔可以錯過二人海鮮Set😙😙 小食揀左避風塘雞軟骨🐔🦴 炸得好香 份量又多😎 主角海鮮袋包左七款海鮮 超豐富😍😍 包括活波士頓龍蝦🦞、大元貝、活鮑魚、活大蜆、游水海蝦🦐、活青口、八爪魚仔🦑 搭配秘制蒜蓉醬汁🧄 幾惹味 小編最鍾意海蝦 特別鮮甜爽口😚😚 整體份量真係好足 仲有粟米🌽同肉腸🐷添 海鮮控可以大飽口福嚕~🤭另一款主菜揀左海鮮pizza🍕 批底好鬆軟 熱辣辣入口好正🔥 幾乎啖啖都食到海鮮😛⌖ Rose Garden 🍹💰$138小編呢款酒精濃度較低嘅Cocktail😌 入面係vodka、西柚汁 好易入口😉😉 女士們不妨一試~⌖ Gin Grey 🍸💰$168朋友飲慣酒 佢就嗌左酒精高啲嘅經典Cocktail☺️ 用左中國酒、Gin tonic aftertaste
I leisure(Tsim Sha Tsui)

⌖ Signature Shake Shake Set
💰$882

⌖ Rose Garden 🍹
💰$138

⌖ Gin Grey 🍸
💰$168
朋友飲慣酒 佢就嗌左酒精高啲嘅經典Cocktail☺️ 用左中國酒、Gin tonic aftertaste比較出🤔🤔

☻ 回頭指數:7/ 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #尖沙咀美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介 #多國菜餐廳 # #尖沙咀西餐廳 #尖沙咀西餐 #海鮮料理
2023-03-25 203 瀏覽
🥳好玩又好食,仲有靚靚雀籠打卡位,一次過滿足你全部願望!講緊係呢間尖沙咀嘅西式酒吧餐廳,環境裝修靚,野食同招呼都唔錯,氣氛好正!成晚都好Chill好開心,仲影左好多靚相,啱晒節日慶祝或者成班Friend來玩!🦐以招牌Shake Shake 海鮮餐為主,多款生猛海鮮,配搭秘製醬汁非常惹味。🌟Shake Shake 海鮮餐(Platter B$558)🍽️ 大元貝/貴妃蚌;🍽️ 鮮鮑魚;🍽️ 大峴;🍽️ 游水海蝦;🍽️ 新鮮青口;🍾 白酒或紅酒*🔥咁多款海鮮,連埋粟米、司華力腸等配料加入秘製醬汁搖勻,所有食物沾滿醬汁,真係非一般開胃惹味呀! 🤪跟餐仲有前菜、主菜同2杯酒精飲品跟埋。 推介火焰蜜糖雞翼,香甜惹味打卡度高!推薦大家叫2人餐會抵d,有埋矜貴嘅原隻波士頓龍蝦,都只係需要$798咋!Signature cocktail 🍹Lick me up結合茶味同芝士奶蓋,特式富有層次感🍸Blue hawaiiMojito酒味唔太濃,無藥水味,好啱女仔飲!🥂想再盡興啲可以選擇包括無限暢飲紅、白酒嘅套餐!食海鮮梗係要配白酒,甜甜地容易入口,唔會太膩好好飲!👍🏻位於尖沙咀鬧市之中,交通方便,設有室內、戶外餐飲

🥳
好玩又好食,仲有靚靚雀籠打卡位,一次過滿足你全部願望!

🦐

🤪

Signature cocktail
🍹
Lick me up
結合茶味同芝士奶蓋,特式富有層次感

🍸
Blue hawaii
Mojito
酒味唔太濃,無藥水味,好啱女仔飲!

🥂

👍🏻
位於尖沙咀鬧市之中,交通方便,設有室內、戶外餐飲空間切合不同聚會需要,輕奢裝修風格打卡一流,不定期舉辦各式主題活動。

特色高級會所設施: ✨VIP🎶Karaoke 房 、 ✨戶外燒烤場、 ✨日本🎯標機及 ✨美國至潮遊戲 Beer Pong 枱。

2023-03-20 244 瀏覽
有ShakeShake海鮮食既酒吧餐廳,海鮮意想不到地新鮮!食物高質之外,仲有埋鳥籠打咭座位,Beerpong又有得玩,兩個人甚至一班朋友黎都好適合😌.二人餐$798(+10% service charge)包括: 前菜、主菜、ShakeShake海鮮、2杯Cocktail/Mocktail✧前菜 - 雞泡魚乾份量都幾多,同埋烤到半乾濕狀態,好香好好味✧主菜 - 夏威夷Pizza😝意大利人最憎既菠蘿!但我鍾意!個Pizza底好似餅乾咁鬆脆架🤭.✧Shake Shake海鮮❗️讚❗️✿波士頓龍蝦🦞、八爪魚仔🐙、海蝦🦐、鮑魚、青口、大元貝、蜆、司華力腸、粟米,同秘製香辣蒜醬Shake埋一齊,😋勁惹味。✿海鮮一啲都唔馬虎,認真好新鮮、鮮味,特別係蝦,肉係好結實彈牙既!✿海鮮佢處理得好乾淨,連住殼既鮑魚同八爪魚頭既內臟、青口既足絲,都已經清理好✨✿份量超大🙈捧腹而回.✧ Cocktail個底竟然係玫瑰露,配上椰子liquor,Tonic,少少橙皮,順喉而唔搶,然後椰子味會慢慢再滲出黎.✧ Mocktail番石榴汁+Cranberry汁,超香甜配搭🫶🏻
二人餐$798(+10% service charge)

✧前菜 - 雞泡魚乾
份量都幾多,同埋烤到半乾濕狀態,好香好好味

✧主菜 - 夏威夷Pizza
✧Shake Shake海鮮❗️讚❗️
✿份量超大🙈捧腹而回
✧ Cocktail
✧ Mocktail
番石榴汁+Cranberry汁,超香甜配搭🫶🏻
2023-03-10 261 瀏覽
Shake Shake 海鮮二人餐$798 (包前菜、主菜及2杯cocktail)! 性價比高又新鮮👍🏼 Shake Shake 海鮮袋 以 Cajun及辣牛油蒜蓉汁調味,香辣惹味😍鮮活海鮮六重奏Shake Shake海鮮拼盤: 原隻活波士頓龍蝦(1隻)、大元貝/貴妃蚌 2
隻)、活鮑魚 (2隻)、活大峴(半斤)、游水海蝦 (半斤)、活青口(半斤)、八爪魚仔(4隻)、粟米、秘制醬汁、司華力腸)前菜1份招牌火焰雞翼: 店員在職場點火,場面非常震撼🔥 蜜糖烤雞翼帶酒嘅香氣,估唔到幾夾😋主菜1份黑松露雜菌意粉 : 黑松露散發出香氣,配上忌廉及菇菌,非常豐富!飲品2杯House Red Wine $88Shirly Temple (mocktail) $78: Ginger Ale / Lime Juice / Grenadine

鮮活海鮮六重奏Shake Shake海鮮拼盤
: 原隻活波士頓龍蝦(1隻)、大元貝/貴妃蚌 2

前菜1份
招牌火焰雞翼

主菜1份
黑松露雜菌意粉
: 黑松露散發出香氣,配上忌廉及菇菌,非常豐富!

飲品2杯

House Red Wine $88

Shirly Temple (mocktail) $78
2023-03-07 214 瀏覽
已經係第二次嚟用餐🍽️除咗華麗嘅鳥籠座位夠吸睛同食物夠特色之外…上次嚟因為留意到呢度仲有飛鏢&桌上遊戲可以玩😁換句話即係嚟呢度可以一次過滿足"食飯同飲嘢"兩個願望啦💕所以回訪chill一chill💕. ✨火焰蜜糖雞翼準備定相機就啱啦😍因為店員會將甜蜜蜜嘅蜜糖雞翼淋上酒再點火🔥🔥打卡able到不得了!雞翼仲咬落仲皮脆香口!. ✨Shake Shake 海鮮店務員會以馬來西亞獨創配方辣汁搖勻海鮮包再送上🙌🏻除咗扇貝、青口、大蜆、海蝦多款海鮮🦐入面仲有粟米、司華力腸等配料🤩🤩材料口感都豐富!全部食材沾滿醬汁真係勁惹味🤭🤭. ✨卡邦尼意粉隻完美無瑕蛋黃好搶眼🍳撈埋喺creamy感爆燈嘅醬汁一齊食落更濃郁!配埋咸香煙肉絲同香草!飽足度充足😆😆. 歎完晚餐🤫我哋意猶未盡唔想走就出埋去露天打卡位繼續chill添!傾到夠皮至番屋企‼️我哋join咗酒精Free Flow 120分鐘🍷Free Flow 包括紅、白、汽酒、whisky、啤酒🍻🥂想同朋友/伴侶happy hour呢度不失為一個好選擇吖❤️
✨火焰蜜糖雞翼
✨Shake Shake 海鮮
✨卡邦尼意粉

2023-03-03 216 瀏覽
我平時都好鍾意飲下野🥂特別係紅/白酒都係我必點既酒,weekend同朋友去咗飲下野,飛下標放鬆一下,我地仲叫咗個2人Shake Shake海鮮餐,入面海解嘅款式好多,店員係我地面前將海鮮放入袋係咁Shake,未食聞到蒜蓉牛油香味都流口水了🤤🐙Shake Shake海鮮餐🦐✨🦞原隻波士頓龍蝦:好大隻,啖啖肉😋仲有埋少少蝦膏✨大元貝:原來咁樣整又唔會好乾,都幾好食✨鮮鮑魚:爽口彈牙✨仲有青口及八爪魚仔除咗海鮮入面還有粟米🌽司華力腸,真係好豐富呀😍呢度地點都好方便好易搵,餐廳入面提供VIP房、Karaoke房、戶外燒烤場、Beer Pong枱,可以mark定下次聚會再嚟啦❣️

🐙Shake Shake海鮮餐🦐
✨🦞原隻波士頓龍蝦:好大隻,啖啖肉😋仲有埋少少蝦膏
✨大元貝:原來咁樣整又唔會好乾,都幾好食
✨鮮鮑魚:爽口彈牙
✨仲有青口及八爪魚仔
除咗海鮮入面還有粟米🌽司華力腸,真係好豐富呀😍