2017-10-12 326 瀏覽
常常經過 Holly brown ,想試下但又覺得有點貴,加上總有不同原因,好少坐低可以慢慢食雪糕。今次,因為同行友人有 voucher ,所以一齊去試下。口味選擇其實唔少,朋友喜歡vanilla ,所以睇完一大輪,左諗右諗, 最後都係揀左Vanilla Thriller 。見住店員係度炒雪糕,其實幾得意。不過以炒雪糕為主打都開到專門店,我係覺得有點意外。因為炒雪糕其實都係 gimmick 野,大概都係將材料混合埋一齊。完。我覺得味道不過不失啦~同想像中無咩分別,都係 Vanilla 雪糕再加配料。講雪糕質素,我又覺得佢無moveinpick 咁好食。$60@ 我覺得貴左 d~~Waffle 食到尾又開始淋淋地,唔係太好食。當然,價錢包埋環境,你又可以悠悠閒 hea 下既。不過,如果要搵地方 hea, 應該都有其他選擇既。

今次,因為同行友人有 voucher ,所以一齊去試下。

Vanilla Thriller

見住店員係度炒雪糕,其實幾得意。

Waffle 食到尾又開始淋淋地,唔係太好食。

2017-09-03 286 瀏覽
晚飯後與朋友到朗豪坊吃甜品,因為不久前吃過滿記甜品,今次選擇了隔壁的Holly Brown。一看menu,我第一個感覺是貴得令人咋舌,六十元一杯雪糕,價錢與一頓午飯相約,真的值得嗎?我點了「My Bad」,朋友點了「Heaven」,「My Bad」以朱古力雪糕為主,再加上Oreo 和泡芙脆脆球,吃完後我只能說自己找不到這杯雪糕有何優點。最大的問題是朱古力雪糕味道不夠香濃,與Godiva自然不能相比,與XTC、Haagen daz等牌子的雪糕相比也遠有不如,我甚至認為它比雀巢雪糕更差!雪糕上鋪上的泡芙脆脆球,味道甜中帶鹹,有點像鹹脆花生,跟雪糕的味道並不搭配,我只能說自己不懂欣賞店家的創意!朋友所點的「Heaven」以野莓雪糕為主,據朋友說,味道也不大理想。買雪糕時店員送上一枝牙膏,說是贈品,我不明白牙膏與雪糕有何關係?是否想顧客知道吃完雪糕後會有牙齒敏感?實在令人摸不著頭腦。
2017-09-02
$60 (宵夜)
2017-08-30 126 瀏覽
YOHO店 這個不比屯門炒出來不夠”企身”, 不知道是雪糕本身不夠硬, 還是低溫板溫度不夠🤔🤔🤔吃得不夠爽😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
YOHO店 這個不比屯門
吃得不夠爽😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
下午茶
2017-07-22 360 瀏覽
天氣咁熱,又好耐無食過Holly Brown,今次就試左哩個Mint + Brownie 嘅炒雪糕!盛惠$60佢嘅薄荷味雪糕好難食啊,隻味有點假(令我諗起d生果味藥水)、太甜😓雀巢嘅薄荷味雪糕仲食!職員都炒得好hea🤣,是鬼但撈埋一齊就算。個窩夫餅都唔夠香脆!無乜窩夫本身 vanilla 味!好薄身!Brownie 味道都差,大陸朱古力嘅味道60蚊咁嘅質素真係好唔抵啊!佢嘅鋪位都算大,容易拎位置,坐低慢慢食!不過朗豪坊仲有另外幾間雪糕店同佢競爭,我下次一定會幫襯其他雪糕店!

2017-07-20 166 瀏覽
士多啤梨味雪糕加雜莓士多啤梨味雪糕本身係好食嘅,甜甜地,幾滑,但係加埋啲雜莓勁奇怪囉,因為太酸了!所以成件事勁唔match囉,下邊嗰個脆脆一啲都唔脆,仲要係燶嘅啲雪糕溶咗之後佢就變淋,仲要勁貴, $60真係唔值呢個價,以後唔會食!收銀嗰個女仔仲要勁無禮貌,black face , 我哋話唔該要尼個雪糕嘅時候,佢顧住喺度整啲匙羹都唔理我地囉,跟住成程係冇出過聲😅嗰時好似10點鐘,都幾多人,有啲枱啲人食完野佢哋都唔出嚟執,好似唔使做咁

士多啤梨味雪糕加雜莓

2017-07-14 123 瀏覽
The Miss Sunshine and Vanilla Thrilla I ordered tonight at Langham Place was became watery when I was called to get from the counter. I have expressed immediately at the counter but I was told that it was because of the source added to the product, which are totally different from what I brought in other stores. I felt so disappointed because I brought my friend there to try the good taste I used to enjoy in other stores.
2017-06-09 146 瀏覽
係朗豪坊食完晚飯冇耐又要開始第二個胃 甜品!'Holly Brown'既炒雪糕多選擇薄荷朱古力雪糕係咁熱既天氣下,食完真係很清涼不過環境就⋯張張枱都有雪糕漬,冇人打掃抹枱
係朗豪坊食完晚飯冇耐
又要開始第二個胃 甜品!
'Holly Brown'既炒雪糕多選擇
薄荷朱古力雪糕

係咁熱既天氣下,食完真係很清涼
不過環境就⋯
張張枱都有雪糕漬,冇人打掃抹枱
2017-04-26 320 瀏覽
好耐之後已經想食,但一直都無去試,今次終於試左喇可能接近收工關係,枱面完全無人執同清潔,食客食完野,亦無自動自覺,將垃圾掉左先走叫左兩款,唔同顏色既雪糕去試藍爵士 (左) : 藍色既雲呢拿雪糕,食落唔太甜綠精靈 (右) : 薄荷味雪糕,味道幾清新窩夫底好重牛油味,但唔夠爽,雪糕好快溶
好耐之後已經想食,但一直都無去試,今次終於試左喇

叫左兩款,唔同顏色既雪糕去試

藍爵士  /  綠精靈

藍爵士 (左) : 藍色既雲呢拿雪糕,食落唔太甜
綠精靈 (右) : 薄荷味雪糕,味道幾清新

窩夫底好重牛油味,但唔夠爽,雪糕好快溶
2017-03-25
$60 (宵夜)
藍爵士  /  綠精靈
2017-04-05 239 瀏覽
俾完錢,炒好啦,食第一口個下個窩夫筒竟然係淋既真係有無搞錯!用成60蚊買左個垃圾雪榚!最最最好笑係,羅過去俾個職員同佢講個窩夫筒淋丫啊,你試下,佢竟然敢同我講係咁丫!我當下真係即刻駁返佢,我之前食過完全唔係咁淋哂丫啊,佢先講部機壞左,要係第二間店羅D窩夫筒過黎!真係有無搞錯!收人60蚊俾d淋既唔新鮮整既野俾客人食!重要話本身係淋丫!真係當人傻既!今次對呢間炒雪糕店真係好失望!唔會再買!唔誠實既店!
俾完錢,炒好啦,食第一口個下個窩夫筒竟然係淋既

真係有無搞錯!用成60蚊買左個垃圾雪榚!

今次對呢間炒雪糕店真係好失望!唔會再買!唔誠實既店!
2017-04-05
2017-03-29 229 瀏覽
係尖沙咀食完飯唔夠喉想食多個甜品先滿足,去旺角睇下食邊間好喇,一直聽人講依間好食,今日終於去試一試佢我地叫左個繽紛綠園,薄荷雪糕黎既,入面有啲朱古力粒,佢地畢左舊雪糕出黎再mix埋啲朱古力粒粒入去,面頭再加脆脆,老公話果個過程好核突同好奇怪,但食左一啖之後又話幾好食wor😂😂😂😂
繽紛綠園
2017-03-26
$50 (宵夜)
繽紛綠園
2017-03-28 156 瀏覽
/<Holly Brown>☕️Coffeemisu($60)▪️好耐無食Holly brown d炒雪糕,以前有排日日鯨吞一杯大size😵肥呀,依家食5落手😹🙊😂其實我覺得holly嘅雪糕5係特別好食🙈我真係純粹想食個waffle杯同d 脆脆topping😂係咪有d奇特。。👉🏾不過個waffle杯真係好睇個質素,難食起上泥,樹皮咁都試過😓今次就奶左嘢,有陣怪味之餘,仲勁薄身。。☕️Coffeemisu其實係coffee+tiramisu嘅合體版👉🏾咖啡底雪糕加左tiramisu醬,但成件事好鬼甜,我仲2濃咖啡香嘅tiramisu🙁👉🏾topping有oreo,crunch波。👉🏾oreo幾脆☝️我食過幾次都腍,都5知走左幾耐氣。👉🏾crunch波有d入口即溶得泥又有d痴牙嘅質感,5係早餐美祿脆球嘅口感,甜味重。🙆🏻我都係覺得士多啤梨味酸酸地最好食,但d雪糕真係易溶到爆😟#foodieshk #foodiehk #foodielife #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #hkig #hollybrown #coffeemisu #uhkfoo
<Holly Brown>
☕️Coffeemisu($60)
▪️
👉🏾topping有oreo,crunch波。
👉🏾oreo幾脆☝️我食過幾次都腍,都5知走左幾耐氣。
#foodieshk #foodiehk #foodielife #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #hkig #hollybrown #coffeemisu #uhkfood #wwhkfood
2017-03-27 179 瀏覽
同朋友食完飯,就行左陣朗豪坊,行行下想食甜品,就入左holly brown 食雪糕,去holly brown識食一定食佢招牌既藍色雪糕。雖然係藍色,不過佢只係普通既雪尼拿雪糕,雲尼拿係幾濃郁,而且waffle cone係幾香牛油味,唔錯
2017-03-01 394 瀏覽
今次黎到朗豪坊既Holly Brown食佢既炒雪糕😝小妹本身都想揀野苺味架,但友人揀左!所以花心既我就梗係要揀下其他口味再齊齊分享食食食啦🙊🙊🙊.今次無要到Holly Brown已經set好既配搭,反而揀左自選口味:要左榛子味(其實喺榛子味定蘋果批味都心大心細左好耐😑),加焦糖醬、brownie(+$3)同杏仁碎(+$3)✌✌✌雖然炒埋一堆既雪糕外表唔太靚仔,但就好有内涵😌唔嗜甜既朋友仔可能會覺得有啲膩,但對於我呢啲成日俾老媽擔心我會有糖尿既小妹黎講就岩岩好啦🙊🙊🙊香濃榛子味入面有我最愛既焦糖香,仲有脆脆杏仁碎同brownie🍫呢個 combination真係無得輸😍😍.仲有仲有,今次個窩夫杯終於係脆架啦啦啦啦啦👏👏前兩次食都係淋左😒😒😒.雖然一杯都幾大球幾大杯,但咁就要$66啦!佢set好個啲都要均一$60💸都唔平架其實,所以性價比就真係唔高既🙊但久唔久放縱下自己係必須既!(好似係😂😂)
今次黎到朗豪坊既Holly Brown食佢既炒雪糕😝
雖然炒埋一堆既雪糕外表唔太靚仔,但就好有内涵😌
2017-02-27 143 瀏覽
之前 initial 出咗好多新奇有趣嘅雪糕其中眼淚雪糕因為隻顏色靚嘅關係 💧🍦💦 令到我好想試下係咩味 🤔後來因為指定舖先有加排哂隊咁就無食得成其實 holly brown 呢個都差唔多色啫 😂個樣都算係咁,味道普普通通不過唔駛等位又可以坐好耐等人嚟呢度 fing 係幾好
之前 initial 出咗好多新奇有趣嘅雪糕
其中眼淚雪糕因為隻顏色靚嘅關係 💧🍦💦
令到我好想試下係咩味 🤔
後來因為指定舖先有加排哂隊咁就無食得成
其實 holly brown 呢個都差唔多色啫 😂
個樣都算係咁,味道普普通通
不過唔駛等位又可以坐好耐
等人嚟呢度 fing 係幾好
2017-02-23 182 瀏覽
🍦一講起炒雪糕就會諗到e一間🍦💞💞💞HOLLY BROWN💞💞💞👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼佢全部雪糕都好好味😍D 配料方面都好match😳雖然最後係炒埋一堆🤔 但係當配料同雪糕一齊食嗰陣😧時你會覺得味道好夾😆😆佢每一款嘅雪糕🍦都好香好滑同埋好smooth😆😍而且一間炒雪糕店係可以試食😆可以試啱再揀😚每次經過都會見人揸住藍色嘅雪糕🤔😳😧😚😆經過今次試完之後我真係覺得其實藍色🤔🤔 嘅雪糕除左外觀吸引 其實味道都好特別🤔可能你會話佢只係雲呢拿味嘅雪糕😍🍦但可能心理作用你覺得係特別好食😍😍😚🍦
🍦一講起炒雪糕就會諗到e一間🍦
💞💞💞HOLLY BROWN💞💞💞