2024-02-17 1505 瀏覽
今日去開荃灣廣場,一直以來聽講大壩街有好多好嘢食,今日就揀咗間Cafe。呢間Cafe樓高兩層,Cafe走簡約風,侍應同我哋講上面有榻榻米座位,不過今日已經full左🥹🥹🥹🥹香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸 $78🧆一碟入邊有三粒黑毛豬肉丸,每粒都非常之大粒,口感亦都比較紮實配上蕃茄醬食酸酸甜甜嘅開胃🥫🥫,不過蕃茄醬汁可以多多少少,但開心嘅係仲配埋少少薯條😍😌日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $138鰻魚有一大條鋪喺面頭,睇見都開心。食落去肉質都算嫩同埋厚身。由於飯入邊加咗少少豆乳,味道相對濃郁,亦都係較為有咬口嘅意大利飯,配料方面加咗蘆筍同菇,加埋一齊食落去就比較有口感日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $138櫻花蝦相當澎湃,鋪滿住面頭。入邊有唔同嘅海鮮配料,包括蜆肉、魷魚、蝦等等🍤,非常豐富。而且醬汁都濃郁,呢款飲管粉非常特別🍝🍝,真係睇吓原來中間係真係有窿,幾掛醬汁焦糖鮮奶布甸 $58餐廳甜品選擇都幾多,最後揀咗布丁🍮🍮。布丁用咗高杯去裝,成件事較為高級,布丁口感軟滑,下邊仲有啲焦糖口感甜甜地,作為結尾係一個唔錯嘅選擇朱古力 $22 (正價$42)只要優惠有叫主食,嘢飲可以減$20一見到杯嘢飲有一種好愉快

香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸 $78🧆

日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $138

日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $138

焦糖鮮奶布甸 $58

朱古力 $22 (正價$42)
只要優惠有叫主食,嘢飲可以減$20

一見到杯嘢飲有一種好愉快嘅心情🥳因為上面嘅拉花公仔好精緻,睇得出咖啡師有一定嘅功力😍朱古力嘅味道都幾出色🍫,係比較濃少少嘅一種

Mojito $48(正價$68)
估唔到餐廳仲有簡單嘅酒精飲品,呢杯就薄荷比較重少少🤏酸度亦都適中,可以慢慢一啖一啖咁飲

HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖
香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸
焦糖鮮奶布甸
Mojito
朱古力
上次同同事嚟坐高枱位今次再同好姊妹坐樓上塌塌米好盞鬼餐牌唔同左同多左個星期一至四全日半價既餐牌咁梗係要叫啦~星期一係明太子薯條$29雖然係半價但份量都唔細明太子&海苔仲比得好大方主菜叫左日本櫻花蝦海鮮飲管粉$138海量櫻花蝦好香蝦味,飲管粉好掛汁,正過意粉慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉$148慢煮既豚肉眼肉質好嫰滑,切開仲有d粉紅色馬鈴薯團子粉口感好特別實心但帶煙靭,呢個好有驚喜飲品方面都試左其他Cointreau Latte 君度酒橙鮮奶咖啡$32拉花好靚好似跳緊芭蕾舞咁橙酒味突出,同Latte都幾夾Kogetsuen Hojicha Latte 香月圓焙茶鮮奶$27焙茶超突出~拉花好似草泥馬~打卡一流幾欣賞佢叫主食加飲品會有$20折扣優惠~以上已經係減左連杯水都靚過人杯底有座富士山兩個人晚餐食左$411好抵本身想試芋泥芝士蛋糕不過賣晒下次可以嚟食下午茶齋食蛋糕同飲咖啡😆🍱餐廳:Hikari(荃灣)🏫地址: 荃灣大壩街21號地舖
上次同同事嚟坐高枱位
今次再同好姊妹坐樓上塌塌米好盞鬼

餐牌唔同左同多左個星期一至四全日半價既餐牌
咁梗係要叫啦~星期一係明太子薯條$29

雖然係半價但份量都唔細
明太子&海苔仲比得好大方

主菜叫左日本櫻花蝦海鮮飲管粉$138
海量櫻花蝦好香蝦味,飲管粉好掛汁,正過意粉

慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉$148
慢煮既豚肉眼肉質好嫰滑,切開仲有d粉紅色
馬鈴薯團子粉口感好特別
實心但帶煙靭,呢個好有驚喜

飲品方面都試左其他
Cointreau Latte 君度酒橙鮮奶咖啡$32
拉花好靚好似跳緊芭蕾舞咁
橙酒味突出,同Latte都幾夾

焙茶超突出~拉花好似草泥馬~打卡一流
幾欣賞佢叫主食加飲品會有$20折扣優惠~
以上已經係減左

連杯水都靚過人
杯底有座富士山
兩個人晚餐食左$411好抵
本身想試芋泥芝士蛋糕不過賣晒
下次可以嚟食下午茶齋食蛋糕同飲咖啡😆

🍱餐廳:Hikari(荃灣)

🏫地址: 荃灣大壩街21號地舖
2024-02-05
  • 君度橙酒鮮奶咖啡
  • 慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉
2023-12-21 1589 瀏覽
今日又同好姊妹去食好西😋荃灣商場林立,有唔少嘅連鎖食肆,慶祝聖誕想去返啲旺中帶靜既地方食,今次就再帶好姊妹去荃灣廣場隔離 位於大壩街嘅HIKARI❤️主餐牌設有前菜、主菜及甜品亦有set dinner 可選擇,嚟得Cafe當然唔少得有好多唔同種類嘅野飲🍵🐖慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉$158鹿兒島豚肉眼非常厚切,但慢煮嘅關係亦都唔韌,馬鈴薯團子一般餐廳比較少見,口感煙靭亦都掛汁🍗煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $148意大利飯上嘅鴨髀非常吸睛 食落皮脆內嫩有肉汁,意大利飯質感亦都做到恰到好處 配埋香濃嘅牛肝菌汁 好夾✨髒髒提拉米蘇 $88食到尾聲 甜品部份份量亦唔惹少,賣相非常吸引 忌廉食落非常順滑 除咗有濃濃嘅可可粉,仲有淡淡嘅咖啡Rum酒香 食唔停口👍🏻🥛伯爵朱古力鮮奶 $47一上枱就比拉花吸引❤️飲落有陣陣嘅伯爵茶味亦都有朱古力嘅純滑🥃君度橙酒朱古力咖啡 $54飲落去先係有香濃嘅mocha味 隨後橙酒味就跟住出嚟 好特別亦有驚喜🫶🏻HIKARI門面裝潢簡約,設有兩層,有窗口吧枱及餐枱,餐廳都好應節咁佈置咗聖誕裝飾同手繪畫🌲散發着文青風☕️ 門口標有飲品優惠活動🫶🏻平時同朋友想搵

🐖慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉$158

🍗煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $148

✨髒髒提拉米蘇 $88

🥛伯爵朱古力鮮奶 $47

🥃君度橙酒朱古力咖啡 $54

HIKARI門面裝潢簡約,設有兩層,有窗口吧枱及餐枱,餐廳都好應節咁佈置咗聖誕裝飾同手繪畫🌲散發着文青風☕️ 門口標有飲品優惠活動🫶🏻平時同朋友想搵地方坐底傾吓計嘅話,黎HIKARI嗌啲前菜同甜品配咖啡,亦都係一流嘅選擇👍🏻
3天前 0 瀏覽
位於荃灣廣場後街嘅咖啡店,樓上有榻榻米,柔和嘅燈光,坐得好舒服!佢最特別嘅係佢有靚靚嘅咖啡拉花!食物選擇唔多,但係我自己覺得每一種都好有特色!今次就試咗煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利我係第一次是法國油鴨髀,同中式嘅好唔同,唔會好鹹!個調味其實啱啱好,肉質亦都唔會好鞋!油香唔錯!個意大利飯都香牛肝菌味!另外當然要試佢拉花嘅咖啡,叫咗竹炭咖啡!睇落係黑色,飲落就冇咩竹炭味嘅,就是平時飲嘅鮮奶咖啡咁樣!個花拉得好靚㗎,都有啲唔捨得飲

6天前 0 瀏覽
⭐️煎封法國油鴨髀牛肝菌飲管粉 $138油鴨髀肉勁稔同牛肝菌既爽口口感好夾,完美搭配❤️唔怪得店員都推薦比我地啦🤣⭐️ 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $138呢個絕對係必點,豆乳濃郁汁浸落左入意大利飯,好好味又獨特☺️☺️配埋個燒汁鰻魚好食到爆真係😋😋👍🏻👍🏻竹炭咖啡 $24 (跟餐價)竹炭香氣濃郁,咖啡唔算好甜,岩唔喜甜既我😃鮮橙湯力咖啡 $25 (跟餐價)橙汁與咖啡的結合,清新、提神,解渴,味道唔錯😌🏠環境:9/10🌟味道:9/10💰性價比:9/10🙇🏻服務:9/10HIKARI📍荃灣大壩街21號地舖#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#hktw#tsuenwan#荃灣#hikari#cafe#yummy#相機食先#荃灣美食#大壩街
⭐️煎封法國油鴨髀牛肝菌飲管粉 $138

⭐️ 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $138

竹炭咖啡 $24 (跟餐價)
竹炭香氣濃郁,咖啡唔算好甜,岩唔喜甜既我😃

鮮橙湯力咖啡 $25 (跟餐價)
橙汁與咖啡的結合,清新、提神,解渴,味道唔錯😌

🏠環境:9/10

• 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯
  • 竹炭咖啡
  • 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯
2024-05-10 0 瀏覽
荃灣 HIKARI🥜靚靚環境感覺好chill,第二層有榻榻米,更加有風味🥜每款主菜都有特別配搭,好想試曬咁多款慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $148⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥜香草蕃茄汁唔係平時酸酸甜甜果種,香草味較濃,多餘嘅汁用黎點豚肉或薯條都好正🥜豚肉眼唔肥唔柴👍🏻🥜最特別當然係團子粉,開頭以為類似薯仔粉團或者貓耳朵,點知係另一口感,有驚喜明太子薯條 $58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟🥜大推👍🏻實物比餐牌吸引好多,熱辣辣,夠曬脆🥜明太子醬份量好多,食到最後一條都仲係滿滿的醬🥜紫菜碎大加分髒髒提拉米蘇 $88⭐️⭐️⭐️⭐️🥜超靚,充滿濃濃咖啡味,可惜嘅係用熱啡浸餅,如果凍d就好了君度橙酒鮮奶咖啡 cointreau Latte $52 跟主菜-$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥜啡味酒味濃,附上橙乾大加分Americano $40⭐️⭐️⭐️⭐️
荃灣 HIKARI
🥜靚靚環境感覺好chill,第二層有榻榻米,更加有風味
🥜每款主菜都有特別配搭,好想試曬咁多款

🥜豚肉眼唔肥唔柴👍🏻
慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉

明太子薯條 $58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
🥜大推👍🏻實物比餐牌吸引好多,熱辣辣,夠曬脆
🥜明太子醬份量好多,食到最後一條都仲係滿滿的醬
🥜紫菜碎大加分
明太子薯條

髒髒提拉米蘇 $88⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜超靚,充滿濃濃咖啡味,可惜嘅係用熱啡浸餅,如果凍d就好了
髒髒提拉米蘇

🥜啡味酒味濃,附上橙乾大加分
君度橙酒鮮奶咖啡

髒髒提拉米蘇
君度橙酒鮮奶咖啡
  • 君度橙酒朱古力咖啡
2024-05-09 0 瀏覽
餐廳以文青風作設計,以木色作主題,樓底好高,燈光好溫暖,整體給人休閒及放鬆嘅感覺,好適合同朋友聚會!▫️慢煮美國安格斯牛肩肉眼(80Z) $228試咗牛肩肉眼,要求5成熟,餐廳烹調得啱啱好,切開牛肉,見到肉質帶點嫩紅,咬落唔會好韌,肉質多汁嫩滑,而且牛味好濃郁😋大愛!建議大家一定要醮上海鹽一齊食,令到牛味更突出,好滋味!配菜仲有蒜及蔬菜🥰好健康!▫️跟餐+$22 熱朱古力加咗朱古力試試,有拉花圖案,好適合打卡🥰飲落奶味比較濃郁,但朱古力味都好突出,飲落肚暖笠笠,唔會好甜,不錯!▫️明太子薯條 $58薯條炸得金黃香脆,薯條佈滿明太子醬😋面頭仲有紫菜碎,整體食落味道好夾!本身係明太子迷,所以呢款薯條真係好合我口味,味道適中,薯條又夠脆身,真係好好食!▫️水牛城炸雞翼 $68呢款係炸雞翼,雞翼炸得好金黃,食落炸粉唔會太厚,一咬落去已經可以食到雞肉+炸皮,雞肉係超級嫩滑,而且仲有雞汁流出,真係超juicy,又好好食,醮埋水牛城醬汁,辣辣地,食落好惹味😋!

▫️慢煮美國安格斯牛肩肉眼(80Z) $228

▫️跟餐+$22 熱朱古力

▫️明太子薯條 $58

▫️水牛城炸雞翼 $68
HIKARI | 荃灣廣場格離 小清新cafe呢間Cafe 樓底勁高 有兩層 上面有榻榻米裝修都係日式簡約系列 好文青窗口位仲係吧枱 望住條街 幾寫意🔶西班牙風腸八爪魚新澳爾良飯八爪魚有兩條腳 每條都好大份 八爪魚做到肉嫩有肉汁 彈牙西班牙風腸切得比較細碎 食落去都咬到唔同腸既味道飯粒的口感比較有咬口 同埋有唔同類型既蔬菜 豐富曬成個口感個飯有奶油一齊落去煮 食到少少creamy口感 每啖飯既口感都幾豐富 🔶煎封法國油鴨髀牛肝菌飲管粉法國油鴨髀係其他店鋪都係比較難見到 功夫菜 比較花時間去準備Bucatini 飲管粉係其他餐廳比較少見到 今次見到就試下 食落就比較有咬口而已意粉既味道都濃郁 配埋牛肝菌一齊食就好夾🔶髒髒餐廳主打咖啡 咖啡濃道十分高 好香咖啡味 入門口都聞到Dirty是指下面用凍奶,上面用double ristretto Expresso倒入凍奶 🔶丸久小山園抹茶鮮奶抹茶味道夠曬濃郁 鮮奶夠曬香🍴整體評價:係荃灣出名多餐廳既地方 比較有特色既文青Cafe 主打咖啡 岩曬放假同幾位朋友過黎chill下食物質素都好好 主打西餐主食榻榻米既座位 都幾得意推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️——
HIKARI | 荃灣廣場格離 小清新cafe

榻榻米既座位 都幾得意

推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 荃灣大壩街21號地舖
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 銀聯 Apple Pay Google Pay 微信支付
2024-05-06 0 瀏覽
夜晚八點半左右行過荃灣 商場啲舖頭都開始閂門出返嚟見到依間舖頭仲未閂又未截單所以就入咗去試吓一坐低就話佢哋9:30清場 (門口寫10點關門)眼見都仲有大概九個字 應該都食得切叫咗個二人餐揀咗個明太子薯條 八爪魚飯二人餐仲有個牛扒 同佢講話要五成熟佢話一早定咗,所以冇得揀點知最神奇就係上完前菜就上咗個甜品仲以為佢放錯咗枱問店員佢仲話係呀未到last order時間就已經催人食嘢咁款塊牛同個飯都未到 個蛋糕就放咗半個鐘去到埋單嘅時候又話淨係收現金冇其他方法 入座嘅時候又冇講
夜晚八點半左右行過荃灣
商場啲舖頭都開始閂門
出返嚟見到依間舖頭仲未閂又未截單所以就入咗去試吓
一坐低就話佢哋9:30清場 (門口寫10點關門)
眼見都仲有大概九個字 應該都食得切
叫咗個二人餐
揀咗個明太子薯條 八爪魚飯
二人餐仲有個牛扒 同佢講話要五成熟
佢話一早定咗,所以冇得揀
點知最神奇就係上完前菜就上咗個甜品
仲以為佢放錯咗枱
問店員佢仲話係呀
未到last order時間就已經催人食嘢咁款
塊牛同個飯都未到 個蛋糕就放咗半個鐘
去到埋單嘅時候又話淨係收現金
冇其他方法 入座嘅時候又冇講
2024-05-03 0 瀏覽
時不時就想來這間Cafe享受美食,來左荃灣就毫不猶豫入去吃午餐。布袋芝士煙三文魚沙律配蕃茄凍三文魚好新鮮又滑嫩,經過了煙燻的處理,增添了深厚的煙燻風味。圓圓滿滿的布袋芝士融化,與三文魚融合在一起,流露出豐富的奶香和濃郁的口感。另一個亮點是蕃茄凍由新鮮的番茄汁凍結後所成,清爽的口感和微妙的酸甜味道,點綴沙律好有吸引力。黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞介子雲吞皮相較於普通雲吞,餃子皮比較薄脆。咬一口,菠菜為餡料就好清新,同時黑松露忌廉汁的香氣和濃郁的口感在口中散開,為味蕾帶來無比的享受!日本櫻花蝦海鮮飲管粉飲管粉口感滑嫩和彈牙掛汁,櫻花蝦香脆增添海鮮風味,雜菌香氣和口感彌漫在整個菜餚中,有多層次的風味。在Cafe 少不了一杯咖啡,入口非常香濃!
布袋芝士煙三文魚沙律配蕃茄凍

黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞

日本櫻花蝦海鮮飲管粉

在Cafe 少不了一杯咖啡,入口非常香濃!
2024-05-02 0 瀏覽
兩層大落地玻璃Cafe,環境食物都有水準:)韓式辣泡菜雞肉飲管粉意想唔到嘅味道,食落咸味較長但底層有韓式辣醬嘅味道,加埋幾大舊雞肉塊,泡菜同紫菜絲,有層次又有記憶點:)龍蝦包龍蝦肉比得好足,每啖都食到,肉質都有彈性,絕對唔霉,配埋軟包真正啖啖肉。伴碟有大量沙律菜,新鮮爽口。Peach Ice TeaLunch Set 配嘅,飲落清新,底部仲有幾隻果似Bailey Mocha帶有淡淡的Baileys風味同朱古力味,柔軟順滑Dirty Tiramisu 賣相吸睛,底層係吸滿咖啡嘅餅,上面係滿滿嘅cream同朱古力粉,適合分享開心果巴斯克蛋糕中間係軟心嘅,濃厚芝士味滲透淡淡開心果味,口感好好
兩層大落地玻璃Cafe,環境食物都有水準:)

韓式辣泡菜雞肉飲管粉

龍蝦包

Peach Ice Tea
Lunch Set 配嘅,飲落清新,底部仲有幾隻果似

Bailey Mocha
帶有淡淡的Baileys風味同朱古力味,柔軟順滑

Dirty Tiramisu

開心果巴斯克蛋糕
中間係軟心嘅,濃厚芝士味滲透淡淡開心果味,口感好好
本身我都唔打算寫食評,因為老實說佢地的食物係無咩問題,主食比甜品出色。然而,服務同環境就令就令人好唔舒服。我地坐樓上榻榻米,一去到已經覺得好侷促,同職員講佢地話可以開大少少個冷氣,但由於佢四周都擺咗檯燈,地燈,所以都繼續熱。食到中途,好明顯佢又較細番個冷氣,總之我地一邊食就一邊流汗。第二,我地見到有好多飛來飛去等昆蟲,向職員查詢有無蚊拍,因為我地見到收銀處係有,但職員敷衍了事,只係同我哋講因為近排落雨,所以就一定多昆蟲。佢冇去處理嗰啲昆蟲,令到我哋成餐飯都食得好不安。我知道呢間餐廳喺荃灣都算出名,因為成晚都係full House ,但係冇諗過佢哋服務態度係咁敷衍。

然而,服務同環境就令就令人好唔舒服。

2024-04-26
2024-04-27 16 瀏覽
Hikari荃灣大壩街21號地舖位於荃灣大壩街的Hikari休閒cafe🍽️🌟❤️慢煮美國安格斯牛肩肉眼,這道菜以優質的牛肉經過慢煮技法處理,肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到牛肉的鮮美和軟嫩。配上精心調製的燒汁,帶來了豐富的口感和美味。🥩🔥👌日式燒汁鰻魚豆乳意大刊飯是絕對不能錯過的選擇。這道料理結合了燒汁鰻魚和豆乳的風味,搭配蓬鬆的意大利麵飯,口感豐富而濃郁,給你帶來了一種獨特的味覺享受。🍲🍚🐟😋Hikari的菜單非常多樣化,無論你是喜歡牛肉還是日式料理,都能在這裡找到合適的選擇。而且他們的用餐環境舒適雅致,讓人一見難忘。此外,服務人員也非常友善和專業,為你提供周到的服務,讓用餐體驗更加完美。👨‍🍳🥢🌸
Hikari
荃灣大壩街21號地舖

位於荃灣大壩街的Hikari休閒cafe🍽️🌟❤️

2024-04-27 17 瀏覽
HikariShop 21, Tai Dam Street, Tsuen WanLocated on Tai Dam Street, Hikari is a leisure cafe that offers a diverse menu. Whether you're a fan of beef or Japanese cuisine, you'll find suitable options here. The restaurant's cozy and elegant dining environment is truly unforgettable. Furthermore, the friendly and professional staff provide attentive service, ensuring a perfect dining experience.One of their signature dishes is the Slow-cooked American Angus Beef Shoulder. This dish features high-qu
Hikari

One of their signature dishes is the Slow-cooked American Angus Beef Shoulder. This dish features high-quality beef that has been slow-cooked to perfection, resulting in tender and juicy meat. Every bite is a delightful experience, showcasing the exquisite flavors and tenderness of the beef. It is served with a carefully crafted sauce, adding rich textures and deliciousness.

Another must-try option is the Japanese-style Grilled Eel with Soy Milk Risotto. This dish combines the flavors of grilled eel and soy milk, served with fluffy risotto. The result is a rich and flavorful combination that provides a unique sensory pleasure.

Hikari's menu offers a wide variety of choices, catering to different preferences. Whether you're a fan of beef or Japanese cuisine, you're sure to find something to satisfy your taste buds. The restaurant's commitment to providing a comfortable and elegant dining experience, combined with the friendly and professional service, ensures a memorable visit.
2024-04-27 19 瀏覽
去開荃灣今次就去左一間日系簡約風嘅cafe 入面木系風格為主 樓上果層仲有塌塌米好特別!西班牙風腸八爪魚新澳爾良飯 $148睇menu覺得好吸引 不過上枱又唔同一條八爪魚鬚都冇 反而變左一片片咁😂😂雖然有少少被欺騙嘅感覺 但係食落味道都幾好 係有少少辣味同埋有啲鷹嘴豆(?)味嘅意大利飯 飯都煮得幾好係有少少硬度 唔會完全淋哂👍🏼八爪魚韌韌地有少少韌都係人之常情 但可以淋少少會好啲🤏🏼慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $148見佢咁特別就諗住試一試 雖然上碟賣相都唔錯 但係慢煮豚肉可能煮嘅溫度高左少少 同埋佢慢煮完有輕輕煎過下 食落口感有啲似煲湯豬肉🤧馬鈴薯團子粉口感好得意 有少少實心又帶啲煙韌 配埋香草蕃茄汁酸酸甜甜幾開胃嘅~髒髒提拉米蘇 $88賣相都唔錯 面頭係滿滿嘅可可粉 仲有啲黑白配威化餅卷卷同埋Oreo餅裝飾 Mascarpone cheese都幾creamy又唔會太甜仲幾多下 而且手指餅有濃濃嘅咖啡同埋幾重嘅酒味竹炭咖啡 $24獨角獸拉花都幾靚 好吸睛🦄✨桃肉冰茶 $25不過不失冇咩特別

西班牙風腸八爪魚新澳爾良飯 $148
八爪魚韌韌地有少少韌都係人之常情 但可以淋少少會好啲🤏🏼