想一次過嘆精品咖啡、西式餐飲及新派法式甜品❓著重以傳統烹調技巧注入創新元素嘅土瓜灣HeySoNuts就啱哂🌟餐廳一直致力將咖啡室體驗重新詮釋,keep住推出創新餐品🍴今日收工搭屯馬線,宋皇臺站落車行5分鐘就到,都幾方便✌🏻餐廳裝潢型格得黎帶點溫馨感,好適🈴情侶撐枱腳或者一班閨蜜聚會👯‍♀️🔹香料牛油烤春雞伴印度香飯即叫即烤,金黃色外皮賣相超吸引!散發陣陣香料味~皮脆肉嫩嘅春雞特別用上香料牛油烤製,精緻可口相當juicy👍🏻底有印度香飯,食落乾且鬆軟,風味濃厚、香氣十足,配春雞呢個組合超match😋🔹白酒煮活蜆配蒜蓉包活蜆飽滿夠厚肉,味道鮮甜~將湯汁淋上金黃香脆蒜蓉包,鮮味飆升👅🔹咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕邪惡甜品永遠都係我最期待嘅環節🤪濃郁醇厚咖啡拖肥與榛子朱古力🍫完美結合,酥皮層層有致、入口酥香滿溢🌟旁邊仲有夠哂冰凍香甜嘅香草雪糕🍦🔹薑味麻糬窩夫配栗子蓉及香草雪糕鬆脆窩夫夾有麻糬➕薑肉,口感煙韌,層次感十足!面頭有大量香滑軟綿嘅栗子蓉,配埋香草雪糕同食,滿滿幸福儀式感💖最後食埋清香柚子蒟蒻,解膩一流🤟🏻🔹Craft Beer朋友仔話收工後想啤一啤,飲手工啤就啱啦🍺🍺揀咗呢款De
想一次過嘆精品咖啡、西式餐飲及新派法式甜品

🔹香料牛油烤春雞伴印度香飯

🔹白酒煮活蜆配蒜蓉包

🔹咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕

🔹薑味麻糬窩夫配栗子蓉及香草雪糕

🔹Craft Beer
朋友仔話收工後想啤一啤,飲手工啤就啱啦🍺🍺揀咗呢款Deadman - Hard Day's Work ,味道豐富麥味重🍻

🔹熱果乾茶
我就飲返杯暖笠笠嘅果茶☕️大推呢款玫瑰蜜桃果茶,香甜滋潤,啖啖清香飲落好舒服😘

HeySoNuts🌟
2024-03-04
之前見到呢間甜品Cafe嘅梳乎厘班戟都幾多人推介,所以專程去試吓~ 見到門口寫住start@2014,原來都開咗10年咁耐~ menu都算多選擇,仲有好多係用自家製醬料整,感覺幾有誠意!叫咗兩款主食加一個甜品,全部質素都幾好,甜品好邪惡好正!值得去try try😆🔸自家製青醬帶子意大利飯 $148平時見到有青醬嘅飯麵,都會叫嚟試吓,無忌廉汁咁膩,感覺清新啲!呢度嘅青醬味道清爽,香草味濃,意大利飯粒同青醬超級融合,軟綿綿幾好味!帶子大大粒,好滑嫩鮮甜!🔸手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條 $156好大個漢堡!西冷牛肉幾厚身,煎得香又juicy,切開時有部分位稍為易碎~ 大蘑菇超級正!菇味香濃又多汁!令個漢堡更加好食同濕潤!麵包香脆、番茄生菜新鮮👍🏻🔸70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班㦸 $102睇見都流口水🤤 非常之邪惡嘅口味!黑朱古力微甜,仲有髒髒朱古力粉,朱古力味好濃郁!梳乎厘班㦸口感軟綿綿、震騰騰,好食!蛋香味都有,仲有香蕉搭配一齊食~ 不過食太多都會覺得膩,建議留少少肚食😆🔸70%比利時鮮奶朱古力 $46叫咗呢杯鮮奶朱古力,比想像中細杯,都算濃朱古力味,又有鮮奶嘅香滑,唔錯嘅~

🔸自家製青醬帶子意大利飯 $148

🔸70%比利時鮮奶朱古力 $46
手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班㦸
70%比利時鮮奶朱古力
聽聞Heysonuts 甜品位列全港塔頂,我一直都想過來打卡,奈何太多人等,今天終於找到機會!環境跟附近的cafe一樣,感覺悠閒舒適服務也相當不錯,桌子未有位時主動建議幫忙hold住一份甜品,夠細心出品🍔手撕豬肉漢堡132跟一般漢堡不同的是,他們的手撕豬很好分,甜中帶酸非常開胃,比牛肉易入口他們特別加入青瓜🥒番茄🍅生菜🥬芝士🧀️口味比較水潤不油膩🍝喇沙海鮮扁意粉138Creamy的喇沙汁把意大利麵提升許多,海鮮鮮度十足,海鮮意麵🍝竟不用無味的急凍貨?值得一讚!🥞提拉米蘇日式梳乎厘班戟104上桌前晃動的梳乎厘班戟🥞非常誘人😍,蛋香濃郁,令人意想不到,咖啡酒跟細手指餅的昇華令人陶醉這甜品,美得沒話說🧇薑味麻薯窩夫 黑芝麻醬 半份 72每個細節都做得完美窩夫爽脆 麻糬鬆軟彈牙 薑味突出 黑芝麻醬濃郁得很 吃得我緊皺眉頭,感覺自己好像上了甜品天堂一樣!光甜品,就值得我再三來訪HeySoNuts (土瓜灣)土瓜灣北帝街147號地下3號舖

環境跟附近的cafe一樣,感覺悠閒舒適

出品

🧇薑味麻薯窩夫 黑芝麻醬 半份 72
每個細節都做得完美
窩夫爽脆 麻糬鬆軟彈牙 薑味突出
黑芝麻醬濃郁得很

吃得我緊皺眉頭,感覺自己好像上了甜品天堂一樣!

甜品,就值得我再三來訪

HeySoNuts (土瓜灣)
土瓜灣北帝街147號地下3號舖
  • 薑汁麻糬窩夫
  • 提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅
2024-01-24 407 瀏覽
自家製提拉米蘇賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧提拉米蘇採用超級可愛的鴨仔容器盛載上枱,非常搶眼吸引,打卡必點👍提拉米蘇採用吉士忌廉製作,入口甜美中帶有淡淡的蛋香,口感順滑而細嫩。中間夾雜脆香鬆化的手指餅,令整體不會過份膩滯,十分不俗。窩夫配焦糖布丁及雪糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧窩夫即點即烘,食落溫熱香口,外脆內軟,雞蛋的香味與輕盈香滑的忌廉和蜜糖漿完美融合,滋味滿分。隨窩夫配上焦糖布丁和草莓雪糕球。焦糖布丁軟滑水嫩,焦香甘甜。草莓雪糕球冰涼順口,酸香又清新。提拉米蘇日式梳乎厘班戟賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧梳乎厘班戟質感極鬆軟,震動感十足,入口即化,食落軟熟又滑溜,蛋香滿滿。加上表面軟滑細膩的吉士忌廉、醇香的可可粉,甜中帶苦,甘香不膩。再淋上濃郁的expresso, 令整體香味更具層次。🐧❣️於星期一至星期五下午三點至六點,凡下單任何一款甜品,即附送咖啡、紅茶或果汁一杯🍹 自家製青醬帶子意大利飯賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧意大利飯煮得軟綿細緻,濃稠的青醬汁散發著獨有的羅勒香,入口清新宜人,少了分意大利飯常有的膩滯感。附上的帶子粒粒肥美厚肉,食落爽彈中帶點煙韌,嚼勁十足,鮮甜可

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

附上的帶子粒粒肥美厚肉,食落爽彈中帶點煙韌,嚼勁十足,鮮甜可口,十分高質。

🐧❣️於星期一至星期五中午12點至下午3點,凡下單餐牌上任何一款熱食或沙律,加$20 可配餐湯或柚子汁雜菜沙律,以及任選飲品一杯❤️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳走型格工業風,內裡分成幾個不同小區,風格主題各有不同,設計極為用心。

除了一般餐桌,餐廳亦設有面向街景的高桌座,以及清爽涼快的室外座,無論獨自前來,還是多人觀聚,都十分合適。

🐧❣️餐廳設有可外借獨立洗手間❣️

🐧❤️結語:窩夫set 能一次過品嘗三款美味甜品,大滿足推薦❣️
下午茶
自家製青醬帶子意大利飯
其實聽過唔少朋友推薦HeySoNuts力讚佢地既甜品好食今次黎土瓜灣終於終於可以食到裝潢行工業風餐桌分隔開有不同部份、不同風格對著街景的位置適合一人行喝著咖啡、看著街外的光景甜品確實是沒有令人失望再點了個漢堡及沙律, 甚為滋味快樂的一晚~➽慢煮三文魚牛油果醬沙律 Guacamole Salad $124三文魚的量不少, 味道帶咸配合牛油果很夾尤其加了爽口的青蘋果, 整體清新、脆口!推薦!➽手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條 Mac Nuts $156超厚身的burger而牛扒很厚, 但不會做到乾身估唔到加左大蘑菇係畫龍點睛它的汁豐富了整個口感而店家配塔的薯條超多夠新鮮熱辣最重要並且加了些碎芝士,基本就咁食味道都夠➽開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅 Souffle Pancake (Pistachio) $104睇menu 本想試店家的dirty cookies waffle可惜布甸賣晒轉陣試下Pancake, 味道揀左新出既開心果味Pancake入口微熱、口感好鬆化而且蛋香味幾濃豐富的開心果的醬蓋滿整個pancake 一定要沾些碟旁的茉莉花醬一起食因為它的甜味濃郁與前者的清甜品夾埋一齊食,
其實聽過唔少朋友推薦HeySoNuts
力讚佢地既甜品好食
今次黎土瓜灣終於終於可以食到

裝潢行工業風
餐桌分隔開有不同部份、不同風格
對著街景的位置適合一人行
喝著咖啡、看著街外的光景

甜品確實是沒有令人失望
再點了個漢堡及沙律, 甚為滋味
快樂的一晚~

三文魚的量不少, 味道帶咸
配合牛油果很夾
尤其加了爽口的青蘋果, 整體清新、脆口!
推薦!
超厚身的burger
而牛扒很厚, 但不會做到乾身
估唔到加左大蘑菇係畫龍點睛
它的汁豐富了整個口感

而店家配塔的薯條超多
夠新鮮熱辣最重要
並且加了些碎芝士,基本就咁食味道都夠

可惜布甸賣晒
轉陣試下Pancake, 味道揀左新出既開心果味

Pancake入口微熱、口感好鬆化
而且蛋香味幾濃
豐富的開心果的醬蓋滿整個pancake
一定要沾些碟旁的茉莉花醬一起食
因為它的甜味濃郁與前者的清甜品夾埋一齊食, 岩岩好!
2024-01-14
  • 開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅
  • 慢煮三文魚牛油果醬沙律
朋友知我中意食甜品,所以佢早排發現左間甜品超好食嘅餐廳之後,就即刻帶左我去試吓🥰我地食左:✨嘻酥甩靚湯✨ $58呢個甘筍忌廉湯真係好好飲,質感creamy又重甘筍原香,甜而不膩,令小妹極度回味!✨香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪✨ $328呢份用香草醬烤焗過既羊膝既烤焗時間真係控制得好好,-切開就見到好粉嫩既顏色,望到就已經充滿食慾😍目測大概7成熟,食落肉質鮮嫩鬆軟,唔嚡唔韌羶味少,肉汁仲好充份,唔會乾爭爭,鍾意食羊嘅你實在不容錯過🤩✨黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯✨ $138肥瘦適中嘅煙燻豬腩肉肉質好有彈性,脂肪位又夠爽口,入口散發住-陣小麥啤酒香,唔會令人覺得佢有油膩感。至於粒粒分明既意大利飯煙煙韌韌幾有咬口;每粒都掛滿晒醬汁,超入味,清碟完全冇難度✌🏻另加✨蒜蓉包✨$50蒜蓉包烘到外脆內軟蒜味重,真係好香口,令人食到停唔到口!✨肉桂蘋果金寶法式千層酥配以香草雪糕✨ $72肉桂蘋果既口感又爽又脆,甜甜香香,肉桂味好夠,啱晒小妹呢d肉桂控😍金寶法式千層酥質感酥脆,輕輕-刀就可以將佢完美切開;好有質感之餘仲好重牛油香❣️同肉桂蘋果、香草雪糕完全係Perfect match✌🏻✨伯爵茶手搖冰茶

我地食左:

✨嘻酥甩靚湯✨ $58

✨香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪✨ $328

✨黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯✨ $138

另加✨蒜蓉包✨$50

蒜蓉包烘到外脆內軟蒜味重,真係好香口,令人食到停唔到口!

✨肉桂蘋果金寶法式千層酥配以香草雪糕✨ $72

✨伯爵茶手搖冰茶✨$46

伯爵茶茶香醇厚,冰冰涼涼,入口清爽又涼快!

✨四季橘手搖冰茶✨ $48

呢杯冰茶好重四季橘香,酸酸甜甜,解膩-流!

呢度嘅甜品我覺得真係有酒店級既水準,真心覺得朋友冇介紹錯🥰估佢唔到既系,其他菜品既質素亦同樣好高,今餐又係超滿足既-餐呢❣️

🟥HeySoNuts

📍士瓜灣北帝街147號地下3號舖

港鐵宋皇臺站D出口,步行約8分鐘
.土瓜灣嘅呢一間HeySoNuts 小編真係已經幫襯咗好多年亦都介紹過好多次 每次食新嘢 小編都會出個post介紹一下 今次都唔例外.🐷紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉
慢煮技術令牛面頰肉嘅質感變得極為柔軟 入口即化 紅酒嘅香氣提升咗整體味道層次 而且仲會有一碟仔蔬菜 裏面嘅紅蘿蔔朔晒啲汁 非常之入味 配上滑嫩薯蓉 其實淨係食呢一個已經飽飽地.🐷黑啤自家制煙燻豬腩肉意大利飯
呢個都係第一次食嘅 上次想食嘅時候冇晒 今次早啲去終於有得食 上菜嘅時候就見到呢一個意大利飯 好似啱啱煮好咁樣非常之熱 店員仲好貼心咁樣提醒我哋小心焫親隻手 豬腩肉經過黑啤煙燻 黑啤嘅味道都幾突出 香氣四溢 肉感既juicy又幾有嚼勁.🐷70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班戟
呢間餐廳嘅souffle pancake 真係出晒名充滿好蓬鬆好有空氣感 口感好到不得了 而且仲食到裏面嘅蛋香味 今次就食佢哋嘅朱古力味 上面嘅朱古力定真係超級濃郁 70%小編就覺得真係啱啱好 朋友鍾意食苦啲 小編就鍾意食冇咁苦嘅朱古力 70%叫做真係可以迎合比較多人嘅口味!.🐷薑味麻薯窩夫配黑芝麻蓉及香草雪糕
窩夫外脆內軟~ 薑味帶一點點嘅刺激 而且
🐷紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉
🐷黑啤自家制煙燻豬腩肉意大利飯
🐷70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班戟
🐷薑味麻薯窩夫配黑芝麻蓉及香草雪糕
窩夫外脆內軟~ 薑味帶一點點嘅刺激 而且窩夫裏面係夾住左啲麻薯 所以令到個飽足感好高
配上香濃黑芝麻蓉同香草雪糕 又凍又熱撈埋一齊食 口感同味道層次豐富
薑味加麻薯加黑芝麻味 成件事有一種食緊 黑芝麻湯圓嘅錯覺
🐷綠茶鮮奶
簡單但不平凡 綠茶同鮮奶嘅結合平衡得宜 既清新又提神
HeySoNuts
📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖。
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #土瓜灣 #土瓜灣好去處 #土瓜灣美食
🖤白酒煮活蜆配蒜蓉包活蜆肥美多汁,大大隻,以白酒、青椒、香蒜烹煮,配上蒜蓉包,滋味LEVEL UP🖤自家製喇沙汁海鮮扁意粉海鮮有蜆肉、蝦仁、墨魚,配上自家製喇沙汁,鮮而不辣,食材新鮮,整體鮮味處處🖤馬沙拿茶日式梳乎厘超軟熟既梳乎厘,必食推介!疏乎厘即叫即做,口感軟綿空氣感十足,並帶有蛋香,面層係馬沙拿茶粉、朱古力碎及辣椒粉,非常特別🖤薑味麻糬窩夫配呍喱嗱雪糕薑味麻糬窩夫外脆內軟,伴隨著微微薑嘅辛辣感,配搭黑芝麻蓉和雲呢拿雪糕一起品嚐,冰火交融,中和了薑既辛辣感,一試難忘!🖤Rose & Peach Tea(Hot)玫瑰蜜桃茶HeySoNuts📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖

🖤白酒煮活蜆配蒜蓉包

🖤自家製喇沙汁海鮮扁意粉

🖤馬沙拿茶日式梳乎厘

🖤薑味麻糬窩夫配呍喱嗱雪糕

🖤Rose & Peach Tea(Hot)
玫瑰蜜桃茶

HeySoNuts

2024-04-27 0 瀏覽
自從土瓜灣開咗地鐵之後,交通方便了很多。更加可以多啲到土瓜灣食嘢啦👏👏👏Heysonuts 餐廳主打西餐及甜品,今次食晚餐叫咗:✅黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯飯香非常之入味。每一口都食到煙燻豬腩肉和酸菜非常之美味可口。✅煙三文魚牛油果醬沙律用新鮮嘅牛油果壓碎作醬料,再配上松仁新鮮嘅生果及蔬菜。必選👍✅白酒煮活蜆配蒜蓉包用上大大隻新鮮的蜆配上青椒、蕃茄仔、紅辣椒 白酒烹調👍非常之清甜。✅咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕🍰千層酥很香脆👍甜品唔錯,唔會太甜。
Heysonuts 餐廳主打西餐及甜品,今次食晚餐叫咗:
✅黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯

✅煙三文魚牛油果醬沙律
✅白酒煮活蜆配蒜蓉包
✅咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕🍰
千層酥很香脆👍甜品唔錯,唔會太甜。

• 白酒煮活蜆配蒜蓉包
  • 黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯
2024-04-26 0 瀏覽
呢間店舖中午才開舖的。我都係放假中午時段才到達。最喜歡💕食甜品:窩夫配開心果茉莉花醬及香草雪糕。大大件,每次都可以2個人一起分享來食有好香的開心果味,醬料不會很甜。👍👍👍👍
呢間店舖中午才開舖的。我都係放假中午時段才到達。
最喜歡💕食甜品:窩夫配開心果茉莉花醬及香草雪糕。
大大件,每次都可以2個人一起分享來食
有好香的開心果味,醬料不會很甜。👍👍👍👍
土瓜灣酒店級水準甜品Cafe🫶🏻 店舖:Heysonuts📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖土瓜灣一直都有好多寶藏餐廳,呢間Cafe我都去過幾次🤪,佢無論主食,甜品定咖啡都好出色。今次就主要黎試一試佢新出既主食😗▫白酒煮活蜆配蒜蓉包 $138活蜆數量都幾多,蜆肉大隻又飽滿,簡單的白酒煮法已經好夠鮮味,食材好味道自然好。另外旁邊嘅蒜蓉包均勻塗滿蒜茸牛油,烘烤後香脆可口😋▫黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯 $138鐵板上吱吱聲鑊氣十足,每粒飯粒都非常煙韌,帶有微微既黑啤味道,配上鹹脆的自家製煙燻豬腩肉和酸菜,味道非常特別。😙▫羊肉醬炒貓耳朵意粉$102呢個係餐廳嘅新菜式,用新疆香料煮嘅羊肉醬汁滿滿羊肉碎粒好惹味,仲有羊奶芝士粒,貓耳朵意粉個形狀同個厚度令佢難啲索到啲汁,好煙韌有咬口😄▫ 朱古力香蕉法式千層酥配以朱古力雪糕$72heysonuts嘅甜品好出名,今次試左朱古力香蕉法式千層酥😝,味道太唔甜,酥皮保持一貫高質,非常鬆脆。推薦大家食嘅話一定要叫埋甜品呀😉•整體•食物:𝟺/𝟻環境 : 𝟺/𝟻
土瓜灣酒店級水準甜品Cafe🫶🏻

•整體•
食物:𝟺/𝟻
環境 : 𝟺/𝟻
2024-04-26 4 瀏覽
都係果句、屯馬線真正方便我四圍覓食,繼續尋覓我最鍾意嘅梳乎厘班戟,今次又嚟宋王臺啦Spice Butter Roasted Chicken Biryani 香料牛油烤春雞伴印度香飯-> 睇中呢個main因為想食印度香米,鍾意食起嚟啲飯粒鬆軟乾身粒粒分明、唔糊唔黏,呢度都做到曬。Gravy於biryani嚟講亦重要,食得餐廳用咗洋蔥蕃茄加香料做醬汁,倒入雞和飯撈勻嚟食,最最最重要係搗爛個焗蒜頭花撈埋落啲飯裡面、每啖飯都香噴噴!哈哈反而隻春雞變咗配角,唔係話佢唔好食都焗得幾香嫩,但係個飯較吸引啦Pistachio & Jasmine Paste Souffle Pancakes開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅-> 我一心為個souffle pancake而嚟,揀咗心儀嘅開心果味。Pancakes厚厚兩大個震感十足,鬆軟度做到亦食到蛋味、中間位略為濕潤建議再可熟dd。面頭有開心果粒所以nutty味係由呢啲果仁提供,個綠色醬茉莉花味存在感較強,整體表現不過不失Irish Coffee愛爾蘭咖啡-> 威士忌、蜜糖、忌廉加咖啡,入口有濃烈酒香亦有甜和滑口感,aftertaste

Irish Coffee
愛爾蘭咖啡

-> 威士忌、蜜糖、忌廉加咖啡,入口有濃烈酒香亦有甜和滑口感,aftertaste帶有咖啡酸味,適合愛飲酒人士品嚐

愛爾蘭咖啡
有時Loop 社交平台都會見到有人Po佢個Tiramisu Pancake🥞。佢哋可以話係土瓜灣區嘅Cafe始祖,有返咁上下歷史。雖然呢間長期都幾Full,不過都好推介大家要嚟試吓💁🏻‍♀️。身為土友,梗係有幫襯過啦😼🍝自家製喇沙汁海鮮扁意粉 $138呢度久唔久都有啲Fusion Menu登場,將喇沙變成意粉又幾好味喎👌🏻!我本身唔食得辣,有時都幾怕啲香料好勁嘅嘢,而呢個味道唔算話整得重口味,但食落幾香口又唔鹹,啲汁都收得好掛麵👍🏻✨。加上入面好足料,有蜆有蝦有秋葵同蘑菇,整得幾有誠意🫶🏻,味道都唔錯,輕鬆食晒👌🏻!🥘白酒煮活蜆配蒜蓉包$138店員推介要嗌,話今日啲蜆好新鮮哈哈。呢個小食好啱同朋友Share,有5塊烤得勁脆嘅蒜蓉包,點埋個汁食就冇咁熱氣。個蜆食落有種好濃郁嘅奶油香味,有少少爆汁幾惹味。不過比較落,我覺得意粉係會抵食啲💁🏻‍♀️。🥞Tiramisu日式梳乎厘Pancake $104重頭戲一定係食甜品🍰!如果你係第一次嚟食HeySoNuts,點都要先試吓呢個招牌Pancake🩷!兩大嚿好鬆軟嘅梳乎厘,上面落咗可可粉同Tiramisu嚿餅乾。口感好Creamy✨,又唔係好甜咁都幾

身為土友,梗係有幫襯過啦😼
🍝自家製喇沙汁海鮮扁意粉 $138
🥘白酒煮活蜆配蒜蓉包$138
店員推介要嗌,話今日啲蜆好新鮮哈哈。
不過比較落,我覺得意粉係會抵食啲💁🏻‍♀️。
🥞Tiramisu日式梳乎厘Pancake $104

重頭戲一定係食甜品🍰!
如果你係第一次嚟食HeySoNuts,點都要先試吓呢個招牌Pancake🩷!兩大嚿好鬆軟嘅梳乎厘,上面落咗可可粉同Tiramisu嚿餅乾。口感好Creamy✨,又唔係好甜咁都幾好味🥰。

不過呢啲空氣嘢,通常都好似食咗陣風咁💨,好在$104唔係貴,嗌嚟打卡都OK,賣相確係好Cute彈!

☕️Iced Latte $47
☕️Iced Mocaccino $49
一飲杯咖啡,第一句係"好濃郁喎!"

呢度嘅Mocha飲落唔係好Fruity,亦唔係重朱古力甜,反而係咖啡味好出好濃郁☕️,即刻醒神晒。份量幾大杯,合理價👌🏻。

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
都耐耐哋冇嚟食佢,
有時都唔記得咗土瓜灣有間咁有水準嘅Cafe💛。

幾鍾意呢啲民間小店嘅人情味,店員好Nice好客氣,上菜速度夠快🚀,又唔會趕住催人走。而家有地鐵都冇以前咁格攝喇,大家有機會都過嚟Chill吓啦🙌🏻!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
  • 自家製喇沙汁海鮮扁意粉
  • 白酒煮活蜆配蒜蓉包
  • 提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅
2024-04-22 9 瀏覽
HeySoNuts是我長期最愛,每次來都有驚,因為經常推出新產品之餘,最重要是所有食物一定會叫人說美味,非常值得推薦!首先來評論香料牛油烤春雞伴印度香飯($228)。這道菜式是新推出的,味道非常濃郁,春雞肉質鮮嫩多汁,經過香料的調味後更加美味。香飯則是用印度特色的香料調製而成,每一口都散發出豐富的香氣,與烤春雞相得益彰。接下來是自家製喇沙汁海鮮扁意粉($138),這都是新推出的菜式!這道菜以新鮮的海鮮為主要材料,配上濃郁的喇沙汁,味道鮮美。扁意粉煮得剛好,口感彈牙,完美地吸附了喇沙汁的風味。海鮮的份量十分多,讓人一口接一口都難以抗拒。窩夫配開心果茉莉花醬配香草雪糕是一道甜點($98),而且極具創意,也是新的菜品。窩夫烤得酥脆金黃,口感非常棒。開心果茉莉花醬帶有淡淡的花香,與香草雪糕結合在一起,帶來了濃濃的幸福感。這道甜點不僅美味,還讓人感到愉悅。最後是朱古力香蕉法式千層酥配以朱古力雪糕($72)。這道甜點是朱古力和香蕉的絕妙結合,口感酥脆,層層疊疊的法式千層酥帶來豐富的口感。朱古力雪糕的濃郁味道與千層酥相得益彰,讓人回味無窮。在飲品方面,我點了他們的四季橘冷泡茶($45)和白桃冷泡茶(

在飲品方面,我點了他們的四季橘冷泡茶($45)和白桃冷泡茶($45)。兩種冷泡茶都非常清爽,口感順滑,不帶任何苦澀的味道。四季橘冷泡茶帶有橘子的香氣,而白桃冷泡茶則散發出濃郁的桃子香味。這些冷泡茶是完美的陪伴,讓整餐體驗更加愉悅。

總的來說,HeySoNuts的食物和服務每次我都非常滿意,所以是一間我必定推薦的餐廳!

HeySoNuts (土瓜灣)
地址:土瓜灣北帝街147號地下3號舖
  • 自家製喇沙汁海鮮扁意粉
  • 香料牛油烤春雞伴印度香飯
2024-04-21 8 瀏覽
.記得疫情時光顧過呢間工業風cafe 感覺好唔錯 👍🏿事隔幾年黎多次食物水準依然保持到 🤘🏾小cafe依舊多顧客證明左香港人係識揀既😛.今次食咗幾款菜式都幾有驚喜😎好嘅嘢當然要開心share啦.白酒煮蜆配蒜蓉包🍽️一上枱已經香氣撲鼻♨️蜆肉非常鮮甜肥美🤤店員話係朝頭早新鮮喺街市買的真係同急凍蜆有好大分別配埋香脆可口既蒜蓉包一流😍‼️.松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉🍝呢個係其中一款signature菜式野菌忌廉汁個味好出貓耳朵🦻🏻煙煙韌韌幾彈牙加埋濃郁嘅汁口感juicy最鍾意上面曬咗好多合桃❤️令意粉嘅味道更加昇華食完覺得健康又聰明咗😛😛.手打雞肉蝦漢堡配薯條🍔🍟正呀呢個🫶🏼店員超細心 話你知個醬有點辣如果怕太辣🌶️就醬汁另上服務大大加分💯 雞肉🍗加蝦🦐打成肉餅咬落去啖啖肉又彈牙加埋微辣自家製醬汁同埋烘焙過的香脆面包🥯明明好飽都忍唔到一啖接一啖KO.開心果茉莉花醬日式pancake 🥞呢個真係大大大推係新推出嘅味黎嫁Pancake🥞輕柔軟熟又富有蛋香🥚而且做到日本pancake🇯🇵的空氣感😌加埋🈵🈵的開🤍果醬重點係完全唔覺得甜‼️‼️‼️作為開心果控我表示開心🈵足☺️.土瓜灣依家多左屯馬線交通更方便去開就不妨
[Heysonuts]
記得疫情時光顧過呢間工業風cafe